Gość: pytanko IP: *.crowley.pl 30.09.03, 12:27 Proszę o wszelkie opinie i informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gregorm Re: SERWBUD - Górczewska IP: 217.8.186.* 30.09.03, 15:09 dajcie spokój nie wyjdzie ponad powierzchnię :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 30.09.03, 16:40 Hej! Czemu twierdzisz, że nie wyjdzie ponad powierzchnię??!! Ty coś wiesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorm Re: SERWBUD - Górczewska IP: 217.8.186.* 30.09.03, 17:55 żartowałem bo myslałem że napisała to moja znajoma,z którą wczoraj oglądaliśmy tę budowę :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 15:22 halo, czy ktos juz kupil mieszkanko? macie ewentualnie jakies rady,ja chyba w sobote podpisze umowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 28.10.03, 20:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 09:55 Właśnie wczoraj koleżanka poprosiła mnie o przejrzenie umowy. Przyznam, że ta umowa jest b. słaba. Zwróćcie chociażby uwagę na par.3 ust 3 w związku z par. 1 ust. 9. Serwbud dał gwarancje, że odda budynek do zasiedlenia do 31 października 2003r. – i co? Ponadto z par. 1 ust. 4 wynika, że Serwbud jest związany ze spółdzielnią umową o realizacje i finansowanie inwestycji, a nie ma upoważnienia do dysponowania nią. Zgodnie z zasadą superficio solo cedit powinien mieć odrębne (notarialne) upoważnienie do sprzedaży lokali. Ponadto zgodnie z par. 2 ust. 1 i ust. 2 wkład 3600 zł jest tylko zapewnieniem Serwbudu, że zmieści się on w tym koszcie inwestycji za 1 m kwadratowy, a ostateczna cena 1 m kwadratowego dla spółdzielców zostanie ustalona na podstawie par.2 ust. 2 przez Zarząd i Radę Nadzorczą spółdzielni, która zapewne upchnie w niej jeszcze inne koszty, czyli nikt Wam członkom spółdzielni nie gwarantuje ostatecznej ceny lokali. Ponadto umowa ze Spółdzielnią zobowiązująca do ustanowienia ...itp. jest po prostu tragiczna. Nie dość, że w par. 1 członek spółdzielni zgadza się na to, że nie wiadomo kiedy będzie ustanowiona odrębna własność lokali to jeszcze zgadza się na to, że zgodnie z par. 5 może on w nim zamieszkać dopiero po wprowadzeniu go w posiadanie lokalu (a inwestycja nie jest jeszcze oddana do zasiedlenie) czyli na razie można tak co prawda mieszkać - ale nielegalnie. Mimo tego jesteście zobowiązani ponosić pełne koszty takie jakby ustanowiono odrębną własność lokalu. Czy widzieliście, że w księdze wieczystej są ustanowione hipoteki na ok. (z odsetkami) 1 mln zł? Przyznam, ze odradziłem koleżance ta transakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka78 Re: SERWBUD - Górczewska 30.09.03, 18:40 witam! ja rowniez poszukuje wszelkich wiadomosci na ich temat... do tej pory wybudowali bloki na bemowie i wszystko bylo ok ale w ich sprawozadniu finansowym za zeszly rok nie jest juz tak kolorowo...niestety A czy nie wiecie moze jaka odpowiedzialnosc w razie problemow ponosi sm wola? czy w jakis sposob dale gwarancje serwbudowi? Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 01.10.03, 15:53 Witaj, oglądałaś ich sprawozdanie w KRSie? Napisz dokładniej co było nie tak w tym sprawozdaniu finansowym? Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 01.10.03, 23:50 Zastanawia mnie punkt 10 umowy i załącznik (oświadczenie) jaki mi przekazali w Serwbudzie, że "(...) osoba trzecia dla ustanowienia odrębnej własności lokalu winna zostać przyjęta w poczet członków Spółdzielni (SM Wola), co wiąże się z koniecznością wniesienia opłat przewidzianych w statucie Spółdzielni Mieszkaniowej Wola" - czy ktoś widział ten statut i wie o jakich kwotach oni mówią???!!!! pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka78 Re: SERWBUD - Górczewska 01.10.03, 23:53 to znaczy ze musisz stac sie czlonkiem sm wola jest to oplata ok 960 zl czy podpisalas juz imowe? a czy wiesz jaka odpowiedzialnosc w razie problemow serwbudu ponosi sm wola? pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.crowley.pl 02.10.03, 09:42 Statut spółdzieli Wola jest na ich straonie internetowej, co jest nie tak z ich sprawozdaniem??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 02.10.03, 10:00 Cześć, umowy jeszcze nie podpisałam, mam rezerwację do 7.10. Dziś chcę się przejechać do spółdzielni Wola i może coś mi tam ciekawego powiedzą. Napisz Aniu co z tym sprawozdaniem!!!! Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka78 Re: SERWBUD - Górczewska 02.10.03, 10:32 nie chodzi o statut, tylko o umowe pomiedzy sm wola a serwbudem.... jeseli chodzi o sprawozdanie to w zeszlym roku mieli slabiutki dochod, bank nie chce im dac kredytu...niby nie ma nic tam ewidentnie wskazujacego na problemy, ale jezeli nie moga dostac kredytu.... mozesz to sprawozdanie zobaczyc w krs, trzeba dzien wczesniej zamowic odpowiednie dokumenty i bez problemu nastepnego dnia mozesz je przgladac. a czy nie wiecie czy serwbud moze zaciagac zoboawiazania finansowe pod gruntu? pozdrawaiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 02.10.03, 11:50 Nie sądzę, żeby mogli zaciągać kredyt pod grunt, bo nie jest on ich własnością, tylko w użytkowaniu wieczystym spółdzielni. Pytałaś w serwbudzie czy mają środki na finansowanie inwestycji?? Skąd wiesz, że bank nie chce im dać kredytu? A statu chcę przejrzeć, bo jak niby mam być członkiem spółdzielni, to chcę wiedzieć na czym stoję :) Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.crowley.pl 02.10.03, 12:58 byliśmy w spółdzielni i wszytko wydaje się OK, lada chwila ma być księga wieczysta Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka78 Re: SERWBUD - Górczewska 02.10.03, 13:11 Mam nadzieje ze w koncu bedzie ta ksiega, bo juz od kilku tygodni obiecuja i nic... Prawnicy sm wola twierdza, ze w razie jakichs problemow serwbudu, oni nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci... Niby wszystko jest w porzadku, ale w dzisiejszej sytuacji na rynku to ja sama nie wiem, jest kilka szczegolow ktore mnie niepokoja.... pozdrwawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 02.10.03, 13:14 Aniu, napisz proszę jakie szczegóły Cię niepokoją!!! Widzę, że jesteś w sprawdzaniu Serwbudu w zaawansowanym etapie, ja można powiedzieć dopiero w lesie... Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 02.10.03, 13:12 Macie już podpisaną umowę? Ja mam rezerwację na lokal na I piętrze nr 28 (59 m2). Byliście w SM Wola? Mówili coś o jakiś gwarancjach itp. rzeczach, jeżeli by się okazało, że Serwbud ma jakieś problemy? Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.10.03, 13:42 nie podpisywaliśmy jeszcze umowy, jakie są te wątpliwośći???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.10.03, 15:16 Na dzień dzisiejszy jesteście bardziej za kupnem, czy rezygnujecie, z podpisaniem umowy czekacie na księge wieczstą???? Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 02.10.03, 15:34 Wiesz ja jestem trochę w lesie w zajmowaniu się tą sprawą, więc nie wiem sama. Dużo osób już chyba podpisało umowę, bo jak chciałam zarezerwować takie fajne mieszkanko 2 pokojowe 65 m2 na rogu południowo-wschodnim, to nie mieli już żadnego wolnego - wszystkie były sprzedane! Z kolei to o niczym nie świadczy. Przeraża mnie to już wszystko. Mam pytanie,a czy przed wpisem do księgi wieczystej, nie ma jakiegoś dowodu, czegoś w rodzaju przyrzeczenia, że taki wpis zostanie dokonany, który dawałby jakąś gwarancję? Może moje pytania wydadzą się głupiutkie niektórym, ale mało się w tym wszystkim orientuję - jak na razie! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.10.03, 15:51 rezerwację mamy do poniedziałku, sytuacja też mnie trochę przeraża chyba jak każdy zakup czegoś co fizycznie nie ma... i to za taka kasę + sytuacja na rynku....ale z drugiej strony ryzyko zawsze będzie, a mieszkać gdzies trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 02.10.03, 16:06 Koleżanko Aniu - nie rób nam tego, przestraszyłaś nas, a teraz się ukrywasz. Czekamy na dokładniejsze informacje Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka78 Re: SERWBUD - Górczewska 02.10.03, 19:22 Witajcie! nie chcialam was przestraszyc, jezeli tak to bardzo przepraszam.... nigdy nie ma 100% pewnosci, wg. naszych informacji inwestor wyglada sensownie. jest to raczej dylemat czy kupowac mieszkanie w trakcie budowy, z ktorym zawsze zwiazane jest ryzyko, czy zdecydowac sie na zakup gotowego lub na rynku wtornym. Serwbud wybudowal pare blokow, zrobil to sensownie, ale nikt nie da gwarancji, ze ta budowa bedzie pierwsza niedokonczona, choc wprost nic na to nie wskazuje. jezeli chodzi o sprawozdanie za zeszly rok to proponuje go zobaczyc w krs na ul. barskiej. wpis do ksiegi wieczystej nie jest zadnym problemem, gdyz serwbud nie jest wlascicielem, jest nim sm wola i ona ma akt wlasnosci, wpis do kw jest tylko formalnoscia. problem polega raczej na tym ,ze do momentu oddania budowy wlascicielem mieszkan jest serwbud. tak jest przy kazdej inwestycji tego typu. przy zalozeniu dobrej woli wszystkich stron (serwbud, sm wola i najemcy) nie powinny wystapic zadne problemy. jedynym zagrozeniem jest bankructwo serwbudu... w takiej sytuacji problemem jest nieuregulowany stosunek wlasnosci wybudowanej czesci budynku.w takiej sytuacji powinna przejac to spoldzielnia i dokonczyc budowe z naszymi doplatami. jednak nie gwarantuja tego zadne umowy, to tylko dobra wola stron. ale podobnie jak wy mam nadzieje ze takiej sytuacji nie bedzie... ja mam rezerwacje i tez musze poidjac decyzje czy podpisac umowe, boje sie bardzo i dlatego prosilam o wasze opinie i rady... mam nadzieje ze zostaniemy szczesliwymi mieszkancami woli... czekam na wasze opinie i spostrzezenia pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 03.10.03, 00:59 Chcę podpisać umowę w formie aktu notarialnego ze wpisem roszczenia do księgi wieczystej. Nie wiem czy to mnie w jakikolwiek sposób zabezpiecza przed ewentualnymi problemami. Jadę w środę do notariusza uzgodnić z nim te sprawy, zobaczymy co mi poradzi. Rezerwację przedłużyłam sobie do czwartku. Agata P.S. Mówisz o kupowaniu już gotowych mieszkań. Problem w tym, że gotowe stoją, ale w mało interesujących lokalizacjach (np. Catalina) lub mają duży metraż, na który mnie nie stać. Wydaje mi się że trzeba podejmować ryzyko, żeby coś osiągnąć. A noga każdemu może się podwinąć, nawet najlepszym. A Serwbudowi z tego co widać, na razie nie zapowiada się klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 04.10.03, 22:07 Hej, hej co słychać? Podjeliście już decyzję? Jeżeli tak, to będziecie zmieniać coś w umowie? Wg mnie jest tam kilka punktów, które trzeba by było poprawić, chociażby punkt dotyczący realizacji budowy - nie napisali konkretnej daty ani nie są określone kary jakie powinien zapłacić deweloper, jeżeli będzie się spóźniał z realizacją budowy - to chyba dosyś istotna sprawa?! Ja decyzję podejmę w środę Pozdrawiam i mam nadzieję, że zostaniemy sąsiadami Agata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 07.10.03, 11:00 i jak podpisaliście umowy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 07.10.03, 13:04 Ja podejmę decyzję dopiero jutro, dowiedziałam się natomiast, że zakończono etap 0 30.09 i 15.10 mija termin płaności drugiej raty - więc na dzień dobry przy podpisaniu umowy trzeba mieć 50%. Trochę mi to skomplikowało plany, bo myślałam, że kredty wezmę trochę później. Co sądzicie o trasie expresowej, która ma przebiegać w pobliżu (wzdłuż torów)? Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka78 Re: SERWBUD - Górczewska 08.10.03, 13:28 Witam! I jak, umowy podpisane? ja ciagle sie zastanawiam ....niestety brak mi zdecydowania... jezeli chodzi o przedluzenie A2, to bedzie przebiegac w znacznym oddaleniu, wzdluz Dywizjonu 303. Polecam artykul z mapka sytuacyjna: www2.gazeta.pl/auto/1,24766,1689267.html Pozdrawaiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
agatatsirbe Re: SERWBUD - Górczewska 08.10.03, 19:02 Cześć! Nie chodzi mi o autostradę A2, która już czeka do podpisu u Prezydenta, ale o drugą, która jest w planach ( nie wiadomo jak odległych) wzdłuż torów (patrz: www.bemowo.waw.pl/a2/mapa.html, polecam też telefon do biura architektury Zespół Zachodni tel 656-64-84). Ja się chyba nie zdecyduję jednak. Nie podoba mi się to, że Serwbud nie chce nic zmieniać w umowie (np. wg mnie powinien płacić kary, jeżeli będzie się budowa przedłużać) i nie jasny jest też dla mnie stosunek między Spółdzielnią a Serwbudem (notariusz, która miała przygotować akt notarialny, prosiła o umowę między tymi firmami, niestety Serwbud w bardzo nieuprzejmy sposób odmówił). Użytkownikiem wieczystym gruntu jest spółdzielnia, a Serwbud tylko buduje - jak dla mnie to trochę zaskomplikowane. Chyba zdecyduję się kupić mieszkanie prosto od Spółdzielni na ulicy Kluczborskiej. Pozdrawiam i życzę powodzenia Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.crowley.pl 09.10.03, 10:47 A ja się zdecydowałam i mam nadzieje że wszsto będzie OK Pozdraiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.cdmpekao.com.pl 09.10.03, 15:19 Znajoma słyszała że SERWBUD ma duże problemy finansowe (zaległości w płatnościach dla wykonawców)a prezes robi dziwne przelewy. Nie wiem ile w tym prawdy, ale lepiej ich dokładnie sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: SERWBUD - Górczewska IP: 195.117.20.* 09.10.03, 16:51 Sorki ale może konkretniej - od kogo słyszła i co??? Jak już siac popelinę na forum, to może zwięźlej w temacie zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
artekartek Re: SERWBUD - Górczewska 09.10.03, 18:21 Witajcie, a powiedzcie jaki wam powiedzieli termin oddania, bo na tronie podane jest IV kwartal 2004 a to chyba termin raczej nierealny bo dopiero co wyszli z poziomu zero. Wiec i ceny ulegna zmiane bo i vat sie zwiekszy o tym też Serwbud nic nie mowi ???? Artek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.crowley.pl 10.10.03, 09:12 Moze osoba ktora posiada tak interesująze nas informacje na temat kondycji SERWBUDu sprecyzuje troche swoją wypowiedz. Jest to bardzo istotne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.crowley.pl 15.10.03, 12:53 może ma ktos jeszcze jakies info, podpisał umowę, ogólne wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.zapora / 217.96.25.* 17.10.03, 09:44 A ja umowe podpisałem. Jest co prawda do niej kilka zastrzeżeń, ale w sumie wygląda na normalną jak odnieść ją do innych podobnych umów. Kolejna sprawa, to taka iz budowa ma się zakonczyć w grudniu i się zakończy w grudniu. Nie przewidywane są żadne opóznienia, za wyjątkiem oczywiście ostrej zimy (jeżeli taka będzie). Bez sensu siac panikę na forum publicznym. Ogólnie mam to gdzieś biorę kredyt na 30 lat i kupuje mieszkanie w Serwbudzie na 4 piętrze :) Gdybym nie ryzykował to bym nic nie miał w życiu a ogólna systuacja na rynku nieruchomości jest taka jaka jest i nic na to nie poradzimy. Tylko dlaczego ludzie masowo biora kredyty i kupują mieszkania zanim jeszcze jest nawet pozwolenie na budowę? Takie czasy o o ilości kredytów zapewne większość z was czytała w GW z ostatniej środy w dodatku nieruchomości. Więc prosze was jeszcze raz nie siejcie nie wiadomo jakiej paniki bo to bez sensu. Z jednej strony wszystcy sie boją bo to faktycznie oszczedności lub zobowiązanie na całe życie a z drugiej strony w tym roku już złożyliśmy kiulkadziesiąt tysięcy wniosków na zakup nowych mieszkań. Paranoja. M Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 22.10.03, 14:34 Ja też chciałabym mieć tak pozytywne nastawienie, ale z biegiem czasu mam więcej wątpliwości co do tej inwestycji. Wprawdzie mam podpisaną umowę z Serwbudem na mieszkanko na VI piętrze, ale nie wiem, czy nie zrezygnuję, bo mam kłopoty z bankiem. Bank żąda dodatkowo umowy przedwstępnej z SM WOLA o przeniesienie odrębnej własności lokalu, a Spółdzielnia zastanawia się. Akurat ta umowa jest słuszna, bo daje w pewnym stopniu jakąś podstawę, że przeniesienie to nastąpi, bo z umowy z Serwbudem do końca to nie wynika. Przeraża też mnie odległość torów i hałas pociągów, bo jednak je słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 22.10.03, 15:49 W jakim banku starasz się o kredyt??? Ja czekam na rozpatrzenie wnoisku, dotyczy tej samej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 22.10.03, 16:16 W BPH PBK SA. Natomiast np w PKO BP żądają umowy zawartej pomiędzy Serwbud SA a SM Wola, której Serwbud nie chce udostępnić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 22.10.03, 17:14 to nie ciekawie, biorac pod uwagę jeszcze przedłużający się ciągle czas oczekiwania KW Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 23.10.03, 10:18 KW ma być podobno dziś założona, ale na 100% nie jest to pewne, bo to już trwa od kilku tygodni, ale to nie jest największy problem tej inwestycji. Mam pytanie, czy ktoś jeszcze podpisał umowę z Serwbudem i co sądzi na jej temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARTOSZ Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 10:01 Właśnie wczoraj koleżanka poprosiła mnie o przejrzenie umowy. Przyznam, że ta umowa jest b. słaba. Zwróćcie chociażby uwagę na par.3 ust 3 w związku z par. 1 ust. 9. Serwbud dał gwarancje, że odda budynek do zasiedlenia do 31 października 2003r. – i co? Ponadto z par. 1 ust. 4 wynika, że Serwbud jest związany ze spółdzielnią umową o realizacje i finansowanie inwestycji, a nie ma upoważnienia do dysponowania nią. Zgodnie z zasadą superficio solo cedit powinien mieć odrębne (notarialne) upoważnienie do sprzedaży lokali. Ponadto zgodnie z par. 2 ust. 1 i ust. 2 wkład 3600 zł jest tylko zapewnieniem Serwbudu, że zmieści się on w tym koszcie inwestycji za 1 m kwadratowy, a ostateczna cena 1 m kwadratowego dla spółdzielców zostanie ustalona na podstawie par.2 ust. 2 przez Zarząd i Radę Nadzorczą spółdzielni, która zapewne upchnie w niej jeszcze inne koszty, czyli nikt Wam członkom spółdzielni nie gwarantuje ostatecznej ceny lokali. Ponadto umowa ze Spółdzielnią zobowiązująca do ustanowienia ...itp. jest po prostu tragiczna. Nie dość, że w par. 1 członek spółdzielni zgadza się na to, że nie wiadomo kiedy będzie ustanowiona odrębna własność lokali to jeszcze zgadza się na to, że zgodnie z par. 5 może on w nim zamieszkać dopiero po wprowadzeniu go w posiadanie lokalu (a inwestycja nie jest jeszcze oddana do zasiedlenie) czyli na razie można tak co prawda mieszkać - ale nielegalnie. Mimo tego jesteście zobowiązani ponosić pełne koszty takie jakby ustanowiono odrębną własność lokalu. Czy widzieliście, że w księdze wieczystej są ustanowione hipoteki na ok. (z odsetkami) 1 mln zł? Przyznam, ze odradziłem koleżance ta transakcję. co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 10:04 Znalazłem coś jeszcze! Biuletyn SM "WOLA" Rozliczenia z wykonawcami i dzierżawcami. Zadłużenie firmy SERWBUD wobec SM WOLA, wynikające zespłaty udzielonej w 2001 r. pomocy finansowej oraz warunków umo-wy o realizację inwestycji wynosiło na koniec października 2002 r.ok. 6 mln zł. Podjęto działania mające na celu jak najszybsze odzy-skanie zaległych należności. Podpisano w dniu 30.11.2002 r. poro-zumienie, na mocy którego SERWBUD zobowiązał się do spłaty ca-łego zadłużenia do końca 2003 r. Na dzień ukazania się "Informato-ra" zadłużenie SERWBUDU wynosi ok. 3,7 mln zł.Rozwiązano umowę z dzierżawcą nieruchomości przy ul. Wro-cławskiej 6, ponieważ zalegał z opłatami na kwotę ok. 700 tys. zł.Wszczęto działania prawne zmierzające do odzyskania należności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.crowley.pl 06.11.03, 14:34 dziwan ta wasz umowa moja jest inna, a ta KW to też coś nie tak do końca jak piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 06.11.03, 15:03 bo to chyba nie dotyczy Górczewskiej 134, tylko prawdopodobnie innej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.11.03, 15:38 też mi się tak wydaje, cytowan umowa jest inna od mojej, cena za metr też się nie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 07.11.03, 08:46 a co sądzisz o tym zadłużeniu Serwbudu, trochę mnie to przeraziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 07.11.03, 12:06 mnie też..... dzwomiłam do SM Wola i poność wszystko jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grover Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 14:58 A może widział ktoś budowę. Prace podobno trwają od maja 2003. A czy ktoś mieszka na osiedlach wybudowanych przez Serwbud (Górce, Bemowo Centurm II)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alibabka SERWBUD - czyli jak budują IP: 213.241.33.* 07.11.03, 15:33 Witam Wszystkich którzy zamierzają kupić mieszkanie wybudowane przez SERWBUD! Moja koleżanka kupiła mieszkanie w SM Wola, które wybudował Serwdud. Wprowadziła się jakieś 1,5 roku temu i okazało się, że już po roku miała generalny remont w domu. Nieszkanie znajduje się na ostatnim piętrze. Remontowane było całe mieszkanie - łącznie ze zdjeciem gipsokartonów z sufitu. Prawdopodobnie został źle zrobiony dach i w jej mieskzaniu po prostu zbierała się woda i "puchły ściany". Po wielu bojach stoczonych z Srewbudem wyremontowali jej mieszkanie, ale ile ją to kosztowało nerwów to szkoda pisać. Misiała się wyprowadzić z domu na tydzień (ze wszystkimi meblami), ale okazało się, że remont przedłużył się do 3 tygodni. Spotkała ją jeszcze cała masa nieprzyjemnych historii, ale szkoda sie o tym rozpisywać. Najwazniejse, że miesiąc po wprowadzeniu się do mieszkania (po remoncie) znów ma zacieki na ścianach!!!!!!!!!!!!!!!!! Bez komentarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 07.11.03, 15:39 Widziałam budowę i z tego co już zaobserwowałam to prace idą do przodu w widocznym tempie, znam osoby które mieszkają na inwestycji Bemowo-Centrum i nie narzekają(dlatego między innymi zdeecydowałam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grover Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 16:37 Czyli opinie z drugiej ręki. Nadal niewiele wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 12.11.03, 14:03 W chwili obecnej z budową chyba wszystko jest w porządku, bo widać jej rezultaty. Natomiast nie wiem, jak wyglądają mieszkania oddane przez Serwbud, chociaż od znajomych znajomych wiem, że nie narzekali. Po prostu trzeba samemu wszystkiego dopilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwonka Re: SERWBUD - Górczewska IP: 195.117.20.* 12.11.03, 14:13 A co z trasą N- S??? biegnie jakies 400 m od inwestycji według planów. Ktoś coś wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 20.11.03, 10:52 Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 01.12.03, 11:16 a czy ktoś już podpisał umowę z Serwbudem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 11:27 my mamy podpisaną Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 01.12.03, 16:57 dzięki, ja też mam podpisaną i byłam ciekawa kto jeszcze skusił się na ich mieszkanka, bo podobno jest już prawie połowa sprzedana. Jeszcze mam pytanko, co sądzicie na temat tych torów kolejowych, bo jednak słychać przejeżdzające tam pociągi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 10:46 tory jakoś specjalnie mnie nie przerażają:) czy otrzymałaś już kredyt, masz jakieś spostrzeżenia na ten temat, będze wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 03.12.03, 08:40 tak, otrzymałam kredyt, ale był on załatwiany przez przedstawiciela finansowego i może dlatego udało mi się uniknąć warunków stawianych mi wcześniej, tzn. podpisania umowy przedwstępnej ze SM WOLA, która nie chciała się na nią zgodzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: SERWBUD - Górczewska IP: 195.136.44.* 02.12.03, 14:16 Witam ! Mieszkam w bloku wybudowanym przez Serbud. jest genearlnie ok , choć wyłazi takze sporo wpadek. Na ścianach tworzą się pękniecia , a w kuchni pękła mi podłaga i terakota poszła w diabły. Zrobiło się takie wklęśniecie. Ja tylko wynajmuję tu mieszkanie , ale właścieciel ma kilka mieszkań w blokach na bemowie budowanych przez Serwbud i nie jest zachwycony. Do tego , tak układali kanały do TV kabl ,że nie dało rady przeciągnąć w tych kanałach pilota. Do tego ostrzegam przed spóldzielną Wola , maja w nosie fakt notorycznych włamań do garażu. Do tego wcale nie są rewelecyjni cenowo. Corporess bije ich na głowę jakością wykonania . Odpowiedz Link Zgłoś
red27 Re: SERWBUD - Górczewska 05.12.03, 17:32 Cześć wszystkim. Czytałam wasze wypowiedzi i musze powiedzieć, że dowiedzieliście się dużo ciekawych rzeczy. Ja podpisałam już umowę wstępną ale jeszcze nie zdążyłam nic wpłacić, natomiast po dokładnym przeczytaniu jej znalazłam (tak jak wy) wiele błędów, a raczej niedomówień. To co mogę dodać od siebie, a pewnie i tak już o tym wiecie to trasa (nie A2) jeżeli nawet zostanie wybrany ten wariant, będzie przebiegała tunelem podziemnym ze względu na to, że gdzieś tam w pobliżu jest jakieś jeziorko. A co do umowy to mam zastrzeżenia do punktu dotyczącego tych 5% powierzchni. W moim przypadku to ok. 2m2, ale u niektórych więcej. Mam umowę na mieszkanko na III piętrze. Pozdrawiam i czekam na jakieś opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.156.* 15.12.03, 13:04 czy ktoś juz jest pełnoprawnym właścicielem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.mofnet.gov.pl 16.12.03, 08:47 tylko częściowo, pełnoprawnym właścicielem będę po przeniesieniu własności, obecnie mam podpisaną umowę i wpłacaną zaliczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymon Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 19.02.04, 17:18 Ja już jestem pełnoprawnym włascicielem mieszania na II pietrze!!!! Szukam innych sasiadow i pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 20.02.04, 15:04 Witaj Sąsiedzie, myślałam, że już nikt się nie odezwie a z której strony masz mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymon Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 20.02.04, 16:37 Po lewej to znaczy to jest chyba pierwsza klatka czy coś. Bedzie dobrze!! Luzik, mam nadzieje, ze duzo mlodych ludzi tam bedzie mieszkac!! A juz na przeciwko jakis blok powstaje. Widzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kokoszka Re: SERWBUD - Górczewska 20.02.04, 17:23 Kurcze, mam się zdecydować na mieszkanie w ciągu 5 dni.... Słyszeliście coś na temat kondycji finansowej serwbudu? Boję sie upadłości itp? Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 20.02.04, 20:10 Widziałam, to też inwestycja SM Wola. Ja mam mieszkanko na 6 piętrze od strony torów kolejowych, które najbardziej mnie przerażają, ale może nie będzie tak źle. Muszę w końcu się wybrać na budowę i zobaczyć jak pną się w górę nasze pięterka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.visp.energis.pl 22.02.04, 00:09 no ja tez oczywiscie jestem jedna z sasiadek. Beti daj relacje jak sie wybierzesz?? Ciekawa jestem jak prace postepuja. Pozdrawiam Ps. A co do ich wyplacalnosci to tego nikt nie wie, pewnie oni sami tez nie. W kazdym razie sadze, ze sa dosc pewnym developerem i mozna im zaufac. Daj znac czy sie zdecydowales. Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 22.02.04, 15:18 Witaj Rudzia, cieszę się,że mogę poznać kolejnego sąsiada. Byłam w sobotę na budowie, rozpoczynają budowę 7 pietra, czyli chyba nie jest tak źle. Zastanawiam się, kiedy będziemy musieli wpłacić drugą ratę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.156.* 23.02.04, 16:34 cześć ja tez jestem wlascicielem mieszkania w tym bloku, bylam tez w niedziele na budowie i zgadza sie, ze zaczynaja 7 piętro, ale wedlug harmonogramu są juz opóźnieni, mam nadzieje , żę nadrobią to później... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 23.02.04, 17:24 Witam tajemniczą sąsiadkę ;-)) Mam nadzieje, że te opoznienia dotyczą wrzesnia a nie grudnia!! To bylaby dla mnie katastrofa gdyby nie wyrobili sie na grudzień. Rozmawialiscie moze na ten temat z kims z serwbudu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 23.02.04, 19:26 Cześć, ja też mam taką nadzieję, że do końca grudnia to oddadzą nam już mieszkanka. Wydaje mi się, że wrzesień to był tzw. chwyt reklamowy. Przy podpisywaniu umowy zapewniali mnie, że na początku listopada mieszkania już będą gotowe, oczywiście jeżeli nie wystąpią komplikacje. Miejmy nadzieję, że tak będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.156.* 24.02.04, 17:08 mi tez zalezy na jak najszybszym zamieszkaniu... ale wydaje mi się ze marne sznse na to ze we wrzesniu bedzie gotowe. Ja mam nadzieje, że będzie to chociaz grudzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 16:17 Witam właśnie podpisałam umowę z Serwbudem (Górczewska 134), czy ty tez moze bedziesz tam mieszkac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 17:50 Witam, my też mamy podpisaną umowę, wczoraj widzieliśmy na budowie że zaczynają stwiać wypełnienia ścian zewnętrznych z cegły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 08.03.04, 11:53 Witajcie, widzę, że nasze grono mieszkańców Górczewskiej 134 poszerza się, z czego się bardzo cieszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CR Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.zapora / 217.96.25.* 14.03.04, 17:55 Witam, ja również jestem już pełnoprawnym właścicielem mieszkania w tej inwestycji na 4 piętrze. Pozdrawiam przszyłych sąsiadów :) Oby parapetówki były huczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 25.03.04, 12:55 Cześć, miło poznać kolejnego sąsiada:( a może ktoś wie co się dzieje z budową, na jakim etapie jest wypełnianie ścian? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: SERWBUD - Górczewska IP: 81.210.16.* 25.03.04, 19:21 ponoć są problemy z materiałami, dzisiaj rozmawiałem z kierownikiem...mówił coś o wstrzymaniu prac na budowie ale bądźmy dobrej myśli :( pzdr Józef Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 26.03.04, 13:09 Cholera!!!!!!! No to mnie zmartwiłeś... Jek bedziesz coś wiedział to daj znać proszę!! Jak byłam w zeszłym tyg to cegiełki byly już na wysokości ok. 2 pietra. Na pewno w weekend sie wybiore i zobacze jak jest teraz. Mieliście już spotkania z kierownikiem budowy nt. zmian w mieszkaniach?? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.promise.com.pl 26.03.04, 14:39 Ja bylam wczoraj cegiełki były wyżej niż 2 piętro, do którego dokłądnie to nie pamiętam ale postępy w budowie widzę, a mam okazję bywać w okolicy dosyć często Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 26.03.04, 18:59 Nie brzmi to optymistycznie!!! Zaczynają się kłopoty, mam nadzieję, że to tylko chwilowe? Jak będziecie coś wiedzieli więcej, to dajcie znać. A co do ścianek działowych, to jeszcze nie byłam w Serwbudzie, bo nie mam pomysłu na moje m-nko. Może ktoś podzieli się swoimi pomysłami na m-nko o po. 37,4. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 29.03.04, 13:03 Na szczescie nasz kolega albo nie pojecia o temacie, albo zrobil sobie z nas jaja, bo ze wstrzymywaniem budowy to kompletna bzdura. Kierownik nic takiego nie mowil i nic o tym nie wie a poniewaz zrobilo sie cieplo to budowa rusza pelna parą. Co do mieszkanka to przejzyj sobie gazety, ktorych jest teraz niezlicozna ilosc. Czasem na prawdę mogą bardzo pomóc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 29.03.04, 16:45 I całe szczęście, bo już zaczynałam się martwić. Miejmy nadzieję, że takich problemów nie było i nie będzie. Dzięki za info i pozdrawiam, a co do mieszkanka to jeszcze muszę pomyśleć, bo mam za dużo pomysłów i nie mogę się zdecydować, co bym chciała. A w której części masz mieszkanko, jeśli oczywiście mogę zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.visp.energis.pl 29.03.04, 22:18 W sumie to tak na srodku, ale okna wychodza na Górczewską czyli na nasze podwórko ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 18:26 co do zastoju na budowie to tez nie słyszałam natomiast poinformowano mnie ze można zacząć urządzanie od listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.visp.energis.pl 30.03.04, 23:53 Oooo jakas nowa sasiadka?? Serdecznie pozdrawiam ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 15:07 A z której strony masz mieszkanie, bo ja mam w III klatce tylko że na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 01.04.04, 16:34 Ja mam w drugiej klatce tzn srodkowej. widzialyscie jak juz nasz blok urósł??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 12:21 Czy wiecie może coś złego na temat projektu Górczeska 134? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 08.03.04, 12:53 Podobno tam straszy ;-))))))))))) A tak serio to wiecie moze czy w naszym bloku sa jeszcze do kupienia mieszkania okolo 60-80 metrow( nie parter). Informacje na stronie internetowej sa juz dawno nieaktualne a bardzo mnie to interesuje. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 08.03.04, 13:58 dzwoniłam tydzień temu do Serwbudu i poinformowali mnie, że zostały już tylko 80 metrowe mieszkania, a pozostałe zostały sprzedane, co brzmi optymistycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzanna Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 21:33 cześć betka 21 jestem twoją sąsiadką z pierwszego piętra i też mnie nie napawa optymizmem widok na tory i auchan ale lepsze to niż trasa szybkiego ruchu przy wroclawskiej. Mieszkam niedaleko i z zadowoleniem widzę postępy budowy, coraz szybciej im to idzie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 13:22 A niby kto straszy? prezes serwbudu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.156.* 10.03.04, 08:50 :)))) mam nadzieje, że nas jednak nie wystraszą otrzymałam informacje , że klucze powinny być juz w maszych rękach w listopadzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 10.03.04, 16:56 Sama nie wiem czy sie cieszyc ;-/ Napisz mi prosze czy to znaczy, ze dopiero ekipa remontowa moze wchodzic w listopadzie czy juz wtedy mozemy sie wprowadzac!! Jak wczesniej z nimi gadalam to mowili, ze przed ukonczeniem juz bedzie mozna robic podlogi, malowac itp. A z dobrych zrodel wiem, ze jak nikt nic zlego nie mowi to nie straszy!! Badzmy wiec optymistami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 21:32 to znaczy, ze wtedy dostaniemy kluczyki i bedziemy mogli ruszac z robotą. Mysle ze to i tak optymistyczna wiadomość, bo juz zaczynalam sie martwic czy sie wyrobia do konca roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 12:28 Słuchajcie albo czytajcie. Czy może wiecie coś o jakimś podatku do US po zakupie mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRASA NS Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.mroczna.net.pl 03.05.04, 20:15 cześć wszystkim. jestem juz totalnie zdezorientowana w kwestii przebiegu drog AK, S-7 i NS przez bemowo i obok naszej inwestycji. Z tego co wiem trasa AK jest stosunkowo daleko, istnieje tylko groźba trasy NS obok inwestycji. Czy macie może jakąś mapke sytuacyjną przebiegu tej trasy. czy coś wiadomo czy ta trasa na pewno bedzie i po co? czy nie wystarcza trasa AK i S-7...troche mnie zmartwiła ta informacja. wszędzie, gdzie coś buduja na Bemowie ma powstać jakaś autostrada lub droga szybkiego ruchu.Bedę wdzięczna za wszelkie informacje na ten temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: SERWBUD - Górczewska IP: 213.241.33.* 31.03.04, 10:21 Witam, Poniżej ktoś opisał moją sytuację z Serwbudem. tak rzecywiście miałąm remont generalny po roku mieszkania. Umordowałam sie strasznie z pracownikami Srewbudu. Rzecywiście po generalnym remoncie w zimę wystąpiły te same wady co w zeszłym roku. Do końca maja mam miec kolejny remont. Juz chwoilami mam dość, ale co mam zrobić. Kierownik Budowy powiedział, że za dużo piorę i gotuję, tylko, że ja mieszkam sama i jadam na mieście. ;-))))) Moja rada. Bardzo uważajcie przy odbiorze mieszkania. Wszystko spisujcie i weźcie fachowca do odbioru mieszkania. Dokładnie mieżcie ściany, bo sa krzywe. U mnie równica w łazience była na 25 cm w długości ściany. Cała moja sprawa obiła się w końcu o Federację Konsumentów, bo nie wiedziałąm juz gdzie szukać pomocy. Dostałam odpowiedź, że wszystko należy zgłąszać do spółdzielni. Ona jest odpowiedzialna na wszystko. Gdyby ktoś potrzebował jakić informacji proszę o kontakt e-mail:joanna104@poczta.onet.pl pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 23:34 Pozdrawiam przyszłych sąsiadów klatka 3 piętro 4 :) Z tego co wiem i sądze, że to prawda to klucze będą w listopadzie. Byłem też już na rozmowie z architektem. Jedno co mnie wkurzyło to fakt, że zmienia się co jakiś czas koncepcja budynku 9w zakresie niewielkich zmian co prawda) ale dla p architekta jest dość istotne czy ma 20 cm w tę czy w inną stronę. Bądzmy dobrej myśli. Pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 19.04.04, 17:25 Ja również pozdrawiam przyszłego sąsiada, będę mieszkała w tej samej klatce, tylko 2 piętra wyżej. Również byłam na rozmowie u p. architekta i się okazało,że te niewielkie zmiany 20 cm spowodowały, że moje mieszkanie zwiększyło się o 1m, z czego nie jestem zadowolona. Mam nadzieję, że na tym się skończy powiększanie mojego mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 20.04.04, 17:16 To oznaczy, że musisz jeszcze za ten metr zaplacic?? O kurcze, no to rzeczywiscie kiepsko. W innych klatkach tez sa takie zmiany?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 12:46 Na stronie SERWBUD'u pojawiły się aktualne zdięcja z budowy-wiadomość dla zainteresowanych Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: SERWBUD - Górczewska IP: 62.89.77.* 21.04.04, 09:50 Witam przyszłych sasiadow. Mam pytanie - czy zmienialiscie treść Umowy z Serwbudem przed jej podpisaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzanna Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 16:37 Witam przyszłych sąsiadów. Nie zmieniałam treści umowy przed podpisaniem, zmieniłam tylko projekt pana architekta wnętrza mojego mieszkania, które powiększyło się o dwa metry, druga klatka I pietro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.visp.energis.pl 29.04.04, 22:24 Hej sasiedzi!! A moze zacznijmy od tego kto nie zmienial projektu pana architekta?? Sa w ogole tacy, bo my oczywiscie zmienialismy i to prawie wszystkie sciany (oprocz zewnetrznych) ;-)) Dawno nie bylam na budowie, kto widzial jak postepuje praca naszych fachowców?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.mroczna.net.pl 05.05.04, 07:10 cześć wszystkim czy ktos z was coś wie o trasie NS, której projekt byłby rzekomo za torami między Serwbudem a Auchan. Jeśli coą wiecie, dzieki za info... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.mroczna.net.pl 05.05.04, 07:14 interesuje mnie tez jak wyglądała Wasza umowa z Serwbudem i Spółdzielnia Wola. Jestem zainteresowana inwestycja obok i w umowie nie ma w ogóle mowy o gruncie. Płace tylko za wybudowanie lokalu. Czy umowe ze Spółdzielnia Wola podpisywaliście zaraz po umowie z Serwbudem? Tutaj proponuja wpłate pieniedzy, a wpis do Społdzielni dopiero potem...nasz znajomy prawnik twierdzi, że takiej umowy podpisywać nie można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.visp.energis.pl 09.05.04, 01:51 Hej Miki o ile dobrze wiem to nie mamy zadnej umowy z Sm Wola tylko z Serwbudem, a on ma ze spoldzielnia. W razie czego wszelka odpowiedzialnosc ponosi developer. Oprocz tego mamy udzial w gruncie, a czytalam gdzies, ze wy tego nie macie. Caly grunt dzieli sie na wszystkich mieszkancow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzanna Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 16:44 cześć Rudzia, byłam na budowie mieszkam aktualnie niedaleko. Wszystko idzie dość szybko, prawie wszystkie piętra są zabudowane ścianami zewnętrznymi,dach zaczyna wygladacjak dach. Według mnie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.visp.energis.pl 09.05.04, 01:54 Hej Ja tez bylam dzisiaj na budowie i mam wrazenie, ze wcale im to szybko nie idzie a nawet troche sie opierniczaja ;-(( Zeby nie pracowali w soboty i to przy ladnej pogodzie to moim zdaniem przesada... No ale nic nie poradzimy, mozemy tylko czekac. Dogadaliscie juz szczegoly z kierownikiem budowy? Duzo wprowadzacie zmian w planach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 15:52 Witam, Mi też się wydaje że tempo prac nie jest najlepsze, jechałam dwa tygodnie temu Górczewska ( OK 11-12-czyli środek dnia, słoneczna pogoda) z trudem wypatrzyłam 2 no max 3 robotników kręcoących się na budowie, przy takiej ilość rąk do pracy to moze trwać niec dłużej niż wszyscy zakładamy Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: SERWBUD - Górczewska 11.05.04, 11:23 Cześć, mi też się wydaje, że ta nasz budynek rośnie bardzo powoli. Ja też na budowie nie widziałam więcej pracowników. Obecnie, gdzie mieszkam powstaje budynek, którego prace rozpoczęły się w tym samym czasie co naszego budynku,a już skończona jest stolarka okienna i zaczynają ocieplenie ścian. Już tracę nadzieję, że dadzą nam klucze do mieszkania w listopadzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: SERWBUD - Górczewska IP: 62.89.77.* 14.05.04, 08:53 Ja jednak mam nadzieję, że wszystko jest OK, a pracowników nie widać ponieważ wykonują głównie prace w środku budynku. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dig POMOCY IP: 195.116.121.* 17.05.04, 13:23 Bardzo prosze o informacje nt inwestycji Serwbudu. Czy sa szanse ze oddadza budynek do konca roku? Przymierzam sie do kupna jednego z ostatnich mieszkan a widze ze ostatnio roboty ida znacznie wolniej? Jak sie to ma do pojawiajacych sie nas forum info o problemach finansowych spoldzielni i jej niejasnych zwiazkow z wykonawca? Czy faktycznie obok torow bedzie przebiwegac trada NS? Jak jest z jakoscia oddawanych mieszkan, sa fuszerki? Czy faktycznie serwbud nie zgadza sie na zmiany w umowie, ktora nie jest najlepsza - a raczej dosc niejasno sformulowana? CZY CENA NA PEWNO SIE NIE ZMIENI? Prosze pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: POMOCY IP: 212.160.127.* 18.05.04, 16:48 Podobno roboty postepuja wolniej, bo zaczeli juz prace w srodku. Tzn ida szybko, ale efektow nie widac bo praca wre w srodku budynku. Szansa na oddanie do konca roku jest realna i na pewno nie ma to nic wspolnego z problemami finansowymi, bo to bzdury. Na temat niejasnych zwiazkow tez moim zdaniem sa jakies przeklamania. Natomiast co do fuszerek to niestety mialam takie glosy. Miejmy nadzieje, ze w naszym przypadku sie nie powtorza. Slyszalam o nienajlepszej jakosci, ale dotyczylo to ich pierwszych inwestycji czyli juz kilka lat temu. To chyba tyle Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betka21 Re: POMOCY 19.05.04, 15:17 Witam, mam pytanie, czy można już wejść na teren budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: POMOCY IP: *.wlan.dnafinland.fi 19.05.04, 18:33 moje doswiadczenia z ta firma sa bardzo negatywne...inwestycja Powst. Slaskich 104 miala byc oddana w ostatnim kwartale 2002 (grudzien). Pierwsze odbiory lokali zaczely sie owszem juz na poczatku 2003 roku, ale ilosc usterek (masakrycznie duzo) oraz inne niejasne przyczyny, spowodowaly ze zgoda na zasiedlenie budynku zostala wydana dopiero po roku, czyli w ostatnich dniach 2003 roku. choc winda nie dzialala jeszcze przez kolejne 3 miesiace (podobno z powodu niepodpisania umowy na konserwacje -a i tak wydaje sie ze powodem byly tutaj zaleglosci w stosunku do firmy instalujacej windy. Dodatkowo przez ten czas (dokladnie rok) krecili sie po budynku pracownicy serwbudu oraz przypadkowi chuligani (drzwi do klatki mialy wiecznie zepsuty zamek), czego efektem sa poniszczone windy oraz wideodomofon, podrapane sciany, itp. Co do problemow finansowych serwbudu, to rowniez potwierdzam to. miedzy innymi z tego wlasnie powodu (zaleglosci w stosunku do spoldzielni), serwbud byl zmuszony oddac spoldzielni w rozliczeniu pierwsze pietro budynku przy Powst. Slaskich 104 - pierwotnie mialy tam byc lokale uslugowe. Nawet nie starczylo na osobne zewnetrzne wejscie dla petentow. Jak poinformowali nas pracownicy spoldzielni - Gorczewska ma byc ostatnia wspolna inwestycja SM Wola i tej firmy (wspolpraca nie uklada sie zbyt dobrze), choc kolezenskie uklady co niektorych pracownikow wydaja sie byc nad wyraz slodkie i udane -moze dlatego to "malzenstwo" tak dlugo trwa. Nie znalazlem faktyczne na stronach serwbudu kolejnych inwestycji na Woli czy Bemowie. Proponuje wybrac sie na spacer w miejsce poprzednich inwestycji i porozmawiac z mieszkancami - mysle ze nie znajdziecie zbyt wielu zadowolonych z fachowosci i solidnosci pracownikow firmy serwbud; W oddanych budynkach, ktore maja zaledwie kilka lat, konieczne sa juz naprawy odpadajacej elewacji, slyszalem rowniez ze sa lokale w ktorych odpada sufit. Mimo to, jesli jednak juz zainwestowaliscie i zaufaliscie taj firme, zycze wszystkiego dobrego przy odbieraniu waszych lokali, mam nadzieje ze bedziecie mieli wiecej szczescia...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz antena IP: 62.89.77.* 12.08.04, 15:29 Witam przyszlych mieszkancow z Gorczewskiej 134, Dowiedzialem sie dzisiaj, ze na budynku, w ktorym jest mala piekarnia (obok nowobudowanego bloku) bedzie zainstalowana antena jednego z operatorow telefonii komorkowej. Obwieszczenie o tym wywieszone jest wlasnie na tym budynku przed sklepem. Protesty mozna skladac w Urzedzie jescze tylko przez kilka dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: POMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:36 człowieku co ty wygadujesz? skąd możesz wiedzieć o zaległościach firmy wobec spółdzielni? A może jest troszkę inaczej? Zamiast krytykować proszę dotrzeć do źródła i tam dowiedzieć się o powodach przesunięć terminów realizacji inwestycji. Czy budowa obiektów ogranicza się tylko do dzielnicy Wola i Bemowo? Są jeszcze inne części Warszawy i przede wszystkim POLSKI. Radzę sprawdzić dokładniej!!!!!!!!!!!!!!!!! Z tego co mi wiadomo powstałe inwestycje cieszą się dużym zainteresowaniem (tym bardziej, że wszystkie lokale zostały dawno sprzedane - łącznie z Górczewską - i nikt nie narzeka, a nowe inwestycje są w trakcie realizacji). A czy raczył Pan zauważyć,że część budowy przy ul. Powst. Sląskich została oddana do użytku pół roku wcześniej niż przewidywano. I co Pan na to???????????? Odpowiedz Link Zgłoś