Gość: AGA IP: 217.67.196.* 03.01.02, 11:11 CZy wiecie coś o potencjalnym wykonawcy? Kiedy rozpocznie sie bugowa itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 192.168.255.* 03.01.02, 12:11 ostatnio pan prezes twierdzil, ze jest juz jakis wykonawca, ale nie moze powiedziec jaki bo to tajemnica. w grudniu handlowcy mowili, ze rozpocznie sie jeszcze przed koncem roku, ale chyba nic z tego nie wyszlo. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 217.153.117.* 08.01.02, 19:06 Ja dziś dzwoniłam i powiedzieli mi, że cały czas trwa przetarg - biorą pod uwagę 2 wykonawców i jeszcze nic nie wiadomo. Ale zaczynam to trochę czarno widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.de.deuba.com 09.01.02, 09:19 Ja mialem ta sama sytuacje na Bielanach, mieli zaczac budowac w pazdzierniku, a ruszyli dopiero w grudniu, poniewaz byl jakis problem z wykonawca i musieli od nowa rozpisac przetarg. Termin oddania przedluzyl sie do marca 2003 (taki sam jak u was), na szczescie na budowie juz cos sie dzieje. Chcialbym was w jakis sposob uspokoic, ale sam pamietam jak sie denerwowalem,w kazdym badz razie takie osedle mozna w miare szybko wybudowac, nawet jak rusza w marcu, powinni sobie poradzic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 217.153.117.* 09.01.02, 10:32 Dzięki za słowa otuchy. Szlak mnie trafia jak widzę że włożyłam kupę kasy w budowę której nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjal Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 192.168.2.* / 217.11.136.* 09.01.02, 14:52 Gość portalu: Myszak napisał(a): > Ja dziś dzwoniłam i powiedzieli mi, że cały czas trwa przetarg - biorą pod > uwagę 2 wykonawców i jeszcze nic nie wiadomo. Ale zaczynam to trochę czarno > widzieć. a powiedzieli Ci może jacy wykonawcy startują do przetargu? pod jakim numerem telefonu można się dowiadywać o postępach w sprawie budowy tego osiedla, bo na nr 860-63-16 do działu realizacji nie sposób jest się dodzwonić(tzn. nikt nie odbiera)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 217.153.117.* 09.01.02, 16:12 Dzwoniłam na ten ogólny numer DD 860 68 80 (chyba) i tam mnie gdzieś przełączono. Niestety nie wiem kto startuje w przetargu - iedyś wspominali coś o Pia Piasecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wozimek Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.siemens.pl 14.01.02, 15:32 Wiadomo może coś nowego w temacie - Kto i kiedy zacznie tę budowę. o.m.c. mieszkaniec ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjal Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.eranet.pl 15.01.02, 13:15 W dziale realizacji poinformowali mnie że przetarg jest już rozegrany i że lada dzień (pojęcie względne) zostanie podpisana umowa z wykonawcą i zaraz po podpisaniu mają ruszyć z budową. Dziwi mnie jednak fakt, że nie chcieli powiedzieć kto ten przetarg wygrał, co by wskazywało, że przetarg nie jest roztrzygnięty, ale podobno żadnych obsunięć w terminach ma nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wozimek Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: *.siemens.pl 16.01.02, 17:12 Moja dziewczyna dzisiaj tam dzwoniła i ... padło - Pia Piasecki lub Warbud. Dwie nazwy, więc chyba przetarg jeszcze trwa. :-) Ręce opadają, ale ja jestem cierpliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojto Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 14:23 Ja również dodzwoniłem się do DD i uzyskałem szczerą odpowiedź, że przetarg jeszcze nie został rozstrzygnięty... ale bedzie już " na dniach"- i tak od wrzesnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjal Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: 192.168.2.* / 217.11.136.* 18.01.02, 17:25 Czy wiecie coś o tym, że w przyszłym tygodniu rusza budowa? Taką informację otrzymałem dzisiaj w DD. Ciekawe czy to kolejna bajka żeby nas uspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: 217.153.117.* 18.01.02, 21:24 Wow Specjal ale optymistyczna wiadomość w piątkowy wieczór. Miszkam niedaleko więc sprawdzę to w przyszłym tygodniu i oczywiście Was poinformuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 19:56 witam, bylem tam dzisiaj i nic. nawet lopata nie wbita. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: 217.153.117.* 22.01.02, 09:11 tydzień się jeszcze nie skończył więc dajmy im szansę. Ale jeśli rzeczywiście nic się nie ruszy do piątku, to myślę że możemy wszyscy razem opracować jakąś strategię wobec DD. Nie znoszę jak ktoś kłamie. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: *.war.pl.prserv.net 22.01.02, 09:27 Ja tak bardzo się nie stresuję bo mam w umowie zastrzeżenie, że jeśli nie rozpoczną budowy do końca lutego to mogę zrezygnować. Jestem ciekawa ilu z was podpisało umowę notarialną i czy w związku z tym wiecie, że jest hipoteka na działce na ok. 4 mln. Ja zastrzegłam sobie w umowie,że jeśli hipoteka nie będzie zdjęta do końca 2002 to też mogę się wycofać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bisio Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.officedepot.com.pl 26.01.02, 13:48 Teren pod budowę został już przekazany wykonawcy. Pia Piasecki. Czytałem na stronie Muratora, że przy sąsiedniej inwestycji - też Pia + DD została zawarta umowa, w której za każde spóżnienie z oddaniem osiedla Pia płaci DD olbrzymie kary. Poza tym nasz Developer posiada Certyfikat Drevelopera od 3 lat, a co pół roku jego kondycja finansowa jest prześwietlana. Ludzie to są solidne firmy. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 16:49 16:36 22.01.2002 PIA PIASECKI SA umowa z Dom Development Raport PIA PIASECKI S.A. w Kielcach Nr 3/2002 Zarząd PIA PIASECKI S.A. informuje, iż w dniu 22 stycznia 2002 roku została podpisana z Dom Development S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2 - jako Zamawiającym - umowa na wykonanie w systemie Generalnego Wykonawstwa - Zespołu Mieszkaniowego w Warszawie. Wartość przedmiotu umowy wynosi 22.857.000 zł netto. Za odstąpienie od umowy przez Zamawiającego z powodu okoliczności, za które odpowiada Generalny Wykonawca, Emitent zapłaci karę w wysokości 20% wynagrodzenia umownego. Suma kar umownych na rzecz Zamawiającego nie może przekroczyć 20% wartości przedmiotu umowy jednakże Zamawiającemu przysługuje prawo do dochodzenia roszczeń odszkodowawczych przekraczających wysokość tych kar. Termin wykonania przedmiotu umowy: 28 lutego 2003 roku. Kryterium uznania umowy za znaczącą stanowi wartość przedmiotu umowy, która przekracza 10% wartości kapitałów własnych PIA PIASECKI S.A. §5 ust. 1 pkt. 3) w zw. z § 9 RRM GPW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.net.external.hp.com 28.01.02, 09:19 Gość portalu: g napisał(a): > 16:36 22.01.2002 > PIA PIASECKI SA umowa z Dom Development > > Raport PIA PIASECKI S.A. w Kielcach Nr 3/2002 Zarząd PIA PIASECKI S.A. > informuje, iż w dniu 22 stycznia 2002 roku została podpisana z Dom Development > S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2 - jako Zamawiającym - umowa na > wykonanie w systemie Generalnego Wykonawstwa - Zespołu Mieszkaniowego w > Warszawie. Wartość przedmiotu umowy wynosi 22.857.000 zł netto. Za odstąpienie > od umowy przez Zamawiającego z powodu okoliczności, za które odpowiada > Generalny Wykonawca, Emitent zapłaci karę w wysokości 20% wynagrodzenia > umownego. Suma kar umownych na rzecz Zamawiającego nie może przekroczyć 20% > wartości przedmiotu umowy jednakże Zamawiającemu przysługuje prawo do > dochodzenia roszczeń odszkodowawczych przekraczających wysokość tych kar. > Termin wykonania przedmiotu umowy: 28 lutego 2003 roku. Kryterium uznania umowy > > za znaczącą stanowi wartość przedmiotu umowy, która przekracza 10% wartości > kapitałów własnych PIA PIASECKI S.A. > > §5 ust. 1 pkt. 3) w zw. z § 9 RRM GPW Z komunikatu nie wynika ze mowa jest o Aleji Kasztanowej :( Odpowiedz Link Zgłoś
squid Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego 30.01.02, 22:38 jednak dotyczy pia piasecki zaczal przestawiac plot. moze wreszcie sie cos ruszy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wozimek Budowa IP: *.siemens.pl 01.02.02, 12:28 Potwierdziłem u źródła (w DD) fakt wyłonienia wykonawcy. Chyba przejadę się na miejsce, zobaczyć jak się sprawy mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjal Re: Budowa IP: *.eranet.pl 02.02.02, 20:09 na budowie też widać pozytywne oznaki potwierdzające wyłonienie wykonawcy naszego osiedla, nareszcie zaczęło coś się dziać, teraz pozostało mam tylko doglądać jak rosną nasze domki pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdad Re: Budowa IP: *.netia.pl 02.02.02, 22:13 Na czym polegają "pozytywne oznaki" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjal Re: Budowa IP: *.eranet.pl 02.02.02, 22:50 dwie koparki zaczęły robić wykopy w ziemi na terenie naszej budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wozimek Re: Budowa IP: *.siemens.pl 04.02.02, 11:45 Byłem, zobaczyłem i się ucieszyłem. Po kilku miesiącach oczekiwania jest już dziura w ziemi. Na razie niewielka, ale pierwszy krok został wykonany. :-) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MDAD Re: Budowa IP: *.netia.pl 04.02.02, 17:24 Jak to zwykła dziura może ucieszyć człowieka ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wozimek Re: Budowa IP: *.siemens.pl 05.02.02, 11:57 z małej dziury duży dom, a w nim własny kąt... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Budowa IP: *.net.external.hp.com 05.02.02, 16:22 Wiec rozpoczecie inwestycji mamy za soba :), mamy takze mile i mam nadzieje liczne grono sasiadow (przyszlych) wiec moze pomyslimy o stronie naszej budowy?, jakies zdjecia z postepu robot, kronika zdarzen i wypadkow (oby ich nie bylo), "best practices" jak radzic sobie i wspolpracowac z developerem, itd. Zdjecia moge robic np. co dwa tygodnie, jesli znajdzie sie chetny do udostepnienia jakiegos serwera mozemy je tam umieszczac i cieszyc oko. Pozdrawiam i zachecam do wymiany informacji, pogladow, .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojto Re: Budowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 08:36 Gość portalu: Adam napisał(a): > Wiec rozpoczecie inwestycji mamy za soba :), mamy takze mile i mam nadzieje > liczne grono sasiadow (przyszlych) wiec moze pomyslimy o stronie naszej > budowy?, jakies zdjecia z postepu robot, kronika zdarzen i wypadkow (oby ich > nie bylo), "best practices" jak radzic sobie i wspolpracowac z developerem, itd > . Jestem za, szczególnie w kwestii współpracy z developerem i ew. przyszłej wpólnoty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Budowa IP: 195.94.222.* 06.02.02, 09:15 To może zrobimy sobie jakąś bazę adresową e-maili Ja mogę się ewentualnie podjąć Jeśli kotoś jest zainteresowany proszę pisać na adres: malgorzata.luczkiewicz@pl.andersen.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Budowa IP: *.war.pl.prserv.net 13.02.02, 18:47 Ponawiam prośbę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Czynsze IP: *.bluewin.ch 24.02.02, 09:00 NIE WIEM CZY ZWROCILISCIE UWAGE NA WYSOKOSC CZYNSZU W OAZIE. JAK WIDAC LEPIEJ CHYBA ZAWIAZAC WSPOLNOTE, TAK ABY OD RAZU PRZEJAC ZARZADZANIE OSIEDLEM. INFORMUJE TYCH CO DO MNIE ODPISALI, ZE JESTEM CALY TYDZIEN ZA GRANICA, ALE NA POCZATKU MARCA MOZEMY SIE GDZIE SPOTKAC. ODEZWE SIE PO POWROCIE DO WARSZAWY POZDRAWIAM GOSIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 217.153.117.* 28.01.02, 09:21 Bardzo miła wiadomość w poniedziałkowy poranek. Byłam tam w piątek i nic się jeszcze nie działo. Ale teraz mam nadzieję ruszy wreszczcie pełną parą. Tym bardziej, że w przeciwieństwie do tego co mówią w "Misiu" Barei klimat jest raczej z nami niż przeciwko nam. Odpowiedz Link Zgłoś