07.07.09, 18:58
niewiele moge znalezc o chustach sanami tkanych....ponoc idealne na lato...jak
się nosza???

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • myrra1 Re: saNaMi 07.07.09, 19:25
      To nowe chusty na polskim rynku - z Czech.
      Z tego co czytałam kiedyś na czeskim forum, a co potwierdzaja pierwsze
      testujące dziewczyny - chusta raczej cienka, przewiewna, letnia. Dla
      lżejszych dzieci.
      • kkasia_lublin Re: saNaMi 07.07.09, 19:32
        :)
        dzieki
        przynam ze cena kusi...moze ktos jeszcze cos wie:)
        • decoraliki Re: saNaMi 12.07.09, 22:29
          Ponieważ je sprowadzam Sanami, więc miałam wszystkie rodzaje aktualnie
          dostępnych Sanami w ręku :)
          Chusty można podzielić na kilka grup:
          1. Najtańsze to jednocześnie najcieńsze chusty. Są chyba najcieńszymi chustami
          jakie widziałam do tej pory. Mi osobiście najbardziej podoba się Cervanek, ale
          to oczywiście kwestia własnych upodobań. Chusty są mięciutkie od samego
          początku, z racji cienkości polecałabym je raczej dla mniejszych dzieci. Aha,
          zdjęcie "Kiwi" jest zdecydowanie przekłamane. Postaram się zrobić zdjęcie real
          tej chusty i gdzieś wstawić.
          2. Druga grupa to bawełniane pasiaczki z serii exclusive line. Są to chusty
          grubsze, choć i tak uważam, że w porównaniu z innymi mi znanymi chustami raczej
          cienkie. Mają elastycznie obszyte brzegi, dzięki czemu krawędzie nie wrzynają
          się w ramiona (zresztą wszystkie Sanami mają takie obszycie). Mnie zdecydowanie
          najbardziej urzeka Podzim.
          3. Pastelka -to połączenie diagonalnego splotu znanego nam z leosiów i z
          bambusów Nati z pasiakami (jest w kolorowe pasy). Chusta raczej cienka, z
          połyskiem, osobiście bardzo przypomina mi bambusy Nati (te poprzednie), ale to
          100% bawełna.
          4. Orisek - mój faworyt :). 39% bambusa i 61% bawełny. Chusta cienka, ale nie
          przesadnie. Kolory jak dla mnie idealne do opalenizny, bardzo letnie i ciepłe.
          Co do nośności: nosiłam moją 15kg córę i muszę przyznać, że ja jestem bardzo
          miło zaskoczona. Nie spodziewałam się po takiej cienkiej chuście, że sprosta
          wyzwaniu a dała radę :). Jest bardzo mięciutka od samego początku, bardzo fajnie
          się dociąga. Po zawiązaniu mamy niesamowicie malutki węzełek.
          Jeden Orisek poszedł na testy, więc lada moment powinno pojawić się więcej opinii :)

Agata z decoralików (agatkie)
          • mamma-easy Re: saNaMi 21.06.10, 13:39
            Agatko, a co powiesz nt. chust bambusowych orisek i lennylamb?
            Czy możesz je porównać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka