Dodaj do ulubionych

Developerskie Bajanie zdemaskowane !!!

14.05.08, 09:32
Długi ten artykuł ale najlepszy jaki czytałem od pół roku. Naprawdę
warto. Developerzy nie mają sie nawet do czego przyczepić.

euro.bankier.pl/news/article.html?article_id=1765681&type_id=1&display=1+2+4&priority=1-
20&order=priority
Obserwuj wątek
    • gorbibanki Developerski Matrix 14.05.08, 09:37
      Chyba właśnie to byłoby lepsze określenie zaistniałej sytuacji.

DEVELOPERSKI MATRIX
    • gorbibanki Re: Developerskie Bajanie zdemaskowane !!! 14.05.08, 11:07
      No wiecie co !!! Żebym taki tekst musiał podbijać !!!
      • kensio Re: Developerskie Bajanie zdemaskowane !!! 14.05.08, 11:23
        Jeszcze nie czytałem ale juz podbijam :D
        • kensio Who's that guy, not gay :D 14.05.08, 11:34
          Bartosz Stawiarski, Wealth Solutions,

Kto wie co to za misiek i co to za firma?
          • gorbibanki Re: Who's that guy, not gay :D 14.05.08, 11:36
            Nie wiem co to za geniusz ale chyba po tym artykule będzie się
            musiał ukrywać :) Musimy mu pomóc :)
            • kensio Związki przestępcze o charakterze zbrojnym... 14.05.08, 12:02
              gorbi:

Myslisz ze nalezy mu przydzielic ochronę? :D

Józef z JWC przechwalał sie swietnymi kontaktami z okołowarszawskimi
              ekipami... Zobaczymy ile jest w tym prawdy :D

PS Zeby nie bylo tak jak z tymi dziennikarzami co wkurzyli
              Putina... :)
            • ttdd Re: Who's that guy, not gay :D 14.05.08, 12:04
              Uznanie osoby za geniusza, poniewaz mowi to, co tlum chce uslyszec - to spore
              naduzycie. Dla rolnikow takim geniuszem byl a.lepper ;)

• gorbibanki Do ttdd 14.05.08, 12:12
                Znowu mnie nie do końca rozumiesz :) Użyłem słowa geniusz dla
                podkreślenia faktu, że go podziwiam, ze w obecnej sytuacji napisał
                bardzo dobry merytorycznie tekst i ... ODWAŻYŁ SIĘ GO OPUBLIKOWAĆ !!!
                A Ty dałbyś radę ???
                • ttdd Re: Do ttdd 14.05.08, 12:17
                  Zaczynam sie niepokoic Waszym podejsciem do tego tematu.
                  Widzicie wszedzie wrogow/naganiaczy/zabojcow(kensio).
                  A tu patrz... opublikowal... i co? I nic. Artykul jak kazdy inny.
                  Wniosek?
                  Nic sie nie stalo/nic sie nie dzieje.... cisza.
                  Dla Was natomiast to prawdziwy rewolucjonista! I tu zaczyna byc smiesznie/zenujaco.
                • Gość: Pit Do gorbibanki IP: *.icm.edu.pl 14.05.08, 21:19
                  Dobry merytoryczny tekst? Chyba dwa rozne artykuly czytalismy.
                  Zgadzam sie z autorem artykulu, developerzy moze nie - oni nie maja zludzen, ale
                  pewna grupka ludzi ktorzy wiazali ogromne plany z niepowstrzymanym wzrostem cen
                  mieszkan faktycznie wydaje sie zyc w swiecie... delikatnie to nazwijmy dobrych
                  zyczen. Sam poziom artykulu jednakze jest zenujacy. Brak konkretow i powtarzanie
                  argumentow ktore dla jednych sa oczywiste, a dla innych zupelnie niedorzeczne.
                  Ale czy mozna liczyc na prase drukowana i zawodowych pismakow?

Prasa nie podniesie rekawicy. Nie widze by ktoras gazeta podcinala sobie galaz
                  na ktorej siedzi, i w imie 'rzetelnego' i 'bezstronnego' dziennikarstwa
                  rezygnowala z reklam developerow, posrednikow i wszelkich instytucji
                  finansowych, ktore chca nam sprzedac mieszkania, pieniadze lub sen o spokojnej
                  starosci.
                  • gorbibanki Re: Do gorbibanki 15.05.08, 09:43
                    Lepszego nie czytałem bo nikt nie odważył się takiego napisać. A co
                    do tego, że tekst jest tylko w Internecie to nie umniejszał bym jego
                    wpływu. Grupą docelową dla deweloperów są młode małżeństwa z
                    pokolenia teleinformatycznego a nie stare pierniki które potrafia
                    zepsuc komputer przy próbie jego włączenia. A Ty kupiłbyś mieszkanie
                    w konkretnym miejscu nie czytając najpierw informacji na forum ???
                    • Gość: Jarek Obawiam się że z internetem nie masz racji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 10:48
                      Z samej umiejetnosci używania internetu, nie wynika umiejetność
                      korzystania z jego zawartości.
                      Jak pzrykład przeczytaj sobie na tym forum wątek
                      "Włodarzewska: osiedle sportowa - Brwinów ".
                    • Gość: . na tym forum nie ma konkretnych informacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 01:07
                      niestety...
                  • allamen Re: Do gorbibanki 27.05.08, 14:51
                    Gość portalu: Pit napisał(a):

> Prasa nie podniesie rekawicy. Nie widze by ktoras gazeta podcinala
                    sobie galaz
                    > na ktorej siedzi, i w imie 'rzetelnego' i 'bezstronnego'
                    dziennikarstwa
                    > rezygnowala z reklam developerow, posrednikow i wszelkich
                    instytucji
                    > finansowych, ktore chca nam sprzedac mieszkania, pieniadze lub sen

Tym bardziej, że prawdziwe reklamowe żniwa jeszcze przed nimi :)
          • Gość: polaz Re: Who's that guy, not gay :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 12:51
            i msiek i firma idą wyraźnie pod prąd masówki - podoba mi się to :-)
            • gabryella Cóż... 14.05.08, 14:18
              Już dawno pisałam, że przez portalową pocztę, wp.pl, onet.pl dostaję reklamy
              inwestycji od lutego tego roku, bo dewelopery już dawno o tym wiedzą. Teraz
              dostaję masówkę z Wilanów ONE :P
              Wielkie płachty sprzedażowe też już od dawna wiszą na budynkach, więc tylko za
              przeproszeniem głupi by się nie zorientował, że to co wypisują i mówią o Euro
              czy inne bzdety to fantasy.
          • Gość: Stoje_i_patrze Re: Who's that guy, not gay :D IP: *.centertel.pl 15.05.08, 13:36
            siemka,

firma wealth solution powstała w zeszłym roku. Kojarzę ich m.in. dlatego że
            oferowali kiedyś ciekawą ofertę (reklama była w forbes).

Firma została założona przez (informacja ze strony):
            Maciej Kossowski, Prezes Zarządu
            Zaraz po studiach w Szkole Głównej Handlowej związał swoją karierę zawodową z
            firmą Expander. Początkowo pracował jako dziennikarz w portalu internetowym
            expander.pl, a później – po zmianie strategii firmy – pełnił funkcje analityka
            rynków i produktów finansowych zajmując się m.in. reprezentacją Expandera w
            mediach. Dzięki temu miał okazję dobrze poznać polski rynek finansowy, a w
            szczególności propozycje polskich instytucji dla klientów indywidualnych. Dla
            Expandera i na potrzeby mediów przygotowywał rankingi kredytów hipotecznych,
            funduszy inwestycyjnych, recenzje produktów finansowych i analizy rynku
            nieruchomości. Po sześciu latach takiej aktywności uznał, że ma wystarczające
            kompetencje, by działać na własną rękę przygotowując rozwiązania finansowe dla
            wymagających klientów. Tak powstała firma Wealth Solutions.

Natomiast autor arta zamieszczonego na bankierze, po prostu jest tam pewnie
            "analitykiem dziennikarze", który opublikował tekst zgodnie z linią i strategią
            firmy. Na 100% jego opinia została najpierw zatwierdzona przez kogoś wyżej.

Tekst dobry dlatego że słusznie opisuje rzeczywistość.

hej
          • Gość: mx Re: Who's that guy, not gay :D IP: 195.117.28.* 15.05.08, 14:04
            dobra firma, cześć Deutche banku. Zajmują się inwestycjami (nie w
            mieszkania), tam nie pracują amatorzy tacy jak u pośredników
            finansowych
            • Gość: mimi nie, wcale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 01:11
              prześledź kariery pracowników oddziałów DB np. w Warszawie, zobacz kto jest
              doradcą klientów z grubymi portfelami, a skóra ci ścierpnie. Półroczne
              przeszkolenie i jazda na całego.
              Do inwestowania swoich pieniędzy to mają grube ryby, do inwestowania pieniędzy
              klientów totalnych amatorów.
      • scott22 Rzeczywistość 14.05.08, 11:28
        już na jesieni 2007 pisałem na tym forum, że teraz na rynku zostaną
        klienci docelowi. że skończyła się spekulacja, która jest ZDROWYM
        OBJAWEM AKTYWNOŚCI RYNKU. że inwestorzy będą budować, ale klienci
        pojawią się gdy będzie gotowy produkt. klient-PRZYJDZIE, ZOBACZY I
        SAM OCENI PRODUKT. i to jest mój ulubiony <RYNEK>. poz
        • Gość: Rajek Jakoś nikt takich twoich postów nie zauważył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 11:36
          Pamietamy natomiast teksty typu "kupujcie szybko dziury w ziemi bo
          wykupią i zostaną wam tylko mieszkania z widokiem na śmietnik" itd.

Skąd taka nagła zmiana światopogladu ?

scott22 napisał:
          > już na jesieni 2007 pisałem na tym forum, że teraz na rynku
          zostaną
          > klienci docelowi. że skończyła się spekulacja, która jest ZDROWYM
          > OBJAWEM AKTYWNOŚCI RYNKU. że inwestorzy będą budować, ale klienci
          > pojawią się gdy będzie gotowy produkt. klient-PRZYJDZIE, ZOBACZY I
          > SAM OCENI PRODUKT. i to jest mój ulubiony <RYNEK>. poz
          • kensio Re: Jakoś nikt takich twoich postów nie zauważył 14.05.08, 11:45
            Scottowi latek 22 pomieszało sie juz w główce od tych spadków. Nie
            wie co pisał i zapewnie nie wie co napisze z 5 minut. Nastepna
            gwazdeczka forum pokroju muffy.
            • ttdd Re: Jakoś nikt takich twoich postów nie zauważył 14.05.08, 11:50
              Kensio, a Ty wniesiesz na to forum cokolwiek wiecej niz porownywanie kazdego do
              muffy?
              Dolaczyles do wykladow slowo ''polokapitalizm''?
              • gorbibanki Re: Jakoś nikt takich twoich postów nie zauważył 14.05.08, 11:52
                Najpierw naucz się czytać. Pisałem o: PoloKalitaliźmie. Odsyłam do
                lektury szacownego Noblisty :)
                • ttdd Re: Jakoś nikt takich twoich postów nie zauważył 14.05.08, 11:57
                  Nie wazne jak to nazwalas/es. W Polsce mamy kapitalizm i nie trzeba tego inaczej
                  nazywac. A wstawiac to do wyimaginowanych wykladow to kolejna zbrodnia na
                  inteligencji kazdego, ktory ja ma - i czyta to forum.
                  • gorbibanki DO ttdd 14.05.08, 12:01
                    Nie Szanowny Panie. W Polsce nie ma klasycznego kapitalizmu i nigdy
                    nawet się nie zbliżyliśmy na więcej niż 20%. Klasyka kapitalizmu to
                    cena równowagi gdy popyt równoważy podaż. Ja nie mam pojęcia co
                    równoważą obecne ceny nieruchomości bo na pewno nie popyt.
                    • ttdd Re: DO ttdd 14.05.08, 12:08
                      Dramat.
                      Gorbibanki... blagam. Wam brakuje wszystkim cierpliwosci. Odrobina pokory. Jesli
                      mamy wolny rynek - ceny z czasem sie zrownowaza. Czy
                      spadna-wzrosna-cokolwiek.... czas pokaze... Cierpliwosci/pokory. A nie
                      debilizm/naganianie/porownywanie/wysmiewanie/podszywanie.
              • Gość: hhh Re: Jakoś nikt takich twoich postów nie zauważył IP: *.riz.pl 14.05.08, 11:54
                Cała prawda w tym artykule i tyle. JWC, Gant, DD i ich 40%
                procentowe lichwiarskie marże... po prostu nie mają biedacy z czego
                obniżać.
              • kensio Re: Jakoś nikt takich twoich postów nie zauważył 14.05.08, 11:56
                ttdd:

Ciebie chyba jescze nie porównałem do pokroju muffy? Jesli tak to
                przepraszam. Ty sie róznisz od muffy i to bardzo :D

Przynajmniej starasz sie dawac jakies argumenty na poparcie
                głoszonych tez. Co do jakosci rzeczonych argumentów to pozwole
                spuścić milościwą zasłonę milczenia.

Stoje na stanowisku ze od pewnych osób nalezy wymagac jedynie tyle
                ile są w stanie z siebie wykrzesać :D
                • ttdd Re: Jakoś nikt takich twoich postów nie zauważył 14.05.08, 12:13
                  Rozbawiles mnie. Nie specjalnie obchodzi mnie, co o mnie uwazasz.
    • mieszkaniiec Re: Developerskie Bajanie zdemaskowane !!! 14.05.08, 12:06
      dobrze czytac takie artykuly... w prasie drukowanej znacznie
      trudniej o takie, poniewaz gazeta czy inne gazety regionalne maja
      dodatki 'domy i mieszkania' gdzie to developerzy wydaja po kilka
      tysiecy za reklame..

no i jak by to wygladalo, gdyby na pierwszej stronie byl duzy
      artykul o poobnej wymowie jak ten na bankier.pl, a na drugiej duza
      reklama z haslem zblizonym do "ostatnie dni promocji".. nie
      trzymaloby sie kupy.. tak wiec na pierwszej stronie wciaz czytamy o
      stabilizacjach i duzych mozliwosciach zakupowaych Polakow, a na
      drugiej juz mamy zachety ;) i redakacja zadowolona i developer.. a
      Kowalski ??? na razie jego i tak stac tylko na gazete z dodatkiem
      mieszkaniowym - bo przeciez nie na 50 metrowy apartament...
    • Gość: Łuki Re: Developerskie Bajanie zdemaskowane !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 18:13
      No to ładnie. Brawo za odwagę dla autora artykułu!
      Reprezentuję wspomniany w artykule rocznik '82 i mam dokładnie te dylematy i..
      wnioski, które przedstawia autor. Właśnie parę dni temu postanowiłem wstrzymać
      się z zakupem.
      3majcie się
      • Gość: hhh Re: Developerskie Bajanie zdemaskowane !!! IP: *.acn.waw.pl 15.05.08, 08:44
        wyżej
        • Gość: mr nobody Re: Developerskie Bajanie zdemaskowane !!! IP: *.aster.pl 15.05.08, 11:17
          Mały quiz: kto to jest Bartosz Stawiarski:
          a) gorbibanki
          b) kensio ( chyba nie, bo tekst zbyt kulturalny)
          c) jarek,
          d) muffa (zmienił poglądy),
          e) jacek (chyba nie, bo tekst zbyt inteligentnie napisany).

• kensio Re: Developerskie Bajanie zdemaskowane !!! 15.05.08, 12:02
            Potwierdzam przypuszczenia mr nobadiego :D

Bartosz Stawiarski to nie kensio - przyczyne oczywiste :D
          • Gość: jacek moim zdaniem bambola vel por. Colombo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 23:19
            on jako pracownik Property Development ze Smolnej wie najlepiej w
            jakim stanie emocjonalnym jest prezes i w jakim stanie sa finanse
            firmy (a raczej brak finansow)

przedtem uzywal nicka property man i kilku innych

szczwana sztuka - inteligencja z jego postow az buha ...
    • Gość: autor Re: Developerskie Bajanie zdemaskowane !!! IP: 80.51.237.* 15.05.08, 14:46
      Cieszę się bardzo, ale dalej nie rozumiem jak tak dobrze jest, jak moim znajomym
      udało się sprzedać mieszkanie 37,5 m2 z lat 60 tych niedaleko rogu
      Racławicka/Wołoska za 370 tyś. Sprzedali w ciągu niecałego miesiąca bez masła.
      • barnabela Re: 15.05.08, 22:10
        > Racławicka/Wołoska za 370 tyś.

To chyba jest bliski Mokotów? Na Mokotowie ceny jeszcze nieźle się trzymają.
        • Gość: Melon Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 08:31
          Kiedy śródmieście spadnie do 5.000zł/m2 w nowym budownictwie? Czekam juz ponad
          rok i drgnęło z 14 na 13. Doradźcie proszę, bo marzy mi się bardzo.
          • scott22 Rzeczywistość 16.05.08, 11:09
            rajek, przestań pić. wmawiasz mi, że namawiałem kiedyś do zakupu
            dziury w ziemi. bzdura. pisałem natomiast, że mieszkania najlepsze w
            danym momencie będą sprzedane w pierwszej kolejności. powtórzę- z
            geometrii budynku wynikają lokale mieszkalne. dlatego mamy: bardzo
            dobre, dobre, takie sobie i lipa/badziewie. i tak jest teraz.
            pisałem też, że umarła deweloperka z ludzką twarzą- prawda. zostały
            więc tylko marzenia. a marzyć może każdy. nawet o mieszkaniach za
            darmo. słotkich snów. poz
            • Gość: raJek A ty szczot22 znowu swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 11:45
              Skończ z tymi bzdurami o:
              1) Mieszkaniu wszystkich niespekulantów zainteresowanych rynkiem z
              mamusią

2)Kupowaniu dziur w ziemi bo inaczej zostaną mieszkania z widokiem
              na śmietnik.

3)Braku zwiazku pomiędzy cenami nieruchomości w różnych segmentach
              rynku tzn. że jak tańsze mieszkania będa tanieć to nie będzie to
              miało najmniejszego wpływu na cenę mieszkań droższych (połozonych w
              lepszych lokalizacjach, w lepszym standardzie itd).

4) Farmazonami o "lepszych" lokalizacjach ktore na wieki wieków
              zostaną "lepsze" i w których ceny nieruchomości mogą niezależnie od
              perspektywy czasowej, mody, demografii i zjawisk ekonomicznych tylko
              rosnąć ( patrz ekskluzywny i modny niegdyś Anin i asfalciarnia w
              ekskluzywnym dotychczas Konstancinie).

5) Teorii że cena mieszkania zawsze musi równać się koszt inwestycji
              wykazany przez developera + zysk co najmniej 40% tzn. że jeśli
              nieudolny developer kupi działkę na Białołęce po 5 tysiecy z metr
              PUM i wybuduje po 10000 zł za m2 to mieszkanie musi kosztować co
              najmniej 25000 za m2 i nie ma bata ludzie musza toto kupić.

6) Jest kapitalizm , wiec bogaci mają sie bogacić ( przy wydatnej
              pomocy państwa i jego biurokracji), a reszta niech mieszka sobie
              pokornie pod mostem.

7) Jeśli ktoś myśli inaczej niż arcyme(n)drzec szczot22 to znaczy że
              jest przyglupim gimnazjalistą alkoholikiem.
              • kensio Re: A ty szczot22 znowu swoje 16.05.08, 13:41
                raJek:

Wyjątkowo błyskotliwa analiza (jak na to forum) użytkownika Scott22
                (latek) :D

To z tą wódą to dzieciak chyba ode mnie zerżnął :D
              • Gość: jacek zapomniales o Euro 2012 i euro !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 23:22
                mimo ze w Austrii ceny wzrosly o 20 pct w trzy lata ( a nie 200) a w
                Szwjacarii ledwo drgenly w gore po dekadzie spadkow

ale u nas to byl taki swietny argument - wymagal tylko glebokeij
                wiary i juz
              • Gość: kons wiesz chociaż gdzie ta asfalciarnia jest, baranie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 01:23
                nie znasz sprawy, pieprzysz farmazony z gazet, nawet nie rozróżniasz Konstancina
                od Jeziorny. A papiernia jak była to co? Był Konstancin uzdrowiskiem czy nie?
                Widziałeś Jeziorną i byłeś raz na zakupach w Starej Papierni i udajesz, że znasz
                Konstancin. I pewnie wydaje ci się, że Bielawa i Chyliczki to też Konstancin...
                Możesz sobie opowiadać, że mody i dzielnice się zmieniają...Ale Stalowa i
                Rembielińska zawsze będą takie jak są, i żadne mody i zmiany trendów na to nie
                wpłyną. Tak jak na Białołęce lubią osiedlac się tylko misie ze wsi, bo dla nich
                to już miasto.
                • Gość: jacek strasznie jestes agrsywny - a tymczasem na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 06:59
                  trwa masowa wyprzedaz super rezydencji z Konstancina

nikt nie wie jaki dokladnie bedzie wplyw prawdziwy asfalciarni i w
                  jakich miejscach - ale to wystarczy ze panika trwa i magiczny obraz
                  Konstancina - uzdrowiska zdechl

jak tu sie przyznac w BCC albo na polu golfowym ze sie mieszka w
                  Konstancinie - zeby co uslyszec - "kolo asfalciarni ?"

• Gość: PDV Re: strasznie jestes agrsywny - a tymczasem na al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 09:39
                    Schadenfreude ? Pocieszasz się że Konstancin już nie będzie prestiżowy.
                    Kibicujesz asfalciarni żeby inni mieli "gorzej" od ciebie ? Chyba powinienes
                    zacząć się leczyć na nerwy. Budowa asfalciarni w Konstancinie nie zmieni nic z
                    faktu ze to ze koło twojego domu developer zbudował fajną willę miejską i teraz
                    nie bardzo już pasujesz do eleganckiej okolicy ze swoją chatą. O BCC się nie
                    martw. Tam na pewno nikt nie powie ze mieszka we Wlochach obok willi zbudowanej
                    przez Property Development. Niestety, jeszcze nie przy tej inwestycji. Ale, już
                    może przy następnej.
                    • Gość: jacek strasznie jestes agrsywny - a tymczasem na al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 10:00
                      a skad ci sie ubzduralo ze kibicuje barbarzynskiej asfalciarni ???

nie czytales moich postow na ten temat

czekaj czekaj por. Comlombo vel bambola vel property man - a jakaz
                      to wille stawia ta kiepska firma we Wlochach ???

nic o tym nie pisza na swoich stronach - a to co zbudowali bardziej
                      przypomina sowiecki bunkier niz jakakolwiek wille (polecam wycieczke
                      do Konstancina - tam mozesz zobaczyc fajne wille)
                • Gość: raJek Nie mam nic do Konstancina. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 20:34
                  i życzę jego mieszkańcom żeby udało im się tę kretyńską inwestycje
                  zablokować.
                  Konstancin podałem tylko jak przykład że moda może się zmieniać i
                  nie ma pewnych na wieki inwestycji (oczywiście jesli ktoś kupno
                  nieruchomośc traktuje jako inwstycje, bo dla kogoś kto mieszka w
                  danej nieruchomości liczy się wygoda i zadowolenie a nie taka a nie
                  inna jej cena na rynku wtórnym).
                  • Gość: jacek 50 lat temu Bronx byl elegancka dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:39
                    itd idp
                    • scott22 Rzeczywistość-19.05.2008 19.05.08, 13:56
                      codziennie, każdy z nas dokonuje WYBÓR[ autor- Wiktor Suworow, były
                      agent radzieckiego wywiadu wojskowego GRU. napisał min.:kontrola,
                      akwarium, żołnierze wolności, lodołamacz. przeczytałem ze
                      zrozumieniem]. ja nie chcę nikogo: uczyć, przekonywać do moich
                      poglądów lub namawiać do zakupów lokali mieszkalnych. wisi mi to,
                      gdzie i w czym kto mieszka. doświadczenie jest nieprzekazywalne. i
                      dobrze. czas pokaże, kto z nas miał racje. powtórzę po raz setny-
                      kto powiedział, że ktoś inny musi mieć własne M ? poz
                      • kensio Re: Rzeczywistość-19.05.2008 19.05.08, 14:22
                        Scot22:

"Suworow [...] napisał min.:kontrola,
                        akwarium, żołnierze wolności, lodołamacz. przeczytałem ze
                        zrozumieniem"!!!! Gratulacje!! Czytać ze zrozumieniem to juz jest
                        cos! :D
                        • scott22 Re: Rzeczywistość-19.05.2008 20.05.08, 11:48
                          iNosek, w przeciwieństwie do mnie, nie umiesz czytać moich postów-
                          ZE ZROZUMIENIEM. wielokrotnie prosiłem o podjęcie merytorycznie
                          dyskusji a nie bajdurzenie o niczym. ale, jeśli taka tematyka ciebie
                          kręci, to czy poranna kupa była z połyskiem ? poz
                          • Gość: wiki szczot pisze jak szczoch IP: *.centertel.pl 20.05.08, 14:31
                        • Gość: Leszek Kensio optymista ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 12:05
                          Kensio nie łudź sie.
                          Szczot22 przeczytał tylko tytuły tych książek na wystawie w
                          księgarni.
                          • scott22 rzeczywistość 27.05.08, 13:55
                            pisarstwo, którego nie lubię, to pisanie o niczym. potwierdziło się
                            moje przypuszczenie, że żaden z przedmówców nie czytał nic, co
                            napisał Wiktor Suworow. a ja to nawet napisałem DUŻYMI LITERAMI-
                            WYBÓR. poz
                            • kensio True reality that hurts.. 27.05.08, 15:49
                              Scott:

Rzeczywistosc jest taka misiu złoty ze ty czytasz ksiazeczki a
                              starsi koledzy maja doswiadczenie zyciowe... takze w słuzbach
                              słuzbeczkach, różniastych...

Teraz jestes jeszcze gnojem... ale jak przestaniesz bajdurzyc i
                              fantazjowac, a wezmiesz sie w garsc i znajdzesz porzadna firme
                              (niekoniecznie prywatna, ani zagraniczną) to wreszcie cos z ciebie
                              bedzie.

Wtedy zapraszam na forum. Fajnie sie czyta mądre posty.
                              • Gość: Leszek szczota22 do żednej firmy nie przyjmą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 21:14
                                Co najwyzej do rokładania towaru na półkach w supermarkecie.
                                • scott22 rzeczywistość c.d. 30.05.08, 14:41
                                  iNosek, cały czas strzelasz. takie same wypowiedzi o innych, że są
                                  gnojami, możesz pisać na wszystkich forach. cały czas NIC RZECZOWEGO
                                  I NA KONKRETNY TEMAT. widzę, że szkół nie kończyłeś żadnych, gdyż
                                  tam gdzie się edukowałeś nie kazali głąbom kapuścianym, czytać
                                  książek. książki zawierają wiedze, która musi być zrozumiana. masz
                                  pewien warsztat dziennikarski, ale wiedzy fachowej NIEWIELE. poz
                                  • Gość: jacek Re: rzeczywistość c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 12:46
                                    znowu developerskie podszywki na forum
    • Gość: grggggrr Re: Developerskie Bajanie zdemaskowane !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 21:20
      rffrfrf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka