Gość: Tomo
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
02.10.08, 22:42
Witam!
Jesteśmy z żoną zainteresowani kupnem mieszkania w budowanych dopiero blokach F na waszym osiedlu. Cena za metr podawana w tej chwili to 4990,21/m2. Co do tego jak i innych kwestii mam kilka pytań:
1. Trochę się naczytałem o "machlojkach" stosowanych przez tą spółdzielnię dot. m.in. aktów notarialnych w bud. A. Czy moglibyście nam pomóc rozwiać mętlik w głowie który zaistniał nam po przeczytaniu tych informacji?
2. Czy dostaliście już te akta i czy wszystko z tą kwestią jest wyjaśnione? Jak jest w przypadku innych budynków?
3. Jeśli chodzi o dopłaty do podawanych na początku wstępnych cen za metr. Jak dokładnie sprawa z tym wygląda? Jakiej wielkości są to dopłaty w waszym przypadku?
4. Czemu bloki które już obecnie są oddane do użytku nie są ogrodzone? Czy nie miało to być osiedle ogrodzone i strzeżone?
5. Jak ogólnie oceniacie współpracę z tą spółdzielnią - czyli w skrócie: warto czy nie?
Nie chodzi mi o opinie na temat położenia osiedla i związanych z tym spraw, gdyż mieszkam obecnie w tej okolicy więc wiem wszystko na ten temat :)
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi w tym temacie.
Pozdrawiam
Tomek