jacek_pruszkow 04.04.08, 08:25 Kupiłem mieszkanie na Korczaka. Do końca jeszcze daleko, ale myślę, że warto juz sie poznać i zacząć organizować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.zibi.pl 13.06.08, 11:25 a ja właśnie jestem na etapie podejmowania decyzji co do wyboru mieszkania i Korczaka jest jedną z interesujących mnie inwestycji. Mogę prosić o kilka szczegółów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BINA Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.09, 23:46 WITAJ ZASTANÓW SIĘ BARDZO MOCNO NAD ZAKUPEM MIESZKANIA W REKORDZIE AW. WIEM CO MÓWIE BO SAM KUPIŁEM I BAARDZO ZAŁUJE,,,WIELE USTEREK ,,ZACIEKI, PRZEMARZANIE OKIEN BALKONÓW ZGŁASZAŁEM I NIC NIE ROBIĄ!!!!!TOTALNA SPYCHOLOGIA I OLEWKA!!!A NAJGORSZE JEST TO , ZE WCISNĄ WAM ADMINISRATORA BUDYNKU FIRME TBS OSTOJA SP. Z O.O. LESZNO K/KAMPINOSU. KOSZMARRRRR!!!!TYLKO KAŻĄ PŁACIC I NIC NIE ROBIA , NIE ROZLICZJA ZALICZEK NA POCZET MEDIÓW , WODY, OSZUKUJĄ !!!DLA INFORMACJI TBS OSTOJA JEST SPÓŁKĄ CÓRKĄ REKORDU /TEN SAM WŁAŚCICIEL!!!!!/KOSZMAR,,,NAPRAWDE!!!!KOSZMAR MY WŁAŚNIE MAMY Z NIMI SPRAWĘ W SADZIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasia-Pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:29 A czy naprawdę nic nie da się zrobić!!!!???? My jeszcze nie odebralismy mieszkaniea a spierniczone jest calkowicie, zcieki wychodza cały czas, mokro!!!!!malują już po raz 4-ty i myślą ,że to nie wyjdzie a jak trzeba bylo w zimę to nie ogrzewali mieszkań!!!! Może możesz nam poradzić co robić, albo na co uważać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bina Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.09, 23:40 witam, musisz bardzo naciskackier. pilaszka, i dyrek , ze sprawiedliwosci!!! ja miale identyczna sytuacje, zacieki, a do tego zimą przemarzanie. rekord buduje o niskim poziomie usług!!!cóz taki deweloper,,,, a zobaczysz co bedzie jak zaczną wam naliczac czynsze!!!!tbs ostoja was wkonczy finansowo!!! bo takiegoadministratora bedziecie mieli!!!koszmar !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdunikowski rysiek Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 12:48 po grzyba wiec ta cala checa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kxx Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.waw.cdp.pl 13.06.08, 12:31 Jaka jest teraz cena z metra? Jak się orientowałem jakiś czas temu to było pod szóstkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.zibi.pl 14.06.08, 10:52 cena w granicach 5-6,5 tyś. tańsze są mieszkania większe Dziś dni otwarte na Zakatnej więc można zobaczyć jaki jest standarch ich inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 11.08.08, 12:47 I jak decyzja ? Będziemy sąsiadami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 195.95.144.* 28.08.08, 11:41 Ja też mysle o zakupie mieszkania.Da rade negocjowac z deweloperem?? jak waszym zdaniem bedzie z dojazdem do Wawy do pracy?? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.centertel.pl 28.08.08, 12:04 Sielanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 195.95.144.* 29.08.08, 14:09 tzn?? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 08.09.08, 13:45 ja wynegocjowałem tylko inne rozłożenie terminów spłaty rat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.zibi.pl 24.09.08, 18:03 Jeśli chodzi o dojazd to wszędzie trzeba odstać swoje, niestety to urok wielkich miast, a w szczególności W-wy. Dobrym rozwiązaniem jest połączenie kolejowe, pozatym dla mnie ważne jest umiejscowienie budynku, (jeszcze) wśrod zieleni i niskich zabudowan no i nikt mi nie bedzie zaglądał w okna jak to bywa w budowanych obecnie blokowiskach - no chyba że jakiś przystojny sąsiad ;) Jeśli chodzi o negocjację to ciężko w przypadku małych mieszkań 40- 50 m ja robiłam 2 podejścia i nie udało się. Mój system płatności 10/90 więc jest mi na rękę, teraz etap załatwiania kredytu oj... krucho szczególnie przy obecnej sytuacji na rynku kredytowym. Zyczę powodzenia zainteresowanym i mam nadzieję że w najbliższym czasie zacznie powstawać nowe forum sasiedzi.pl ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 25.09.08, 16:57 Więc będziemy sąsiadami na Korczaka? Podpisano: przystojny sąsiad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.centertel.pl 25.09.08, 22:03 Na to się zanosi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 30.09.08, 13:26 A jeżeli wolno spytać, to które mieszkanko ? Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 03.10.08, 17:10 witam my tez jestesmy w trakcie zakupu czekamy na kredyt czy wi ktos jak tam prace na bodowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.centertel.pl 04.10.08, 14:51 Lokal w drugim budynku na ostatnim piętrze, małe M2 :) hm.. więc będzie do kogo chodzić ze szklanką po cukier ;) Nie orientujesz się na jakim etapie są prace? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 06.10.08, 11:36 Byłem na budowie jakieś 2 tyg. temu. Zaczynali ocieplać pierwszą klatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 06.10.08, 14:51 lokal 42 czy 47 ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 06.10.08, 16:50 Witam kolege JACKA byl pan w lokalach czy tylko zewnatrz ciekawe na jakim etapie sa tynki wewnetrzne Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 07.10.08, 11:10 Witajcie. Rozmawiałem kiedyś z kierownikiem budowy, albo był bardzo niechętny opcji umówienia się na wejście do lokalu. Zasłaniał się BHP. Wysłałem więc oficjalny fax do zarządu firmy z prośba o umożliwienie wizytacji lokalu. Żadnego odzewu. Rozmawiałem również z osobą od hydrauliki. Powiedziała mi ciekawą rzecz. Teraz robią piony, potem czekają na tynki w lokalach i dopiero potem robią rury w lokalach (z wkuwaniem !!!), ale podobnież jest to normalne. Zapowiedział, że lokale będą robić pod koniec miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.centertel.pl 06.10.08, 20:20 ;) Czy na plac budowy można już wchodzić? Z tego co słyszałam to jeszcze nie i taka możliwość będzie dopiero w listopadzie? Chętnie osobiście zobaczyłabym jak posuwają się prace Co do pytania kolegi powyżej z tego co się dowiedziałam od dewelopera prace przeniosły się wewnątrz budynku, instalacje itp. itd Jak myślicie czy termin 31 grudnia jest realny, no może 1-2 m-ce przesuniecia, tak zakładam? Mam nadziej, że nie opóznią się one aż tak jak w przypadku inwestycji na Zakątnej. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 07.10.08, 17:44 Wiitam my bylismy na placu bodowy w sierpniu za zgoda dewelopera i widzielismy tylko mory mamnadzieje ze jezeli juz te rury beda wkowac po tynkach to potem je zatynkuja Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 13.10.08, 07:56 Wczoraj byłem tam przejazdem. Częściowo ocieplona pierwsza klatka, ale jak na 3 tygodnie (od mojej poprzedniej wizyty) to bardzo słaby postęp. Wstawione futryny do tych wielkich, szklanych ścian. I ciekawostka. Trwały prace (niedziela wieczór!!!) w lokalu w drugiej klatce (lokal 42). Ciekawe, czy to developer przyspiesza, czy też ktoś się już dogadał z prezesem i robi sobie coś na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.zibi.pl 13.10.08, 14:07 hmm.. interesujące ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 13.10.08, 14:10 A może to twój lokal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.zibi.pl 13.10.08, 14:47 Jak tylko nie zaskoczy nas kolejny krach finansowy to juz niedlugo :) Swoją drogą zastanawiam się czy to tempo prac jest normalne...? Chyba muszę wybrać się na teren budowy i zobaczyć na własne oczy jak to teraz wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 13.10.08, 16:01 Witam bylem dzis u dewelopera i wiem ze beda opuznienia pracuje na takich bodowach i wiem ze bardzo wolno ida tam prace odkad zaczeli elewacje a wiem kiedy zaczeli to na taki budynek powinna byc skonczona gdyby byla odpowiednia ekipa ale badzmy dobrej mysli troche czasu jeszcze jest Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 17.10.08, 20:01 Rekord AW zmienił stronę internetową. W ofercie są już mieszkania z II etapu. Termin realizacji 30.06.2009. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 29.10.08, 09:33 Byłem w lokalu, wieści średnio optymistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.zibi.pl 29.10.08, 12:15 Prosimy więc o komentarz? Czy tzn. że lokale już można oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 29.10.08, 13:17 Jak się pogada ze sprzedawcą, to da się załatwić. Ale tak naprawdę, to nie ma jeszcze co oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 29.10.08, 16:03 WITAM JA ROZMAWIALEM DZIS Z KIEROWNIKIEM I MOZNA WEJSC Z NIM DO LOKALU WIEM ZE SA ROBINE TYNKI ALE SKORO NIE WYGLADA TO DOSC OPTYMISTYCZNIE TO WIEM CZEGO SIE MOZNA SPODZIEWAC SKORO ELEWACJA JEST ROBIONA TYLE CZASU TO CZEGO SIE TAM SPODZIEWAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.chello.pl 29.10.08, 19:48 A wiec ile obstawiacie opoznienia 2 m-ce? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 30.10.08, 07:34 2 m-ce, hehe Kierownik, niezbyt chętnie, powiedział, że MOŻE! koniec marca :) I faktycznie tak to wygląda. W drugiej klatce dopiero zaczynają tynkować, ocieplanie też im idzie jak krew z nosa. Z instalacji jest tylko elektryczna. A gdzie reszta .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.zibi.pl 30.10.08, 09:26 Wieści faktycznie mało optymistyczne... :( Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 30.10.08, 15:51 WITAM NO TO POPROSTU SUPER JESLI TO BEDZIE KONIEC MARCA A TAK NAPRAWDE TO BEDZIE POCZATEK KWIETNIA ODBIOR TECHNICZNY CZYLI MOZE ZA ROK O TEJ PORZE SIE WPROWADZIMY JEDNO MNIE TYLKO DZIWI JAK MOZNA ROBIC TYNKI SKORO JEST TYLKO ELEKTRYCZNA INSTALACJA PARODJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashley Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 195.20.110.* 10.11.08, 09:47 Witam Wszystkich! W ubiegłym tygodniu byłam na spotkaniu u dewelopera (zastanawiam się nad kupnem). Dostałam wzór umowy - i tam jest podany termin oddania 31-03-2009r. Tak więc jest co najmniej 3 miesięczne opóźnienie od pierowtnego terminu. Mam pytanie do tych, co już podpisali umnowe: czy komuś udało się wykreślić z umowy par. 16 pkt 7 mówiący o tym, że wszelkie postanowienia zostały uzgodnione indywidualnie (ten zapis blokuje założenie sprawy w sądzie...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 10.11.08, 14:28 WITAM BYLEM NA BUDOWIE W CZWARTEK I NAJBARDZIEJ PRAWDOPODOBNE TO BEDZIE O ILE SIE WYROBIA JESZCZE W TYM TERMINIE TYLKO CZY PANI PISZE O MIESZKANIU W PIERWSZYM CZY W DROGIM ETAPIE BO NA STRONIE JEST DROGI ETAP JUZ W SPRZEDAZY POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashley Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 195.20.110.* 10.11.08, 15:53 Piszę jak najbardziej o I etapie, tym co miał być pierwotnie do końca grudnia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 10.11.08, 16:09 CZYLI TAK JAK I MY WIEM ZE BEDA PROBLEMY Z TERMINEM BO DOSYC CZESTO TAMTEDY PRZEJEZDZAMY I ELEWACA ROBIONA JEST JUZ DWA MIESIACE I NIE WIDAC POSTEPU MY UMOWE PODPISALISMY W LIPCU I TERMIN BYL NA KONIEC ROKU I TERAZ TRZEBA KREDYT SPLACAC A GDZIE MOWA O ZAMIESZKANIU MOZE ZA ROK NIE MAM POJECIA O TYM CZY MOZNA COS WYNEGOCJOWAC ODNOSNIE UMOWY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashley Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 195.20.110.* 10.11.08, 16:19 Poprzednie inwestycje też były oddawane z dużym opóźnieniem... Mam nadzieję, że w tych 3 miesiącach, czyli do marca 2009, zdążą ją zamknąć, czego sobie i wszystkim potencjalnym sąsiadom życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.centertel.pl 10.11.08, 23:30 Rewelacja! Ciekawa jestem co deweloper na to, że nie wywiąże się w terminie określonym w umowie, jak brzmi jego odpowiedź - "sily wyższe" i czy ktoś dostał od niego informację o przesuniętym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 26.11.08, 15:53 WITAM WLASNIE DOSTALEM DZIS INFORMACJE O ZMIANIE TERMINU Z PRZYCZYN TECHNOLOGICZNYCH REWELACJA Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 27.11.08, 15:28 A najlepsze jest wytłumaczenie, nie ..... ? Widać, że roboty wykończeniowe idą żółwim tempem, a wymówka jest podłączenie mediów, hehehe. Zastanawiam się czy nie podzwonić po pruszkowskich dostawcach, czy to potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 27.11.08, 18:00 WITAM TAK WYTLUMACZENIE JEST DE BEST.MOZE TO BYLBY DOBRY POMYSL ABY OBDZWONIC DOSTAWCOW TAK MYSLALEM ZE TAK BEDZIE JAK TO WIDZIALEM OBYSMY W LUTYM NIE DOSTALI KOLEJNEJ DOBREJ WIADOMOSCI A KREDYT TRZEBA SPLACAC POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 07.01.09, 09:04 WITAM SASIADOW CZY KTOS COS WIE NA TEMAT POSTEPOW NA BUDOWIE BO MY BYLISMY TAM PRZED SWIETAMI I SLABO TO WYGLADA CIEKAW JESTEM CZY TEN TERMIN BEDZIE AKTUALNTY POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashley Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 195.20.110.* 15.01.09, 10:54 Witam, Kilka dni temu romawiałam z deweloperem, i utrzymują termin marcowy. Teraz przez te ostatnie dni jak były wysokie mrozy to wstrzymali prace na zewnątrz budybku (tynkowanie), ale ponoć trwają prace w środku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Autostrada A2 pod domem IP: *.aster.pl 04.02.09, 22:38 Jak wszyscy dobrze wiemy, prawie "pod" blokiem będzie biegła autostrada A2. Stąd moje pytanie - czy może ktoś już się orientował czy będą jakieś ekrany akustyczne, które wygłuszałyby hałas z autostrady? Bo to, że będzie śmierdziec spalinami to jest oczywiste (w końcu to będzie najwazniejsza droga w Europie - łącząca Europe Zachodnią z Moskwą - więc ruch napewno będzie spory), ale czy też będzie głośno? Jeśli ktoś już się pytał w GDDIA lub u developera to prosze o info - będe wdzięczny POZDRAWIAM Adam Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Autostrada A2 pod domem 05.02.09, 07:28 WITAM MA BYC TAM TEN WĘZEL KONOTOPA CZY COS ALE TO NIE TAK BLISKO CHOCIAZ NIEWIEM DOKLADNIE W KTORYM MIEJSCU ALE NAPEWNO NIE OBOK BUDYNKU ZEBY BYLY POTRZEBNE EKRANY Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Autostrada A2 pod domem 05.02.09, 15:44 Co najmniej pół kilometra od bloku. Popatrzcie na zabudowę jednorodzinną na północ od bloku. Gratuluję tak czułego słuchu. Na szczęście ja już ogłuchłem od tramwajów z pod mojego obecnego miejsca zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Autostrada A2 pod domem IP: *.chello.pl 05.02.09, 21:09 www.siskom.waw.pl/a2-gr_wojewodztwa-konotopa.htm Nie ma o co robić szumu daleko jej do nas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.eranet.pl 15.02.09, 14:37 Witam byłem na budowie w poniedzialek pierwsza klatka jest juz gotowa druga w ktorej my mamy mieszkanie jest na ukonczeniu najwiekszy proiblem bedzie z droga dojazdowa do klatek poniewaz z droga sie nie wyrobia do konca marca napewno jak powiedzial mi kierowik budowy za 2 tygodnie najpozniej bedzie podlaczona woda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 16.02.09, 10:22 WITAM CZY TO OZNACZA ZE JEZELI NIE WYROBIA SIE Z DROGA TO BEDZIE PRZELOZONY TERMIN ODDANIA JA KIEDYS DZWONILEM I MOWIONO ZE MORZE BYC PROBLEM Z PRADEM POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.eranet.pl 16.02.09, 20:37 Na dzień dzisiejszy ponieważ dzis miałem wątpliwą przyjemność rozmowy z Pania Anna Dawidczyk nie ma bezczelniejszej osoby w calym Rekordaw termin koniec marca jest jak najbardzie podtrzymany a co bedzie a realu zobaczymy mam nadzieje ze bedziemy w stanie odebrac nasze miszkaniapozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 17.02.09, 07:23 TEZ MAM TAKA NADZIEJE MAM ZAMIAR WYBRAC SIE NA BUDOWE W PRZYSZLYM TYGODNIU ZOBACZYC CO SIE DZIEJE WIEC MOZE JAKIES NOWE WIADOMOSCI BEDA POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 09:57 Byliśmy wczoraj z żona na budowe 2 klatka jest na ukończeniu pierwsza juz gotowa w 95% ludzie którzy kladli na schodach płytki w drugiej klatce powiedzieli ze zajmie im jeszcz 2 dni i dwa dnia na montaż barierek takze termin jest caly czas podtrzymywany jutro jade do REKORDAW po plany mieszkanie tz. rozmieszczenie elektryki , wodno- kanalizacyjne - centralne ogrzewanie polecam miec to wszystko na odbiór techniczy mam tez firme ktora pzrysyla czlowieka do odbioru technicznego za 299zl gos jest expertem w tej dziedzinie nieczego nie przeoczy pozdrawiam przyszlych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 26.02.09, 15:48 Będąc w REKORD AW podpytaj czy mają jakieś plany odnośnie terminu odbioru technicznego a także pozostałych formalności. No i daj znać w jakiej postaci dostałeś plany. Ja kiedyś dostałem kserówkę odręcznie naniesionych na plan lokalu punktów elektrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZDZIS Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 17:06 poproszę o fotki.dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:47 Witam bede dzis o 16-20 u deweloperto to wszystkiego sie dowiem i dam znac na forum wieczorem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brytus2 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 27.02.09, 13:04 Witam, byłem w rekordaw i termin oddania 31.03 jest aktualny ale nie wyluczają,że termin moze sie jeszcze przesunąć o pare dni (jeżeli miedia nie zostaną na czas podłączone). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 14:18 Witam dzis kontaktowałem sie z rekordaw i termin owszem jest podtrzymywany ale juz slysze sygnaly ze w srode zbiera sie rada i maja byc janse odpowiedzi czy przekladaja termin czy nie w piatek maja mnie poinformowac ale z doswiadczenie wiem ze jezeli jest juz mowa o przesunieciu terminu to go przesuna na nasze nieszczescie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 14:52 Byłem dzis w rekordaw i lokale sa juz gotowe(bylem na budowe wczoraj i rzeczywiscie tak jest kwesta jakis drobnych robót - kosmetyka) na dzien dzisiejszy termin równiez jest podtrzymany 31.03.2009 aczkolwiek z tego co mi powiedzieli nie wiadomo co z kanalizacja wszystko bedzie wiadomo w przyszlym tygodniu, dowiedzialem sie równiez ze jezeli termin sie przesunie o tydzien czy dwa bedziemy informowani przez dewelopera telefonicznie. w srode bede znowu to dam znac na forum pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 05.03.09, 15:32 Szykują się na dni otwarte:) Jeżeli ktoś z przyszłych sąsiadów się na nie wybiera to dajcie znać. Może się tam spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 05.03.09, 18:29 witam, wybieramy sie tam ale jako jedyni kupilismy mieszkanie na parterze i jest nie do odbioru mokre sciany ale spotkamy sie na pewno pozdrawiamy czy ktos moze wie jaka jest szansa na zamiane mieszkania? bedziemy wdzieczni za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 09:40 oczywiście ze sie wybieram dajcie tylko znac kiedy i spotkamy sie napewno na dniach otwartych ps. jechalem wczoraj kolo budowy zamkneli droge także od Piastowa mozna dojechac tylko objazdem a to dobry znak zanczy ze podlaczaja kanalizacje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 83.1.53.* 06.03.09, 16:09 Ja również mam zamiar się pojawić, także dozobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:01 witam wszystkich przyszłych sąsiadów dzis dzonilem do rekordaw i dowiedzialem sie ze przesuniecia nie ma i pod koniec marca zaczna juz umawiac na odbiory mieszkań, druga klatka na poczatku kwietnia takze jest dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 11.03.09, 15:24 Dzięki za dobre wieści. Ciekawe tylko czy jakiś chodnik do klatki nam ułożą .... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 15.03.09, 16:02 Byłem, ..... i raczej nie jestem zadowolony. Myślę, że druga klatka nie prędzej niż na koniec kwietnia. Ale całość ...... będziemy mieszkać w błocie na budowie do września albo i dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.eranet.pl 19.03.09, 20:51 Witam przyszłych sąsiadów nie wiem jak wy ale ja z uporem maniaka dzwonie codziennie do rekordaw z pytaniem kiedy wyznacza mi termin odbioru tech. polecm ponaciskac ich jak tylko mozna powieważ do rzkomego terminu odbioru zostało nam 12 dni!! jak tylko bede znał jakies konkrety odrazu napisze na formum pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
odbiorybudowlane.pl Odbiory 19.03.09, 21:45 Jeżeli chcesz mieć pewność, że mieszkanie nie ma wad, w tym takich które uniemożliwiają jego prawidłowe wykończenie lub podwyższają jego koszt Zapraszam do skorzystania z usług www.odbiorybudowlane.pl +48 509 488 024 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia-korczaka Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 11:00 Witam wszytstkich serdecznie, Na wstępie chciałam powiedzieć, że to skandal!!! do dnia dzisiejszego nikt nic nie wiem nie ma z kim porozmawiać, kiedy te odbiory mają być??? dziś jest 20, a Pani Ania mówi ,że może nie być wody lub prądu w mieszkaniach!!! to jakiś szczyt bezczelności, tyle pieniędzy w błoto wyrzucone!!! barierek jak nie było tak nie ma, gresu też??? Ludzie musimuy razem ich naciskać, dzwonić, dzwonić bo inaczej w czerwcu sie wprowadzimy. Rozgoryczona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brytus2 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.ip.netia.com.pl 23.03.09, 11:31 Witam,rzeczywiscie dzwoniłem do rekordaw będa oddawać mieszkania na prądzie budowlanym,woda bedzie ale z hydrantu narazie porazka na całosci.Infrastruktura wokół budynku przy dobrym wietrze to pewnie zostanie skonczona pod koniec przyszłego roku:). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 212.76.37.* 23.03.09, 21:16 Jakaś porażka, niepoważni ludzie zarządzają tą firmą. Wpłaciliśmy kasę i teraz mają klienta gdzieś, ciekawe jak taka reklama działa na nich w dobie obecnej sytuacji na rynku nieruchomości. Najgorsze to te mydlenie oczu!!! Co niektórzy muszą jeszcze gdzieś mieszkać, a i ekipy budowlanej nie da się umówić z dnia na dzień więc może Szanowni Państwo! powiedzieli by wkońcu coś konkretnego! Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 24.03.09, 16:05 Witam Sasiadow wiec nie jest dobrze tez dzwonilem wczoraj do dewelopera i te same wiadomosci czyli ze mozna odebrac na pradzie bodowlanym tylko ciekawe jak oni by nas wtedy rozliczali i prawdopodobnie niema kanalizacji a to wiekrzy problem rozmawialem dzis z inspektorem i moja dobra rada dla wszystkich nie odbierac miszkania bez pradu i kanalizacji bo niewiadomo kiedy sie tego doczekamy a niwiadomo czy nie bedzie trzeba placic czynszu po odbiorze podobno pod koniec tygodnia pani anna ma miec jakies wiadomosci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brytus2 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.ip.netia.com.pl 25.03.09, 11:27 Witam wszystkich,zastanawia mnie dlaczego jest taki problem z tymi przyłaczami,sam jestem izynierem elektrykiem i prowadze budowy.Jezeli chodzi o prąd to mysle że nieskonczyli instalacji WLZ oraz rozdzielni RGNN w budynku albo ZEWT nie che odebrać przyłacza bo jest zle wykonane niezgodnie z projektem i z warunkami jakie wydał (raczej taka sytuacja nie powinna miec miejsca bo zakład daje swojego preferowanego wykonawcę(wiadomo o co chodzi:)))....).Generalnie nie zdziwilbym sie gdyby ZEWT robił problemy zakładay energetyczne już tak mają w naturze.Mam ndzieję,że kierownik budowy rozjąśni mój umyśł i wytłumaczy wczym jest problem.Jak coś bedę wiedzial to dam zanć.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 25.03.09, 14:20 WITAM WIEM ZE WIEKRZY PROBLEM JEST Z KANALIZACJA BO U ZNAJOMYCH TEZ ODDAWALI BUDYNEK NA TAKIM PRADZIE BO Z TEGO MOZE JAKOS BY MOZNA SIE ROZLICZYC PRAWDA ALE BEZ KANALIZACJI I WODY TO NIC NIE BEDZIE MOZNA ROBIC A WIADOMO NAJPIERW JEST POTRZEBNA LAZIENKA PRAWDA POZDRAWIAM I PROSZE O JAKIES WIADOMOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
brytus2 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 25.03.09, 16:36 Witam,romawiałem z kierownikiem budowy i nie stety nic konkretnego mi nie powiedział odsyła po informacje do rekord a jeżeli chodzi o prąd to prawdopodobnie problemy z ZEWT.Zgadzam sie bez wody nic nie zdzialamy.Nie wiem co w tej sytuacji mozemy zrobić chyba tylko cierpliwie czekać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek-pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.eranet.pl 26.03.09, 19:50 Witam sąsiadów w dniu dzisiejszym dostalem pisemko od rekordaw o przesunieciu terminu odbioru mieszkań na 20.04.2009,to zaczyna być żałosne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 212.76.37.* 27.03.09, 21:44 Fantastycznie! Według umowy firma Rekord zobowiązana jest do poinformowania swoich klientów o zmianie terminu min. miesiąc przed planowanym terminem oddania. Właśnie mamy przykład braku profesjonalizmu w stosunku do swoich klientów! BEZNADZIEJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 21.04.09, 12:23 WITAM PRZYSZLEGO SASIADA BRYTUS2 CZY MOGLBY PAN PRZYSLAC JAKIS KONTAKT NA FORUM POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BINA Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.09, 23:33 REKORD AW , KOSZMAR,,,KUPISZ MIESZKANIE I OD RAZU PROBLEMY, CIEKNĄCE TARASY, DACH, KOSZMAR A NAJGORSZE JEST ADMINISTROWANIE BUDYNKIEM CZYLI TBS OSTOJA - TOTALNY KOSZMAR I PRZEKRĘTY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashley Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 22:10 Witam, A możesz podać namiary na tę firmę, co pomoże w odbiorze technicznym? Ja chętnie skorzystam:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek - pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka odbiór mieszk IP: *.eranet.pl 30.03.09, 21:17 www.fachowyodbiormieszkania.pl/ to adres strony firmy od odbiorów technicznych za usługę biorą 299zł , profesjonalna firma sprawdzona kontakt na stronie usługe trzeba zamówić 2 tygodnie wczesniej, pozdrawiam przyszłą sąsiadke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashley Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka odbiór miesz IP: 195.20.110.* 01.04.09, 11:03 wielkie dzięki! sąsiadka z tej samej klatki i tego samego piętra:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek - pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 13:17 Witam wszystkich sąsiadów czy ma ktos juz jakies info odnosnie terminów odbioru bo ja juz mam dosyc dzwonienia do pieprzonego rekordaw i kontaktowania sie z totalnie niekompetentnymi ludzmi pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 16.04.09, 19:03 Witam dzwonilem we wtorek i oczywiscie bedzie wiadomo pod koniec tygodnia wiec nie chcialem sie wiecej denerwowac.Mam propozycje poniewaz w sobote i niedziele sa dni otwarte to moze spotkalibysmy sie w wiekszej grupie i powaznie porozmawiali na ten temat z przedstawicielka dewelopera bo zostalo12dni do konca miesiaca.My bedziemy tam w sobote a jakas godzine mozna ustalic na forum. Co przyszli sasiedzi na to?POZDRAWIAMY LOKAL24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek-pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 20:02 jestem jak najbardzie za!!!! zdzwońmy sie moj numer 608-837-784 podajcie wasze numery to umówimy sie na sobotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek-pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.04.09, 19:54 Drodzy niezadowoleni wrecz wkur..... sąsiedzi jutro spotkanie na dniach otwarych o godzinie 10.30 pod pierwsza klatka mam nadzieje ze bedzie nas wiecej pozdrawiam wszystkich.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 21:13 Oczywiście popieram!!! Ja proponuję spotkanie przed wejściem do I klatki, ale nie znam godziny rozpoczęcia dnia otwartego?.Będę na 100 % już dlużej nie pozwole na taka bezkarność dewelopera, ale z tego co widze, to tylko kilka osób jest zainteresowanych tym co tu się dzieję!!! szkoda ,że nas tak malo i z drugiej strony dziwne że malo kto sie interesuje???Pozdrawiam podaję mail do kantaktu: dominikakor@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 17.04.09, 07:09 WITAM ROZPOCZYNA SIE O 10 JEST TO NA STRONIE DEWELOPERA MAM NADZIEJE ZE WIECEJ OSOB SIE ZGLOSI MOJ NUMER TEL609194309 JESLI BEDZIE KONTAKT TEL WIEC MYSLE ZE Z GODZINA SPOTKANIA NIE BEDZIE PROBLEMU POZDRAWIAM ODZYWAJCIE SIE SASIEDZI,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia-pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 10:38 Właśnie właśnie odzywajce się sąsiedzi, czas goni!!!a ja przed chwila dowiedziałam się ,że zdobycie nowych pozwoleń może potrwać jeszcze 6 miesięcy!!!! Ludzie!!! Musimy coś zrobić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 17.04.09, 10:52 TO PIEKNIE JUZ KONTAKTOWALEM SIE TEL Z JEDNYM Z SASIADOW I BEDZIEMY TAM JUTRO MIEDZY 10 A 11WIEC TRZEBA POWARZNIE POROZMAWIAC I WIEM TEZ ZE W PONIEDZIALEK MAMY DOSTAC ZAWIADOMIENIA O PRZESUNIECIU TERMINU WIEC WARTO JEST SIE SPOTKAC WIEKRZA GRUPA PRAWDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia-pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 12:21 Zgadzam sie!!! to szczyt bezczelnosci to co oni wygaduję i robia z nami, jak to się stało ,że od nowa wszystkie pozwolenia muszą załatwieć!!!! to pół roku nie wyjęte!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich lokator Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 15:00 Frajerzy trzeba bylo czytac wczesniejsze oisy innych budow tej firmy a byscie sie tak nie pluli .To u nich norma!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka-Spotkanie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.04.09, 19:58 Sasiedzi złączmy się razem!!! jutro 18.04.2009 spotkanie o 10.30 pod I klatką. Ludzie czy wam nie zależy??? co się dzije nikt sie nie odzywa!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BINA Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka-Spotkanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.09, 23:38 WIDZE , ZE TEZ WALCZYCIE Z REKORDEM O TERMIN ODDANIA!!!WIEM BO SAM KUPIŁEM OD TYCZ "PATAŁACHÓW" MIESZKANIE. KRĘCĄ , KŁAMIĄ A NAJGORSZE JEST TO , ZE WSADZA WAM ZA ADMINISTRATORA TBS OSTOJA Z LESZNA K/KAMPISONU, CZYLI SPÓŁKĘ CÓRKĘ REKORDU, NIC PÓXNIEJ NIE WYWALCZYCIE!!!!1ZADNYCH USTEREK , NIC !!!!JEDEN WIELKI KOSZMAR!!!! KTO MOŻE TO NIECH OMIJA REKORD AW I NIE KUPUJE MIESZKANIA OD NICH!!!! A JAKIE CZYNSZE WYSOKIE , NIBY ZA WŁASNE MIESZKANIE ,,JEDEN WIELKI PRZEKRET FINANSOWY!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow kontakt 18.04.09, 15:41 Mój adres: jacek.ziemba@wp.pl, proponuję, niech wszyscy przyślą mi swoje kontakty, potem roześlę wszystkim pełną listę. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: kontakt 18.04.09, 19:41 Witam o to moj kontakt mars343@wp.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek - pruszków Re: kontakt IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.04.09, 21:30 kontakt do mnie tomekzagr@o2.pl pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia pruszków Re: kontakt IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.04.09, 21:31 Kontakt do mnie dominikakor@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashley75 Re: kontakt IP: 195.20.110.* 21.04.09, 09:04 dopiszcie i mnie: aniela.zamlynska@bzwbk.pl Niestety nie wiedziałam nic o dniach otwartych.. Czy udało się Wam coś ustalić na spotkaniu w sobotę? Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: kontakt 21.04.09, 12:28 WITAM PRZYSZLEGO SASIADA BRYTUS2 CZY MOZNA PROSIC O KONTAKT DO PANA NA FORUM BADZ NA ADRES MEJLOWY POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek pruszków Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.eranet.pl 15.02.09, 14:28 Wyglada na to ze bedziemy sąsiadami kupilismy z mażonka lokal na ul. Korczaka nr. 46 pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.chello.pl 02.03.09, 21:49 Dziś byłam na budowie zobaczyć efekt prac, mamy już drzwi w drugiej klatce, pozakładane kontakty i nawet domofon ;)więc widać efekty prac. Jednak moim zdaniem potrwają one jeszcze z 2 m-ce. Na klatkach jest mokry tynk i potrzeba conajmniej miesiąca aby nadawał sie do malowania, po drugie, wejście do klatki nie zmieniło się, a więc wciąż jest dość wysoki stopień, przydałoby się wyrównać teren, nie wiem czy taki stan jest możliwy do przejścia przy odbiorze technicznym. Jeśli chodzi o samo mieszkanie to mogę przyznać, że fajnie choć w przypadku mojego metraża małe ;(. Drzwi wejściowe całkiem, całkiem.. To na co ja zwraciłam uwagę to zamontowane gniazka, gdzie każdy jest na innym poziomie, czyli genaralnie krzywo, futryny w drzwiach od łazienki w moim mieszkaniu są różnej szerokości i może to stanowić problem w utrzymaniu pionu przy montowaniu płytek. Kolejna moja uwaga to okna, a dokładnie szyby, teraz wszystko jest brudne więc nie jest tak widoczne ale można znaleźć na szybach rysy. To moje krótkie sugestie, pozdrawiam serdecznie sąsiadów i dewelopera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebola warto czy nie warto IP: *.chello.pl 13.09.09, 22:18 MAM PYTANIE DO JUZ MIESZKAJACYH NA KORCZAKA.... ZASTANAWIAMY SIE Z MEZEM CZY KUPIC TAM MIESZKANIE. MOZE JAKIES WRAZENIA - WARTO CZY NIE??? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: warto czy nie warto 18.09.09, 14:08 Warto czy nie warto ... to ocena bardzo subiektywna. Dla nas było warto, ze względu na spokój i ciszę bo wyprowadziliśmy się z centrum Wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmg Re: warto czy nie warto IP: 89.72.173.* 07.11.09, 00:58 A czy ktoś z mieszkających przyglądał się planowi miejscowemu i uwzględnił przy zakupie projekt głównej drogi dojazdowej do A2 30 metrów od okien inwestycji? My byliśmy i prawie się zdecydowaliśmy na kupno ale po przejrzeniu planu trochę nam miny zrzedły...:( Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: warto czy nie warto 09.11.09, 09:53 Faktycznie, na planach zagospodarowania jest droga, tylko czy będzie to droga dojazdowa do A2? Wątpię .... przecież wlot na autostradę będzie w węźle Konotopa, trochę dalej na wschód. Plany autostrady raczej nie przewidują żadnej drogi wlotowej przechodzącej obok naszego bloku. Co więcej, nawet droga lokalna, przecinająca autostradę będzie wychodziła z Piastowa (obecna wylotówka w kierunku giełdy warzywnej w Broniszach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d to forum warszawskie IP: *.acn.waw.pl 25.09.08, 22:27 wiec czemu piszecie tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: to forum warszawskie 28.09.08, 17:06 Bo Warszawa - Piastów - Pruszków to praktycznie jedna metropolia. Developerzy też są ci sami sami. Proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: to forum warszawskie IP: *.acn.waw.pl 15.02.09, 20:07 Bo Warszawa - Piastów - Pruszków to praktycznie jedna metropolia. > Developerzy też są ci sami sami. Proste :) mozesz sobie pomarzyc proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.isx.pl 06.10.08, 21:21 widze, ze moderator dowolnie usuwa i przywraca cale moje watki jak i pojedyncze wpisy wiec odtwarzam co zginelo CHODZI MI O TO ABY OSTRZEGAC wyobrazcie sobie, ze w sprawie sbm augustowka zlozylem doniesienie w prokuraturze ale zarzuty byly chyba tak niewygodne dla janasa (brata milicjanta) ze prokurator asesor zapomnial wymienic mnie na liscie swiadkow, zapomnial tez doreczyc mi postanowienie i uzasadnienie a bez tego nie mozna sie odwolac - spoldzielnia postawila mnie przed wyborem: albo podpisujesz nowa umowe albo \'wypowiadamy\' umowe (ja na to ze chetnie doplace tylko przyslijcie pismo bez grozb)-umowe zerwali, a spoldzielnia moze to zrobic tylko w scisle okreslonych przypadkach; takiej tu nie bylo - W kazdym pismie do spoldzielni potwierdzalem chec doplaty. Wniosek z tego taki ze janas chyba moze szantazowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 05.01.09, 08:06 Pozdrawiam wszystkich w nowym roku. Obyśmy wkrótce spotkali się już jako sąsiedzi :) PS. Druga klatka częściowo pomalowana. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ko-1 Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 07.01.09, 09:06 WIEC JAKIS POSTEP JEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.gemini.net.pl 09.06.09, 23:36 Witam, a czy można gdzieś zobaczyć projekcję tego osiedla w 3D? tak jak na www.domoklik.pl/ ? Bo zastanawiam się nad zakupem czegoś w Warszawie ale mieszkam na razie jeszcze w Krakowie, i nie mam za bardzo czasu jeździć co tydzień i oglądać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gryzikiszka Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 15.09.10, 16:43 Widzę, że wątek został dawno zapominany, a mieszkań do sprzedania wciąż mają sporo... Czyżby nie mieszkało się najlepiej? Będę baaaardzo wdzięczna za uwagi mieszkańców. Jaki standard, jaka administracja, czynsze? Jesteście zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzikiszka Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 16.09.10, 15:43 Podbijam. Może jednak ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luu Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 46.112.35.* 06.12.10, 16:24 ciekawe czemu nik nic nie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły sąsiad Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 10:10 Witam mieszkańców Korczaka. Zastanawiam się nad zakupem jednego z dwóch lokali tego osiedla (lok. 80 lub 88). Po przeczytaniu wszystkich Waszych komentarzy zostałem wprowadzony w znaczne zaniepokojenie. Mocno zastanawiam się dlaczego te mieszkania się jeszcze nie sprzedały. Będę bardzo wdzięczny za Wasze uwagi na temat miejsca zamieszkania - czynsze, opłaty, internet, jakość mieszkań, okolica. Z tego co wyczytałem również opieka nad osiedlem przez TBS jest nieciekawa. Pomóżcie proszę w podjęciu decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła sąsiadka Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.108.154.25.wlantech.pl 20.01.11, 15:16 Witam Ja również zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Poczytałam na różnych forach o inwestycji i deweloperze, jak również o TBS i dochodzę do wniosku, że nie taki diabeł straszny, jak go malują. Rozmawiałam z kilkoma właścicielami lokali i rzeczywiście u jednych coś się kiedyś działo i już mają spokój, natomiast u innych wszystko było w porządku. Odwiedzałam wielu deweloperów i odnoszę wrażenie że większe braki i niedociągnięcia mają inni. Jeżeli chodzi o okolicę to plusem jest brak wielkich wieżowców i to, że zgodnie z zagospodarowaniem nie można stawiać takich molochów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuu Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.play-internet.pl 20.01.11, 17:24 no i w okolicy jest cisza i spokój. Byc może niedługo będziemy sąsiadami. Jak się wprowadzę powiem co i jak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 94.75.112.* 05.02.11, 16:00 Do poczytania www.lokomotywaleszno.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła sąsiadka Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.108.154.25.wlantech.pl 15.02.11, 11:30 Niestety nic nie znalazłam pod tym linkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 195.205.87.* 02.03.11, 14:43 Witam.Zamieszkuje osiedle przy Korczaka od tego roku...i mogę stwierdzić że jestem zadowolona z zakupu.Okolica jest spokojna na uboczu ale mi to nie przeszkadza.Od stacji pkp piastów odległość ok 15-20 minut na piechotę.Deweloper i administracja również nie jest taka straszna...(bywają zdecydowanie gorsi).Jedyny problem w naszym przypadku to był długi okres oczekiwania na usunięcie usterek po odbiorze technicznym (zarysowana szyba i porysowany parapet) trwało to ok miesiąca ale prace wykonali i jest ok.Czynsze nie są wysokie płacimy ok 270 zł.Co do internetu i telewizji...osiedle ma instalacje z aster (korzystam i też nie narzekam). Zastanawialiśmy się nad różnymi inwestycjami w tej okolicy...barc przy warszawskiej...tragiczne umowy...czy sunhouse na gałczyńskiego ale mnie przekonało to iż inwestycja jest wybudowana...wchodzę i wiem co kupuje. I tysiąc razy wolałam kupić nowe mieszkanie niż w tych ochydnych blokach z lat 80 w Piastowie (pomimo lepszej lokalizacji) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_pruszkow Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka 22.09.11, 14:17 Zapraszam na www.photoblog.pl/korczaka8pruszkow/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: *.pzu.pl 23.09.11, 15:48 Świetne zdjęcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Rekord A.W., inwestycja Korczaka IP: 178.73.26.* 18.07.12, 11:21 Mieszkania o których piszesz mają tarasy, lub tarasy są nad nimi. Z tego względu że wykonawca zrobił wszystkie tarasy podczas mrozu, wszystkie przesiąkają. Ludzie mają zalane ściany do połowy wysokości lub sufity. Rekordaw tylko robi pobieżne poprawki (odgrzebie miejsce zalania i położy nową farbę) a problem po roku taki sam, znów się leje. Z tego względu zastanów się dobrze nad takim mieszkaniem. Prawie wszyscy mieszkańcy mieli już ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś