marc6 24.10.03, 14:27 Prosze Państwa jestem zainteresowany kupnem mieszkania na osiedlu stawki. Wpłaciłem zadatek. Prosze o wszelkie informacje o tym developerze. Z góry b. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: echo investmant IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.10.03, 13:18 Moje doświadczenie z Firmą Echo Investment jest takie, że zamówiła u nich mieszkanie moja siostra. Budowa jest w Poznaniu (os. Małe Naramowice) z informacji jakie uzykała ona odnośnie budów prowadzonych przez tę firmę w Poznaniu i ja z prowadzonych w Warszawie oceniamy ją jako wyjątkowo rzetelną i uczciwą. Ceny nie są najniższe ale za dobry produkt trzeba więcej zapłacić. Firma ta wybudowała m.in. osiedle Zeusa na Bemowie, Bakba Tower przy rondzie Babka i kilka innych apartamentowców. Firma specjalizjue się rónież w budowach obiektów użyteczności publicznej (hotele Ibis w całej Polsce to ich własność, obecnie realizują budowę zespołu hoteli przy placu Zawiszy) Więcej informacji: www.echo.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marc2000 Re: echo investmant 26.10.03, 13:27 Tomek jest tylko mały problem na ulicy inflanckiej/stawki w warszawie. Echo nie jest włascicielem gruntu. tylko spółdzielnia. Zapewniali nas że będą właścicielem do końca stycznia, a teraz mówią ze dopiero najprawdopodobniej w czerwcu ale nie ma pewności. jak nie będą właścicielem to mieszkaNIA będą sprzedawane na zasadach spółdzielczych i spółdzielnia będzie zarządzać. zamiast jak gwarantowali 2 mieś temu podpisywać z nami umowy przedwstępne chca w grudniu podpisać jakieś umowy warunkowe??? nie widziałem ich ale już jest nie tak bo ja chce za tą cenę mieć własnościowe hipotevzne a nie spółdzielcze. Widze że sie przeliczyli z tą spółdzielnią że wygrają i będą właścicielem. czarno to widze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: echo investmant IP: *.se.com.pl 02.12.03, 13:28 Jak ktoś chce się przekonać jak "profesjonalnie" działa firma Echo, powinien osobiście wybrać się na Osiedle ZEUSA i porozmawiac z mieszkańcami o jakości wykonania mieszkań (odpadajace sufity, pękające ściany, pływające (dosłownie) podłogi itd...). O ile wiem w Babka Tower jest podobnie. Współczuje mieszkańcom Inflanckiej i innym klientom firmy Echo. To, że developer jest notowany na giełdzie o niczym nie świadczy. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniechecony Re: echo investmant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:24 od pewnego czasu usilnie staramy sie kupic mieszkanie na Zeusa i mam problemy - a to jestem w kolejce a to klient sie zdecydowal. po jakims czasie dzwonie do echo i dowiaduje sie ze mieszkanie jest wolne i do kupienia od zaraz. szybka decyzja i... ostatnio dowiedzialem sie ze mieszkanie jest jak chce ale niestety musze zaplacic za remont po jakis spartanskich cenach 9000 dolarow - za strae szafki kuchenne sprzet amika i biale sciany + standardowe drzwi i najtansze panele. jak sprawdzilem ceny to podykonaca remontu musi zarobic normalnie z 20000 PLN na tym remoncie. decyzja jaka podjelismy - echo jest do niczego i mysle ze to zla decyzja bysmy tam zamieszkali (co by bylo potem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniechęcony 2 Re: echo investmant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:45 wygląda na to, że byliśmy zainteresowani tym samym mieszkaniem. Koszt remontu w wysookosci 9 000 USD (płatnych z góry przy zakupie) skutecznie nas jednak odstraszył. Sądziliśmy, że za taka kasę mieszkanie będzie jak z bajki. Niestety rzeczywistość okazała się okrutna. Panele "bukowe" po 19.90 za metr2 w całym mieszkaniu i jak piszesz - stare szafki i urządzenia. Zapomniałeś tylko o łazienkach. Wymieniona armatura (średniej jakości), ale glazury pozostają wg wzorów sprzed kilku ładnych lat i w dodatku nieco zuzyte przez poprzednich lokatorów. No i jeszcze ta stara, rozlatująca się szafa w przedpokoju. po prostu luksus!!!! Ale wbudowana. Aha, jeszcze drzwi, które wg jednych miały być wymienione, wg innych przedstawiecieli firmy - wymianie podlegały tylko ościeżnice. Sorry, tam trzeba włożyć następne 9 000,00 USD, żeby to wszystko wymienić i poczuć luksus mieszkania w lokalu za jedyne 5000,00 zł miesięcznie. po prostu tanioszka. Sądzę, że lepiej i ładniej są wykańczane mieszkania komunalne, które daje się ludziom za darmo. Wyłudzanie 35 000 zł za remont, którego się nie chce - to lekka przesada. Argumentacja pracowników firmy Echo, że mieszkanie jest po cenach promocyjnych w stosunku do wczesniejszych lokali to zwykła obłuda, ponieważ tamte lokale w chwili sprzedaży były nowe. Ta cena - to żadna promocja tylko nieco zawyżona cena mieszkania używanego. Myślę, że byłeś tym Klientem którym nas straszono. W sensie - jeśli nie decydujecie się teraz- to czeka ktoś, kto natychmiast wyciąga kasę i płaci. Okazało się, że ten ktoś też umie liczyć i nie jest niewidomy. Do dziś mieszkanie stoi prawdopodobnie puste, choćpodawane przez ECHO informacje na ten temat są rozbieżne. Podobnie - z drugim mieszkaniem, które jednego dnia było 2 razy sprzedane a pod koniec urzędowania pracowników ECHO - było wolne. Jestem tylko ciekawa, czy byliśmy jedynymi zainteresowanymi super "luksusowym" apartamentem na Zeusa, czy było ich więcej. Jeśli tak - niech napiszą. Sposób prowadzenia rozmów z potecjalnymi klientami pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: echo investmant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 01:18 to wielki syf i granda - na szczescie juz tam nie mieszkam i jestem normalnie szczesliwy - osobiscie odradzam Zeusa to wielki zgielk i krzyki dzieci z domieszka slabej organizacji wlasciciela (echo) banda oszustow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Re: echo investmant IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 12:19 Mnie z kolei zniechęciło co innego. Okazało się, że są dwa warianty zakupu: pierwszy ratalny (z lichwiarskimi odsetkami), drugi kasa z góry, ale akt własności dopiero za 10 lat. Coś tu nie gra - skoro płacę z góry, a Echo jest właścicielem mieszkania to dlaczego mam czekać 10 lat (a jak wiadomo w tym czasie może się dużo wydarzyć). Jest to po prostu umowa, która nie jest zgodna z normalnie przyjętymi obyczajami (jak za coś płacę to chcę to otrzymać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniechęcony Re: echo investmant IP: *.crowley.pl 23.01.04, 16:45 Ja również byłem zainteresowany mieszkaniem na Stawki. O mieszkaniu rozmawiałem z Panem Piotrem Orzechowskim (Pełnomocnikiem Zarządu ds. Sprzedaży Nieruchomości) - ten Pan mówiąc eufemistyczne był niekompetentny. Nie był w stanie udzielić jakichkolwiek informacji na temat mieszkania, jak również całej inwestycji. Wychodziłem z ich siedziby na Domaniewskiej z poczuciem, że ta inwestycja to szwindel. Po takich doświadczeniach oczywiście zrezygnowałem z kupna tego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś