kkasia_lublin 07.07.09, 18:58 niewiele moge znalezc o chustach sanami tkanych....ponoc idealne na lato...jak się nosza??? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myrra1 Re: saNaMi 07.07.09, 19:25 To nowe chusty na polskim rynku - z Czech. Z tego co czytałam kiedyś na czeskim forum, a co potwierdzaja pierwsze testujące dziewczyny - chusta raczej cienka, przewiewna, letnia. Dla lżejszych dzieci. Odpowiedz Link
kkasia_lublin Re: saNaMi 07.07.09, 19:32 :) dzieki przynam ze cena kusi...moze ktos jeszcze cos wie:) Odpowiedz Link
decoraliki Re: saNaMi 12.07.09, 22:29 Ponieważ je sprowadzam Sanami, więc miałam wszystkie rodzaje aktualnie dostępnych Sanami w ręku :) Chusty można podzielić na kilka grup: 1. Najtańsze to jednocześnie najcieńsze chusty. Są chyba najcieńszymi chustami jakie widziałam do tej pory. Mi osobiście najbardziej podoba się Cervanek, ale to oczywiście kwestia własnych upodobań. Chusty są mięciutkie od samego początku, z racji cienkości polecałabym je raczej dla mniejszych dzieci. Aha, zdjęcie "Kiwi" jest zdecydowanie przekłamane. Postaram się zrobić zdjęcie real tej chusty i gdzieś wstawić. 2. Druga grupa to bawełniane pasiaczki z serii exclusive line. Są to chusty grubsze, choć i tak uważam, że w porównaniu z innymi mi znanymi chustami raczej cienkie. Mają elastycznie obszyte brzegi, dzięki czemu krawędzie nie wrzynają się w ramiona (zresztą wszystkie Sanami mają takie obszycie). Mnie zdecydowanie najbardziej urzeka Podzim. 3. Pastelka -to połączenie diagonalnego splotu znanego nam z leosiów i z bambusów Nati z pasiakami (jest w kolorowe pasy). Chusta raczej cienka, z połyskiem, osobiście bardzo przypomina mi bambusy Nati (te poprzednie), ale to 100% bawełna. 4. Orisek - mój faworyt :). 39% bambusa i 61% bawełny. Chusta cienka, ale nie przesadnie. Kolory jak dla mnie idealne do opalenizny, bardzo letnie i ciepłe. Co do nośności: nosiłam moją 15kg córę i muszę przyznać, że ja jestem bardzo miło zaskoczona. Nie spodziewałam się po takiej cienkiej chuście, że sprosta wyzwaniu a dała radę :). Jest bardzo mięciutka od samego początku, bardzo fajnie się dociąga. Po zawiązaniu mamy niesamowicie malutki węzełek. Jeden Orisek poszedł na testy, więc lada moment powinno pojawić się więcej opinii :) Agata z decoralików (agatkie) Odpowiedz Link
mamma-easy Re: saNaMi 21.06.10, 13:39 Agatko, a co powiesz nt. chust bambusowych orisek i lennylamb? Czy możesz je porównać? Odpowiedz Link