Dodaj do ulubionych

DERBY 3 szukam sąsiadów

IP: *.pkobp.pl 02.10.03, 13:52
Cześć
Kupuję mieszkanie na Derby 3 od DD. Czy znajdzie się tu jakiś sąsiad, który
mi powie, jak mu się załatwiało wszystko z DD? I oczywiście co sądzicie o
firmie i lokalizacji?
Pozdrawiam :-)
mimi
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 02.10.03, 17:13
      hej, w sierpniu podpisałam umowę na mieszkanko na Derby 3, więc będziemy
      sąsiadami. Polecam stronkę www.derby.waw.pl . A w którym budynku będziesz mieć
      mieszkanko? Ja mam w F
      • Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 03.10.03, 08:05
        Cześć MAgda!
        Ja dopiero jestem w trakcie "załatwiania" popierkowej roboty. A numeru bloku
        nie pamiętam ;-).
        Mam pytanko(a). W jakiej formie podpisywałaś z nimi umowę? Czy miała ona formę
        aktu notarialnego? Czy nie bałaś się wpłacić całej kwoty od razu (bądź w
        transzach) a akt notarialny dostać dopiero po 4 miesiącach od odbioru kluczy
        (tak jest napisane w umowie, którą mi dali do przejrzenia). Czy wynegocjowałaś
        jakieś dodatkowe warunki w umowie?
        Ale pytań, prawda? :-) Ale nie masz pojęcia jak się boję. Brrrr..... Dziękuje z
        góry za odpowiedzi i jeśli mi wolno to pozowlę sobie zadać jeszcze jakieś
        pytania
        Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 09.10.03, 08:40
          Cześć! Raczej bez większego strachu podpisywałam umowę, nie w formie aktu
          notarialnego, ale w formie umowy przyrzeczenia sprzedaży wyodrębnionego lokalu
          mieszkalnego. Z tego co wiem o DD, to raczej nie powinno być z nimi żadnych
          problemów, ludzie po zamieszkaniu dość szybko podpisuja akty notarialne. Można
          powiedzieć, że wpłaciłam od razu całą kwotę, część poszła w transzach, a część
          to był mój wkład własny. Kredyt załatwia się u nich szybko i bez żadnego
          problemu. A co najważniejsze - postępy na budowie są widoczne bardzo szybko -
          na Derbach jestem właściwie prawie co tydzień i zawsze widzę zmiany (w
          sierpniu, gdy podpisywałam umowę stały tylko fundamenty, a obecnie mam już
          wstawione okna w swoim mieszkaniu)
          • Gość: Magnolia Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 09.10.03, 12:28
            A może zdradzisz nam- mieszkańcom Bartyckiej- jak szybko i gładko podpisac akt
            notarialny z DD????
            Bo my mieszkamy juz prawie 2 lata (od odbioru mieszkania tyle minęło) i aktów
            ani widu ani słychu.....

Zajrzyj na www.bartycka.prv.pl, do archiwum
            • Gość: Magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 09.10.03, 13:31
              No cóż, nie wiem jak jest z Bartycką, ale mój znajomy, który zakupił mieszkanie
              na Derbach i mieszka tam już od jakiegoś czasu podpisał akt notarialny w
              terminie wskazanym w przedwstępnej umowie, dlatego tak napisałam
          • Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 12:47
            Cześć Magda !
            Mam znowu pytanie(a). Jestem przed podpisaniem umowy przedwstępnej, ale będę
            chciał ją raczej podpisać w formie aktu notarialnego. Czy masz zwykłą umowę
            cywilno prawną czy w formie aktu notarialnego?
            No i dziś doszły mnie informacje, że DD ma kłopoty finansowe i szykuje się na
            niego komornik. Czy coś Ci na ten temat wiadomo?
            Pozdrawiam
            BA
            • Gość: Magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 09.10.03, 13:35
              Mam zwykłą umowę cywilno-prawną. Jak jest z kłopotami finansowymi DD - nic nie
              wiem na ten temat, ale z drugiej strony ludzie wypisują tu różne rzeczy, więc
              nie wiem ile jest w tym prawdy...
              • Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 14:21
                Będę mieć (jak dożyję i przeżyję to wszystko) mieszkanko w bloku C.
                Czy on już stoi ???????
                Magda, a czy tam można normalnie na budowę wejść i zobaczyć jak wszystko
                postępuję?
                • Gość: Magda Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.241.33.* 09.10.03, 17:09
                  Bloczek C stoi i jest już ocieplany (zaczyna też byc tynkowany na zielono). Z
                  tego co wiem, to ma byc oddany na kwiecień, ale skoro tak dobrze im idzie, to
                  może będzie wcześniej?? Na budowę można wejść raczej bez problemu i z bliska
                  się przyjrzeć
                  • Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 18:03
                    Jak ja Ci się Madziu odwdzięczę za te wszystkie informacje ??? :-))))))))
                    Dziękuję bardzo !!!
                    BA
      • Gość: Marta Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.dyn.optonline.net 09.10.03, 02:53
        Jak dlugo zajmuje dojazd do centrum? Szukam mieskzania i Derby wydawaly mi
        dosc przyjazne
        • Gość: mimi Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 12:56
          Cześć. Kursuje tam linia 132. W soboty i niedziele co godzinę. Tak więc bez
          samochodu może to być kłopotliwe.
          Pozdrawiam
          BA
    • Gość: ala Re: DERBY 3 szukam sąsiadów IP: 213.17.181.* 10.10.03, 17:01
      jest świetnie zapraszam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka