Dodaj do ulubionych

DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW

IP: *.nbp.pl 05.09.03, 15:13
Witam
Mam pytanie do sąsiadów po odbiorze mieszkania, czy jesteście zadowoleni? Ja
mam delikatnie mówiąc mieszne uczucia. Czy macie proste ściany, czy są kąty
proste? Jak wyglądały ramy okien i szyby, czy były porysowane? Kiedy pan
prezes zamierza zrobić miejsca parkingowe, bo nie wydaje mi się żeby zdążyli
przed nowym rokiem. I jak w ogóle oceniacie stosunki z prezesem i panami z
budowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: ww_77 Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.dtce.net 09.09.03, 16:56
      Witam,

Niedlugo wybieram sie na odbior. Napisze o wrazeniach. Co do miejsc
      parkingowych i np. garazy rozmawialem z Dolcanem i z budowa. Wszyscy twierdza
      ze zdaza do konca wrzesnia no moze pazdziernika. Brzmi to troche nierealnie.
      Mam pytanie co u Ciebie bylo nie tak podczas odbioru - sciany, okna?

• chartwiki Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW 09.09.03, 18:44
      Witam kolejnych niezadowolonych
      Jak widzę nie jestem sama. Teraz już jestem pewna, że miałam rację od samego
      początku. Miałam odebrać mieszkanie pod koniec kwietnia, oczywiście odbiorów
      było kilka ale nieudanych. Krzywe ściany, brak kątów prostych w każdym
      pomieszczeniu. Porysowane wszystkie szyby, nie wyregulowane. Generalnie nic
      nie jest zrobione dobrze. Mówią stale o umowie dzentelmeńskiej z której ani
      razu się nie wywiązali. Poprostu porażka!!! Co do prezesa.... twierdzi, że
      jestem jedyną osobą, która ma taką listę usterek. Jest nastawiony na nie.
      Uważam, że rezprezentuje sobą bardzo niski poziom. Rozmawiałam z nim kilka
      razy, zostawiłam pismo, nie odpowiedział mi ale za to będąc w mieszkaniu
      włąśnie dzisiaj widziałam ten oryginał piusma który mu zostawiałam leżący w
      łazience na ziemi, przewalony jakimiś śmieciami. Jak widać ciężko otrzymać
      pomoc z jakiejkowiek strony. Kolejny odbior mam we czwartek, nie bardzo wierzę,
      że odbiorę to mieszkanie chyba, że machnę ręką. Wiadomo, że samemu jest ciężko
      wyegzekwować jakieś konkretne załatwienie sprawy a tym bardziej jakąś
      rekomensatę. A może tak byśmy się spotkali w tych Ząbkach, wymienili
      spostrzeżenia a wtedy może np. taka wizyta u prezesa zminiła by to, że zamiast
      odbirac mieszkania jak za czasów komuny, moglibysmy odebrać to za co
      zaplaciliśmy? Z miłą chęcią dowiedziałabym się jak przebiegają odbiory u Was :)
      Pozdrawiam. kontakt:honda26@wp.pl
    • Gość: Frankie Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.gunb.gov.pl 22.09.03, 09:42
      Witam,
      ja odbieram mieszkanie za tydzien, w budynku B. Wlasciwie odbieram tak juz od
      trzech tygodni, bo zawsze "cos tam" im przeszkodzilo. Rowniez mam krzywe sciany
      i nie mam katow prostych w pokojach. Ale u mnie chyba majgorsza byla posadzka.
      Kiedy weszlam do mieszkania, ktore juz mialo byc przygotowane do odbioru, w
      rogu pokoju zauwazylam pekniecia w podlodze. Kiedy lekko stuknelam noga cala
      posadzka popekala. Jestem zalamana. Przed blokiem wlasciwie jeszcze trwa
      budowa, na klatkach nie ma kafelek, nie sa pomalowane. Blok od wewnetrznej
      strony nie jest jeszcze ocieplony. Ta firma prowadzi bardzo nieuczciwa
      dzialalnosc i w ogole nie liczy sie z ludzmi.
      pozdrawiam
      frankie
      frankie5@gazeta.pl
      • Gość: Basia Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 213.17.175.* 22.09.03, 15:48
        Wprost nie mogę uwierzyć, ze Wy też macie krzywe ściany, kąty, których nie
        można nazwać prostymi i milion innych usterek. Ja też słyszałam o
        dżentelmeńskiej umowie od gościa (niestety kierownika budowy), który nawet
        nigdy nie stał obok dżentelmena. Gość ma niezłą gadkę, ale tak naprawdę jest
        bezczelnym kłamczuchem i gołosłownym tupeciarzem. W moim bloku już chyba
        wszyscy wiedzą, że z nim się w ogóle nie gada!!! to żałosne!!! Nie wspomnę o
        tym, ze "pachnie" od niego trawionym alkoholem. Z moich doświadczeń wynika
        (mieszkanie już odebrałam), ze najbardziej kompetentny jest Ślązak i Pan
        Bogdan. Przynajmniej nie robią z ludzi idiotów, nie kłamią, jeżeli czegoś nie
        mogą zrobić od razu, to o tym mówią i to jest fer. Tak naprawdę drodzy
        sąsiedzi, to nie ma się co dziwić, bo Prezes najwidoczniej nie wymaga, żeby w
        jego firmie pracowali fachowcy. Sam nim przecież nie jest. Idealnym
        rozwiązaniem, jest rzeczywiście spotkanie i zorganizowanie się. Mam wielu
        znajomych w środowisku prawniczym i wiem, ze razem wiele możemy zrobić.
        Ciekawe, ile czasu jeszcze pozwolą żyć ludziom w takich warunkach??? A
        autobus.... słyszeliście kiedyś o nim?? ja wielokrotnie, ale jak się okazuje
        oczywiście kłamstwa.
        Po co kończyć starą budowę i robić miejsca parkingowe, dokończyć ocieplanie
        budynku B, skoro, już nowych zaczyna nabijać się " w butelkę'i sprzedawać im
        domy??? Dobrze, że jesteśmy na miejscu, opowiemy przyszłym klientom firmy
        Dolcan w co chcą się wpakować.

• Gość: Orka Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 213.17.175.* 23.09.03, 09:38
          Wy też macie nie wyregulowane okna? O Roberta Jacyny, czyli wspomnianego przez
          Was wcześniej "dżentelmena" usłyszałem, że "okna to się wyreguluje później, bo
          wszyscy tak mają i przyjedzie taka firma, co to zrobi i już będzie dobrze, wiec
          lepiej nie panikować...". Mieszkanie odebrałem 2 miesiące temu, z idiotami nie
          lubię gadać więc okna nadal są nie wyregulowane. Mam problem, żeby w ogóle je
          otworzyć. Na szczęcie Panowie "budowlańcy" zobowiązali się do naprawienia
          pewnych usterek na piśmie. Zamierzam ich podać na tej podstawie do sądu.
          Popieram pomysł koleżanki dotyczący spotkania i porozmawiania na temat naszych
          praw i przyszłych kroków.
          To rzeczywiście uwłaczające, żeby kazali nam mieszkać na placu budowy!!! swoją
          drogą to bardzo cwane, przecież mieszkania są oddane, a na ten syf na budowie
          możemy zawsze nie patrzeć. Budynek B nie jest jeszcze nawet ocieplony!!!! to
          skandal. Mam nadzieję, że wszyscy weźmiemy się za nich. Popieram też pomysł
          koleżanki, która zamierza "uświadamiać przyszłych lokatorów domków". Ja tez
          dołożę wszelkich starań, aby jak najwięcej osób się dowiedziało o ich
          fachowości. To śmieszne, ale oni chyba mają jakiś certyfikat. Ciekawe jak można
          ich go pozbawić. Trzeba się tym zainteresować.
          • Gość: Buduj_z_nami Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 217.153.142.* 24.09.03, 07:24
            Ta, przykre !
            • Gość: Kasandra Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 217.153.142.* 25.09.03, 07:08
              Ku przestrodze, hop na góre!
            • Gość: gość Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 62.233.239.* 13.04.04, 14:40
              tak przykre
        • chartwiki Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW 02.10.03, 20:49
          Witam serdecznie
          ja też jestem zdania, że powinniśmy się spotkać i coś z tym wszystkim zrobić.
          Razem napewno się uda! :)kto będzie na tyle odważny i zogranizuje spotkanko???
          Poza tym zastanawiam się co sądzicie o nieogrzewanych klatkach, potem różnica
          temperatur... i za jakiś czas grzyb na ścianie. wydaje mi się, że lepiej (i
          taniej) byłoby umieścić kilka grzejników na klatce, niż ocieplać od wewnątrz
          styropianem. Co do okien to mimo parapetów jak popycham lekko okno na środku to
          się rusza, a nasz RJ twierdzi, że źle zostały założone wewnątrz parapety
          (zakładałam we własnuym zakresie). Apropos Pszczółkowskiego w moim przypadku
          zachował się okropnie (mówimy min o umowie dz..)Ale na początku był ok. teraz
          przejął mnie p dąbrowski (z Dolcanu) i muszę przyznać, że jak o coś proszę to o
          dziwo reakcja jest natychmiastowa.
          A jak tam z podpisaniem aktu notarialnego? Jestem umówiona na 22go i ciekawa
          jestem czy tam nie dzieją się cyrki (mam nadzieję)
          Pozdrawiam
    • Gość: kika Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.15.univie.teleweb.at 27.09.03, 21:35
      Kochani, troche szkoda,że tak mało jest tych wypowiedzi...-nie zadziwie Was jak
      powiem,że też jestem niezadowolona! Krzywe ściany, brak kątów o szybach nie
      wspomnę. Mieszkania jeszcze nie odebrałam, ale się przymierzam. Co do
      szanownego prezesa, to nazwijmy rzecz po imieniu- zwykły BUC! Chciałam raz z
      nim porozmawiać, a tu tekst: "Czy była pani umówiona?" Siedzi w baraku i
      umawiaj się z gościem-może 3 dni wcześniej..-zabawny facet- Pan Robercik-równie
      zabawny, a jaki słowny i dowcip jaki ma na miejscu..Na szczęście jest
      faktycznie kilku gości, którzy wiedzą o co chodzi- wspomniany Pan Pszczółka i
      Ślązak. Co do życia na budowie-to sobie tak myślę, że trzeba będzie się szybko
      odgrodzić, aby cięższy sprzęt i samochody, które kursują do budowy bliźniaków,
      nie przejeżdżały pod balkonami-niech dojeżdżają sobie gdzieś bokiem. Mam też
      nadzieję, że popękana glazura na klatce faktycznie zostanie wymieniona..a tak z
      drugiej strony, to co to za glazura..
      • Gość: jola Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 62.233.239.* 13.04.04, 14:49
        szkoda
    • Gość: Frankie Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.gunb.gov.pl 01.10.03, 09:18
      Witam,
      odbieram mieszkanie dzisiaj, mi tez mowili, ze okna to jakas inna firma bedzie
      regulowac juz po odbiorze mieszkania. Ale chcialam napisac w sprawie autobusu,
      bylam ostatnio u Wisniewskiego, ktory powiedzial, ze autobus bedzie, oczywiscie
      nie powiedzial od kiedy. Powiedzial za to, ze bedzie mial zajezdnie obok domkow
      szeregowych na Szwolezerow, czyli kawalek za naszymi blokami. Nie wiem juz
      sama, czy mu wierzyc, czy nie. Ale jesli w ciagu kilku najblizszych miesiecy
      nie uruchomi tej linii to ja sie nawet uciesze, bo pozwe go so sadu o
      nienalezyte wywiazanie sie z umowy o dzielo (bo taki chcrakter maja nasze umowy
      przedwstepne) i wygram odszkodowanie.
      Pytalam sie Wisniewskiego tez o ogrodzenie. No wiec sami wiecie, w jakim tonie
      on sie wypowiada, "jakie tam ogrodzenie, troche bramy po bokach blokow, no bo
      przeciez za blokami bedzie nadal ogrodzenie od budowy". Czyli z jednej strony
      bedziemy miec ogrodzenie z plotu od budowy i dla niego nie ma problemu.
      Powiedzial mi, ze przeciez nie bylo by sensu przesuwavc ogrodzenia co kazdy
      etap nowej budowy. Ja juz nie mialam sily zapytac o sens przesuwania ogrodzenia
      budowlanego o kazdy nowy domek, ale wiem na pewno, ze nie bedzie milo wychodzic
      na podworko, ktore bedzie wiecznym placem budowy i facet nie moze nam wciskac
      kitow, ze nie moze my sie z jednej strony odgrodzic, to bedzie nasz teren a nie
      firmy Dolcan i mozemy sobie na nim postawic staly plot a dalsza budowa nas nie
      interesuje.
      pozdrawiam wszystkich
      F.
      • Gość: expo Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 01.10.03, 21:07
        Oj naiwni, naiwni...
        Nigdy nie będzie autobusu i chodnika i w ogóle nic .... nie będzie.
        Oszukawno was ludzisko, oj oszukano. Idźcie do UM to się dowiecie...całej
        prawdy, he, he.
        • Gość: dolka Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 213.17.175.* 06.10.03, 12:09
          Pofatygowałam się z zadzwoniłam do Urzędu Miasta Ząbki. Kolega Expo ma rację.
          Tam nic nie wiedzą o żadnym autobusie kursującym do naszego osiedla. Owszem od
          15.10 będzie kursował autobus, ale tyko dowożący dzieci do szkół. Przez 0,5
          km, rzeczywiście pojedzie przez Szwoleżerów, ale kto z nas będzie chciał
          dojechać do szkoły? Poza tym szkolny autobus jeździ w określonych godzinach...
          nie wiem kto wraca zrypany z pracy o 12:00 czy 13:00 w dzień!!! Zapomnijmy więc
          o śmiesznych obiecankach prezesa i koniecznie weźmy sprawy w swoje ręce..
          Mozemy wytoczyć przeciez zbierowy proces.
          • Gość: expo Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 06.10.03, 22:49
            Faktycznie, jak chcecie coś osiągnąć to zbiorowo, ostro wsiąść na UM i tzw. burmistrza i nie dawać za wygraną. Aha i nie wierzcie żadnym obiecankom, nigdy nie będą spełnione!!!
            W tych stronach tylko zamordyzm ma wzięcie.
            A o autobusie proponuję zapomnieć i o innych normalnych udogodnieniach również.

Miłej, wiecznej walki, Expo
            • Gość: Basia Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 213.17.175.* 13.10.03, 10:58
              Drodzy sąsiedzi, a co powiecie na nastepna wpadkę Dolcanu???? Zdaje sie, że
              zapomnieli nam podłaczyć ogrzewania. Mam już tego po dziurki w nosie. Gdzie
              mozna opisać cały ten burdel? czy jest szansa, aby zwykły szary człowiek, który
              od miesięcy walczy o prawo do normalnego zamieszkania mógł coś z tym zrobić?
              Czy ktoś wie jaka instytucja przyznaje im ten Certyfikat?
              • tonybleeer Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW 14.10.03, 09:45
                Powiem Wam cos, Kochani
                Ja interesowalem sie inwestycja Dolcanu na przelomie roku 2002/2003.
                Reklamowali sie wtedy szeroko w Metropolu, byla wtedy promocja 2190 za metr2.
                Bylem kilka razy na budowie, rozmawialem zarowno z Panem Dubielem(tak sie
                nazywal wtedy kierownik budowy) i z Panem Jacyga (czy Jacyna). Obaj Panowie
                byli nadzwyczaj mili, oprowadzali mnie po budowie i bloku A. Mialem to
                szczescie, ze moglem obejrzec budowe, gdy jeszcze nie bylo tynkow i wylewek na
                podlogach. Mimo, ze nie jestem budowlancem- mysle, ze kazdy laik zobaczylby to
                co ja- dziury w podlogach, sufit nierowny, jakos dziwnie robiony- tu
                prefabrykaty, tu monolit...mysle ze fachowiec zobaczylby znacznie znacznie
                wiecej rzeczy.
                Przeszedlem sie tez wtedy na piechote (15 minut!) do 145/345, przejechalem z
                przesiadka na 512/190 do Centrum.
                No i co ? Zrezygnowalem, zbyt duza byla niepewnosc, autobus bardzo watpliwy
                (zreszta co to za przyjemnosc- jakis fundowany przez gmine autobus jezdzacy co
                pol godziny, z ktorego i tak trzeba sie przesiadac do innych)
                Jesli nie wierzycie, podaje linki do dyskusji na tym forum, gdzie sa moje
                wypowiedzi z tego okresu
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=3562468&v=2&s=0
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=2421062&v=2&s=0
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=3579150&v=2&s=0
                W koncu zdecydowalem sie na nowe osiedle na bliskim Tarchominie (kompleks
                Dorodna/Mysliborska dewelopera z Wyszkowa), gdzie metr kosztowal 2900 zl (na
                osiedlu Bajkowym w zabkach, ktore tez ogladalem- blisko PKP i glownej drogi,
                metr kosztowal 2800) Ale tu gdzie mieszkam, nie mam usterek, wszystko jest
                zrobione cacy, a z przystanku autobusowego Konwaliowa mam 508, 509, 510, 518,
                186 i jade do centrum 25 minut.
                Wiec powiem tak- widzialy galy, co braly. Zaplaciliscie duzo mniej za metr, ale
                niestety cena jest adekwatna do jakosci i lokalizacji. Przykro mi.
                Pozdrawiam
                • Gość: aaa Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.10.03, 23:59
                  aaa
    • Gość: sąsiadka Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 12:59
      Witam,

u mnie wszystkie szyby są do wymiany tak jaki i parapety po tynkowani. Prezesa
      należałoby wraz z kierownictwem budowy wywieźć na taczce
    • Gość: Frankie Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.gunb.gov.pl 20.10.03, 12:11
      Witam,
      odebralam mieszkanie za piatym podejsciem. Teraz mam wplacic calosc kwoty i tak
      sobie mysle, dlaczego mam placic za garaz, ktorego jeszcze nie ma, za
      ogrodzenie, piwnice i wiele innych rzeczy, ktore nie zostaly jeszcze zrobione?
      Dlaczego mam placic za mieszkanie bez elewacji, gdzie robotnicy przed wejsciem
      krzycza, zebym zalozyla kask! Ja juz nie mam sily rozmawiac z Wisniewskim, bo z
      nim nie mozna rzeczowo rozmawiac. Juz nie bede sie rozpisywac na temat
      szczegolow, bo to nie ma sensu. Kazdy z was prawdopodobnie mial watpliwa
      przyjemnosc prowadzenia z nim "dyskusji". Chcialam napisac, ze bede wystepowac
      z pozwem o odszkodowanie do sadu gospodarczego. Jesli ktos z was jest
      zainteresowany skierowaniem sprawy do sadu prosze o kontakt. Mysle rowniez o
      przeslaniu informacji do Krajowej Izby Budownictwa, która przyznaje Certyfikat
      Developera. To nie jest pierwsze potknięcie firmy Dolcan, oni zawsze najpierw
      sprzedają mieszkania, a potem przez rok, dwa - koncza teren wokol blokow. W
      umowach zawsze pisza co innego, czasem nawet umowy zawieraja klamstwa - tak jak
      w naszym przypadku z autobusem. Sila Wisniewskiego tkwi w tym, ze ludziom sie
      nie chce, albo juz nie starcza sily na egzekwowanie swoich praw. Mam nadzieje,
      ze w tym przypadku ten Pan sie zdziwi.
      Jeszcze moge tylko dodac, ze odpowiedzia Wisniewskiego na moje zarzuty bylo
      stwierdzenie - "TO BYLO NIE ODBIERAC MIESZKANIA"
      Hm, zgodnie z moja umowa w dacie jego odbioru spoznil sie 10 miesiecy. I mowi
      mi, to bylo nie odbierac. Co o tym sadzicie?
      pozdrawiam
      Frankie
      • Gość: Robby Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 217.153.142.* 20.10.03, 13:07
        W razie czego służe masą "kwiatków" z innego osiedla.
        • Gość: Frankie Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.gunb.gov.pl 20.10.03, 13:53
          Czesc Robby,
          chetnie skorzystam z informacji na temat innych zaniedban firmy Dolcan. Czy
          mozesz podac mi swoj e-mail ?
          pozdrawiam - frankie
          frankie5@gazeta.pl
          • Gość: Basia Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 213.17.175.* 27.10.03, 12:51
            Moi Drodzy, prawda jest taka, że nie ma co uzewnetrzniać się i zdradzać nasze
            plany. jestem pewna, że i Wisniewski i jego sekretareczki każdego dnia
            zaglądaja na tę stonę. Wiekszość z nas mieszka już przecież na osiedlu więc
            możemy sie tam spotkać i wszystko ustalić. Któregoś dnia widziałam sporą grupkę
            sąsiadów pod blokiem, ale już nie zdołałam do nich dołaczyć. Później
            dowiedziała się, że rozmawiali własnie na ten temat. Moim zdaniem powinniśmy
            więc darować sobie te opisy i pogadać powaznie na osiedlu. Pozdrawiam
            wszystkich.
            • Gość: DOLKA Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 213.17.175.* 28.10.03, 15:08
              popieram!!! nie ma co informowac ich o wszystkich krokach. Wezmiemy ich z
              zaskoczenia ;-)
              • chartwiki Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW 02.11.03, 15:11
                Więc do boju !!!! :)
              • Gość: mieszkaniec Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 01.12.03, 11:27
                Witam. no to można powiedzieć że zaczynamy nowy etap naszej egzystencji na NASZYM NOWYM OSIEDLU mam nadzieje że starczy nam
                determinacji i woli walki o nasze pozdrawiam wszystkich wlaczacych
    • Gość: śpioch Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.chello.pl 02.12.03, 20:06
      CO SĄDZĄ SĄSIEDZI O WYCISZENIU BUDYNKU W PIONIE, BO JA SŁYSZĘ KAŻDY KROK
      SĄSIADA Z GÓRY, TRAGEDIA!!!!
      • Gość: 1 Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 213.17.175.* 03.12.03, 09:38
        Ja też słyszę, choć do tej pory mi to nie przeszkadzało. Nie chodzi o sasiadów,
        bo to naprawde mili ludzie, chodzi o wynonanie, technologie i materiały tej
        złodziejskiej firmy. To nic, słono za wszystko zapłacą.
        • Gość: eileen Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 18:47
          Ja też mam przykre doświadczenia. Krzywe ściany, brak kątów, porysowane szyby,
          niewyregulowane okna to standard. Moim największym problemem jes wilgoć i
          pleśń na ścianach. Oczywiścia pomimo pisemnego zgłoszenia usterki i miesiąca
          spacerów do p.Jacyny pleśń rozwija się.Załamana umówiłam się na spotkasnie z
          prezesem,niestety ten pokazał swój poziom a właściwie jego totalny brak!Jedyne
          co uzyskałam to to,że mnie zwyzywał,nawrzeszczał i nic nie zrobi bo mam pleśń
          i grzyb na ścianach na własne życzenie,ponieważ mam w jednym pokoju akwarium.
          Osoby zainteresowane podaniem firmy dolcan do sądu proszę o kontakt
          donkojoti@wp.pl.
        • Gość: kaśka Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 19:00
          To wszystko to poprostu walka z wiatrakami,a raczej chamstwem i niekompetencją!
          Jak już mówimy o "fachowcach "firmy dolcan,to nie można pominąć wspaniałego
          pana Miszczuka.Rozmawiałam z nim 1.5 tygodnia przed swiętami,mówił że od
          pon.15 zaczyna montaż domofonów.Dziś mamy 2 styczeń i zero domofonów.Więc o
          czym tu wogóle dyskutować!
          • Gość: cezaxxx@wp.pl Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 80.72.36.* 02.01.04, 17:54
            Pozdrawiam sasiadów i wszystkiego dobrego w nowym yorku.
            Jedyny plus na osiedlu od jakiegos czasu ze mam juz internet i to nie ze
            syferii tylko z klona dolcanu tzn taval
            boze uchron nas przed "fachowcami" typu dolcan i taval w tym roku i kazdyn
            nastepnym...
            Mysle ze na tym osiedlu redaktorzy Usterki mieliby niezłą pozywke.
            Czesc
            • Gość: cezaxxx@wp.pl Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 80.72.36.* 02.01.04, 18:15
              Aha a co kochani sąsiedzi myślą o pieskach, osobiscie niemam nic przeciwko
              pieskom ale tylko wtedy jezeli nieuszczesliwiaja swoich sasiadów tzn mnie
              swoimi odchodami wokół klatek i na trawnikach, ze o obsikiwaniu samochodów
              niewspomnę, poczekamy az przyjdzie lato i nasze dzieci beda wdepywały w takie
              fajne kupki. Właściciele piesków POMYSLCIE o TOYTOY dla swoich pupilków.
              A nadgorliwy sasiad spod 23 w bloku A wiercił nawet w wigilie o 22 no ja
              rozumie ze chcemy szybko wykonczyc mieszkanko ale sa granice wytrzymałości
              współwspaczy....Problem miejsc parkingowych jest tez do omówienia ciekawe
              kiedy knyp yaycyna cos zrobi z tym fantem, znam odpowiedz -pomyślcie jak brzmi.
              a miała byc bramka na pilocika a tu co? Pilocikiem bedzie cieciu tylko jak
              długo wytrzyma, a próby kradzieży samochodów juz u nas były czyz nie?
              Na szcescie niewykupiłem miejsca w garazu "ogrzewanym" (ciepłem bytowym :-))
              raz wjechałem z trzaskiem i niemogłem wyjechac --maja poprawic hahaha...
              Chyba poczekamy do wiosny (tylko której)bo snieg juz spadł a tu odbiorcy
              domków juz stukaja do Wisni...
              A co z kablówką? nadal nic.Ludzie a moze zamiast cyferki na kazdym balkonie
              zamontujemy jedna czasze na bloku?Byłoby taniej, ale jak ktos ma kase to co mu
              tam, niektórzy maja nawet po dwa talerzyki...
              Coby tu jeszcze:
              A palacze niestac was na popielniczke na balkoniku?najlepiej fru za okno...
              Prosze popatrzec ile petów mamy juz pod balkonami, wjecej niz tej trawki
              Mysle ze powinnismy sie troche postarac zeby te bloczki niezostały slamsem
              opetowanym i obesranym przez psy po upływie roku.
              Pozdrawiam jeszce raz współspaczy
              cezaxxx
              • Gość: GOŚĆ Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 14:35
              • kam81 Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW 14.01.04, 16:15
                Drodzy sąsiedzi.Przykro mi że pan cezaxxx jest tak szybki i bez potwierdzenia
                swoich podejżeń stwierdził ze to ja zakłucam wasz spokój w tak ważne święta.
                Moim zdaniem należy upewnić sie co do swoich chorych myśli i wtedy kogoś
                oskarżac
                Mam nadzieje ze osobnik ten nie bedzie tak zrzędliwy w przyszłości
                • Gość: cezaxxx Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 80.72.36.* 14.01.04, 17:00
                  hm skoro to nie ty sasiedzie? hm.. to kto? Jezeli kam81 uraziłem cie -
                  osobiscie przepraszam nie miałem takiego zamiaru(poprawie sie na przyszłosc :-
                  ))A jak sie ustosunkujesz do reszty wypowiedzi?
                  • kam81 Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW 14.01.04, 17:31
                    hm wiesz to nie ja! i wiesz tez uwazam ze ten kto wiercił mógł sobie odpuścić w
                    wigilie pamietaj jednak ze wystarczy zapukac ewentualnie zadzwonic i zwrócić
                    uwage osobiście a nie w ten sposób.
                    przyjmuje przeprosiny i mam nadzieje ze nie bedziesz działał w ten sposób.
                    a co do działalności firmy dolcan wolałbym nie wypowiadać się na tym forum
                    bo mógłbym powiedzieć o jedno słowo za dużo.
                    jeśli masz ochote na dyskusje to zapraszam osobiście
                    • Gość: cezaxxx Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 80.72.36.* 14.01.04, 17:43
                      masz gadu gadu?(mój 3120763)lub yahoo?odezwij sie to pogadamy
              • Gość: fdh Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 08:32
                uiop
                • subti Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW 17.05.04, 14:04
                  Gość portalu: fdh napisał(a):
                  > uiop

CO ?????? TO ????? JEST ?????

Subti
              • Gość: sąsiad Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.man.polbox.pl 17.03.04, 10:47
                Przykro mi drogi Cezax-ie, że masz tak ograniczone poglądy na temat piesków i
                innych swobód obywatelskich. Jeśli przeszkadza Ci że ktoś wierci w swoim
                mieszkaniu to może powinienes sobie kupić dom na odludziu a nie mieszkane w
                bloku. To śmieszne, że tak Cie kole w oczy to czy ktoś ma tależ na balkonie czy
                nie - to sprawa prywatna. A skoro nie masz wykupionego miejsca w garażu to co
                tam robił Twój samochód!!!! Z czałym szacunkiem życzę powodzenia takim
                asocjalny ludziom jak Ty.
                • Gość: cezaxxx Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 80.72.36.* 18.03.04, 20:05
                  hehe -
              • Gość: sąsiadka Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 62.233.239.* 13.04.04, 15:04
                W pełni się podpisuję (jeżeli chodzi o pieski), dodam że powinny nosić
                kagańce, widzę czasami jak dzieci po bliskim spotkaniu uciekają z płaczem.
                Co do miejsc parkingowych to wpisuję się jak jest już brama na pilota (zdaje
                się, żę się właśnie zepsuła) ale nie o tym chciałem.
                Czy nie uważacie Państwo (skierowane do tych co obstawiają chodniki i parkują
                na "przytulanego"), że to jest zwykłe cwaniactwo? Przecież są jeszcze wolne
                miejsca. Proszę zatem wykupić albo parkować przed blokiem.
    • Gość: Sąsiadka B Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 80.72.36.* 11.02.04, 12:34
      Martwi mnie bardzo widok z okien. Śliczny prawda! takie piękne samochody.
      Wyobrażałam sobie to trochę inacze. nie ma nawek kawałka miejsca do wyjścia z
      dzieckiem - nie mówiąc już o placu zabaw który miał być (ponoć przed moim
      oknem). Ja również mam wilgoć w mieszkaniu ale ściany są proste (choć pękają).
      Interesuje mnie jakie macie opłaty za gaz? bo mój pierwszy rachunek przy 3
      pokojowym mieszkaniu wyniósł 650zł.
      • Gość: cezaxxx Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: 80.72.36.* 20.02.04, 18:12
        to chyba niezle sasiadko grzaliscie??
        ja za 2 pokoje 360pln
        ale wcale nieoszczedzałem, i to na parterze!!gdzie pode mna miał byc ogrzewany
        garaz---pozdrawiam
        • Gość: qqq Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.03.04, 17:28
    • sloggi Re: DOLCAN ZĄBKI SZWOLEŻERÓW 06.04.04, 16:46

Forum miasta ZĄBKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka