Dodaj do ulubionych

Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego

IP: 217.67.196.* 03.01.02, 11:11
CZy wiecie coś o potencjalnym wykonawcy? Kiedy rozpocznie sie bugowa itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 192.168.255.* 03.01.02, 12:11
      ostatnio pan prezes twierdzil, ze jest juz jakis wykonawca, ale nie moze
      powiedziec jaki bo to tajemnica. w grudniu handlowcy mowili, ze rozpocznie sie
      jeszcze przed koncem roku, ale chyba nic z tego nie wyszlo.

pozdr.
    • Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 217.153.117.* 08.01.02, 19:06
      Ja dziś dzwoniłam i powiedzieli mi, że cały czas trwa przetarg - biorą pod
      uwagę 2 wykonawców i jeszcze nic nie wiadomo. Ale zaczynam to trochę czarno
      widzieć.
      • Gość: Dario Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.de.deuba.com 09.01.02, 09:19
        Ja mialem ta sama sytuacje na Bielanach, mieli zaczac budowac w pazdzierniku, a ruszyli dopiero w grudniu,
        poniewaz byl jakis problem z wykonawca i musieli od nowa rozpisac przetarg. Termin oddania przedluzyl sie do
        marca 2003 (taki sam jak u was), na szczescie na budowie juz cos sie dzieje.
        Chcialbym was w jakis sposob uspokoic, ale sam pamietam jak sie denerwowalem,w kazdym badz razie takie
        osedle mozna w miare szybko wybudowac, nawet jak rusza w marcu, powinni sobie poradzic.
        Pozdrawiam
        • Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 217.153.117.* 09.01.02, 10:32
          Dzięki za słowa otuchy. Szlak mnie trafia jak widzę że włożyłam kupę kasy w
          budowę której nie ma.
      • Gość: specjal Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 192.168.2.* / 217.11.136.* 09.01.02, 14:52
        Gość portalu: Myszak napisał(a):

> Ja dziś dzwoniłam i powiedzieli mi, że cały czas trwa przetarg - biorą pod
        > uwagę 2 wykonawców i jeszcze nic nie wiadomo. Ale zaczynam to trochę czarno
        > widzieć.
        a powiedzieli Ci może jacy wykonawcy startują do przetargu? pod jakim numerem
        telefonu można się dowiadywać o postępach w sprawie budowy tego osiedla, bo na nr
        860-63-16 do działu realizacji nie sposób jest się dodzwonić(tzn. nikt nie
        odbiera)?

• Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 217.153.117.* 09.01.02, 16:12
          Dzwoniłam na ten ogólny numer DD 860 68 80 (chyba) i tam mnie gdzieś
          przełączono. Niestety nie wiem kto startuje w przetargu - iedyś wspominali coś
          o Pia Piasecki.
    • Gość: Wozimek Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.siemens.pl 14.01.02, 15:32
      Wiadomo może coś nowego w temacie - Kto i kiedy zacznie tę budowę.
      o.m.c. mieszkaniec ;-)
      • Gość: specjal Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.eranet.pl 15.01.02, 13:15

W dziale realizacji poinformowali mnie że przetarg jest już rozegrany i że lada
        dzień (pojęcie względne) zostanie podpisana umowa z wykonawcą i zaraz po
        podpisaniu mają ruszyć z budową. Dziwi mnie jednak fakt, że nie chcieli
        powiedzieć kto ten przetarg wygrał, co by wskazywało, że przetarg nie jest
        roztrzygnięty, ale podobno żadnych obsunięć w terminach ma nie być.

• Gość: Wozimek Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: *.siemens.pl 16.01.02, 17:12
          Moja dziewczyna dzisiaj tam dzwoniła i ... padło - Pia Piasecki lub Warbud.
          Dwie nazwy, więc chyba przetarg jeszcze trwa. :-) Ręce opadają, ale ja jestem
          cierpliwy...
          • Gość: Wojto Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 14:23
            Ja również dodzwoniłem się do DD i uzyskałem szczerą odpowiedź, że przetarg jeszcze nie został
            rozstrzygnięty... ale bedzie już " na dniach"- i tak od wrzesnia...
            • Gość: specjal Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: 192.168.2.* / 217.11.136.* 18.01.02, 17:25
              Czy wiecie coś o tym, że w przyszłym tygodniu rusza budowa? Taką informację
              otrzymałem dzisiaj w DD. Ciekawe czy to kolejna bajka żeby nas uspokoić.
              • Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: 217.153.117.* 18.01.02, 21:24
                Wow Specjal ale optymistyczna wiadomość w piątkowy wieczór. Miszkam niedaleko
                więc sprawdzę to w przyszłym tygodniu i oczywiście Was poinformuję.
                • Gość: x Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 19:56
                  witam,
                  bylem tam dzisiaj i nic. nawet lopata nie wbita.

pzdr.
                  • Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: 217.153.117.* 22.01.02, 09:11
                    tydzień się jeszcze nie skończył więc dajmy im szansę. Ale jeśli rzeczywiście
                    nic się nie ruszy do piątku, to myślę że możemy wszyscy razem opracować jakąś
                    strategię wobec DD. Nie znoszę jak ktoś kłamie.
                    Pozdrowionka
                    • Gość: GOSIA Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - wykonawcy IP: *.war.pl.prserv.net 22.01.02, 09:27
                      Ja tak bardzo się nie stresuję bo mam w umowie zastrzeżenie, że jeśli nie
                      rozpoczną budowy do końca lutego to mogę zrezygnować. Jestem ciekawa ilu z was
                      podpisało umowę notarialną i czy w związku z tym wiecie, że jest hipoteka na
                      działce na ok. 4 mln. Ja zastrzegłam sobie w umowie,że jeśli hipoteka nie
                      będzie zdjęta do końca 2002 to też mogę się wycofać

• Gość: Bisio Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.officedepot.com.pl 26.01.02, 13:48
      Teren pod budowę został już przekazany wykonawcy. Pia Piasecki. Czytałem na
      stronie Muratora, że przy sąsiedniej inwestycji - też Pia + DD została zawarta
      umowa, w której za każde spóżnienie z oddaniem osiedla Pia płaci DD olbrzymie
      kary.
      Poza tym nasz Developer posiada Certyfikat Drevelopera od 3 lat, a co pół roku
      jego kondycja finansowa jest prześwietlana.
      Ludzie to są solidne firmy.
      Pozdrawiam wszystkich sąsiadów
      • Gość: g Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 16:49
        16:36 22.01.2002
        PIA PIASECKI SA umowa z Dom Development

Raport PIA PIASECKI S.A. w Kielcach Nr 3/2002 Zarząd PIA PIASECKI S.A.
        informuje, iż w dniu 22 stycznia 2002 roku została podpisana z Dom Development
        S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2 - jako Zamawiającym - umowa na
        wykonanie w systemie Generalnego Wykonawstwa - Zespołu Mieszkaniowego w
        Warszawie. Wartość przedmiotu umowy wynosi 22.857.000 zł netto. Za odstąpienie
        od umowy przez Zamawiającego z powodu okoliczności, za które odpowiada
        Generalny Wykonawca, Emitent zapłaci karę w wysokości 20% wynagrodzenia
        umownego. Suma kar umownych na rzecz Zamawiającego nie może przekroczyć 20%
        wartości przedmiotu umowy jednakże Zamawiającemu przysługuje prawo do
        dochodzenia roszczeń odszkodowawczych przekraczających wysokość tych kar.
        Termin wykonania przedmiotu umowy: 28 lutego 2003 roku. Kryterium uznania umowy
        za znaczącą stanowi wartość przedmiotu umowy, która przekracza 10% wartości
        kapitałów własnych PIA PIASECKI S.A.

§5 ust. 1 pkt. 3) w zw. z § 9 RRM GPW
        • Gość: Adam Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: *.net.external.hp.com 28.01.02, 09:19
          Gość portalu: g napisał(a):

> 16:36 22.01.2002
          > PIA PIASECKI SA umowa z Dom Development
          >
          > Raport PIA PIASECKI S.A. w Kielcach Nr 3/2002 Zarząd PIA PIASECKI S.A.
          > informuje, iż w dniu 22 stycznia 2002 roku została podpisana z Dom Development
          > S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2 - jako Zamawiającym - umowa na
          > wykonanie w systemie Generalnego Wykonawstwa - Zespołu Mieszkaniowego w
          > Warszawie. Wartość przedmiotu umowy wynosi 22.857.000 zł netto. Za odstąpienie
          > od umowy przez Zamawiającego z powodu okoliczności, za które odpowiada
          > Generalny Wykonawca, Emitent zapłaci karę w wysokości 20% wynagrodzenia
          > umownego. Suma kar umownych na rzecz Zamawiającego nie może przekroczyć 20%
          > wartości przedmiotu umowy jednakże Zamawiającemu przysługuje prawo do
          > dochodzenia roszczeń odszkodowawczych przekraczających wysokość tych kar.
          > Termin wykonania przedmiotu umowy: 28 lutego 2003 roku. Kryterium uznania umowy
          >
          > za znaczącą stanowi wartość przedmiotu umowy, która przekracza 10% wartości
          > kapitałów własnych PIA PIASECKI S.A.
          >
          > §5 ust. 1 pkt. 3) w zw. z § 9 RRM GPW

Z komunikatu nie wynika ze mowa jest o Aleji Kasztanowej :(
          • squid Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego 30.01.02, 22:38
            jednak dotyczy
            pia piasecki zaczal przestawiac plot. moze wreszcie sie cos ruszy

pozdrawiam
            • Gość: Wozimek Budowa IP: *.siemens.pl 01.02.02, 12:28
              Potwierdziłem u źródła (w DD) fakt wyłonienia wykonawcy. Chyba przejadę się na
              miejsce, zobaczyć jak się sprawy mają.
              • Gość: specjal Re: Budowa IP: *.eranet.pl 02.02.02, 20:09
                na budowie też widać pozytywne oznaki potwierdzające wyłonienie wykonawcy
                naszego osiedla, nareszcie zaczęło coś się dziać, teraz pozostało mam tylko
                doglądać jak rosną nasze domki

pozdr
                • Gość: mdad Re: Budowa IP: *.netia.pl 02.02.02, 22:13
                  Na czym polegają "pozytywne oznaki" ?
                  • Gość: specjal Re: Budowa IP: *.eranet.pl 02.02.02, 22:50
                    dwie koparki zaczęły robić wykopy w ziemi na terenie naszej budowy
                    • Gość: Wozimek Re: Budowa IP: *.siemens.pl 04.02.02, 11:45
                      Byłem, zobaczyłem i się ucieszyłem. Po kilku miesiącach oczekiwania jest już
                      dziura w ziemi. Na razie niewielka, ale pierwszy krok został wykonany. :-)
                      pozdrowionka
                      • Gość: MDAD Re: Budowa IP: *.netia.pl 04.02.02, 17:24
                        Jak to zwykła dziura może ucieszyć człowieka ... :-)

• Gość: Wozimek Re: Budowa IP: *.siemens.pl 05.02.02, 11:57
                          z małej dziury duży dom, a w nim własny kąt... :-)
                      • Gość: Adam Re: Budowa IP: *.net.external.hp.com 05.02.02, 16:22
                        Wiec rozpoczecie inwestycji mamy za soba :), mamy takze mile i mam nadzieje
                        liczne grono sasiadow (przyszlych) wiec moze pomyslimy o stronie naszej
                        budowy?, jakies zdjecia z postepu robot, kronika zdarzen i wypadkow (oby ich
                        nie bylo), "best practices" jak radzic sobie i wspolpracowac z developerem, itd.

Zdjecia moge robic np. co dwa tygodnie, jesli znajdzie sie chetny do
                        udostepnienia jakiegos serwera mozemy je tam umieszczac i cieszyc oko.

Pozdrawiam i zachecam do wymiany informacji, pogladow, ....

• Gość: Wojto Re: Budowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 08:36
                          Gość portalu: Adam napisał(a):

> Wiec rozpoczecie inwestycji mamy za soba :), mamy takze mile i mam nadzieje
                          > liczne grono sasiadow (przyszlych) wiec moze pomyslimy o stronie naszej
                          > budowy?, jakies zdjecia z postepu robot, kronika zdarzen i wypadkow (oby ich
                          > nie bylo), "best practices" jak radzic sobie i wspolpracowac z developerem, itd
                          > .

Jestem za, szczególnie w kwestii współpracy z developerem i ew. przyszłej wpólnoty.

Pozdrawiam

• Gość: g Re: Budowa IP: 195.94.222.* 06.02.02, 09:15
                            To może zrobimy sobie jakąś bazę adresową e-maili

Ja mogę się ewentualnie podjąć

Jeśli kotoś jest zainteresowany proszę pisać na adres:

malgorzata.luczkiewicz@pl.andersen.com
                            • Gość: g Re: Budowa IP: *.war.pl.prserv.net 13.02.02, 18:47
                              Ponawiam prośbę o kontakt
                              • Gość: g Czynsze IP: *.bluewin.ch 24.02.02, 09:00
                                NIE WIEM CZY ZWROCILISCIE UWAGE NA WYSOKOSC CZYNSZU W OAZIE. JAK WIDAC LEPIEJ
                                CHYBA ZAWIAZAC WSPOLNOTE, TAK ABY OD RAZU PRZEJAC ZARZADZANIE OSIEDLEM.
                                INFORMUJE TYCH CO DO MNIE ODPISALI, ZE JESTEM CALY TYDZIEN ZA GRANICA, ALE NA
                                POCZATKU MARCA MOZEMY SIE GDZIE SPOTKAC. ODEZWE SIE PO POWROCIE DO WARSZAWY

POZDRAWIAM GOSIA
      • Gość: Myszak Re: Dom Development - Aleja Kasztanowa - Jeżewskiego IP: 217.153.117.* 28.01.02, 09:21
        Bardzo miła wiadomość w poniedziałkowy poranek. Byłam tam w piątek i nic się
        jeszcze nie działo. Ale teraz mam nadzieję ruszy wreszczcie pełną parą. Tym
        bardziej, że w przeciwieństwie do tego co mówią w "Misiu" Barei klimat jest
        raczej z nami niż przeciwko nam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka