Gość: Ostatni IP: 213.17.175.* 12.09.08, 13:30 Wpisujcie jaki upust udało wam sie uzyskać od developera i w jakiej inwestycji. Ponieważ ktoś musi być pierwszy zacznę od siebie :) BUDIMEX - OLBRACHTA II - O% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Masakra Rabat 0% w Budimexie obejmuje wszystkie mieszkania IP: 195.94.200.* 12.09.08, 14:30 i "apartamenty" poza tymi bezpośrednio nad śmietnikiem i wjazdem do garażu. Dziwna firma... Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Re: Konkurs na największy upust od developera! 12.09.08, 14:42 To znaczy powiedzieli Ci, że nie ma takiej opcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostatni Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.gprs.plus.pl 12.09.08, 16:25 Dokładnie tak powiedzieli: żadnych upustów nie dajemy, nikomu. Jeszcze za przesunięcie ścianki i kilku gniazdek musiałem dopłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: templariusz Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.chello.pl 13.09.08, 13:19 To po coś kupował matole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gevont Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.chello.pl 13.09.08, 13:52 nie każdy lubi mieszkać w kartonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.wro.vectranet.pl 13.09.08, 15:52 > nie każdy lubi mieszkać w kartonie pozostali którzy niemieszkają aktualnie w kartonie naszczęscie niemuszą kupować po cenach wyższych niż w wiedniu czy berlinie . Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Konkurs na największy upust od developera! 13.09.08, 16:45 > nie każdy lubi mieszkać w kartonie a ten co mieszka dostanie kredyt lub kupi za gotowke co ? co za pieprzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.crowley.pl 12.09.08, 14:55 to ci się udał konkurs... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gevont Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.chello.pl 12.09.08, 17:06 ja dostałem 8% ... od ceny która była wcześniej zawyżona o 12% od poprzednich najwyższych cen transakcyjnych więc niezła zniźka. Widać że developer już cienko pierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diakon Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.chello.pl 13.09.08, 16:12 a jak ty to zrobiłeś, wpadłeś w napisem frajer na czole do działu sprzedaży, z językie na wierzchu i obłędem w oczach, ja mam upatrzone trzy lokalizacje i spokojnie negocjuje, a jak nie dojdę do dobrej ceny to kupie paroletnie na ryku wtórnym, to teraz ty jestś towarem poszukiwanym a nie mieszkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 17:07 Pewnie powiedział deweloperowi, w czasie negocjacji że musi kupić to mieszkanie.To albo żadne. Napis idiota na czole był w tej sytuacji zbędny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gevont Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.chello.pl 13.09.08, 19:07 no i zarysowuje sie nam wyraźnie podział na ludzi którzy faktycznie próbują kupić mieszkanie , i na forumowych mistrzów, któzy mieszkają z rodzicami i sypią świetnymi radami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diakon Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.chello.pl 13.09.08, 22:38 kasa daje pewność siebie, gdy stać cię na mieszkanie to stać cię na negocjacje. każdy %wynegocjowany przy stoliku to parę złotych na wakację itd więc warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 22:52 No pewnie że każdy, kto nie uważa że należy brać natychmiast "kredycik" na 30 lat i kupować "mieszkanko" które jak wszystko wskazuje za kilka lat będzie o połowę mniej warte niż dzisiaj, mieszka z rodzicami. Inaczej być przecież nie może. Widzisz gevont teksty o mieszkaniu z mamusią już były wiele razy na tym forum. Tekst o mieszkaniu z rodzicami to tylko nieznaczna modyfikacja tekstu o mieszkaniu z mamusią. Po prostu nudny naganiacki plagiat. Mógłbyś wymyślić coś oryginalnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gevont Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.chello.pl 14.09.08, 04:49 to co mówić , tobie developer gdzieś opuścił? czy tak tylko się onanizujesz słownie, swoimi wymysłami na forum? wynajmusjesz gdzieś mieszkanie w międzyczasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gevont? Re: mufffa to ty ? IP: *.chello.pl 14.09.08, 10:59 tęsknisz za kimś? ma to coś wspólnego z dyskusją? - czy tylko tak sobie trollujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
verbum_caro Przyznaje się!!! 14.09.08, 11:45 Gevont przyznaje się mieszkam z mamą... mojego dziecka! Na marginesie nie wydaje mi się, że ktokolwiek kto nie jest zainteresowany kupnem/sprzedarzą mieszkania, miał ochotę marnować czas na pisanie na forum. A poważnie - myślisz, że wystarczy wyśmiewać kogoś, że mieszka z rodzicami, żeby ten ktoś był gotowy przepłacić kilkadziesiąt tys.? Nie dostałeś zniżki - może było warto, może nie, może gdybyś to lepiej rozegrał to byś dostał, może nie... Z twoich wypowiedzi przebija usilna próba przekonania siebie, że zrobiłeś dobry interes. Masz problem z podejmowaniem decyzji - rodź sobie sam, po co nas w to mieszasz? Postaraj się pisać argumenta ad rem a nie ad personam Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Przyznaje się!!! 14.09.08, 16:08 >A poważnie - myślisz, że wystarczy wyśmiewać kogoś, że mieszka z rodzicami, żeby ten ktoś był gotowy przepłacić kilkadziesiąt tys.? Widzisz, ci naganiacze z ktorymi zmagamy sie na tym forum od dawna, wierza ze wystarczy troche durnej ironii zza ktorej wydziera zlosc a czasem i wscieklosc z powodu tego ze ludzie nie dadza im zarobic tego co wymarzyli, zeby przekonac do zakupu aby tylko nie pokazac ze jest sie "nieudacznikiem". Chociaz ....chyba jednak sami w to do konca nie wierza - ale ta wscieklosc czasami jest silniejsza. Rozumiesz, mialo byc tak pieknie a tu zamiast zarobku zbliza sie czas zaplaty 90% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostatni Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.gprs.plus.pl 15.09.08, 06:17 Wy chyba nie rozumiecie co się dzieje na rynku w Warszawie albo wcale nawet nie próbowaliście ostatnio kupić mieszkania. Wszelkie upusty jakie dają developerzy są na mieszkania, których nikt nie kupił od kilkunastu miesięcy z różnych względów (lokalizacja, rozkład, położenie w budynku) a na mieszkania na które są chętni z tych samych względów nikt upustu nie daje bo same się sprzedają. Na osiedlu na którym ja kupiłem, część mieszkań zostało sprzedanych prawie od razu a reszta czeka do dziś na kupca. Wszystko reguluje prawo PODAŻY i POPYTU! Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Konkurs na największy upust od developera! 15.09.08, 09:13 >> Wy chyba nie rozumiecie co się dzieje na rynku w Warszawie Nie kolego. To WY nie rozumiecie. Nie rozumiecie co sie stalo ze analitycy wolali ze przez najblizsze lata wzrost o 10-20% rocznie a tu lipa. Nabudowaliscie(nakupowaliscie) mieszkan a tu sie okazuje ze kupic kto nie ma. Skoro jest tak zle - skad takie upusty ? Skad mozliwosci negocjacji o ktorych rok temu nie bylo mowy ? Skad co krok banery - lacznie z gotowymi ? Skad te reklamy w gazetach za grube dziesiatki tysiecy tygodniowo ? Poczytaj troche forum o tym co dzieje sie w Warszawie o tych rzekomo zarezerwowanych ktore nastepnego dnia/tygodnia cudownie sie zwalniaja. >Wszystko reguluje prawo PODAŻY i POPYTU! To wlasnie tlumaczymy. Co zrobi strona podazowa przy popycie spadajacym w kierunku zera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ale konkretnie, które, gdzie, ile % w dół IP: *.warszawa.supermedia.pl 15.09.08, 20:16 bijesz pianę, dzieciaku. Napisz konkretnie: ile procent utargowałeś, ty albo twoi znajomi, rodzina. Jaka lokalizacja, jaki metraż. Jaka jest konkretnie sytuacja dewelopera, co można uzyskać. Konkrety a nie podwórkowe opowieści. Wierz mi - jeśli podasz konkrety o 20-30% spadkach wiele osób zainteresuje się kupnem. Na razie opowiadasz takie same farmazony jak deweloperzy rok temu, tylko z innej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek przeczytales swoj post przed wyslaniem ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 20:46 to przeczytaj teraz jest sie z czego posmiac - posmiej sie i ty Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: ale konkretnie, które, gdzie, ile % w dół 15.09.08, 21:38 Juz lece podawac ci szczegoly gamoniu. Jakiemus anonimowemu glupolowi ktory sobie tego zazyczy. Te wiele osob swoj rozum maja. W przeciwienstwie do ciebie kreujacego belkotliwe posty ktore niczego nie wnosza do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
verbum_caro Re: Konkurs na największy upust od developera! 15.09.08, 09:42 Gość portalu: Ostatni napisał(a): > Wy chyba nie rozumiecie co się dzieje na rynku w Warszawie albo > wcale nawet nie próbowaliście ostatnio kupić mieszkania. Wszelkie > upusty jakie dają developerzy są na mieszkania, których nikt nie > kupił od kilkunastu miesięcy z różnych względów (lokalizacja, > rozkład, położenie w budynku) a na mieszkania na które są chętni z > tych samych względów nikt upustu nie daje bo same się sprzedają.Na > osiedlu na którym ja kupiłem, część mieszkań zostało sprzedanych > prawie od razu a reszta czeka do dziś na kupca. Wszystko reguluje > prawo PODAŻY i POPYTU! Wiadomo, że jakiś popyt na mieszkania ciągle jest i oczywistym jest też, że ten popyt wybiera najatrakcyjniejsze mieszkania. Nikt nie neguje, że 25-30% najfajniejszych mieszkań zostanie sprzedanych - to logiczne. ale tym właśnie różni się sytuacja od tej sprzed roku! Wtedy szło wszystko i nie było wybrzydzania! My tu ciągle piszemy że "koszty niesprzedania" brzydkiego mieszkania są takie same jak pięknego i to właśnie brak popytu na całość oferty (w kontekście szaleńczego przegrzania rynku) spowoduje spadki. Dysproporcja cen pomiędzy mieszkaniami ładnymi i takimi sobie nie może być zbyt duża więc spadną wszystkie (jedna mniej drugie więcej). Ale oczywiście jeżeli marzy ci się idealne mieszkanie w świetnej lokalizacji teraz i już, to musisz sobie za ten luksus zapłacić - tak to już jest na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek co to sa najfajniejsz mieszkania ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 20:49 deweloperzy buduja wylacznie byle jakie nie ma w czym wybierac - jedne nad smietnikiem, inne nad garazem to ja poprosze ten balkon za darmo - albo nawet dwa reszty nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikoł Re: co to sa najfajniejsz mieszkania ??? IP: *.chello.pl 15.09.08, 21:53 >Nie rozumiecie co sie stalo ze analitycy wolali ze przez najblizsze >lata wzrost o 10-20% rocznie a tu lipa. no faktycznie lipa, bo wzrost był po 40-50% rocznie.. to teraz długo może być naprawdę lipa, a i tak prognoza się sprawdziła. Ale ty, trollu, i tak będziesz z siebie zadowolony, bo między tymi wzrostami wskażesz na minus w jakimś kwartale w jakimś województwie.. dodatkowo pozycję swą ugruntujesz w rozmowie z podobnymi tobie frustratami, powtarzającymi sobie nawzajem legendy o obniżkach, jak na jakimś spotkaniu anonimowych cierpiących na depresję. A jak ktoś ci mówi żebyś gadał na temat, a nie farmazony.. to nagle stwierdzasz że z anonimowymi nie musisz rozmawiać - buhaha. To ty sie przedstaw, co? Albo się przymknij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek dramat inwestora - zobaczyl 40 pct wzrostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 22:25 na etykiecie butelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostatni Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 17:08 Zgadzam się z verbum_caro w 90%, bo myślę, że ceny mieszkań w dobrych lokalizacjach i z dobrym rozkładem nie spadną albo spadną bardzo nieznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKI Re: Konkurs na największy upust od developera! IP: *.range81-159.btcentralplus.com 17.09.08, 18:03 Doskonały konkurs. Jak na razie autor postu wygrywa, bo jako jedyny wziął w nim udział. To żeby już było total do śmiechu - Jaz-Bud, Narwik 42 - wynegocjowałem 110%. Teraz Jaz-Bud przelewa pierwszą transzę na moje konto. Odpowiedz Link Zgłoś