Gość: rani 30 IP: *.eranet.pl 09.02.08, 14:28 czy ktoś słyszał o osiedlu sosnowa dolina w podwarszawskim słominie, a może ktoś kupuje, co o tym sądzicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: StaryBiednyRencist tu są tylko nieudacznicy, więc nikt nie kupuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 14:49 i masa dzieci licząca na mieszkania za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
zyski_na_papierze Re: tu są tylko nieudacznicy, więc nikt nie kupuj 09.02.08, 17:34 ale wiesz gdzie szukać takich co są łasi na chore ceny? bo wiesz, jak mnie sprzedawca chce obrazić, to wiesz gdzie ja go mam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: sosnowa dolina IP: *.eranet.pl 14.02.08, 17:02 ja słyszałem mają konkurencyjne ceny i jakieś problemy podobno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabarz Re: sosnowa jesionka gratis do końca lutego IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.08, 18:46 Odpowiedz Link Zgłoś
peters75 Re: sosnowa dolina 18.03.08, 21:48 Zastanawiam się nad kupnem domu na osiedlu Sosnowa Dolina w Słominie. Deweloper wygląda na solidnego. Zrealizował osiedle Kampinos w Lipkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
rania303 Re: sosnowa dolina 08.04.08, 10:54 witam ja nawet podpisałam z nimi umowe ale po miesiacu okazało się ze dom który zarazerwowałam nie będzie wybudowany i musieliśmy zmienic na inny z mniejsdzą działką za wyższą cenę ,po za tym osiedle nie jest ogrodzone gdyż przez srodek biegnie droga gminna o szer. 15 m a zapomniałam o braku ogrodzenia od frontu ,jesli się zastanawiasz to dowiedz się wszystkiego ,bo nie jest to jasna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: sosnowa dolina - zalety i wady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 13:42 Zastanawiam się nad tą inwestycją i mam następujące przemyślenia. Zalety: - solidny, duży deweloper - ma doświadczenie, zbudował duże osiedle chyba w Lipkowie i można pojechać zobaczyć, czy mieszkańcy sa zadowoleni( a swoją droga może na forum jest jakiś mieszkaniec tego osiedla?) - jeżeli chodzi o lokalizacje to jest to jedyny kierunek pod warszawski gdzie są realne szanse na szybką komunikacje do centrum w niedługim czasie(zaraz zaczynają budowę obwodnicy Raszyna) - osiedle jest blisko Al. Krakowskiej, a tam jest przystanek komunikacji miejskiej i 3 autobusy do Okęcia. Dojazd do centrum komunikacją miejska nie powinien zająć więcej niż 50-60 min. - rozsądne ceny, w szczególności rewelacją jest możliwość kupienia własnego odrębego domu za niweiele ponad 1 mln zł - blisko do lasów Magdalenki i centrum Janki Wady: - twierdzenie w reklamie, że jakiś ptaszek jest najgłośniejszym mieszkańcem osiedla to zwyczajne kłamstwo, byłem tam ostatnio i wyraźnie słychać szum z Al.Krakowskiej. Nie jest to bardzo uciążliwe, ale jest słyszalne. Pewnie sytuacja poprawi się jak zbudują część domów, które osłonią od hałasu resztę - osiedle ma mieć ponad 400 domów, co może sprawić że na okolicznych uliach będzie ciągły korek i trzeba będzie stracić kilkanaście minut by przejechać te kilkaset metrów do Al.Krakowskiej - jak zbudują osiedle to będzie pewnie całkiem ładnie, ale dojazd Krakowską do najładniejszych nie należy( mnóstwo hurtowni) - mogliby trochę ładniejsze domki zaprojektować, ale to kwestia gustu Podsumowując: moim zdaniem to obecnie najlepsza inwestycja pod Warszawą jeżeli chodzi o cenę(szczególnie jeżeli ktoś chce mieć odrębny dom a nie bliźniak czy segment), okolice, dojazd do Warszawy i infrastrukture. Zdecydowanie wygrywa z osiedlami w Walendowie i Magdalecne. Co prawda Willa Magdalenka ma ładniejsze domki, ale jest wyraźnie droższa a poza tym mieszkanie w środku lasu wydaje mi się niepraktyczne. Bije moim zdaniem także na głowe osiedla w Józefosławiu, gdzie za zwykły segment chcą milion złotych i nie ma żadnych perspektyw na poprawę dojazdu do Warszawy. Dajcie znać jakie jest wasze zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Re: sosnowa dolina - zalety i wady 27.04.08, 14:49 Zdanie jest takie; 1. Lincoln globalna firemka z niezłym finansowaniem - nie powinna sie wywalic w powietrze. 2. Konstrukcja - Dach o konstrukcji żelbetowej (dziwaczne). 3. W kampinosie fajne domki, niezła aranżacja wnętrza, przestrzen urbanistyczna wspólna z dbałościa o szczególy 4. Media bez dziadostwa i zapasem, kanalizacja na skraju miasta.. dobra sprawka. 5. W kampinosie cena byla naprawde wygórowana i chyba odstajaca od realiow rynkowych w tamtym okresie. 6. "Słoniki" to wypizdów na maksa: szkoda zdrowia i czasu na dojazdy. Pomnóź paliwo + min 35 (min tyle nadkładasz) min x 2 (obie strony) x 240 (bez weekendów) dni... Leci niezła kaska w Słoniki które polecą i tak na ryj, a gdyby nie bylo bani i tak maja mniejszy potencjał niz lokalizacje warszawskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: sosnowa dolina - zalety i wady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 21:05 A co twoim zdaniem jest lepsze od tej inwestycji? Bo ja nic z lepszym dojazdem za rozsądne pieniądze nie znalazłem. 5 km dalej w Łazach chcą podobne pieniądze, więc wydaje mi się że cena jest rozsądna. Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Re: sosnowa dolina - zalety i wady 28.04.08, 13:12 Najlepsza inwestycją jest oczekiwanie na procesy ekonomiczne zeby zrobily swoje. Z kilkanascie mies. kupisz w tej samiej kasie destynacje warszawskie a nie "Słoniki"... Odpowiedz Link Zgłoś
14madam Re: sosnowa dolina - zalety i wady 11.05.08, 18:01 temat już się wczesniej zaczął. Odpowiedz Link Zgłoś
jestlepsze okolica jest z perspektywa 31.05.08, 11:40 do zabudowy . bardzo dużo inwestycji w poblizu. Szkoła podstawowa na miejscu. I ekskluzywna Magdalenka. Niech budują Amerykanie. Tylko architektura trochę dziwna. Nie dworkowata. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Zapytaj o okolicę na forum gminy Raszyn - link 11.05.08, 18:07 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35660 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Zapytaj o okolicę na forum gminy Raszyn - lin IP: *.aster.pl 11.05.08, 18:55 jesteście żałośni marne polaczki w swoich małych klitkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek sam jestes zalosny podszywko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:14 z niskim czolkiem Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Fake existence 12.05.08, 09:06 Najbardziej żałosny jest muffa i jego miliony wirtualnych bytów... blech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fux Ja słyszałem o sosnowej jesionce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 12:33 Odpowiedz Link Zgłoś