Dodaj do ulubionych

kolejna przecena na allegro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 13:29
www.allegro.pl/item351468421_okazja_pilnie_sprzedam_dom_220000_na_bielanach.html

rok temu bylo 250 tys (OKAZJA!!!), niedawno 220 tys (widoczne w
tytule)

obecnie kup teraz 200 tys

20 pct w dol i nadal nie ma kupca
Obserwuj wątek
    • Gość: dew sp. komandytow Re: kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 15:33
      Widze ze teraz celujesz juz w segment odpowiedni dla ciebie. No, moze ten jest
      jeszcze o jedna-dwie klasy powyzej twoich mozliwosci. Atakuj w miedzyczasie ten
      namiot ktory polecasz z drugiej aukcji.

Jestes typowym przedstawicielem pisujacych tutaj golasow-frustratow. Tylko, ze
      wiekszosc z nich wstydzi sie przyznac jakie sa ich marzenia. Ty juz
      przekroczyles ta granice i dajesz jawnie sygnal o czym snisz.
      • Gość: jacek kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 15:36
        ale nudny

wez cos wymysl z sensem - dla odmiany
        • Gość: dew sp. komandytow Re: kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 15:40
          jestes golasem-frustratem. normalny klient ktory chce cos kupic, albo nawet
          obejrzec oferty odfiltrowuje takie kurioza na starcie. no, ale jak jakis
          chloptas chce poczuc cieplo w okolicy krocza i pomarzyc ze moglby kiedy tam miec
          dom to przeglada z luboscia wlasnie tego typu kwiatki. zeby tylko wzrok ci sie
          nie popsul od intensywnego ogladania i szczytowania pod takie "oferty"
          • Gość: jacek wedlug danych urzedu skarbowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 18:35
            w Polsce 40 pct stawke podatkowa placi ponizej 0,5 pct podatnikow

a mnie taka przysluguje we wczesnej czesci roku

a wiec skoro wedlug przedstawiciela wiodacej branzy w Polsce jestem
            golasem i frustratem - to kto niby bedzie kupowal te wasze cudowne
            objekty w aneksami kuchennymi po 10 kola m kw i blokeim na przeciwko
            w odlglosci 5 metrow- ktore zreszta tylko wedlug deweloperskiego
            szczura nie sa kuriozami do odfiltrowania na starcie na rowni z
            oferta z wroclawskich Bielan - bo ponad polowa ofert deweloperskich
            jest na znacznie miejsza powierzchnie niz 55 m kw ???

zdaje sie ze strzeliles sobie w stope i to podowjnie

• kensio Re: kolejna przecena na allegro 02.05.08, 15:40
        Ales przypdolił kuleczką w płot...

Zapewniam Ciebie ze Jacenty ma gdze mieszkać... :D

Byc moze jest frustratem... ale na pewno nie z powodu braku
        przestrzeni do zycia... :D
        • Gość: dr No Re: kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 15:43
          Mieszkacie razem ? Ostatnio cos jakbyscie zaczeli nawet pisywac razem. Dobrze ze
          jest miedzy wami nic porozumienia. Nie przejmujcie sie odrzuceniem waszego
          zwaizku przez zawistne mendy z kliki developersko-agencyjno-bankowej.
          Najwazniejsza jest wasza milosc.
    • Gość: 10% Re: kolejna przecena na allegro IP: *.spray.net.pl 02.05.08, 15:33
      O cholera...
      No to ostro...
      1 przecena na ponad 130 tys ofert.

Pojechałeś:)
      • Gość: jacek kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 15:37
        zapamietaj te 130 tysiecy i sprawdz za miesiac

a potem za dwa
        • Gość: 10% Re: kolejna przecena na allegro IP: *.spray.net.pl 02.05.08, 15:39
          Ofert będzie ze 145 000 i dojdą kolejne 3 przeceny.
          To procentowo ile będzie??

Spada, spada, spada!!!!!
          :)
          • Gość: jacek kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 18:38
            wedlug mnie bedzie znaczniej wiecej - nawet w aktualnych ofertach
            moge wskazac wieksza liczbe przecen - konkretnych obiektow

a przede wszystkim wiele konczacych sie aukcji z cenami nizszymi niz
            srednie - ktore powroca za 2-3 dni w kolejnej juz serii aukcyjnj
          • steady_at_najx Re: kolejna przecena na allegro 03.05.08, 14:50
            10% kiedys mowiles ze nie ma mowy o przecenach.

Teraz gdy rynek weryfikuje Twoje tezy - zaczynasz popadac w typowo burdelowsko-deweloperska ironie i kasliwosc.

Wstydz sie :)
            • Gość: 10% Re: kolejna przecena na allegro IP: *.spray.net.pl 03.05.08, 18:14
              Steady, przecież ja zawsze byłem ironiczny wtedy, kiedy było trzeba.
              I nigdy nie powiedziałem, że nigdy nie stanieje ani jedno mieszkanie.
              Ale kiedy najpierw robi się szum, że tyle to a tyle jest ofert na
              allegro, a potem, że jedno staniało;) to wybacz, ale jak mogę nie
              ironizować?;)))))

Ale specjalnie na Twoją prośbę - wstydzę się:)
              • Gość: kris Re: kolejna przecena na allegro IP: *.centertel.pl 03.05.08, 18:47
                Dziwne tylko, że jesteś ironiczny w stosunku do /w skrócie mówiąc/
                KZS-u. Nie stac Cie na ironię kiedy ktoś nadal opowiada dyrdymały o
                wzrostach. Jeżeli nie dostrzegasz zmiany trendu na rynku zalecałbym
                Ci wizytę u lekarza. Najlepiej u takiego od oczu. Pzdr.
                • Gość: 10% Re: kolejna przecena na allegro IP: *.spray.net.pl 03.05.08, 19:49
                  Nie lubię takiej formy dyskusji (co widać nawet po tym, jak
                  rozmawiam ze znienawidzonym przez większość tutaj Steadym;p), ale co
                  poradzić...
                  Wizytę u lekarza od oczu polecam Tobie. Bo gdybyś miał wszystko w
                  porządku ze wzrokiem, to udałoby Ci się przeczytać w wielu wątkach,
                  że jestem 'ironiczny' wobec wszystkich, którzy gadają bzdety.
                  Mało mnie obchodzi, czy te bzdety gada osoba, która ma inne poglądy
                  ode mnie czy takie same, jak ja.
                  Jeżeli uzasadnia je w tak debilny sposób, jak założyciel tego wątku
                  (czyli stwierdzenie "spada, spada, bo na allegro znalazłem jedną
                  przecenę na ponad 130 000 ofert") - wtedy jestem ironiczny.
                  Jeśli ktoś swoje poglądy uzasadnia tak, jak szanowny P. Grząbka
                  ("rośnie, rośnie - bo tak"), to też jestem ironiczny. W przypadku
                  Grząbki nawet bardziej, bo go bardziej słychać.
                  Jestem ironiczny wobec wszystkich, którzy opowiadają bzdury, nawet
                  jeśli mają takie samo zdanie na temat wzrostów/spadków jak ja, o ile
                  dochodzą do tego zdania w sposób debilny.
                  I mam wrażenie, że kilku stałych bywalców tego forum Ci to
                  potwierdzi.
                  Ze potrafię śmiać się ze zwolenników spadków i ze zwolenników
                  wzrostów. Generalnie śmieję się ze wszystkich zwolenników i
                  zaklinaczy. Bo ich zdanie ma się nijak do sytuacji na rynku.
                  Sam na przykład jestem zdecydowanym zwolennikiem spadków cen.
                  Tylko że nie wierzę (i uzasadniałem to wiele razy MERYTORYCZNIE -
                  oczywiście z moimi argumentami można się nie zgadzać - ale również
                  MERYTORYCZNIE), że w skali makro (długofalowo, cały kraj) nastąpią.
                  I wyrażając moją ironię wobec wszystkich zaklinaczy zaproponowałem
                  założenie KZM (Klub Zwolenników Myślenia) - niestety nie spotkało
                  się to z żadną reakcją...
                  co mnie nie dziwi patrząc na poziom merytoryczny ludzi tutaj (niski
                  ukłon w stronę Kensio, który celuje w biciu rekordów debilizmu, aż
                  się nie chce na jego posty odpisywać nawet ironicznie)...
                  • Gość: } 10% mózgu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 19:57
                    • Gość: 10% Re: 10% mózgu ? IP: *.spray.net.pl 03.05.08, 20:08
                      Lepiej 10 niż wcale
                      • Gość: } Chwalipięta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 20:10
                        • Gość: 10% Re: Chwalipięta. IP: *.spray.net.pl 03.05.08, 22:17
                          mam się czym chwalić, to się chwalę;]
                          • Gość: } 90% czyni różnicę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 22:27
                            • Gość: 10% Re: 90% czyni różnicę. IP: *.spray.net.pl 03.05.08, 23:38
                              Między 10% a 100% różnica jest, choć nie zawsze mocno zauważalna, to
                              zależy, jak się swoje % wykorzystuje.
                              Ale między 10% a 0% różnica niby mniejsza, a dużo bardziej widoczna:P
                              • Gość: jacek 90% czyni różnicę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 08:38
                                gratulacje z powodu znalezienia sobie nowego sposobu pocieszania sie
                  • monk7 Re: kolejna przecena na allegro 04.05.08, 03:18
                    >Nie lubię takiej formy dyskusji (co widać nawet po tym, jak
                    >rozmawiam ze znienawidzonym przez większość tutaj Steadym;p), ale co
                    >poradzić...

Nie zauważyłem, żeby steady był znienawidzony, no chyba, że mowimy o stadzie agencin i "ynwestorow" których miło punktuje..
                    • Gość: jacek kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 08:37
                      wlasnie
              • Gość: jacek kolejna przecena na allegro - stale w dol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 15:00
                www.allegro.pl/item372666357_mieszkanie_z_ogrodkiem_warszawa_wilanow_86_m.html

tydzien temu jeszcze bylo kup teraz 930 K

www.allegro.pl/item374388463_okazja_mieszkanie_warszawa_powisle_54m_negocjacja.html

tydzien temu bylo 490 K

od niedawna pojawilo sie w obu ofertach - do negocjacji

ciekawe za ile pojda ???
                • Gość: maciek Re: kolejna przecena na allegro - stale w dol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 19:20
                  patrzcie na to : mokotów po 6,8 a metr hehe zaczynają sie jaja
                  allegro.pl/item379504890_44m2_2_pokoje_kuchnia_po_remoncie.html
    • artremi Re: kolejna przecena na allegro 02.05.08, 15:37
      Czy jest mozliwe zeby dom mial 55 m2??? Moja szafa jest niewiele
      mniejsza.
      • Gość: jacek kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 18:39
        to o 10 pct wiecej niz srednie mieszkanie oferowane przez
        deweloperow po 10 kola za m kw - a nie za 3,6 K plus dzialka
    • mezzanine78 Re: kolejna przecena na allegro 03.05.08, 20:11
      tylko że to bielany wrocławskie
      • Gość: mgmg Re: kolejna przecena na allegro IP: *.aster.pl 03.05.08, 22:32
        ALE WYPAS REZYDENCJA

czy autor wątku specjalnie podkładacie adwersarzom??? czy jest to
        jakiś wewnętrzny sabotaż w KZSie??

Abstrahując od faktu że takie wątki mają baardzo mało sensu - mam na
        myśli podawanie 1 przykładu (jako przykład - moja babcia paliła
        papierosy i dożyła 100lat) - trzeba powiedzieć że przykład ten jest
        cholernie niefortunny i obrazuje raczej desperację autora niż
        aktualną sytuację na rynku.

Po pierwsze jak widać jest to nieruchomość mocno nietypowa - dom o
        tym metrażu.. rzekłbym domek-rudera. Dodatkowego smaczku i uroku
        niewątpliwie dodaje fakt że 'dom' jest we Wrocławiu, a forum jest o
        temacie 'Warszawa'.

Równie niefortunnie dobierał rozbrajające przykłady 'okazji
        cenowych' chyba tylko steady@najx (najpierw mieszkanie z żyjącym
        lokatorem , potem zaadaptowane poddasze.. a wreszcie niezrażony
        wynalazł skądś okazję..w TBS)

Fakt że ktoś obniża cenę po dłuższym okresie bezskutecznego
        ogłaszania jest znamienny.. ale przynajmniej dobierajcie jakąś
        nieruchomość a najlepiej nieruchomości tak żeby można było o tym
        pogadać a nie cholera jakiś dziwoląg na obrzeżach Wrocławia!!

Proponuję zamknąć dyskusję nt tego niefortunnego znaleziska i skupić
        się na 'promocjach' oferowanych przez developerów - łatwo
        weryfikowalne, reprezentatywne i dotyczące dużej liczny mieszkań.
        Nieprawdaż?
        • Gość: 10% Re: kolejna przecena na allegro IP: *.spray.net.pl 03.05.08, 22:48
          Całkowita zgoda:)
        • Gość: jacek ja rozumiem ze ktos moze nie miec poczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 22:56
          humoru

ale zeby od razu byc takim jerkiem ???

i opisywac to na 5 tysiacach znakow ???
          • Gość: mgmg Re: ja rozumiem ze ktos moze nie miec poczucia IP: *.aster.pl 03.05.08, 23:04
            ?

czy ktoś opowiadał żart - nie zauważyłem?
            • Gość: jacek ja rozumiem ze ktos moze nie miec poczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 23:19
              owszem - z pewnoscia jeden z wymiarow - byl humorystyczny - bowiem
              dla wielu ludzi tego typu oferta wydaje sie byc smieszna - tym
              bardziej kiedy wycenia sie ja na 250 tysiecy

ale z drugiej strony - jest tez wymiar szyderczy (pisalem o tym) -
              55 m kw to wiecej niz mediana powierzchni mieszkan upychanych przez
              deweloperow po 10 k za m kw - czyli byloby z 550 tys za calosc

czyli jak upycha deweloper - to super - a jak czyjs domek to obciach
              i to jest miara hipokryzji - tym bardziej ze jakosc zycia nawet w
              taim malym domku z malym ogrodkiem jest powyzej tej z bloku i
              niejeden superblizniak w Wilanowie stoi na mniejszej dzialce

a kolejny wymiar - ta oferta jest wyrozniona przez oferenta i wisi
              od wielu miesiecy - wiec kazdemu otwierajacemu allegro musiala
              zapasc w pamieci

i po czwarte (tez o tym pisalem)- co dzien koncza sie aukcje setek
              nieruchomosci - na ktore nawet nikt nie patrzy - za pare dni
              pojawiaja sie ponownie - w tych samych cenach - ale coraz wiecej w
              obnizonych - choc nie mam czasu ani checi na wylapywanie zmian - jak
              mowie - zaczekajmy kilka miesiecy - trzesienie ziemi przed nami -
              choc nie wszyscy sie jeszcze obudzili
              • Gość: mgmg Re: ja rozumiem ze ktos moze nie miec poczucia IP: *.aster.pl 03.05.08, 23:23
                >trzesienie ziemi przed nami -
                >choc nie wszyscy sie jeszcze obudzili

? ale co to ma do rzeczy z tym nieudacznym wątkiem, który założyłeś
                ku uciesze gawiedzi?
                • Gość: jacek mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 08:36
                  miejszych niz 55 m kw - i dopiero wchodzimy do 13 godzin do konca
                  aukcji - bieda mieszkan jest w Polsce wiekszosc - zaklinanie
                  rzeczywistosci niewiele zmieni

kilka nieudacznych komentarzy mgmg nie jest w stanie obnizyc rangi
                  watku

• Gość: 10% Re: mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.spray.net.pl 04.05.08, 10:11
                    > kilka nieudacznych komentarzy mgmg nie jest w stanie obnizyc rangi
                    > watku

to akurat prawda - obniżyć jeszcze bardziej rangę tego wątku będzie
                    niezmiernie trudno;P
                    • Gość: jacek mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 10:28
                      rozumiem ze "kapitula" zabrania pisania jakichkolwiek watkow

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=78589708&a=78589708
                      kazdy watek jest zly - jesli nie lukruje i nie zaklina
                      rzeczywistosci
                      • Gość: 10% Re: mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 13:55
                        Po pierwsze - żadna kapituła:)
                        Po drugie - w żadnym wypadku nie zabrania:)
                        Po trzecie - tak, jak Ty możesz założyć jakikolwiek wątek, choćby - moim zdaniem
                        - niezbyt mądry, tak samo ja mogę go w dowolny sposób skomentować, chociażbyś Ty
                        uznał ten sposób za równie niemądry:)
                        • Gość: jacek mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 19:56
                          to ciekawe po co sie wysilasz, skoro tak naprawde niczego nie
                          wnosisz ???

• Gość: 10% Re: mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 20:31
                            Po pierwsze - nie wnoszę mniej, niż Ty. Może nie wnoszę wiele, ale
                            Ty w tym wątku też nie.
                            Po drugie - robię to, bo może chociaż jedna osoba zrozumie, że na
                            ponad 130 000 jedna znaleziona przecena (w dodatku przy niezbyt
                            trafionej ofercie - za chwilę zostanie przeceniona po raz kolejny)
                            to nie jest zbyt dobry argument za spadkami w skali makro (nie
                            mówię, że to wyklucza spadki - ten argument po prostu nie znaczy
                            kompletnie nic).
                            Po trzecie - bo lubię być ironiczny.
                            Po czwarte - bo mam prawo pisać, nawet bez sensu;)
                            Po piąte - bo tak;]
                            • Gość: jacek mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:06
                              ja podalem dwie kandydatury - obie zostaly totalnie zmiazdzone -
                              mimo, ze zaden z twierdzacych o nietrafieniu nie potrafil tej
                              nietrafnosci udowodnic - oni opierali swoje przekonanie na glebokiej
                              wierze

ty ponownie nie potafisz podac zadnego argumentu - ani w zaden
                              sposob odniesc sie do zadnego z moich postow - ale bedziesz klepal
                              bo twoja wiedza objawiona cie do tego upowaznia

wysil sie - masz taki sam mozg jak wszyscy - dlaczego go usypiasz ???

• Gość: 10% Re: mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:15
                                Chyba znów muszę powiedzieć - wzajemnie.
                                Napisałem wprost, dlaczego uważam Twój wątek za całkowicie
                                pozbawiony sensu, ale napiszę jeszcze raz. Czytaj uważnie,
                                specjalnie dla Ciebie będę pisał powoli.

Uważam, że Twój wątek jest nietrafiony, bo z ponad 130 000 ofert na
                                allegro pokazujesz jedną czy dwie, gdzie właściciel obniżył cenę
                                ofertową i na tej podstawie usiłujesz coś udowadniać (chyba, że nie
                                udowadniasz niczego - wtedy sorry). A na tej podstawie nie da się
                                udowodnić nic, bo to jest 1/1300 procenta - statystycznie leżysz.
                                Udowodniłeś tylko tyle, że ta oferta, gdzie spadła cena, jest
                                totalnie beznadziejna.
                                Ale jeśli chcesz pokazywać, że "spada, spada, spada", to z tych 130
                                000 ofert najpierw odsiej wszystkie powtórzenia (agencje nie śpią;p)
                                a z tego, co zostanie wybierz (losowo) 25%, zrób zestawienie i pokaż
                                wyniki - to w przybliżeniu pokaże, co się dzieje z rynkiem.

O! Czy teraz rozumiesz, dlaczego uważam ten wątek za bezsensowny?
                                • mufffa Re: mieszkan na allegro prawie 2 tysiace 04.05.08, 21:41
                                  panowie dyskutancji, poczciwy jacek to ponoć "faworyta" dr kensia -
                                  prezesa RE, z nimi dyskutuje się na lekko innym poziomie.. :)

• Gość: } mufffa otwieraj paszczę , będzie grubo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 22:24
                                • Gość: jacek mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:58
                                  nie odrozniasz dowodu od manipulacji

tytul stoi jak wol - kolejna przecena na allegro - i taka jest
                                  namacalna i do latwego sprawdzenia

wiec nawet nie potrafisz zrozumiec prostego sformulowania - a
                                  poslugujesz sie statystyka - mimo, ze takiego dowodu tez nie jestes
                                  w stanie przeprowadzic

nie jest bowiem prawda, ze sa to jedyne przeceny wsrod 130 tysiecy -
                                  a jak tez juz trzykrotnie wspomnialem - a ty nie zrozumiales - te
                                  pozostajace od miesiecy na tym samym poziomie nie sa nawet ogladane
                                  (vide statystyka odslon)- i ponownie pojawia sie jeszcze wiele razy

ale twoja gleboak wiara nie pozwala ci znizyc sie do poziomu faktow,
                                  logiki czy tez analizy - ty bedziesz sie czepial slowa "betrafiony"
                                  jak pijany plota

• Gość: 10% Re: mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 22:31
                                    Z przyjemnością "zniżę się" do poziomu faktów, o ile będzie do czego
                                    się zniżać.
                                    Może jest, chętnie się przekonam.
                                    1) kolejna przecena - ok, zgadza się.
                                    2) > nie jest bowiem prawda, ze sa to jedyne przeceny wsrod 130
                                    > tysiecy - możliwe, że się zgadza, ale nie pokazałeś tego, więc
                                    póki co, fakt nieudowodniony
                                    3) > te pozostajace od miesiecy na tym samym poziomie nie sa nawet
                                    > ogladane - a to stwierdzenie jest już co najmniej niejasne. Co
                                    masz na myśli?
                                    - To, że żadna z ofert, które od kilku miesięcy (jeśli mówimy o
                                    konkretach - zdefiniuj "kilka miesięcy") są na allegro w
                                    niezmienionej nie była oglądana ani razu?
                                    - Czy to, że żadna z ofert, które od kilku miesięcy są na allegro w
                                    niezmienionej cenie nie była oglądana zbyt często?
                                    - Czy to, że niektóre z ofert, które od kilku miesięcy są na
                                    allegro w niezmienionej cenie nie były oglądane ani razu? (jeśli ta
                                    odpowiedź jest prawidłowa, poproszę o stosunek tych ofert do łącznej
                                    liczby ofert na allegro i do łącznej liczby ofert na allegro,
                                    które od kilku miesięcy są w niezmienionej cenie)
                                    - Czy to, że niektóre z ofert, które od kilku miesięcy są na
                                    allegro w niezmienionej cenie oglądane są Twoim zdaniem rzadko?
                                    - Czy może to, że tak Ci się po prostu wydaje?
                                    4) > i ponownie pojawia sie jeszcze wiele razy - to już nie fakt, to
                                    przypuszczenie

No cóż, może zniżysz się do poziomu faktów? Czekam zwłaszcza na
                                    odniesienie się do punktu 3.
                                    • Gość: jacek fakty - zadnych emocji IP: *.dsl.sil.at 06.05.08, 18:42
                                      ile jest "ofert" (taka rubryka na allegro - to niby odpowiada
                                      terminowi "bid" - wedlug mnie dla mieszkan nie ma nawet 20, dla
                                      domow mozne ze setka - "bid" nie przekraczja 30 pct ceny
                                      oczekiwanej przez wystawiajacego

liczba odslon - smiesznie niska

liczba cykli na allegro - idzie w dziesiatki dla kazdej pozycji

ceny nieruchomosci nie stoja w miejscu - albo rosna albo spadaja -

a oferty na aukcjach pojawiaja sie w kolejnych cyklach - w
                                      wieksozci z niezmieniona cena - wiec zostana niesprzedane jeszcze
                                      dlugo - rynek jest juz duuuuuzo nizej

• Gość: 10% Re: fakty - zadnych emocji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 01:10
                                        widać mamy różne pojmowanie słowa "fakt", ale po kolei...
                                        > ile jest "ofert" (taka rubryka na allegro - to niby odpowiada
                                        > terminowi "bid" - wedlug mnie dla mieszkan nie ma nawet 20, dla
                                        > domow mozne ze setka
                                        Zwróć uwagę na to, że użyłeś sformułowania "według mnie".
                                        Wobec tego jakiekolwiek liczby podane po tym sformułowaniu nie są
                                        FAKTEM, a PRZEPUSZCZENIEM.
                                        Poproszę o fakty. Konkretne liczby.

> liczba odslon - smiesznie niska
                                        Gdzie tu fakt? Gdzie tu konkret?
                                        Stwierdzenie "śmiesznie niska" jest Twoją subiektywną oceną, być
                                        może słuszną. Ale OCENĄ, nie FAKTEM.
                                        Poproszę o fakty. Konkretne liczby.

> liczba cykli na allegro - idzie w dziesiatki dla kazdej pozycji
                                        Poproszę o konkret - źródło tego stwierdzenia.

> a oferty na aukcjach pojawiaja sie w kolejnych cyklach - w
                                        > wieksozci z niezmieniona cena - wiec zostana niesprzedane jeszcze
                                        > dlugo - rynek jest juz duuuuuzo nizej

Tym razem zamiast FAKTU pojawia się PRZYPUSZCZENIE.
                                        No i również pojawiła się analiza rynku (rynek jest juz duuuuuzo
                                        nizej), zapewne oparta o te niezbite "fakty", które przedstawiłeś w
                                        tym mailu...

Ech, człowieku...
                                        sam chciałeś opierać się wyłącznie na suchych faktach.
                                        czekam więc na nie.
                                        Na FAKTY, nie OCENY, nie niczym nie poparte STWIERDZENIA ani tym
                                        bardziej PRZYPUSZCZENIA.
                                        Czekam na fakty.

• Gość: kris Re: mieszkan na allegro prawie 2 tysiace IP: *.centertel.pl 05.05.08, 07:44
                                    Jacku!
                                    Szkoda Twego czasu na dyskusję tym nieprzemakalnym 10%. Dostało Ci
                                    się jeszcze od tej pufffy. Spadki są już faktem. Jeżeli ktoś ich nie
                                    widzi to ma w tym cel lub jest idiotą. Oni swym pieprzeniem nic tu
                                    nie zmienią. Pzdr.
                                    • kensio Warning... 05.05.08, 07:52
                                      jacek:

Przede wszystkim jak koleżka 10% chce dyskutowac to powninien
                                      przedłozyc majteczki do pomiaru urządzeniem Muffy :D

Ja generalnie nie wieze w debilizm, a duzo bardziej w zła wole...

Wiec 10% niech uda sie na drzewko i tam głosi swoje atrakcyjne
                                      argumenta o wzrostach...
                                      • Gość: mgmg Re: Warning... IP: *.aster.pl 05.05.08, 08:20
                                        >i tam głosi swoje atrakcyjne argumenta o wzrostach...

> spadki już są faktem

???

Przeczytaliście w ogóle o czym toczy się rozmowa w tym wątku?
                                        Jeżeli nawet przeczytaliście, to nie zrozumieliście.
                                        Wasz amok można porównać chyba tylko do pisowskiej zajadłości

• kensio Re: Warning... 05.05.08, 08:56
                                          mgmg:

Przejrzałem jesze raz... i oczywiscie nasz 10% pisze ze jedno
                                          debilne ogłoszenie to zadna próbka statystyczna. Trzeba byc downem
                                          zeby zakladac ze jacek prezentuje to ogłoszenie jako dowód na
                                          spdające ceny...

Spadających cen w Polsce nie trzeba udowadniac, wystarczy telefonik
                                          do pierwszego, lepszego biura sprzedaży.
                                          Kompletnym debilom (umoczonym "inwestorom") polecam zeszłe dodatki
                                          środowe GW gdzie niektóre firmy w swoich ogłoszniach wspomniały
                                          o: "garazach gratis", "wiosennych
                                          promocjach", "promocjach", "ostatnich mieszkaniach - czyt. z niższą
                                          cena".

Ogłoszenie nora 55 m2 za dwie stówy z hakiem jest oczywiscie
                                          humorystyczne i nalezy rozumiec jako relikt zidiociałych czasów
                                          rynku re napedzanego lewarowaną kredytem gotówka z zagranicy.
                                          • Gość: 10% Re: Warning... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 09:20
                                            ...a po tym przydługim wstępie odezwie się Jacek.
                                            Dzięki temu, że między ostatnim moim postem (w którym - przypominam -
                                            zniżam się do poziomu faktów, jak sobie tego życzył i jego proszę o
                                            to samo) a jego nowym będzie już trochę odstępu, to zapewne nie
                                            odniesie się za mocno do tego, co napisałem (na jego gorącą prośbę);p
                                            • Gość: dr No Re: Warning... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 10:28
                                              Ten caly watek to tylko proba sprytnego odwrocenia uwagi od wlasciwego celu
                                              naganiaczy. Jeden z nich zeni swoj domek ktory ma dziurawe sciany z dykty. Kiedy
                                              dr Pawelek wspominal o paszportach energetycznych inwestor sprzedajacy bieda
                                              domek od razu sie osral ze strachu ze klienci go zapytaja o koszty
                                              eksploatacyjne jego hawiry. A te sa bardzo niskie bo goscie pala w piwnicy
                                              liscie, smieci oraz butelki pet. Wiec zaczely sie brednie o jakis rachunkach,
                                              workach na smieci, itp, ale widac ze majtki juz zrobione na brazowo.
                                              No to jacus wyciagnal dom kuriozom. Na tym tle jego hawira wypada calkiem,
                                              calkiem elegancko. W koncu prezes kensio tez tam mieszka i cieszy sie zyciem i
                                              miloscia. No, ale paszportu energentycznego nie maja. Moga pokazac tylko karte
                                              rowerowa na ktora pedaluja.
                                          • mufffa Re: Warning... 05.05.08, 21:45
                                            ale pan prezes pięknie walczy o "przyjaciela" Jacusia! będzie chyba
                                            w nagrodę jakieś większe pedałowanko wieczorkiem?
                                  • Gość: 10% chicken, chicken, chicken!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:30
                                    Jak ja lubię, kiedy ktoś rzuca mi rękawicę, a kiedy schylam się,
                                    żeby ją podnieść, ten ktoś zwiewa w krzaki:)))

I co, Jacuś - kto się do poziomu faktów zniżyć nie potrafi? Lub
                                    boi...

• mufffa Re: chicken, chicken, chicken!!! 05.05.08, 21:49
                                      i po co to fikać do faworyta takiego autorytetu rynku RE jak dr
                                      kensior? zaraz pan prezes zada ci intelektualny szach-mat
                                      • Gość: 10% Re: chicken, chicken, chicken!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 22:43
                                        No muffa, zawiodłem się na Tobie.
                                        Obiecałeś, że dr kensio zada mi intelektualny szach-mat... i co?
                                        gdzie on jest?;)))
                                        • mufffa Re: chicken, chicken, chicken!!! 05.05.08, 23:18
                                          stawiam, że musiał mocniej pojechać jakichś obsrańców albo mendy z
                                          kliki d-a-b
                                      • Gość: } muffa przestań bo ci włosy między palcami wyrosną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 22:55
                                    • Gość: jacek rekawice ??? cieciowi ??? idz pozamiatac IP: *.dsl.sil.at 06.05.08, 18:36
                                      ale nie fakty pod dywan

tylko psie odchody z chodnika
                                      • Gość: 10% Re: rekawice ??? cieciowi ??? idz pozamiatac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 23:03
                                        No, to dopiero odniesienie do faktów.
                                        Słuchaj pajacu, chciałeś - zażądałeś niemalże - żebym "zniżył się do
                                        poziomu faktów".
                                        I zrobiłem to, jednocześnie wytykając kompletne nietrzymanie faktów
                                        w tym, co sam napisałeś.
                                        I poprosiłem o wyjaśnienia.
                                        Więc czekam na konkretną odpowiedź.
                                        A jeżeli nie wiesz, co powiedzieć, to chociaż miej tyle odwagi, żeby
                                        się do tego przyznać.
                                        Sorry, ale du.pa z ciebie, a nie znawca rynku.
                                        • Gość: lekarz dyżurny Re: rekawice ??? cieciowi ??? idz pozamiatac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 00:56
                                          Coś nie w formie nasz ekspercik Jacenty. Nie dziwi to nic. Widać ciężki dzień na
                                          robotach w Austrii. Po całym dniu kłanianiu się w pas tamtejszym bauerom i
                                          bossom. Już nie daje głodnych kawałków o kupowaniu nieruchomości w trakcie
                                          wakacji. Po pracy przegląda oferty na allegro, pisuje tutaj swoje żałosne
                                          komentarze. Niektóre wyraźnie po butelce czegoś mocniejszego. A teraz dodatkowo
                                          rzutuje projekcję o cieciowaniu na innych co niestety tylko pokazuje jak się
                                          naprawdę czuje i co go gnębi. Biedny człowieczek, który myślal że chociaż na tym
                                          forum zyska szczyptę uznania. Za szybko jednak pokazał swoją prawdziwą naturę.
                                          Zalecam intesywną terapię.
                                          • Gość: } mufffa zmień psychiatrę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 01:21
                                      • kensio Pootherapy? 07.05.08, 09:46
                                        jacek:

Zostaw chłopaków w spokoju...

Najpierw sie wzięli za urynoteriapię:

www.ironmagazineforums.com/general-health-awareness/88329-we-should-all-drinking-our-own-pee.html

A teraz budują solidniejsze podstawy swojego zdrowia (niekoniecznie
                                        psychicznego :D):

• Gość: jacek kolejna przeceny na allegro IP: *.dsl.sil.at 06.05.08, 18:35
      www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=655476
      268 000 PLN lokalizacja: kraj: Polska, województwo: mazowieckie,
      powiat: warszawski, miasto: Warszawa, ulica: Nowodworska,
      dzielnica: Bialoleka rodzaj:mieszkanieilosc pokoi: 1powierzchnia:32
      m2rynek:wtórnynr w biurze: 8683Wiecej danych »
      cena za m28375 PLNpietro: 3liczba pieter budynku: 4« Ukryj

Opis
      Numer oferty: 8683. Nowa nizsza cena mieszkania !Bardzo ladne,
      przytulne, jednopokojowe
      mieszkanie, usytuowane na zamknietym osiedlu na Tarchominie, w
      poblizu tras spacerowych

ta oferta spotkala sie z 0 zainteresownaia

www.allegro.pl/item355611699_ostatnie_mieszkania_promocyjna_cena_od_5600_pln_m2.html

www.allegro.pl/item353049231_dom_wielka_obnizka_30_000_promocja_.html

www.allegro.pl/item357741271_bialoleka_mieszkanie_40m2_bezposrednio_okazja_.html

www.allegro.pl/item359563961_sprzedam_dworek.html - bylo po
      1,800,000

www.allegro.pl/item359288085_okazyjnie_ekologiczny_dom_wczaso
      wy_w_gorach_45os_.html - bylo 300 K wiecej

nieruchomosci moga albo isc gore albo spadac

a w gore nie ida - aukcje sa martwe
    • Gość: bambola Re: kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:13
      i w góre - rady od banken gruppe
    • Gość: inwestor w Polen Re: kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 07:59
      Dziekujemy za analize rynku panu jackowi z Rajfajsen Banken Gruppe Konzern do
      ktorej nalezy developer Raiffeisen Evolution. Bardzo dobra analiza panie jacku
      i pozycjonowanie panskiego Banku jak zawsze bez zarzutu.
    • Gość: l Re: kolejna przecena na allegro IP: *.aster.pl 22.05.08, 12:46
      l
    • Gość: bambola Re: kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:34
      Pozdrowienia do wiezienia dla Jacenty :

moze trafi najpierw na Rakowiecka IP: *.dsl.sil.at
      Gość: jacek 29.05.08, 22:45 Odpowiedz

tam sa duze cele

stodoly

setka pod cela

zabraknie wazeliny chyba zeby wiadro zabral albo jakis towot za
      czaj skolowal
      Colombo czyli who?
      kensio 29.05.08, 10:28 Odpowiedz

Colombo - możesz Jacentemu naskoczyć. Skończ z tymi bzdurami.

Kupuj wazelinę, kapcie i szlugi dla fąfli spod celi... Módl sie
      tylko żeby koledzy o pedofilie cie nie podejrzeli... będziesz miał
      odbyt jak kanał "la-mansz" :p
    • Gość: jacek Re: kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 08:58
      I co ? I nic ?
      • Gość: Grzmil Re: kolejna przecena na allegro IP: *.aster.pl 02.07.08, 18:12
        No i to, że średnia cena nawet z takiego Allegro o czyś świadczy -
        podobnie jak zwiekszająca się liczba ofert
        • Gość: jacek kolejna przecena na allegro IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 18:28
          na allegro sa obiekty niesprzedane od 2 lat ...
          • Gość: jacek Re: kolejna przecena na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 09:05
            teraz to juz od 3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka