Gość: raf Re: Wyniki developera JW mówią same za siebie IP: *.u.itsa.pl 24.04.08, 15:06 gielda.onet.pl/0,1736730,wiadomosci.html "Sprzedaż mieszkań siadła. Bardzo dobra sprzedaż była w czwartym kwartale, kiedy sprzedawaliśmy 200-300 mieszkań miesięcznie. W pierwszym kwartale sprzedaliśmy około 200 mieszkań" - powiedział Zdrzałka podczas czwartkowego spotkania z dziennikarzami. jak widać IV kw to jeszcze według nich eldorado choć była kicha straszna to co teraz jest w takim razie ? a rynek na to tak gielda.onet.pl/0,6382,183,spolki.html?isin=PLJWC0000019 bez komentarza, bez analizy, baz analityków, grząbków, red netów i KZW wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Re: Wyniki developera JW mówią same za siebie 24.04.08, 15:24 To co skoro jest takie tanie to moze trzeba teraz kupic te akcyjki? :D Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: Wyniki developera JW mówią same za siebie 24.04.08, 15:38 Ale optymizmu prezesowi nie brakuje: "Zakładamy stabilizację cen mieszkań w tym roku, a w drugim półroczu powrót do trendu wzrostowego. Szacujemy, że w ciągu 5 lat średnioroczny wzrost wyniesie około 5 procent" - powiedział Zdrzałka." www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=588123&dz=01000 Hm, bez komentarza. Swoją drogą Onet pisze o prognozie 1200 mieszkań (zapewne wykonalnej), podczas gdy Parkiet o 2700, co jest w obecnej sytuacji absurdem. To niby są wypowiedzi z tej samej konferencji prasowej. I być tu mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Wyniki developera JW mówią same za siebie IP: *.u.itsa.pl 24.04.08, 15:45 co do "mediów" to ostatnio jak coś do nich mówiłem to potem wydrukowali coś zupełnie innego. Mam spory dystans do tego co to w tych mediach jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kensio Great Expectations... 24.04.08, 15:51 [WARSZAWA, 24 kwietnia (Reuters) - W pierwszym kwartale 2008 roku sprzedaż mieszkań dewelopera J.W. Construction Holding SA spadła do ponad 200 sztuk z ponad 600 rok wcześniej, poinformował prezes spółki, Jerzy Zdrzałka. Firma spodziewa się jednak, że w całym roku sprzeda więcej niż szacowane dotąd 2700 mieszkań, a ceny wkrotce wzrosną.] A ja szcuje ze w tym roku sporo zaoszczędze na wakacjach, bo wobec globalnego ocieplenia oraz inwersji pola magnetycznego ziemi, równik wypadnie w okolicach Jastrzębiej Góry... Bałtycka rafa koralowa nie będzie miała w sobie równych co do piękna i różnorodności fauny i flory... echhh już niedługo wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś