marybell 06.05.08, 19:49 Planujemy tam zakup mieszkania, może jakies opinie albo odezwie się ktoś kto juz kupił tam mieszkani? Bede wdzięczna za odpowiedź Pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Red development w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:28 ,Oj uważaj! Też chciałem tam kupić M, ale poczytałem forum mieszkańcow bloku obok... krótko: samoloty co 3 min., carrefour, Avon i MPO. Sprawdz sama: www.skorosze.eu/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marybell Re: Red development w Ursusie 07.05.08, 10:19 Witam, mieszkam właśnie w bloku obok:)) Małe sprostowanie : - nie Carrefuor tylko centrum skorosze+ Leroy Merlin - co uważam za plus - nie Awon tylko Oriflame- mało szkodliwe - MPO dalej i ma wkrótce zniknać - jedyna wada to samoloty ale z tym żyje od roku i uważam , że to kwestia przyzwyczajenia zresztą ponoć za jakiś czas ma "skręcić" w kierunku bemowa, komunikacyjnie ok: autrostrada + nowolazurowa ułatwi dojazd do centrum i opuszeczenie Warszawy dobrym czasie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
crag Re: Red development w Ursusie 07.05.08, 12:02 Witaj, Ja jestem jednym z tych , którym samoloty nie przeszkadzają i zdecydowałem się na zakup. Co do polecania, to zależy które mieszkanie - jedne są mniej a drugie bardziej atrakcyjne - ja wybrałem takie z duuużym tarasem - na ostatniej kondygnacji. Napewno nie wybireaj mieszkania na dole przy ulicy. Do zalet inwstycji zaliczył bym - duża powirzchnia okien w mieszkaniach, - sensowna architektura (bloki nie wyglądają jak więzienia na 1000 osób) - dość duże balkony - bardzo solidny wykonawca, - dobry kontakt z developerem, Wady mieszkania na Skoroszach znasz, boś tamtejsza. Pozdr. Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
marybell Re: Red development w Ursusie 07.05.08, 13:52 Witaj, Ja jestem na etapie podpisywania umowy przedwstępnej, i prosiłabym o jakieś złote myśli u uwagi - jeżeli byłbys tak uprzejmy to proszę odpisz na priv : albert_jesion@wp.pl dzięki z góry Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
crag Re: Red development w Ursusie 07.05.08, 14:26 Wysłałem uwagi. Jak już podpiszecie umowę to dołączcie do grona forumowiczów na: www.skorosze.eu Pozdrawiam, Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KD Re: Red development w Ursusie IP: 192.166.195.* 24.09.08, 14:24 Również jestem na etapie podpisywania umowy przedwstępnej - jeśli możesz to prześlij swoje uwagi, jeśli takie masz ;k.drozdowski@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: Red development w Ursusie IP: *.centertel.pl 24.09.08, 15:09 Fra.erzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ekaunt Re: Red development w Ursusie 24.09.08, 20:23 a po ile liczą sobie z metra? Odpowiedz Link Zgłoś
marybelle Re: Red development w Ursusie 09.10.08, 20:53 a ty jaki masz problem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Red development w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 21:45 Czy możesz przesłać swoje uwagi nt Reda na olayak@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Red development w Ursusie IP: 213.77.0.* 10.10.08, 09:31 Cześć, już piszę dlaczego nie warto: Red wcisnął się pomiędzy Leroy Merlin a osiedle Pogodne Skorosze. Już mieszkańcy tego osiedla pisali skargi do nadzoru budowlanego (czy kto się tam tym zajmuje) na wyjące klimatyzatory na dachu LM. One nie są w ogóle ekranowane i zapie**alają całą noc. Samoloty to przy nich pikuś, bo jednak w nocy raczej nie latają, najwyżej do późnego wieczora. Ponoć trzy razy ktoś przyjeżdżał mierzyć ten hałas ale, wyobraźcie sobie, za każdym razem klima była tymczasowo wyłączona. :) Jeśli myślisz o mieszkaniu od strony tych marketów to stanowczo nie! Do tego Skoroszewska będzie połączona z tym rondkiem przy LM i Alejami - będą rano walić tamtędy wszyscy chcący wyjechać na Jerozolimskie. A jeśli mimo wszystko się zdecydujesz, to targuj się i to mocno. :) Im te mieszkania nie schodzą za bardzo, bo oglądaliśmy ich ofertę już pół roku temu. Od tego czasu dużo mieszkań nie sprzedali, za to okleili swoimi reklamami połowę autobusów jeżdżących po Ursusie. Widocznie coś ich mocno przypiliło... ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiiiii Re: Red development w Ursusie IP: *.aster.pl 19.02.09, 10:58 Zgadzam się z przedmówcą. Czailiśmy się na te mieszkania, ale szybko zrezygnowaliśmy. Nie jest to najlepsza lokalizacja, hałas ze wszystkich stron, szczególnie od ul. Składkowskiego. Ja tam nie zamieszkam i nie wydam tylu pieniążków za tak niedogodne warunki, no chyba, że za 3 000 za metr. Życzę powodzenia, odradzam "Reda" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Red development w Ursusie IP: *.aster.pl 29.06.09, 07:17 Współczuję Państwu. Mnie szlag trafia jak śmieciarka opróżnia śmietnik 2x w tygodniu a tu taki hałas pod oknem. Nie wiem tylko w jaki sposób dokuczają Wam samoloty. Mieszkam na Ursynowie w mniej więcej tej samej odległości od linii głownego pasa i samolotów nie słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt Re: Red development w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 09:56 Oglądałam tam ostatnio mieszkanie i od Składkowskiego faktycznie jest dosyć słabo, ale od Skoroszewskiej już dużo lepiej. A co do Samolotów to słychać je zwłaszcza gdy lądują, startujące nie są uciążliwe. Co nie zmienia faktu, ze lokalizacja mogłaby być lepsza. Duży plus to standard tego osiedla no i bliskość Starego Ursusa oraz centrum Skorosze. Mnie ten standard zaskoczył pozytywnie oczywiście. Targowałam się z nimi 2 tygodnie i zeszli mi finalnie do 6200...ale ...po namysłach i naradach rodzinnych chyba jednak nie kupimy u nich mieszkania, może nie tyle chodzi o lokalizację, ale liczę, że jeszcze stanieje no i czasy niepewne (kryzys itp itd) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt Re: Red development w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 11:35 Duży - 96 m2. Mniejsze chodzą po 6600 ale sądzę, że można je jeszcze zbić z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccmicra Re: Red development w Ursusie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.06.09, 05:59 ja rozwazalem red i sasiedni marvipol. poziomy cenowe bardzo podobne. marvipol ciut lepszy jakosciowo i renoma. jak juzpodjalem decyzje ze kupuje marvipol to ostatnie mi ucieklo i w koncu nie kupilem w red bo troche zakiepsko wypadaja wporownaniu. ale za to taniej niz w red mozna kupic w nowej inwestycji marvipolu na mokotowie. fajne polozenie i dobre metraze. ceny wszystkie ponizej 7 tys a to co mnie interesuje akurta jest za 6200 cennikowo. najlepsze jest to ze nie ma tej nowej inwestycji nigdzie w internecie i moznn o niej tylko w biurze porozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Red development w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 08:34 To jakas chyba specjalna oferta dla elity czy jak? Nie ma na stronie a oni po cichu wybudowali i sprzedają? Co za głupoty! Naganiacze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt Re: Red development w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:11 Taaaaaaa a świstak siedzi i zawija w te sreberka ............ dobre sobie 6200 na Mokotowie ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkubua Re: Red development w Ursusie IP: *.chello.pl 01.07.09, 13:14 MArvipol lepszy??? BUHAHAHHAHHAAA (dla wyjasnienie nie jestem klientem red-a ani marvipolu) Człowieku zejdz na ziemie, ochłoń i poszukaj forum ludzi którzy kupili od marvipolu.... Renoma??? Co do jakości sie nie wypowiadam bo nie wiem, nie bylem i nie sprawdzałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVN Marvipol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 23:46 www.tvn24.pl/2250271,12690,0,1,1,deweloperski-szantaz,wideo.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Red development w Ursusie IP: *.spray.net.pl 24.07.09, 00:11 BYłem tam 15 minut i chyba 5 razy przeleciał samolot nad blokami, popatrzcie i posłuchajcie www.youtube.com/watch?v=TInPR1hR0PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: Red development w Ursusie IP: *.tpnet.pl 24.07.09, 08:16 Pod korytarzami dla samolotów są slamsowe dzielnice w każdym normalnym mieście. Tak samo będzie w Wawie. Kupujcie w Ursusie, to aż 5-10% mniejsze ceny nioż w innych miejscach. bardzo się opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Red development w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 18:31 Z tego co ja się dopatrzyłem, to osiedle Alpha znajduje się pod wpływem 65-60 dB wywołanych samolotami. www.lotnisko-chopina.pl/files/content/informations/noisemap/pl/2006/Mapa_Emisyjna_Ldwn_A3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś