14.08.03, 16:48
Czy ktoś wie cos o firmie Inved-Bud? Właśnie mam zamiar podpisać z nimi umowę
realizacyjną na mieszkanie na Olszynce Grochowskiej, a nic do tej pory o nich
nie znalazłam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: Inved-Bud IP: *.pkp.wroc.pl / 10.32.2.* 22.08.03, 08:48
      Firma ta swoją stronę www.inved-bud.pl/.
      oferowane inwestycje są ciekawe, kameralne. Mam pytanie do tych z Was, kto już
      mieszka w wybudowanych przez firmę budynkach o jakość i solidność wykonania,
      oraz o koszty eksploatacyjne ("czynsze")
      Pozdrawiam Joanna
      • Gość: Dominik Re: Inved-Bud IP: *.zapora / 217.96.25.* 15.10.03, 11:50
        Bardzo sympatyczny developoer, jakoś wykończenia odpowiada cenie, ja osobiście
        polecam :o)))
        • Gość: pit Re: Inved-Bud IP: 81.210.54.* 30.10.03, 16:09
          a ktora inwestycje tak chwalisz?
          jaka byla cena? problemy z terminami?
          jakies uwagi dot. umowy?
          • anitaweronika Re: Inved-Bud 25.12.03, 17:53
            Czy ktoś mysli o kupnie mieszkania w inwestycji Modra? Ja sie zastanawiam, ale
            nie wiem czy płacic za mieszkanie, które obciążone jest hipoteka. Pomóżcie
            • Gość: marcin Re: Inved-Bud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 19:41
              Mozesz wyjaśnic co masz na myśłi piszac o obciazonej hipotece? O ile mi wiadomo
              o mieszkaniu obciązonym hipoteką mozna mowic dopiero po wyodrębnieniu jego
              wlasnosci a zatem po zakonczeniu inwestycji. Na Modrej natomiast budowa jeszcze
              nie ruszyła.
              Tez sie zastanawiamy nad tymi mieszkaniami - tym bardziej jestesmy ciekawi co
              wiesz na ten temat.
              • Gość: Tym Re: Inved-Bud IP: *.energis.pl 09.02.04, 11:57
                Czy oswiadczenie banku o bezobciążeniowym wydzieleniu hipoteki po wpłącie 100%
                wystarczy do bezpiecznej transakcji kupna mieszkania?
                Zastanawiam sie nad tą lokalizacją.
            • Gość: Zdecydowany Re: Inved-Bud IP: *.crowley.pl 10.02.04, 22:01
              Po pół roku szukania i rozmów z różnymi developerami i dopiero ci mówia ludzkim
              głosem.
              Już zdecydowałem się na Modrą.
        • Gość: Czesiu Re: Inved-Bud IP: *.arcor-ip.net 28.01.04, 22:13
          My też zastanawiamy się nad Modrą.
          Ale nic nie wiemy o firmie Inved-Bud poza tym, że zbudowała kilka budynków na
          Pradze Południe. Chcielibyśmy wiedzieć, czy inwestor jest wiarygodny (np.
          terminowe oddanie mieszkań) oraz jaka jest jakość budowanych mieszkań (np. czy
          słychać sąsiadów za ścianą, czy jest dużo usterek etc.etc.).
    • calvert Re: Inved-Bud 29.01.04, 16:54
      O co chodzi z obciążeniem hipoteki Inved-budu?
      Czy chodzi tylko o inwestycje na Modrej czy na Olszynce Grochowskiej?

calv
      • Gość: kreska Re: Inved-Bud IP: *.arcor-ip.net 29.01.04, 20:54
        Hipoteka na mieszkanie oznacza, ze mieszkanie wybudowane, w którym się już
        mieszka, moze być, w razie niewywiązania się developera ze spłąty kredytu wobec
        banku, zajete przez ten bank, o ile poręczeniem tego kredyty jest właśnie to
        mieszkanie. Tzn. po ludzku - X kupoił mieszkanie u np. Y -Bud. X od 6 miesiecy
        mieszka, wykończył sobie i jest zadowolony. Y-Bud jest w trakcie nowej
        inwestycji, ale przeliczył się z finansami i ma kredyt do spłącenia w PKO.
        Mieszkanie X-a stanowi zabezpieczenie na ten kredyt. Więc Y-Bud ogłasza
        niewypłacalność i przekazuje PKO mieszkania, które juz wczesniej sprzedał swoim
        klientom. Takie przekręty są dosć powszechne dla firm developerskich, były o
        tym nawet 3 programy "Sprawa dla reportera".A jeśli się mylę, to proszę mnie
        poprawić. Nie jestem tez pewna, czy developer może kogoś zmusić do podpisania
        umowy notarialnej, ustanawiającej hipotekę. Ytzeba by zapytać prawnika.
        No i wszyscy do tej pory mieli na myśli Modrą.
        • Gość: hector80@o2.pl Re: Inved-Bud IP: *.acn.pl 04.02.04, 20:32
          mieszkam w tej czesci mokotowa od 15 miesiecy i jest faktycznie przyjemnie =
          bezpiecznie i spokojnie (ul. Bryły), duzo starszych osob ale to specyfika tego
          miejsca, jednak znajomy mowil iz sa plany polaczenia KEN z miejscem zejscia
          sie Niepodleglosci i Pulawskiej (okolice Bukowinskiej gdzie duzo sie
          buduje)!!! wiec w zwiazku z tymi 15 pietrowcami i przygnebiajacym klimatem
          dookola przestlem myslec o tej lokalizacji, czytajac posty zastanawiam sie jak
          tu doprowadzic do rozwoju terenow pod metropolia warszawska tak zeby w 30
          minut mozna bylo dojechac koleja juz istniejaca do Centrum, a mieszkac w
          miejscu gdzie przyroda jest wspaniala a dzieci wychowaja sie z dala od
          obciazen srodowiska!!!! co wy na to jak myslicie czy to ma sens???
          • Gość: Czesiu Re: Inved-Bud IP: *.b.dial.de.ignite.net 05.02.04, 11:29
            Miejsce zejścia się Al. Niepodległości z Puławską, jak piszesz, nazywa się
            Dworcem Poludniowym - historyczna nazwa po stacji kolejki grójeckiej. Jednak
            przedłużona Al.KEN ma wypadać na rogu Puławskiej i Domaniewskiej, czyli nieco
            dalej. Tam sie rzeczywiście wiele buduje. Coś za coś - szybkie polączenie ze
            Śródmieściem kosztem ścisłej, miejskiej zabudowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka