GoĹÄ: 5D IP: *.chello.pl 20.09.03, 18:22 Czy ktoś (poza edy) może siepodzielić jakimiś infomacjami na temat firm Uniwersbud i Dixpol i ich osiedla "Nad strumykiem" w Józefosławiu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: zuzka Re: UNIWERSBUD/DIXPOL IP: 213.17.227.* 21.10.03, 09:29 A co byś chciał wiedzieć? Kupiłam tam mieszkanko, więc pytaj smiało Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Uniwersbud / Dixpol - do 5D informacje!!!! IP: 213.17.227.* 21.10.03, 13:36 pytaj! chyba, że juz nie jestes zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol - do 5D informacje!!!! IP: *.zreo.compaq.com 22.10.03, 08:56 Nie ja byłem autorem pierwszego pytania, ale chcę tam kupić mieszkanie więc także jestem zainteresowany. Pytanie tylko trochę związane z firmą Dixpol, lecz chyba możesz na nie odpowiedzieć. Kancelaria notarialna z którą współpracuje firma nie chce wprost odpowiedzieć jak kształtują się ceny ich usług, a przecież mieszkania są identyczne /różna może być tylko ostateczna cena ze względu na możliwość negocjacji z firmą/ Pytanie brzmi ile tak naprawdę życzy sobie ta kancelaria /w zł lub %/ ew. jaką inną polecasz? Pzdr. Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol - do 5D informacje!!!! IP: 213.17.227.* 22.10.03, 10:17 Powiem ci szczerze, że nie korzystałam jeszcze z usług kancelarii, moje mieszkanko jest w trakcie budowy, wprowadzam się na wiosne. Kupione, umowa podpisana, kasa leci ale w kancelarii nie urzedowałam. Tak więc nie moge ci udzielic za dużo info na ten temat. A chcesz kupic mieszkanko czy segmencik? W którym miejscu osiedla? Bedziemy sasiadami? Daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Uniwersbud / Dixpol - do 5D informacje!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.10.03, 20:02 Już jestem w trakcie kupna mieszkanka. Więc prawdopodobnie będziemy sąsiadami. :-) Mieszkanie jest w trzecim budynku licząc od biura dixpolu. Podobno w ciągu dwóch tygodni mają je dokończyć. Zobaczymy. Gdyby wszystko poszło wg. załozeń jeszcze wtym roku bym tam mieszkał. pzdr, Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 31.10.03, 12:19 Miło mi poznać nowego sąsiada. Kupiłeś 76m? Ja mam mieszkanko w ostatnim bloku od Dixpolu, w 86m na drugim piętrze. A ty na którym? Twój blok wcześniej będzie gotowy niż mój, ja dopiero wprowadzam się na wiosnę, ale bardzo często jestem na budowie, bo w Piasecznie pracuję. Do usłyszonka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 03.11.03, 11:20 Yacku, jeśli dobrze rozumiem, kupiłeś mieszkanko w budynku, gdzie znajduje się lokal pokazowy? Ja kupiłam w budynku sąsiednim na I piętrze od strony Dixpol'u. Wprowadzam się na wiosnę. Zdradź proszę kilka szczegółów co do ścianek? Czy łączyłeś kuchnię z pokojem, a może udało Ci się wygospodarować cztery pokoje? Pozdrawiam, Edy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.zreo.compaq.com 03.11.03, 13:19 Edy, W moim mieszkaniu scianki już były postawione, zastanawiałem się także nad mieszkaniem w budynku w którym ty kupiłaś mieszkanie /w drugiej klatce/ ale chciałem przeprowadzić się jeszcze w tym roku, a wybrane mieszkanie wymaga 2 tygodni prac wykończeniowych przez Uniwersbud no i później doprowadzenie do "mieszkalności". Więc jest szansa na ten rok. Co do ścianek, gdy zastanawiałem się nad wyborem między mieszkaniami popełniłem kilka "projektów" na wypadek gdybym zdecydował się na "open space". Na stronie Uniwersbudu jest kilka przykładowych rozwiązań i wersja bez ścianek - www.uniwersbud.pl/ . Cztery pokoje na tym metrażu raczej odradzam, choć jest to możliwe. Najbliższe było mi rozwiązanie połącznie kuchni i pokoju dziennego + dwa mniejsze pokoje /sypialnia i dziecinny/. Nie mogłem także zdecydować się nad umiejscowieniem pokoju dziennego, obok kuchni czy z przeciwnej strony. Drugie rozwiązanie ma atut w postaci możliwości uruchomienia kominka, lecz rozkład mniejszych pokoi nie był rewelacyjny. pzdr. Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.zreo.compaq.com 03.11.03, 13:05 Ja także będę mieszkał na drugim piętrze, teraz mieszkam w wynajętym mieszkaniu na ostatnim piętrze i ... mam nadzieję iż nie będzie tak gorąco latem. Z Piaseczna to masz b. blisko ponadto jedziesz we właściwym kierunku :-) Moja żona także będzie jeździła w przeciwnym kierunku /do Konstancina/ a ja niestety tak jak większość w kierunku W-wy. Pzdr Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 03.11.03, 14:32 Widzę, że już poznałeś się z Edi. Edi jak tam na grobach było? Zimno? Fajnie jest poznac sąsiadów zanim się wprowadzimy na dobre. My z mężem w tą sobote będziemy na budowie, bo musimy zatwierdzić doprowadzone rurki w scianach. Edy to raczej w tygodniu jeździ, a wy? Jak często jeździcie na budowę? I kiedy dokładnie sie wprowadzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 03.11.03, 16:23 Zuza, Ty mój rzeczniku, na grobach w tym roku nie było tak zimno. Przynajmniej ja nie zmarzłam. A propos ścinek działowych. Sama je projektowałam, ale chętnie bym teraz co nieco poprzestawiała. Nie mogę przeżyć kominka tzn. tego, że go nie będę miała, bo szyb kominowy i wentylacyjny znajdują się w sypialni 11 m.kw., a to za mała powierzchnia na stawianie kominka a kozy nie chcę:))). No cóż wcześniej, na etapie planowania ścianek, nie pomyślałam o tej atrakcji w długie zimne wieczory. W związku z tym będę odwiedzać miłych sąsiadów. Jako matka - Polka zwróciłam uwagę na położenie pokoju dziecinnego, który nie będzie "zawierał" dostępu do balkonu. Chociaż to tylko I piętro, małym ludziom w określonym wieku się nie ufa! A może nie mam racji? Jeszcze się mogę zamienić na pokoje:). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 04.11.03, 09:05 U nas w blokach balkon jest w tym pokoju gdzie kominek, a pokoj dla dzieci bedzie obok. Ale Edi, nie martw się - my tez nie robimy NARAZIE kominka, jak dzieci sie wyprowadzą, to na starość sobie zafundujemy, hi hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.zreo.compaq.com 04.11.03, 15:31 Widzę iż mamy te same dylematy co do zjawiska "kominek". Wszyscy marzą o nim ale szara rzeczywistość .......:-(. Co do pewnych obaw Edi związanych z pomysłowością małych ludzi, to coś w tym jest. Mam pewne doświadczenia w tym względzie a ponadto jednym z lokatorów mojego mieszkania będzie taki jeden mały kombinator /narazie b. mały/. Zawsze pozostaje następująca metoda /to cytat, nie metoda autorska/:kajdanki i do kaloryfera :-) Pozdrawiam sąsiadki Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 04.11.03, 16:01 a ile ten mały kombinator ma lat czy też miesięcy? Moja kombinatorka ma 2,5 roku i wszędzie jej pełno. Jak widzi tylko coś ciekawego (oczywiście dla niej) np. żarówkę, szpachlę, farbę, pędzel to działa trzykrotnie szybciej niż w normalnych warunkach. Zanim się zorientuję, zawsze coś zmajstruje. Ostatnio w mieszkaniu zarysowała świeżo położoną gładź. Trwało to około 0,001 sekundy:)) Nie zdążyłam. Wszystko się jej pali w rękach. Na szczęście wiem, że to normalne u dzieci i już się nie wkurzam. Trzeba się było przyzwyczaić. Pozdrawiam, Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 05.11.03, 08:40 Edi, trzeba było ją wpuścic do jednego pokoju to bys miała ścianę w piekne wzorki - teraz taka moda! My z mężem jeszcze nie mamy ze sobą żadnego łobuza, ale za jakis czas sie pewnie pokaże. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.zreo.compaq.com 05.11.03, 09:08 Narazie ma sześć miesięcy ale już widać iż nie może doczekać się chwili kiedy nauczy się przemieszczć, ....tyle ciekawych rzeczy jest w zasięgu wzroku. Słyszałem o przypadku w którym wszystko było schowane/przymocowane a krzesła wisiały na ścianach na wysokości 1,5m. Czego tobie i sobie oczywiście nie życzę. Las mamy blisko, więc może tam nasze pociechy się wyszaleją. pozdrawiam, Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 05.11.03, 14:06 Zuzka życzę Ci już niedługo pięknego bobaska. Pamiętaj tylko, że nie ma co przeinwestowywać mieszkania, np. zamiast parkietu lepiej położyć panele, bo jak bobas zwymiotuje mniej boli serce, ściany też odczują pojawienie się nowego lokatora, nie mówiąc już o spłuczce do wc a w efekcie rachunkach za wodę. Z czasem bilingi telefoniczne wydadzą Ci się podejrzane. Tak, Tak Yacku, Ciebie też to dotyczy. Myślę, że najlepiej inwestować w oświetlenie sufitowe halogenowe, bo trudniej tłukące. Pozdrawiam, Wasza sąsiadka EDI Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 05.11.03, 15:31 Zastanawiamy się, czy nie zostawić betonu i ścian nie malować, no bo i tak przy dzieciach to się zniszczy, a dopiero coś połozyc i jakieś meble wstawić do mieszkania za 25 lat, hi hi hi hi Edi - jesteś w sobotę w Józefie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 06.11.03, 09:51 Niestety, wyjeżdżam na całe 4 dni. Wracam dopiero 11 - go. Jeśli w następny weekand nie będę musiała jechać do Lublina to na pewno będę na budowie, żeby wreszcie spotkać się z Tobą. Pozdrawaiam, Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 06.11.03, 12:23 HURA!!!!!!!!! Nareszcie!!!!!!! Podejżewam, że 15 się zjawimy na budowie, bo teraz kończą nam rurki i tynki, tak więc trzeba przypilnować, nieprawdaż? Buziaki A czemy Yacek milczy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.zreo.compaq.com 06.11.03, 12:52 Czy nie wiecie drogie panie iż męższczyźni są bardziej małomówni :-) Ja byłem dziś na naszym osiedlu, a i w sobotę może będę. Prace trwają sam widziałem, fachowców którzy coś robili /niestety nie w moim mieszkaniu:-(/ Edi, twoje refleksje dotyczące pociech są trafne, mam już wcześniejsze doświadczenia, niewiele może mnie więc zaskoczyć. pzdr, Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 06.11.03, 13:48 Yacku, a ta pozostała szóstka to w jakim wieku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.zreo.compaq.com 06.11.03, 14:14 Aż tak doświadczony przez los nie jestem. Córki 10 i 13 lat lecz mieszkają daleko, z b. żoną :-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 06.11.03, 15:53 na pewno Zuzka zapytałaby się ile masz lat, ale ja taka nie będę (ciekawe czy to Zuzka przeczyta hi hi). Podobała mi się scena z Czterdziestolatka, gdzie p. Kwiatkowska jako kobieta pracująca, na postawione sobie pytanie: wie pan ile mam lat?, po usłyszeniu odpowiedzi: jakieś 50, powiedziała: nie proszę pana, 30, ale na wiek to trzeba sobie zapracować. Pozdrowienia dla sąsiadów, Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 07.11.03, 08:43 Ale ty mnie dobrze znasz sąsiadko! Pewnie, że bym zapytała - nie dlatego, że jestem ciekawska, ale chciałabym wiedzieć jaka średnia będzie na osiedlu. My jesteśmy prawie w tym samym wieku - no i fajnie. A kolega to podejrzewam, że ma ok. 35 lat? Co? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.zreo.compaq.com 07.11.03, 09:00 A koleżanka pamięta takie stare seriale? ;-) Możesz mi mówić "dziadku Jacku" :-), a wiesz gdzie występowała taka postać? /Dla ułatwienia dodam iż chodzi o słuchowisko radiowe/ Gdy się poznamy osobiście ocenisz czy udało mi się na wiek zapracować :-) pzdr. dziadek Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 07.11.03, 10:11 ale mi dałeś do myślenia. U Matysiaków ... nie, w Jeioranach ... na pewno nie. Poddaję się. Nie wiem. Z wczesnego dzieciństwa pamiętam tylko dobranockę telewizyjną, która zaczynałan się piosenką: "dziadku, drogi dziadku, ty dużo bajek znasz ...". Z nietypowych dobranocek pamiętam jeszcze Barbapapę i Barbamamę. Pozdrowienia od wnuczek Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.zreo.compaq.com 07.11.03, 10:38 Matysiaków i w Jezioranach to słuchała moja babcia :-) Chodziło mi o dziadka Jacka Poszepszyńskiego z Rodziny Poszepszyńskich, autorem słuchowiska był Maciej Zembaty, bylo nadawane przez lata w radiowj trójce. Dziadka Jacka kreował Jan Kłobuszewski. Piosenka którą cytujesz miała jeszcze jeden zwrot "dziadku drogi dziadku, nie chcemy jeszcze spać......" Był to "Piaskowy dziadek" made in DDR. Ja pamiętam jeszcze "Ptysia i Balbinę" "Jacka i Agatkę" i "Misia z okienka" czyli bajki których najstarsi górale nie pamietaja :-). Pracuję z młodszymi od siebie ludźmi /trochę/, czasami złośliwie twierdzą że "tak długo jak ja ludzie nie żyją" pzdr dla wnuczek dziadek Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 07.11.03, 16:28 nie wiedziałam, że Maciej Zembaty pisze słuchowiska. Kojarzyłam go tylko z poezją śpiewaną. Mam płytę analogową z piosenkami L. Cohen'a pt. Alleluja w wykonaniu właśnie M. Zembatego. Jest tam "Lawina" - cudowny utwór. W ogóle lubię bardzo muzykę, nawet muzykę z "Piaskowego dziadka" made in DDR. Do dziś brzmi w moich uszach ta melodia, zwłaszcza w wykonaniu mojego ś.p. taty, jak mi ją nucił do snu. Dobrze już, bo zrobiło mi się smutno. Co do muzyki na pewno, będę jej głośno słuchała. Musicie się przywzwyczaić drodzy sąsiedzi. Co Wy na to? Pa, no to do środy. Pora udać się na "wywczasy". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 07.11.03, 16:53 Moje zbiory muzyki są b. duże i różnorodne :-) Do środy Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 12.11.03, 11:37 Witam sąsiadów. Odpoczeliście troszkę w ten długaśny weekend? Widzę, że nie tylko my z mężem lubimy słuchac muzyki głośno, więc niezłe stereo bedzie u nas na osiedlu. Ale na szczeście my mamy okna na strumyk, to do was nie będzie dochodziło, hi hi hi Dziadku Yacku - niedługo swięta, co przyniesiesz wnuczkom w prezencie pod choinke? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 12.11.03, 11:59 A gdzie postawimy virtualną choinkę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 12.11.03, 12:31 nie mam pojecia, trzeba bedzie cos wykombinowac. Edy, a ty jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 12.11.03, 13:30 No, już jestem. Nareszcie dogrzebałam się do forum. Ale u Was świąteczny nastrój panuje. Co do prezentów to nie mam na razie pomysłu, ale to kwestia czasu. Czy poznaliście się już osobiście przez weekand? Jeśli nie, to musimy to jakoś zorganizować niebawem, bo jestem ciekawa czy Yacek "zapracował" sobie na miano dziadka:) a i Zuzka chciałaby mnie już pewnie poznać, bo ja ją znam ze zdjęć. Niestety w nadchodzący weekend wyjeżdżam, ale w następny jestem. Możeby tak wtedy? Powiedzmy w niedzielę 23-go. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 12.11.03, 15:33 he he widzieli ją! Jak ja chciałam to sie wyjeżdżało, a teraz zimno sie zrobiło i juz nie wyjeżdżam, hi hi hi hi ............. Ale tak na serio to mozna by było faktycznie sie spotkać - tylko u kogo? I raczej w sobotę? W którym mieszkanku? Chyba tam gdzie juz nie wieje? Yacek, co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 16.8.67.* 12.11.03, 16:16 Wiać to chyba już u nikogo z nas nie wieje, nawet w twoim zuzka mieszkanku /w sobotę widziałem jak się uwijali "panowie fachowcy" przy twoim budynku/ Sobota jest ok. lecz jeżeli o mnie chodzi to aktualnie nie wiem czy najbliższa czy następna, czy inna./muszę przejechać się do mojego rodzinnego Bromberg City, ale termin nie zależy od mojej skromnej osoby/ Co do terminu. Biorąc pod uwagę iż jesteśmy narodowości polskiej /?/ to najbardziej prawdopodobne jest to iż będą trzy terminy wzajemnie się wykluczające. hehehe A co do prezentów, to powiecie moje drogie wnuczki na lizaki ? :-) pzdr, wasz dziadek Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 13.11.03, 11:02 Dziadku, a może Werther's Original? he he he he One są takie miekkie i o przepysznym, mlecznym smaku!!!! No ale jak nie - to ok., lizaki mogą być. Kochani, może się okazać, że 22.11 będę poza stolicą, musze się wybrać na działkę i zabrać rzeczy przed zima, rury zabezpieczyć, więc może wstępnie 29.11? Wiem, że to są Andrzejki, ale dopiero wieczorem idzie sie na lanie wosku. No chybaże w niedziele 23.11. Czekam na opinie. Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 13.11.03, 11:32 Pierwsze symptomy polskości odezwały się już u mnie. Od początku tego wątku obstawiałam niedzielę, bo w domyśle chciałam się uwinąć ze sprzątaniem i Was zaprosić z własnym krzesełkiem do siebie. A tu nagle Zuzka, ni z gruszki ni z pietruszki, podaje sobotę. Do tego wszystkiego Yacek nie wyklucza soboty, nie wspominając już nic o niedzieli. A tak naprawdę to chce zapobiec temu spotakaniu wyjeżdżając jak się nie mylę do Prus. Czy jest zatem szansa na spotkanie? Oto jest pytanie:) Edi:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 16.8.67.* 13.11.03, 12:09 Edy, jestem krzyżakiem ale nie sabotażystą ;-) Moja teza o terminach się potwierdza ?? Mówiąc o datach miałem na myśli weekendy. Więc wchodzą w grę także niedziele. Moje wyjazdy zazwyczaj nie są jednodniowe/jak wiecie Prusy są za górami, za lasami..../ Proponuję negocjacje to podobno skuteczny sposób aby nie dojśc do konsensusu :-) Zmieniając temat, można się dowiedzieć jakiego rodzaju muzyki słuchają /głośno/ wnuczki? Czy aby moje stare schorowane serce wytrzyma podwyższoną dawkę decybeli? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemek Re: Uniwersbud / Dixpol IP: w3cache:* / 10.48.1.* 13.11.03, 12:59 Witam, Mogę się włączyć do dyskusji ??? Jestem waszym potencjalnym sąsiadem. Na razie jestem na etapie rozmów z Dixpolem i w związku z tym chciałbym o nim zasięgnąć jakiejś opinii. Poza tym może macie jakieś sugestie na co należy uważać w umowie ? Pozdrawiam, Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 13.11.03, 13:11 Hello potencjalny sąsiedzie!!! Jest nas więcej!! Edi - a pamiętasz jak nikogo nie było, tylko my dwie sierotki same do siebie pisałysmy - a teraz proszę, coraz więcej osób. Hura! Osiedle sie rozrasta!!!! Jeszcze Tomek mógłby się do nas dołaczyć, ale on pewnie zapracowany, ach ci dziennikarze. Pozdrawiamy cię Tomku!! Co do umowy Przemku - my z mężem nie mieliśmy żadnych problemów z nią i jak cos chcieliśmy dopisać, to p. Pyrak po rozmowach dopisywał. Jesteśmy zadowoleni z umowy, nie jest taka zła jak np. w JW Construction. Ale i tak jak masz możliwości daj ją do przejrzenia prawnikowi, może cos tam ci zasugeruje do zmiany. A gdzie kupić chcesz mieszkanko? A może segmencik? Odezwij się, czekamy Sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemek Re: Uniwersbud / Dixpol IP: w3cache:* / 10.48.1.* 13.11.03, 13:22 Mieszkanko 74m2 na II piętrze, ale nie pamiętam który to jest blok :-> ( za dużo rzeczy na głowie ). Chyba 1 albo 2 od bloku z mieszkaniem pokazowym w głąb osiedla. Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 16.8.67.* 13.11.03, 13:55 Jeżeli rozmawiasz z Dixpolem to także nie ma problemu w tym względzie. Ja moją umowę dałem do znajomego prawnika /ocenił ją jako bezpieczną/ wniósł kilka poprawek i nie było problemu, wszystkie znalazły się w umowie. Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 13.11.03, 14:18 kurcze, wszyscy kupuja tylko 70-dziesiątki To tylko my z mężem taka burżuazja, że 80-siątke kupilismy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemek Re: Uniwersbud / Dixpol IP: w3cache:* / 10.48.1.* 13.11.03, 14:28 To pewnie dlatego, że mniej trzeba sprzątać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 13.11.03, 14:34 No proszę, jak tylko ktoś nowy pojawi się na forum to Zuzka od razu promienieje i "zamienia się w kwiat". Jeśli chodzi o umowę to możesz podpisywać śmiało co dają. Jest niezła. Ja praktycznie naniosłam minimalne poprawki dot. głównie okoliczności wpłaty tzn. przy akcie notarialnym. Przemku, nie wiem czy wiesz, ale Twój gust muzyczny decydował będzie w którym budynku możesz kupić mieszkanie i tak np. w budynku Zuzy będą zamieszkiwać głównie miłośnicy reggae, w następnym od Zuzy wielbiciele mrocznego gotyku, w budynku Yacka zespół "Mazowsze", w budynku z mieszkaniem pokazowym folklor żydowski, w moim budynku drapieżny rock a w ostatnim z biurem Dixpolu Modern Talking. To tak w skrócie. Czy już coś wybrałeś dla siebie? [ciekawe co reszta na to]. Lepiej wybrać na tym etapie, bo potem będą przesiedlenia. Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemek Re: Uniwersbud / Dixpol IP: w3cache:* / 10.48.1.* 13.11.03, 14:48 Może trzeba wywiesić upodobania lokatorów przy klatce albo zrobić mapkę przed osiedlem :-). Tak naprawdę to łącząc upodobania moje i żony to najbardziej pasuje nam budynek Zuzy. Jeżeli uwzględnią jazz, soul, trochę rapu itd. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 13.11.03, 15:00 No cóż. Tam jest więcej sprzątania:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 13.11.03, 15:03 co ty z tym sprzątaniem? Ja jeszcze nie mam małego bałaganiarza, a potem to męża do sprzątania zagonie. Nie wiesz jak to się robi? Nauczę cię, hi hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 16.8.67.* 13.11.03, 15:36 Masz talent wrodzony? Już wytrenowałaś męża? Szybko ci poszło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 19.11.03, 14:27 Zuzka nas dziś opusciła, edy zastanawiam /w nawiązaniu do twojej wczorajszej wizyty w Józefosławiu/ się czy my się wczoraj nie mineliśmy na terenia osiedla? Nie wyjeżdżam w tym tygodniu więc kwestia spotkania jest otwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 21.11.03, 10:08 Hop Hop, drogie sąsiadki jesteście tam ? Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 21.11.03, 11:27 jestem, jestem..... wcale nie wykluczone, że minęliśmy się na budowie. Faktycznie byliśmy mniej więcej w tym samym czasie. Dzisiaj też jadę. Będę w swoim mieszkanku sprzątać od 15 do prawie 19 a jutro od 10 do 13. Zapraszam. Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 13.11.03, 15:01 Edi, aleś się rozkręciła!! Widzicie, mówiłam brać osiemdziesiątkę - fajna muza bedzie lecieć. Ale jak już wcześniej wspomniałam, to jedynie z kuchni parę nutek do was doleci, bo z salonu to strumyk będzie słuchał i sąsiedzi na dole, hi hi hi hi. Dziadku Yacku - czemu milczysz? Poszedłeś już po lizaki do sklepu? Jeszcze masz czas, a poza tym to mamy blisko Auchan - a tam taniej. Hi hi hi .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 13.11.03, 15:03 rozkręciłam się już na zapas, bo jutro nie będzie mnie na forum. Wyjeżdżam do Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 13.11.03, 15:08 Hura! Do poniedziałku będe miała spokój!!!!!! Żartowałam, Edytko najdroższa, uważaj na siebie jak będziesz jechać (trójka jedzie czy ty sama jak ostatnio?). Wiesz drogi śliskie, mgły i takie tam inne pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 13.11.03, 15:15 cała trójka + 2 córki Ady i 3 misie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 16.8.67.* 13.11.03, 15:34 Wypraszam sobie "Mazowsze" Wiek wiekiem ale aż tak spaczonego gustu to ja nie mam :-) Muzyka etniczna i owszem ale najbliższa to bałkańska /a i to wersja komercyjna/ Ciężkie gatunki mam zarezerwowane do samochodu, żona nie trawi muzyki cięższej niż rock. :-) Co do lizaków to w moim wieku trochę czasu mi zajmie dokuśtykanie się o kulach do Auchan, a trzeba jeszcze wrócić przed wigilią /nie myślałyście chyba iż zdażę na św. Mikołaja/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 14.11.03, 09:30 No tak, dziadeczku Yacku - masz racje. nie wzięłam pod uwage tego, że ty już ledwo kuśtykasz - nie te lata, hi hi hi Jedziesz w sobotę na budowę? My z mężem pewnie wpadniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gośc Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 14.11.03, 09:44 No tak wy młodzi nie zdjecie sobie sprawy z problemów wieku podeszłego. ;-) Planowałem być w sobotę, /fachowcy mieli skończyć część prac/ lecz coś nie wyszło i skończą /podobno/ w poniedziałek, więc może się przejadę ale jeszcze nie wiem. Pogoda nie jest dziś zbyt sympatyczna, życzmy Edi spokojnej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 14.11.03, 10:23 Dziś w Piasecznie już zimowo - rano jak jechałam do pracy sypało lekko snieżkiem i teraz jeszcze drzewa za oknem są lekko białawe na gałęziach - ale zimy bedziemy mieć fajne, przynajmniej śnieg będzie biały a nie szary. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 14.11.03, 11:07 Chyba iż pod laskiem puszczą autostradę A2 :-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 14.11.03, 12:16 Nie puszczą, chyba że po dachach domów które tam są. Gmina ustala sobie drogę, ale nie wszystkie osiedla są na plany naniesione i nic im z tego nie wyjdzie. Tak słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 14.11.03, 13:47 Mam taką nadzieję, z moich informacji jest to trzecia ewentualna lokalizacja. Pierwsza i jak narazie obowiązująca /jest w planach zagospodarowania przestrzeni/ to Ursynów Druga to przez środek Piaseczna /gmina jest podobno nawet chętna ???/ Trzecia wzdłuż lasu Kabackiego, czyli u nas. Ale miejmy nadzieję na: las zielony, wodę błękitną /twój strumyk/ i snieg biały :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 14.11.03, 14:33 Yacku, nie zapominaj o zachodach słońca nad polami, z II pietra ładny widok, nieprawdaż? Przemek - sąsiedzie potencjalny - czemu milczysz? Wystraszyłeś się nas? Zobacz dziadziu - sami zostaliśmy, buuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 14.11.03, 14:41 No dobra chłopaki, ponieważ Edi z nami dziś jest tylko myslami, to wam życze miłego weekendu i do usłyszenia w poniedziałe. Odpoczywajcie w spokoju i rodzinnej atmosferze. Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 14.11.03, 15:08 Edi miała rację, :-) Udanego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 17.11.03, 09:16 Witam w poniedziałek. Jak tam po weekendzie? Edi - udany wyjazd? Miłego dnia pracy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 17.11.03, 10:08 A jak twoja wizyta na budowie, jesteś zadowolona z postępu prac? Czy może możecie polecić jakiegoś fachowca od kafelek? pzdr, Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 17.11.03, 12:07 Witajcie Sąsiedzi!!! Wróciłam cała i zdrowa. To była podróż sentymentalna. W Lublinie spędziłam 5 lat studiów. Kocham to miasto. Spotkałam się ze znajomymi, nawet tymi zza Buga, z którymi studiowałam. Jednego podobno mafia rosyjska ściga i go nie było. Może nawet dobrze, bo dzisiaj mogłabym się już nie odezwać na forum:)Ogólnie było super. Widzę, że mój duch towarzyszył Wam w piątek. Ależ byłam ciekawa co dziś zastanę na forum. Myślałam, że będą jakieś skandale albo sensacje, a tu nic takiego:( Szkoda! Jedynie temat poniżej trochę mnie zaskoczył o zaliczkach nie oddanych przez Uniwersbud, o starszeniu sądami. Myślę, że do tego nie dojdzie i dogadają się wkrótce. Co do glazurnika, to godny polecenia jest Artur Warchoł z Uniwersbudu. U nas kładł /oczywiście nie kradł/ glazurę i terakotę i jesteśmy zadowoleni. Wiem, że u innych mieszkańców osiedla też kładł i są raczej zadowoleni. Można liczyć na jego inwencję. Dużo może podsunąć dobrych pomysłów, nie tylko w zakresie ułożenia płytek. Cenowo kształtuje się w granicach 35 - 40 zł za metr. Pozdrawiam, Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 17.11.03, 12:36 Cześć sąsiadko Cieszę się że wróciłaś cała i zdrowa /kto by zjadł twojego świątecznego lizaka:- )/ Dzięki za opinię o fachowcu, tak mi się wydawało iż już gdzieś kiedyś na jakimś forum oceniałaś pracę tego człowieka /może się mylę/, jestem wstępnie z nim umówiony. Skandali i sensacji nie było zapewne dlatego także Zuzka także jakby ucichła :-) pzdr, Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 17.11.03, 13:58 Zuzkę obłożyli pewnie pracą i nie ma czasu dla nas, chyba, że załapała się na jakiś inny wątek i go ciągnie a nas chwilowo zaniedbała. Muszę wrócić do muzyki. Słucham naprawdę różnej, ale najchętniej U2 /mój typ to: The Joshua Tree i Achtung Baby/, Queen, Dire Straits, Slade, The Eagles /ale tylko największe hity jak Hotel California/, zawsze żywego Elvisa i The Beatels, a mój przebój wszechczasów to San Francisco - Scot'a Mc'Kenzie, to połączenie muzyki z głosem powoduje u mnie gęsią skórkę. Sentymentalnie powracam chętnie do OMD /Enola Gay/, Alphaville /Made in Japan/, A-ha, Modern Talking i Numero Uno /Tora Tora Tora/. Ostatnio odkryłam Depeche Mode, te pierwsze płyty. Rewelacja. Nie mam jednak czasu na odkrywanie nowych brzmień i wykonawców. Jedynie w polskiej muzyce udaje mi się jakoś to śledzić. Bardzo lubię Kasię Kowalską, Beatę Kozidrak, Blue Cafe, ale przede wszystkim polską poezję śpiewaną: SDM, Robert Kasprzycki, Czerwony Tulipan /ostatnio Norbi przerobił ich przebój: Jedyne co mam .../. Mój polski przebój wszechczasów, to: Wieża radości, Wieża samotności - Sztywny Pal Azji. To wejście na perkusji mnie obezwładnia. Odlot. A Wasze typy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 17.11.03, 15:07 Trudno mi typować, tak jak już wspomniałem słucham bardzo różnej z różnych okresów. Nie mam tak jak ty specjalnie czasu aby śledzić nowości aczkolwiek co nieco do mnie dociera. Jedynego wykonawcę którego wymieniam jeżeli muszę kogoś wymienić, to jest Tom Waits /ciekawa postać, osoby które znam i które kiedykolwiek słyszały cokolwiek prezentują dwa odmienne poglądy, bardzo za lub jeszcze bardziej przeciw:-)/ Ostatnio słucham płyt prawie wyłącznie w samochodzie i mam kilku faworytów. Od kilku miesięcy jeździ ze mną płyta grupy White Strippes "elephant"i A.M. Jopek z płyta "nienasycenie", od miesiąca Cassandra Willson, Cesaria Evora i Cool Kids of Death, nowy Sting /inny niż zwykle/ i Dido i trochę innych /tyle ile zmieści się w schowku bez pudełek/ . Bardzo jestem związany z muzyką jako taką i trochę płyt już mi się udało zebrać, i słucham sobie. :-) Twoje typy nie są muzyką którą słucha się bardzo głośno. Niegdyś w czasach mojej młodości wyszła płyta Brygady Kryzys na której było napisane "Uwaga słuchać bardzo głośno" na marginesie płyta świetnie zrealizowana i główne brawa dla realizatorów. Kryzys na koncertach nie był nawet w 10% tak świetny jak na tej płycie /winylowej oczywiście:-)/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 17.11.03, 15:25 Kochani!!!!!! Jeszcze zyje!! Po dzisiejszym dniu w pracy ledwo dyszę, ale nie opuszczam was myslami. Co do wizyty na budowie w sobote Yacku, to nic nie przybylo ani nie ubylo. Dopiero w tym tygodniu hydraulika i przygotowanie sufitu i prostowanie kątów (pare im uciekło). Co do muzyki to my z mężem jesteśmy bardziej nastawieni na inną muzykę. Ja np. uwielbiam francuskich wykonawców (np. Jean Goldman, Florent Pagny, Alan Souchon, Joe Dassin, itp.)a obecniejsza muza też czasami, ale tylko takie co nam do ucha wpadną. Lubimy czasem posłuchać staroci bardzo starych lub mniej, no i takie tam, sami zobaczycie jakich rzeczy słuchamy jak już zamieszkamy, he he he Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 17.11.03, 16:00 J.J. Goldman jako kompozytor czy wokalista? Jego kompozycje są ok. ale wokal .......pomińmy chwilą milczenia. A co powiesz o Mylen Farmer? Jakaś drobiazgowa jesteś z tymi kątami, a może akurat jedyna ekierka się gdzieś zapodziała? :-) A tak swoją drogą moje wnuczki, wychodzi iż tylko emeryt słucha nowych brzmień :-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 18.11.03, 08:54 no my tez słuchamy nowych, ale nie caly czas a co do kątów - to jeżeli ci odchodzi ponad 5 cm - to chyba tez byś poprawil, bo kafelki by pospadaly, nieprawdaż? Pozdr. Goldman jako jedno i drugie - "La bas" to moja ulubiona piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 18.11.03, 09:27 5cm... przy moich szkłach podobnej grubości chyba bym nie zauważył. ;-) Muzyki słucham i starej i nowej, staram się wybierać brzmienia które mi pasują i tego oczywiście życzę wszystkim. Nie zamierzam udowadniać wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy. Każdy słucha tego co mu odpowiada i to jest Ok. pzdr. Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 18.11.03, 10:16 masz racje dziadku, jednak starsi czasami prawde mówią, hi hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 18.11.03, 10:59 To nie tylko kwestia wieku ale i płci. Jak powszechnie wiadomo facet zawsze mówi prawdę, prawdomówność ma genetyczną, kłamstwo mu poprostu przez gardło nie przejdzie. Chyba ci o tym wiadomo. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 18.11.03, 11:02 No wiesz co? Teraz to już przesadziłeś. Ja sie z tym nie zgadzam. Znam paru takich co nie pasują do twojego wizerunku mężczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 18.11.03, 12:36 właśnie wróciłam z budowy. Mój plan wykończeniowy mieszkania na ten rok powoli zamyka się. Resztę wykańczamy w przyszłym roku. Najgorsze chyba za nami, tj. wybieranie kafelków (czasochłonne) i ich położenie (strasznie się kurzy). Pogoń za sanitariatami też była udręką. Zanim je kupiliśmy musieliśmy zapoznać się z szeroką ich ofertą na rynku. Było w czym wybierać. Efekt jest taki, że mamy zwykłą emaliowaną wannę. Nie ma to jak produkty sprawdzone:) Co ze spotkaniem sob-niedz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 18.11.03, 13:43 Ja także niedawno wróciłem z budowy. Mój plan zakłada rozpoczęcie prac wykończeniowych i ich zakończenie w tym roku kalendarzowym. Pytanie czy się uda? Kafelki mam wybrane /jeszcze nie kupione / w przyszłym tygodniu mają się zacząć prace z tym związane. Później jeszcze tylko kuchnia pokoje itd ..... i już. Co do spotkania jeszcze nie wiem jak się sprawy ułożą i gdzie wtedy będę. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 18.11.03, 14:31 ale wam dobrze - u mnie to nawet jeszcze rur nie ma i dopiero w przyszłym roku będe kładła kafelki i takie tam inne. Co do soboty/niedzieli to chyba najlepiej odpowiedziec na to pytanie w piatek, bo dzis to jeszcze nie wiem co bede robic za 4 dni. Pozdrawiam was serdecznie i do jutra, bo mam pare spraw do zalatwienia na miescie. Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 19.11.03, 10:19 jest tam ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 19.11.03, 12:42 Jest tam ktoś? echo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 19.11.03, 13:39 Witojcie sąsiedzi, przepraszam że nie odzywam się ale mam kupe roboty na głowie i nie dam rady z wami pogaworzyc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemek Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 5.2.* / 81.210.50.* 19.11.03, 16:05 Cześć, Nie wystraszyłem się was. No może troszeczkę :-) Dużo pracy, załatwianie umowy itd. dlatego się nie odzywałem. Ale teraz można powiedzieć, że jestem już waszym sąsiadem. Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 19.11.03, 16:15 Witamy nowego sąsiada, Czegóż tu się bać ;-) Które mieszkanko? Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemek Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 5.2.* / 81.210.50.* 20.11.03, 11:33 Czwarty budynek ( włączając budynek z biurem Dixpolu ), na II piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 20.11.03, 14:34 czyli ostatnia 70-dziesiatka w rzedzie? Gratultjemy i witamy sąsiada nowego. A kiedy wprowadzacie się do mieszkanka? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 20.11.03, 15:19 A więc jesteś Zuzka, jak narazie jedyną "burżujką" z 80tką Przynajmniej na tym forum. :-) Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 21.11.03, 10:40 Hop Hop, jesteście tam sąsiedzi? Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 21.11.03, 12:04 cześć sąsiedzi, jak tam samopoczucie przed weekendem? Czy ktoś ma zamiar zajrzeć na budowę w niedzielę? My z mężem na 99% będziemy, a o której godzinie to zależy od naszego porannego zwleczenia się z wyrka. Czekam sąsiedzi na wiadomości - może byśmy się stykneli? Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 21.11.03, 13:07 Ja prawdopodobnie także bedę, może nawet dłuższą chwilę. Od poniedziałku ruszają u mnie prace nad glazurą i muszę zapewnić front robót. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 21.11.03, 13:22 Edy, a ty bedziesz? Czemu w ogole sie nie odzywasz? Jakas propozycja spotkania Yacku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 21.11.03, 14:14 Ja jestem otwarty na propozycje, z rana będę przywoził jakieś materiały ale powinno się to zakończyć ok 11-12tej. Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 21.11.03, 14:55 podejzewam, ze my bedziemy ok.12-13, ew. telefon 0691779404 milego weekendu reszcie zycze i do poniedzialku, ja juz wychodze z pracy do domu Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 24.11.03, 09:12 hej, zaczynamy od poniedzialku ktos z was dzwonil do mnie w piatek z kierunkowego 44? a byl ktos na budowie w niedziele? bo ja bylam pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 24.11.03, 09:51 Witajcie po weekand'zie. Byłam na budowie w piątek i w sobotę. Trochę porządkowałam mieszkanko. Prawdę mówiąc to widziałam przez okno jakiegoś gościa znoszącego w sobotę w południe z samochodu glazurę. Czy to ty byłeś Yacku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 24.11.03, 10:46 Edi, a tą sobote będziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 24.11.03, 11:02 raczej tak. Póki co nie mam planów wyjazdowych.Chyba już czas się odsłonić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 24.11.03, 11:16 nareszcie poważna decyzja co do soboty i godziny to jeszcze się umówimy w tym tygodniu a tym czasem czekamy na naszych sąsiadów mężczyzn żeby się włączyli Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Patrick Bateman Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 12:16 Oh Teah Yo... Zastanawiam sie powaznie nad zakupem apartamentu dwupoziomowego w ostatnim budynku (na planie inwestycji chyba nr 50...) Ogladalem calosc w weekend i wszystko wyglada niezle). Z kim lepiej negocjowac ceny Uniwersbud or Dixpol... kto jest powazniejszym partnerem... i jak to jest, ze dwie frimy sprzedaja te same mieszkania...? Czy ktos z Was moze wie co bedzie w lokalu uslugowym, do ktorego Dixpol przenosi swoje biuro sprzedazy...? Jakby nie bylo bedzie pod moim mieszkaniem. Pozdrawiam prawdopodobnie przyszlych sasiadow... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 24.11.03, 12:42 Patrick, nie ma znaczenia u kogo kupujesz czy to będzie Dixpol czy Uniwersbud. Ceny są jednakowe a o upustach i tak decyduje Dixpol.To, że występują tu dwie firmy spowodowane jest tym, że Uniwersbud sprzedał tą inwestycję Dixpolowi a ten chyba w ramach wzajemnych rozliczeń zezwolił mu na pośrednictwo w sprzedaży mieszkań. Do aktu notarialnego i tak zasiądziesz z prezesem Dixpolu. Poza tym Uniwesrsbud jest wykonawcą tej inwestycji. Jeśli chodzi o lokal użytkowy a ściśle o jego przeznaczenie, to trudno teraz określić. Wszystko zależy od zapotrzebowania rynku. Rynek o tym zadecyduje. Na pewno nie nadaje się na dyskotekę i agencję towarzyską. To tak dla uspokojenia. pzdr., Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 24.11.03, 12:59 Edi, ty chyba nareszcie wypoczęłaś w ten weekend, boś taka radosna od rana widzisz, mówiłam ci żeby tak często nie jeździć Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 25.11.03, 09:12 Witam we wtorek Ktos już jest na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 25.11.03, 10:53 Byłem w sobotę i nosiłem glazurę. Nie rozpoznałaś emeryta ? :-) W dniu wczorajszym byłem cały dzień zajęty tematami mieszkania i nawet nie widziałem żywego komputera. /co mi się prawie nie zdarza/ Yacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 25.11.03, 13:05 Yacku, drogi Yacku wprawdzie widziałam Cię z daleka, ale na takiego emeryta to Ty nie wyglądasz, co oczywiście nie zwalnia Cię z prezentów dla wnuczek. Już niedługo mikołajki. Może i Tobie się coś dostanie, ale co, to jeszcze zobaczymy z Zuzką. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 25.11.03, 13:13 Jak to nie wyglądam, chcesz powiedzić iż jeszcze nie wypracowałem sobie wizerunku? Myślę iż słońce świeciło mocno w Twoje okna i w związku z tym nie widziałaś dość wyraźnie. :-) W niedzielę poznałem Tomka naszego wspólnego sąsiada, więc myślę iż i resztę sąsiadów niedługo poznam. O prezentach pamiętam /na ile pozwala mi zaawansowana skleroza/ Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 25.11.03, 13:21 No to nic nie stoi na przeszkodzie żeby się umówić na sobote? Nieprawdaż? Co wy na to? Tylko już tak konkretnie, a nie byle jak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 25.11.03, 14:10 W sobotę będę daleko. I jak się moje stare oczy będą mogły nacieszyć widokiem pięknych młodych kobiet? :-( Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 25.11.03, 14:11 jestem za! Może ok. południa czy wieczorem? Całą sobotę mam do dyspozycji. Czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 25.11.03, 14:13 z tego wynika, że będzie to jednak następna sobota 6 grudnia czyli mikołajki:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZUZKA Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 25.11.03, 14:53 Edi, ja na pewno bede w ta sobote, mysle ze ok. poludnia Jak bede na miejscu i juz po rozmowach i sprawdzeniu jak robota idzie - zadzownie do ciebie i zobaczymy czy bedziesz to sie stykniemy Pasuje ci sąsiedko? Yacku - szkoda ze cie nie bedzie teraz, mowi sie trudno Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 26.11.03, 10:06 halo, jest tam kto? Edi jak sobota? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 26.11.03, 14:06 Zuzka, sobota jak najbardziej. Będę na budowie od południa. Zajrzyjcie do mnie. Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 26.11.03, 14:40 Hura!!!!!!!!!!!!! Nareszcie!!!!!!!!!!!! No to w sobotę do was wpadniemy, tzn. odwiedzimy. Ale fajursko, dryndne po wszystkim i sie spotkamy. Bedziesz z mezem i małą rozrabiarą? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 26.11.03, 14:48 jeśli będę sprzątać to wyślę ich na spacer do Lasku, ale raczej na krótko. W każdym bądź razie spodziewajcie się Nas Troje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 28.11.03, 10:12 Hej sąsiedzi? czemy milczycie? nikt się nie odzywa od dwóch dni. Edi - jutro aktualne? nic się nie zmieniło w waszych planach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 28.11.03, 11:53 Nie wiem jak pozostali ale mi zdarza się pracować i tylko czasami przebywam w biurze. /nawet biurko mam mobilne :-(/ Byłem wczoraj na naszym osiedlu i aż miło patrzeć jak praca wre. Ludzie z Uniwesbudu może się nie przepracowują, ale widać iż wiele mieszkań jest w trakcie wykańczania. Więc może teoria Tomka iż osiedle będzie zasiedlone po wakacjach, zostanie urzeczywistniona trochę wcześniej. Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 28.11.03, 12:25 my ze wzgledu takiego, iz nasze mieszkanie dostaniemy na wiosne nie mozemy sie wczesniej wprowadzic. Tak wiec my nalezymy do wakacyjnych przybyszy osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 01.12.03, 10:56 witam w poniedzialek sąsiadów. Miłej pracy i takie tam. Żyjecie po weekendzie? Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 01.12.03, 13:41 Cześć Madzia! no to jeszcze pozostało nam zdemaskować Yacka. My się już poznałyśmy. Teraz przed Yackiem ta stresująca:)) odsłona. W weekand bawiliśmy się na Andrzejkach. Było całkiem miło. Pozdrawiam, Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 02.12.03, 09:04 Cześć sąsiadki. Mnie nie trzeba demaskować. Prosty emeryt ze mnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 02.12.03, 11:34 ten staruszek znowu swoje nie badz taki skromny Yacku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 03.12.03, 06:46 przepraszam ze zaklucam rodzinna atmosfere ale pragne poinformowac albo przypomniec ze w czwartek o godz 19( tzn jutro) w siedzibie Uniwersbudu zwolano zebranie dotyczace administracji czyli mowiac wprost czynszu. Moze zrobie maly wstep. Mam na imie Tomek mieszkam Nad strumykiem od roku i piastuje ( he he he) funkcje prezesa stowarzyszenia mieszkancow osiedla park nad strumykiem. Zeby byla jasnosc to zebranie nie zostalo zwolane przez stowarzyszenie bo uwazamy ze nie ma nad czym dyskutowac a wszelkie watpliwosci kazdy z czlonkow zarzadu ( jest nas 5 po jednym z kazdego zamieszkalego budynku)chetnie wyjasni. Natomiast wiem ze sa tacy ktorym sie cos tam nie podoba i prawdopodonmie oni w ten sposob chca cos wyjasnic. Oczywiscie wybieram sie na to spotkanie i was tez zachecam nawet jesli jeszcze nie mieszkacie bo to jest swietna okazja wszystkiego dowiedziec sie u zrodla a nawet zglosic wlasne propozycje. Pozdrawiam, udanego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 03.12.03, 10:51 dzięki Tomku za przypomnienie, wiemy o spotkaniu, ponieważ całe osiedle jest poklejone infomacjami; nie obiecujemy, że będziemy z mężem, ale sie postaramy. W każdym bądź razie dzięki Pozdrawiam cie sąsiedzie Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 04.12.03, 08:41 Hej sąsiedzi - od paru dni milczycie, co sie dzieje? czasu brak przed swiętami? odezwijcie się, czekam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 04.12.03, 09:20 Cześć sąsiadko! czy masz jakąś receptę na super brudne okna? Nie mogę doczyścić w niektórych miejscach szyb. Sa takie jakby zacieki. Znasz jekieś środki, po których łatwo to zejdzie? Pzdr., Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 04.12.03, 09:43 Proponuję wybić, i wstawić czyste ;-) Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 04.12.03, 10:33 Dzięks, to też biorę pod uwagę po wyczerpaniu się mojej cierpliwości:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 04.12.03, 13:16 nie wiem, moze kwaskiem cytrynowym da rade? ale ja nie probowalam a co? nie mozesz ich domyc po naszej wizycie? az tak wam nabrudzilismy? nie ma to jak ludzie z buciorami do mieszkania wejda, hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 05.12.03, 09:04 Czy szanowne sąsiadki miały możliwość uczestnictwa we wczorajszym spotkaniu mieszkańców? Jakieś news'y? Y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 05.12.03, 09:50 mnie nie było, nie wiem jak Edi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 05.12.03, 14:35 byliśmy wczoraj na spotakaniu stowarzyszenia osiedla. Trochę wrzało. Były nawet małe starcia słowne. Ogólnie nieprzyjemnie. Podobno są jakieś zaległości finansowe za wspólną wodę i światło z winy wykonawcy, tak twierdzi część mieszkańców i administrator. Przeciwnego zdania jest wykonawca. Ma to zostać wkrótce wyjaśnione. Zaliczka za wodę, która wynosi obecnie jakieś 60 zł m - cznie, powinna zniknąć z naszego czynszu albo mocno zeszczupleć, oczywiście pod warunkiem wyjaśnienia tych zaległości z wykonawcą. Wszyscy działają w dobrej wierze. Kto ma rację, trudno mi wyrokować, bo nie znam inwestycji od samego początku, ale rzuciła mi się w oczy odrażająca niechęć części mieszkańców do wykonawcy, co w konsekwencjo może przesłaniać nie wątpię dobre zamiary obu stron. Pzdr., Edy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 08.12.03, 10:43 witam sąsiadów milczących w poniedziałek milego dnia pracy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edy Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.man.polbox.pl 08.12.03, 11:07 wzajemnie. Dzisiaj zaspałam co mi się nie zdarza. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 09.12.03, 12:14 Edy, mialaś mi coś napisać na prv - czekam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zuzka Re: Uniwersbud / Dixpol IP: 213.17.227.* 09.12.03, 13:55 a ja czekam i czekam, może sie kiedys doczekam a sąsiedzi nadal milczą ................ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Uniwersbud / Dixpol IP: *.europe.hp.net 10.12.03, 11:13 Bo milczący z natury są :-) A poważnie to końcówka roku dostarcza mi tyle zajęć że ........ Y. Odpowiedz Link Zgłoś