mama.szymona 09.08.04, 17:24 Witam! Poszukuję sprawdzonych, szybkich przepisów na sałatki: warzywne, owocowe ... jakie tylko macie. Jeśli macie się ochotę ze mną podzielić przepisami .. z góry dziękuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marghe_72 Re: Sałatki???? IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 09.08.04, 17:26 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html wystarczyło wpisać słowo "sałatka" :) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Sałatki???? IP: 64.213.237.* 09.08.04, 21:05 hej, tez jestem mama Szymona, nie Szymonka, bo juz wyrosl. Jakie salatki Cie interesuja, surowe, tylko warzywne , czy moza dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.szymona Re: Sałatki???? 11.08.04, 10:23 Hej! Haniu interesują mnie sałatki pyszne i łatwe w przygotowaniu. Szukam nowych pomysłów. Jestem zainteresowana każdym przepisem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Sałatki???? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.08.04, 10:29 no to ja na poczatek, nieco ekstrawagancko Włoska sałatka z pomarańczy Czas przyrządzania (gg:mm): 00:25 Składniki: 4 szt. pomarańcze 8 szt. oliwek czarnych 1 szt. cebuli czerwonej oregano szczypior oliwa ocet balsamiczny Obrać pomarańcze ze skórek, pokroić w kawałeczki. Dodać pokrojoną cieniutko czerwoną cebulę. Z oliwy, octu, oregano i szczypiorku zrobić sos. Zalać pomarańcze i zostawić na 15 min. Na końcu dodać pokrojone oliwki. (2-4 porcje w zależności od poziomu łakomstwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Sałatki???? IP: *.tele2.pl 11.08.04, 11:53 Ja moge zaproponowac taka: - ser zolty w kosteczke - szynka w kosteczke - rzodkiewka w cwiartki - szczypior - jogurt z dodatkiem 2 zabkow czosnku Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Sałatki???? 11.08.04, 14:16 Cześć mamy Szymonów, tu kolejna z tego klubu. Mój Szymon lubi co następuje: kalafior podzielony na różyczki + kurczak wędzony + kukurydza z puszki + papryka czerwona + majonez. Soli nie daję, troche pieprzu do smaku. Albo: wędlina typu mielonka z kurczaka, w drobną kosteczkę + kukurydza + ananas + papryka + majonez i przyprawy jw. Ta ostatnia jest też pyszna z selerem w zalewie ze słoika, ale mój Szymon go nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna51 Re: Sałatki???? 11.08.04, 17:08 Oto moja, tym razem owocowa, bo inne juz masz. Rozne swierze owoce, jakie masz, pokrojone w kostke do cm wielkosci(wiem, ze matematycy sie odezwa, ale to uproszczenie!!!).Zalewam to jogurtem waniliowym, Danon, moze byc Light-z mala iloscia tluszczu. Wstawic do lodowki na kilka godzien, aby sie mocna oziebila. Wspanialy, orzezwiajacy deser. Inna wersja ; z owocow w puszce lub z kompotu-mieszam rozne owoce, gruszki, mandarynki, winogrona,ananas,(jak wieksze, dziele na mniejsze porcyjki)sok oddzielic, ale bez przesady. Mieszam to wszystko w duzej misce z sour creem (taka bardzo gesta smietana, mam nadzieje, ze w kraju do dostania).Nie trzeba slodzic, owoce dostarcza slodyczy. Tak samo-trzeba schlodzic. Lepiej smakuje nie za slodka. Mowie o duzej misce, bo jak zrobie w domu Szymon i jego bracia jedza tego duzo, duzo.....Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś