Dodaj do ulubionych

Triton mięknie :))))

IP: *.aster.pl 19.05.08, 18:24
Przeczytajcie uważnie, można boki zrywać
"Triton Development ocenia, że w czerwcu tego
roku będzie w stanie powiedzieć, czy na pewno zrealizuje prognozy
na 2008 rok. Spółka w ciągu kilku lat nie wyklucza wejścia w
segment projektów komercyjnych i pod wynajem - poinformował
dziennikarzy prezes spółki Tomasz Zganiacz.
Triton prognozuje na 2008 rok osiągnięcie 81,7 mln zł zysku
netto, 368,4 mln zł przychodów i 101,7 mln zł EBITDA. Większość
przychodów i zysku ma zostać wypracowana z projektu Triton Park.
"Gdyby Triton Park przeciągnął się na przyszły rok, nie będziemy
w stanie wykonać prognozy. Myślę, że w czerwcu powinniśmy mieć
większą pewność co do realności wykonania prognozy" - powiedział
Zganiacz.
Dodał, że firma Mace Polska, która organizuje generalne
wykonawstwo w projekcie Triton Park, deklaruje, że inwestycja
zostanie zakończona do końca 2008 roku.
"Nie opieramy się tylko na deklaracjach zawartych w umowie z Mace
Polska, ale śledzimy negocjacje z podwykonawcami. Oni proponują
różne terminy zakończenia budowy" - powiedział prezes."
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek nie ma to jak nazwiska deweloperow IP: *.dsl.sil.at 19.05.08, 19:58
      Zganiacz, Zwalka ....

znacie jeszcze jakies inne typy ???

wyluzowany jak deweloper na wiosne
    • misza_betoniarz Re: Triton mięknie :)))) 23.05.08, 18:46
      www.tritonpark.pl/R.html
      Na tym etapie juz powinny byc robione mury a tu sie nic nie dzieje, wniosek jest
      takie ze nie maja wykonawcow albo nie potrafia budowac, obstawiam jedno i drugie :)

W tym tempie skoncza za 2 lata jak wogole skoncza.
      • Gość: krach Re: Triton mięknie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 18:51
        jak widzę humory dopisują, ale z punktu widzenia KZS lepiej by było
        gdyby wybudowali jak najszybciej
        więc trochę się dziwię
        • Gość: jacek dlaczego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 20:06
          to ze troche opoznia egzekucje - nie znaczy ze nie bedzie widowiska

juz teraz mozna kupowac gotowe albo w przededniu oddania
          • Gość: krach Re: dlaczego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:21
            a co będzie mieć potencjalny klient z tego widowiska?

a teraz to chyba nie kupujesz?
            czy kupujesz bo juz sie pogubiłem
            • Gość: nina Re: dlaczego ??? IP: *.acn.waw.pl 23.05.08, 22:17
              jacek to typowy paranoik-sadystka. Cieszyłoby, gdyby ktoś
              zainwestował w mieszkanie i developer by mu zbankrutował. Albo coś
              komuś dziadowskiego wybudowano koło domu. Jackowi się w życiu nie
              powodzi, to niech i inni mają przejechane. A co. Bojownik od siedmiu
              boleści.
              • Gość: 10% Re: dlaczego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 22:26
                :)))
                • Gość: jacek dlaczego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 22:56
                  tak bez slinki ???

powinoo byc :))),,,,
              • Gość: jacek nie mnie martwi owczy ped do pozbywania sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 22:55
                pieniedzy - w zamian za co pazerni deweloperzy zabudowuaj kazdy
                wolny trawnik - korumpujac urzednikow

jesli ciebie takie zjawiska ciesza - to jest bardzo mi ciebie
                szkoda
                • Gość: krach Re: nie mnie martwi owczy ped do pozbywania sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 23:49
                  hmmm ciekawe jak wyglada takie korumpowanie
                  bo oczywiście sam urzędnik czysty jak łza całymi dniami siedzi i
                  rozmysla
                  ach moja gmino, moja dzielnico najdroższa, takie mam plany wobec
                  ciebie, tyle bym dla ciebie zrobił
                  i tu nagle jebut wchodzi deweloper
                  urzędnik:
                  -nie,nie,nie,nie!
                  -co nie? ja ci dam nie!
                  -nie chamie w złotym łancuchu, spie..j, nie chcę cię znać, zrobię
                  wszystko dla mojej dzielnicy
                  w tym momencie deweloper wyjmuje z teczki...
                  no właśnie, jacek co wyjmuje? dokończysz?
                • Gość: nina Re: nie mnie martwi owczy ped do pozbywania sie IP: *.acn.waw.pl 24.05.08, 01:17
                  owczy pęd do pozbywania się pieniędzy. Dobre, bo mocno. Jacek kupił
                  sobie hałs, bo przecież "porządny człowiek musi mieć, gdzie
                  mieszkać". Ale inni jak kupuja sobie lokum, to ujawniają "owczy
                  pęd". Dlaczego developer wybudował dom na jacka trwaniku? moze
                  dlatego, ze brakuje planow zagospodarowania terenu? moze dlatego,
                  jackowy trwanik to działka uzbrojona? moze to w sumie atrakcyjne
                  miejsce, bo obok jest droga/komunikacja miejska/szkoła/sklep. Czy to
                  nielegalne (chyba sie tu scigasz z kims na forum w tej kwestii)? Nie
                  wiem. Czy nieprzyzwoite? Mozliwe? Czy miliony ludzi (kierownaych
                  owczym pedem, no ba!) marzy o tym, zeby zagladac ci do talerza przez
                  okno? Jasne... (to mi przypomina czasy liceum, gdy przyejechali na
                  wymiane Holendrzy i pytali nas: dlaczego mieszkacie w takich małych
                  mieszkaniach? Dlaeczego macie dwie sypialnie i tylko jedna łazienkę?)
                  • Gość: jacek nie, mnie martwi owczy ped do pozbywania sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 08:04
                    ja kupilem za swoje - wybierajac oferte optymalna za posiadane
                    srodki - przez kolejne lata dzialajac w lokalnym stowarzyszeniu
                    domagalem sie uchwalenia PZP i zapewnienia zachowania norm
                    srodowiskowych

jesli ktos placi 10 k za mkw potencjalnego mieszkania o nieznanej
                    jakosci i w nieznanym otoczeniu, o niewielkiej powierzchni - bez
                    wkladu wlasnego na 40 lat splaty i ponad 50 miesiecznego obciazenia
                    z tego tytulu - dowowdzi braku umiejetnosci oceny sytuacji

jego decyzja jest wysoce absurdalna - oparta na emocjach - i
                    niemozliwa do racjonalego uzasadnienia
                    - i spelnia definicje pojecia -
                    pozbywanie sie pieniedzy - i dzis i jutro
                    • Gość: nina Re: nie, mnie martwi owczy ped do pozbywania sie IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 14:12
                      a co cie obchodzi na co ktos wydaje swoje pieniadze??? to, ze ty
                      wolisz kupowac za gotowke, a nie z kredytu hipotecznego, to jest
                      twoj biznes i twoja ocena tego jak i na co gospodarowac pieniedzmi.
                      To raz, a dwa, ze to ze kupiles sobie kawalek dzialki nie oznacza,
                      ze mozesz czuc sie panem calej okolicy i decydowac, co ma obok
                      stanac. Kup sobie (tylko za gotowke, zeby bylo racjonalnie) jakas
                      kilkuhekatrowa posiadlosc, to bedzie sam decydowal jak bedzie
                      wygladal twoj widok z okna. A tak - wydaje ci sie, ze jestes jasnie
                      panem hrabia z ursusa, a w rzeczywsitosci realizujesz sie glownie z
                      interncecie i szlag cie trafia skad ludzie maja pieniedze wieksze
                      niz ty.
                      • Gość: jacek deweloper reklamuje swoja inwestycje jako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 17:46
                        kameralny apartamentowiec wsrod zieleni i zabudowy jednorodzinnej

do wspolnoty sasiedzkiej wnosi beton, msrod i halas - i 0 zieleni

jasne wiec ze chce zarobic moim kosztem

okradajac kogos - mozna zarobic wiecej niz ci okradani

tak samo jak ja mysla pozostali sasiedzi - posiadajacy lacznie
                        kilka razy tyle co zakupil sobie deweloper - a wiec jest on w
                        mniejszosci

cala infrastruktura powstala z naszych pieniedzy i przewidziana
                        byla dla zabudowe jedorodzinna - a nie na 30 mieszkaniowy blokowiec
                        z 1000 metrowym garazem podziemnym

juz teraz siec elektryczna jest przeciazona i skoki napiecia
                        niszcza sprzet domowy - podlaczenie 30 mieszkan wymusi zwiekszenie
                        cisnienie w sieci wodociagowej - a wiec koniecznosc inwestycji po
                        naszej stronie (m in reduktory cisnienia)

pozostaje jeszcze prawo budowlane i tzw lad przestrzenny -
                        ci sami urzednicy ktorzy odmawiaja wydania zgody na budowe garazu
                        na jeden smaochod - wydaja zgode na obiekt o kubaturze 10 tys
                        kubikow wsrod domkow jednorodzinnych

w sposb jawny pochwalasz popelnianie przestepstwa korupcji,
                        przestepsw wobec dokumentow i lamanie prawa budowlnaego
                        • Gość: nina Re: deweloper reklamuje swoja inwestycje jako IP: *.acn.waw.pl 25.05.08, 20:30
                          Aha, to na tym polega ta zbrodnia. Współczuje (serio), ale czarno
                          widze mozliwosci zawalczenia z ta budowa z uzyciem takich
                          arguemntow. Cos moze byc niezprzywoite, ale nie znaczy, ze bedzie
                          niezgodne z prawem. Zreszta taki dziki zachod jest w calej w
                          Warszawie. Gdzie ty widzisz jakas realziacje planow
                          urbanistyczncych? Praktycznie wszedzie jest chaos urbanistyczny,
                          przeciazenie infrastruktury/braki w infrastrukturze, uroda domow = 0
                          albo nawet -5, domy i domki od sasa do lasa, maksymalne wyciskanie
                          powiezchni uzytkowej z metra gruntu, brak terenów zielonych i innych
                          miejsc przestrzeni wspolnej, płoty, bramy, a przy bramach emeryci w
                          charakterze bodygardow. I tak dalej, długo by wyliczac. Taka ta nasz
                          epoka. Za kilka lat zapewne bedzie sie to zmieniac. Zreszta takie
                          czynniki jak estetyka domu i otoczenia bedzie zapewne co raz
                          bardziej cenotworczym elementem danej nieruchomosci.
                          • Gość: jacek a kiedy uzylem slowa "zbrodnia" ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 20:39
                            jest dziki zachod - bo ludzie sie na to zgadzaja

i malo tego - placa za to, ze ktos w ich imieniu kogos okradnie -
                            majac nadziejze podzieli sie lupem (w sumie paserstwo)

tylko, ze oszust oszukuje wszystkich rowno - dla niego liczy sie
                            wylacznie jego korzysc - a wiec oszczedzi na materialach, na
                            wielkosci okien, na izolacji akustycznej, zrobi ocieplenie pozna
                            jesienia lub zima, zbuduje wiecej mieszkan

tak sie konczy kupowanie dziur w ziemi - i robienie interesow z
                            kombinatorami, w dodatku bez doswiadczenia
                      • Gość: gość Re: nie, mnie martwi owczy ped do pozbywania sie IP: *.gprs.plus.pl 31.10.08, 21:50
                        Z innych ludzi którym wmówili że 14 metrów jest warte 200 tys. i
                        dlatego warto wziąc kredyt hipoteczny bo ceny mieszkań zawsze rosną.
                        Jakbyś nie wiedziała to ci przypomniałam.
                    • Gość: ech Re: nie, mnie martwi owczy ped do pozbywania sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 21:59
                      Jacek weź się napij zimnej wody.
                      • Gość: jacek nie, mnie martwi owczy ped do pozbywania sie IP: *.dsl.sil.at 27.05.08, 22:13
                        a cos do rzeczy ????
      • Gość: Grzmil Re: Triton mięknie :)))) IP: *.aster.pl 02.07.08, 17:25
        Skończą skończą, zamrożona inwestycja dużo kosztuje, więc bez
        względu na cenę czasem trzeba dokończyć inwestycję, żeby zmniejszyć
        straty.
    • misza_betoniarz Re: Triton mięknie :)))) 23.05.08, 18:48

www.tritonpark.pl/galeria.html
      Na tym etapie budowy juz powinny byc robione mury a tu sie nic nie dzieje,
      wniosek jest taki ze nie maja wykonawcow albo nie potrafia budowac, obstawiam
      jedno i drugie :)

W tym tempie skoncza za 2 lata jak wogole skoncza.
      • Gość: gość Re: Triton mięknie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:34
        Ale wy jesteście znawcami!!!Myślę że z konkurencji lub z firmy która weszła z
        Tritonem w konflikt po prostu już nie chce się czytać Rudy od kilkunastu
        miesięcy tworzysz różnorodne niekorzystne wątki co do Tritona nie wiem co
        osobiście Ci ten deweloper przeszkadza jesteś po prostu podżegaczem i szukasz
        taniej sensacji.
        • Gość: jacek a co zlego widzisz w przywolaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:52
          artykulu z gazety ???

jakas mania przesladowcza ???
          • Gość: Leszek Boi się że mu pracodawca splajtuje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 16:57
            I nigdy nie zobaczy wypłaty z którą pracodawca zalego mu już 3
            miesiące, bo nikt tego czegoś nie kupuje.
        • misza_betoniarz Re: Triton mięknie :)))) 23.05.08, 22:26
          Osobiscie to mnie wali czy Triton wybuduje ten budynek czy tez nie, zdjecia z
          budowy pokazuja ze Triton z MACE jakos nie spiesza sie z rozpoczeciem kolejnych
          prac a to oznacza ze termin oddania budynku sie przesunie.

Teraz pytanie czy robia to celowo czy tez nie potrafia nad tym zapanowac, tak to
          sie konczy jak handlarz zostaje deweloperem :)

ps. przypomnial mi sie teks na forum jak to jakis sklepikarzyna sprzedal trzy
          sklepy i wzial sie za budowanie, gdyz mozna na tym lepiej zarobic. Tylko ze
          budowanie to nie handel warzywami, teraz sobie wyobrazcie jak moze wygladac
          robota przez niego zrobiona :)

• Gość: ela Re: Triton dotrzyma terminu? IP: *.aster.pl 26.05.08, 20:40
            Czy Waszym zdaniem Triton jest wstanie dotrzymać terminu? Kupiłam
            tam mieszkanie. Developer stanowczo zapewnia że termin zakończenia
            to koniec tego roku. Co prawda prace trwają cały czas ale znajomi
            mówią że powinny być już być robione mury a nic takiego nie ma.
            Słyszałam też że wykończenie takiego dużego budynku to min. 10
            miesięcy? Jakie jest wasze zdanie?
            • misza_betoniarz Re: Triton dotrzyma terminu? 26.05.08, 21:28
              Nie ma szans na zakonczenie inwestycji w tym roku, chyba ze sobie odpuszcza to
              wtedy tak. Na zdjeciach widac ze nie ma murow a po nich jest jeszcze duzo do
              zrobienia. Pewnie bedzie tak ze jak sie uporaja juz z murami to nie beda mieli
              okien, jak nie beda mieli okien to tynkarze nie beda chcieli tynkowac, jak juz
              zamontuja okna i tynkarze zaczna robic to sie obudza z elewacja itd. mozna by
              tak dlugo pisac.
              Triton cos wczesniej wybudowal, ma doswiadczenie w tego typu dzialalnosci ? :)

• Gość: max Re: Triton dotrzyma terminu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 14:22
                czytalem Wasze opinie i szanuje je. Ale nie rozumiem tematu "murow".
                Piszecie, ze powinny stac juz "mury". Ale na zdjeciach jest ich sporo
                a jak przejezdzalem obok, to widzialem, ze sa na poziomie 9 pietra.
                Mozliwe, ze nie zrozumialem czegos i dlatego prosze o wyjasnienie.

pozdrawiam
            • Gość: asia Re: Triton dotrzyma terminu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:16
              Ale czytając odpowiedzi na Twoje pytanie, pamiętaj, że nie masz
              żadnej gwarancji, czy odpowiadający ma o tym jakiekolwiek pojęcie.
              Najlepiej rozpuścić wici wśród znajomych, znaleźć jakiegoś
              budowlańca od mieszkaniówki i poprosić, żeby rzucił okiem na
              inwestycję.
            • Gość: realista Re: Triton dotrzyma terminu? IP: *.aster.pl 27.05.08, 21:12
              Dziewczyno jak masz mozliwość to zrezygnuj, chyba że Ci wogóle nie
              zależy na terminie. Jeżeli ktoś twierdzi że zakończy tą inwestycje
              do końca roku to powinien się leczyć - na głowę. Zrobili połowę
              konstrukcji i co ? nic więcej mury nie zaczęte, instalacje nie
              zaczete, Twierdzą że sprzedali 240 mieszkań w sumie jest ok.600. A
              jeszcze tynkarze, posadzkarze, elewacja, zagospodarowanie terenu ,
              przebudowa Grójeckiej!!! , przyłącza, odbiory a ztym przy tej
              inwestycji może być różnie, ponoć jest duzo odstepstw. Tymbardziej
              że jak zima będzie ostrzejsza to wszystko stanie. Kłamią w żywe
              oczy. Koniec przyszłego roku to minimum, jeżeli się zorganizują :)
              • Gość: znawca Re: Triton dotrzyma terminu? IP: *.chello.pl 30.10.08, 22:48
                Termin konca inwestycji - nieznany!
                Idzie zima a nie zaczeli robic elewacji! Chyba nikt tam nie pracuje!
                • scott22 Re: Triton 31.10.08, 12:57
                  już dawno zwracałem uwagę na to, że nasze środowisko deweloperów
                  zostało zaśmiecone przez różnych spadochroniarzy. ci wszyscy
                  złotoustni opowiadali na około, że ich realizacje będą zrobione
                  w terminie i w bardzo dobrej jakości. ale czas pokazał, że to były
                  tylko gadki bez pokrycia. takie tam trele-morele. poz
                  • Gość: jacek to trzeba bylo ich powywalac z PZFD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 09:10
                    przeciez 100 pct spadochroniarzy tam jest

tam sie wykaz odwaga
                    • scott22 triton 06.11.08, 13:42
                      mam odwagę mówić o różnych niedorzecznościach, które mają miejsce
                      w deweloperce. nawet pokazuje wam, pewne działające w tej branży
                      mechanizmy. o tym, że triton będzie krwawił, pisałem rok temu.
                      pojawiali się różni obrońcy i pseudo-znawcy, którz stali za spółką.
                      brawo klakierzy. brawo. ale to czas pokazał, kto ma racje. poz
                      • Gość: xxx Re: triton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 11:25
                        Triton już się sprzedaje w centrach handlowych. W Blue City postawili stoisko z
                        Tritonem, gdzie smutny pan (siedzący cały czas na naszej-klasie) próbuje wcisnąć
                        te "apartamenty". Najgorzej mu idzie odpowiedź na pytanie "kiedy to będzie
                        ukończone".
                        • Gość: jacek Re: triton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 16:05
                          Triton to padaka. ciekawe kto przejmie mase upalosciowa czy nasi czy jakis
                          zagramaniczniak ?

kwadraty maja niekiepskie ale firma padaka

na wiosne bedzie mozna juz sie rozejrzec wsrod licytacji komornicznych
                          • Gość: Zajebioza4000 Re: triton IP: *.eranet.pl 20.11.08, 22:22
                            A mnie się podobają te papierowe okna, są naprawdę odlotowe.
                            Przypominają mi film "Szogun". Ciekawe czy w patio posadzą bambusa?
                            • scott22 Re: triton 21.11.08, 09:09
                              już na początku tego roku pisałem, że ta inwestycja ma dużą szanse
                              na wywrotkę.
                              ale klakierzy zapewniali, że firma mace polska dokona cudu .
                              niestety, ale cudu nie było.
                              zostało wielkie gó....
                              jeżeli lubicie te klimaty to zapraszam na plac budowy i waszym oczom
                              ukaże się mega-gó....
                              a miało być tak wspaniale. poz
                              • Gość: andrzej Re: triton IP: *.aster.pl 21.11.08, 19:01
                                a co ty wiesz o tej budowie? Bo ogólnikami " ze jest do du..." to
                                kazdy potrafi rzucac.
                                • Gość: xxx Re: triton IP: *.acn.waw.pl 22.11.08, 11:14
                                  Wystarczy zobaczyć - w zeszłym roku zapisywali na "listy rezerwowe", termin
                                  oddania czerwiec 2008 rok, a jest wielkie g..., nawet stanu surowego zamkniętego
                                  nie ma i długo nie będzie. Sprzedają w Blue City przy Piotrze i Pawle, ale
                                  trzeba chyba na łeb upaść, żeby już teraz płacić kasę za coś, co być może kiedyś
                                  będzie :)))
                                • Gość: X Re: triton IP: *.aster.pl 24.11.08, 19:46
                                  Idź do developera i zapytaj
                                  - dlaczego połowa mieszkań nie spelnia norm nasłonecznienia
                                  - co bedzie z odprowadzeniem deszczowki - moze bedzie tak jak na
                                  jednym z osiedli na białołece gdzie scieki sa wywozone przez
                                  szambiare
                                  - termin oddania jak dobrze pójdzie koniec 2009 początek 2010
                                  - a najbardziej podoba mi się robienie tynków w budynku osłonietym
                                  folią gdy nocą temp. spada poniżej zera
                                  • Gość: jacek norma naslonecznienia jest dosyc latwa do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 21:23
                                    spelnienia - wystarczy 1 godzina w czasie zrownania nocy z dniem

co oznacza 0 minut slonca od listopada do marca ...

• Gość: krzempus Re: norma naslonecznienia jest dosyc latwa do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 14:06
                                      nie godzina tylko 1,5 h - jak cos piszesz to sprawdź dokładnie (i to w zabudowie
                                      śródmiejskiej) bo np. w takich włochach to juz 3 godziny - DZ.U. nr 75 - do lektury
                                      • Gość: jacek norma naslonecznienia jest dosyc latwa do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 16:00
                                        Triton nie buduje we Wlochach tylko wsrod wysokiej zabudowy

kawalerki w inwestycji na Bratniej nie maja nawet zapewnionej 1
                                        godziny naslonecznienia - a co dopiero mowic o 3 !!!
                                        • Gość: krz Re: norma naslonecznienia jest dosyc latwa do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 14:38
                                          kawalerki w zabudowie śródmiejskiej w ogóle nie muszą spełniać norm
                                          nasłonecznienia - odsłyłwm do Dz.U. nr 75 - warunki techniczne jakie....
                                          • Gość: jacek to po co bylo to pismo do Min Infrastruktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 19:02
                                            w uzasadnieniu jest mowa wylacznie o kawalerkach
    • Gość: xxx Ja tego Tritona nawet lubię IP: *.acn.waw.pl 25.11.08, 21:25
      codziennie patrzę jak te mury pną się do góry i codziennie na ten widok
      niezmiernie się cieszę, że nie utopiłem kasy w tym bagnie, bo teraz byłbym bez
      mieszkania, bez nadziei na mieszkanie w sensownym czasie, ale za to z kredytem
      na Tritona :D
      • Gość: Rudy Re: Ja tego Tritona nawet lubię IP: *.aster.pl 25.11.08, 21:56
        rzekłbym, nie z jednym kredytem. ta spółeczka ma także kredyt 100
        mln na hipotece. a tego nie spłacą prawnuki nabywców ( jeśli tacy
        wogóle są :))
        • scott22 Re: Tritona 26.11.08, 08:40
          andrzej: o tej właśnie budowie wiem więcej niż zapewne większość
          forumowiczów.
          jako aktywny uczestnik rynku deweloperskiego wiem o wielu
          budowach/inwestorach bardzo wiele.
          sądzę, że wielu kolegów po fachu dysponuje porównowywalną wiedzą.
          tylko, że ja coś nie coś napiszę.
          bez konkretnych uwag, gdyż o konkurencji się żle nie mówi.
          ten inwestor, to nie jest nasz kolega z branży, tylko przypadkowicz.
          spadochroniarz, który zaplątał się w coś, co na papierze rodziło
          kolosalne zyski.
          zyski na papierze.
          ale mój ulubiony <rynek> zrobił porządek z tym spadochroniarzem
          i jemu podobnymi. poz
          • Gość: jacek czy Triton nalezy do PZFD ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 08:45
            nie potraficie go usunac ???

pewnie dlatego ze ponad polowa to spadochroniarze

zreszta w tej branzy wc destr tez jest od lat - i co to niby ma
            gwarantowac ? w czym jest lepszy od spadochroniarzy ?
          • Gość: wrubel Re: Tritona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 18:11
            Prezes nie jest głupi sprzedał swoje pola spółce za niezłą kasę
            • Gość: Zajebioza4000 Re: Tritona IP: *.eranet.pl 01.12.08, 00:18
              Od kilku dni na placu budowy stoją okna, stoją i mokną... Co ciekawe
              nie są to okna drewniane tylko (jak potwierdził ochroniaż)
              plastikowe. Zainteresowani na pewno wiedzą czym kusił Triton:
              drewniana stolarka okienna. Jesli naprawdę wstawiają plastiki to
              byłby to kryminał.
              • Gość: j.bartosiewicz.00 Re: Tritona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 07:20
                przeciez klienci chca sie wprowadzic w miare szybko wiec nie mozna zamknac
                budowy na czas zimowy

ja mam pelne zaufanie do harmonogramu budowy i koordynacji dzialan na placu

mieszkam niedaleko na Wlochach i czasami przejezdzam kolo Tritona - budowa
                wyglada na bardzo zaawansowana i profesjonalnie prowadzona

chyba mamy do czynienia z nagonka konkurencji na polska firme budowlana

----------------------------------------------------------------------------------
                J. Bartosiewicz prognozuje : wzrost cen RE w Q1 2009
                J. Bartosiewicz reczy honorem za: Property Development
                • Gość: krzempus triton to dziadowska firma i dawno powinna byc zli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 17:49
                  zlikwidowana

nie dosc ze robia mi konkurencje to jest za tanio sprzedaja

a na smolnej tylko placz i zgrzytanie zebow
              • Gość: Goss Re: Tritona IP: *.chello.pl 01.12.08, 23:51
                Proponowalbym nie publikowac nieprawdziwych informacji, niesprawdoznych, bo narazasz sie tylko na odpowiedzialnosc karna i cywilna a w internecie nikt nie jest anonimowy wbrew pozorom :) Bzdury piszesz o oknach i tyle. Welet, ktory jest producentem nie produkuje w ogole okien z PCV a poza tym wystarczy pojsc na budowe i sprawdzic, ze to nie plasitik a drewno. Naprawde radzilbym pewnym ludziom z konkurencji wziac na opamietanie, bo jak by sie za was tak wziac to widze na tym forum kilka procesow karnych i cywilnych :) Zajmijcie wy sie lepiej soba.

PS. Nie wiem z jakim "ochroniażem" rozmawiałes ale raczej sprawdz najpierw sam a potem dopiero cos publikuj.
                • Gość: Rudy Re: Tritona IP: *.aster.pl 02.12.08, 09:04
                  nie szanowna Pani/Panie nie zajmiemy się sobą. zajmujemy się
                  ciężkimi przypadkami z rynku dev, aby uchronić jelonków przed różnej
                  maści gnojami operującymi na tym rynku. sam zastanawiam sie nad
                  złożeniem zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa do
                  prokuratury w związku z manipulacją kursami akcji, które de facto są
                  warte mniej niż 0. swoją drogą kto dopuszcza akcje firm budujących
                  jeden dom do publicznego obrotu na gpw pozostanie już chyba tajemnicą
                  pozdrawiam
                  • jacor82 Re: Tritona 02.12.08, 11:03
                    Jeden dom? Ja widziałem tam 4. Lepiej zajmij się tymi, co budują koło linii
                    wysokiego napięcia, tras szybkiego ruchu, torów kolejowych, oczyszczalni
                    ścieków, bo na razie jest tak jak napisał przedmówca- nagonka na deweloperów z
                    polskim kapitałem. Jakbym słuchał takich jak Rudy to nigdy bym się nie
                    zdecydował na zakup mieszkania i czekał na obniżkę cen do usranej śmierci. Z
                    dedykacją dla Rudego i jemu podobnych- Peja "Co Cię Boli" :-D
                  • Gość: rolnik Re: Tritona IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.08, 11:07
                    > warte mniej niż 0. swoją drogą kto dopuszcza akcje firm budujących
                    > jeden dom do publicznego obrotu na gpw pozostanie już chyba tajemnicą

być może jest to dom publiczny ... dlatego został dopuszczony do obrotu
                    publicznego ;-)
                  • Gość: Goss Re: Tritona IP: *.chello.pl 02.12.08, 11:39
                    Czy ukończyłeś chociaż podstawówkę, żeby rozróżniać czy dany tekst pisze mężczyzna czy kobieta? Proponowałbym wyjawić jakiego dewelopera wy wszyscy krytykanci reprezentujecie i wtedy wszystko będzie jasne. Inteligentni ludzie sprawdzą budowę tam gdzie trzeba i nie potrzebują słuchać pseudorad udzielanych przez pracowników konkurencji lub przez życiowych nieudaczników, którzy jedyne co potrafią to siać zamęt i krytykować. Całe szczęście, że i na tym forum są jeszcze ludzie z głową na karku.
                    • steady_at_najx Re: Tritona 02.12.08, 12:07
                      uu w Tritonie nerwowka coraz wieksza.. rownia pochyla robi swoje :

www.money.pl/gielda/spolki_gpw/triton;development;sa,TRI,informacje.html
                      A wlasnie jak tam na budowie ? Prosimy o rzetelne i prawdziwe dane
                      • scott22 Re: Tritona 02.12.08, 14:47
                        sorry winetou, ale nie jesteście żadną konkurencją.
                        a poza tym, ja nie piszę niczego, co nie jest prawdą.
                        jak widzicie mój ulubiony <rynek>, sam robi porządek. poz
                        • arkaszka1 Re: Tritona 02.12.08, 17:59
                          A tak z ciekawości, za co wyrzucili Warbud i wlepili im taką karę,
                          przecież Warbud to nie banda chłystków z Koziej Wólki
                          • scott22 Re: Triton 04.12.08, 09:10
                            inwestor wziął warbud jako gg na swoją inwestycję [dobry ruch].
                            dzięki temu znał koszty własne.
                            stąd te prognozy publikowane w mediach.
                            zaproponował wysoką cene w swoim blokowisku [zły ruch].
                            gdyby znał rynek to wiedziałby, że polacy nie lubią blokowisk.
                            dlatego cena oferowana do sprzedaży powinna być niższa.
                            wstawił się w bardzo drogą reklame [pamiętne wkładki do gazety-
                            koszty bizantyjskie].
                            ale w tym czasie gg miał inną budowę.
                            ogólny brak ludzi, pomimo bardzo wysokich stawek w tamtym czasie nie
                            pozwolił gg na terminowe realizację poszczególnych etapów.
                            inwestor nie miał problemów z kasą gdyż miał kredyt w pko bp.
                            ale kasa to nie wszystko.
                            trzeba mieć doświadczenie i nie łykać bajerów.
                            należało zwrócić uwagę na krytykę ze strony innych deweloperów
                            i zareagować.
                            stąd ta długa decyzja z zerwaniem umowy z gg.
                            potem ta awantura z cudotwórcą mace polska.
                            resztę znacie. poz
                            • scott22 Re: Triton 05.12.08, 08:50
                              FORBES 12/2008,strona58 tytuł:
                              Weryfikacja polskiego luksusu- padną głównie duże projekty
                              zakładające budowę 200-300 lokali, które nie mają w sobie nic
                              z ekskluzywności i luksusu, a pod takim hasłem są sprzedawane -
                              ocenia Paweł Grząbka, dyrektor zarządzający CEE Property Group.
                              Mieszkanie w wieży złożonej ze stu podobnie urządzonych lokali
                              trudno określić jako wyjątkowe.
                              - Kupując je, traci się status osoby oryginalnej - ocenia Grząbka.
                              Za taki pseudoluksus nawet aspirujący nie będą przepłacać. poz
                              • Gość: gosc Re: Triton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 13:54
                                Proponuje, panu cutyowac caly tekst a nie wybrane jego fragmenty. Gdyby Pan tak zrobil, to wiadomo by bylo, ze artykul opisuje dwoch deweloperow - Dom Development i jego inwestycje przy Grzybowskiej oraz Sky Tower LC Corp. Ja wiem, ze latwo manipulowac, ale odrobina przyzwoitosci Panu by sie przydala :) Nie slyszalem zeby Triton wycenial swoje mieszkania na 20 tys zl a na 9-12 a to dosc znaczna roznica. I nikt kto kupuje tam mieszkania nie moze oczekiwac luksusow jak w apartamentach za 29-30 tys za m2. Zatem prosze cytowac calosc tekstu a nie tylko fragment (no chyba ze reprezentuje Pan Dom Development - to wtedy Panski zabieg jest calkowicie zrozumialy, aczkolwiek moralnie naganny). Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat.

P.S. Radze juz nie odpowiadac samemu sobie na swoje posty bo staje sie to smieszne. Prosze sie zajac przygotowaniami do swiat a nie weszeniem sensacji :)
                                • Gość: znawca Re: Triton IP: *.chello.pl 06.12.08, 14:13
                                  Ba faktycznie 12 tys za metr to nie luksus! Czlowieku na jakim
                                  swecie ty zyjesz!
                                  Jedz na budowe i zobacz postepy ! Jak skoncza w tym tepie w 2010 ta
                                  bedzie dobrze ale mi sie wydaje ze bedzie pierwszy "pseudo
                                  deweloper' bankrut.
                                  To tyle z mojej strony.
                                  • Gość: gosc Re: Triton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 18:19
                                    Prosze nie wmawiac mi ze cos napisalem jesli tego nie napisalem. I prosze sie odnoscic merytorycznie do tego co napisalem. Chodzilo mi tylko o to ze jak sie powoluje na jakis artykul to moze lepiej na calosc a nie tylko na wybrane fragmenty, ktore mu pasuja.
                                    A co do Panskich "zarzutow" to proponuje sprawdzic ile kosztuja mieszkania w okolicy Parku Szczesliwickiego i ile bierze TD za swoje mieszkania bo ponoc jak tu niektorzy juz pisalio bierze 8 tys za m2. Wiec nie wydaje mi sie to cena zbyt wygorowana jak na ta lokalizacje. A co do ewentualnego bankructwa to coz. Nigdy nie mozna byc niczego pewnym. Ale z tego co obserwuje branze to za III kwartaly w tym roku to TD osiagnal jeden z lepszych wynikow co wiecej ma jeszcze 50 mln zl kredytu w zapasie i 4 dzialki ewentualnie do sprzedazy. Wiec predzej sadze ze sprzeda jedna lub dzwie dzialko niz bedzie chcial oglosic bankructwo. I na koniec jesscze jedno. Zobaczcie ilu deweloperow ma obsuwe w terminie? Tylko Triton? Nie wydaje mi sie. A to ze opoznienie bedzie i ze faktycznie termin realizacji bedzie pewnie w III kwartale 2009 to trudno. To jest u Polakow najgorsze. Czekaja kiedy sie komus podwinie noga i jeszcze chetni mu to noge podloza. Nasz narod moze sie tylko uczyc wzajemnej pomocy od innych narodow na swiecie.

I ba faktycznie dla mnie mieszkanie w takiej lokalizacji za 10 tys. zl m2 luksusem nie jest. Jesli kogos stac tylko na mieszkanie na dalekiej Bialolece za 6 tys za m2 to faktycznie 10 tys za m2 moze mu sie wydawac luksusem. Ale Panu rowniez zycze zeby kiedys stac bylo Pana na mieszkanie i za 20 tys za m2. Pozdrawiam
                                    • Gość: jacek mieszkanie w tamtym miejscu (do parku to dluga i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 18:35
                                      wyboista droga - a w parku psie i pijackie odchody) nie byloby
                                      luksusem ani za 3 ani 30 tysiecy - szczegolnie jak sie wezmie pod
                                      uwage projekty, wedlug ktorych powstaja mieszkania

dzialki to moze sobie triton sprzedawac - tak samo jak sobie
                                      sprzedaje akcje i lokale uslugowe - i wykazywac w ten sposob super
                                      zysk
                                    • arkaszka1 Re: Triton 07.12.08, 09:57
                                      Ale z tego co obserwuje branze to za III kwarta
                                      > ly w tym roku to TD osiagnal jeden z lepszych wynikow co wiecej ma
                                      jeszcze 50 m
                                      > ln zl kredytu w zapasie i 4 dzialki ewentualnie do sprzedazy. Wiec
                                      predzej sadz
                                      > e ze sprzeda jedna lub dzwie dzialko niz bedzie chcial oglosic
                                      bankructwo. I na
                                      > koniec jesscze jedno. Zobaczcie ilu deweloperow ma obsuwe w
                                      terminie? Tylko Tr
                                      > iton? Nie wydaje mi sie. A to ze opoznienie bedzie i ze faktycznie
                                      termin reali
                                      > zacji bedzie pewnie w III kwartale 2009 to trudno.

Niezłe, bo zaangażowane. Wynik w III kwartale to fajna sztuczka ze
                                      sprzedażą samemu sobie powierzchni usługowych, na papierze całkiem
                                      ładnie to wygląda:). Co do terminu oddania, to raczej III kwartał
                                      2009 jest mało realny. Ostatnio byłem na Lutniowej i przez chwilę
                                      przyglądałem się budowie, w części pomieszczeń rozprowadzono
                                      elektrykę, widać było kanały wentylacyjne z powierzchni usługowej, w
                                      kilku miejscach leżały opate o ściane okna. Na budowie pracowało
                                      kilka brygad, jak na tak duży obiekt to niewiele. A zima przed nami,
                                      budowa nie jest zamknięta, oczywiście nie licząc tych pięknych
                                      foliowych okien.
                                      A co do Panskich "zarzutow" to proponuje sprawdzic ile kosztuja
                                      mieszkania w ok
                                      > olicy Parku Szczesliwickiego i ile bierze TD za swoje mieszkania
                                      bo ponoc jak t
                                      > u niektorzy juz pisalio bierze 8 tys za m2. Wiec nie wydaje mi sie
                                      to cena zbyt
                                      > wygorowana jak na ta lokalizacje.

W okolicach parku dominuje niska apartamentowa zabudowa, nie licząc
                                      oczywiście Colloseum, więc i ceny są wysokie, co do cen w Trinity to
                                      ustali je rynek, ale zdziwiłbym sie gdyby były wyższe niż
                                      6000PLN/m2, czasy lemingów się skończyły, a Trinity to nie żaden
                                      apartamentowiec a po prostu mrówkowiec o o minimalnie wyższym
                                      standardzie
                                      • Gość: gosc Re: Triton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 11:00
                                        Prosze sprawdzic, ale 15 lokali uslugowych zostalo sprzedanych w IVkwartale a nie w III wiec nie byly one ujete w sprawozdaniu finansowym :) Prosze dokladniej sprawdzac na drugi raz :)
                                        • arkaszka1 Re: Triton 07.12.08, 11:35
                                          Jeśli sie pomyliłem co do terminu tej sztuczki to moja wina, nie
                                          śledzę z zapartym tchem tej spółki. Co wpłyneło na dobry wynik w III
                                          kwartale, ugoda z Warbudem, czy inny patent, bo przecież nie
                                          sprzedaż.
                                          Osobiście uważam że to pomysł wybudowania tej inwestycji nie jest
                                          zły, problem jest w fatalnym wykonaniu i zarządzaniu inwestycji.
                                          Jeśli budowa będzie miała sie ku końcowi a ceny zostaną urealnione
                                          do poziomu 5500-6000PLN/m2, to myślę ze ze sprzedaża nie będzie
                                          problemu.
                                          • Gość: znawca Re: Triton IP: *.chello.pl 07.12.08, 14:26
                                            Zyski maja papierowe ,a straty juz beda realne. Co do zakonczenia to
                                            musza wydac jeszce bardzo duzo kasy licze ze ten etap pochlonaol
                                            dopiero ok. 30 % kosztow. A finansowania brak! Nie wspamne o
                                            dramatycznym prowadzeniu tej budowy.Co do tych 20 tys. za metr to
                                            kwota wirtualna.
                                            • Gość: gosc Re: Triton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 14:42
                                              Znawca to pan moze jest ale na pewno nie w budowlance :) Maja 100 mln zl kredytu z czego wykorszystane jest dopiero 50 mln zl a 50 mln zl maja na lokatach jak wynika ze sprawozdania finansowego. Wiec prosze nie pisac bredni, bo naprawde warto sie na czyms znac zanim sie zacznie pisac. A zaawansowanie po stronie kosztow tez jest znacznie wyzsze niz smie pan twierdzic. Widze ze jednak nie ma sensu dyskutowac na tym i na innych forach bo wypowiadaja sie ciagle ci sami sfrustrowani ludzie, ktorzy czesto pisza o czyms na czym sie dobrze nie znaja. Tym, ktorzy probowali merytorycznie dyskutowac to dziekuje a reszcie zycze wesolych swiat.

Pozdrawiam i bez odbioru.
                                              • arkaszka1 Re: Triton 07.12.08, 17:05
                                                > Znawca to pan moze jest ale na pewno nie w budowlance :) Maja 100
                                                mln zl kredyt
                                                > u z czego wykorszystane jest dopiero 50 mln zl a 50 mln zl maja na
                                                lokatach jak
                                                > wynika ze sprawozdania finansowego. Wiec prosze nie pisac bredni,
                                                bo naprawde
                                                > warto sie na czyms znac zanim sie zacznie pisac. A zaawansowanie
                                                po stronie kos
                                                > ztow tez jest znacznie wyzsze niz smie pan twierdzic. Widze ze
                                                jednak nie ma se
                                                > nsu dyskutowac na tym i na innych forach bo wypowiadaja sie ciagle
                                                ci sami sfru
                                                > strowani ludzie, ktorzy czesto pisza o czyms na czym sie dobrze
                                                nie znaja.

No to popłyną, jeśli na stan surowy otwarty wydali 50mln, to jak
                                                chcą wykończyć budynek za pozostałą kwotę:), górkę to chłopcy mają
                                                przed sobą. Najdroższe jest wykończenie( przyłacza, instalacje,
                                                okna, drzwi, windy itd), konstrukcja to małe miki. Nawet jak uznamy
                                                ze koszt budowy to 3500PLN/pum to ile trzeba kasy do zakończenia
                                                budowy, może jednak podyskutujemy merytorycznie, kredytu nie mają
                                                szans dostać, chyba ze jakiś przygłupi analityk dostanie niezłą
                                                kopertę.
                                                Nie rozumiem skąd ta złość,
                                              • Gość: jacek wedlug sprawozdania na 30.09.2008 - 20,9% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 17:11
                                                zaawansowania

a na 597 mieszkan umowy zawarto na 297 - wplacono lacznie ponad 112
                                                mio

bi.gazeta.pl/espi/files/11/4/20081114_171703_0000104106_Informacja_dodatkowa_do_skonsolidowanego_rozszerzonego_sprawozdania_finanso
                                                wego_GK_TD_za_III_kwartal_2008.pdf

zadluzenie zwiekszylo sie o 8 mio do 41 mio (cala linia 100 mio)

co ciekawe przewidywany koszt inwestycji to ok 187 mio (bez dzialki)
                                                wobec planowanego przychodu 387 mio - jak na razie wydano 59 mio !!!

gosciu klamiesz jak najety !!!

• arkaszka1 Re: wedlug sprawozdania na 30.09.2008 - 20,9% 07.12.08, 17:14
                                                  Ze też im pypeć na języku nie wyskoczył za pisanie takich bzdur
                                                  dom.gazeta.pl/dom/1,95939,5993478,Osiedle_TRITON_PARK.html
                                                • arkaszka1 Re: wedlug sprawozdania na 30.09.2008 - 20,9% 07.12.08, 17:22
                                                  > co ciekawe przewidywany koszt inwestycji to ok 187 mio (bez
                                                  dzialki)
                                                  > wobec planowanego przychodu 387 mio - jak na razie wydano 59
                                                  mio !!!
                                                  >
                                                  Fajny sposób liczenia kosztów mieszkania: koszt +200mln/metraż

Z drugiej strony jak im się udało że jelonki wpłaciły 112 mln/297,
                                                  prawie 400tys przedpłaty na mieszkanie, kto płaci 60-100% przed
                                                  budową, chyba znowu kreatywna księgowość.
                                                  • muffaa Re: wedlug sprawozdania na 30.09.2008 - 20,9% 07.12.08, 17:42
                                                    ha! znowu gołodupce wala gruchę i doszukują się problemów

Niezależnie od tego stać was i tak nie będzie, gó...arze!!:)
    • Gość: jacek w 9 miesiecy 2008 sprzedali 86 mieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 19:02
      na koniec grudnia 207 - sprzedanych 216, na koniec wrzesnia 2008 -
      sprzedanych - 297

w tym tempie sprzedaz pozostalych 300 mieszkan potrwa 3 lata

spolka zapowiada dlugi marsz - zamierza pozyskac 60 mio PLN na
      dokonczenie projektu - z terminem wplaty 2011

jednym slowem nieszczesni nabywcy beda mieszkac na placu budowy albo
      beda musieli zaczekac dodatkowe 2-3 lata - mimo tego, ze niektorzy
      wplacili ponad 40% wkladu

na razie trwa skup akcji Triton Dev przez spolki zalezne - finansowe
      perpetuum mobile

a tu jeszcze jeden kwiatek

gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,85462,a23f21e83e371d00fcdddf77617443e2,TRI.html
      • Gość: Rudy Re: w 9 miesiecy 2008 sprzedali 86 mieszkan IP: *.aster.pl 07.12.08, 19:42
        to nie jest skup akcji tylko sztuczne podtrzymywanie wartości. akcje
        kupuja drożej od kursu dnia co przy żenujących obrotach pozwala sie
        w to bawic od dłuższego czasu.
        kwiatek jest dawno zwiędnięty - transakcja wyprowadzenia pięniędzy
        dawno sfinalizowana.
      • Gość: oleg Re: w 9 miesiecy 2008 sprzedali 86 mieszkan IP: *.spray.net.pl 07.12.08, 23:35
        tak, to co sie dzieje na gpw na walorach tritona to kuriozum..

stooq.com/q/n/?s=tri
        • muffaa Re: w 9 miesiecy 2008 sprzedali 86 mieszkan 07.12.08, 23:39
          Oleg znowu sie podniecasz ? Mam policzyć gruszkę ?
          Wiem, że taka na noc to dla gołodupców fajna sprawa (mamusia pewnie już śpi) ale zachowuj chociaż pozory!!
          • Gość: oleg Re: w 9 miesiecy 2008 sprzedali 86 mieszkan IP: *.spray.net.pl 07.12.08, 23:42
            nie zazdrosc!

mama jest w sanatorium, mam 25 metrow z kuchnia na korytarzy tylko dla siebie :)
            • scott22 triton 09.12.08, 11:47
              gość: podoba mi się to, że pan walczy.
              zapewne zdaje pan sobie sprawę, jak żle przedstawia się obecnie
              wasza sytuacja, ale mimo to utrzymuje dobrą minę.
              brawo.
              ale to nie pomoże w wyjściu z kiepskiej sytuacji.
              te 50mln, które jeszcze macie do wykorzystania w pko bp, może nie
              styknąć.
              może być za mało.
              jak wygląda sprawa spłat odsetek z obsługi już zaciągniętego
              kredytu ?
              przypomnę, że aby uruchomić kolejną transze kredytu to musi być
              jakiś postęp prac.
              inspektor z banku nie podpisze wam lipy.
              ja widzę to cienko.
              nie będę już was punktował.
              zyskaliście moją pobłażliwość dzięki życzeniom świątecznym.
              żegnam - scott22
              • arkaszka1 Re: triton 09.12.08, 22:47
                coś mi w rachunkach niepasuje
                planowany koszt wybudowania 187 mln -112 mln sprzedane mieszkania-
                50mln wykorzystanego kredyt= brakuje 25 mln na dokończenie
                powinni mieć kasy jak lodu, koszt budynku w tym stanie to max 30%
                kosztu całości
                187x0,3 = 62mln to gdzie się podziało 100mln jeśli muszą czkać na
                następną transze kredytu. Coś tu śmierdzi albo wyparowało im 100mln
                • Gość: gosc Re: triton IP: *.chello.pl 09.12.08, 23:11
                  Glupoty Pan gada i tyle. 50 mln zl maja na lokatach, wplywy z mieszkan to ok 80 mln zl a nie 112 jak Pan zaklada, bo za mieszkania cena placona jest w transzach. Stan zaawanasowania po stronie kosztow jest duzo wiekszy niz pan zaklada (dane z oswiadczen skladanych do banku). Wiec ludzie! Na litosc Boska dajcie sobie juz spokoj i nie silcie sie na madre analizy bo po prostu sie osmieszacie. Na prawde proponuje zajmijcie sie Wy swietami albo idzcie na jakies studia sie doksztalcac, bo czytanie takich pseudoanaliz przyprawiac moze tylko o smiech i politowanie.
                  • Gość: oleg do gosc IP: *.spray.net.pl 10.12.08, 13:06
                    stooq.com/q/n/?s=tri
                    a co sie dzieje, ze w grudniu nie ma zadnego podkupywania akcji na Tritionie?

moge prosic o profesjonalny komentarz dot. tej i poprzedniej (regularne zakupu w
                    celu podtrzymania kursu spolki) sprawy?

dziekuje!
                    • Gość: Rudy Re: do gosc IP: *.aster.pl 10.12.08, 18:21
                      wydali około 2,5 mln gotówki na akcje warte mniej niz 0, kiedyś
                      musiało sie skończyć źródełko. poza tym coraz więcej osób zadaje to
                      pytanie.
                    • Gość: wrubel Re: do gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:33
                      o ile się nie mylę to są podprogowo prawie 5% i chyba nie chcą przekroczyć
                  • Gość: jacek 20.9% zaawansowania prac - to oficjalne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:40
                    z ostatniego raportu za 3 kwartaly do 30.09

podobnie jak 112 mio wplat klientow, ujete w sprawozdaniach i
                    znaczne przekroczenie planu finansowego - "w temacie" kosztow -
                    ktorych "stan zaawansowania" przekracza materialny stan
                    zaawansowania - to wszystko jest w oficjalnych danych

uwazam, ze swiadomie probujesz wprowadzic w blad - jesli bedziesz
                    taka dzialalnosc kontynuowal - nie zdziw sie, ze zajmie sie toba
                    prokurator
                    • Gość: j.bartosiewicz Re: 20.9% zaawansowania prac - to oficjalne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:48
                      z moich poufnych danych wynika ze realne zaawansowanie jest znacznie wieksze

firma nie chce wykazywac calkowitej konsumpcji aby uciec spod gilotyny
                      podatkowej w 2008

bardzo stabilne sa zrodla finansowania aktywow wiec nie ma strachu o utrate
                      plynnosci dlugoterminowej

----------------------------------------------------------------------------------
                      J. Bartosiewicz prognozuje : wzrost cen RE w Q1 2009
                      J. Bartosiewicz rekomenduje: Property Development; JW Construction; Raiffeisen
                      Evolution Polska
                      • Gość: oleg Re: 20.9% zaawansowania prac - to oficjalne dane IP: *.spray.net.pl 10.12.08, 18:51
                        koles wpisz sobie od razu ten wzrost cen w Qx 2xxx.
                        nie bedziesz musial co kwartal zmieniac.
                        jakby co zachecam do merytorycznej debaty.
                        • Gość: jacek nie przejmuj sie smolnym podzywaczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 18:54
                          w prtki robia ze strachu przed komornikiem

i nawet nazwisko kradna
                        • arkaszka1 Re: 20.9% zaawansowania prac - to oficjalne dane 10.12.08, 21:32
                          No to mają wtopę, niech się wytłumaczą gdzie jest kasa od klientów
                          112 mln to nie 100zł, bo jeśli faktycznie zaawansowanie jest poniżej
                          30% a wygląd tej budowy na to wskazuje ( chyba że nadmuchany
                          protokół przerobu ujął już pełną elektrykę, wentylację i 4 okna
                          itd) to licząc jeszcze raz planowany koszt 187 mln x 25% = 47 mln,
                          pamiętać trzeba ze nie zapłacili Warbudowi za stan surowy, jak by
                          nie liczyć 50mln kredytu skonsumowali, teraz nerwowo czekają na
                          pozostałe transze, a powinni mieć na koncie 112mln klientów za które
                          bez problemu skończyliby budowę, a tu kasy ani widu ani słychu. Z
                          drugiej strony to rzadko spotykane ze jakieś jelonki kupiły 297
                          mieszkań wpłacając na etapie dziury w ziemi prawie 400 tys na
                          mieszkanie( rozumiem wpłata 20%), jak na mój nos to jakiś przewał z
                          rasowaniem wyników finansowych dla wywołania zwyżki cen akcji .
                          • Gość: Rudy eeeeeeeeeeeeeeeeeee tam IP: *.aster.pl 10.12.08, 22:00
                            Trzeci kwartał jest kolejnym okresem, w którym nasza grupa wykazała
                            dobre wyniki finansowe. W ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy 2008
                            roku, przychody ze sprzedaży grupy Triton Development wzrosły w
                            porównaniu do analogicznego okresu ubiegłego roku o ponad 127
                            procent - z 34,2 mln zł do 77,9 mln zł. Odnotowaliśmy również
                            znaczący wzrost zysku. W pierwszych trzech kwartałach bieżącego roku
                            zysk netto wyniósł 35,2 mln zł i był ponad dziesięciokrotnie większy
                            od zysku z dziewięciu miesięcy 2007 roku (3,3 mln zł). Na uwagę
                            zasługuje znaczna poprawa marży brutto na sprzedaży, która wzrosła
                            niemal pięciokrotnie, z 4,3 procent do 20,7 proc. W konsekwencji
                            rentowność sprzedaży wzrosła o ponad 35 punktów procentowych - z 9,8
                            do 45,2 procent.

tritondevelopment.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=1&Itemid=53
                          • Gość: do arkaszka Re: 20.9% zaawansowania prac - to oficjalne dane IP: *.chello.pl 10.12.08, 22:20
                            Skad ty bierzesz te dane? I czy ty umiesz czytac sprawozdanie finansowe?

Polecam przeczytac informacje dodatkowa do skonsolidowanego raportu, z ktorego mozesz sie dowiedziec (o ile rozumiesz to co czytasz), ze:
                            1)"zaliczki wpłacone przez nabywców lokali w inwestycji TRITON PARK na dzień 30 września 2008 roku wynosiły 83.859 tys. zł" a nie ponad 112 mln jak twierdzisz
                            2)"na 30 września 2008 roku zobowiązanie Triton Development Sp. z o.o. wobec PKO BP
                            S.A. z tytułu kredytu (przyznanego do maksymalnej wysokości 100 mln zł) udzielonego na
                            realizację inwestycji TRITON PARK wynosiło 41.298 tys. zł tys. zł i zostało wykazane w bilansie w pozycji "kredyty pozyczki i papiery dłuzne" zobowiązań krótkoterminowych.Zobowiązanie to zwiększyło się w stosunku do wartości wykazanej na 31 grudnia 2007 roku o 8.023 tys. zł." - wiec maja jeszcze 60 mln zl kredytu i przez 9 miesiecy wzieli dodatkowo niewiele ponad 8 mln zl - wiec nie strasz ludzi prokuratura, bo sam mozesz do niej trafic
                            3) NAJWAŻNIEJSZE - widac, ze piszesz o czyms o czym nie masz zielonego pojecia wiec zamilcz. 20,9% to nie zaawansowanie prac jak podajesz a tzw. skumulowany współczynnik realizacji i oznacza ile procent zakladanych przychodow osiagnieto do tej pory. Nie ma to nic wspolnego z zaawansowaniem prac na budowie, wiec prosze cie nie wypowiadaj sie wiecej, bo naprawde sam siebie osmieszasz. Tylko ze osoby, ktore sie nie znaja na tym a czytaja twoje bzdury moga sie na to nabrac.
                            Wiec ostrzegam wszystkich czytajacych! Nie wierzczie w to co pisze tu wielu ludzi, bo w wiekszosci pisza to frustraci, ktorych calym swiatem jest to forum i ktorzy nie maja bladego pojecia o czym pisza. KONIEC
                            • Gość: Rudy Re: 20.9% zaawansowania prac - to oficjalne dane IP: *.aster.pl 10.12.08, 22:33
                              zapomniałes dodać że zakończenie inwestycji to II/III Q2009 zależnie
                              który oficjalny dokument czytamy, oraz ze spółka wisi drobne 60 mln
                              włascicielowi. amen
                            • arkaszka1 Re: 20.9% zaawansowania prac - to oficjalne dane 11.12.08, 17:49
                              Ale mi napisałeś całą noc nie spałem:), bilans bajka, a widziałeś
                              bilans ENRONa na kwartał przed bum, był jeszcze fajniejszy,
                              wyliczenie kilku podstawowych parametrów finansowych z bilansu to
                              zadanie dla średnio zdolnego studenta po 2 wykładach z analizy
                              finansowej, prawdziwa sztuka to czytać między wierszami, a jak się
                              na to patrzy szerzej, to czuć ze coś tu nieładnie pachnie, a ruchy
                              typu poprawianie bilansu przez sprzedaż samemu sobie nie poprawia
                              tego wrażenia. Co do zaawansowania to może szanowny pan powie że
                              zaawansowanie finansowe jest większe niż z 30%, co tyle kosztowało,
                              stan surowy otwarty, czy te 4 wstawione okna. A nawet przyjmując że
                              wpłaty wyniosły 84 mln to po co wykorzystywać linnie kredytową na
                              42mln i płacić odsetki, przecież kasa jest już na koncie i taniej
                              wykorzystać kasę z wpłat oraz z sprzedaży akcji, bo przecież nie
                              wydano na ten etap budowy 126mln, bo za co wykończą budynek:).
                              • Gość: jacek jeszcze ciekawostka - Triton ma tylko uzytkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 20:34
                                wieczyste dzialki

dla PKO BP to marne zabezpieczenie

ponadto nabywcy beda musieli partycypowac w kosztach oplaty - 3%
                                wartosci dzialki rocznie - a wartosc okresla urzednik

• Gość: Rudy Re: jeszcze ciekawostka - Triton ma tylko uzytko IP: *.aster.pl 11.12.08, 20:59
                                  spółka wisi właścicielowi 60 baniek właśnie za działkę, termin
                                  płatności 2011
                            • arkaszka1 Re: 20.9% zaawansowania prac - to oficjalne dane 11.12.08, 21:16
                              Z ciekawości pogrzebałem po necie i co miałem racje, będzie mi tu
                              koleś wyjeżdzał z dużo wyższym zaawansowaniem finansowym
                              www.rynekbudowlany.com/next.php?id=8021
                              te kilka kanałów wentylacyjnych, trochę kabli i parę okien niech
                              będzie nawet warte 3 mln, to mamy 60mln, tyle miało być pozyskane z
                              emisji akcji.
      • Gość: jacek w 9 miesiecy 2008 sprzedali 55 mieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 17:36
        z czego 31 w I kw

271 - taka jest liczba mieszkan sprzedanych na koniec 3 kw

ciekawe ze gosc tego nie sprostowal ???
        • Gość: jacek przepraszam nie doczytalem - Triton OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 21:12
          kolega mi pokazal ze nie uwzglednilem danych o sprzedazy pakietowej

firma nie chce ksiegowac w 2008 roku z powodow podatkowych

nie jest wcale zle z Tritonem a na pewno lepiej niz tutaj konkurencja na niego
          smaruje
          • Gość: jacek paletowej nie pakietowej - mieszkania na paletach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 22:35
            to nowy pomysl deweloperow na sprzedaz mieszkan

w pakietach i na peczki nie sprawdzilo sie - teraz peczki i snopki
            wracaja jako wtorny rynek

ale tego podszywka juz nie napisze - slowa prawdy w zyciu nie
            powiedziala
            • Gość: Zajebioza4000 Re: paletowej nie pakietowej - mieszkania na pale IP: *.eranet.pl 21.12.08, 22:49
              Okna są faktycznie drewniane, a nie jak wcześniej pisałem
              plastikowe. Przepraszam za pomyłkę.
              • Gość: jacek Re: paletowej nie pakietowej - mieszkania na pale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 07:49
                Mój triton nigdy nie mięknie !
                • Gość: jacek mieciutki ten tritonik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 18:54
                  ale i tak twardszy od twoich properciakow
              • Gość: gosc Re: paletowej nie pakietowej - mieszkania na pale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 20:32
                Widac, ze sa jeszcze jednak na tym forum porzadni ludzi, ktorzy potrafia przyznac sie do bledu. Wyrazy uznania.
                • Gość: peter Re: paletowej nie pakietowej - mieszkania na pale IP: *.centertel.pl 08.02.09, 20:36
                  Przeczytałem wszystkie opinie i niedobrze mi sie robi. Od dwóch lat
                  patrzę co się dzieje na rynku nieruchomości w warszawie i czytając
                  wasze opinie na temat Tritona zastanawiam się gdzie macie oczy i z
                  kąd bierzecie takie bzdurne informacje na temat tego projektu i
                  prowadzonej budowy. Pokażcie mi podobny obiekt w Warszawie w tej
                  cenie i w podobnej lokalizacji.Chcę kupić mieszkanie ok 50 m2 i mam
                  z tym kosmiczny problem. Ostatnio byłem na Mołdawskiej i nie
                  wierzyłem że Budimex chce 11000 za metr w tym "apartamentowcu". To
                  żart żeby za coś takiego płacić taką kasę.Nie wiem z kąd biorą
                  wariatów na mieszkania w czymś tak brzydkim i wtłoczonym na siłę
                  pomiędzy istniejące bloki.Parę miesięcy temu sam zastanawiałem się
                  nad Tritonem i odpuściłem bo zobaczyłem to co wszystcy czyli że
                  budowa stanęła. Potem okazało się że Warbud musi im zapłacić 18 mln
                  PLN odszkodowania, znaleźli nowego wykonawcę generalnego i wszystko
                  ruszyło z kopyta. Według mnie Triton to jeden z niewilu w Warszawie
                  obiektów mieszkaniowych które mają szansę być jednym z ciekawszych i
                  nowatorskich projektów, wykończonych tak jak to jest pokazane na
                  wizualizacjach( szkło, aluminium itp.Lokalizacja dla kogoś kto chce
                  być blisko centrum też jest według mnie niezła, a jeżeli ktoś chcę
                  mieć idealny spokój i ciszę musi wyprowadzić się na wioskę i
                  codziennie dojeżdzać do Warszawy przez 2 godziny. Każdy lubi co
                  innego, a dla mnie ta inwestycja jest naprawdę niezła a jak chcę
                  sobie odpocząć to wyjeżdząm poza miasto i tam mogę odpocząć nie
                  patrząc na jeżdzące samochody. Oglądałem dziesiątki mieszkań i z
                  czystym sumieniem mogę powiedzieć że do pięt nie dorównują Tritonowi
                  pod względem lokalizacji i projektu. niestety w Polsce wszyscy
                  przyzwyczaili sie do kostek, tynku na elewacjach, progów przy
                  wejściu na balkon i śmiesznych rozwiazań jeżeli chodzi o stolarkę
                  okienną. Triton wyprzedza tych wszystkich "doświadczonych"
                  deweloperów którzy budują może duzo i od lat, ale też bez sensu i
                  bez żadnej wizji. Triton pomimo braku jak to wszyscy podkreślają
                  doświadczenia, wyprzedza to co sie buduje w Warszawie w chwili
                  obecnej przynajmniej o kilka dobrych lat. Może dlatego że wiedzą jak
                  sie buduje w europie zachodniej. Dzięki temu nie wciskają klientom
                  mieszkań w kostkach mówiąc że to super apartamenty. W tych super
                  apartamentach które są podobne do Tritona tylko pod względem dużych
                  okien i ceny możecie przez te duże okna patrzeć na sąsiada w budynku
                  na przeciwko który jest oddalony od tego w którym mieszkacie o 20m.
                  Po cholerę mi balkon na który będę sie czuł jak na wybiegu w zoo i
                  po cholere mi duże okna w salonie które wiecznie bedą musiały być
                  zasłoniete żeby nie ogladać telewizji z sąsiadem? Jeżeli ktoś pokaże
                  mi w tej cenie lepszy standard i lokalizację będę oczywiście
                  wdzięczny. Pozdro wszystkim malkontentom i tym którzy nie potrafią
                  sie zdecydować czy chcą mieszkać w mieście czy na wiosce pod
                  Warszawą.

PS. i nie piszcie proszę o trasie NS i innych pierdołach bo dla mnie
                  to dobra informacja. Nie będę musiał przynajmniej stać w korkach
                  godzinami i bedę mógł w miarę szybko wyjechać na trasy które połączą
                  ochotę z innymi rejonami Warszawy. Ważne że przed sobą będę miał
                  Park Szczęśliwicki i to wystarczy. Mieszkamy w mieści i jeżeli ktoś
                  myśli że w centrum 2 mln metropoli która będzie sie rozrastać
                  znajdzie oazę spokoju za przyzwoite pieniądze to po paru latach
                  stwierdzi że to utopia.
                  • Gość: Gały Re: paletowej nie pakietowej - mieszkania na pale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 20:56
                    Widziałeś plany tych cudactw które sprzedaje Triton twierdząc że to mieszkania i
                    nadal chcesz kupić ?
                    Twierdzisz patrząc na postępy budowy że się wyrobią w terminie ?
                    Twierdzisz że fatalna wycena akcji tej firmy przez inwestorów jest głupia i
                    krzywdząca, a firma jest w wspanialej kondycji finansowej ?

Jeśli na jedno z powyższych pytań odpowiesz tak, to znaczy że jesteś (jeszcze)
                    pracownikiem tego "dewelopera".
                  • steady_at_najx Re: paletowej nie pakietowej - mieszkania na pale 08.02.09, 20:58
                    Myslisz ze dzieki takim wywodom i laniu wody ruszy wam sprzedaz ?
                  • Gość: znawca Re: paletowej nie pakietowej - mieszkania na pale IP: *.chello.pl 08.02.09, 22:09
                    Goscu ta budowa lezy juz 6 miesiecy . Bedze wielka upadlosc bo takie
                    gogusie mysleli ze budow takiego molochu to pestka i co ? Brak
                    klijentow , brak kasy , tylko patrzec jak banki sie upomna o kase!
                    10 tys. mieli w mazeniach i zsyk 300mil. zl.! Buhaha .
                  • Gość: jacek macie internet w Tworkach ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 22:13
                    taka terapia zajeciowa ???

odlotowy tekst - stan ciezki
                    • Gość: bambola moze powinien pisac z biura pracodawcy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 08:56
                      tak jak niejeden naganiacz i agent na forum

np chlopina z Rajfajsena ktory stale uderza w polskich developerow na polecenie
                      swoich firerow za grasc euro zdradza swoj Kraj.
                      • Gość: jacek tak jak bambola ze smolnej ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 17:14
                        znany naganiacz i agent na forum

ne dali kredytu co ?

a pozwolenie tez po raz kolejny uchyla - nie pomoga lapowki
                        • arkaszka1 a jednak budują 09.02.09, 20:46
                          muszę przyznać że mimo naszych czarnych wizji budowa jednak się
                          toczy, ciekawe czy skończą się przed końcem 2010 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka