Gość: mimi IP: *.pkobp.pl 02.10.03, 13:52 Cześć Kupuję mieszkanie na Derby 3 od DD. Czy znajdzie się tu jakiś sąsiad, który mi powie, jak mu się załatwiało wszystko z DD? I oczywiście co sądzicie o firmie i lokalizacji? Pozdrawiam :-) mimi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 02.10.03, 17:13 hej, w sierpniu podpisałam umowę na mieszkanko na Derby 3, więc będziemy sąsiadami. Polecam stronkę www.derby.waw.pl . A w którym budynku będziesz mieć mieszkanko? Ja mam w F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 03.10.03, 08:05 Cześć MAgda! Ja dopiero jestem w trakcie "załatwiania" popierkowej roboty. A numeru bloku nie pamiętam ;-). Mam pytanko(a). W jakiej formie podpisywałaś z nimi umowę? Czy miała ona formę aktu notarialnego? Czy nie bałaś się wpłacić całej kwoty od razu (bądź w transzach) a akt notarialny dostać dopiero po 4 miesiącach od odbioru kluczy (tak jest napisane w umowie, którą mi dali do przejrzenia). Czy wynegocjowałaś jakieś dodatkowe warunki w umowie? Ale pytań, prawda? :-) Ale nie masz pojęcia jak się boję. Brrrr..... Dziękuje z góry za odpowiedzi i jeśli mi wolno to pozowlę sobie zadać jeszcze jakieś pytania Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 09.10.03, 08:40 Cześć! Raczej bez większego strachu podpisywałam umowę, nie w formie aktu notarialnego, ale w formie umowy przyrzeczenia sprzedaży wyodrębnionego lokalu mieszkalnego. Z tego co wiem o DD, to raczej nie powinno być z nimi żadnych problemów, ludzie po zamieszkaniu dość szybko podpisuja akty notarialne. Można powiedzieć, że wpłaciłam od razu całą kwotę, część poszła w transzach, a część to był mój wkład własny. Kredyt załatwia się u nich szybko i bez żadnego problemu. A co najważniejsze - postępy na budowie są widoczne bardzo szybko - na Derbach jestem właściwie prawie co tydzień i zawsze widzę zmiany (w sierpniu, gdy podpisywałam umowę stały tylko fundamenty, a obecnie mam już wstawione okna w swoim mieszkaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnolia Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 09.10.03, 12:28 A może zdradzisz nam- mieszkańcom Bartyckiej- jak szybko i gładko podpisac akt notarialny z DD???? Bo my mieszkamy juz prawie 2 lata (od odbioru mieszkania tyle minęło) i aktów ani widu ani słychu..... Zajrzyj na www.bartycka.prv.pl, do archiwum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 09.10.03, 13:31 No cóż, nie wiem jak jest z Bartycką, ale mój znajomy, który zakupił mieszkanie na Derbach i mieszka tam już od jakiegoś czasu podpisał akt notarialny w terminie wskazanym w przedwstępnej umowie, dlatego tak napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 12:47 Cześć Magda ! Mam znowu pytanie(a). Jestem przed podpisaniem umowy przedwstępnej, ale będę chciał ją raczej podpisać w formie aktu notarialnego. Czy masz zwykłą umowę cywilno prawną czy w formie aktu notarialnego? No i dziś doszły mnie informacje, że DD ma kłopoty finansowe i szykuje się na niego komornik. Czy coś Ci na ten temat wiadomo? Pozdrawiam BA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 09.10.03, 13:35 Mam zwykłą umowę cywilno-prawną. Jak jest z kłopotami finansowymi DD - nic nie wiem na ten temat, ale z drugiej strony ludzie wypisują tu różne rzeczy, więc nie wiem ile jest w tym prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 14:21 Będę mieć (jak dożyję i przeżyję to wszystko) mieszkanko w bloku C. Czy on już stoi ??????? Magda, a czy tam można normalnie na budowę wejść i zobaczyć jak wszystko postępuję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 09.10.03, 17:09 Bloczek C stoi i jest już ocieplany (zaczyna też byc tynkowany na zielono). Z tego co wiem, to ma byc oddany na kwiecień, ale skoro tak dobrze im idzie, to może będzie wcześniej?? Na budowę można wejść raczej bez problemu i z bliska się przyjrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 18:03 Jak ja Ci się Madziu odwdzięczę za te wszystkie informacje ??? :-)))))))) Dziękuję bardzo !!! BA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.dyn.optonline.net 09.10.03, 02:53 Jak dlugo zajmuje dojazd do centrum? Szukam mieskzania i Derby wydawaly mi dosc przyjazne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 12:56 Cześć. Kursuje tam linia 132. W soboty i niedziele co godzinę. Tak więc bez samochodu może to być kłopotliwe. Pozdrawiam BA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.17.181.* 10.10.03, 17:01 jest świetnie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś