Dodaj do ulubionych

E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca

IP: *.pbg.com.pl 24.06.08, 16:20
Mam pytanie na temat firmy E.T.J. Nieruchomości. Budują fajny
budynek na ul. Skarbka z Gór i uważam że warto się tym zainteresować
bo mają ładne rozkłady mieszkań ale boję się bo nikt nie zna tej
firmy. Na forum też nikt o niej nie pisze.
Czy ktoś z Was zna może tę firmę, a może ktoś już podpisał umowę?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.acn.waw.pl 20.07.08, 20:34
      Cześć,
      zamierzam kupić mieszkanie w tym budynku. W tym tygodniu będę podpisywał umowę. Myślę że nie ma się czego bać (zrobiłem małe rozeznanie:), firmę tworzą ludzie którzy od lat są w branży, pracowali dla innych firm i teraz założyli własna.
      Budynek też bardzo szybko pnie się w górę wiec wszystko jest na dobrej drodze;)
      Najlepiej przejdź się do nich do biura, jest w pobliżu ronda Starzyńskiego.
      • Gość: Ko_Ra Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.pbg.com.pl 21.07.08, 09:04
        Dzięki za info przyszły sąsiedzie :)) już dwa tygodnie temu podjęłam
        decyzję i też kupuję :))
        • Gość: zna3wca Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: 198.36.86.* 21.07.08, 09:25
          Nie lepiej poczekac z zakupem pol roku.Po co przeplacac i to na
          Bialolece (rano i po poludni sracicie o. 2 godzin w korku).
        • Gość: Waryjot Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: 217.149.242.* 22.07.08, 08:22
          Ja też ja też ja też tam kupuję. A że brak kanalizacji i prądu to
          nic, kupię sobie paczkę pampersów i świece. Żałośni jesteście w
          reklamowaniu swoich przewartościowanych bunkrów.
          • kensio Cheapsit Villa Bianca? 22.07.08, 09:37
            A co z solaresem? Będzie na osiedlu? Bo jak będzie to przebolejemy
            brak kanalizy...

Nie czytajcie tych plwocin sfrustrowanych nabywców - golasy co nie
            mają kasy na mieszkania. Gadaja ze niby 3 x drozsze niz powinny
            byc... Złamasy co myslą ze nie dadzą sie wydoic, a i tak przyleca z
            płaczem, a my im sprzedamy 4 x drożej :p
    • Gość: Derby XVI Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: 85.222.86.* 21.07.08, 13:16
      Ja też bym chętnie tam kupił. Jest tylko kilka ale.
      Budynek nie ma przyłączenia do kanalizacji. W tym momencie są na
      łasce D Development. Albo pozwolą im się podłączyć albo nie. Raczej
      nie bo to przecież konkurencja.
      Budynek nie ma dojazdu. Jest tylko wąska dziurawa droga gruntowa.
      Budynek nie ma podłączenia energetycznego. Prąd czerpie kabelkiem ze
      stadniny obok.
      Także jak powiem że to Salwator 2 to się nie pomylę chyba.
      • Gość: Mirek Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.chello.pl 21.07.08, 13:26
        hej, fajnie że się odnaleźliśmy na tym forum, drodzy sąsiedzi.
        Fundamenty pną się w górę, że aż miło. Teraz już tylko kredycik, i
        wio;) Nie wiecie czy jeszcze zostało coś wolnego, bo nasi znajomi
        też są mocno zainteresowani zakupem?
        • Gość: Bożenka Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.chello.pl 21.07.08, 13:27
          Mirku, ostatnio słyszałam że mieszkanek jest jeszcze kilkanaście,
          ale zainteresowanych podobno nie brakuje, więc lepiej żeby Twoi
          znajomi się nieco pośpieszyli.
          Pozdrawiam Sąsiadów
          • meadowpane Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca 22.07.08, 13:01
            hehe, popatrzcie na czas i domenę - ta sama domena i odpowiedź minute później :)

co za żenada, naganiacze.
    • Gość: Derby XVI Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: 85.222.86.* 21.07.08, 17:39
      Chyba jednak ja mam rację, skoro sam prezes się wypowiada że nie
      może podłączyć budynku do kanalizacji. Polecam artykuł
      www.rp.pl/artykul/145595.html
      • Gość: bat Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.centertel.pl 21.07.08, 18:06
        Oj, Derby XVI jak mogłeś zepsuć tę sielankę tym naganiaczom. Chyba
        Cie nie lubią. Pzdr.
        • Gość: marcin Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.acn.waw.pl 21.07.08, 18:22
          Skąd ta pewność, że za pół roku mieszkania będą tańsze? Wg mnie nie koniecznie
          będą tańsze, ale nie powinny tak szybko drożeć.

A co do kanalizacji, niby w umowie jest ze ma być podłączenie do kanalizacji -
          maja jeszcze trochę czasu żeby to załatwić.
          • kensio Buy right now cose you'll be priced out soon :p 21.07.08, 18:28
            Ale piękne posty. Jak wszyscy pięknie kupuja... Nic tylko
            zazdrościć... Po prostu mniodzio mieszkanka z bez kanalizacji. Jakby
            co to lejce kupę na działke DD - może sie złamia i dadzą zgodę na
            przyłączenie?

Śmieszne są te kabotyńskie zabiegi divelopmenta i co najciekawsze
            że, nie robią już na kim wrażenia...
            • Gość: marcin Re: Buy right now cose you'll be priced out soon IP: *.acn.waw.pl 21.07.08, 18:43
              Nie jestem jakimś naganiaczem z ETJ. Mam zamiar podpisać umowę i jak ktoś ma
              jakieś info o kanalizacji itp to chętnie sobie poczytam. Może sobie darujemy
              takie żale jak pisze kensio i porozmawiamy o konkretach.
              • Gość: nioonia Re: Buy right now cose you'll be priced out soon IP: *.chello.pl 21.07.08, 19:22
                hej, ja równierz byłabym zainteresowana. Czy na osiedlu planowane
                jest solarium?
                • Gość: chyba kolega derb? Uwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 08:00
                  Uwaga na tego dewelopera! Dlaczego?? Nie płaci podwykonawcą od
                  dłuższego czasu. Nie płaci za wykonane prace dodatkowe, ekspertyzy i
                  konsultacje z inspektorami nadzoru.Z tego co mówią robotnicy na
                  budowie spółka nie ma absolutnie pieniędzy na dodatkowe rzeczy. Bank
                  finansuje tylko wykonanie bryły budynku i materiały. Reszta miała
                  być po stronie dewelopera.
                  • Gość: ja Re: Uwaga! IP: *.acn.waw.pl 22.07.08, 11:42
                    Po Twoim poście pojechałam na budowe sprawdzic jak to jest naprawde. I co się
                    okazuje, robotnicy, osoby z nadzoru itp maja płacone w terminie i bez żadnych
                    opóżnień, co więcej to są pieniądze, które pochodzą z banku a nie z firmy etj,
                    wiec po każdym etapie budowy robotnicy dostają kolejne pieniądze na kolejny etap
                    i to czy je dostaną nie zależy od "widzi mi się" ETJ. Jest już prawie całe 3
                    pietro wiec budowa chyba idzie w dobrym kierunku.
                    • Gość: Derby XVI Re: Uwaga! IP: 85.222.86.* 22.07.08, 19:49
                      Ja też słyszałem, że nie płacą i podobno ma się wypiąć niedługo
                      generalny wykonawca, który już liczy straty. Oczywiści skąd wiadomo -
                      od dobrych ludzi z budowy.
                      • Gość: aga Re: Uwaga! IP: *.gprs.plus.pl 22.07.08, 20:14
                        Co za bzdura.....skąd masz takie błędne informacje??? Tak się
                        składa, że GW sobie chwali współpracę z ETJ, wiem to z pierwszej
                        ręki:) nie ma żadnych problemów finansowych ani opóźnień w
                        realizacji. A komuś chyba szkoda i wymyśla takie
                        historyjki...dziecinada!
                        • Gość: Ż.E.N.A.D.A Re: Uwaga! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 21:40
                          czytam te watki i smich mnie zalewa....skecz? czy to moze przejaw
                          desperacji pana Jaczewskiego?ktos pisze o niewyplacalnosci - zaraz
                          ktos typu nina, viola czy inna pisze o wyplacalnosci po rozmowie z
                          robotnikami...popotrz,popatrz..coz to za otwartosc i prawdomownosc
                          naszych rodakow miotajacych sie po budowie...Wyobrazam sobie taki
                          scenariusz - p.nina czy viola czy tez inna zaglada na budowe i
                          calkiem przypadkowo sklania do rozmowy robotnika pracujacego na
                          parterze - lub tez na trzecim pietrze /tu robota w rekach sie pali/o
                          finansowaniu ich zarobkow...a on rzuca kilenie i ...jak na
                          spowiedzi..Z.E.N.D.A
                  • Gość: aga Re: Uwaga! IP: *.gprs.plus.pl 22.07.08, 12:48
                    Chyba się koledze budowy pomyliły:) na tej jeszcze nie ma
                    podwykonawców. GW robi "siłami własnymi", nie licząc wykopów, które
                    były już dawno. Budowa "idzie" w terminie i nie ma się o co
                    martwić:)
                    • Gość: kita Re: Uwaga! IP: *.spray.net.pl 22.07.08, 17:11
                      A ja kupiłam mieszkanie na tym osiedlu już kilka miesięcy temu.
                      Dodam, że poprzednie mieszkanie przy Mehoffera "budowali" mi ci sami
                      ludzie i póki co jestem bardzo zadowolona.
                      Właśnie zaczyna powstawać moje pietro i widząc jak sprawnie to idzie
                      nie mam wątpliwości, że dokonalam dobrego wyboru developera.
                  • Gość: Martens Re: Uwaga! IP: *.spray.net.pl 22.07.08, 17:20
                    bardzo ciekawe jest to co mówisz. Tak się składa, że mój brat
                    pracuje na tej budowie i nie potwierdza twoich newsów.....czyżby
                    konkurencja się bała?
                    • kensio Beware of lack of flats! :p 22.07.08, 17:43
                      Jak widać zdania zadowolonych klinetów podzielone. Jedni kupili
                      dziurę w ziemi, drudzy już są na trzeciej kondygnacji... Trzeba sie
                      speszyć bo już mało zostało tego towaru :p
    • Gość: edi Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.chello.pl 13.09.08, 04:27
      Radze sie przyjrzec Trasie Olszynki Grochowskiej, ktora ma
      przebiegac kilkadziesiat metrow od ww. inwestycji:
      www.siskom.waw.pl/mapy/tmp/tmp-cala.pdf
      Ja wiem, ze to daleka przyszlosc, ale jednak...
      • Gość: mała Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 09:14
        Widziałam plany zagospodarowania przestrzennego...trasa ma
        przebiegac 110m od budynku a przed nim stanie jeszcze jedno osiedle
        Derbów ( małe, bo składające się tylko z 3 malych bloczków),
        więc "nasza" Villa Bianca będzie oslonięta:) Na przyszłość: zanim
        coś napiszecie najpierw sprawdźcie dokładnie pls. pozdrawiam
        • Gość: Bocian Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 11:17
          No to chyba jeszcze gorzej bo miało być niezabudowane wogóle. Teraz
          słyszę o jakiś bloczkach derby??!!! Powiedz gdzie to dokładnie
          sprawdzić? Jaki urząd się tym zajmuje?
          • Gość: mała Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 21:40
            Niezabudowane ma być po lewej stronie między derbami a villa
            bianca...właściciel tej łąki nie chce jej nikomu sprzedac...przed
            villa bianca, tak jak pisalam we wczesniejszym poscie, ma stanąć
            jeszcze jedno male osiedle derbów a z prawej strony juz są wytyczone
            działki pod domki jednorodzinne...
            • Gość: Albert Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.acn.waw.pl 14.10.08, 21:48
              No dobra ale jak tam jest z dojazdem bo chyba nie jest za dobrze?
    • Gość: Derby XIII Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.acn.waw.pl 13.09.08, 12:00
      Może dojazd wtedy będą mieli bo narazie to przez pola na skuchę.
      • Gość: dubrownik Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.pia.airbites.pl 13.09.08, 13:36
        Czytajac ten wewnetrzyny monolog pracownia biura sprzedazy, mysle sobie, ze
        zamiast siedziec i nudzic sie przy biurku, tudziez przechadzajac sie na placu
        budowy przeprowadzac wywiady z robotnikami, spokojnie moze sie on,ona udac na
        przeglad kabaretow PAKA.
        Moze nagrada jakas zdobedzie, wtedy i deweloper wreszcie cos zarobi a i jej,
        jemu czas szybciej plynac bedzie.
    • Gość: SkarbkazGor.pl Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.unused.derbynet.waw.pl 25.09.08, 18:50
      Witam,
      zapraszam wszystkich przyszłych mieszkańców osiedla Villa Bianca na
      forum internetowe www.villabianca.skarbkazgor.pl :)
      • Gość: nowy na forum Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: 79.97.244.* 04.10.08, 11:26
        o w curve XXI wiek a brak kanalizacji?
        ha hah ahahaahahahahahhahah i ktos to kupuje?
        • Gość: Bocian Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 11:46
          Kupuje ten co szambiarki chce mieć codziennie pod oknem.
    • Gość: berensona Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.acn.waw.pl 05.10.08, 20:15
      www.rp.pl/artykul/8,145595.html faktycznie tam rury nie ma.
      Etj to spółka celowa, która pewnie zniknie z rynku po wybudowaniu
      tej inwestycji. Informacja ta dostępna jest w KRS spółki.
      • Gość: Prutek Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 12:30
        A jak tam dojechać bo chyba nie tą małą dróżką od ul. Głębockiej.
        Jeżeli tak to niech deweloper doda Hamera, żeby dojechać do
        inwestycji bo normalny nie dojedzie.
        • mysza207 Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca 16.10.08, 15:59
          Witam,
          od dłuższego czasu śledzę wypowiedzi na forum i powiem szczerze że czasami to
          nie wiem czy mam płakać czy się śmiać. Desperacja niektórych ludzi jest nie do
          ogarnięcie. Postanowiłam się wypowiedzieć po przeczytaniu wypowiedzi o ciężkim
          dojeździe do budowy. Fakt na razie nie ma tam drogi idealnej PODKREŚLAM NA RAZIE
          ale NIE PRZESADZAJMY. Śmiech mnie zalewa jak czytam żeby deweloper dał HAMERA na
          dojazdy. Ja osobiście kupiłam mieszkanie w tym bloku i nie raz byłam na budowie
          i dojechałam bez większych przeszkód!!!!! Może osoba która się tak wypowiedziała
          powinna iść jeszcze raz na kurs prawa jazdy. Zastanawiają mnie również negatywne
          wypowiedzi? Bo po co kupować mieszkanie w bloku skoro tak bardzo wiele rzeczy
          jest na NIE. Myślę że piszą to osoby albo z konkurencji albo ludzie zdesperowani
          którzy mają za dużo czasu wolnego!!!!
      • Gość: berensona Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.acn.waw.pl 16.10.08, 16:27
        Nie trzeba być z konkurencji tylko można mieszkać obok.I mieć swoje
        zdanie. Tak jak ja np. Dojazd jest fatalny bo drogą od Głębockiej,
        która ma 3 m szerokości. Wielokrotnie tam przejeżdzałem skracając
        sobie drogę do siebie.Kiedyś za czasów jak budowali derby to można
        było dojechać również od ul. Berensona.Obecnie jest zaślepiony
        wjazd. Więc o czym mowa. Ja nie zamierzam kupić tam lokum tylko
        przestrzegam przed deweloperami, którzy budynek owszem postawią a
        dojazd już nie koniecznie.
        • mysza207 Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca 16.10.08, 17:17
          Bardzo dziękuje za ostrzeżenia bez pokrycia. Skoro tak często jeżdżąc tą drogą
          powinien Pan zauważyć że przy bloku został przesunięty płot w celu poszerzenia
          drogi w stronę pętli autobusowej gdzie na wykończeniu jest juz prawie droga
          asfaltowa do ulicy Głębockiej.
          • Gość: berensona Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.acn.waw.pl 16.10.08, 19:43
            Tam nie ma niestety żadnej drogi kochana. Jakby tak było to setki
            ludzi by nią jeździło. A tak tylko mysza chyba.. A co do szerokości
            to raczej się nie zmieni bo płoty już istniejących posesji by trzeba
            byłoby out!
            • mysza207 Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca 16.10.08, 22:04
              Nie wiem tak naprawdę z jaką osobą mam do czynienia prowadząc tą konwersację,
              ale wydaje mi się, że przydomek KOCHANA powinien Pan zostawić osobie co najmniej
              Panu bliskiej. Dziwie się tak gorliwym zainteresowaniem z Pana strony tą
              inwestycją skoro nie zamierza Pan tam kupować LOKUM. Może Pana uświadomię skoro
              Pan się nie mieści w drogi, że blok ten zostanie oddany w czerwcu 2009. Jak by
              Pan przeczytał to co wcześniej napisałam DROGA JEST W BUDOWIE do pętli i płoty
              zostały przesunięte i nie mówię tu o przesuwaniu prywatnych posesji. Nie raz
              widziałam jak przejeżdżają przez nią Tiry. No ale chyba jest Pan większych
              gabarytów skoro Pan się w ta drogę nie mieści! A tak naprawdę to zaczyna mnie to
              śmieszyć, że wchodzę w dyskusję z kimś kogo to absolutnie nie dotyczy. Także
              WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!
              • Gość: mała Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 21:39
                hej...a ja widziałam plany zagospodarowania przestrzennego i tam ma
                być normalna droga - pisząc "tam" mam na myśli odcinek łączący Villę
                Biancę z tą ulicą, przy której jest pętla autobusowa, nie wiem czy
                to jest Skarbka czy Berensona....a tak poza tym to podjechalam
                ostatnio pod samą budowę właśnie od strony pętli...trochę było
                ciężko bo rozkopane na razie ale jak ja wjechalam, a zaznaczam, że
                nie jestem wytrawnym kierowcą (raczej bym powiedziała, że słabym) to
                każdy wjedzie:)
                • zielonabialoleka.info Re: E.T.J. Nieruchomości - Villa Bianca 29.10.08, 12:10
                  Kiedyś rozmawiałam z deweloperem i potwierdzam słowa poprzedniczki.
                  Deweloper zadeklarował się wybudować drogę dojazdową do ul. Skarbka
                  z Gór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka