Dodaj do ulubionych

Ceny ursynów, natolin

IP: *.netia.com.pl 17.01.08, 16:48
Często dyskutujecie tu o cenach, może mi doradzicie. Ile należy
zapłacić za kawalerkę 30-35 m , rok budowy od 2000 wzwyż. Jaka jest
realna cena za metr, tak że by nie przepłacić? I to samo pytanie
przy budownictwie z wielkiej płyty.
Obserwuj wątek
    • Gość: mgmg Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 18:44
      dużo zalezy od wykonczenia , msca garazowego , odl od metra,
      głosności, duzego balkonu

dlatego moge podac tylko szerokie widełki , nowe cegła 10-12 , stare
      płyta 8-9

zresztą poszukaj na portalach , podane ceny są wywoławcze, 5-10% do
      stargowania a jak cena z kosmosu to na pewno i duzo wiecej
      • Gość: xxx Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.us.db.com 21.01.08, 15:59
        nowe realna cena miedzy 7-8, a plyta 6-7 tys
        • Gość: dziadek Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.171.92.97.crowley.pl 22.01.08, 11:38
          Co to znaczy realna cena, czy dziewczyna ma czekać w nadziei, że tak
          kiedyś będzie jakbyś ty chciał ? Bo obecnie, to w tej cenie może
          kupić kawalerkę na zadupiu cywilizacyjnym i komunikacyjnym, ale nie
          na ursynowie.
          • Gość: mgmg Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.aster.pl 22.01.08, 12:51
            pewnie xxx ma takie na sprzedaż
            nie śmiałbym podejrzewać że chce tylko komuś zaśmiecić w głowie
            fałszywymi informacjami
          • Gość: xXy Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 13:23
            Bo obecnie, to w tej cenie może
            > kupić kawalerkę na zadupiu cywilizacyjnym i komunikacyjnym, ale
            nie
            > na ursynowie.

Przepraszam bardzo, ale jesli rozmawiamy o Warszawie, to jakież jest
            większe zadupie cywilizacyjne od Ursynowa - w południowej Warszawie,
            czyli w tej połowie Warszawy, gdzie Ursynów leży??!
            • Gość: mgmg Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.aster.pl 22.01.08, 13:30
              nie ma takiego. Wygrałeś
            • Gość: mgmg Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.aster.pl 22.01.08, 13:31
              skoro juz jestes to wrzuc te ogłoszenia sprzedaży w cenach o których
              mówisz (pytanie było o ceny realne, a nie wyśnione - zakładam na
              wyrost że umiesz czytać)
            • Gość: hm Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 09:55
              > Przepraszam bardzo, ale jesli rozmawiamy o Warszawie, to jakież
              jest
              > większe zadupie cywilizacyjne od Ursynowa - w południowej
              Warszawie,
              > czyli w tej połowie Warszawy, gdzie Ursynów leży??!

Ursynofilem nie jestem ale mam wrażenie że cała praga poł, o różnych
              raszynach, ursusach,włochach nie wspominając.
              • Gość: moor Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 11:20
                Szczególnie Saska Kępa to zadupie cywilizacyjne. Żadnych szkół, żłobków,
                przychodni lekarskich - nie to co na Ursynowie. Samochodem do centrum jedzie się
                z 1 h i 15 min (chyba że mostem Grota to wtedy nawet 2h). Ogólnie komunikacja
                jest dość słaba ani tramwajów ani nawet autobusu. Zieleni też nie za specjalnie
                dużo, praktycznie żadnych drzew na ulicach a i do jakiegokolwiek parku daleko ;-)

nie chcę być zbyt złośliwy ale podnieś czasem wzrok znad klawiatury i wyjdź z
                wirtualnej rzeczywistości.

A tak na serio. Można wymieniać różne zalety Ursynowa, ale nie da się
                zaprzeczyć, że tak jak większość nowszych peryferyjnych dzielnic warszawskich
                trochę tam trąci zadupiem, choć na pewno nie tak jak na Białołęce, gdzie już
                chyba całkowicie zapomniano o rozbudowie jakiejkolwiek infrastruktury.

Raszyn nie leży w Warszawie więc jest poza dyskusją.
                • Gość: hm Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 13:53
                  Szczególnie Saska Kępa to zadupie cywilizacyjne. Żadnych szkół,
                  żłobków,

No tak, zapomniałem że gdy tylko wspomni sie o
                  jakichkolwiek "urokach" pragi pol kontrargumentem jest leząca w
                  gminie centrum Saska Kępa

Ps. Wcale nie twierdzę że Ursynów nie jest peryferyjnym
                  blokowiskiem, ale chodziło wskazanie większych cywilikzacyjnych
                  zadupi
                  • Gość: moor Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:01
                    > No tak, zapomniałem że gdy tylko wspomni sie o
                    > jakichkolwiek "urokach" pragi pol kontrargumentem jest leząca w
                    > gminie centrum Saska Kępa
                    >
                    Tyle, że Saska Kępa to pewnie ok 25% Pragi Pd. a to już sporo.
                    Po drugie SK nie leży w żadnej gminie centrum tylko na wspomnianej Pradze Pd. SK
                    była częścią Centrum tak samo jak reszta Pragi Pd (+Praga PŁ, Sródmiescie,
                    Zoliborz, Wola, Ochota i Mootów) ale w poprzednim ustroju administracyjnym.

BTW jeszcze wczesniej jak było w Wawie 7 dzielnic to Mokotów siegał az do Lasu
                    Kabackiego, Zolborz za hutę, Praga PN daleko za Tarchomin a lotnisko mielismy na
                    Ochocie

Wracając do tematu tu nie chodzi o "uroki" czy nie "uroki" danej dzielnicy, bo o
                    gustach się nie dyskutuje, tylko o to, które rejony mozna nazwać zadupiem lub
                    jak to ładniej bym okreslił rejonami znacznie oddalonymi od centrum ze słabą
                    infrastruktura, poziomem usług itp. Wydaje mi się że żaden obszar leżący na
                    terenie Pragi Płd tej definicji nie spełnia (oprócz terenów kolejowych za
                    Grochowem ale tam i tak nikt nie mieszka)

> Ps. Wcale nie twierdzę że Ursynów nie jest peryferyjnym
                    > blokowiskiem, ale chodziło wskazanie większych cywilikzacyjnych
                    > zadupi

A więc większym zadupiem jest:

- Grochów? zbudowany w duzej części w latach 50tych i kolejnych, kiedy to
                    budowano budynki mieszkalne łacznie z cała infrastruktura a nie jak obecnie
                    (patrz Wilanów, Ursus, Kabaty, Białołeka, Tarchomin, czy Bemowo)
                    - Gocław? taki Ursynów tyle że z gorsza komunikacją miejska, bo bez metra ani
                    nawet tramwajów, za to położony znacznie blizej centrum.

wracając do Ursynowa. I tak jest tam teraz o niebo lepiej jeśli chodzi o
                    dostępność do usług itp. niż w czasach przed powstaniem metra. Moi sasiedzi, jak
                    sie przenosili w latach 80tych z okolic Waszyngtona na Grochowie do nowego bloku
                    na Natolinie to czuli sie jak po przeprowadzce na wieś - kawał drogi do
                    jakiegokolwiek sklepu i koszmarny dojazd do pracy w Srodmiesciu. Teraz jest juz
                    na szczescie inaczej.

A tak w ogóle to sam mieszkam w domku na mimo wszystko zadupiu (Anin) i nie
                    uważam, że dzieje mi sie jakas straszna krzywda :-)
                    • Gość: moor Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:06
                      ale wątek chyba jest o czyms innym :-) Ile kosztuje kawalerka na Ursynowie
                      najlepiej dowiedzieć sie wchodząc na www.gratka.pl lub www.oferty.net lub
                      jeszcze jakies podobe. Tam szukać ofert z danej dzielnicy, jeden pokoj,
                      zbudowane po 2000r. lub jesli płyta to przed 1990, od cen wywoławczych odjąc
                      pewnie ok. 5% i mamy już mniej wiecej ceny transakcyjne. szybko i bezboleśnie.
    • Gość: wb Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.189.72.20.e-plan.pl 21.01.08, 22:43
      nowe: 9-12
      plyta: 7-8
    • Gość: Magda Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.centertel.pl 22.01.08, 17:45
      Dzieki za odpowiedzi. Chciałam się zorientować na ile oferty w
      gazetach są zawyżone, o ile mogę starać się obniżyć cenę
      zaproponowaną przez sprzedającego, ale tak, żeby go nie wystraszyć :)
      • Gość: Gosc12 Re: Ceny ursynów, natolin IP: 217.116.98.* 23.01.08, 11:57
        www.sprzedam-mieszkanie-natolin.xt.pl

tutaj za najlepsza jakosc zmiescisz sie na pewno w widelkach 10tys -
        12tys, bo faktycznie takie sa w wiekszosci ofert na Uursynowie, choc
        zawsze znajdziesz wyjatki nizej i wyzej (ale malo)
        Mieszkanie jest the best quality :) - poludniowe, parkiet, etc -
        pozdrawiam
        • Gość: xin Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.stansat.pl 23.01.08, 15:20
          Ceny wywoławcze może i takie bywają, ale jak między innymi Twój przykład
          pokazuje, klientów brak. Próbujesz już od listopada zeszłego roku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=71546177
          • Gość: Magda Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.netia.com.pl 23.01.08, 16:31
            Wiesz, nie spieszy mi się, to jest powazna inwestycja. Od listopada
            zaczęłam na poważnie myśleć o tym. W grudniu, w święta intensywnie
            szukałam ofert, w styczniu zaczęłam oglądac mieszkania, jak się
            wprowadze w marcu, to będzie miodzio :)

A odnośnie cen, to niektórzy nie patrzą ile metrów mają, jaki
            standard oferują, tylko tak liczą cenę za metr, żeby osiągnąć 300
            tys.
            • Gość: xin Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.stansat.pl 23.01.08, 16:51
              Mój post dotyczył osobnika Gość12, który już od listopada wkleja link do swojej
              oferty (ja podałem link do jego pierwszych prób). Jak widać, albo ma cenę za
              wysoką, albo mieszkanie ma jakąś ewidentną wadę, albo popyt już nie ten.

To, że Tobie nie pali się z zakupem wcale mnie nie dziwi.
              • Gość: Magda Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.netia.com.pl 23.01.08, 17:19
                Ja bym obstawiała cenę :)
                • Gość: gosc Re: Ceny ursynów, natolin IP: *.189.72.20.e-plan.pl 23.01.08, 17:43
                  przypuszczam, ze chce 11-12, a moze wziac max 9.5-10
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka