Dodaj do ulubionych

Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety

IP: 217.153.60.* 18.08.03, 13:03
Wszyscy przyszli mieszkańcy bud I os Millenium proszą o konkrety
- bez ściemniania - kiedy oddanie bud I do prac adaptacyjnych ?!

kiedy hydraulicy, kiedy tynkarze, itd.

Pozostając w nadziei, że ten post pan zauważy

Obserwuj wątek
    • annamaria26 Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety 21.08.03, 14:24
      na drzwiach gabinetu Prezesa powinno być napisane: "porzućcie płonną nadzieję
      wszyscy, który tu wchodzicie..."

PS a telefon do Prezesa z identycznym pytaniem skutkuje? czy nie można się
      przedostać przez mur w sekretariacie?
    • Gość: J.Frydryszak Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety IP: *.ipartners.pl 27.08.03, 09:56
      Informacje dotyczące budynku Nr 1 os. "Milenium" zostaną przekaane do
      10.09.2003 r.
      • Gość: haj Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety IP: 217.153.60.* 08.09.03, 13:16
        hop w góre - przypominam o obietnicy - jeszcze 2 dni
      • Gość: haj Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety IP: 217.153.60.* 09.09.03, 10:33
        10 - to już jutro, sądzę że będąc słownym prezes przekaże dziś info...

...ale ja wiem że sie mylę :(
        • Gość: sąsiad Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety IP: *.chello.pl 11.09.03, 17:32
          haj na szczęście się myliłeś :) odpowiedz pojawiła się zgodnie z obietnicą.
          Pozostaje nam mieć jednak nadzieje ze wszystko będzie ok. Problem w tym z czego
          wynikają te opóźnienia w płaceniu przez wiele osób. Ja osobiście mam problem z
          załatwieniem kredytu. Wspaniały bank trzymał mój wniosek przez prawie półtora
          miesiąca poczym odpowiedział mi jedynie ze nie mogę liczyć na taka sumę jak
          wnioskowałem. Odrzucone zostały umowy o dzieło stanowiące duża cześć dochodów.
          Powód w zeszłym roku inny pracodawca w tym inny :) . Teraz zawnioskowałem o
          niższy kredyt na sumę którą wyliczyli że mogą mi dać i znów czekam już
          przeszło tydzień. Jak tak dalej pójdzie to będę musiał zmienić bank.
          Z czego wynikają problemy pozostałych ?
          • Gość: haj Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety IP: 217.153.60.* 12.09.03, 08:45
            Ja już mam kredyt uruchomiony - wyplacam transze - zasade mam prostą - co
            miesiąc 1 transza uważając, by nie wypłacić wszystkiego przed oddaniem mieszkan
            do prac wykończeniowych.
            Brrrr spłacać całą ratę, płacić za wynajem + kombinować kasę na urządzanie -
            masakra, nie stać mnie...
          • Gość: sąsiad Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety IP: 195.116.97.* 12.09.03, 08:45
            w jakiem banku strałeś się o kredyt????
            • venus8 kredycik? 12.09.03, 09:19
              Witam Sąsiedzie. Polecam oddziały PKO BP SA, zwłaszcza ten, który udzielił mi
              kredytu (namiary podam na privie: venus8@gazeta.pl). Sprawę załatwisz tam w 2
              tygodnie, a nawet szybciej. Nie gwarantuję jednak, że dostaniesz kredyt i
              tyle, ile Ci potrzeba. Każdy przypadek jest przecież indywidualnie
              rozpatrywany.
              Jeśli jesteś zainteresowany, czekam na maila na ww. adresik.
              Pozdrawiam,
              Venus
              • Gość: Tom Re: kredyt IP: *.ci.uw.edu.pl 12.09.03, 09:48
                Znalazłem w internecie ofertę firmy Oppenheim Enterprise. Mają specjalną
                ofertę dla klientów naszej Spółdzielni: www.oppen-kredyt.pl/index.htm
                • Gość: haj Re: kredyt IP: 217.153.60.* 12.09.03, 10:16
                  Ja wziąłem w Millenium, ale to co widzę w oppenheim wygląda bardzo zachęcająco.
                  Może sprzedaż ruszy z kopyta?
                • robin123 Re: kredyt 12.09.03, 12:49
                  Dziekuje wam venus8 i Tom za rady i chec pomocy. Jednak Bank ktory mi venus
                  polecasz to wlasnie ten w ktorym sie staram o kredyt (mialo byc 2 tygodznie) a
                  firma ktora poleca mi Tom to wlasnie ta ktora zajmuje sie zalatwianiem mojego
                  kredytu. Oppenheim Enterprise to dobra firma i staraja sie bardzo, podobno
                  zalapalem sie na okres urlopowy w banku itp tylko chyba sie juz skonczyl a ja
                  nadal czekam. Tylko teraz doszlo jeszcze wyliczanie ksiazeczki mieszkaniowej
                  ale tu juz dostalem bardzo krotki termin bo 2 tygodnie mysle ze jak na
                  ksiazeczke
                  • Gość: sądaiad Re: kredyt IP: 195.116.97.* 12.09.03, 14:45
                    a może warto spróbowac w GE bank Mieszkaniowy
                  • venus8 Re: kredyt w banku - każdy oddział jest inny 12.09.03, 16:30
                    Każdego banku każdy oddział ma swoje własne pomysły.
                    Jeśli Twoja sprawa szybko się nie wyjaśni w oddziale PKO BP, w którym złożyłeś
                    papiery, wskażę Ci drugi, o wiele szybszy - gwarantuję, tyle że w okolicach
                    Warszawy.
                    • robin123 Re: kredyt w banku - każdy oddział jest inny 12.09.03, 20:58
                      Dziekuje venus czekam do 23. Drodzy sasiedzi trzymajcie kciuki waza sie do tego
                      wlasnie dnia losy mojej ksiazeczki mieszkaniowej z 1976 roku :)
                    • robin123 Re: kredyt w banku - każdy oddział jest inny 12.09.03, 20:59
                      Dziekuje venus czekam do 23-09. Drodzy sasiedzi trzymajcie kciuki waza sie do
                      tego wlasnie dnia losy mojej ksiazeczki mieszkaniowej z 1976 roku :)
                      • venus8 Re: wkład na książeczce 15.09.03, 11:01
                        Trzymam i to mocno, jeśli ma to dać Ci dodatkowe tysiączki :)
                        Ja miałam z 1973 roku, wyliczyli mi ponad 14.000,- zł, ale to zależy
                        oczywiście od kwot, jakie były wpłacane.
                        Pozdrawiam. V.
    • Gość: jacekfrydryszak1 Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety IP: *.ipartners.pl 10.09.03, 11:44
      W ostatnim okresie moje wizyty na forum były ograniczone ze względu na
      spiętrzenie się obowiązków służbowych ,a na przełomie sierpnia i września z
      uwagi na krótki urlop wypoczynkowy.Od nosząc się do korespondencji w ostatnim
      okresie wyjaśniam jak niżej:
      1.Osiedle Milenium
      - w końcu września zostanie zorganizowane spotkanie z przyszłymi mieszkańcami
      na którym poinformujemy Państwa o szczegółach realizacji robót,przekazywania
      lokali w budynku nr 1 itp.Na dzień dzisiejszy wykonywane są prace związane z
      zakładanie zieleni oraz wykonywaniem elewacji i instalacji elektrycznych w
      budynku nr 1.Pod koniec września planyjemy rozpocząć wykonywanie dróg i
      chodników,hali garażowej oraz tynków w budynku nr1.
      Ze wględu na fakt ,że inwestycja wkracza w ostatnią fazę do jej zakończenia i w
      konsekwencji uzyskania pozwolenia na użytkowanie niezbędne jest zakupienie
      przez osoby posiadające samochody miejsc postojowych w halach garażowych.W tej
      sprawie wystąpimy do Państwa odrębnymi pismami.Jak już informowaliśmy osoby
      biorące udział w spotkaniu na budowie ,które odbyło się w dniu 30.08.03.nadal
      podstawowym elementem utrudniającym terminową realizację robót są zaległości w
      zapłacie wkładów budowlanych.Do dłużników wystosowano wezwania do zapłaty.
      2.Osiedle Słoneczny Stok.
      - Podobnie jak w przypadku siedla Milenium pewne spowolnienie prowadzonych
      rbót wynika z faktu zaległości we wpłatach wkładów budowlanych.Obecnie na
      ukończeniu są prace konstrukcyjne w sekcjach 5 i 6,zaś w sekcjach 1 - 4
      wykonywane są instalacje elektryuczne,tynki wewnętrzne podłoża oraz elewacje.
      W pierwszych dniach pażdziernika odbędzie się spotkanie przyszłych
      mieszkańców ,na którym poinformujemy o szczegółach.
      3.Uwagi i wyjaśnienia o charakterze ogólnym:
      - jak wielokrotnie informowalośmy formuła spółdzielcza realizacji inwestycji
      charakteryzuje się tym,że żródłem finansowania tej realizacji są wyłącznie
      wpłaty członków spółdzielni z tytułu wkładów budowlanych.Z tej formuły wynika
      że aby można było kompleksowo zrealizować dane zadanie inwestycyjne ,konieczne
      jest sprzedanie wszystkich lokali i miejsc postojowych oraz wniesienie przez
      członków całości wymaganych wkładów budowlanych.Stosunkowo duża skala
      realizowanych przez Spółdzielnię inwestycji oraz utrzymujący się w ostatnich
      trzech latach obniżony popyt na nowe mieszkania spowodowały,że cykl realizacji
      uległ znacznemu wydłużeniu/zresztą jak w wielu innych spółdzielniach i firmach
      deweloperskich/.Obecna sytuacja narynku nieruchomości oraz prognozy ekspertów
      dają prawo sądzić .że do końca roku będziemy mieli do czynienia ze znacznym
      ożywieniem.
      - Spółdzielnia tak jak większość podmiotów oper,a takie przypadki możemy
      niestety spotkać w korespondencji na forumujących w branży budowlanej nie
      ustrzegła się pewnych problemów lecz zapewniam Państa,że nie ma powodów do
      nadmiernego niepokoju ,a Zarząd Spółdzielni uczyni wszysko aby w najbliższym
      czasie sytuację znacznie poprawić.Atmosfera pomówień,podejrzeń połaczonych z
      drwiną a czsami wręcz używaniem sformułowań obrażliwych nie będzie pomagać w
      odnoszeniu sukcesów przez naszą Spółdzielnię ,a z takimi przypadkami można
      niestety się spotkać w korespondencji prowadzonej na forum./przypominam ,że
      korespondencję mogą czytać nasi potencjalni klienci/.
      - Chciałem jednocześnie bardzo serdecznie podziekować tym z Państwa ,którzy
      wykazują zrozumienie zasad obowiązujących w spółdzielczości mieszkaniowej i
      zdają sobie sprawę z tego ,że sukces możemy osiągnąć tylko razem wykazując
      cierpliwość oraz zaangażowanie w pozytywnej reklamie naszej Spółdzielni.
      - Mając świadomość ,że przedłużający się okres realizacji prowadzonych zadań
      inwestycyjnych może być przyczyną szeregu indywidualnych problemów ,Zarząd
      Spółdzielni zawsze deklarował wnikliwą analizę każdego przypadku i będzie to
      czynił nadal,próbując pomóc w ramach możliwości jakie daje prawo spółdzielcze.
      Pozdrawiam Jacek Frydryszak,
      • cinekrodzynek Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety 15.09.03, 16:33
        Panie Prezesie,
        Uprzejmie proszę o odpowiedź na temat realnego terminu oddania do użytku
        mieszkań w klatce D.
        jakie są aktualne postępy prac w tym etapie? Czy klatka D jest etapem I czy II?
        Pozdrawiam,
        M.48
        • rasta11 Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety 15.09.03, 18:07
          Panie Prezesie,

Przylaczam sie do poprzedniego pytania i prosze o wskazanie jakie sa efekty
          rozmow z inwestorem a takze jakie mialyby byc zasady uczestnictwa tegoz
          inwestora w inwestycji "SS".

Pozdrawiam
    • Gość: haj Re: Prezesie J. Frydryszak - prosimy o konktrety IP: 217.153.60.* 13.10.03, 13:18
      Prosiłem o konkrety a tu:

prezes mówi: "ekipa tynkarzy wchodzi 30.09 i po 10 dniach cała pierwsza klatka
      jest wytynkowana"
      Dziś jest 13.10 i mamy 0 m2 tynku

W kwestii tynkarzy - Pan się mocno pomylił - ale nie pierwszy to już raz Pan
      się myli...

eeeech

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka