Gość: inwestor IP: *.aster.pl 27.10.07, 13:45 Dlaczego zaczęli robić KENbisII w technologii wielkiej płyty? Czy to zdrowe? Na początku robili ten etap z cegieł - teraz z pustaków i elementów wielkopłytowych. Czy to może wpłynąć na cenę mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lukas Re: KENbisII - dlaczego robią z wielkiej płyty?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 09:38 Faktycznie - przejeżdżałem wczoraj - częściowo Wielka płyta! Ale chała - nie dość, że wielki, to jeszcze z wielkiej płyty! I to mają być apartamenty???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: KENbisII - dlaczego robią z wielkiej płyty?? IP: *.aster.pl 29.10.07, 11:00 z tego co wiem to technologia się nie zmieniła ani trochę w przypadku budynków stawianych przy KEN przez WP 'częściowa wielka płyta' - to właśnie ta słynna tzw 'rama H'. Cegły zalane betonem. Bardzo bym się zdziwił gdyby poprzednie budynki WP były budowane z samych cegieł - tego się po prostu chyba nie praktykuje - 8 pięter i sama cegła Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 niby gdzie? zdjecie 29.10.07, 12:44 ze niby gdzie? www.fotodom.pl/zdjecie.php?id_zdjecia=5442 pozdrawiam, joa21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: ano tu? - też zdjecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 14:18 www.fotodom.pl/zdjecie.php?id_zdjecia=5446 ponoć im dalej tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: ano tu? - też zdjecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 19:43 tragedia! Apartament z wielkiej płyty! Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 Re: ano tu? - też zdjecie 30.10.07, 14:09 jaki apartament? a co do zdjecia, to faktycznie nie wyglada za ciekawie, jednak 95% inwestycji jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: ano tu? - też zdjecie IP: *.aster.pl 31.10.07, 20:32 ciekawe dlaczego zaczynają odwalać kaszanę? Może kolega amarez się wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisia Re: ano tu? - też zdjecie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.10.07, 20:40 ja sie wypowiem, mimo ze nie jestem twoim kolegą ken bis jest budowany dokładnie identycznie jak poprzednie budunki WP. wszystkjo to jest kaszana w równym stopniu, ani wieksza ani mniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenman Re: ano tu? - też zdjecie IP: *.aster.pl 31.10.07, 21:59 Inwestorze, czy Ty wiesz, co to była "wielka płyta"? Chyba nie, bo zadajesz takie mądre (inaczej) pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: ano tu? - też zdjecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 19:55 > Inwestorze, > czy Ty wiesz, co to była "wielka płyta"? może w takim razie oświecisz towarzystwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: ano tu? - też zdjecie IP: *.aster.pl 01.11.07, 22:36 >ken bis jest budowany dokładnie identycznie jak poprzednie budunki >WP. wszystkjo to jest kaszana w równym stopniu, ani wieksza ani >mniejsza Chyba cię pogięło. Wcześniej budowali z cegły, a teraz widzę leją betoniku ile wlezie. Nie jest to wielka płyta, ale też kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisia Re: ano tu? - też zdjecie IP: *.aster.pl 01.11.07, 23:15 nie rozumiesz (nie widziałeś - albo widziałeś i nie dostrzegłeś) - ale szanuję twoje prawo do bycia kompletnym ignorantem Odpowiedz Link Zgłoś
thesopranos Re: KENbisII - dlaczego robią z wielkiej płyty?? 01.11.07, 23:10 część budynków jest budowana z "wielkiej płyty" - Poszi kiedyś to komentował - jest tam link do strony GUS z informacją ile oficjalnie takich domów się buduje: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=66704101&a=66719004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca do Inwestora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 15:42 Wyskakuj chłopie z tej inwestycji! Za rok weźmiesz< 8 koła za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez do Kenmana IP: *.aster.pl 07.11.07, 23:34 Wyjaśnij proszę o co chodzi z tą płytą. Mam tam mieszkanie i trochę się martwię o jakość. Czy to coś lepszego niż zwykła cegła? Amarez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert płyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:43 To, co widzicie na zdjęciach to nie jest płyta. Naturalną rzeczą jest przy wysokich budynkach konstrukcja z betonu. Nawet dom jednorodzinny tylko oczywiście w znacznie mniejszej skali ma słupy, podciągi i stropy wylewane z betonu i nikt nawet nie próbuje twierdzić, że to płyta. Płyta i rama H to były elementy wykonywane w fabrykach domów, przywożone na plac budowy i łączone ze sobą na miejscu (spawane) a następnie zalewane betonem. W tej technologii też by nie było nic złego, gdyby jakość elementów była dobra, do betonu nie sypano popiołów z Huty Warszawa i innych śmieci oraz gdyby były dobrze ocieplone, a robotnicy mniej pili, używali pionu przy ich montażu, inspektorzy nadzoru sprawdzali poprawność połączeń przed zabetonowaniem. W tej chwili standardem jest wylewanie konstrukcji z betonu i wypełnianie jej cegłą bądź innym materiałem (Itong, Silka lub pustaki, gazobeton innych producentów). Ja bym raczej zwrócił uwagę, czym jest ocieplany budynek, z czego są ściany działowe. Wiadomo, że styropian jest tańszy i powszechnie stosowany, ale zauważyłem, że część budynku była ocieplana wełną mineralną, czyli materiałem lepszym i droższym (to samo było przy Herbata). Styropian w przeciwieństwie do wełny ma bardzo mały współczynnik paroprzepuszczalności, czyli ściany nie „oddychają” i mieszkanie musi być dobrze i często wietrzone. Dla mnie idealnym rozwiązaniem jest konstrukcja betonowa wypełniona ceramiką typu Porotherm (ale renomowanego producenta) ocieplona wełną mineralną (12-15 cm) ze ścianami działowymi z Silki (takie białe pustaczki) ze względu na doskonałe właściwości akustyczne (w mniejszym stopniu będziemy słyszeli rozmowy sąsiadów). Pozdrawiam, były kierownik budów z wielkiej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
amarez Re: do Kenmana 08.11.07, 20:24 Debilu, na tym forum wypowiadam się tylko po zalogowaniu więc zajrzyj sobie do swego kajeta i wybierz jedno z 10000 nicków którymi się posługujesz a nie używasz trolu jeden czyiś nicków. Odłóż brandzlowanie się przy klawiaturze i weź się do roboty zakompleksiony flustracie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: do Kenmana IP: *.aster.pl 09.11.07, 07:22 > Debilu, na tym forum wypowiadam się tylko po zalogowaniu więc zajrzyj sobie do swego kajeta i wybierz jedno z 10000 nicków którymi się posługujesz a nie używasz trolu jeden czyiś nicków. Odłóż brandzlowanie się przy klawiaturze i weź się do roboty zakompleksiony flustracie! to powiedziałem ja Amarez Wspaniały, mieszkaniec elitarnego osiedla Wersal Podlaski KenBisII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: do Kenmana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 12:06 > > Debilu, na tym forum wypowiadam się tylko po zalogowaniu więc > zajrzyj sobie do swego kajeta i wybierz jedno z 10000 nicków którymi > się posługujesz a nie używasz trolu jeden czyiś nicków. Odłóż > brandzlowanie się przy klawiaturze i weź się do roboty > zakompleksiony flustracie! > > to powiedziałem ja Amarez Wspaniały, mieszkaniec elitarnego osiedla > Wersal Podlaski KenBisII ODWALCIE SIĘ!!!!!!!!! TO JA JESTEM PRAWDZIWY AMAREZ. JAKIŚ KRETYN WYKORZYSTAŁ MOJĄ KSYWKĘ I PODPIERDZIELIŁ MI KONTO NA "GAZECIE" Nigdy sie nie loguję pisząc - starzy bywalcy to wiedzą!!! prawdziwy Amarez Odpowiedz Link Zgłoś