Dodaj do ulubionych

kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki

IP: *.aster.pl 16.05.08, 20:59
w centrum i na starym mokotowie. Tam właśnie szukam mieszkania -
proszę pomocnych forumowiczów o jakieś dobre cynki
Obserwuj wątek
    • Gość: 10% Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 21:41
      W centrum ani na mokotowie nic nie mam.
      Ale na targowej, tuż przy wileńskim 3 pokoje (86m2) do remontu za
      8000/m2 chętnie zaproponuję:))))
      • Gość: :) Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 22:06

A ja dorzucę jeszcze tych wyjców nocnych z parteru, gratis
        • Gość: 10% Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 22:26
          Gratis?
          Promocje to tylko deweloperzy urządzają.
          U mnie nocni wyjcy w cenie 1500 pln netto za m2 zajmowanej przez
          nich powierzchni:))))))))))))))))
          • Gość: jacek zmien nicka na - minus 20%/miesiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:46
            10 % spadkow to juz historia
            • Gość: 10% Re: zmien nicka na - minus 20%/miesiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 19:07
              Jak się syf sprzedaje, to ceny spadają - tak zawsze było, że
              badziewie było tanie.
              Ale wystarczy wiedzieć, czym handlować i o ceny nie ma się co
              martwić:)
              • Gość: jacek zmien nicka na - minus 20%/miesiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:33
                teoretycznie masz racje

tylko ze w praktyce oprocz badziewia w ostatnich trzech latach
                powstawal tylko superbadziew

nie bylo potrzeby wysilania
                • Gość: 10% Re: zmien nicka na - minus 20%/miesiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:55
                  Po pierwsze - całkowita nieprawda. Powstało wiele rewelacyjnych
                  inwestycji (bez nazw, coby nie było, że naganiam), które nigdzie się
                  nie reklamowały i o których nie trzeba było robić artykułów
                  sponsorowanych, bo sprzedawały się same - właśnie jakością.
                  Po drugie - nie trzeba handlować towarem wyłącznie max. trzyletnim.
                  Równie nieźle sprzedają się nieruchomości osiemdziesięcio czy
                  stuletnie.
                  Chociaż oczywiście tu też trafiają się gnioty totalne, za które żal
                  zapłacić 1000PLNu za sqm. Ale jest też wiele takich, które kupuje
                  się za 15000/sqm a sprzedaje trzy miesiące później za 18000/sqm
                  inwestując 2000 (całościowo, nie z metra;p) w malowanie:)))))
                  • Gość: jacek zmien nicka na - minus 20%/miesiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:08
                    ty nie wstydz sie - daj jakis przyklad - i tak wszyscy wiedza ze
                    naganiasz - ale po prostu bedziemy ocenic twoja wiedze i rzetelnosc

czy sie sprzedaja ??? i tak i nie - wiekszosc starych obiektow
                    wymaga duzej inwestycji - czasem trzeba kupic mieszkania dwa obok
                    siebie i polaczyc - albo nawet cala klatke zeby cos z tego zrobic
                    (choc potem i tak jest problem z parkowaniem - pod starym obiektem
                    nie zrobisz garazu ...)

a przy okazji - ty masz duze problemy z liczeniem - po odjeciu
                    kosztow transakcyjnych i podatkow zostaje tyle co miesiecznie
                    zarabia ochroniarz w Tesco

z pewnoscia tez dawno nie malowales mieszkania - albo masz bardzo
                    malutkie (2k za malowanie - hahahahahahaa)
                    • Gość: 10% Re: zmien nicka na - minus 20%/miesiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:39
                      > ty nie wstydz sie - daj jakis przyklad - i tak wszyscy wiedza ze
                      > naganiasz
                      naganiam? to ty się nie wstydź, daj jakiś przykład. Na co naganiam?

> a przy okazji - ty masz duze problemy z liczeniem - po odjeciu
                      > kosztow transakcyjnych i podatkow zostaje tyle co miesiecznie
                      > zarabia ochroniarz w Tesco
                      przykład:
                      90m2 * 15000 = 1 350 000
                      90m2 * 18000 = 1 620 000
                      1 350 000 - 1 620 000 = 270 000
                      nawet po odjęciu wszystkich kosztów, o których piszesz, zostaje miła
                      kwota:)

> z pewnoscia tez dawno nie malowales mieszkania - albo masz bardzo
                      > malutkie (2k za malowanie - hahahahahahaa)
                      nie piszę o generalnym remoncie, tylko malowaniu takim, żeby
                      brudnych plam na ścianach nie było.
                      Kiedy malowałem? Samodzielnie fakt, daaaawno.
                      Ale dwa miesiące temu malowanie 48m2 (było w kiepskim stanie, więc
                      trochę trzeba też było połatać ściany) kosztowało mnie:
                      250 - farba
                      150 - student malujący
                      100 - wałki, gips i cola dla malującego
                      więc zamknąłem to w 500zł.

• Gość: jacek zmien nicka na - minus 20%/miesiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 07:08
                        1. podaj przyklad nie wstydz sie

2. swistak *

3. swistak*

siedzi i zawija w sreberka
                        • Gość: 10% Re: zmien nicka na - minus 20%/miesiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 10:12
                          a łyżka na to - niemożliwe.
                          jak więc widzisz, znajomością reklam tez mogę się pochwalić.
                          a teraz napisz, co miałeś na myśli?
                          a może po prostu wstałeś zbyt wcześnie i mózg się jeszcze nie
                          obudził?
                          • Gość: jacek zmien nicka na - minus 20%/miesiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 11:46
                            1. nadal nie dales przykladu

2. kit - i w dodatku przy kosztach transakcji wychodzisz na duzy
                            minus

3. kit

za 100 PLN to student mogl ci pomalowac sufity i to marnymi farbami
                            (250 PLN)

przy okazji - ciekawe czemu powolales sie na wyliczenie malowania
                            mieszkania 48 m kw - a zapomniales o malowaniu 90 m kw za 2000 PLN

chcialbym zobaczyc ekipe malujaca kwadrat za prawie 2 miliony za
                            2000 PLN - z farbami

chlopie - twoja wiarygodnosc jest ponizej 10 % - i to znacznie
            • Gość: Leszek Jego Nick pochodzi od cesji za 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:10
              Bez szans na odsprzedaż.
              • Gość: 10% Re: Jego Nick pochodzi od cesji za 10% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:41
                cesji??
                to może i ciebie o jakiś przykład poproszę.
                a jak nie możesz takiego podać, to nie gadaj bzdur.
                • Gość: Leszek Dowodzi tego dobitnie to co wypisujes na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:49
                  • Gość: 10% Re: Dowodzi tego dobitnie to co wypisujes na tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:57
                    Jak ja lubię takie konkretne wypowiedzi...
                    ale masz rację - właśnie naganiam na cesję na osiemdziesięcioletnie
                    mieszkanie:DDD
                    konkrety proszę.
                    albo przestań pisać pieróły.
    • Gość: dziadek Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.aster.pl 16.05.08, 23:25
      >proszę pomocnych forumowiczów o jakieś dobre cynki
      Może któryś z tych szczekaczy typu Ursynowiak podsunie ci ofertę,
      którą można zbić 20-30%, bo to ponoć już norma.
      • Gość: wist Pod tym nickiem też jesteś idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 06:51
        • Gość: dziadek Re: Pod tym nickiem też jesteś idiotą IP: *.aster.pl 17.05.08, 10:04

Nie denerwuj się Ursynowiak.
          Pod tym nickiem też masz pełno w gaciach
        • Gość: mgmg Re: Pod tym nickiem też jesteś idiotą IP: *.aster.pl 17.05.08, 10:04
          z bańki uchodzi powietrze, rozpoczęła się spirala w dół - uprzejmie
          proszę o wpisy , jak w I poście. Jest weekend, można poanalizować ;)
    • jotde2 Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki 17.05.08, 11:16
      > w centrum i na starym mokotowie.

niedawno jeszcze szukałeś spadków w wiekszej okolicy .teraz jako
      argóment pozostał ci biedaku tylko stary mokotów i centrum ?buhehheh
      • jotde2 Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki 17.05.08, 11:32
        > argóment

oczywiście -ARGUMENT :)

dodam jeszcze że prawdziwe obniżki jeszcze nigdzie nie nastąpiły .
        najpierw nastepuje spadek ilości tranzakcji (aktualny stan) a potem
        dopiero wieloletnie(3-5letnie) obniżki ( na podstawie prezentowanych
        na forum danych o bańkach w innych krajach w przeszłości).
        • Gość: jacek kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:48
          w Japonii ponad 15 lat spadkow - mimo baaaardzo niskiej stopy
          procentowej

w Szwajcarii 10 lat
          • Gość: mgmg Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.aster.pl 17.05.08, 13:22
            no to napawa optymizmem, ale mi chodziło o mokotów warszawski , nie
            japoński
            • Gość: mgmg Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.aster.pl 17.05.08, 13:27
              DLACZEGO W TYM WYDAWAŁOBY SIĘ PROSTYM WĄTKU ZNÓW TWORZY SIĘ DZIWNA
              DYSKUSJA SPADKI/WZROSTY? DLACZEGO NIEKTORZY REAGUJĄ AGRESYWNIE NA
              MOJĄ PROŚBE?? przecież uprzejmie poprosiłem o wpisywanie ofert . Nie
              interesuje mnie sytuacja globalna, Grecja ani Syberia ani Chicago.
              • Gość: gostek Straszna bryndza na tym forum IP: *.jmdi.pl 17.05.08, 14:23
                zupelnie jak na rynku...

Moze za rok, dwa gdy ceny powroca do realnego poziomu, rowniez forum
                odbije sie od dna...
              • Gość: jacek jak naprawde chcesz kupic taniej - to musisz zacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:27
                zaczekac - nieruchomosci to nie gielda zeby spadac 30 pct w ciagu
                dnia

dom czy mieszkanie kupuje sie na 8-10 lat - wiec rok mozna zaczekac

• Gość: mgmg Re: jak naprawde chcesz kupic taniej - to musisz IP: *.aster.pl 17.05.08, 15:00
                  zgadza się. muszę kupić mieszkanie/(dom?) max do sierpnia2009 (mam
                  naliczony podatek na sprzedaż poprzedniego i nie mam zamiaru go
                  płacić). licze na upolowanie jakiejś względnej okazji do tego czasu -
                  a w międzyczasie chcę monitorowac rynek żeby móc w razie czego móc
                  tę okazję zidentyfikować ;)
                  • Gość: gość Re: jak naprawde chcesz kupic taniej - to musisz IP: *.gar.vectranet.pl 17.05.08, 15:07
                    "muszę kupić mieszkanie/(dom?) max do sierpnia2009 (mam
                    naliczony podatek "

to tak samo jak ja, do 20 sierpnia, ale ja zaczynam luzować, w
                    wakacje będzie zastój jak ch..., więc może po wymiękną.
                    ja zacznę mięknąć w maju, czerwcu ale 2009
      • Gość: mgmg Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.aster.pl 17.05.08, 13:23
        ? wiesz lepiej ode mnie gdzie szukałem mieszkania? to chyba mówi
        samo za siebie ;-)

zakładałem już kiedyś wątki, precyzyjnie określałem nawet obszar na
        prostokąt puławska/al niepodległ/rakowiecka/odyńca.

Słonko przygrzało?

• Gość: Gosc Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.brutele.be 17.05.08, 13:40

Przyklad zjazdu ceny (jest ich wiecej):

www.domiporta.pl/details,30797,103184472.asp
          • Gość: gosc Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.brutele.be 17.05.08, 13:52
            itd...

www.domiporta.pl/details,191,104644180.asp
            www.domiporta.pl/details,191,103588444.asp
            • Gość: doritta Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki IP: *.acn.waw.pl 19.05.08, 23:14
              drugie - nie widze okazji
              pierwsze - ciekawe. Wady: kapitalny remont, p-podobny hałas od
              ulicy, p-podobne trudności z parkowaniem. Sąsiedzi - zagadka. Nie
              wiadomo jak ze stanem budynku. Ale najprawdopodniej ktos chce
              sprzedac i nie wydziwia, tylko daje cenę, która faktycznie chce
              uzyskać.
    • steady_at_najx Re: kolejny miesiąc zjazdów, kolejne obniżki 17.05.08, 18:23
      mgmg krotko, schodzisz na psy.
      • Gość: Leszek On się raczej wspina na poziom jamnika. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:27
        • Gość: jacek raczej kreta na Zulawach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:45
          u nas w fabyce konserw to lepsze niz on kawalki miesa wyrzucalismy
          na odpadki
          • Gość: mgmg do steady@najx IP: *.aster.pl 17.05.08, 18:55
            schodzę na psy, bo śmiałem na forum 'developerzy-warszawa' poprosić
            o oferty z dwóch warszawskich dzielnic które mnie interesują?

schodzę na psy, bo nie mogę czekać 5 lat ani 2 lata, tylko muszę
            kupować stosunkowo niedługo?

schodzę na psy, bo nie interesuje mnie Chicago ani stopy procentowe
            ani krach w Hiszpanii?

schodzę na psy, bo niestety nie pasuje mi Białołęka ani Włochy?

Dziękuję więc, że stoisz na straży tego , żeby na tym forum pisano o
            tym, o czym TY uważasz za stosowne.
            • Gość: 10% Re: do steady@najx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 19:04
              Mgmg, przejdźmy do konkretów - jak dużego mieszkania szukasz?
              • Gość: mgmg Re: do steady@najx IP: *.aster.pl 17.05.08, 19:24
                najchętniej 3 pok, ok 80-100mkw , koniecznie z tarasem (więc liczę
                się z tym że będzie droższe) , najchętniej ostatnie piętro, cegła
                (czy przedwojenna czy nowa to mnie nie interesuje)
                • Gość: 10% Re: do steady@najx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 19:28
                  To czekaj na namiary, nie wiem co prawda, czy dziś, bo to jednak
                  weekend:)
            • Gość: jacek jak ktos nie odroznia Bialoleki od Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:37
              to juz go nic nie uratuje

po prostu masz za duzo kasy

niektorzy przypalaja cygara od banknotow 500 euro - inni kupuja
              mieszkania wlasnie teraz

• Gość: mgmg Re: jak ktos nie odroznia Bialoleki od Wloch IP: *.aster.pl 17.05.08, 23:06
                mogłeś równie błyskotliwie napisać że nie odróżniam Syberii od
                Chicago - przecież o nich też pisałem. Dziękuję , że nie
                skorzystałeś z tej nadarzającej się okazji do wbicia mnie w podłogę
                swym błyskotliwym bon motem (z pewnością błyskotliwym - bo
                kompletnie nie rozumiem dlaczego miałbym czegoś nie odróżniać?)
                • Gość: jacek jak ktos nie odroznia Bialoleki od Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 07:14
                  no wiec nie odrozniasz (albo udajesz) dlaczego zestawienie Wloch i
                  Bialoleki jest czyms zupelnie innym niz zestawienie Syberii i
                  Chicago

w szczegolnosci to drugie niczego do dyskusji nie wnosi - i
                  przywolanie ich przez ciebie sluzylo wylacznie probie manipulacji

• Gość: mgmg Re: jak ktos nie odroznia Bialoleki od Wloch IP: *.aster.pl 18.05.08, 10:42
                    Co jest złego/głupiego w napisaniu 'nie interesuje mnie Białołęka
                    ani Włochy'? Mogę prosić o wytłumaczenie? Mówię poważnie, jestem
                    zaciekawiony.
                    • Gość: por Colombo Re: jak ktos nie odroznia Bialoleki od Wloch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 10:52
                      Expert Jacenty z austrisze banken gruppe w ktorej jest grosse developer Koncern
                      rajfajsen ewoluszyn kreci tez swoje prywatne lody. Ma bieda domek na Wlochach
                      ktory usiluje ozenic, bo juz nie pasuje do okolicy gdzie pojawily sie eleganckie
                      wille miejskie. Kazda uwaga ktora moglaby obnizyc cene hawiry experta Jacentego
                      na Wlochach jest zwalczana z zaciekloscia.
                      Z tych dwoch powodow expert Jacenty rowniez atakuje kokurencje w formie polskich
                      developerow budujacych mieszkania - bo ktos moglby kupic mieszkanie, a nie barak
                      oferowany przez Jacentego i to mieszkanie nie od beste developer z Austria.
                      Dobrra geld za to dostaje od herr szef w grosse austrisze Koncern. Tyle jest warty.
                      • Gość: jacek to jak z ta lapowka ?? dalej idziesz w zaparte ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 11:52
                        uniewaznienie pozwolenia budowlanego w drodze

prokurator tez juz gotowy
                  • Gość: mgmg do jacka IP: *.aster.pl 18.05.08, 11:17
                    >no wiec nie odrozniasz (albo udajesz) dlaczego zestawienie Wloch i
                    >Bialoleki jest czyms zupelnie innym niz zestawienie Syberii i
                    >Chicago
                    >w szczegolnosci to drugie niczego do dyskusji nie wnosi - i
                    >przywolanie ich przez ciebie sluzylo wylacznie probie manipulacji

w wolnej chwili przyjrzyj się kto wcześniej jako pierwszy w tym
                    wątku nabazgrał o Japonii i Szwajcarii.. ale oczywiście to nie
                    była 'próba manipulacji'? tylko dobra rada pana Jacka, użyteczna
                    wskazówka przy kupowaniu mieszkania na Mokotowie? ;-)
                    • Gość: jacek sam nie rozumiesz i tlumaczysz innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 11:50
                      dobrzy ludzie daja ci dobre rady - a ty sie uparle zeby stracic kase

wolna droga - pamietaj ze cie ostrzegalem

ceny nieruchomosci w Polsce wywindowali zagraniczni spekulanci -
                      wsrod deweloperow i inwestorow pelno firm spoza Polski - a oni
                      patrza na to co sie dzieje wokol - ty nie

trzymaj sobie te klapki na oczach - fajnie ci w nich
                      • Gość: por Colombo Re: sam nie rozumiesz i tlumaczysz innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:03
                        Ja, ja natirlisz. Zagraniczni szwidlern wywindowali ceny i biedna polacken maja
                        nie kupowac teraz mieszkan. Akurat teraz kiedy gutte austrisze developer
                        rajfajsen ewoluszyn nie ma otwarrtego prrojektu w Polen. Poczekac maja az
                        prrojekt wystarrtuje. Terraz polaken maja nie kupowac mieszkan, tylko domy na
                        Wlochach. Wszystko dobrze pasuje. Ale, ty Jacenty musisz wiecej pisac o
                        verfluchte polnisze deweloperen. Za to dobrry geld od Koncern idzie. A jak
                        polnisze wirtszaft bedziesz tu rrobic przez weekend to Montag morgen masz w pysk
                        od sztafeln firer w Koncern. Wiecej masz pisac o polaken developer
                        kattasstrroffa. Inaczej za brrama szybko wylecisz z banken gruppe.
                        • Gość: mgmg do jacka IP: *.aster.pl 18.05.08, 12:22
                          >dobrzy ludzie daja ci dobre rady - a ty sie uparle zeby stracic
                          >kase
                          >wolna droga - pamietaj ze cie ostrzegalem
                          >ceny nieruchomosci w Polsce wywindowali zagraniczni spekulanci -
                          >wsrod deweloperow i inwestorow pelno firm spoza Polski - a oni
                          >patrza na to co sie dzieje wokol - ty nie
                          >trzymaj sobie te klapki na oczach - fajnie ci w nich

panie, wyraźnie poprosiłem o podawanie ofert z Mokotowa i
                          Centrum,ślepy jesteś?? Nie chcę twoich zafajdanych dobrych rad,
                          przyjmij to do wiadomości cholera. Spadaj na wątki gdzie będziesz
                          mógł do woli się kłócić ze swoimi pociotkami. A tutaj nie spamuj ,
                          tłumoku, jak nie umiesz czytać co jest napisane w temacie wątku to
                          włącz sobie tv albo radio
                          • Gość: jacek poszukaj sobie mieszkania poza Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:47
                            dosc juz buractwa sie najechalo

• Gość: jacek pogadaj sobie z por.Colombo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:48
                            debile powinni trzymac sie razem
                            • Gość: por Colombo Re: pogadaj sobie z por.Colombo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 13:10
                              Ja, ja natirlisz. Montag morgen juz niedaleko. Sztres rosznie. Kiedy sztafeln
                              firer w grosse Koncern zapyta Jacenta czemu tak mala posten o polnisze
                              deweloperen szwajne na weekend Jacenta napisala. Moze strzal od sztafeln firer w
                              banken gruppe wylapac. No chyba, ze jeszcze jakies dobrre polacken witze
                              przygotuje dla herr szef. Duzy geld od Koncern za pisanie o polnisze developeren
                              katasstroffa to i duzy sztres u Jacenta jest.
            • steady_at_najx Re: do steady@najx 18.05.08, 18:51
              Nie w tym rzecz.
              Kiedys przynajmniej argumenty miales wyrafinowane, teraz wyglada jak bys zaczal bawic sie w zabawe "łełełę no pokazcie mi spadki, łeee"
              • Gość: mgmg Re: do steady@najx IP: *.aster.pl 18.05.08, 19:12
                lecz się

pokazuj oferty o które uprzejmie prosiłem, albo wypad z wątku
                nie zamierzam więcej tu dyskutować z paranoikami
                • Gość: Gosc Re: do steady@najx IP: *.brutele.be 18.05.08, 19:35
                  oto przyklady

www.domiporta.pl/details,191,104644180.asp
                  www.domiporta.pl/details,191,103588444.asp
                  • Gość: mgmg Re: do steady@najx IP: *.aster.pl 18.05.08, 19:49
                    thnx, akurat te 2 anonse już ktos uczynny wyżej podał
                    na razie bez rewelacji niestety w tych lokalizacjach z tego co szukam
                    • Gość: jarek Re: do steady@najx IP: *.wro.vectranet.pl 18.05.08, 20:35
                      > thnx, akurat te 2 anonse już ktos uczynny wyżej podał
                      > na razie bez rewelacji niestety w tych lokalizacjach z tego co
                      szukam

bez rewelacji czy z rewelacją przykład spadków dostałeś .
                      a tak z ciekawości ile zł podatku Ci grozi jeśli nie kupisz tego
                      mieszkania ??
                      • Gość: mgmg Re: do steady@najx IP: *.aster.pl 18.05.08, 21:19
                        szczerze, to cena tych ofert przed rokiem czy 1/2 roku kompletnie mi
                        zwisa;) interesuje mnie oczywiscie tylko cena jaką ja będę musiał
                        wyłożyć. podatek naliczony w wys 4X tys. Niby nie tak wiele, ale
                        1.mam jeszcze czas 2.sytuacja towarzysko-rodzinna oraz zawodowa
                        skłania mnie do stabilizacji i zakupu docelowego lokum. - ergo
                        mieszkanie to tak czy owak kupię.
                        Rozważam też aukcje komornicze - śledzę je cały czas, nawet
                        wpłacałem już wadium, tylko z nimi jest taki problem że 95%
                        dłużników przed licytacją dogaduje się z wierzycielami i licytacja
                        jest odwołana. OCzywiście nie są to postępowania po tzw 'subprime',
                        przynajmniej na razie się z taką nie spotkałem.
                    • Gość: johnny Re: do steady@najx IP: *.aster.pl 18.05.08, 20:40
                      Ma chlopak racje: "fajne lokalizacje nigdy nie spadaja". to chyba
                      nam wszystkim proboje wmowic. Powiedz jeszcze, ze sprzedales 2 lata
                      temu, przed banka, za namowa KZS.
                      • Gość: jacek najsmieszniejsze jest to, ze na wzrostach korzyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 21:13
                        korzystam - moje papierowe zyski wygladaja imponujaco

3 lata emu moglem za swoje "wlosci" kupic srednie mieszkanie we
                        Wiedniu

teraz starczyloby mi na przyzwoity dom - albo na dwa duze mieszkania

nie ma nic przeciwko temu zeby banka trwa dalej - tylko, ze to
                        absurd - w ktorym nie bardzo chce uczestniczyc

im predzej wahadlo wroci do normalnego polozenia tym lepiej dla
                        gospodarki

cena utrzymywania takich absurdalnych poziomow cen nieruchomosci
                        jest postepujaca emigracja talentow - nie zmywakowcow i budowlancow -
                        tylko najlepiej wyksztalconych,mlodych ludzi

dlugotrwalym efektem bedzie starzejace sie spoleczenstwo mieszkajace
                        w rozpadajacych sie budynkach o absurdalnie wysokich cenach - i
                        handel wymienny - bez szans na zakupienie pierwszego lokum dla
                        molodych ludzi
                        • Gość: mgmg do johnny'ego IP: *.aster.pl 18.05.08, 21:20
                          >Ma chlopak racje: "fajne lokalizacje nigdy nie spadaja". to chyba
                          >nam wszystkim proboje wmowic. Powiedz jeszcze, ze sprzedales 2 lata
                          >temu, przed banka, za namowa KZS.

witam kolejnego paranoika.
                          co tu robisz, miły panie?
                          nie pomagasz? więc o co chodzi? chcesz poprzeszkadzać?

• Gość: jacek czy wierzycie w dobre intencje mgmg ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 21:37
                            czy uwazacie ze ktos moze byc tak niwny zeby szukac okazji przez
                            forum ???

biorac pod uwage zestaw socjotechnik (patrz powyzej) - ktore mgmg
                            wykorzystuje - nalezy uznac iz jego watek zalozony zostal wylacznie
                            w celu nieudolnego reductio ad absurdum

drogi mgmg - absurdem i falszem nie zaprzeczysz prawdzie

your bluff is too evident

z pustego Salamon nie naleje (podobno Salamon naprawde chcial
                            przeciac to dziecko na polowki - po jednej dla kazdej z matek)
                            • Gość: mgmg Re: czy wierzycie w dobre intencje mgmg ??? IP: *.aster.pl 18.05.08, 21:47
                              paranoik wszędzie widzi wroga
                              • Gość: jacek czy wierzycie w dobre intencje mgmg ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 22:05
                                mow co chcesz - a ja wcale nie jestem twoim wrogiem

• Gość: mgmg Re: czy wierzycie w dobre intencje mgmg ??? IP: *.aster.pl 18.05.08, 22:30
                                  jakie intencje? kurka wodna.. jak ci podaje pietruszke pani w
                                  warzywniaku tez podejrzewasz złe intencje?
                                  podawaj oferty.. albo zmykaj;) poniał
                                  • Gość: johnny Re: czy wierzycie w dobre intencje mgmg ??? IP: *.aster.pl 18.05.08, 22:51
                                    Ma racje. Tylko przeciez nielogicznie myslacy konsument zanim kupi
                                    pietruszke, sprawdzalby ceny na forum Pietruszka: Warszawa. Taki
                                    nielogicznie myslacy pytalby tez o warzywniaki w okreslonym
                                    kwadracie ulic (wiadomo - odleglosc od miejsca spozycia wplywa na
                                    swiezosc produktu). Okreslilby tez ramy czasowe na swoj zakup (np:
                                    zakup w piatek, na niedzielna zupe).
                          • Gość: Leszek mgmg przeszłeś do "merytorycznych" argumentów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 23:57
                            Tak trzymać.
                            Zwyzywaj wszystkich na tym forum i dołącz do swojego koleżki trolla
                            muffy.

Gość portalu: mgmg napisał(a):
                            > witam kolejnego paranoika.
                            > co tu robisz, miły panie?
                • steady_at_najx Re: do steady@najx 19.05.08, 14:24
                  > lecz się

Nie, to Ty sie lecz. To po pierwsze, po drugie watek nie jest Twoja
                  wlasnocia i sam nieraz "wpieprzales sie" z durnymi uwagami, mimo, ze
                  proszony nie byles. Nie jestes moderatorem i nie Ty rodzielasz kto
                  moze pisac a kto nie.

Bawi mnie Twoja agresja, nie bede stosowal tutal "filozofi
                  kalomierza" ale pokazuje to ze jednak jakis nocnik sie szykuje ??

Powtorze : schodzisz na psy....
                  • kensio Kałomierz - shitmeter :D 19.05.08, 14:32
                    Ciesze sie ze ten wstydliwe urzadzenie, ale jakze niezbedne, robi
                    jednak furore na forum :D
                    • Gość: jacek shit-o-meter bedzie lepiej IP: *.dsl.sil.at 19.05.08, 19:56
                      albo pomiar deweloperskiego luziku

wyluzowany jak deweloper na wiosne
                      • Gość: doritta Re: shit-o-meter bedzie lepiej IP: *.acn.waw.pl 19.05.08, 23:35
                        załóżcie sobie chłopcy swoje forum, np "Czekamy na spadki i gadamy o
                        kupie" - wtedy bedziecie sie tam swietnie czuli. Nie wiem, co was
                        motywuje do tego, zeby tu tak regularnie pisac, skoro nie jestescie
                        zainteresowani kupnem mieszkania/domu - to wasz problem.
                        Przyjmicie do waidomosci, ze "madrosci" jacka, kensia itp osobnikow,
                        w stylu wysmiewanie wszystkich lokaliazacji, o których ludzie pisza,
                        straszenie, ze zaraz cena spadna i jeszcze trezba czekac rok, dwa,
                        cztery, gledzenie o tym jak tanio jest innych krajach (nie wiem co
                        tu w takim razie jeszcze robicie), sa przez wiele osób odbierane
                        jako nie na temat i skrajnie nudne. To tyle - od niedawnego
                        czytalnika forum, ktory nabył juz lokum i znika do innych zajęć.
                        • Gość: mgmg Re: shit-o-meter bedzie lepiej IP: *.aster.pl 19.05.08, 23:59
                          Pani zajrzała na forum w kwestiach merytorycznych? Ah, co za
                          pomyłka.. ;) niestety forum ma nieco mylną nazwę.. Trawestując nazwę
                          dawnego przeboju, Paranoja welcome to ;)
                          • Gość: Tacy samotni Re: shit-o-meter bedzie lepiej IP: *.jmdi.pl 20.05.08, 00:15
                            Nie wiem jak to ujac najlepiej, ale jestescie kochani...

I tacy samotni.

doritta, naprawde sadzisz ze przewidywanie spadkow cen wywoluje
                            strach wsrod ludzi ? Milych snow...

Ale pewnie juz tego nie przeczytasz, bo nie jestes przeciez relnie
                            zainteresowana... Do zobaczenia pod innym nickiem.
                            • kensio Niedobrry kensio i jacek :D 20.05.08, 09:46
                              Wstydźmy sie!

Straszymy tu biedną kolezankę oraz znanego z wielu "merytorycznych"
                              postów uzytkownika mgmg :D Niedobre z nas chłopaki...

Kolezanka powiada ze kupiła... Gratulujemy i cieszymy sie dołaczenia
                              do grupy myślacej bezrefleksyjnie :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka