Gość: malo kasy IP: *.acn.waw.pl 19.01.08, 14:29 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: ursus czy zabki? IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.08, 14:45 Ja jeszcze dodam - Ursus, Ząbki czy Piaseczno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ursus czy zabki? IP: *.acn.waw.pl 19.01.08, 14:50 Oczywiście że Piaseczno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardzo malo kasy Re: ursus czy zabki? IP: *.acn.waw.pl 19.01.08, 14:50 czy oprocz ceny maja jakies zalety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieudacznik Re: ursus czy zabki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 15:30 Oczywiscie, fajne korki na pulawskiej.jest cool!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x :-))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) IP: *.ptim.net.pl 19.01.08, 16:04 no, ale dzieci nie będą musiały spłacać długu, no i metraż większy (nie śpimy wszyscy na jednej kanapie, każdy ma swój pokój) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ursus czy zabki? IP: *.ptim.net.pl 19.01.08, 16:15 > czy oprocz ceny maja jakies zalety budżet na inwestycje Piaseczna jest 3x wyższy niż przeciętnej dzielnicy Warszawy, jest znacznie czystsze powietrze, mniej zapylone, jesli ktoś ma pracę na miejscu, to zero problemu z korkami i konieczności jechania do centrum (korki, hałas , syf), więcej nowej zabudowy, mniej wielkiej płyty. Ogólnie jest sporo zalet (są też wady - ale gdzie ich nie ma)... Odpowiedz Link Zgłoś
frankhestain Re: ursus czy zabki? 19.01.08, 17:25 Gość portalu: x napisał(a): > > czy oprocz ceny maja jakies zalety > > > budżet na inwestycje Piaseczna jest 3x wyższy niż przeciętnej > dzielnicy Warszawy, jest znacznie czystsze powietrze, mniej > zapylone, jesli ktoś ma pracę na miejscu, to zero problemu z korkami > i konieczności jechania do centrum (korki, hałas , syf), więcej > nowej zabudowy, mniej wielkiej płyty. Ogólnie jest sporo zalet (są > też wady - ale gdzie ich nie ma)... jak sie mieszka obok pracy to wszedzie ujdzie sek w tym ze nie wszyscy tak maja zreszta prace mozna zmienic a dwa zycie to nie ttylko arbait und sen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: ursus czy zabki? IP: *.ptim.net.pl 19.01.08, 20:46 > > a dwa zycie to nie ttylko arbait und sen chyba, że SEN PRZY OTWARTYM OKNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: ursus czy zabki? IP: *.centertel.pl 19.01.08, 16:16 Znam tylko ursus, mój brat tam mieszka. Te osiedle skorosze, osiedle przy ulicy Tomcia Palucha są śliczne. Fajnie urządzona zieleń, małe place zabaw dla dzieci, fajne mieszkanka, bez mankamentów. Dojazd trochę kiepski, autobusem (albo KM), ale budują te estakady (tak to się nazywa?) i już niedługo powinno być szybko nawet w trakcie korków, bo poza godzinami szczytów jedzie się naprawdę dość szybko. No i w tej częsci ursynowa, o której piszę nie słychać samolotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ursus czy zabki? IP: *.ptim.net.pl 19.01.08, 16:19 a fakt , że przyjezdnym burakom nie miękną kolana na dźwięk słowa "Piaseczno", nie jest dla mnie najistotniejszy (jak tu przyjechałem i mieszkałem w wynajętym na bEMOWIE na 13 piętrze w wielkiej płycie to robiłem zdjęcia i u mnie w mieście - skąd pochodzę - pokazywałem laskom na dyskotekach....ale już z tego wyrosłem i mnie już nie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
rarely zabki wygladaja 19.01.08, 16:28 jak krajobraz z madmaxa ursus troche lepiej ale zycie krecii sie wokol klomba bo nawet wyjsc nie ma gdzie to miejsca dla ludzi bez kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: zabki wygladaja IP: *.ptim.net.pl 19.01.08, 16:47 rarely napisał: > jak krajobraz z madmaxa ursus troche lepiej ale zycie krecii sie wokol klomba b > o > nawet wyjsc nie ma gdzie > > to miejsca dla ludzi bez kasy na szczęście sa takie miejsca jak pełne deptaków bemowo, gdzię działają tężnie wzdłuż Górczewskiej i słychać śpiew ptaków - i tam włąśnie mieszka przyszła elyta, najbardziej kasiaści ludzie w Polsce mają tam apartamenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: zabki wygladaja IP: *.centertel.pl 19.01.08, 16:47 Nieprawda. W ursusie jest całkiem niezły basen ze zjeżdzalnią, jaccuzi i innymi bajerami. Jest też sporo fajnych, małych knajpek i pizzerni. O klubach nie słyszałam, najbliższy jaki znam to ten w blue city (to akurat nie jest mój ulubiony), ale w sobotę przejdziesz taksóweczką do cenrtum w 15 min i jestes w jaskini rozrywki :) Odpowiedz Link Zgłoś
frankhestain wspolczuje wyboru 19.01.08, 17:23 oba miejsca to porazka pomysl moze o tym zeby kupic mniejsze mieszkanie w normalnej dzielnicy albo np. uzywane Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: wspolczuje wyboru 19.01.08, 21:34 eeee tam,nie jest tak zle!od roku mieszkam w zabkach i zaczynam widziec zalety -mieszkanko kupilam za ok.160 tys,tylko taka kwota dysponowalam,a nie chcialam kredytu.teraz jest warte ponad 300tys -w urzedach zero problemow np.wymiana dowodow-wniosek zlozylam w 15 min. -do centum dojezdzam autobusem 199 i pociagiem z rembertowa na karte miejska max 40 min,zawsze miejsce siedzace.samochodem troche dluzej -do lasu jakies 60 m mi spokoj i cisza odpowiadaja,wychowalam sie na zaciszu,a zabki to rzut beretem.moze dlatego,ze pol zycia spedzam na nowym swiecie,z przyjamnoscia wracam na wioske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dss Re: wspolczuje wyboru IP: *.acn.waw.pl 19.01.08, 22:31 do centum dojezdzam autobusem 199 i pociagiem z rembertowa na karte miejska max 40 min tyle to sie stoi w autobusie od powstancow do grochowskiej wiec nie pitol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo43 Re: wspolczuje wyboru IP: *.chello.pl 19.01.08, 23:27 jedzie sie naprawde 40 min.bo nie przez grochow.wsiadasz w zabkach w 199 i przez lasek do rembertowa ok 10 min.pozniej marsz 3 min na stacje pkp,a tam kazdy pociag,bo juz wszystkie podmiejskie,skm jezdza na karte miejska.a w godzinach szczytu sa naprawde czesto.trzeba znac tylko rozklad 199,bo jest rzadko.takie nasze wioskowe metro te pociagi.a ci co w rembertowie,blisko stacji mieszkaja to juz naprawde maja rozpuste,15-20 min. i w centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rty Re: wspolczuje wyboru IP: *.acn.waw.pl 20.01.08, 21:41 jedzie sie naprawde 40 min.bo nie przez grochow.wsiadasz w zabkach w > 199 i przez lasek do rembertowa ok 10 min.pozniej marsz 3 min na > stacje pkp,a tam kazdy pociag,bo juz wszystkie podmiejskie,skm > jezdza na karte miejska.a w godzinach szczytu sa naprawde > czesto.trzeba znac tylko rozklad 199,bo jest rzadko.takie nasze > wioskowe metro te pociagi.a ci co w rembertowie,blisko stacji > mieszkaja to juz naprawde maja rozpuste,15-20 min. i w centrum wyjezdzam samochodem z powstancow ok 7 rano i czy jade przez marsa czy przez radzyminska dotarcie do pracy okolice ronda zawisza zajmuje mi 1 g i 15 min do 1 g i 30 min wiec mi tu nie piernicz Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: wspolczuje wyboru 22.01.08, 21:23 dlatego jak pracowalam w centrum to tylko opcja autobus +pociag wchodzila w gre.dojazd do warszawa srodmiescie z przystanku zieleniecka/szwolezerow max 40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uiy Re: wspolczuje wyboru IP: *.acn.waw.pl 23.01.08, 00:00 po pierwsze nie moge zostawic samochodu a nawet dotarcie z powstancow autobusem do stacji pociagu to ok 30 min potem pociagiem do wawa środmiesie i z dworca potem alejami jerozolimskimi do okopowej 20/25 min wiec jak by nie liczyl 1 i 15 do 1 i 30 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azimut Re: wspolczuje wyboru IP: 81.219.48.* 25.01.08, 19:01 Potwierdzam: z Ząbek do Centrum można spokojnie dojechać w 40 min. RAdzymińską do Wileńskiej korków prawie nie ma, a od Wileńskiej do Bankowego jedzie tramwaj bez korków bo po torach już jest zakaz jazdy ssamochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: ursus czy zabki? IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.08, 22:06 Rudnickiego czy Górczewska ? a może Tomcia Palucha ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eberhard Re: ursus czy zabki? IP: *.aster.pl 19.01.08, 22:12 Żadna. Ale jesli musiałbym wybierać - to zdecydowanie Ursus, z uwagi na bliskośc cywilizacji i możliwość szybkiego dojazdu komunikacją (KM, SKM - 15 min. do centrum)i łatwiejszym dojazdem własnym transportem niz pozostałych 2 miejsc(i jest szansa jeszcze lepszy dojazd). Piaseczno to właściwie inne miasto (ulubione miasto przyjezdnych), z którego dojazd do Warszawy jest koszmarem, Ząbki Kobyłka, Zielonka - ten sam problem z dojazdem + uraz z przeszłości - to podwarszwskie wioski z tym specyficznym, megawieśniackim klimatem. Brrrr...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitego Re: ursus czy zabki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:47 Autor: Gość: eberhard IP: *.aster.pl 19.01.08, 22:12 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Żadna. Ale jesli musiałbym wybierać - to zdecydowanie Ursus, z uwagi na bliskośc cywilizacji i możliwość szybkiego dojazdu komunikacją (KM, SKM - 15 min. do centrum)i łatwiejszym dojazdem własnym transportem niz pozostałych 2 miejsc(i jest szansa jeszcze lepszy dojazd). Piaseczno to właściwie inne miasto (ulubione miasto przyjezdnych), z którego dojazd do Warszawy jest koszmarem, Ząbki Kobyłka, Zielonka - ten sam problem z dojazdem + uraz z przeszłości - to podwarszwskie wioski z tym specyficznym, megawieśniackim klimatem. Brrrr...... uuuuu...czyżby kolega bał sie swoich korzeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eberhard Re: ursus czy zabki? IP: *.aster.pl 21.01.08, 22:54 hmmm... bać nie mam ma czego:) Nie wstydzę się równiez za swoich przodków:) Szczęściaż ze mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eberhard Re: ursus czy zabki? IP: *.aster.pl 21.01.08, 22:56 Szczęściarz, oczywiście przez "rz":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ursus czy zabki? IP: *.acn.waw.pl 20.01.08, 11:22 "Piaseczno to właściwie inne miasto (ulubione miasto przyjezdnych), z którego dojazd do Warszawy jest koszmarem" ... hahahaha a to ciekawe, ja jako warszawiak od 3 pokoleń właśnie się przeprowadzam z Ursynowa do Piaseczna, co więcej mieszka tam już sporo moich byłych sąsiadów (z natolina, kabat). To osoby przyjezdne mają parcie na Warsiawę, a warszawiacy z Warsiawy uciekają pod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df ciekawe IP: *.acn.waw.pl 20.01.08, 21:48 Piaseczno to właściwie inne miasto (ulubione miasto > przyjezdnych), z którego dojazd do Warszawy jest koszmarem" > > ... hahahaha a to ciekawe, ja jako warszawiak od 3 pokoleń właśnie > się przeprowadzam z Ursynowa do Piaseczna, co więcej mieszka tam już > sporo moich byłych sąsiadów (z natolina, kabat). To osoby przyjezdne > mają parcie na Warsiawę, a warszawiacy z Warsiawy uciekają bo ja obserwuje ruch w druga strone ci ktorzy pare lat temu wyprowadzili sie z ursynowa do piaseczna jozefoslawia czy zalesia teraz wracaja sprzedaja segmenty i duze mieszkania i kupuja za koszmarne pieniadze mieszkania na kabatach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eberhard Re: ursus czy zabki? IP: *.aster.pl 21.01.08, 22:50 Buhahahaaa.... tylko, że jedno pokolenie temu, po polach natolińskich i kabackich, chłopi gnali krowy, a kombajny zbierały zboża, więc może nie dziwne, że chca sie tam przenieść. Warszawiaku;) Osobiście, nie znam nikogo, kto z własnej i nieprzymuszonej woli, mieszkając od pokoleń na Żoliborzu, Ochocie czy Mokotowie wyprowadził sie do miasta Piaseczno. Bo po co??? Chcąc się już przeprowadzić, szukają bardziej ciekawych miejsc niz Piaseczno czy Ząbki lub lepiej skomunikowanych. Piaseczno to ulubione miasto przyjezdnych i w większości to oni kupują mieszkania w nowych osiedlach, nie tylko ze względu na dużo niższą cenę, ale jak kiedyś tłumaczyli, mimo wszystko lepiej sie czują "na emigracji" w społeczności, na którą tworzą się osoby o podobnym starcie życiowym. Potem, zmeczęni dojazdami, szukają czegoś bliżej, najchętniej na Kabatach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasowy Re: ursus czy zabki? IP: *.r.kbt.pl 31.01.08, 09:55 Zgadzam sie Ząbki to SYF kiła i mogiła. A ul. Żołnierska to najbardziej dziurawa i zakorkowana trasa w Polsce... klimacik jest przedni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: ursus czy zabki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 14:07 a może Zacisze? www.jmdeveloper.com.pl ceny od 6400 zł. brutto za m2. Odpowiedz Link Zgłoś