Gość: dana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 13:52 czy ktos moze mial do czynienia z developerem HomeBud Investycja Puławska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kreola Re: HomeBud IP: *.tele2.pl 18.09.03, 14:21 Nie miałam do czynienia z Puławską, ale znam historię tej firmy. Uważaj, niedawno mieli bardzo poważne problemy finansowe, nie wiem czy to się zmieniło. Pan Prezes Olszewski na mnie nie zrobił dobrego wrażenia a wierz mi, jak chcesz ocenić firmę, warto poznać prezesa. W myśl starej zasady "Jaki Pan, taki kram". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator UCIEKAJCIE Z PULAWSKIEJ! olszewski to zlodziej! IP: *.alcatel.pl 20.10.03, 15:06 polecam tak jak wielu moich przedmowcow zobaczenie niedokonczonej od kilku lat przez "firme" hołmbut inwestycji na chelmzynskiej i w zabkach! jestem jednym z tych co zaufali temu zlodziejskiemu kretynowi i dzieki temu bujam sie od paru lat z nie swoim mieszkaniem bez aktu notarialnego (gmina nie chce odebrac rudery w takim stanie jaki zostawil go olszewski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio50 Re: HomeBud IP: *.nbp.pl 18.09.03, 15:14 owszem przez jakis czas byl zastoj na budowie na Pulawskiej ale teraz budowa idzie pelna para..... a ktora z pozostalych firm deweloperskich nie miala ostatnio problemow finansowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: HomeBud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 15:27 mam nadzieje ze nie jestes wlascicielem Inwestycji Pulawska; przepraszam, ale chodzi mi o cos bardziej konkretnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio50 Re: HomeBud IP: *.nbp.pl 18.09.03, 15:42 nie nie jestem wlascicielem moi rodzice kupili tam mieszkanie a poniewaz obecnie mieszkam niedaleko to 2/3 razy w tygodniu zachodze na budowe.... owszem przez jakis czas mieli problemy finansowe bo olszewski nie mogl sprzedac jakiegos wczesniej wybudowanego hotelu poza tym bank ktory mu udzielil kredytu wlasnie sie laczyl z innym i jeszcze raz przegladali wszystkie wnioski kredytowe i wstrzymali wyplaty wszystkich kredytow piecze nad wydatkami sprawuje utworzona spolka kupcow, ktorych sklepy maja byc na parterze budynku, prezes przedstawia mu faktury i dopiero wtedy przekazuja mu fundusze... takze nie ma mowy zeby pieniadze z tej inwestycji poszly na jakas inna budowe.. w dodatku rodzice przed podpisaniem z nimi umowy sprawdzili ich pod wzgledem posiadania przez nich wszystkicg pozwolen.. wszystko bylo ok. nie bylo tez zadnego problemu aby dostac od nich ksero tego wszystkiego.. jakbys miala jakies konkretne pytania to pisz, sluze pomoca pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladek Re: HomeBud IP: *.73.159.17.Dial1.Chicago1.Level3.net 27.09.03, 14:04 Zastanawialem sie na kupnem mieszkania przy pulawskiej i to po przeczytaniu waszych opinii. Ale jak przyczytalem umowe z to doszedlem do wniosku ze jednak to co mowia "na miescie " o reputacji tego wykonawcy to moze byc prawda. Chodzi mi o terminy platnosci za mieszkanie I i II wplata po 20% ale ceny netto bez VAT-u, natomiast nastepne wplaty sa juz netto plus obowiazujaca stawka VAT. Daje do rozmyslan ten trik ktory potencjalnego klienta bedzie na samym VAT (jezeli stawka podatku wzrosnie)kosztowal nim 5000 zl. Moze pieniadze nie duze ale chodzi mi o to jak developer podchodzi do klienta. Zedrzec do suchej nitki. Przejzyjcie swoje umowy i policzcie.Ja jej nie podpisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piegus Re: HomeBud IP: *.nbp.pl 30.09.03, 13:37 czy aby dobrze przeczytales umowe????????????????????? I i II wplata sa juz policzone razem z VATem jestpodana konkretna kwota przy zalozeniu okreslonej stawki VAT(nie sa to ceny netto bez VATu jak piszesz). Natomiast nastepne wplaty sa wyliczone bez VATu tzn. np. 20 tys+VAT (w ten sposob zabezpieczaja sie przed zmiana stawki VAT przez Ministerstwo Finansow..... Czlowieku czytaj dokladniej umowy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frankie Re: HomeBud IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 18:21 Nie wiem co to za firma ale lokalizację jak na inwestycje wybrała raczej dobrze. Mam nadzieje że nie upadnie przed jej wykończeniem Odpowiedz Link Zgłoś
pype Re: HomeBud 19.09.03, 12:54 Gość portalu: Frankie napisał(a): > Nie wiem co to za firma ale lokalizację jak na inwestycje wybrała raczej dobrze > . > Mam nadzieje że nie upadnie przed jej wykończeniem Miała upaść już wiele razy. Proponuję Wam, drodzy nieświadomi kopnijcie się na niezakończone do tej pory budowy w Żąbkach, Pruszkowie i na Chełmżyńskiej, na których to - formalnie placach budowy - mieszkają ludzie. Cwaniactwo i bezczelność pana O. przekraczają wszelkie granice. Nie dajcie się zwieść pięknym słowom i obiecankom. Wspomnany hotel został wybudowany za pieniądze w/w mieszkańców. Specjalnością pana O. jest doprowadzanie jak najmniejszym kosztem budów do stanu, w którym zaczynają się wprowadzać ludzie, a następnie porzucanie ich. Zdesperowani ludzie mieszkający w rozbabranym domu organizują zrzutki, aby doprowadzić budowy do końca... a pan O. oczywiście biedny, tu go wstrzymują, tam mu nie płacą itd. NIE WIERZCIE W ANI JEDNO JEGO SŁOWO! Nie da się zliczyć firm budowlanych, hurtowni, którym pan O. "wisi" kasę. W jego rękach natomiast pieniądze cudownie znikają. TO JEST OSZUST, ZŁODZIEJ I CWANIAK. pype Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: HomeBud IP: *.acn.pl / *.acn.pl 19.09.03, 13:22 dzieki za informacje, prawde powiedziawszy to jestem zaniepokojona; a czy ktos wie na czym ma polegac i na jakiej podstawie ta kontrola przez Inwestycje Pulawska? mam krotki termin aby dac HB odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
pype Re: HomeBud 19.09.03, 13:25 Gość portalu: dana napisał(a): > dzieki za informacje, > prawde powiedziawszy to jestem zaniepokojona; a czy ktos wie na czym ma polegac > > i na jakiej podstawie ta kontrola przez Inwestycje Pulawska? mam krotki termin > aby dac HB odpowiedz To nieistotne, pan O. znajdzie i na to sposób, żeby zaoszczędzić. Jeszcze Ci mało? Uciekaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Zioło Re: HomeBud IP: 195.94.193.* 19.09.03, 14:46 Witam, Ten budynek jest (będzie?) o tyle specyficzny, że 2 dolne piętra to lokale handlowe, które dostaną kupcy ze spółki kupieckiej - właściciele terenu pod budynkiem - właśnie za oddanie tego terenu. Oni są faktycznie największym klientem Home-Budu w tej budowie i najwięcej zaryzykowali. Więcej niz każdy z nas, kupujących mieszkania. Kupcy powołali więc wspólnie z Olszewskim spółkę "Inwestycja Puławska" i teraz wszystkie nasze wpłaty idą na konto tej spółki, nie HB. I ta spółka dopiero wydziela Olszewskiemu kasę co do grosza. I chyba to działa, bo jak ostatnio z nim rozmawiałem, to się żalił, że nawet mu nie dają na utrzymanie biura. Tak to mniej więcej działa. Jak by ktos wiedział coś więcej, chętnie przeczytam. Pozdrawiam, Szymon PS. Ponawiam apel z innego wątku: sąsiedzi z Puławskiej! Stwórzmy stronkę o tej budowie - forum wymiany informacji! Czekam na odzew, czy jest zainteresowanie. Razem zdziałamy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyp Re: HomeBud IP: 81.15.170.* 17.10.03, 11:20 > Kupcy powołali więc wspólnie z Olszewskim spółkę "Inwestycja Puławska" i teraz > wszystkie nasze wpłaty idą na konto tej spółki, nie HB. I ta spółka dopiero > wydziela Olszewskiemu kasę co do grosza. I chyba to działa, bo jak ostatnio z > nim rozmawiałem, to się żalił, że nawet mu nie dają na utrzymanie biura. Moze ktos z tych kupcow sie wypowie jak to dziala a ja mu odpisze jak ich pan O. oszuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: HomeBud IP: 2.4.STABLE* / *.gov.pl 30.09.03, 14:21 czy ktos zna moze ich strone www? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: HomeBud IP: 213.241.43.* 30.09.03, 17:48 ludzie ile trzeba zarabiać aby pozwolić sobie na zaryzykowanie kupna mieszkania u panna O. o wartości ok 150 000 jezeli on w swojej karierze nie skończy ŻADNEJ budowy należycie. jedzcie do ząbek porozmawiajcie z klientami , jedzcie do pruszkowa nawet taksówką, a 150 zł zaplacone za nią to nic w porównaniu ile stracicie łącząc swoją przyszłość z panem O. pozdrawam Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: HomeBud IP: 81.15.170.* 21.10.03, 11:57 Gość portalu: piegus napisał(a): > www.kgpartners.pl To tylko przykrywka, bo pod szyldem "HOME-BUD" pan M.O. i pani H.B. (jego pelny nocnik, ups! sorry - PELNOMOCNIK) sa w wielu miejscach spaleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol4 Re: HomeBud IP: 213.25.60.* 29.10.03, 14:05 Hm ze tez nie poszukalem wczesniej na forum watkow na ten temat. I jak tam? jakie decyzje podjeliscie? Uciekacie od niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio50 Re: HomeBud IP: *.nbp.pl 29.10.03, 14:56 zostajemy.. budowa az wrze... Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: HomeBud 29.10.03, 15:00 Taaa, widzialem. ciekawe czy to tylko chwilowo? masz moze tekst umowy jaka podpisales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio50 Re: HomeBud IP: *.nbp.pl 29.10.03, 15:21 jak juz napisalem to nie ja kupuje mieszkanie tylko moi rodzice... takze nie mam a czemu pytasz???? Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: HomeBud 29.10.03, 15:29 w innych watkach sugerowano ze sama umowa wiele mowi o ich niesolidnosci a tak wogole to po prostu nie wiem co robic:( miejsce i cena OK, ale maja taka opinie ze glowa mala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio50 Re: HomeBud IP: *.nbp.pl 29.10.03, 15:38 to poczytaj opinie o innych deweloperach Dom Development, JWC Constraction (o odpadajacych balkonach).. a poza tym znasz dewelopera, ktory ma nieposzlakowana opinie??????? ja nie..... w kazdym razie jesli chodzi Ci o to o czym wspominal jeden gosc (kwestia naliczania VAT-u) to napisalem juz na czym to polega.. poza tym na razie sprawa z oddzielna spolka ktora wydziela kase p. O dziala.. a krzykaczy zawsze jest wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: HomeBud 29.10.03, 15:41 a mozesz mi o tym VAT napisac jeszcze raz na poczte? albo gdzie teo moge znalezc? a poza tym wiesz... nie kazdy robi w enbepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio50 Re: HomeBud IP: *.nbp.pl 29.10.03, 15:55 a co ma do VAT-u NBP????????? uwaga z domieszka zlosliwosci???? kwestia polega na tym ze wysokosc pierwszej i drugiej wplaty jest podana kwotowo (czyli np 15 tys zl)(czyli zawiera rate za mieszkanie i nalezny VAT) w przypadku kolejnych wplat podana jest kwota (jest to tylko rata za mieszkanie) i do tego dopisane + stawka VAT-u (zabezpieczaja sie w ten sposob przed podwyzka Vatu przez Ministerstwo Finansow) Proponuje przeczytaj sobie wszystkie wypowiedzi dokladnie jakie padly na forum oraz mozesz spojrzec na www.kgpartners.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: HomeBud 29.10.03, 16:28 powiem tak. kupno mieszkania to zajebiscie wielki problem:) sam juz nie wiem jesli ktos jeszcze moze cos dodac o tej firmie to zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urq Re: HomeBud IP: 81.15.170.* 30.10.03, 10:20 ol4 napisał: > powiem tak. kupno mieszkania to zajebiscie wielki problem:) > sam juz nie wiem > jesli ktos jeszcze moze cos dodac o tej firmie to zapraszam O naiwnosci ludzka... Prezes H-B to jest tak wredna szuja jakiej nawet w naszych wrednych czasach i smiesznym kraju dlugo szukac. Chyba macie zbyt duzo kasy o wszyscy ci, ktorzy jeszcze sie zastanawiaja. Koniecznie pojedzcie na Chelmzynska lub do Zabek i pogadajcie z ludzmi. Kazdy z nich na haslo HOME-BUD jezy siersc i lapie za cos ciezkiego. Pan - tfu! - prezes potrafi np. sprzedac cos dwa razy, sprzedac nie swoja rzecz, nie zaplacic wykonawcom, wymienic ekipe budowlana i im tez nie zaplacic. Kazda z jego budow budzila podziw i entuzjazm kupujacych do czasu osiagniecia tzw. stanu surowego zamknietego; potem zaczynaly sie szczegoly, w ktorych jak wiadomo siedzi diabel. Nagle przestaje placic i budowa zaczyna sie slimaczyc. Lista oszukanych przez niego ludzi jest dluga i - jak wynika z powyzszych wypowiedzi - otwarta. Dobrze radze trzymac sie od niego z daleka, tym bardziej, ze ostatnio zatrudnil jakichs bandziorow do straszenia bardziej wku**ionych i zdesperowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: HomeBud IP: *.alcatel.pl 30.10.03, 17:07 BRAWO ol4! mam NIEszczescie mieszkac na dziko w ruderze na chelmzynskiej i zapraszam WSZYSTKICH chetnych do zobaczenia tego shita, popekanych scian, grzyba, przeciekajacych sufitow i innych kwiatkow pREZESINY oLSZEWSKIEGO pozdrawiam, lokator@zcentrum.pl Gość portalu: urq napisał(a): > ol4 napisał: > > > powiem tak. kupno mieszkania to zajebiscie wielki problem:) > > sam juz nie wiem > > jesli ktos jeszcze moze cos dodac o tej firmie to zapraszam > > > O naiwnosci ludzka... > Prezes H-B to jest tak wredna szuja jakiej nawet w naszych > wrednych czasach i smiesznym kraju dlugo szukac. > Chyba macie zbyt duzo kasy o wszyscy ci, ktorzy jeszcze sie > zastanawiaja. > Koniecznie pojedzcie na Chelmzynska lub do Zabek i pogadajcie > z ludzmi. Kazdy z nich na haslo HOME-BUD jezy siersc > i lapie za cos ciezkiego. > Pan - tfu! - prezes potrafi np. sprzedac cos dwa razy, > sprzedac nie swoja rzecz, nie zaplacic wykonawcom, > wymienic ekipe budowlana i im tez nie zaplacic. > Kazda z jego budow budzila podziw i entuzjazm kupujacych > do czasu osiagniecia tzw. stanu surowego zamknietego; > potem zaczynaly sie szczegoly, w ktorych jak wiadomo > siedzi diabel. Nagle przestaje placic i budowa zaczyna sie > slimaczyc. > Lista oszukanych przez niego ludzi jest dluga i - jak > wynika z powyzszych wypowiedzi - otwarta. > Dobrze radze trzymac sie od niego z daleka, tym bardziej, > ze ostatnio zatrudnil jakichs bandziorow do straszenia > bardziej wku**ionych i zdesperowanych. Odpowiedz Link Zgłoś