Gość: Jarek IP: *.aster.pl 05.06.08, 21:04 Co myślicie o postępach na placu budowy tego budynku ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ryszard Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 19.07.08, 23:59 Sąsiedzi jakie wieści z placu budowy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 21.07.08, 23:16 Skoro nikt nic nie pisze to sam coś skrobnę :D Mam wieści, że ocieplają i tynkują już budynek. Ciekawe tylko jak idą prace w środku ??? Czy może ktoś wypowiedzieć się na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawe Re: GAWRA budynek D IP: *.ikea.com 08.08.08, 15:48 zalezy od strony budynku, widac kable elektryczne w niektorych lokalach. piony kanalizacyjne - przynajmniej w moim mieszkaniu. dzisiaj rozmawialem z Gawra, jest szansa ze w listopadzie oddadza klucze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynek Re: GAWRA budynek D IP: *.mobile.playmobile.pl 20.08.08, 22:09 Witam przyszłych mieszkańców mogę powiedzieć że jest dobrze jestem tam co tydzień i robi się rozmawiałem wczoraj z panami tynkującymi wewnątrz robią 3 klatki naraz i są w środkowej części budynku oni też mówią o listopadzie ale gawra jeszcze nic nie oddała w terminie. A co myślicie o dziwnej koncepcji dachu znaczy tu płaski a w wyższej części spadzisty.To podobno nasz budynek ma łączyć stare budynki z tymi nowoczesnymi o nowym kształcie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: GAWRA budynek D IP: *.ifw-dresden.de 21.08.08, 19:55 Ten futurystyczny dach, oprocz roli estetycznej, ma takze przyjac na siebie bardzo odpowiedzialne funkcje uzytkowe. Chodzi o zminimalizowanie wystepujacych uciazliwosci zwiazanych z przelatujacymi samolotami (dodatkowe tlumienie fal dzwiekowych ze sprzezeniem zwrotnym ujemnym). Projektant dachu zasiegal porady eksperetow, ktorzy wykonali dokladne symulacje, szacujac efektywnosc tlumienia na podstawie szybkich transformat fourierowskich. Niestety, kszalt dachu nie wplynie na ograniczenie doznan sluchowych od nitki kolejowej znajdujacej sie ok 250 m od wspomnianego budynku. Sygnal RP1 (szczegolnie z trabki wysokotonowej lokomotywy ET22) ma bardzo szerokie pasmo przemnoszenia. Pozdrowienia dla obecnych i przyszlych Ursusiakow. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszprpl Re: GAWRA budynek D 22.08.08, 16:35 Ojej, ja bede mieszkala akurat w jednym z mieszkan pod tym scietym dachem na samej gorze (VI p)! Czy to oznacza ze moje mieszkanie bedzie szczegolnie narazone na odbieranie dzwiekow samolotow ? Niestety slaba jestem z zagadnien fizycznych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 27.08.08, 12:20 Mi osobiście podaoba się ten dach i narazie nikt w okolicy takiego nie ma. Z tego co wiem nowe budynki będą już miały całkowicie płaski, bo podobnno na górze mają być tarasy przy kliku mieszkaniach. Ale najważniejse żeby ten dach i cały dom były dobrze wykonane i będzie ok. :) Odpowiedz Link Zgłoś
siedlecka.a Re: GAWRA budynek D 27.08.08, 21:17 Witam wszystkich moich sąsiadów!!! Bardzo często z mężem odwiedzamy budowę naszego budynku i muszę powiedzięć,że jest naprawde nieźle... Coraz jaśniej się robi w tych murach :) a i wewnątrz jest coraz ciekawiej... Mamy nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i dostaniemy kluczyki w terminie. No, chyba, że wiecie o jakichś ewentualnych zmianach... Za wszelkie informacje będe niezmiernie wdzięczna!!! Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynek Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 14:18 Drodzy sąsiedzi czas aktywniej pisać na forum naszego nowego wspólnego domku! Forum budynku e jest mocno rozbudowane ludzie piszą co wiedzą o budowie jak idzie i gdzie są skuchy.Nasz budynek będzie największy chyba obecnie na osiedlu wiec będzie się sporo działo podczas odbiorów i wykańczania.Sam osobiście jestem ciekaw czy odbierzemy klucze w terminie tzn do końca pażdziernika jak to jest w umowie zapisane.Bo przecież to na obecną chwile niemożliwe.Raczej nowy rok.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 14.09.08, 16:53 z tego co ja wiem to odbiór jest w IV kwartale 2008 rozpiętość jest duża październik-listopad-grudzień i z tego co widać to się wyrobią na końcówkę roku więc w terminie. Później odbiory i poprawki realny termin z pozwoleniem na zamieszkanie to styczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynek Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 13:28 Ta ich rozpiętość jest niemożliwa wprost ale cóż poradzić fakt żę niby zgodna z umową prawie! Minus to to że jak skończą w grudniu to nie będzie zrobionej zieleni tak jak ma to miejsce w bloku E i nie wiem czy zimą można układać też kostkę na ulicy wkoło bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 20.09.08, 13:07 kostkę kładzie się na ubity piasek. Można układac kostkę tylko podłoże nie może być mokre=zamarznięte, bo później się pozapada lub wypuczy. Co do zieleni to masz rację pogoda będzie po ich stronie więc efektu końcowego nie będzie widać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYNEK Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 13:37 Witam.Wpadłem tam wczoraj na minutkę i mam silne wrażenie ze rozbierali częsc ogradzających blach i wysypywali ziemie w okolicy klatki D.A wewnętrzna część elewacji budynku jeszcze nieotynkowana ale panowie walczyli i tam mimo deszczu padającego na max.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 27.09.08, 19:28 Witam, Jestem zainteresowany kupnem jeszcze w bydynku D mieszkania na parterze, niestety nie mam rzutów bo na stronie www.gawra.eu już just to nie aktualne.Czy ktoś z Państwa posiada może ukłąd mieszkań na parterze oraz elewacje bydynku zewnętrzną z obu stron? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 27.09.08, 19:40 i jeszcze jedno apropos chałasu od strony samolotów i kolei (250m( to pikuś obwodnica będzie bliżej ok 180m-200m byłem wczoraj na budownie, kładą panowie tynki, jest ogrodzenie z blachy i dookoła błoto ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynek Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 09:40 Witam. To prawda postawili ogrodzenie i walczą z rozsypywaniem ziemi za blachami.Plany mieszkań były kiedyś na stronie gawra2.pl ale stronka nieaktywna od czerwca .W biurze ładnie ściemniają że to kłopot z serwerem ale ja uważam żę to kolejna zmiana nazwy firmy.Co nie zmienia faktu że w biurze gawry te plany dostępne bez problemu panie zawsze skserują.A ciekaw jestem ile jeszcze mieszkań tam w budynku D mają na handelek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balunia Re: GAWRA budynek D IP: 199.67.203.* 01.10.08, 14:52 Witam wszystkich sasiadow!:) Ostatnio kontaktowalam sie z gawra, potwierdzili mi informacje, ze odbiory beda mialy miejsce w listopadzie (sami niedlugo sie przekonamy). Z reguly na dzien jest przewidzianych 7 odbiorow, czyli moze to potrwac max ok 3 tyg. Troche dlugo. Nie zapominajmy, ze po odbiorze technicznym wszystkich mieszkan, aby otrzymnac klucze musimy poczekac na pozwolenie z urzedu na uzytkowanie - o czym dowiedzilam sie calkiem niedawno. Trwa to ok 30 dni. Dla budynku, ktory mial odbior w czerwcu, gawra wyrazila zgode na wydanie kluczy przed uzyskaniem tego pozwolenia. Dzieku czemu mieszkancy mogli rozpoczac prace wczesniej, ale nie mogli zamieszkac przed uzyskaniem tego pozwolenia. Mam nadzieje, ze w naszym przypadku bedzie rowniez taka mozliwosc. Jesli ktos ostatnio byl na budowie prosze o info jak to teraz wyglada? Czy ewentualnie ktos byl w srodku? Wspomne jeszcze, ze brak dostepu do strony gawra2.pl jest irytujaca i niepokojaca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka E Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 02.10.08, 09:36 Sąsiedzi z bloku D - macie bardzo ładna elewację:) Dla tych, co nie widzieli - beżowa/ecru. W porównaniu do biało-żółtej budynku E - naprawdę fajna:) Zazdroszcząca mieszkanka budynku E:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec D Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 02.10.08, 21:11 Mieszkanko z bloku E ale z waszych okien widać naszą elewację, a my widzimy waszą elewację. Z tego wynika, że macie ładniejszy widok ;) i kto komu powinien zazdrościć :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 15.10.08, 23:04 Witam wszystkich sąsiadów. Mam kilka pytań. Czy macie wszystko porobione w mieszkaniu według założonego planu (gniazdka, rury itp. itd.) ? ,czy moze ktos z Was otrzymał już inforamcje o odbiorze lokalu? i czy może ktoś był ostanio na budowie albo w biurze i wie coś ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYNEK Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 12:18 Witam byłem na budowie we wtorek i jest nieżle kładą glazurę robią elewacje i malują na kolor kremowy.Garaże nie tknięte i brak ocieplenia od wewnętrznej strony a także wind i bram garażowych.A co ciekawe wczoraj dostałem pismo o odbiorze technicznym na 7 LISTOPAD.Jak dla mnie roboty jeszcze na 2 miesiące albo nie zauważyłem 50 chińczyków ukrytych w garażu i chętnych do pracy.Poczekamy zobaczymy.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
siedlecka.a Re: GAWRA budynek D 16.10.08, 14:40 witam witam!!! potwierdzam odbiór!!!!!!! my mamy akurat 12 listopada, ale jest jeszcze jedna sprawa 23.09 odbedzie sie zebranie organizowane prze gawre w tej sprawie... cztery kąty już tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 17.10.08, 13:07 ja mam odbiór na 6.11 i na 23.09 rozliczenie za lokal oraz umowę na dostawę energii. Byłem dziś na budowie i mam kilka informacji. Ekipy ogólnie pracują bo widziałem ich sporo. Ogólnie odbiory techniczne mieszkań mają być od 3.11 i zaczynają od klatki D (tak chyba jest oznaczona),czyli od lewej do prawej. Ewenualne poprawki i terminy będa ustalane indywidualnie dla każdego lokalu. Wind nie ma mają być póżniej, bo mają jakieś problemy i będą chyba po odbiorach. Klatka pomalowana i zakafelkowana (dzis fugowali).Budynek jest cały ocieplony i do ok połowy otynkowany i pomalowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynek Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 21:47 Witam. To bardzo elegancko ze zaczynają odbiory od klatki D bo właśnie tam mam mieszkanko.Ale roboty tyle że klucze dostaniemy zapewne jak dobrze pójdzie i pogoda pozwoli na gwiazdkę.Byłby to miły prezent dla nas na nowy rok.A czy ktoś ma może info na temat tego jak duzo lokali jest jeszcze do sprzedania w naszym budynku.?? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlecka.a Re: GAWRA budynek D 06.11.08, 11:59 Witam! Podobo odbiory już się rozpoczęły, czy jest może wśród nas ktoś kto ma to już za sobą??? Ciekawa jestem czy macie dużo poprawek i czy wszystko się wam zgadza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: GAWRA budynek D IP: *.spray.pl 11.11.08, 16:21 Witam wszystkich. Też mam ogromną prosbę, napiszcie prosze jak Wasze odbiory, czy jest dużo do poprawy. My mamy odbiór dopiero 27 .11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 12.11.08, 00:06 odnośnie odbiorów technicznych a raczej pseudo odbiorów. Jak ja byłem to wokół bloku i na klatce był pełno robotników, którzy pracowali (chyba dobrze ale wydaje mi się że powinni skończyć wszystko przed odbiorami), winda w trakcie monatżu (raczej początek bo robili coś na samym dole), na klatce brud i widać ślady walki tzn. pracy ekip (brak poręczy, układana elektryka) Ale do sedna mój odbiór polegał na cytuję :Pan G,,to jest odbiór stolarki okiennej, ścian i podłóg". Co ja widzę w mieszkaniu okna są ale do wyregulowania (miały być drewniane są plastkiowe, podobno ma być aneks do umowy), ściany też są ale trochę dziurawe bo rury wkuwali no i podłoga prawie cała ok. Reszta tzn rury i elektryka przy odbiorze kluczy ok 10 grudnia, a jak to będzie w rzeczywistości to się zobaczy :) Życzę Wam lepszych odbiorów i wiecej konkretów z ust inwestor/wykonawca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siedlecka.a Re: GAWRA budynek D 12.11.08, 18:26 Witam!!! Sprawdzajcie dobrze... Ravczej pic na wode, żeby zamydlić oczka... Narożniki do d... nierówne ściany, łażienka jakby wymiarowo za mała... przez wkuwanie rur tynk wygląda raczej jak po wojnie... osobiście jestem rozczarowana... uważajcie i niczego nie podpisujcie dopuki nie poprawią... dotyczy też okien, które są plastikowe, jakościowo gorsze i dużo tańsze od tych w umowie... jeżeli nie dsadzą do tego aneksu do umowy do podpisania to oszukają nas finansowo na tym... uważajcie... ps... sprawdżcie balkony i parapety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 13.11.08, 22:37 ja tam niczego nie podpisywałem i uważam, że lokal w tym stanie nie powinien mieć żadnego odbioru technicznego, a nawet takiego pseudo technicznego jak to miało miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszprpl Re: GAWRA budynek D 14.11.08, 12:25 Ja mialam odbior doslownie przed chwila, na szczescie przyszlam z wynajetym fachowcem... Podpisalam tylko odbior szlichty podlogowej, bo fachowiec stwierdzil, ze jest bardzo ladna. Sciany byly krzywe (nie trzymaly pionow), a tynk wadliwy, z dziurami, brzuszkami etc. Parapety rowniez krzywe, a nawet kaloryfery byly umocowane krzywo. Okna plastikowe czyli niezgodne z umowa (mialy byc drewniane), przedstawiciel Gawry tlumaczyl, ze to ze wzgledu na lepsza dzwiekochlonnosc i twierdzil, ze jeszcze bedziemy musieli za te plastikowe okna doplacac -> ma byc aneks do umowy. Komorki na dole nie obejrzalam, bo podobno jeszcze nie istnieje. Moj balkon byl kompletnie niewykonczony, zrobione bylo na nim skladowisko styropianu i krecil sie tam jakis robotnik. Namierzylam natomiast moje miejsce parkingowe : ladne, szerokie i rzeczywiscie w miejscu, w ktorym mialo byc. Elektryki ani zadnych hydraulicznych podlaczen jeszcze nie ma, to podobno sie odbiera w momencie odbioru kluczy. W kazdym badz razie maja miesiac na poprawki; mam czekac na wezwanie w sprawie ponownego odbioru, a jak mi sie znowu cos nie bedzie podobalo to oni sami wezwa rzeczoznawce. Moj fachowiec stwierdzil, ze to skandal ze chcieli mi wcisnac mieszkanie w tym stanie. Co ciekawe przedstawiciel Gawry twierdzil, ze na ogol nie maja problemow z innymi odbiorami, najwyrazniej okazalam sie wyjatkowo upierdliwa. Pozdrawiam i zycze pozostalym lokatorom wiecej szczescia ! Odpowiedz Link Zgłoś
siedlecka.a Re: GAWRA budynek D 14.11.08, 13:35 Jak to dopłacać za okna???? Chyba śnię!!! Pamiętajcie plastikowe okna są duzo tańsze i gorsze jakościowo od drewnianych! Cóż za beszczelność!!! Nam nic takiego nie mówił żeby dopładcać... Komedia jakaś... Co oni sobie myślą, że ludzie to z księżyva pospadali???? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlecka.a Re: GAWRA budynek D 14.11.08, 14:43 Dla rozwiania wątpliwości podaje link na pierwszą lepszą stronę z porównaniem cen okien okna.eu.pl/viewpage.php?page_id=30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruce willis Re: GAWRA budynek D IP: 160.83.57.* 14.11.08, 14:49 Witam, czy ktos wogole odebral mieszkanie? Moze posluchamy tych co odebrali? My co prawda mamy odbior na koniec listopada wiec moze na swoich bledach sie naucza wykanczac mieszkania do tego czasu. Krzyczcie na nich tymczasem i ciagnijcie za wlosy. Ma byc dobrze! a moze zwrot kasy za te okna? co z drzwiami? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legia Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 18.11.08, 17:55 Witam, dzis odbieralam z mezem mieszkanie, nie bylo tak tragicznie jednak nalezy podkreslic iz budynek nie jest jeszcze skonczony. Po wczesniejszych wypowiedziach latwo nam byl sie zdecydowac na specjaliste przy odbiorze i musze przyznac, ze to byla bardzo dobra decyzja. Fachowiec sprawdzil wszystko, wady jakie wykryl to: okna nie uszczelnione silikonem, brak wykonczen akrylowy przy oknach i przy karton gipsach, nie ktore katy troszke niezachowane, okna do regulacji, brak odplywow na balkonie i troche wilgotne jeszcze sciany. Na pocieszenie moge powiedziec, ze sciany sa proste a metraz zachowany. Fachowiec stwierdzil ogolnie, ze nie jest zle. Odbior kluczy zacznie sie od 10/12 (potwierdzone z Gawra). Jedna winda w klatce A jest juz zamontowana. Dowiedzielismy sie, ze najpozniej od czwartku maja uruchomic ogrzewanie. Mam taka nadzieje bo sciany juz powinny wysychac... Zycze powodzenia przy odbiorach, pozdr. K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 19.11.08, 10:51 witam, My mielismy dzis odbior i naszym zdaniem to zdecydowanie caly lokal do poprawy, sciany krzywe, konty niezachowane, okna do regulacji, najgorzej w lazience- krzywo i niedorobione... Brakuje wentylacji, balkon nieskonczony, parapety krzywe. Jednym zdaniem sporo roboty jeszcze w naszym lokalu jest. Klucze maja byc wydawane od 10.12. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: GAWRA budynek D IP: 89.108.200.* 09.12.08, 21:01 Oj nasza elewacja też jest piękna (inaczej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 16.11.08, 22:33 Ja mam do sprzedania mieszkanie na parterze 49.9m2 z tarasem 27m2, w klatce C. Zainteresowanych proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inni Re: GAWRA budynek D IP: 160.83.57.* 18.11.08, 09:46 dobrze ze zostawiles namiar.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: GAWRA budynek D IP: 89.108.200.* 09.12.08, 20:55 Oj jak nie jak tak, nasz (E) oddała w terminie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolfon Re: GAWRA budynek D IP: 193.24.24.* 24.11.08, 08:17 Witam wszystkich sąsiadów, ja mam odbiór lokalu 28.11.2008. Z góry zakładam, że nie pójdzie tak łatwo. Ja zrobiłam małe zmiany i odbiór mam według własnych projektów (zmiany zrobiłam małe...). Od lipca 2008 odbieram projekt elektryki i do dzisiej jeszcze nie odebrałam, bo za każdym razem brakuje jakiegoś gniazdka lub jest zrobione nie na tej ścianie co ma być. Nie trzeba być nie wiadomo jakim fachowcem (specjalistą), żeby wziąć projekt i zerknąć na ścianę i się zorientować, że nie ma gniazdka :-) a oni potrafią jeszcze wciskać kity, że miało go tutaj nie być. Przy odbiorze elektryki już zauważyłam, że nie było jednego kaloryferu (gdzie powiedzieli mi, że cały blok już ma kaloryfery podłączone). Pan z budowy powiedział "skoro miał tu być to napewno do odbioru lokalu zostanie wstawiony" nooo zobaczymy 28.11.2008 :- ))). Życzę powodzenia w odbiorze lokali, dam znać jak poszło po moim odbiorze. Napiszę co było OK a co do d...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruce willis Re: GAWRA budynek D IP: 160.83.57.* 26.11.08, 13:40 witam, wczoraj 25ego mielismy z luba odbior naszego mieszkanka no i niestety nie bylismy milo zaskoczeni. pierwsze wrazenia przed wejsciem do mieszkania - ok pracuja duzo ich ladnie klada parkingi no ogolnie sie staraja. wchodzac na gore meczylismy sie idac po deskach bo podloga jeszcze nie wyschla itp. dochodzimy do mieszkania i przed wejsciem juz widac ze nie ma dolnych listew w drzwiach - progow. no trudno powiedziano nam ze ich nie bedzie tak samo jak i wizjerow. no niestety nie zadawala taki scenariusz ale trudno takie dostali z tym sie trzeba pogodzic. jak juz bylismy w srodku wzielismy sie za chodzenie i ogladanie co gdzie i jak ... nie bylo tak wesolo, po kolei - sciany troche krzywe, katy nie maja pelnych 90st, dziury w scianach, tynki nie poprzycierane i MOKRE! ogolnie zalosne to bylo co widzielismy ale to nic.... parapety najlepsze ZWRACAJCIE NA TO UWAGE. nie sa wogole przyklejone! tylko troche tynku steropian i pustka w srodku mozna podniesc do gory. balkony pobrudzone okna pobrudzone w lazience cala sciana dziurawa okna plastikowe i powiedzieli ze nawet moze jeszcze bedziemy doplacac. co jeszcze podlogi troche spadaja no i nie ma pradu i jest zimno! bez sensu wogole ze pozwalaja wchodzic do takiego mieszkania jak jeszcze nie skonczyli go robic. po za tym kicha!! chyba licza na to ze jakis frajerek bedzie i sobie odbierze mieszkanie juz bo sie spieszy i sam bedzie wszystko konczyl. ogolnie proponuje dokladnie ogladajcie ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby doo Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 09:47 Jeżeli chodzi o nasz odbiór,to mamy w miarę niezły lokal,ściany proste,podłogi też,jedynie kąty z niewielkimi odchyłkami,tynk w bardzo dobrym stanie.Do poprawy zgłosiliśmy:niewielkie dziury na dole ścian oraz w posadzkach ( wejścia rur ),nieprzyklejony jeden parapet zewnętrzny,wyrównanie jednego otworu na drzwi wewnętrzne,wyprostowanie kątów,ukruszony próg przy balkonie.Co do okien to wolę plastiki,ale w razie gdyby chcieli dopłatę to będę żądał wymiany na drewniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolfon Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 29.11.08, 19:55 no to jestem już po odbiorze. Praktycznie wszystko do poprawy w moim mieszkaniu (odbiór odbył się ze specjalistą). Dziury w ścianach, aż styropian było widać, kąty i piony nie zachowane, brak parapetów zewnętrznych a wewnętrzne jeszcze nie przymocowane. Okna nieuszczelnione i niewyregulowane, a tak naprawdę nie nadawały się do odbioru bo całe były brudne więc nie było jak określić czy są rysy na szybie i ramie (dotyczy też to parapetów). Brak jednego kaloryferu. Brak wykończeń białych przy elektryce. Rury wodno-kanalizacyjne zainstalowane niezgodnie z projektami (np. rury do zlewu w łazience zupełnie na innej ścianie niż miały być). Drzwi są bez wizjera i bez progu ( powiedzieli, że nie będzie, że progi musimy w swoim zakresie założyć jak już podłogi sobie położymy)................. no ogólnie rzecz biorąc mogłabym jeszcze wymieniać i wymieniać CAŁY LOKAL DO POPRAWY. Mają na to 30 dni roboczych i oświadczył mi Pan, że na 100% się wyrobią, ale w przypadku mojego lokalu muszą wszytko kuć od nowa, bo źle poprowadzili rury i nie zamocowali jednego kaloryferu. Pani w gawrze powiedziała mi, że na forum ludzie głupoty piszą i oszukują jak tylko się da :-))))) nieźle się pokłóciłyśmy, bo zasugerowała dość ostro, że jesteśmy MY mieszkańcy bloku D oszustami i że wymyślamy sobie te wszystkie usterki. Mi się nie spieszy z odbiorem i argumenty Panów, że chcą wcześniej dać nam klucze nie są żadnym wytłumaczeniem takich niedociągnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: GAWRA budynek D IP: 89.108.200.* 09.12.08, 21:25 Jako baczny obserwator postepów na budowie budynku D :) muszę te postępy obserwować z okna od dobrego miesiąca :) mogę powiedzieć, że są dwie szkoły co do odbioru mieszkań. Jedni twierdzą, że brać fachowca, inni, że nie ma sensu - bo ten, który będzie wykańczał mieszkanie (a przy okazji i nas:)) i tak będzie marudził na jakość (wiem coś o tym bo odbierałam mieszkania w JW i mam porównanie z Gawrą - mimo psów jakie wiesza się na JW to jednak odbiór mieszkania wygląda zupełnie inaczej (a raczej jego stan). To co wyprawia się w waszym budynku (stwierdzam to na podstawie postów) to troszkę przypomina Matrixa :). Ja nie czepiałam się krzywych ścian (mam na myśli budynek E) bo i tak sufity podwieszane, wylewki były przyzwoite, jedyną wpadką był Helios umieszczony przed wyciągiem - krew mnie zalała jak to zobaczyłam! Ale cóż i to dało się rozwiązać. Dlaczego nie liczyłam na poprawki Gawry - bo osobiście nie wierzyłam, że poprawią tak jak bym to chciała (pionu na pewno nie przebudowaliby:)). Co do drzwi i tu też było zaskoczenie... w JW wizjer dostaje się "gratis" progi są zamontowane, dodatkowy zamek też w gratisie:) W Gawrze natomiast oferują wizjer za 50 zł, próg (nie wiem za ile, mam swój ładniejszy:)) i okropną zasuwę za 300 zł - wizualne walory owego dodatkowego zamka nie były wystarczające, abym się na niego skusiła:) Co do okien jesteśmy (czytaj E, E1 i D) chyba pierwszymi budynkami z "plastikami", a ponieważ mam porównanie z drewnianymi - takie wkłada JW - uważam, że to akurat nie jest tragedią, a jak tłumaczy Gawra serwis dużo szybszy :). Co do komórek lokatorskich... liczyłabym na termin wiosenny:)) a właśnie czy one będą oddzielone siatką?? Coś takiego leży w pomieszczeniach, które najprawdopodobniej będą komórkami - zauważyłam w czasie spaceru porównawczo-krajoznawczego po Waszym budynku :) Pozdrawiam właścicieli uroczej elewacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królMACIUŚpierwszy Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 14.12.08, 20:18 "Co do komórek lokatorskich... liczyłabym na termin wiosenny:)) a > właśnie czy one będą oddzielone siatką??" Ale o co chodzi z tym pytaniem o komórki? Dlaczego termin wiosenny i skąd pomysł o tej siatce? Komórki są umieszczone na piętrach i są to po prostu zwykłe pomieszczenia- oddzielone ścianami i drzwiami... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszprpl Re: GAWRA budynek D 17.12.08, 11:07 Czy u kogos z Panstwa poprawki zostaly juz wykonane ? Rozdawanie kluczy mialy sie zaczac od 10/12, a ja nawet poprawek nie nie mam zrobionych (miesiac od poprzedniego odbioru juz minal). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 18.12.08, 13:42 u mnie poprawki zrobione są częściowo i czekam na resztę (też już jest grubo po miesięcznym terminie pseudo odbioru). W tym tygodniu ma być odbiór budynku potrzebny do otrzymania pozwolenia na użytkowanie i wg budujących klucze mają dawać w pierwszej połowie stycznia. Pozostaje czekać i pilnować terminów, które i tak będą przekroczone. pozd Odpowiedz Link Zgłoś
kaszprpl Re: GAWRA budynek D 19.12.08, 10:53 Wczoraj (czwartek 18/12) bylam u kierownika budowy, rzeczywiscie umowilismy sie na poczatek stycznia z tymi poprawkami. Podobno 1/3 lokali jest juz oddana, od 10/12 wydawane sa klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 30.11.08, 22:15 Skąd wziąć takiego fachowca od odbioru i ile to kosztuje? proszę o jakieś namiary. My nie zgodziliśmy się na żaden odbiór (miał być 28.11), bo ani nie było jednej ścianki działowej ani parapetów wewnętrznych... Na tarasie stało rusztowanie i ogólnie śmietnik. Mamy odebrać 10.12.Będę wdzięczna za jakiś kontakt. Po tym co piszecie, to nie zapowiada się kolorowo ten odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruce willis Re: GAWRA budynek D IP: 160.83.57.* 01.12.08, 12:12 witam, my bralismy poleconego czlowieka od znajomych natomiast smialo mozemy go polecic ponownie. nie jest tani 290 zl za 50 m2 ale pan kierownik budowy musial zanotowac sobie ponad 2 strony a4 do poprawy ja sie praktycznieniczym nie przejmowalem i dla nas wypisal czlowiek wszystko doslownie wszystko co ma byc poprawione... w mieszkaniu oczywiscie wszystko pooznaczal dla robotnikow zeby wiedzieli co robic :) jak chcesz kontakt to drvr@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolfon Re: GAWRA budynek D IP: 193.24.24.* 01.12.08, 18:16 Ja miałam fachowca z odbiormieszkania.pl/odbior- mieszkania.php odbierał już 3 mieszkania w naszym bloku (D). Powiedział, że to co on tu widzi to wogóle nie powinno być dopuszczone do odbiorów. Kosztuje też 290zł, również otrzymaliśmy od Niego protokół z rzeczami do poprawy, jak również Przedstawiciel firmy budowlanej. Niczym wogóle nie musiłam się martwić, przez 3 godziny wszystko sam robił (ja tylko fotki pstrykałam do dukumentacji jakby co :-) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruce willis Re: GAWRA budynek D IP: 160.83.57.* 01.12.08, 18:24 hehe :) jak wyzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 01.12.08, 19:32 A ja miałem kolegę i to za darmo :D. Pracuje on u innego developera i zajmuje się ... odbiorami technicznymi mieszkań, pan próbował na początku z nim dyskutować, ale kumpel zgniótł go - zapisałem 2 i pół strony A4 poprawek. Teraz dobra strona medalu, powiedział, że jeżeli chodzi o tynki to nie są najgorsze, zwracajcie uwagę na wysokośc mieszkań, u mnie okazało się, że w 2 rogach pokoju jest różnica 2,3 cm (pomiar laserowy urządzeniem typu Bosch). Życząc sukcesów w odbiorach lokali pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlecka.a Re: GAWRA budynek D 22.12.08, 14:57 witam wszystkich... juz jesteśmy po poprawkach :) ogółem wykończone elegancko ( z drobnymi niedociagnieciami, ale roboty jest na 2 godziny ) czyli juz niedługo kluczyki... a jak tam sprawa wyglada u Was??? odbieraliście już klucze???? pojawiają sie juz rozmowy o notariuszu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolfon Re: GAWRA budynek D IP: 193.24.24.* 22.12.08, 18:49 do mnie jeszcze nie zadzwonili, że poprawki są już zakończone więc nadal czekamy na telefon od nich. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 22.12.08, 22:08 U nas taka sama sytuacja jak u Coolfona; podejrzewam, że oświadczenia Pana o tym iż 1/3 odebrała już klucze, to jedna wielka ściema mająca na celu wywarcie na nas presji szybkiego odbioru technicznego lokali. Jeżeli ktoś już odebrał klucze budowlane proszę o poinformowanie o tym na forum. Jeżeli chodzi o notariusza to możemy rozważyć zasadność wynajęcia notariusza innego niż zaproponuje Gawra. U notariusza można negocjować ceny przy większej ilości osób, a nie wykluczam, że Gawra bierze pierwszego lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 10:26 Ja odebrałem klucze 10.12.,ale mój lokal jak pisałem wcześniej był w niezłym stanie,co do informacji,że 1/3 odebrala klucze to ściema.Prace wykończeniowe z tego co widzę z okien odbywają się w 3 może w 4 lokalach.Za każdym razie jak zachodzę do mieszkania czuję się jak na pustyni,nie widać żywego ducha.Co do aktów notarialnych to słyszałem,że będą najwcześniej w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 26.12.08, 21:55 Dzisiaj widziałam, że we wschodnim skrzydle od strony dziedzińca już ktoś się wprowadził i mieszka- nawet choinka stała. My jeszcze kluczy nie odebraliśmy. Brakowało ok. 5 gniazdek elektrycznych (zaakceptowanych w zmianach + 1 pierwotne)... Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 28.12.08, 12:53 Ta choinka to pewnie w biurze kierownika budowy stała. Nie wydaje mi się, żeby ktoś już mieszkał w tym bloku. A co do wywierania presji na właścicielach mieszkań, żeby odbierali klucze to nie widzę związku, z tym czy odebrało już 10, czy 50 osób. Mnie interesuje moje mieszkanie- ma być zrobione tak jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruce willis Re: GAWRA budynek D IP: *.acn.waw.pl 28.12.08, 19:44 witam, swieta swieta i po swietach teraz tylko szczesliwego nowego roku zycze! co do mieszkania to tak.. jak pisalem wczesniej ze sie nie wyrobili z wykonczeniem i nie odebralismy mieszkania tak po 3 tygodniach wszystko juz jest prawie pod skonczone. wszedzie tam gdzie mialo byc poprawione zostalo poprawione i najważniejsze... Jak ktos stwierdzi ze mieszkanie moze juz odebrac to po prostu idzie kiedykolwiek do kierownika budowy i on ma juz wszystkie dokumenty. Wystarczy podpisac i juz klucze wasze. Nie trzeba czekac az zadzwonią. My wybieramy sie od razu w nowym roku. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 28.12.08, 21:22 Z pewnością nie u kierownika budowy - na 2.piętrze we wschodnim skrzydle od strony dziedzińca. Głośno było - chyba jakaś imprezka, więc... może ktoś "parapetówkę" (dosłownie) robił :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Zacieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 14:02 Drodzy sąsiedzi,czy ktoś z Was zaobserwował w swoim mieszkaniu zacieki na karton-gipsowych obudowach rur? U mnie coś takiego wyszło,pomimo braku opadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynek Re: Zacieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 00:32 Witam.Zacieków nie zaobserwowałem ale jest cos co mnie wkurza na max to drzwi do lokali jak je zamykam to w srodku coś strasznie brzęczy w środku chyba te zapadki to dramacik mały drzwi gerdy a tandeta.Sprawdziłem w trzech lokalach wszedzie tak samo w klatce d .Sądzicie ze tak powinno byc bo mnie sie nie wydaje atakuje gawre zaraz po nowym roku o te drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Zacieki IP: *.chello.pl 04.01.09, 12:11 Drzwi zakłada gerda i ona daje gwarancję, możesz zadzwonić do gerdy (numer pewnie dostaniesz u kierownika budowy). Powinni przyjechać i to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Odbiory IP: *.aster.pl 04.01.09, 14:54 Mam pytania do osób, które już odebrały swoje m. Jak wygląda odbiór od strony formalnej, czy trzeba coś załatwiać w gawrze czy wystarczy na budowie? Czy dają od razu klucze? Czy można już w pełni korzystać z lokali czy może jeszcze na coś czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Odbiory IP: *.chello.pl 06.01.09, 14:17 Formalności załatwia się w zasadzie na budowie w biurze Jar- Budu.Podpisujesz papier i dostajesz klucze,są to klucze budowlane,podobno dostajesz jedyny zestaw,ale tak naprawdę ktoś tam jeszcze te klucze ma.Klucze dają w celu wykończenia lokalu,ale jeszcze nie ma prawa dla zamieszkania.Ubezpieczyć mieszkania,nie ubezpieczysz bo nie jest formalnie twoją własnością,działa tutaj ubezpieczenie budowy.O tyle jest dobrze,że ochrona faktycznie czuwa,bo inaczej strach by było graty znosić.No i powodzenia,winda jeszcze nie ma odbioru i jest wyłączona,prądu w mieszkaniach też nie ma,bo nie ma liczników,woda dzięki Bogu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julcia Re: Odbiory IP: *.81.datacomsa.pl 07.01.09, 22:05 Witam wszystkich sąsiadów.Klucze już odebrałam ekipę wysłałam a tam wielka kupa.Winda nie działa(miała działać jutro ,pojutrze lub popojutrze,a tak naprawdę będzie ok.15-tego)majster dzwoni że prądu brak w mieszkanku(też będzie ok.15-tego)Klucze od pomieszczeń gosp.ok.15-tego.Jak widać 15-01-2009 to chyba jakaś magiczna data w naszym bloku.Cierpliwości życzę wszystkim sąsiadom i sobie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Odbiory IP: 212.87.25.* 08.01.09, 08:35 A do tego czasu gawra kasuje tzw "opłaty eksploatacyjne", chociaż w lokalu nic nie da się robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk Re: Odbiory IP: *.aster.pl 08.01.09, 21:14 jak można odebrać mieszkanie bez prądu w gniazdkach lub liczników? jaki to ma sens jeżeli ekipa nie może nic robić w lokalu? po co wydają mieszkania w takim stanie? dziwne bardzo dziwne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatekw Re: Odbiory 09.01.09, 08:39 Witam! My mieliśmy miec drugi odbiór 19 grudnia i cisza... Możecie mi podać numer do kierownika budowy??? BO z biurem ciężko się dogadać. Mam jeszcze pytanie. Czy będziecie sie starać o te niby odszkodowania za każdy dzień zwłoki(20zl za każdy dzień)? mieszkania miały być oddane do końca roku i lipa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 12:22 Ja mam w Umowie termin oddania 31.01.2009r,ale z tego co widzę co niektórzy mają inne terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Odbiory IP: 212.87.25.* 09.01.09, 12:57 Gość portalu: elektryk napisał(a): > jak można odebrać mieszkanie bez prądu w gniazdkach lub liczników? > jaki to ma sens jeżeli ekipa nie może nic robić w lokalu? po co > wydają mieszkania w takim stanie? Jak to po co? Zaczynają naliczać czynsz od momentu odbioru tzw kluczy budowlanych, jakieś 10 zł za m2, blok ma pewnie z 6-7 tyś m2, łatwo policzyć, ile to jest w ciągu miesiąca. Nie odbierajcie kluczy, dopóki nie będziecie mogli zacząć prac w mieszkaniu! Nie mogą Was do tego zmusić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Odbiory IP: *.81.datacomsa.pl 09.01.09, 15:54 Ja odebrałem klucze i powoli wykańczam mieszkanie. Nie wiem na co czekać? Ja chce się jak najszybciej wprowadzić a "Dla chcącego nic trudnego" - prad mozna podprowadzić do mieszkania przedłużaczem. Jest juz prawomocna decyzja na uzytkowanie wiec mozna sie meldować po wczesniejszym otrzymaniu zawiadomienia z gawry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatekw Re: Odbiory 09.01.09, 17:22 no właśnie! gorzej jak ktos nie dostaje tego powiadomienia mimo, ze termin minął dawno... Odpowiedz Link Zgłoś
siedlecka.a Re: Odbiory 09.01.09, 18:21 Witam Was wszystkich!!!! Od dnia dzisiejszego jesteśmy wraz z mężem szczęśliwymi posiadaczami kluczy budowlanych... I od poniedziałku rozpoczynamy prace wykończeniowe, owszem prąd ma być na dniach ale to nic nie szkodzi bo bez problemów można się podłączyć do ekipy budowlanej, ja w tej kwestii nie widzę problemów. Z tego co wiem złożono już wniosek o uzytkowanie budynku, tak więc wysoce jest prawdopodobne, że w lutym będziemy się mogli spokojnie wprowadzać, dlatego tez jeżeli zależy am na szybkiej przeprowadzce to lepiej ścigajcie kierownika budowy, sprawdzajcie odbiory i łapcie za klucze żeby zdążyć wykończyć swoje mieszkanka... a to przecież troche trwa... puki co tak czy owak naliczane jest centralne ogrzewanie. Po odbiorze kluczy płacicie jeszcze wówczas gdy wasze liczniki za c.w. z.w. wykażą więcej niż zero... nierozumiem skąd bierze sie ta panika.... Ach nie czekajcie na powiadomienie tylko sami dzwońcie... Życzę powodzenia i jak najszybszego 'dzień dobry' na klatce schodowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily Re: Odbiory IP: *.chello.pl 09.01.09, 22:38 7.01. poszliśmy na umówiony odbiór (10.12 nie odbył się, bo nic nie było gotowe) z wujkiem (kierownikiem budowy gdzieś w Warszawie zresztą). Mieszkanie kompletnie nie nadawało się do odbioru! Nigdzie nie zachowane kąty (różnica nawet do 1cm!!!), kilka pionów (ale tego już się nie zmieni), porysowany sufit, ściany i szyby zewnętrzne. Od środy skuwają tynki i robią nowe:) Jedynie podłogi są dobre. Projektant od wentylacji to jakiś bendzwał, idiota - tak rozplanował w kuchni wentylację na kominie (w rogu Helios - wentylacja mechaniczna, przy drzwiach - wejście do okapu ->wentylacja grawitacyjna), że pozostaje zamontować okap tylko jako pochłaniacz. W innym razie zasłoni się Heliosa, a to będzie oznaczało parowanie szyb i zwiększoną wilgotność przy gotowaniu. Nikt zresztą nie poinformował nas o montowaniu Heliosów, a u mnie niestety założony jest na takiej wysokości, że nie mogę zaprojektować tam górnej szafki... Poza tym w miejscu, gdzie architekt przewidział lodówkę (przy tej nieszczęsnej wentylacji, na tym samym kominie)są wodomierze - chcesz odczytać-odsuń lodówkę:) Całe szczęście można ją przenieść w inne miejsce. Jestem wściekła. Jedyna kompetentna osoba, z którą idzie się na budowie dogadać to jeden z kierowników - p. Wojtek. W razie co radzę załatwiać z nim wszelkie sprawy. Odbiór mieszkania (termin nr 3) przewidziany na 15 lub 16.01. Życzę sobie anielskiej cierpliwości...Pozdrawiam (sąsiadka lok. 51, klatka C) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Odbiory IP: *.chello.pl 11.01.09, 11:55 Witam, jest już prawomocna decyzja na użytkowanie budynku więc jak najbardziej mozna się już meldować w mieszkaniach i po wykończeniu zamieszkać. Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAOWIEC Re: Odbiory IP: *.aster.pl 12.01.09, 17:49 Witajcie sąsiedzi, a może przenieść się na forum i nasze nowe tematy zamieszczać na www.golabki.yoyo.pl/. Było by wszystko jaśniej i przejrzyściej. Chyba, że ktoś ma inny pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non Re: Odbiory IP: *.chello.pl 12.01.09, 20:37 Moim zdaniem to forum jest bardziej czytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Odbiory IP: *.aster.pl 12.01.09, 22:07 Moim też. TYm bardziej, że zainicjowałem temat :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 10:30 Wszystko jest pięknie jak Ci się nie śpieszy.Gorzej jak masz poumawiane ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Pęknięcia IP: *.aster.pl 22.01.09, 21:36 Czy u Was na piętrach widoczne są pęknięcia na tynku przy framugach dzrzwi wejściowych i przy drzwiach windy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisssi Re: Pęknięcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:09 na parteże i 1 piętrze nic a nic.... a na której klatce widoczne są te pęknięcia???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Pęknięcia IP: *.aster.pl 26.01.09, 12:09 pęknęcia widać na klatce D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mery lu Re: Pęknięcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 11:56 witam!!! podobno takie pęknięcia to normalna sprawa tak twierdzi przynajmniej mój ojciec który pare lat popracował sobie na budowach... może byc ich nawet więcej zwłaszcza w parkingu podziemnym... tłumaczył to tak: budynek nowo postawiony "chodzi" jeszce przez rok-dwa lata, w ten sposób osadza sie na dobre w dogodnym miejscu ruchy takie sa minimalne ale daja efekty, a i jeszcze powiedział ze jezeli pekniecia widac na betonie to jest normalna sprawa bo czest jak beton schnie to peka tyle wiem na ten temat w miom mieszkaniu jest takie pekniecie i ojciec powiedział zeby sobie odpuscic ten temat... ile w tym racji nie sprawdzałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Odbiory IP: 212.76.37.* 23.01.09, 22:21 Czy wszyscy juz macie ekipy do wykończenia swojego M cięzko się zdecydować a i cenowo rozbieżność duża.Jle wycenili wam np. za łazienkę i kuchnię, malowania itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Odbiory IP: 194.8.66.* 28.01.09, 12:37 Mam dobrą wiadomość. Poinformowano mnie, że od początku lutego do końca marca będą podpisywane Akty Notarialne. Jedym problemem jest to, że Notariusz jest narzucony przez dewelopera. Ciekawe jest ile będzie to wszystko kosztowało?:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 13:18 ok.3500,00 PLN za 50m2. ok.5000,00 PLN za 65m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Odbiory IP: *.aster.pl 28.01.09, 21:20 Ja słyszałem od pani za lady :), że akty będą ale od kończa lutego i cały marzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julcia Re: Odbiory IP: *.81.datacomsa.pl 29.01.09, 21:16 Jeśli kupiłam mieszkanie to chyba powinnam do notariusza zanieść w zębach 2%podatku???czy to już nieaktualne?od kwoty0,5mln to 10 tysiaków plus opłaty notarialne.Proszę o info.Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z innego b. Re: Odbiory IP: *.81.datacomsa.pl 30.01.09, 15:06 Kupując mieszkanie od developera nie płacisz 2% podatku ponieważ dostajesz fakturę zakupu. Opłata 2%- jest to opłata od umowy cywilno prawnej i obowiązuje ona wtedy gdy kupujemy mieszkanie "na wolnym rynku" (wtórnym). W przypadku zakupu od developera ponosisz tylko opłaty notarialne wyliczone na podstawie f-ry zakupu oraz taxy notarialnej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julcia Re: Odbiory IP: *.81.datacomsa.pl 31.01.09, 21:46 Dzięki sąsiedzie za info.Strasznie mnie to ucieszyło.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Odbiory IP: 217.153.34.* 10.02.09, 17:50 Witam sąsiadów. Moje mieszkanie już praktycznie wyremontowane mogę polecić ekipę która dokonała remontu z której jestem bardzo zadowolony oraz pokazać ich pracę.Telefon kontaktowy 600 408 400. A jak odbiory czy macie już za sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Ilu nas jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 09:49 Proponuję obliczyć ile mieszkań jest po odbiorach.Niech każda następna osoba wpisuje kolejną liczbę.Ja wpisuję 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julcia Re: Ilu nas jest? IP: *.81.datacomsa.pl 16.02.09, 15:48 Też już odebrałam.2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba skrzynki na listy!!! IP: *.aster.pl 16.02.09, 21:53 w zeszłym tygodniu jak byłem w budynku to na klatce D były pootwierane lub raczej powyważane niektóre szkrzynki na listy. Czy ktoś z Was miał taki przypadek lub wie o co chodzi. Zgłosiłem to telefonicznie w Gawrze ale nie wiem czy nasza przyszła korespondencja będzie bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Nieuczciwy hydraulik!!! IP: *.lmds.dialog.net.pl 18.02.09, 08:25 Witam, Chciałem przestrzec wszystkich przed korzystaniem z usług hydraulika- niejakiego Szymona. Potrafi on na przykład zacząć robotę, wziąść zaliczke i nie pojawiać się przez 3 tygodnie. Potrafi też podłączyć wodę ciepłą do sedesu :-) Ten oszust może pojawić się u Was np. gdy powiecie u kierownika budowy, że potrzebujecie hydraulika. Szczerze ogradzam korzystania z jego usług. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Nieuczciwy hydraulik!!! IP: *.chello.pl 18.02.09, 16:01 A z kąd on wziął ciepłą wodę do sedesu.Przecież przy sedesie jest zawór raczej z zimną wodą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolfon Re: Ilu nas jest? IP: *.chello.pl 20.02.09, 17:14 3: odebrane 18.02.2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Wentylacja IP: *.aster.pl 22.02.09, 21:48 Witam sąsiadów mam taki ciekawy problem dotyczący pionów wentylacyjnych. U mnie niestety on występuje i mam niezłą zagadkę jak to estetycznie i normalnie rozwiązać nie prowadząc rury do okapu (o średnicy 16mm) po ścianie omijając przy tym dodatkowo i tak już sporej wielkości heloisa. Czy u Was w lokalach, przy kuchniach też jest pierwszy od ściany helios a drugi pion do okapu i to na tej samej wysokości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynek Re: Wentylacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 11:48 Witam.u mnie rozwiązano to w ten sposób ze całosc od góry zabudowano od sciany do okna płytą gipsową a w tej bedzie otwór wyciety na kratke wentylacyjna od np kominka by była wymiana powietrza.do tej zabudowy będą podsuniete szafki i elegancko.Ot i tyle pozdrawiam sąsiad z klatki D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Wentylacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 10:56 Wybrnąłem z problemu w identyczny sposób.Faktycznie ta rura 160 to skończona głupota.Polecam również dać dwie lub trzy żaluzje odcinające na rurze spiro.Bez tego dodatku potęgują się odgłosy dochodzące z wentylacji,szczekanie psów,samoloty i ogólny szum,a w przyszłości będzie czuć kto co gotuje na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszprpl Re: Ilu nas jest? 02.03.09, 17:12 Ja mojego mieszkania jeszcze nie odebrałam, ale mam nadzieje zrobić to juz w tym tygodniu (a najdalej w nastepnym). Do poprawienia mam jeszcze balustradę balkonową (spawacz chyba byl nietrzeźwy...) i troche tynki. Zdecydowanie wszystkie sprawy nalezy zalatwiać z panem Wojtkiem, jak jest nieobecny to wszystko stoi. Moi sąsiedzi (kl C) wyznali iz spieszylo im sie z odbiorem i wszystko mieli krzywo, a w niektorych kontaktach nie bylo prądu; trzeba więc uważać i się nie spieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Odbiory IP: *.aster.pl 03.03.09, 21:57 To nie dobrze, że jest takie opóźnienie w odbiorach. Przez ich olewanie roboty nie będzie można podpisać aktów notarialnych, a co za tym idzie zawiązać jak najszybciej wspólnoty. Powinni lepiej i dokładniej pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 08:53 A propos aktów to ja mam zaproszenie do odbioru aktu 30.03.2009r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julcia Re: Odbiory IP: *.81.datacomsa.pl 04.03.09, 13:01 Ja też mam termin na 08-04 i jak myślisz na jaką kwotę trzeba się przygotować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Odbiory IP: *.aster.pl 04.03.09, 18:17 stawka zależy od wielkości lokalu i od chęci notariusza (stawki zawarte w ustawie są stawkami maskymalnymi). Zerknij i oblicz www.infor.pl/wskazniki/30/219,Maksymalne-stawki-taksy-notarialnej.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 10:26 3000-3500 PLN za 50 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszprpl Re: Odbiory 06.03.09, 14:37 Ja mam ostateczny odbior na 16/03. Niestety panowie zapomnieli zrobic mi izolacje na balkonie i woda zaczela przeciekac do wewnatrz, dobrze ze to teraz sie wydalo a nie po malowaniu... Teraz mam polozone swieze tynki, czekam z odbiorem az wyschna... Akt notarialny mam wyznaczony na 3/04. Podobno jest jeszcze jakies 13 nieodebranych mieszkan, sa to glownie ludzie ktorym opoznia sie sprzedaz starych lokali, a czasy jak wiemy nie sprzyjaja sprzedawcom. Czy zalozenie wspolnoty bedzie korzystniejsze niz obsluga przez developpera ? Jaki moze byc czynsz za 50 m2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julcia Re: Odbiory IP: *.81.datacomsa.pl 08.03.09, 22:17 Jak będzie wspólnota to czynsz 40-50%mniejszy.Już to przerabiałam,bo też mieszkam na gawrze.Ja jednak z innej beczki.Odebrałam już mieszkanko,majstry zrobili co do nich należy i jakie zdziwko mnie spotkało jak umyłam okna!!!Wszystkie okna od strony Warszawskiej są porysowane szyby wyglądają jak brudne.Tragedia.Jutro idę reklamować.Pewnie jak robili elewację to okleili ją C..uj wię czym i porysowali szyby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolfon Re: Odbiory IP: *.chello.pl 09.03.09, 21:38 podpisanie aktu notarialnego mam 25.03.2009, 5 dni wcześniej od daty można pytać się o kwotę więc będę wiedziała ok 20 marca 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z innego b Re: Odbiory IP: *.81.datacomsa.pl 11.03.09, 10:44 Czynsz po przejęciu przez wspólnotę zawsze na początku jest dużo niższy niż ten z gawry, ale po pierwszym okresie rozliczeniowym (tj. w zależności od wspólnoty może to być w połowie roku lub po roku od przejęcia przez wspólnotę) opłaty naliczane są w zależności od wskazań liczników wody i ogrzeawnia. Jak w mieszkaniu mieszka kilka osób i nie są one oszczędne, to czynsz nie będzie niższy na 100%. Ja niestety płace dużo więcej niż na początku. Po pierwszym roku wspólnota podniosła mi czynsz o 180zł, a w tym roku mam dodatkowe 210zł tak więc 390zł więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 13:33 A jaką stawkę miałeś na początku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z innego b Re: Odbiory IP: *.81.datacomsa.pl 11.03.09, 15:11 Nie pamiętam dokładnie, ale jakieś 560zł (za mieszkanie około 100m). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km wózkownie IP: *.aster.pl 13.03.09, 15:16 Czy wie ktoś z Was gdzie w bloku znajdują się wózkownie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: wózkownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 11:50 Jeżeli gdzieś mają być to na parterze.W klatce C jest coś takiego,ale bez możliwości zamontowania drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: wózkownie IP: *.81.datacomsa.pl 16.03.09, 12:43 W bloku są trzy wózkownie na poziomie garażu, na dzień dzisiejszy są czynne dwie. W trzeciej przebywa chwilowo ekipa robiaca zieleń dookoła naszego bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Odbiory IP: *.spray.net.pl 20.03.09, 23:30 Co do czynszu to nie można mieć złudzeń. Mieszkam na skoroszach i czynsz obecnie (wspólnota od kilku lat) jest na poziomie 8,2 PLN /m2 w gawrze 8,8 / m2 nie sądzę żeby to się diametralnie zmieniło po zawiązaniu wspólnoty, choć tego wszystkim i sobie życzę :) Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Od kwietnia zamierzmy mieszkać w naszm mieszkaniu klatka D Odpowiedz Link Zgłoś
kaszprpl Re: Odbiory 22.03.09, 21:58 A ja z troche innej beczki : odebralam mieszkanie 2 tygodnie temu i mam niespodzianki : 1. Na balkonie stoi woda po kostki, oczywiscie po deszczu. Poszlam z tym do kierownika a on na to ze najchetniej od razu by mi tam polozyl plytki. Tylko ze ja na razie plytek klasc na balkonie nie zamierzam, sa pilniejsze sprawy... Czy moge go zmusic do zrobienia odpowiedniej wysokosci kleju czy betonu aby ta woda splywala odplywami ? 2. Mam w scianie przeciek z balkonu sasiada, widocznie zle zrobiona jest izolacja. I tez jakos sie nie spiesza z poprawkami... Czy ktos wie gdzie, do kogo i jaka droga (pisemna) nalezy zglaszac usterki ? W jakim czasie powinny one zostac usuniete ? Pozdrawiam z klatki C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julcia Re: Odbiory IP: *.chello.pl 19.03.09, 22:49 Jak coś się dowiesz to napisz.Będę Ci wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Odbiory IP: 194.8.66.* 20.03.09, 15:58 Uprzejmie informuję, iz od dnia 18/03 jestem właścicielem lokalu po podpisaniu aktu notarialnego. Teraz deweloper może paść;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Odbiory IP: *.aster.pl 20.03.09, 20:09 To gratulacje :) A czy byłabyś tak uprzejma i podzieliła się informacjami o kosztach notarialnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Odbiory IP: *.aster.pl 23.03.09, 19:57 Szanowna Magdo czy możesz napisać gdzie podpisywałaś akt notarialny (u notariusza wyznaczonego przez Gawrę czy może sama szukałaś) i ile zapłaciłaś za akt notarialny (całość z połatami i odpisami) i za jakiej wielkości mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruce willis Re: Ilu nas jest? IP: 160.83.57.* 17.03.09, 16:27 my juz mieszkamy... :) calkiem milo i przyjemnie sie mieszka. psy z domku na polu strasznie w nocy ujadają dlatego nie polecam od tamtej strony sypialni. co do czynszu...... jestem załamany! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Ilu nas jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 09:57 Czy działa u Ciebie telewizja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willis bruce Re: Ilu nas jest? IP: 160.83.57.* 19.03.09, 11:18 Tak. Ale tylko 6 podstawowych kanałów. Z tego co wiem dopiero jak zawiąże sie wspólnota wybierzemy dostawce kablowki. kiedy to bedzie nie wiem. gawra powiedizala ze sie do tego nie wtrąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ilu nas jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 13:54 Witam :) Zamieszkujemy z mężem klatkę D juz od trzech tygodni :) bez większycg zastrzerzeń, pozdrawiamy i czekamy naszych nowych sąsiadów jeżeli chodzi o kablówkę praktycznie cała najbliższa okolica korzysta z usług UPC, podobno nie wszyscy operatorzy maja odpowiedni zasięg, my stawiamy na UPC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puciaczek Re: Ilu nas jest? IP: *.imgw.pl 19.03.09, 15:06 My też już mieszkamy i jest bardzo przyjemnie. W UPC powiedzieli, że podłaczają okolice, ale nie potrafia dokładnie powiedzieć, kiedy podłącza nas blok. Jakby ktoś coś wiedział, to proszę o info. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynek Re: Ilu nas jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 11:27 Witam.Też stawiam zdecydowanie na UPC mają niezłe oferty za niedużą kase.Tez zamieszkamy w klatce D na 3 pietrze ale za ok miesiąc jakoś tak powoli wykanczanie lokalu idzie .A ciekaw jestem czy wiecie może czy na naszej klatce wszystkie lokale mają właścicieli? Bo jeśli nie to mamy kłopocik i rok kucia ścian a tak to wszyscy wykańczają mniej więcej w tym samym czasie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Ilu nas jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:32 Witam :) My mieszkamy na I piętrze i tutaj wyglada na to ż4e dwa mieszkania stoja narazie nietknięte... sąsiad obok prawie gotowy, nad nami (t,. II p.) coś się chyba w dwóch mieszkankach ale dokładnie nie wiem bo tylko tyle słychać... na parterze też coś się dzieje więc miejmy nadzieję że wszelkie łomoty nie będą sie zbyt długo naprzykrzać :) najważniejsze jest to że wszyscy szanują godzinę nocną :) zatem można spokojnie spać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: Ilu nas jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 10:40 Ja mieszkam od pierwszego dnia wiosny.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynek Re: Zacieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 22:12 Dzieki sąsiad to samo właśnie powiedział mi kierownik budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruce willis miejsce ParkingowE IP: 160.83.57.* 25.03.09, 09:06 Witam, czy chciałby ktoś moze zarobić skromna ilość pieniążków miesięcznie bądz tygodniowo i wynająć miejsce parkingowe w budynku D? Może osoba która nie mieszka jeszcze i do momentu kiedy nie bedzie mieszkala mógłbym wynająć takie miejsce??? prosze o mail na drvr@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kol32 ile udało się wynegocjowac 25.03.09, 09:54 Witam. Zastanawiamy się nad kupnem mieszkania w budynku D. Czy moglibyście powiedzieć do jakich procentowo upustów skłonna jest Gawra? Na pierwszym spotkaniu powiedziano nam, że nie dadzą więcej niż 5%. Sądzicie, że da się wynegocjować więcej? Ebejot już na wstępie daje 10%. I tak się wahamy między Gawrą a Ebejotem. Na co jeszcze zwracać uwagę kupując od Gawry? Będę wdzięczna za wszelkie rady. Pozdrawiam potencjalnych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
kol32 czynsz 26.03.09, 12:18 Witam jeszcze raz. Czy ktoś z osób już mieszkających mógłby mi powiedzieć jakie są w tej chwili stawki czynszu. Czytam tu o 8,8 PLN a w Gawrze mówią o 6PLN z metra kwadratowego. Będę wdzięczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:06 Ja płacę 469,00 PLN za 50m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z innego b Re: czynsz IP: *.81.datacomsa.pl 27.03.09, 09:07 Wydaje mi się, że nie wysokość rabatu ma tu główne znaczenie, a końcowa cena mieszkania. Można dać nawet 30% upustu, a cena koncowa i tak będzie wyższa. Więc pytania typu ile upustu da Gawra jest chyba bez sensu. Jeżeli chodzi o czynsz to pisałem już jak to wygląda. Za takie samo mieszkanie można płacić bardzo różne stawki. Wszystko zależy od mieszkańców i wspłólnoty. W bud D jeszcze chyba nie ma zawiązanej wspólnoty, ale blok jest już oddany do użytku od jakiegoś czasu, więc gdy większośc podpisze akty notarialne taka wspólnota powstanie. Kupując mieszkanie nie sugerował bym się tylko ceną. Nie kupujesz mieszkania na miesiąc czy dwa tylko na kilka lat, może nawet na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kol32 Re: czynsz 27.03.09, 19:28 Dzięki za ten wywód - to wszystko oczywiste. Mówiąc o upuście myślałam właśnie o końcowej cenie - to jasne. To ze czynsz zalezy od wspolnoty tez - chciałam tylko wiedziec jaki jest w tej chwili - i rzeczywiscie z tego co mowi przedmowca - wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z innego b Re: czynsz IP: *.chello.pl 29.03.09, 00:28 Nie miałem zamiaru Cię urazić, ani namawiać. Myślę tylko, że na Twoim miejscu głównie kierował bym się ceną mieszkania oraz wyglądem osiedla. Czynsz chyba nie jest taki ważny. Ktoś napisał na tym forum, że na skoroszach miał 8,2/m2, a teraz tutaj ma 8,8/m2. Jest to tylko 0,60/m2 więc nie wydaje mi się aby było aż tak ważne. Sam zdecydowanie wolę tu mieszkać ponieważ jest spokojnie, bloki nie są ogrodzone i takie wysokie. Ale to tylko moje zdanie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnacka Re: czynsz IP: *.chello.pl 29.03.09, 12:19 Witam, czytając wasze wypowiedzi sama sprzawdziłam jaki jest czynsz w bloku, w którym mieszkam i wyszło mi około 8,1zł/m2, więc nie mam co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
kol32 Re: czynsz 29.03.09, 23:57 Ok, nic sie nie stalo. Spokojniej jest rzeczywiscie. Dzis spedzilismy w Ursusie pare godzin rozeznajac teren i Golabki pod tym wzgledem wygrywaja ze Skoroszami. Zastanawiam sie tylko jak to sie zmieni gdy powstanie obwodnica. Znasz moze dokladna odleglosc planowanej obwodnicy od bloku D? A jak z jakoscia Gawry? Czy jest tu moze ktos kto wczesniej mieszkal na osiedlu Ebejota? Czy to porownywalny standard? Pomijam wymuskane place zabaw i ogrodki, chodzi mi o jakosc mieszkan. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: czynsz IP: *.81.datacomsa.pl 30.03.09, 12:43 To już moje trzecie mieszkanie w Gawrze, pierwsze było na ul.Czechowicza. Jak do tej pory jestem zadowolona i nie mam większych zastrzeżeń. Nie chcę tu oceniać Ebejotu, bo nie znam tych inwestycji. Jeśli chodzi o trasę, to dokładne plany można zobaczyć w Urzedzie Dzielnicy przy Pl. Czerwca. Na moje oko bud. D będzie ok. 500m od trasy. Szcerze mówiąc mało mnie to martwi, ale to rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z innego b Re: czynsz IP: *.81.datacomsa.pl 30.03.09, 13:00 Dokładny plan budowy obwodnicy jest dostępny w urzędzie dzielnicy. Nawet nie trzeba prosić o pokazanie, ponieważ jest wywieszony na korytarzu. Jak ostatnio oglądałem to mogę stwierdzić, że nie jest tak źle. Budynek "D" praktycznie jest całkowicie zasłonięty przez budynki, które powstają za bud "D", więc nie sądzę, żeby obwodnica miała niepożądany wpływ. Co do jakości nie powiem za wiele, ponieważ nie widziałem mieszkań na skoroszach, ale wydaje mi się, wszystko zależy od kupującego. Jak dopilnujesz, żeby wszystko zrobili dobrze to będziesz miał mniej roboty przy wykańczaniu. Jak widziałem bud "D" w środku, stwierdzam, że jest dużo ładniejszy, niż te bloki, które robili wcześniej (chodzi mi o kolory płytek i ścian Na klatkach schodowych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi GAWRA III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 16:26 Do obwodnicy rzut beretem, będzie przebiegać zaraz za nowobudowanymi blokami G,L,M, jeszcze przed torami towarowymi. Bardziej atrakcyjne ceny są na Skoroszach, gdzie deweloperzy daja większe upusty, a w Gawrze rabaty są tylko na wybrane lokale, w gorszej lokalizacji. Cena z metra to 7900-8000, trochę drogo jak na peryferia Warszawy :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż Mamoń Re: obwodnica IP: *.aster.pl 22.04.09, 10:02 Obwodnica będzie wg planów budowana ma być 2009-2011. Znając życie będzie jakiś poślizg ok 1-2 lat, a wjazdu na obwodnićę przy Ursusie nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z innego b Re: obwodnica IP: *.81.datacomsa.pl 22.04.09, 12:47 Hehe... jasne, a na polu przed Piastowem będzie platforma dla promów kosmicznych. Panowie wystarczy zobaczyć plany w Urzędzie Dzielnicy tam wszystko widać, więc nie wciskajcie kitu... Wjazd będzie, a obwodnica idzie przy samych torach i tylko kawałek będzie po naszej stronie, większa część ma być po stronie Piastowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z Gołąbek Re: obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 16:06 A gdzie po stronie Piastowa na wysokości gawry maja ją wybudować, tam gdzie jest osiedle domów jednorodzinnych. Prawda jest taka, że akurat na tym odcinku gdzie jest Gawra, obwodnica będzie przebiegać już po tej stronie torów, czyli niedaleko Gawry. Od strony północnej osiedla Gawra płynie też uroczy strumyk który wpada do podoczyszczalni ścieków znajdującej się niedaleko budynków D i G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z bud. D Re: obwodnica IP: *.81.datacomsa.pl 23.04.09, 14:49 Drogi sąsiedzie z Gołąbek, Jaka podoczyszczalnia ścieków? Nie pisz takich bzdur na forum jeśli nie jesteś pewien! To nie jest podoczyszczalnia ścieków(co wyraźnie czuć)a deszczówki(co robi wielką róznicę). I nie wiem czy wiesz, że obok tej oczyszczalni ścieków, jak to nazwałeś, "robi się" właśnie park. Poza tym mylisz budynki, budynek D jest przy Magnackiej i raczej nie będzie w pobliżu kanałku! Plany obwodnicy są dostępne w UD i każdy sam może sprawdzić gdzie będzie przebiegać trasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z Gołąbek Re: obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 20:58 No, sorry, może to obok budynku E (nie bardzo wiem który jest który), no i ja wcale nie neguję inicjatywy podczyszczalni, nawet uważam, że to bardzo ekologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany ile za metr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 10:25 Czy ktoś wie do ilu można utargować z Gawrą za metr kwadratowy mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rol Re: GAWRA III IP: *.tpnet.pl 26.05.09, 14:13 > Cena z metra to 7900-8000, trochę drogo jak na peryferia Warszawy :(( jeśli to prawda to mamy tu wątek obsadzony przez idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldon Re: GAWRA III IP: *.81.datacomsa.pl 29.05.09, 08:28 A w centrum od 12000 do 15000 za m2 to też troche drogo jak na centrum miasta. My rozmawiamy na temat parkingów i naszego bloku, a nie na temat gzie drogo, a gdzie tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.bartosiewicz Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:35 Bardzo dobra oferta - solidna inwestycja. Rekomendacja : kupuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 05.04.09, 20:30 Drodzy sąsiedzi , mam pytanie. Czy komuś z Was, tak jak mi, przeszkadza wysokość ścianki działowej pomiędzy balkonami? Uważam , że jest stanowczo za niska. Chciałabym ją czymś zasłonić. Myślałam o takim drewnianym przepierzeniu zainstalowanym w połowie tego murku. Czy macie może jakieś pomysły? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomysłowy Dobromir Re: GAWRA budynek D IP: *.chello.pl 05.04.09, 22:47 Ja po balkonie chodzę na kolanach i wtedy jest ok. Myślą, że mój pomysł nie będzie Ci pasował ;)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:16 Gratuluję obydwu sąsiadom wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: GAWRA budynek D IP: *.81.datacomsa.pl 06.04.09, 11:43 Drodzy sąsiedzi, wasze dyskusje są na poziomie szkoły podstawowej ;-) Nie przesadzaj drogi MM, ścianki nie są takie niskie. Jesli przeszkadzają Ci sąsiedzi, to czemu nie zamiszkasz w domku jednorodzinnym? Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 06.04.09, 16:38 A dziękuję za gratulacje , rzeczywiście jadło sie drożdże w dzieciństwie to sie teraz ma. A o tym domku, kurcze , że też wcześniej to do mnie nie dotarło. Lecę i kupuję sobie willę w Konstancinie, bardzo dziękuje za wspaniałą radę dobra sąsiadko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filutek Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 06.04.09, 22:28 a ja nie mam balkonu. Ale mam taras jak lotnisko :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Re: GAWRA budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:17 Droga sąsiadko trzeba się wyluzować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 07.04.09, 21:58 Luz, po prostu pozostanę przy swoim pomyśle i będzie git :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filutek Re: GAWRA budynek D IP: *.aster.pl 14.04.09, 21:07 Luz luzem, a ja mam taras jak lotnisko :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooby Doo Zebranie wspólnoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 09:07 Ilu z Was wybiera się na zebranie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puciaczek Re: Zebranie wspólnoty IP: *.imgw.pl 26.05.09, 11:10 Apeluje do wszystkich mieszkańców bloku Magnacka 4. Uprzejmie prosi się o nie parkowanie na nieswoich miejscach parkingowych. Miejsca te należą do konkretnych mieszkańców naszego bloku i właściciele chcieli by z nich skorzystać. Jeżeli apel nie zostanie rozpatrzony sięgniemy po środki prawne i straż miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zebranie wspólnoty IP: *.inetaccess.pl 19.06.09, 08:34 Ale się uśmiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ GOŚĆ Re: Zebranie wspólnoty IP: *.chello.pl 07.11.09, 19:23 Śmiej się dalej baranie.Zaparkój na moim miejscu to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Zebranie wspólnoty IP: *.ipa.com.pl 04.12.09, 11:46 A może zainstalujemy na miejscach parkingowych takie blokady, jeśli będą jednolite nie będzie to wyglądać aż tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś