Dodaj do ulubionych

Domek na drzewie czy lepianka???

IP: *.*.*.* 17.12.01, 08:43
Macie jakies doswiadczenia! Please help - nie wiem co robic! Czy takie domki sa
trwale?
BOLEK
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: Domek na drzewie czy lepianka??? IP: *.wise.edt.ericsson.se 17.12.01, 10:22
      Nie wiem. Mogę jedynie powiedzieć o norkach. Da się żyć jeżeli nie jest zawilgocona i nie ma
      grzyba. Jedyny minus to trzeba uważać na lisy i kuny. Potrafią siła wywlec z nory. Ale wtedy taka osoba
      jest sama sobie winna. Tylko ktoś nierozsądny nie przytyka na noc otworu wejściowego kamieniem.
      • Gość: cru Re: Domek na drzewie czy lepianka??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 10:27
        no własnie, moze by tak załozyc jakas spóldzielnie oferujaca norki, lepianki i
        domki na drzewie? oczywiscie z data oddania na 2004 i bez własnosci gruntu...
        Patrzac na obecny rynek mieszkaniowy, ludzie by i tak kupowali...
        • Gość: BOLEK Re: Domek na drzewie czy lepianka??? IP: *.*.*.* 17.12.01, 11:02
          A ile wynosi oplata notarianla w przypadku domku na drzewie. I czy grunt liczy
          sie na podstawie terenu zajmowanego przez korzenie drzewa? Czyli wtedy im
          wieksze drzewo tym wiekszy grunt? A moze by tak wziac sosne, uczylem sie kiedys
          na bilogii ze jej korzen idzie raczej w dol a nie na boki?
          No i jak pozbyc sie ptakow?
          • Gość: seba Re: Domek na drzewie czy lepianka??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.12.01, 12:41
            kupując domek na drzewie można skorzystać z ulgi budowlanej (patrz ustawa
            ministra leśnictwa) tylko wtedy jeśli weźmie się także lokatorów (uwaga!
            lokatorzy to także krety i inne żyjątka mieszkające w ziemi w obrębie KORONY
            drzewa).
          • Gość: ktos Re: Domek na drzewie czy lepianka??? IP: *.wise.edt.ericsson.se 17.12.01, 12:52
            Nalezy wplacic 85% kwoty przed obejrzeniem wzoru umowy.
            Wszelkie kaucje wynikajace z wzajemnych ustalen podlegaja przepadkowi
            Obejrzenie wzoru umowy jest rownoznaczne z deklaracja wplacenia pozostalych 15% w terminie do
            15 dni od daty zawiadomienia o mozliwosci zapoznania sie z umowa, nie pozniej jednak niz 2 dni
            przed wykonaniem ww czynnosci.
            Jest możliwe dokonanie negocjacji umowy ale po wplaceniu kaucji w wysokości dwukrotnej ceny
            powierzchni balkonowej ustalonej na podstawie szacowanych kosztow ogolnych okreslonych
            odrebnym aneksem do umowy.

Termin oddania przewidziany jest na Wielkanoc w przyszłym roku. Obie strony dopuszczaja
            mozliwosc przekroczenia terminu o ile powstanie taka potrzeba.
            Prawo do podpisania aneksu mają jedynie podmioty, które podpisały umowę właściwą.
            • dzordzo1 Re: Domek na drzewie czy lepianka??? 17.12.01, 13:28
              Mam was, oszuści! Od razu widać, że ta sprawa śmierdzi! Byłem u znajomego
              prawnika - powiedział mi, że nie ma powierzchni balkonowej w norkach. To bardzo
              dobry prawnik, więc chyba wie co mówi. Ostrzegam wszystkich, którzy czytają te
              słowa: te norki nigdy nie zostaną wybudowane!!!
              • Gość: JW THD OFERTA FIRMY JW THD Sp. z o.o. IP: *.*.*.* 17.12.01, 13:38
                Witam panstwa! Jestem przedstawicielem firmy Janek Witek Tree Houses
                Development czyli w skrocie JW THD. Nasza firma przedstawia oferte domkow
                nadrzewnych na nowo budowanym osiedlu "Zagajnik Rumcajsa". Oferujemy metraze od
                2 do 4,5 metra z garazem poddrzewnym na 2 samochody. Termin zakonczenia
                pierwszego etapu - wiosna 2002.
                - Metraze od 2 do 4,5 metra
                - Juz od 6.500 PLN na metr (bez tarasu - 0,5 metra)
                - Dogodny dojazd do centrum (linia 516)
                - Bezposrednia bliskosc Zielonej Polany

Wszystkim ktorzy podpisza z nami umowe wstepna do dnia 31 grudnia oferujemy 15%
                znizki.

Oferujemy pomoc w otrzymaniu kredytu.

Firma otrzymala medal "Teraz Polska".
                • Gość: Cypis UWAGA IP: 217.96.48.* 17.12.01, 13:44
                  Nie kupujcie z drugiej ręki od dzięcioła. Mój kolega się naciął. Kupił 2 letnią
                  dziuplę. Niby odrobaczona, ale straszne pruchno.
                  • Gość: PREZES JW TREE HOUSE DEVELPOMENT LTD. IP: *.*.*.* 17.12.01, 14:06
                    Jako prezes firmy zapewniam Panswta ze nasze domki na drzewach sa pierwszej
                    jakosci. Nie ma robactwa, nie ma kornikow, to sa pierwszej klasy drzewa
                    (porzadny dab). Nie ma obawy ze domek spadnie z drzewa - konstrukcja calkowicie
                    polska ze stali hartowanej. Najlepsi wykfalifikowani robotnicy zza wschodniej
                    granicy.
                    Domek na drzewie - podstawa bezpieczenstwa i ciepla ogniska domowego!

Osiedle strzezone!!!!!

Bezposredni dojazd do wsi Waly Bydlece Dolne.

Planowana stacja metra w centrum osiedla!

Z pozdrowieniami

Jacek i Witek
                    • Gość: ktos Re: JW TREE HOUSE DEVELPOMENT LTD. IP: *.wise.edt.ericsson.se 17.12.01, 14:17
                      Nie wierzcie mu. Szwagier wpłacił 2 lata temu. Do tej pory budzi sie w nocy z krzykiem na ustach.
                      Przed podpisaniem umowy obiecywali ptasie mleczko.
                      Szwagier już nigdy nie będzie sobą.
                      • Gość: PREZES ZMIANA NAZWY FIRMY IP: *.*.*.* 17.12.01, 14:26
                        Poniewaz niektorym nasza firma kojarzy sie zle ostanowilisy zmienic nazwe na:

Tree-House DOM DEVELOPMENT LIMITED

Nasze domy na drzewach sa solidne i estetyczne. Zapraszamy do punktow sprzedazy
                        na najblizszej gieldzie nieruchomosci.

Jacek i Wacek
                        Prezesi Firmy "T-H DD Ltd."
                        • Gość: Ktos Re: ZMIANA NAZWY FIRMY IP: *.wise.edt.ericsson.se 17.12.01, 14:31
                          Podobno ma u was udziały firma Drewbud Bank
              • Gość: ktos Re: Domek na drzewie czy lepianka??? IP: *.wise.edt.ericsson.se 17.12.01, 13:45
                Powiedz lepiej ile ci placa za takie teksty. JW wysyla swoich najzdolniejszych ludzi aby tu robili krecią
                robotę. Błagam was, nie wierzcie mu. Mogą istniec balkony i loggie w norkach - o ile norki wybudowane
                są na skraju zbocza.

• Gość: BOLEK Na co zwrocic uwage przy odbiorze? IP: *.*.*.* 17.12.01, 14:29
                  w przyszlym tygodniu odbieram swoj pierwszy dom na drzewie, 3,5 metra
                  kwadratowego. Czy ktos mi moze powiedziec na co zwrocic szczegolna uwage?
                  BOLEK
                  • Gość: ktos Re: Na co zwrocic uwage przy odbiorze? IP: *.wise.edt.ericsson.se 17.12.01, 14:43
                    Najlepiej byłoby wziąść jakiegoś znawcę. Mogę polecić swojego szwagra, który już 3 razy naciął się u
                    tego developera. Wobec tego powinien znać jego minusy. Postaram się do niego zadzwonić i
                    poinformować Pana o wynikach. Nie wiem kiedy mi się uda bo ostatnio mieli szwagrowi odłączyć telefon.
                    Z tego co mi wiadomo musi Pan zwrócić uwagę czy drzwi nie otwierają się razem z futryną. Może to być
                    pewnym utrudnieniem w eksploatacji mieszkania. Z bardziej typowych usterek należy także wymienić
                    brak okien, nie jest to może aż tak dokuczliwe o ile zaakceptuje sie zatykanie otworów okiennych
                    snopkiem. W sprawie dodatkowych szczegółów proszę użyć mojego adresu prywatnego:

ktos@jwconstruction.com.pl
            • Gość: cru Re: Domek na drzewie czy lepianka??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 14:54
              ocz to! swietna umowa, taka na czasie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka