Dodaj do ulubionych

echo investmant

24.10.03, 14:27
Prosze Państwa jestem zainteresowany kupnem mieszkania na osiedlu stawki.
Wpłaciłem zadatek. Prosze o wszelkie informacje o tym developerze.
Z góry b. dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: echo investmant IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.10.03, 13:18
      Moje doświadczenie z Firmą Echo Investment jest takie, że zamówiła u nich
      mieszkanie moja siostra. Budowa jest w Poznaniu (os. Małe Naramowice) z
      informacji jakie uzykała ona odnośnie budów prowadzonych przez tę firmę w
      Poznaniu i ja z prowadzonych w Warszawie oceniamy ją jako wyjątkowo rzetelną i
      uczciwą. Ceny nie są najniższe ale za dobry produkt trzeba więcej zapłacić.
      Firma ta wybudowała m.in. osiedle Zeusa na Bemowie, Bakba Tower przy rondzie
      Babka i kilka innych apartamentowców. Firma specjalizjue się rónież w budowach
      obiektów użyteczności publicznej (hotele Ibis w całej Polsce to ich własność,
      obecnie realizują budowę zespołu hoteli przy placu Zawiszy)
      Więcej informacji:
      www.echo.com.pl
      • marc2000 Re: echo investmant 26.10.03, 13:27
        Tomek jest tylko mały problem na ulicy inflanckiej/stawki w warszawie.
        Echo nie jest włascicielem gruntu. tylko spółdzielnia. Zapewniali nas że będą
        właścicielem do końca stycznia, a teraz mówią ze dopiero najprawdopodobniej w
        czerwcu ale nie ma pewności. jak nie będą właścicielem to mieszkaNIA będą
        sprzedawane na zasadach spółdzielczych i spółdzielnia będzie zarządzać. zamiast
        jak gwarantowali 2 mieś temu podpisywać z nami umowy przedwstępne chca w
        grudniu podpisać jakieś umowy warunkowe??? nie widziałem ich ale już jest nie
        tak bo ja chce za tą cenę mieć własnościowe hipotevzne a nie spółdzielcze.
        Widze że sie przeliczyli z tą spółdzielnią że wygrają i będą właścicielem.
        czarno to widze
      • Gość: Marek Re: echo investmant IP: *.se.com.pl 02.12.03, 13:28
        Jak ktoś chce się przekonać jak "profesjonalnie" działa firma Echo, powinien
        osobiście wybrać się na Osiedle ZEUSA i porozmawiac z mieszkańcami o jakości
        wykonania mieszkań (odpadajace sufity, pękające ściany, pływające (dosłownie)
        podłogi itd...). O ile wiem w Babka Tower jest podobnie. Współczuje mieszkańcom
        Inflanckiej i innym klientom firmy Echo. To, że developer jest notowany na
        giełdzie o niczym nie świadczy.

Marek
        • Gość: zniechecony Re: echo investmant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:24
          od pewnego czasu usilnie staramy sie kupic mieszkanie na Zeusa i mam problemy -
          a to jestem w kolejce a to klient sie zdecydowal. po jakims czasie dzwonie do
          echo i dowiaduje sie ze mieszkanie jest wolne i do kupienia od zaraz. szybka
          decyzja i... ostatnio dowiedzialem sie ze mieszkanie jest jak chce ale niestety
          musze zaplacic za remont po jakis spartanskich cenach 9000 dolarow - za strae
          szafki kuchenne sprzet amika i biale sciany + standardowe drzwi i najtansze
          panele. jak sprawdzilem ceny to podykonaca remontu musi zarobic normalnie z
          20000 PLN na tym remoncie. decyzja jaka podjelismy - echo jest do niczego i
          mysle ze to zla decyzja bysmy tam zamieszkali (co by bylo potem)
          • Gość: zniechęcony 2 Re: echo investmant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:45
            wygląda na to, że byliśmy zainteresowani tym samym mieszkaniem. Koszt remontu w
            wysookosci 9 000 USD (płatnych z góry przy zakupie) skutecznie nas jednak
            odstraszył. Sądziliśmy, że za taka kasę mieszkanie będzie jak z bajki. Niestety
            rzeczywistość okazała się okrutna. Panele "bukowe" po 19.90 za metr2 w całym
            mieszkaniu i jak piszesz - stare szafki i urządzenia. Zapomniałeś tylko o
            łazienkach. Wymieniona armatura (średniej jakości), ale glazury pozostają wg
            wzorów sprzed kilku ładnych lat i w dodatku nieco zuzyte przez poprzednich
            lokatorów. No i jeszcze ta stara, rozlatująca się szafa w przedpokoju. po
            prostu luksus!!!! Ale wbudowana. Aha, jeszcze drzwi, które wg jednych miały być
            wymienione, wg innych przedstawiecieli firmy - wymianie podlegały tylko
            ościeżnice. Sorry, tam trzeba włożyć następne 9 000,00 USD, żeby to wszystko
            wymienić i poczuć luksus mieszkania w lokalu za jedyne 5000,00 zł miesięcznie.
            po prostu tanioszka. Sądzę, że lepiej i ładniej są wykańczane mieszkania
            komunalne, które daje się ludziom za darmo. Wyłudzanie 35 000 zł za remont,
            którego się nie chce - to lekka przesada. Argumentacja pracowników firmy Echo,
            że mieszkanie jest po cenach promocyjnych w stosunku do wczesniejszych lokali
            to zwykła obłuda, ponieważ tamte lokale w chwili sprzedaży były nowe. Ta cena -
            to żadna promocja tylko nieco zawyżona cena mieszkania używanego. Myślę, że
            byłeś tym Klientem którym nas straszono. W sensie - jeśli nie decydujecie się
            teraz- to czeka ktoś, kto natychmiast wyciąga kasę i płaci. Okazało się, że ten
            ktoś też umie liczyć i nie jest niewidomy. Do dziś mieszkanie stoi
            prawdopodobnie puste, choćpodawane przez ECHO informacje na ten temat są
            rozbieżne. Podobnie - z drugim mieszkaniem, które jednego dnia było 2 razy
            sprzedane a pod koniec urzędowania pracowników ECHO - było wolne. Jestem tylko
            ciekawa, czy byliśmy jedynymi zainteresowanymi super "luksusowym" apartamentem
            na Zeusa, czy było ich więcej. Jeśli tak - niech napiszą. Sposób prowadzenia
            rozmów z potecjalnymi klientami pozostawiam bez komentarza.
    • Gość: prawda Re: echo investmant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 01:18
      to wielki syf i granda - na szczescie juz tam nie mieszkam i jestem normalnie
      szczesliwy - osobiscie odradzam Zeusa to wielki zgielk i krzyki dzieci z
      domieszka slabej organizacji wlasciciela (echo) banda oszustow
      • Gość: też Re: echo investmant IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 12:19
        Mnie z kolei zniechęciło co innego. Okazało się, że są dwa warianty zakupu:
        pierwszy ratalny (z lichwiarskimi odsetkami), drugi kasa z góry, ale akt
        własności dopiero za 10 lat. Coś tu nie gra - skoro płacę z góry, a Echo jest
        właścicielem mieszkania to dlaczego mam czekać 10 lat (a jak wiadomo w tym
        czasie może się dużo wydarzyć). Jest to po prostu umowa, która nie jest zgodna
        z normalnie przyjętymi obyczajami (jak za coś płacę to chcę to otrzymać).
    • Gość: zniechęcony Re: echo investmant IP: *.crowley.pl 23.01.04, 16:45
      Ja również byłem zainteresowany mieszkaniem na Stawki. O mieszkaniu rozmawiałem
      z Panem Piotrem Orzechowskim (Pełnomocnikiem Zarządu ds. Sprzedaży
      Nieruchomości) - ten Pan mówiąc eufemistyczne był niekompetentny. Nie był w
      stanie udzielić jakichkolwiek informacji na temat mieszkania, jak również całej
      inwestycji. Wychodziłem z ich siedziby na Domaniewskiej z poczuciem, że ta
      inwestycja to szwindel. Po takich doświadczeniach oczywiście zrezygnowałem z
      kupna tego mieszkania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka