figa33 14.07.08, 15:30 Co sądzicie ? Warto ? Dobra lokalizacja ? Sam deweloper ? Nikt nic tu na forum chyba jeszcze o nich nie wspominał. Szukam osób, które kupiły mieszkanie w pierwszym etapie, który zakończy się w grudniu 2009. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: seb Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 16:53 Ja kupiłem mieszkanie w I etapie. Na III piętrze - rozkład taki jak w ich apartamencie pokazowym (tym na piętrze). Lokalizacja - chyba jedna z najlepszych - przy Sobieskiego (czy też w przyszłości Rzeczypospolitej) - czyli nie stoisz w koreczkach na uliczkach osiedlowych tylko od razu na miasto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Jeszcze tylko kredycik i wio!!! Ha, ha!!! IP: *.centertel.pl 16.07.08, 18:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banczurek Re: Jeszcze tylko kredycik i wio!!! Ha, ha!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 20:52 i rata 2500 zł miesięcznie przez 35 lat czyli do emerytury oddajesz co miesiąc 2 tygodniowe wczasy w hotelu5* w Egipcie dla Ciebie i dziecka. DIL i ruch życia. Tylko pogratulować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mstr całkiem nieźle IP: *.um.warszawa.pl 13.02.14, 11:17 jak kogoś stać to kupi mieszkanie wlasnie tam, ceny rozsądne jak na wlanów, standard przyzwoity, materiały dobre - co prawda nie jest to kamień na elewacji ale bardzo rozsądnie wykonane... a komantarze w stylu syfilis, czy wysoka rata to tylko zazdrosc innych jak zastanawiasz się nad kupnem polecam... mieszkam 3 lata i stwierdzam że warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pancho Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: 199.67.203.* 04.09.08, 09:30 Witam, Mnie rowniez interesuje mieszkanie w tej inwestycji. Z tego co wiem to bedzie pierwsza inwestycja Scandinavian House w Polsce. Czyli beda sie raczej starac zeby standard bydynkow byl wysoki, w koncu beda chcieli sie pokazac z dobrej strony na Polskim rynku. Czy czytaliscie moze umowe przedwstepną, jest strasznie rozbudowana (19 stron) i raczej w taki sposob skonstruowana, zeby kukujacy nie mial sie pozniej do czego przyczepic. Za mieszkanie placi sie 10/90 i cena metra 8700 mieszkania, ktore mnie inetersuje. Prosze o wszelkie uwagi na temat tej firmy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek fifa - dawaj majtki do przebadania kalomierzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 21:00 kensio cie obejrzy z przodu z tylu i zobaczy jak duzo brazowego masz w majtkach najpierw badanie potem wypowiedzi na forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: csk Re: fifa - dawaj majtki do przebadania kalomierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 09:06 wpisałem w wyszukiwarce forum kałomierz, naganiacz i okazuje się że te same posty pojawiają się z neostradydsl podpisane jako jacek leszek itp czy jest taka osoba czy to jakiś automat na forum, czy może deweloper ma coś wspólnego z tym protestem coś tu nie gra, ktoś może się wypowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Uprzejmie proszę się nie podszywać pod mój nick. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 09:32 Uprzejmie proszę się nie podszywać pod mój nick. Jak chcesz trollować, to se wymyśl jakiś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffgg Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 23:42 qswss Odpowiedz Link Zgłoś
ekaunt Re: Scandinavian House - Sjaelso 05.09.08, 08:54 maszynka do viral marketingu się popsuła? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancho Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.chello.pl 09.09.08, 23:21 Pytam się tylko czy ktoś coś wie o tej inwestycji? Znalazłem tam mieszkanie, które mnie interesuje i myślę o jego kupnie. Pytam tylko o to. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Scandinavian House - Sjaelso 19.12.08, 14:43 Czy ktoś się orientuje, ile na dzień dzisiejszy sprzedali mieszkań i jaka jest aktualna cena m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilanów Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.09, 23:17 zajrzyjcie na forum www.e-wilanow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_czarna Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.spray.net.pl 04.03.10, 09:13 czy ktoś już kupił mieszkanie? na razie mam rezerwację ale najprawdopodobniej zostanę właścicielką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: 62.148.94.* 04.03.10, 09:58 właścicielką..... Ty czy Bank? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: 194.59.172.* 04.03.10, 10:53 A co Cię to interesuje? Wszystkich naganiaczy na wynajem, uprzejmie proszę o niewyrzucanie swojego jadu na forum na każdego, kto bierze kredyt na mieszkanie. To jest nasza sprawa, Wy wolicie płacić komuś tam a my bankowi i nie potrzebujemy Waszych komentarzy. Jeśli nie odpowiada Wam to, że ktoś kupuje mieszkanie od developera, to nie wchodźcie na to forum. Poza tym nie bardzo rozumiem skąd Wasza pewność, że wszyscy biorą mieszkania na kredyt, może ktoś kupuje za gotówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_czarna Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.spray.net.pl 04.03.10, 13:12 popieram! gonzo, co Cię to interesuje czy kupuję na kredyt,czy nie, to wyłącznie moja sprawa a nawet jeśli, to nie Ty będziesz go spłacał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek zlota zasada sprzedazy -im mniej wiesz o produkci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 19:54 tym bardziej wiarygodnie klamiesz o jego zaletach bo nie rozumiesz wad i ograniczen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: zlota zasada sprzedazy -im mniej wiesz o pro IP: *.chello.pl 13.03.10, 00:56 obsługa wyśmienita-bez naganiania i kombinacji jak ma to miejsce w polskich firmach. Wysokie standardy -jestem mile zaskoczony. Estetyka, architektura i wykonanie rzadko spotykane (prostota i duński design). Szczerze mogę polecić kontakt z deweloperem-warto chociażby na zasadzie kontrastu z innymi polskimi "cfaniakami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom scandinavianhouse IP: *.aster.pl 15.03.10, 23:18 Mam podobne wrazenie jezeli chodzi o kontakt z osobami z biura. Trudno powiedziec ile mieszkań zostało sprzedanych. Z opowiadań ochrony nie ma wielkiego zainteresowania ta inwestycja. Cena odstrasza czy polozenie jednak nie jest atrakcyjne (dwie ruchliwe i dosc glosne ulice). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geze Re: scandinavianhouse IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.10, 22:51 Jak się ostatnio (połowa kwietnia 2010) dowiedziałem to znaczna część mieszkań została już sprzedana. Tu nalezy pochwalić obsługę, nie ma momy o naganianiu jak to jest u innych developerów, informacje są bardzo rzetelnie przekazywane. Obecnie trwają prace wykończeniowe i niebawem będą odbiorymieszkań przez lokatorów. Budynek posiada już pozwolenie na użytkowanie. Zaletą jest lokalizacja tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: scandinavianhouse IP: *.acn.waw.pl 18.05.11, 10:39 Ale naganianie! Pozwolenie na uzytkowanie Scandynavian dostal dopiero niedawno co radosnie oglosil w prasie. Mamy teraz maj 2011 roku, ponad rok po powyzszym wpisie. Dobrze widac dzialalnosc naganiaczy na forach i jak bardzo trzeba uwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geze Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.polkomtel.com.pl 30.04.10, 09:32 Nie wiem, czy jeszcze developer posiada wolne mieszkania, ale warto sie zainteresować ta inwestycją, chociazby ze względu na to, iz stoi mozna obejrzeć. Znajduje się w dobrej lokalizacji i została ciekawie zaprojektowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: 80.50.231.* 30.04.10, 09:36 oj coś słaby ruch w biurze co?? polecam grę w Pająka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geze Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.polkomtel.com.pl 30.04.10, 16:40 Z doświadczenia nie mogę twierdząco odpowiedzieć na to pytanie. Podobnie wygląda dostępność lokali. Resztę pozostawim do indywidualnego rozważenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupilem i zaluje Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 23:32 kupilem mieszkanie u nich. Juz 3ci raz odwlekaja termin odbioru!! ! Straszne kretacze! juz ta obsluga nie jest taka 'kolorowa' jak na poczatku. ODRADZAM!!! - jak kazdy deweloper, wydyma klienta na kazdym kroku. nastepnym razem kupie z drugiej reki! Zapowiada sie ladne mieszkanie, to dopiero poczatek z nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geze Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.polkomtel.com.pl 13.05.10, 08:43 A na kiedy miałeś pierwszy termin odbioru zaplanowany? Jakie powody developer wysuwa z tym przekładaniem terminu odbioru? Chciałbym poznać, gdyż niedługo także nas to czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Tylko DEBIL kupi tam mieszkanie IP: 85.222.87.* 20.05.10, 00:44 inwestycja typu wielkie g.wno na zackanym, podmoklym wilanowie, bez zadnej komunikacji, drog, infrastruktury .... architektura budynkow, jakby wzieta ze sluuumska ... ceny qrwa jak na manhatanie :)))) po.ebalo ich totalnie - w ogole nie kojarza, jakie ceny maja konkurenci na tymze zsfyfialym wilanowie, ani jakie ceny sa w WARSZAWIE ... QRWA W TEJ CENIE CO ONI CHCA ZA PENTHOUSE TO MOZNA KUPIC APARTAMENT OD DEWELOPERA W CENTRUM MIASTA W BUDYNKACH O KILKA KLAS WYZSZYCH POD WZGLEDEM ARCHITEKTURY I INFRASTRUKTURY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~piwek Re: Tylko DEBIL kupi tam mieszkanie IP: *.147.121.31.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.08.10, 18:13 Józek najpierw idź spytaj o ceny a potem krytykuj. Ceny są takie same jak w całej Warszawie. My się zastanawiamy nad kupnem, ale zaczynam mieć obawy co do tego oddania mieszkania. Fakt, większość z Was pisala jakieś 3 miesiące temu, więc może się pozmieniało cos z tym oddawaniem mieszkań Jak tam się mieszka Ci, którzy już zamieszkują Scandinavian House? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: Tylko DEBIL kupi tam mieszkanie IP: *.centertel.pl 29.08.10, 02:58 ceny za cos co oni nazwyaja "penthousem" maja na poziomie 12 tys :))))))))) pojebalo sie im w zakutych lbach ... za te pieniadze to mozna kupic apartament w centrum, poza tym za to, ze ktos bedzie musial caly czas odsniezac taras to powinni doplacac a nie wymyslac cene z sufitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~piwek Re: Tylko DEBIL kupi tam mieszkanie IP: *.146.12.51.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.08.10, 20:11 a skąd Ty wytrzasnąłeś 12 tys!? Bzdury wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Tylko DEBIL kupi tam mieszkanie IP: 85.222.87.* 31.08.10, 00:54 dzwonilem i tez slyszalem o cenach bodajze 11-13 tys za penthouse - powiedzialem pani ze to nie jest rok 2007 tylko 2010, a za 11 to mozna kupic mieszkanie w quasi apartamencie w centrum (prawdziwego apartamentu w wawie jeszcze nie widzialem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozio gk Re: Tylko DEBIL kupi tam mieszkanie IP: 85.222.87.* 31.08.10, 00:57 aaa ... jeszcze jedno dzwonilem chyba w czerwcu lub lipcu ... nie sadze aby pod moim wplywem obnizyli :))))) ale z ciekawosci zadzwonie moze jutro i zorientuje sie czy zeszli juz na ziemie czy nadal snia pijackie wizje na temat cen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~piwek Re: Tylko DEBIL kupi tam mieszkanie IP: *.147.152.171.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.09.10, 22:03 wy chyba mówicie o mieszkaniach 100 m2, bo ja dowiadywalem się o mieszkanie 60 m2 i za 1m2 wychodzi dużo dużo mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Tylko DEBIL kupi tam mieszkanie IP: *.acn.waw.pl 18.05.11, 10:37 Dziecko co ty piszesz. Nie ma tam penthausow o powierzchnii 60m². Nie rozumiesz o czym mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~piwek Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.146.236.240.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.10, 12:01 A czy nie widać na inwestycji skutków wilgotnych terenów, ściany już nie pekają? Słyszałem, że są problemy w mieszkaniach z odpływami, prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turkuć Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.polkomtel.com.pl 23.08.10, 09:09 Byłem, ogladałem - inwestycja stoi w wielkiej kałuży. Ściana w garażu - korytarz - na wysokości 1 metra mokra, ściana przy mniejscu garażowym z mokrymi planami. Na drugiej działce SH wielka kaluża pomimo, że od tygodnia nie padało. Reszta ok, jednakże wszystkie lokale jakie oglądałem miały aneksy kuchenne, zamknięte. Nie wiem jakim rabatem dałbym się skusić napewno nie 7 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~piwek Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.146.101.128.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.08.10, 20:52 Oj bez przesady. Ja też widziałem drugą działkę i wielkiej kałuży nie widziałem. Aneksów raczej nie ma chyba zamkniętych. A ktoś z mieszkańców mógłby więcej napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turkuć Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.polkomtel.com.pl 24.08.10, 09:17 Może faktycznie stwierdzenie "aneks kuchenny zamknięty" nie ma sensu, raczej chciałe zauważyć, że przy aneksach nie ma okien, są w środku lokalu. W większości inwestycji, które widziałem, aneksy kuchenne sąsiadowały z oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~piwek Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.147.204.224.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.08.10, 21:58 a jakieś inne opinie? Co ztymi odpływami? Może są jakieś pompy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turkuć Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.polkomtel.com.pl 26.08.10, 10:45 Trudno będzie o inne opinie bo tam niewiele sie dzieje. Conajmniej raz w tygodniu zapuszczam się tam rowerem wieczorkiem i .... tam cicho, raczej nikt nie mieszka - ciemno a i nie widać aby ktoś specjalnie coś urządzał. O co chodzi z tymi odpływami ? Trzeba będzie podkuc ścinę i poprowadzić rurę do rury pionowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~piwek Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.147.226.247.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.08.10, 21:24 to chyba trochę przegięcie, z tego co się orientowałem, to zamierzone przez dewelopera, pytanie jaki miał być cel zamierzenia? Jak dla mnie to fuszerka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To tylko ja Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.unixgroup.pl 12.05.11, 14:41 Jak Wam się mieszka w Scandinavianie? Warto tam kupić mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaraczek Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.aster.pl 12.05.11, 22:00 Nie wiem co chcesz usłyszeć. Mieszkam od stosunkowo niedawna. Dach nie przecieka, problemów specjalnie nie miałem, zastrzeżeń do developera jakichś szczególnych nie mam. W inwestycji mieszka coraz więcej osób, lecz jeszcze ponad połowa mieszkań nie została sprzedana (część budynku od alei rzeczypospolitej nawet nie jest jeszcze w sprzedaży). Czy warto ? Kwestia subiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To tylko ja Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.unixgroup.pl 18.05.11, 09:48 Dzięki za odpowiedź. Właściwie to martwi mnie tylko problem wilgoci... mam nadzieję, że za 3-4 lata nie będziemy mieć takich problemów jak np mieszkańcy ostoi wilanów... czy innych inwestycji np. ROBYGa, gdzie mieszkania są zagrzybiałe :/ W całym MW wybrałam właśnie scandinaviana, bo wydaje mi się, że jest to najporządniejsza inwestycja. Mam nadzieję, że się nie mylę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.centertel.pl 19.05.11, 00:08 to akurat zle myslisz - tam jest tylko 3 deweloperow u ktorych mozna kupic mieszkanie - accionna, polnor i pko - reszte nalezy omijac duuuuuuuuuuuuuuuzym lukiem ... acha ... poolnord jako polnord, a nie fadesa (tam tez jest polnord, ale decyodwali hiszpanie i efekty widac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To tylko ja Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.unixgroup.pl 12.08.11, 09:29 Bardzo ciekawe... pko i polnord to SYF jakich mało... wszyscy są siebie warci. Zalewane garaże, grzyb, pękające fundamenty. Jednym słowem masakra. A scandinavian też ostatnio miał przygodę pt. "zalało nam garaż" i to dość poważnie, bo mieszkańcy musieli zwolnić miejsca parkingowe, była wielka akcja osuszania i "odświeżania" garażu... Całe to Miasteczko Wilanów jest bardzo ryzykownym miejscem jeśli chodzi o zakup mieszkania... moim zdaniem ceny za metr kwadratowy nie powinny być tam wyższe niż na Białołęce... max! 6500zl/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 09:34 A ile jest za metr kwadratowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dip Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 09:49 od jakis 2 tygodni 8000/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morro24 Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 19:01 próbowałem negocjowac ceny z w Scandinavian, ale zapomnij Paniusie i Dzolo myslą ze rządza za 3 miesiace beda ceny po 7500 , Sjaelso jak wszyscy deweloperzy popłyneli na rynku, sprzedaz mieszkań prawie nie istnieje ale cene trzymaja Ceny maja obecnie od 8000 - 10000 za lezy jakie i w której czesci bloku. Na mokotowie wynegocjowałem 8300 i bede sie tego chyba trzymał a nie jakies bagna w wilanowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunio Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 21:43 ... a jak wygląda sprawa z parkingiem podziemnym? Czy prawdą jest, że na całym Miasteczku Wilanów są zalewane garaże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Scandinavian House - Sjaelso IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 22:16 przepraszam, ale kto tam kupuje mieszkania po 7500 - 8000 zl? troche przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Scandinavian House - Sjaelso - ważne IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 08:43 Ponoć panie które przyjdą dziś do biura sprzedaży w pończochach samonośnych otrzymają rabat 2 proc. na każde mieszkanie powyżej 75 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morro76 Re: Scandinavian House - Sjaelso - ważne IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.12, 11:43 Strona im pafla od 2 tygodni ... czyzby az tak zle ?? Odpowiedz Link Zgłoś