Gość: marta IP: *.gallery.devs.futuro.pl 23.09.03, 10:30 cześć kochani przyszli sąsiedzi z MP II odezwijcie się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 11:15 Jestem. Kiedy podpisaliście przedwstępną. Kiedy zobowiązali się do rozpoczęcia budowy i otrzymania gruntu? Darek Odpowiedz Link Zgłoś
koziela Re: bukowińska II 24.09.03, 12:25 CZeść. Nasz przedstawiciel poinformował nas że do końca roku mają być już fundamenty. Obserwujemy budowę Plaza I i idzie nawet szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: 62.233.166.* 25.09.03, 18:17 nas pani poinformowała że w grudniu zaczną ale w serpniu to było łyse pole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 26.09.03, 09:37 15 września podpisaliśmy umowę czeka nas w krótce następna rata.w grudniu maja ruszyc z budową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 07:21 Trochę dziwne, że w grudniu no bo jak będzie -20 stopni to średnio można coś zrobić. Nas zapewnili, że do końca grudnia to będą mieli pozwolenie na budowę + prawo do gruntu (którego jescze nie mają). Budowa Plaza I faktycznie idzie dość szybko (mieszkam blisko to codziennie mogę obserwować), ale Plaza II fundamenty w grudniu to bajka. Czy zawarliście umowy przedwstępne w formie notarialne? Czy planujecie taką decyzję? Jak będzie więcej osób to może notariusz taniej nas potraktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 06:53 Halo, odezwijcie się sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 01.10.03, 13:41 zastanawiamy sie nad podpisaniem w formie aktu ale chyba sie w tym robu brak pieniędzy. Jakby coś sie działo to dajcie znac. Coś ostatnio głośno o słabej kondycji finansowej JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 10:11 Opinie o JWC są skrajne. Mam nadzieję, że po Plaza I i Plaza II zostanie oddana w terminie. My czekamy teraz kiedy poinformują nas o zakupie gruntu i niestety wtedy kolejna wpłata. darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 08:07 Proszę o dalsze opinie nt. Plazy II. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziela Re: bukowińska II IP: *.netia.pl 07.10.03, 16:35 narazie nasze mieszkanka to jak pisałaś tylko łyse pole i nie ma o czym pisać trzeba tylko grzecznie czekać. My będziemy podpisywać umowę w formie aktu notarialnego prawdopodobnie na początku roku. Obiecano nam że do końca roku będą fundamenty. Jeszcze nie ma pozwolenia na budowę. Fajnie że mamy nasze forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 07:54 Akt notarialny na początku roku - bo kazali najpierw wpłacić 40 proc. (czy się zgadza) nam tak narzucono. Jak już będą mieli to pozwolenie na budowę to proponuję się zebrać i bardzo dokładnie je sprawdzić. darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: 62.233.166.* 15.10.03, 17:16 też zastanawiamy się nad aktem w przyszłym roku (trzeba się zebrac i negocjować podobno nie ma z nimi większych problemów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 10:13 Jak można dowiedzieć się forum Plaza I chociaż nie ma jeszcze stanu zamkniętgo to już muszą płacić kolejną ratę. Mam nadzieję, że nas nie zmuszą do płacenia kolejnej raty bez uzyskania pozwolenia na budowę. darek Odpowiedz Link Zgłoś
koziela Re: bukowińska II 14.10.03, 14:31 Rozmawiałam dziś z naszym przedstawicielem z JWC. Podobno jest pozwolenie na budowę które zostało załatwione przez właścicieli działki. Jest jakiś problem z odkupieniem tego pozwolenia. Mam zadzwonić po 1/11/03 czy będą fundamenty w tym roku. W Plazie I wstawiają już okna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajks Re: bukowińska II IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 14.10.03, 19:39 Przepraszam, ale czy dobrze rozmumiem, że wszyscy zaczeliscie placic (i to komu - JWC) za mieszkania, choc oni nawet nie maja jeszcze pozwolenia na budowe??? Jak to mozliwe, zeby pozwolenie na budowe mozna bylo odkupic??? Przeciez to nie pralka, czy samochod... Jesli ktos jest w stanie wyciagnac od ludzi pieniadze takimi bajkami, to ja chyba zaczne sprzedawac przescieradla gwarantujace piekne sny. Czego i Wam zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajks Re: bukowińska II IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 14.10.03, 19:40 Przepraszam, ale czy dobrze rozmumiem, że wszyscy zaczeliscie placic (i to komu - JWC) za mieszkania, choc oni nawet nie maja jeszcze pozwolenia na budowe??? Jak to mozliwe, zeby pozwolenie na budowe mozna bylo odkupic??? Przeciez to nie pralka, czy samochod... Jesli ktos jest w stanie wyciagnac od ludzi pieniadze takimi bajkami, to ja chyba zaczne sprzedawac przescieradla gwarantujace piekne sny. Ktorych i Wam zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 08:53 Dobre położenie i niska cena powoduje, że skusilismy się na tę ofertę. Co więcej mamy nadzieję, że wszystko bedzie OK. darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 17.10.03, 10:14 byliśmy wczoraj na Bukowińskiej narazie musi bardzo działać wyobraźnia - łyse pole ale MPI jak na JW to idzie zdecydowanie szybko- trzeba miec nadzieję że nasze też tak będzie działać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: bukowińska II IP: 81.210.54.* 29.10.03, 12:16 niska cena jest teraz - ale czy jest stala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 06.11.03, 14:58 zmienia sie VAT to cena mieszkań pewnie też ale w porównaniu z sąsiednimi frmami nie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brasil Re: bukowińska II IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 07.11.03, 13:24 Biorąc pod uwagę skutki prawne (korzyści:) ) płynące z zawarcia przedwstępnej umowy sprzedaży nieruchomości w formie aktu notarialnego (zgodnie z art.391 $ 2 K.C -możliwość dochodzenia zawarcia umowy przyrzeczonej [tu:przeniesienia własności lokalu!], a nie wyłącznie odszkodowania [czyli de facto zwrotu wplaconych rat na mieszkanie], raczej nie ma sie co zastanawiać nad formą notarialną umowy przedwstępej. Nie rodzi to również dodatkowych kosztów po stronie nabywcy ponieważ kwota uiszczona z tytułu zawarcia umowy przedwstępnej zostanie zaliczona na poczet umowy przenoszącej własność (umowy właściwej),którą będzie trzeba zawrzeć w przyszłości. Zatem nic się w ten sposób nie traci, a w razie (odpukać!), gdyby cos poszło nie tak, mamy zawsze znacznie silniejsze roszczenie do JWC. Przeciez chodzi nam o nabycie mieszkania, a nie przekazanie JWC pieniędzy, którymi firma moze sobie obracać. ;) serdecznie pozdrawiam! ps:szkoda tylko,ze JWC ma "swojego" notariusza! i tylko u niego taka umowa może zostać zawarta! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bukowińska II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 23:46 Witam wszystkich sąsiadów! Ja również kupiłam mieszkanko w tej inwestycji. Jak tylko będzie to możliwe, zamierzam podpisać umowę w formie aktu notarialnego. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 07:39 Nas poinformowano, że w formie notarialnego to można po wpłacie 40 proc. (czyli muszą miec prawo do gruntu i pozwolenie na budowę, co obiecali do końca 2004), czy u Was jest taka sama sytuacja. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melitele Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 13:19 Do końca 2003 chyba? Ja się cały czas waham, czy wejść w MP II, czy jednak odpuścić. Opinie forumowiczów na temat MP I sa straszne... Czy zawieraliście umowy przedwstępne w formie aktu ntarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 07:55 Tak jak pisałem akt notarialny może być po wpłacie 40 proc. inwestycji. My mamy zamiar podpisać akt. darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 27.10.03, 13:36 dajcie jakiś znak, ustalimy moze wspólnie termin.podobno im więcej ludzi tym lepiej i można nagocjować warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 08:07 Poczekajmy na sygnał od JW, a potem się zbierzemy. darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 07:44 Wczorajsza Gazeta Prawna podała, że UOKiK złozył do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów pozew przecie J.W. o stosowanie 15 niedozwolonych klauzul w umowach przedwstępnych sprzedaży mieszkań. Ciekawi mnie, czy w razie "porażki" J.W., będziemy mogli również negocjować swoje umowy o punkty z niedozwolonymi klauzulami - bo nie ma się co oszukiwać mamy je wszyscy w umowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: bukowińska II IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.11.03, 19:56 Wpłaciliśmy 2 raty czyli 10% wartości na mieszkanie w Plaza II. Niestety jesteśmy zmuszeni odsprzedać nasze niedoszłe mieszkanko. Mieszkanko ma miec 35m2, położenie b. dobre , 5 piętro. Od przedstawiciela JW dowiedzieliśmy się że nie ma już wolnych mieszkań takich jak to więc polecamy. Odsprzedamy po niższej cenie. Tel. kont. Zbyszek 60735039 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: bukowińska II IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.11.03, 19:27 Wpłaciłem 2 raty czyli 10% wartości na mieszkanie w Plaza II.Niestety jestem zmuszony odsprzedać to mieszkanko ,które ma mieć 35m2,rozmieszczenie b.dobre, 5 piętro.Dowiedziałem się że takich wolnych mieszkań już nie ma,więc polecam. Odsprzedam w niskiej cenie. Tel. kont. 0607350039 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: bukowińska II IP: 80.51.55.* 24.01.04, 20:58 A co to za mieszkanie, ile pokoi? W którym budynku (większym czy mniejszym)? Nadal aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.crowley.pl / *.waw.cdp.pl 11.11.03, 20:32 Dzwoniłem do JWC - nadal nie mają pozwolenia na budowę, ani prawa do ziemi, twierdzą, że do końca roku uzyskają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 08:22 Żyjemy, czy jesteśmy na feriach. Bezruch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 24.11.03, 09:50 cierpliwie czekamy na zawiadomienie o pozwoleniu na budowę. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 14:03 Ano dzwoniłem i nadal nic. Czy zdążą do końca grudnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 02.12.03, 11:59 jestem bardzo ciekawa czy JW wyrobi się z papierami do końca roku (inaczej nie ma budowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 08:46 No i chyba będzie bieganie za kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 08:42 A właściwie to mam pytanie, czy każdy ma w umowie punkt, że JWC zobowiązuje się do nabycia praw do gruntu do końca grudnia 2003 r.???????? Bardzo proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bukowińska II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 23:55 Witam serdecznie!Standardowa umowa stanowi,że gdy Sprzedający nie nabędzie własności nieruchomości i pozwolenia na budowę do dn. 31.12.2003r. to możemy odstąpić do umowy i JWC zwraca nam pienążki. Czy ktoś ma jakieś aktualne wiadomości w tej sprawie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 10:06 Cały czas mówią, żeby czekać i że zdążą - zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 10.12.03, 13:07 Macie jakieś wiadomości o pozwoleniach na budowę? Trochę mało czasu do 31. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 08:31 Pani z JW powiedziała, że mogą nie zdążyć do 31.12. Czy macie podobne info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: bukowińska II IP: *.crowley.pl / *.crowley.pl 20.12.03, 19:10 Pani z JW powiedziała, że mogą nie zdążyć do 31.12. Czy macie podobne info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 22.12.03, 09:52 Na w biurze na ostrobramskiej powiedzieli że juz maja pozwlenia i zaczna wysyłać zawiodomienia o kolejnej racie ale po 1 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bukowińska II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 23:41 Chciałabym życzyć wszystkim przyszłym sąsiadom spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i aby następny rok przyniósł nam same radości i żadnych więcej zmartwień z JW. Pozdrawiam gorąco i świątecznie! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: bukowińska II IP: *.nestle.pl 29.12.03, 13:00 A ja sie zniecierpliwilem, stchórzyłem jeszcze we wrześniu i: udało mi się wycofać pieniądze "tylko" po 1,5 miesiąca molestowania. Może się mylę, ale jakoś nie wierzę, że oni to oddadzą w terminie. Trzymam za Was kciuki i niech wszystko sie ułoży po Waszej myśli. pozdro, osio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 08:31 Jak Ci się udało zrezygnować z umowy??? Bo może będziemy w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 15:29 No i co. Nie dotrzymali terminu. Jak tak dalej ma być to ja chyba zrezygnuję??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bukowińska II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 23:44 Niestety! Chyba wszyscy zrezygnujemy! Mimo licznych prób, nie uzyskałam żadnych informacji na temat, co JW zamierza w obecnej sytuacji nam zaproponować. Ja jeszcze poczekam, choć moja cierpliwość już się wyczerpuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 07.01.04, 10:45 Wiem z prywatnych przecieków że wszystko ma ruszyć w marcu czyli normalnie na budowie. W taki mrozy i tak nic sie nie robi. Podobno mają pozwolenia ale zawiadomienia jescze nie dostaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bukowińska II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 12:49 Ja również uzyskałam podobną informację. Terminy zostały dotrzymane. Zawiadomienia o kolejnej racie mają zamiar przesłać nam w lutym, a z budową ruszą w marcu lub kwietniu. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a szczególnie Michała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brasil Re: bukowińska II IP: *.waw.cdp.pl / 62.181.171.* 08.01.04, 14:50 Niestety ma Pani bledne informacje. Termin nie zostal dotrzymany poniewaz jest 08.01.2004, a pozwolenia na budowe JWC wciaz nie ma. Taka informacje uzyskalem w oddziale JWC w Intraco. Na moje pytanie "co dalej... kiedy bedzie?" uslyszalem od pani z JWC rozbrajajace ... "NIEDLUGO" i to wszystko. :( -wszystkiego dobrego w nowym roku! (...mimo wszystko ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bukowińska II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 00:43 Informację o dotrzymaniu terminów otrzymałam, podobnie jak Pan, w oddziale mieszczącym się w Intraco. Niestety najprawdopodobniej Pan ma rację, ponieważ JWC nie posiada (jeszcze!) żadnych z wymaganych dokumentów, jak również podejrzanie późno zamierza przesłać nam zawiadomienia o kolejnej racie. Niestety niezwykle trudno uzyskać jakiekolwiek informacje w Urzędzie Dzielnicy Mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bukowińska II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 21:53 Otrzymałam zawiadomienie od zarządu JWC o niedotrzymaniu terminu. Uprzejmie informują, że jeszcze w styczniu podpiszą umowę przeniesienia własności. Ponadto proszą o wyrozumiałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 02.02.04, 08:47 Też nam przysłali pisemko uspokajające że wszysko OK że ruszy i wkrótce. Cierpliwie czekamy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: bukowińska II IP: *.crowley.pl 05.02.04, 13:07 Jestem również zainteresowana "budową" na BukowińskiejII, dzisiaj rozmawiałam z z osobą z biura w Al. Jerozolimskich, która poinformowała mnie, że umowa na zakup gruntu zostanie podpisana do 29 lutego 2004 r. Zmiana terminu podpisania umowy spowodowana jest tym, że osoby trzecie zgłosiły swoje prawa do gruntu pod naszą budowę. JVC w chwili podpisania umowy wstępnej na zakup gruntu nic nie wiedziało o istnieniu obecnych roszczeń. Jestem również zainteresowana podpisaniem notarialnejumowy przedwstępnej i chętnie przyłączę się do tych, którzy zamierzają podpisać ją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.gallery.devs.futuro.pl 09.02.04, 10:48 Cierpliwie czekamy jak tylko zaczną coś budować trzaba sie umówić na podpisanie aktu notarialnego. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: bukowińska II IP: *.crowley.pl 04.03.04, 07:13 Wczoraj tj. 3-03-04 Pani w JWC poinformowała mnie, że akt notarialny został już podpisany, po uprawomocnieniu ottzymamy informacje o wpłacie następnej raty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietras Re: bukowińska II IP: 157.25.177.* 04.03.04, 08:11 Możecie mi zdradzić kiedy planowane jest zakończenie Bukowińskiej II, ile płaciliście i w jakich ratach ? Dla porównania bo ja kupiłem mieszkanie niedaleko ("Modra") - mam mieć na koniec 2005, płaciłem 3700 PLN brutto za 1 m2 (w grudniu) i mam raty po 15 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.cskmswia.pl 04.03.04, 09:29 cena bardzo podobna 3677 brutto. Planowany termin oddania IV kwartał 2005. ale pewnie oddadzą w połowie 2006. standard JWC. W zależności od postępu budowy 5% 5% 30% 25% 25% 10% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietras Re: bukowińska II IP: 157.25.177.* 04.03.04, 09:53 Dzięki za info :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bukowińska II IP: *.cskmswia.pl 09.03.04, 15:22 nic się nie dzieje. Wszyscy zrezygnowali czy co??? pozdrowionka dla tych co jednak trwają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: bukowińska II IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.03.04, 21:50 Ja zrezygnowałem i jestem zdziwiony bo w terminie dostałem zwrot kasy.Pozdrawiam wytrwałych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: bukowińska II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 07:44 Ja również dostałem w terminie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: bukowińska II IP: *.econ.uni-hamburg.de 15.03.04, 16:43 na poczatku kwietnia maja miec pozwolenie i wtedy od razu zaczac budowe 2 marca podwyzszyli ceny ok 10% (teraz mieszkania sa 3800-4500/m2) podzieli duze mieszkania na mniejsze - te zdecydowanie lepiej im sie sprzedaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: bukowińska II IP: *.fastres.net 15.03.04, 18:28 Hej,Muniek!Czy mozna spytac,skad masz takie wiesci i w jakim sensie podwyzszyli cene, tzn. ze jak kupilam mieszkanie za stara cene w pazdzierniku, to JUZ bede musiala doplacac? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: bukowińska IIy IP: *.econ.uni-hamburg.de 16.03.04, 09:50 nie, nie, to znaczy, ze ci co chca kupic teraz musza drozej zaplacic (ty masz przeciez umowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: bukowińska IIy IP: *.fastres.net 18.03.04, 10:44 Dziekuje ci za odpowiedz! Czy twoim zadaniem, jesli juz ze strony JWC doszlo do zerwania warunkow umowy, to mozna sie wycofac z kupna nawet dajmy za to za rok, bez ponoszenia kosztow, czy raczej nie? Nurtuje mnie tez, czy rozstrzygniecie kwestii wlascicieli gruntu pod budowe naszego bloku jest definitywe, czyli np. czy w przyszlosci nikt sie nie pojawi, kto bedzie sobie roscil prawa do dzialki? Moze JWC zaniedba cos, nie rozwiaze jakiejs niejasnosci i moze sie okazac, ze wynikna jakies problemy. Pozdrawiam cie i do nastepnego maila! Odpowiedz Link Zgłoś