Dodaj do ulubionych

Smolarek: W imię ojca

IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 06.02.06, 09:33
w przeszlosci bardzo mi sie podobal wlodzimierz "szybszy od wiatru" smolarek,
ale to co robi ebi, zasluguje na najwyzsze uznanie!
EBI! wiem, ze 14.06.06 strzelisz bramke w dortmundzie... ale by bylo pieknie!
Obserwuj wątek
    • Gość: b_f Re: Smolarek: W imię ojca IP: 62.141.219.* 06.02.06, 10:14
      bez watpienia najlepszy polski pilkarz, tylko trochwe mu warunkow fizycznych
      brakuje, no ale nie mozna miec wszystkiego...
      • viator Re: Smolarek: W imię ojca 06.02.06, 10:38
        e tam, frankowski tez kurdupel a w polu karnym jest rewelacyjny.

szkoda że nie da się tak wyszkolić zawodnika na naszym podwórku.

• Gość: xxx 1982-POLSKA-ZSRR na Mistrzostwach Swiata IP: *.crowley.pl 06.02.06, 19:46
          To bylo piekne. Mialem 11lat...w Polsce stan wojenny, a tam transparenty
          Solidarnosci na trybunach...
          Oczywiscie przy choragiewce Smolarek dal popis jak sie gra.
          Niestety mlodzi tego nie widzieli -zwlaszcza gwiazdeczki Wisly (Ateny1:4)

...ale w tym meczu byl jeszcze jeden dobry moment.
          Rosjanie pod koniec rzucili sie jak wciekle psy...a tu kontra Polakow
          oczywiscie Smolarek i niezapomniany Ciszewski wola: "JESSSTTT" myslalem ze
          gol- a to koniec meczu:)))ale na jedno wszylo POLSKA w polfinale z Wlochami.
          Szkoda ze Boniek nie gral...z powodu drugiej zoltej za zbyt bliskie stanie w
          murze-paranoja:)
          • Gość: Paweł Re: 1982-POLSKA-ZSRR na Mistrzostwach Swiata IP: *.aster.pl 07.02.06, 00:57
            Ja miałem wtedy 10 lat, ale z tego co pamiętam, to druga zółta kartka Bońka była
            za faul na którymś z Sowietów. Pierwsza (z Włochami) była za źle ustawiany mur.
            • marek_kk Re: 1982-POLSKA-ZSRR na Mistrzostwach Swiata 21.02.06, 13:36
              Miałem wtedy 8 lat. Boniek z powodu kartek nie mógł zagrać w półfinale z
              Włochami, co zresztą wszyscy towarzysze w TV uznali za zdradę, ze celowo
              sprowokowal druga kartkę bo nie chcial grac przeciwko kolegom z klubu, a moze
              byl przekupiony?
              To jak Smolarek (11) blokował piłkę przy chorągiewce w meczu z CCCP pozosttało w
              mojej pamięci wyraźniej niż jego bramki. Życzę Ebiemu żeby też się podobnie
              zapisał w pamięci małych chłopców, jak nam 1982 jego ojciec.
              Może być w meczu z Niemcami, ale nie obraziłbym się żeby było to na takim samym
              etapie turnieju jak 24 lata temu.
    • Gość: dlugi26 Ebi - i wszystko jasne !!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:15
    • Gość: maw Re: Smolarek: W imię ojca IP: 213.77.27.* 06.02.06, 10:34
      bardzo dobry jest smolarek junior, ale jak sie ma takiego ojca to nic dziwnego.
      pamietacie jak na mundialu w hiszpaniu wspaniale utzrymywal sie przy pilce w
      narozniku, praktycznie przy choragiewce? nie mogli mu odebrac pilki a sekundy
      wazne lecialy.....Bodajze to bylo w meczu z ruskimi. nie wykopywal pilki w
      trybuny na pale. wspanialy zawodnik te jego rajdy po lewym skrzydle :) no a
      teraz ebi..ogladalem ostatnio kilka jego meczy.. naprawde jest bardzo dobry!
      Jakie szczescie ze zwyciezył sentyment :)
      • jorn Re: Smolarek: W imię ojca 06.02.06, 10:39
        Tak, to był mecz z Sowietami w drugiej fazie grupowej (grupa POL-BEL-USR).
        Polska wygrała z Belgią 3:0 (3. bramki Bońka), a Sowieci wygrali z Belgią 1:0.
        Tak więc w ostatnim meczu POL-USR potrzebowaliśmy remisu i było 0:0.
      • Gość: X WISLE W ATENACH ZABRAKLO WLODZIMIERZA!!! IP: *.crowley.pl 06.02.06, 19:37
        Mysle ze te gwiazdeczki z Wisly nie ogladaly meczu Polska-ZSRR w Hiszpanii...
        w przeciwnym razie nie daliby sobie tak glupio wyrwac Ligi Mistrzow.
        ...no ale coz inne pokolenie.
        Teraz najpierw fura skora i komora a potem profesjonalizm.

BRAWO SMOLARKOWIE!!!
    • Gość: Dirk Re: Smolarek: W imię ojca IP: 212.18.19.* 06.02.06, 10:54
      Nie wiem czy smolarek wybral polska reprezentacje ze wzgledu na sentyment.
      Przeciez w reprezentacji Holandii pewnie nie mialby zadnych szans zagrac. Tam
      nawet taki Roy Makay ma problem z miejscem w skladzie a smolarek mimo duzego
      szacunku z mojej strony wg. mnie znacznie odstaje umiejetnosciami od ww gracza.
      • a.adas Re: Smolarek: W imię ojca 06.02.06, 13:12
        Ale na prawej pomocy Oranje w tej chwili praktycznie mają tylko (kotuzjogennego
        i chimerycznego) Castelena. Van der Mayde się pogubił, na prawej stronie w
        reprezentacji czasem gra napastnik Kuyt.

Gdyby Smolarek wybrał reprezentację Holandii, jego kariera też by wyglądała
        pewnie trochę inaczej.
    • Gość: Dirk Re: Smolarek: W imię ojca IP: 212.18.19.* 06.02.06, 10:54
      Nie wiem czy smolarek wybral polska reprezentacje ze wzgledu na sentyment.
      Przeciez w reprezentacji Holandii pewnie nie mialby zadnych szans zagrac. Tam
      nawet taki Roy Makay ma problem z miejscem w skladzie a smolarek mimo duzego
      szacunku z mojej strony wg. mnie znacznie odstaje umiejetnosciami od ww gracza.
    • Gość: mb Re: Smolarek: W imię ojca IP: *.parnet.net 06.02.06, 12:11
      Miałem 9 lat, kiedy Włodzimierz strzelił dwie fantastyczne bramki w meczu z NRD
      w Lipsku i od tej pory został już na zawsze moim piłkarskim idolem. I chociaż w
      tamtym czasie w Widzewie grał jeszcze Boniek, to nigdy w moich oczach nie
      dorównał Smolarkowi. Potem były MŚ w Hiszpanii, gdzie Smolarek otworzył worek z
      bramkami w meczu z Peru i mecz z ZSRR, gdzie w końcówce spędził przy
      chorągiewce chyba ze 2-3 minuty. A ten mecz z Holandią mógł byc jeszcze
      bardziej niesamowity, bo kilka minut przed końcem, przy stanie 2:2 Pan
      Włodzimierz (był już w takim wieku, że pisanie per Pan jest chyba na miejscu)
      był w sytuacji sam na sam z bramkarzem! Co prawda pewnie byli w Polsce piłkarze
      obiektywnie lepsi, to jednak dla mnie Włodzimierz Smolarek zawsze będzie
      najlepszy:)
      Ebi ma teraz 25 lat, a więc tyle co Włodzimierz w 1982. Mam nadzieję, że to coś
      znaczy i po mistrzostwach w Niemczech również pozostaną kibicom takie
      wspomnienia jak po mundialu w Hiszpanii. Ja, w każdym razie, wierzę w Ebiego i
      mam nadzieję, że w reprezentacji dorówna klasą swojemu ojcu.
      • pawka55 Bylem kibicem Widzewa, tego ze Smolarkiem 06.02.06, 19:29
        Wlodek byl obok Gadochy najlepszym skrzydlowym w historii polskiej pilki.
        Potrafil "zakrecic" obroncami jak nikt inny. Naleza mu sie gorace brawa za
        pokierowanie kariera swojego syna. Wiem, ze nie zrobil tego z egoistycznych
        pobudek, ale nalezycie i wczesnie rozpoznal jego talent.Obok umiejetnosci
        boiskowych pan Wlodzimierz jest dla mnie przykladem wlasciwego podejscia
        rodzica do swej pociechy: surowosc,sprawiedliwosc w ocenie, stworzenie
        okolicznosci do rozwoju. Nie zapominajac przy tym o milosci rodzicielskiej!
    • Gość: PAWEŁ Takiego Smolarka to ja kiwam najprostszym zwodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:24
      zalozylbym mu siate w 2 sekundy i przezonglowal podbijajac pilke kostka

bylbym lepszym pilkarzem niz on, ale rodzice zabronili mi trenowac pilki, wiec
      teraz pracuje na stacji benzynowej BP za 900 zlotych miesiecznie
      • Gość: maw Re: Takiego Smolarka to ja kiwam najprostszym zwo IP: 213.77.27.* 06.02.06, 13:03
        no to chlopie tylko twoj problem :)
      • maciekzmiasta Re: Takiego Smolarka to ja kiwam najprostszym zwo 06.02.06, 19:25
        Znalazł się Ronaldhinio!!!!!!!!!!!!!!!
    • anula_a Re: Smolarek: W imię ojca 06.02.06, 18:33
      oj pamiętam Włodzimierza Smolarka, pamiętam bła taka moda na zbieranie zdjęć
      ulubionych sportowców, ja miałam całą teczkę zdjęć, artykułów prasowych o
      W.Smolarku,
      pamiętam mundial w Hiszpani (wspomniany w wątku wyżej)i właśnie W.Smolarka ...
    • Gość: Paweł Janas Smolarek? Za niski i nie ma warunków fizycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 00:00
      W najbliższym meczu reprezentacji wyjdzie Rasiak z Niedzielanem.
      • Gość: paul jeanas O tak, Rasialdo JEST DO... DOOPRY !!! IP: *.53.194.203.acc03-dryb-mel.comindico.com.au 07.02.06, 14:10
        A JAK GREGORIO GRA BEZ PILKI,a te jego nozyce i spanie w wyskoku!!!Jak go nie
        zobacze na mundialu, TO CHYBA... nie wiem co zrobie. CALA NADZIEJA W
        JAJASIE !!!Dla Jajasa Rasialdo jest niezastapiony.
    • Gość: bum Re: Smolarek: W imię ojca IP: *.versanet.de 07.02.06, 04:56
      ale jaja! Marihuana to doping? jedyne w czym pomaga to moze tylko pozwala uspokoic sie po stracie
      bramki.lol do kwadratu
    • kanibal123 Re: Smolarek: W imię ojca 21.02.06, 16:14
      Ebi to jest gość. Nie jest arogancki jak pozostałe polskie gwiazdeczki. Nie
      widać, by woda sodowa mu do głowy uderzyła. Może kiedyś wróci do kraju i
      będziemy mogli go oglądać na polskich boiskach - chociaż pewnie prędzej zagra w
      ekipie z Beckhamem i Ronaldinho w składzie.
      • Gość: kimu Re: Smolarek: W imię ojca IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.02.06, 16:28
        to się zgadza kiedyś go spotkałem w polsce. Bardzo skromny koleś wcale się nie
        stroił w piórka, można z nim pogadać. Myślę że to jeden z nielicznych polskich
        piłkarzy który powinien zagrać na mistrzostwach. jest na tyle nieobliczalny że
        strzelić może nawet siedząc na ławce rezerwowych.
    • Gość: Fanka Ebiego Re: Smolarek: W imię ojca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:09
      on jest poprostu super ebi uwielbiam go
      • Gość: easy Re: Smolarek: W imię ojca...i syna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:52
        Ebi Smolarek to nie tylko nazwisko, pilkarskie korzenie i slawa ale przede
        wszystkim talent, skromnosc i ogromna pokora!!! i wcale nie uroda mi w nim
        imponuje jak na kobitke przystalo:) ale te wyzej wymienione cechy. gdyby nie
        trenowal talent by zmarnowal a wartosci jakie mu wpajali rodzice spawily ze nie
        stal sie pusta gwiazdka tylko ambitnym pilkarzem ktory sam wybral reprezentacje
        naszego kraju a holenderskiej odmowil bo sami sie do niego zglosili. niemozna
        miec pretensje ze byl wyszkolony za granica bo tam przeciez pracowal jego
        ojciec. mozna tylko ubolewac ze w polsce szanse na takie wyszkolenie sa wciaz
        bardzo nikle i trzeba naprawde chetnych poswiecenia trenerow ktorzyza te marne
        wynagrodzenia zajma sie mlodymi chlopcami ktorym kopanie pilki sprawia radoche
        i przyjemnosc aby za kilkanascie lat mozna sie bylo doczekac reprezentacji z
        prawdziwego zdarzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka