Gość: Ewa domofony IP: 193.111.233.* 16.06.05, 11:39 czy działają Wam domofony? niby kartka na dole wisi sugerujaca, ze w domu powinnismy słyszeć, ze ktos probuje do nas wejsc, ale niestety w moim domofonie panuje głuchość:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia R. Re: domofony IP: 217.153.193.* 16.06.05, 12:05 za to do mnie dzwonią chyba wszyscy, którzy chcą wejść do naszego bloku :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: domofony IP: 193.111.233.* 16.06.05, 12:36 czyli dziala Ci domofon. Czy ktos u Ciebie był i coś robił w mieszkaniu , czy zaczął działać sam z siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_mariusz pismo IP: *.de.ibm.com 16.06.05, 15:38 apropo naszego pisma, które dawno juz temu wystosowalismy do Włodarzewskiej.... Bylismy juz u Pana Kowalskiego kilka razy i nic... Wczoraj usłyszeliśmy że dziś prawdopodobnie przywiezie z Glogera odpowiedz na nasze zapytania. Niestety, ciagle nic. Pomyslcie, może jesli zaczniemy dopytywac się wszyscy, gdy zaczniemy byc upierdliwi..... byc może wtedy cokolwiek uda nam się wyegzekwować... Jesli tak bedą nam odpowiadali na każde pismo... aż boimy się pomysleć co będzie dalej. pozdr, Ania i Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: pismo IP: 193.111.233.* 16.06.05, 15:42 niestety tak odpowiadaja na kazde pismo na pismo ze stycnzia dostalam odpowiedz w kwietniu, na pismo z kwietnia odpowiedzi jeszcze nie mam nie mam rowniez czasu, aby jezdzic na Glogera bede jutro u Kowalskiego w sprawie domofonu, wiec zapytam o odpowiedz dla nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: pismo IP: *.pekao-fs.com.pl 17.06.05, 10:07 I jak???? Jaka odpowiedź? Mam nadzieję że nie tradycyjna- w następnym tygodniu... W sumie to zastanawiające dlaczego jesteśmy tak zwodzeni... czyżby to był brak poszanowania dla nas? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona:-> Re: domofony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:40 U minie również domofon nie działa. p.Kowalski powiedział iż dziś ma przyjechać ekipa. Podobno problem jest zlokalizowany gdzieś centalnie- nie w naszych lokalach. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: domofony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 11:08 skoro tak, to nie ide do Kowalskiego czekam na dzialania tej niby ekipy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona:> Re: domofony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:06 Domofony nadal nie działają. Przed chwilą dzwoniłam do p.Kowalskiego- podobno właśnie zaczeła działać ekipa specjalistów od domofonów. Kiedy będą tego efekty?- tego nie wie nikt. P.S. U mnie znów z obu kranów płynie gorąca woda- podobno to wina instalacji w łazience jednego z sąsiadów! Zabawne. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona:> Umowy notarialne i domofony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:09 Pytałam wczoraj p.Kowalskiego o termin umów notarialnych- podobno będą na przełomie czerwca i lipca?!Domofony będą reperowane "do skutku".Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Umowy notarialne i domofony IP: 193.111.233.* 22.06.05, 12:23 a o tym, ze sa gotowi do podpisywania aktow dowiemy sie z wywieszki na korytarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona:-> Nowinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:04 Witam Sąsiadów. Dawno nikt nic nie pisał. Może ktoś ma do przekazania nowinki odnośnie Naszego Domku ? Pozdrawiam Iwona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowinki IP: 193.111.233.* 11.07.05, 15:19 1. tydzień temu obiecał Pan Kowlaski, ze przestawią o pol metra w strone bolu te pojemniki na kwiaty, aby mozna bylo sobie spokojnie wyjechac samochodem z parkingu i jak dotad nic. 2. domofony dzialaja, jak chca - moj nie dzial i nie wiadomo, kiedy zadzialaja 3. akty notarialne jak zwykle za tydzien to chyba tyle znanych mi nowinek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona:-> Re: Nowinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:44 Dzięki za informacje.Jeśli chodzi o domofony to w poprzednim tygodniu miałam możliwość być przed piętnastą w domu i zgłosiłam ,że mój domofon nadal nie działa. Okazało się iż generalnie domofony są naprawione i ekipa przychodzi teraz konkretnie do tych mieszkańców, którzy zgłoszą wadliwą pracę domofonów. Tego samego dnia przyszedł człowiek i okazało się że miałam źle podłączony aparat. W tej chwili domofon działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowinki IP: 193.111.233.* 11.07.05, 17:01 ja juz tydzien czekam az Pan Kowalski zatelefonuje do mnie, aby umówić mi wizytę panów do domofonów:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata_Daniel Re: Nowinki IP: *.agns.fr 11.07.05, 16:49 Witam wszystkich.Dzisiaj dzwoniłam do P. Kowalskiego w sprawie aktów notarialnych - dowiedziałam sie, że za 2 tygodnie (!!!) przystąpimy do podpisywania...Nie wiem jak Wy, ale ja juz ręce rozkładam z bezsilności....:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Nowinki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 22:37 moj domofopn dziala od dzis... bylam dzis na urlopie wiec poszlam, zglosilam, P.Kowalskie przyslal mi jednego pana, ten kolejnego i dziala;)Co do aktow.. to mnie rowniez bra slow... Termin iedy powinnam miec podpisany minal 5 mcy temu... bank sie denerwuje... ja tym bardziej;-( ale znow uslyszalam ze do konca tygodnia ma byc jakis kwitek, potem zacznei sie podpisywanie... I chyba nie bede tego komentowac... brak slow..;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowinki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 18:42 rowniez dostaliscie przesylke od tajemniczego sasiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Nowinki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 18:50 ???? a coz to jest??? Ja nic nie dostalam... a jest czego zalowac? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowinki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 19:40 sprawdz swoja skrzynke na listy (te klasyczna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Nowinki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 20:51 przesylka byla warta zejscia na dol... Nasz sasiad mial super pomysl... i w sumie warto moim zdaniem abysmy sie przylaczyli do tego co rozpoczal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Nowinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:35 Ja jeszcze wczoraj sprawdzałam kontrolnie skrzynkę, ale nic tam nie znalazłam.Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowinki IP: 193.111.233.* 13.07.05, 10:40 moge Ci oddac zawartośc wlasnej, zwlaszcza, ze bardziej od poruszonej przez anonimowego sasiada kwestii bola mnie prace wykonczeniowe prowadzone w nocy. Wczoraj jakis koles mocno po 23 wiercil sciany, cial jakies plytki i nikomu poza mna to nie przeszkadzalo. Jestem w szoku i nie mam obaw przed organizowaniem imprez w domu - wiedze, ze sasiedzi az nad miare wyrozumiali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Nowinki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:58 Ja też uważam iż należy przestrzegać ciszy nocnej, ale wiem z własnego doświadczenia iż zwracanie uwagi głośnym sąsiadom niajczęściej nie przynosi efektów, a czasem nawet nie jest bezpieczne (osiłkiem nie jestem). Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowinki IP: 193.111.233.* 13.07.05, 11:35 ja dzwonie po policje po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
vei gril w ogrodku 13.07.05, 22:55 co o tym myslicie? bo mnie sie nie podoba zapach palonej kielbasy w domu Odpowiedz Link Zgłoś
dziudes Re: gril w ogrodku 13.07.05, 23:30 zgadzam się, choć dobra kiełbaska nie jest zła:-) ale sąsiedzi raczej nie zwracają uwagi na powonienie współlokatorów pozdrawiam dziudes vei napisała: > co o tym myslicie? bo mnie sie nie podoba zapach palonej kielbasy w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gril w ogrodku IP: 193.111.233.* 14.07.05, 09:21 to co ? petycja do Pana Kowalskiego o oficjalny zakaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Umowa z Włodarzewska IP: *.chello.pl 15.07.05, 21:42 Witam, Chciałbym zapytać osób, które kupiły mieszkanie w KEN/Herbsta I i zamierzające kupić w KEN/Herbsta II o umowę, którą podpisywały z deweloperem. Czytałem ją chyba już z 20 razy i szczerze mówiąc wprowadziłem tam już tyle zmian, że wątpię, żeby ją zaakceptowali. Chciałem jednak upewnić się w kilku kwestiach: 1. Czy mi się wydaje, czy umowa faktycznie nie przewiduje udziału w gruncie, na którym jest realizowana inwestycja? Jak to było w KEN/Herbsta I? 2. Na czym polega ustalanie powierzchni lokalu w oparciu o "obmiar w świetle murów"? 3. Czy zgodziliście się (do mieszkańców KEN/Herbsta I) na administrowanie budynkiem przez 36 miesięcy? Zgodnie z moimi informacjami, klauzula taka została uznana przez UOKiK za niedozwoloną (zakwestionował ją też Sąd) w postępowaniu przeciwko JW Construcion 4. Z zainteresowaniem przeczytałem przygody mieszkańców KEN/Herbsta II z Włodarzewską. Na kiedy było planowane ukończenie inwestycji i dlaczego jeszcze nie podpisano z wami aktów notarialnych? Jak tłumaczy się Włodarzewska? 5. Czy ktokolwiek z was podpisywał umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
vei Re: Umowa z Włodarzewska 16.07.05, 08:36 ad.1 cholera, nie sprawdzilam tego, zaraz przeczytam umowe ponownie ad.2 obmiar bez tynków ad.3 12miesiecy ad.4 najpierw niby nie wszyscy dokonali odbioru mieszkan, a teraz czekamy na jakis papier z gminy ad.5 mnie nie pozwolono, powiedzieli, ze nie stosuja takich parktyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Umowa z Włodarzewska IP: *.agns.fr 28.07.05, 09:32 Czesc! Widzieliscie, ze cos sie zaczelo po drugiej stronie KEN? Chyba P. Strus rozpoczal budowe?... Odpowiedz Link Zgłoś
dziudes NIESZCZELNE OKNA! 29.07.05, 22:56 Witam sąsiadów! Po dzisiejszej ulewie okazało się, że okna w moim mieszkanku nie spełniają jednej ze swych podstawowych funkcji, a mianowicie nie zatrzymują wody deszczowej. Czy ktoś ma podobne problemy? Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko zareklemować wadliwy towar, objęty zgodnie z umową 12-miesięczną gwarancją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziudes NIESZCZELNE OKNA 29.07.05, 22:58 Czy dzisiejsza ulewa ujawniła nieszczelność okien tylko mnie, czy może - czego nie życzę - ktoś z sąsiadów też ma ten problem? Pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: NIESZCZELNE OKNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 09:19 Moje okna również są nieszczelne- nie pisałam wcześniej ponieważ nie miałam dostępu do internetu.Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: NIESZCZELNE OKNA IP: *.aster.pl 31.07.05, 22:10 wobec tego moje rowniez nieszczelne, bo mimo zamkietego okna mam mokra zaslone, ale nie widzialam, co sie dzialo, bo wlasnie wrocilam z urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
dziudes Re: NIESZCZELNE OKNA 01.08.05, 09:49 Nie wiem, jak Sąsiedzi, ale ja mam zamiar reklamować wadliwy towar i domagać się wymiany. Pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: NIESZCZELNE OKNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:01 Ja dziś mam możliwość zwolnić się wcześniej więc jadę reklamować okna. Nie było mnie wczoraj w domu i aż się boję co zastanę po wczorajczym deszczu. Tato oglądał okno i wydaje się iż u mnie uszkodzone są uszczelki w obu lufcikach w pokoju. Po czwartkowych i piątkowych ulewach miałam zalany parapet oraz podłogi (woskowane!).Pozdrawiam Iwona- P.S. napiszę jutro co udało mi się załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
dziudes Re: NIESZCZELNE OKNA 01.08.05, 10:15 Ja właśnie idę do Kowalskiego z pismem, które zostawię też na Glogera. dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: NIESZCZELNE OKNA IP: 193.111.233.* 01.08.05, 10:39 ja tez wysle pismo o wymiane okien. Poza tym ja ciagle mam niesprawny domofon i ciagle slysze, ze ktos przyjdzie nmi go naprawic w przyszlym tygodniu:( a czy parapety zewnetrzne rowniez macie krzywe? bo u mnie po deszczu zawsze jest na nich pelno wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: NIESZCZELNE OKNA IP: 193.111.233.* 01.08.05, 10:39 Dziudes, napisz jak po rozmowie z p. Kowalskim Odpowiedz Link Zgłoś
dziudes Re: NIESZCZELNE OKNA 06.08.05, 12:21 Witam, miałem krótką przerwę w dostępie do sieci. Otóż Pan Kowalski zareagował nader spokojnie, pismo przyjął, pokwitował, powiedział mi, że jest jeszczxe kilka osób z tym samym problem, i że będzie miał w tej sprawie kolejne spotkanie z Panem Kałużnym (to chyba od wykonawcy). Powiedział, że ma do mnie nr tel i rozstaliśmy się w miłej atmosferze. Pismo zresztą zostawiłem także na Glogera, więc nie pozostaje mi nic innego jak czekać. Pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: NIESZCZELNE OKNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:32 Wg.informacji od p.Kowalskiego "ekipa od okien" ma kontaktować się telefonicznie z nami w poniedziałek - czyli dziś. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbacy Re: NIESZCZELNE OKNA IP: *.mbms.com.pl 08.08.05, 19:09 z tego co ja wiem to taka sytuacja ma miejsce w 2 mieszkaniach na 4 pietrze wiec jesli chodzi o srednia w montazu wadliwych okien to sa chyba w czolowce swiatowej. pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: NIESZCZELNE OKNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:36 Problem okien dotyczy nie tylko 4 piętra -ale również np. 2 mieszkań na 8 piętrze oraz 1 na 9. Odpowiedz Link Zgłoś
apalgan Re: Umowa z Włodarzewska 01.12.05, 17:39 jaka to klauzula? podaj dokladnie link do niej bo mi nie chca zaakceptowac 12 miesiiecy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IV pietro Re: gril w ogrodku IP: *.mbms.com.pl 08.08.05, 19:03 znaczy zazdroscicie ze nie macie ogrodka czy jak ? a jak mi sie nie spodoba halas jadacego roweru jakiegos dziecka po kostce na ogolno dostepnym terenie to tez bede pisal petycje ze nie moge spac ? a czy na dzialkach jak sasiedzi robia grilla to tez zwracacie uwage? wydaje mi sie ze po to sa one stworzone zeby z nich korzystac (czyli np. robienie grilla). pozdrawiam opozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: gril w ogrodku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:31 Szanowni Sąsiedzi. Ogródki przd blokiem są po to by z nich korzystać, ale to nie działki za miastem. Z tego co wiem to w ogródkach i na balkonach nie można grillować. Pozdrawiam- "wcale nie opozycja" Odpowiedz Link Zgłoś
dziudes Re: gril w ogrodku 08.08.05, 23:11 Na naszym forum pojawiło się zaproszenie do forum poświęconego naszemu bloczkowi (szukajcie między 1-100; temat: grono). Moje wrażenie z pierwszych wypowiedzi na tym forum jest takie, że niektórych bawi niezadowolenie sąsiadów z niechcianych zapachów w mieszkaniu. Ot, jak to niektórym niewiele potrzeba, zeby byc zadowolonym:-) A sąsiadów z IV chciałbym zapytać, czy nie przeszkadzają im spadające na patio pety z wyższych pięter? Pytam jako niepalący i niegrilujący. Pozdrawiam (palaczy i grilowiczów także) dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gril w ogrodku IP: 193.111.233.* 09.08.05, 10:33 a ktos napisal skarge na Twoj gril? Skoda, ze nie wiedzialam dolaczylabym swoj podpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizza lepsza Re: gril w ogrodku IP: *.crowley.pl 10.08.05, 16:34 Palic grilla w bloku to skandal. To na bank jakies ulomek "przyjezdny do warszawy za praca i mieszkaniem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gril w ogrodku IP: 193.111.233.* 09.08.05, 10:41 IV pietro, zapomniales dodac, ze jeszcze wam zazdroscimy, ze tak pieknie potraficie "drzec ryje" pod oknami, umilajac nam wieczorny wypoczynek zapominacie chyba tylko, ze ogrodek jest ogolniedostepny i obiecuje wam kiedys imprezke pod waszymi oknami, kiedy u was pogasna juz swiatla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IV pietro Re: gril w ogrodku IP: *.mbms.com.pl 09.08.05, 16:20 Droga Ewo. Do Twojej wiadomosci to zrobilem w tym bloku tylko jedna impreze i to bylo w lutym wiec pewnie nawet swiatla nie mialas w mieszkaniu a jesli chodzi o "darcie ryja" to nie wiem kto drze bo ja nie widzialem zeby ktorykolwiek z sasiadow mial "ryja". A nawiazujac do petow to bardzo chetnie w takim razie zloze podanie o zakaz palenia na terenie bloku bo petow w ogrodku mam pelno i wcale ich liczba sie nie zmniejsza po tym jak wyprowadzili sie robotnicy -> przeciez te podania sa zalosne !!! Rozumiem rozgoryczenie sasiadow ktorym potrzebny jest akt n. i z checia sie podpisze pod jakas petycja w sprawie przyspieszenia aktow chodz mi osobiscie wcale to nie jest potrzebne na gwalt ale widze ze niektorzy to chyba chca z pisania podan stworzyc jakas dyscypline olimpijka i bardzo mocno trenuja... ps. i jeszcze w ramach wyjasnienia nie czerpie przyjemnosci z niezadowolenia sąsiadów i wprowadzania im niechcianych zapachów do mieszkania bo mam duzo bardziej wyszukany gust co do rzeczy ktore sprawiaja mi przyjemnosc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gril w ogrodku IP: 193.111.233.* 09.08.05, 16:39 Drogi sasiedzie! Nie przyjmuj moich slow tak bardzo osobiscie, bo moze do grona moich "ulubiencow" nie nalezysz nie wiem o jakich podaniach piszesz, ale to nie jest wazne. Nie podobaja mi sie niektore rzeczy w naszym bloku a mianowicie, te, ktore przeszkadzaja innym. Do nich zaliczam np. grilowanie pod balkonami sasiadow (bez znaczenia na dachu w ogrodku, czy przed blokiem w ogrodku), jesli dym z grila trafia komus do domu, to nie jest dobrze. Tak samo nie podoba mi sie rzucanie petow do ogrodkow, w miejscach wspolnych itd ( dla mnie moze byc zakaz palenia w budynku:)). Nie chce sluchac wiertarek w nocy, jak nie chce sluchac wrzaskow pod oknem. Sama tez nie tworze sytuacji, w ktorych moge przeszkadzac sasiadom, no chyba, ze przeszkadza im woda w lazience pozno w nocy. P.S. jak widziales "darcie ryja" ujelam w cudzysłów, wiec nie sugerowalam, ze ktos z sasiadow ma ryj, zastosowalam metafore:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gril w ogrodku IP: 193.111.233.* 09.08.05, 16:48 "przeciez te podania sa zalosne !!!" swoja droga, to smieszne, bo kiedy chodze uciszac rozne halasy w bloku, to nigdy nikogo nie spotykam, a okazuje sie, że inni zamiast zwrocic uwage od razu i wlasciwej osobie pisza jakies podania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IV pietro Re: gril w ogrodku IP: *.mbms.com.pl 09.08.05, 17:55 Widze ze jednak mamy jakies wspolne podejscia do sprawy. Ja rowniez uwazam ze takie sprawy powinno sie rozwiazywac osobiscie a jak ktos ma dusze tajnego donosiciela to jedynie mu wspolczuje. Ja osobiscie jakies 2 m-ce temu wiercilem wiertarka okolo 21 bo wydawalo mi sie ze cisza zaczyna sie o 22. Sasiad zwrocil mi uwage i jedyne co moglem zrobic to przeprosic i od tamtego czasu wiecej juz wiertarki nie uslyszal.I chodz nakaz prowadzenia prac remontowych ogranicza mnie bardzo bo rzadko wracam do domu z pracy o 20 to sie do niego stosuje i cierpliwie czekam az nadejdzie czas urlopu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa akty notarialne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.05, 22:15 czy Wy cos wiecie? ja zatelefonowalam do Wlodarzewskiej, aby sie dowiedziec ile mam doplacic, poinformowano mnie, ze przygotowuja rozliczneia i w poniedzialek p. Kowalski wrzuci nam je do skrzynek - moja skrzynka jest pusta:( Odpowiedz Link Zgłoś
dziudes Re: akty notarialne 09.08.05, 22:26 Na tablicy ogłoszeń jest telefon i nazwisko kobiety Z Włodarzewskiej - dzwoniłem wczoraj, ja akurat mam wszystko rozliczone, więc osobiście nie muszę tam gonić. Pani mi powiedziała, że teraz sprawę przekazuje dalej, do koleżanki, która odpowiada we Włodarzewskiej za sprawy notarialne. Dostałem też list, w którym jest info o rozpoczęciu podpsiwyania aktów od 16.08, ale właśnie po przejściu tej procedury z wyjaśnieniem finansów. pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: akty notarialne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 08:34 ja rowniez rozmawialam z P.Kowalskim o aktach. Dowiedzialam sie jeszcze jakiegos kwitka brakuje ale do dzis juz powinien byc i od poczatku nastepnego tygodnia powinnismy juz je podpisywac W kwestii rozliczen sama kontaktowalam sie z pania wymieniona w pismie (tym na dole) i... niestety - musialam doplacic Vat(ten ktorego mielismy nie placic) ;-( Dzwonilam tez do notariusza i wstepnie uslyszalam kwote jaka mam do zaplacenia Mnie bank cisnie z terminem wiec mam nadzieje ze juz wkrotce .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia R. Re: akty notarialne - dopłata VAT IP: 82.177.111.* 07.09.05, 09:07 Czy uzyskaliście informację z Włodarzewskiej dlaczego mamy dopłacać VAT. Czy Włodarzewska podała Wam konkretne powody, przepisy itd. Mi nie chcą udzielić takiej informacji od dwóch tygodni. A ja do końca nie jestem pewna czy mogą od nas wymagać dopłaty skoro podpisaliśmy aneks do umowy wstępnej, w którym była mowa o tym, że płacimy 7% VAT a nie 22%. Najgorsze, że dopłata VAT jest warunkiem podpisania aktu notarialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitadr Re: akty notarialne - dopłata VAT IP: 81.210.16.* 07.09.05, 12:44 czesc, ale czego dotyczy ten zwiekszony Vat gruntu? Odpowiedz Link Zgłoś
dziudes Re: gril w ogrodku 09.08.05, 22:09 Gość portalu: IV pietro napisał(a): > ps. i jeszcze w ramach wyjasnienia nie czerpie przyjemnosci z niezadowolenia > sąsiadów i wprowadzania im niechcianych zapachów do mieszkania bo mam duzo > bardziej wyszukany gust co do rzeczy ktore sprawiaja mi przyjemnosc. > pozdrawiam Cieszę się, Sąsiedzie, czytając te słowa. Treść i ton mojej wypowiedzi był wprost powodowany tym, co przeczytałem na drugim forum - na gronie. A tam - takie mam wrażenie, być może mylne - komuś generalnie "wisi", co sobie myślą sąsiedzi. (wrażenia po lekturze wątku "KEN KOMENTUJE GRILA hehe) pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gril w ogrodku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.05, 22:23 moge prosic o zaproszenie na to grono? ewa21@poczta.fm mamy takie wesole towarzysto na IV pietrze, co to jeszcze nie mieszka, ale bywa, aby sie zabawic, miedzy innymi przy grilu nie wpoeim, aby to bylo mile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gril w ogrodku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.05, 22:35 dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: gril w ogrodku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 08:38 ja rowniez poprosze o zaproszenie na adres kasias09@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: gril w ogrodku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:16 Również będę wdzięczna za zaproszenie -iwonavodnik@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
przeklai Re: gril w ogrodku 11.08.05, 09:10 rowniez bylbym wdzieczny za przeslanie zaproszenia: przeklai@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grono loger Re: gril w ogrodku IP: *.mbms.com.pl 11.08.05, 14:22 wyslalem zaproszenia. mam nadzieje ze nikogo nie pominalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia uwaga na sklepik! IP: *.aster.pl 02.09.05, 19:23 witam :) Pisze w innej sprawie - chcialam przestrzec przed sklepem spozywczym przy naszym bloku -sklepik Jambo R M, taki maly, otwarty do godziny 23, w budynku garazy - niestety ekpedientki tam oszukuja. Bede wdzieczna za solidarne zbojkotowanie tego sklepiku. Bardzo dziekuje, choc w ten sposob odpowiem na ich bezczelnosc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: uwaga na sklepik! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 22:03 czasem tam kupuje piwo, jakos nigdy mnie nie oszukano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Metro- Włodarzewska IP: *.chello.pl 27.11.05, 19:03 czesc, Jestem na etapie podpisywania umowy przedwstepnej na mieszkanie w Galerii Metro Bis. W umowie brakuje jednak wielu istotnych zapisow jak np. informacji o generalnym wykonawcy (ten nie zostal jeszcze wybrany) czy dokladnym standardzie wykonczenia (nie wiadomo kto bedzie producentem drzwi do garazu, okien itp, tak na prawde standard wykonczenia jest wielka niewiadoma). Chcialam sie wiec zapytac czy w momencie, kiedy wy podpisywaliscie umowy na Galerie Metro, takie dane byly juz znane? Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona:-> Re: Metro- Włodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:43 Wiele informacji było bardzo ogolnych albo ich nie bylo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś