Dodaj do ulubionych

Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 01:18
Ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: rolnik strzelam bez sprawdzania od 8500 za metr ... IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.08, 11:55
      kto zadzwoni ten zweryfikuje :D
      • Gość: rolnik Re: strzelam bez sprawdzania od 8500 za metr ... IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.08, 11:58
        widzę, że zacząć mieli już rok temu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=63273336&v=2&s=0
        • Gość: dziennikarz idą po 5100/metr, metraże pow. 70m IP: *.eranet.pl 25.02.09, 22:50
    • ben333 Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? 04.12.08, 13:12
      od 9 do 11 tysiecy za metr

dziękuję,
      • Gość: Grzegorz Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.acn.waw.pl 02.01.09, 23:24
        Witajcie,

Czy ktoś z Was kupił od nich mieszkanie, podpisał umowę przedwstępną? Czy znaleźliście jakieś haczyki w umowie? Warto zwrócić na coś uwagę? Wszelkie komentarze mile widziane.

Druga sprawa, to czy Ronson to wiarygodna firma? W obecnym czasie sprawdza się najlepszych, a oni za takich uchodzą na rynku developerów. Podzielcie się informacjami, jeżeli takowe posiadacie.

Z góry dziękuję.
        • Gość: Zenek Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 23:41
          Gość portalu: Grzegorz napisał(a):
          >W obecnym czasie sprawdza się
          > najlepszych, a oni za takich uchodzą na rynku developerów.

No w porownaniu do JWC i DD to może i są trochę lepsi.
          Ale to o niczym nie świadczy, nie wiązałbym z tym większych nadziei.
          Zbudować jak najtaniej, sprzedać jak najdrożej to ich motto i tyle.
          • Gość: Grzegorz Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.acn.waw.pl 02.01.09, 23:53
            Dzięki Zenku. Chętnie poczytam również opinie innych osób, które miały styczność z Ronsonem na okoliczność tej inwestycji.
        • maja73 Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? 24.02.09, 20:16
          U koleżanki na Ochocie ściany pękają na 5 mm, na dole ryczy fitness nie
          wyciszony przez Ronsona, wspólnota już wymieniała piony od wody, wszystko
          zbudowane "w dolnej granicy normy". Po zakupie mieszkania nikt nie odbierze od
          ciebie telefonu. Patrzę na to ze zgrozą... jedyne, co ładne to płytki z marmury,
          taki tani blichtr... Powodzenia!

Maja
    • Gość: klientka Re: budowa wre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 10:22
      Do zainteresowanych:
      Budowa idzie pełna parą, robotnicy uwijają się, juz wyszli z ziemi,
      oby tak dalej. Super lokalizacja i cena też ok. jak tę okolicę.
      Pozdrawiam. Przyszła mieszkanka.
      • Gość: simonR Re: budowa wre IP: 91.189.74.* 11.03.09, 21:13
        a jaka cena teraz. Bo ja sprzedałem 55m2 w budynku wybudowanym przez
        Wersal Podlaski za 9700m2. mieszkanie wykończone-rok budowy
        2008.zamierzam cos kupic ale chyba poczekam bo wiecej niz 8tyś/m2 za
        stan deweloperski nie zapłace Ronsonowi.
      • jostel Re: budowa wre 13.03.09, 08:09
        9700 to cena ok? pusty śmiech mnie ogarnia
        • Gość: dragon Re: budowa wre IP: *.chello.pl 13.03.09, 18:44
          A czy nie planują tuż obok wschodniej obwodnicy Warszawy, niby miała
          być w tunelu, ale jak będzie niewiadomo, zastanawiam się też czy nie
          zwiększy się ruch na KEN i Rosoła w związku z dojazdami z obwodnicy.
          • Gość: Anna Re: budowa wre IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:20
            Przecież to zupełnie w innym miejscu. Nautica buduje się przy Stryjeńskich.
            • Gość: Piotr Re: budowa wre IP: *.aster.pl 19.03.09, 18:26
              Ceny jak na te okolicę baaaardzo atrakcyjne:).
            • Gość: alamakota Re: budowa wre IP: *.kalisz.mm.pl 21.04.09, 09:25
              z tego co wiem przy bloku ma przebiegac przedluzenie ul.Przy
              Bazantarni sama kupilam tam mieszkanie i z przerazeniem czytam
              niektore posty o Ronsonie.Mam nadzieje ze z ta inwestycja nie bedzie
              tyle problemow Pozdrawiam sasiadow :)
              • Gość: zadowolony klient Re: budowa wre IP: *.netia.com.pl 21.04.09, 12:56
                to bardzo dobra inwestycja, ronson to solidny deweloper. Cena jest
                bardzo atrakcyjne, jednym słowem - bardzo warte polecenia :)
                • Gość: gosia nautica jest super IP: *.netia.com.pl 21.04.09, 12:58
                  Ja kupiłam tam mieszkanko i jestem bardzo zadowolona ! przyjemnie
                  patrzeć jak powstaje nasz przyszły dom, pozdrawiam przyszłych
                  sąsiadów !!
                  ps
                  to bardzo dobra cena jak na ten standard i lokalizację !
                  • Gość: arek Re: nautica jest super IP: *.netia.com.pl 21.04.09, 13:00
                    Chyba masz rację gosiu, ja planuję właśnie zakup mieszkanka i chyba
                    się zdecyduję na Nautice, tym bardziej że znajomi już się
                    zdecydowali !!
                    ps
                    pozdrawiam przyszłom sąsiadkę !
                    • Gość: gość Re: nautica jest super IP: *.bull.com.pl 21.04.09, 13:54
                      Hmmm... A więc większość mieszkań dev sprzedaje swoim praconikom...
                      • Gość: tomo Re: nautica jest super IP: 198.28.69.* 12.05.09, 11:32
                        deweloperzy teraz cienko przędą co jak widać po powyższych wpisach
                        skutkuje tym,że oszczędzają na inwestowaniu w wykształconą i
                        doświadczoną kadrę :-)
                    • satorianus Re: nautica jest super 21.04.09, 14:06
                      Pozostaje się cieszyć, że pracownicy developerów są debilami i łatwo ich
                      zdemaskować.
                    • amoniak2 Re: nautica jest super 21.04.09, 14:08
                      Uprasza się pracowników Ronsona: arka i gosię żeby nie obrażali
                      inteligencji czytających.
                    • Gość: zawiedziony Re: nautica jest super IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.09, 17:14
                      Niestety.
                      Przed chwilom dzwonilem i dowiedzialem sie ze wszystkie mieszkania sa juz
                      sprzedane. ;)
                  • Gość: alamakota Re: nautica jest super IP: *.kalisz.mm.pl 23.04.09, 09:25
                    Trudno mi oceniac czy Nautica jest super? Dom jeszcze nie stoi a
                    mieszkania nie sa wykonczone.Inwestycja wydaje sie atrakcyjna jesli
                    chodzi o lokalizacje.Moim zdaniem to najciekawsza oferta na obecna
                    chwile na Kabatach(?)

Ktos moze zna ta inwestycje ?

komers.net.pl/ustronie/index.html
                    • Gość: Aneta Re: nautica jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 17:23
                      Witam.
                      Kupiliśmy mieszkanie w budynku I od lasu. Już mamy swoje "piętro";).
                      Osobiście uważam, że dobrze zrobiliśmy. Teraz pozostaje czekać. Mam
                      nadzieję, że wszystko będzie ok. Podlągamy inwestycję, jeżdząć obok
                      na rowerze. Myślę,że budowa dobrze idzie, oby tak dalej. Pozdrawiam
                      przyszłych sąsiadów.
                      • Gość: sasiadka Re: nautica jest super IP: *.chello.pl 23.04.09, 20:46
                        drogo, zbyt drogo. To po pierwsze. Po drugie sasiedzi beda zagladali w okna. Za
                        te cene nie warto. Swego czasu rzucili sie wszyscy na te mieszkania, potem
                        porezygnowali. Trzeba czekac, az stanieje.
                    • Gość: alamakota Re: nautica jest super IP: *.kalisz.mm.pl 24.04.09, 09:00
                      Jak na razie sa do kupienia jeszcze mieszkania po tej stronie co
                      jeszcze nie ma zadnej innej inwestycji.Co do bliskosci sasiadow to
                      zapraszam do dewelopera Rogoski na al.Wilanowskie tam dopiero sa
                      blisko wybudowane budynki.Odleglosc Ronsona od sasiedniego budynku
                      nie jest az taka mala.To sa minusy mieszkania na blokowisku.Co do
                      ceny,to watpie zeby jakos drastycznie spadaly to przeciez
                      p.......... Warszawka ;)
                      • pan_i_wladca_mx Re: nautica jest super 24.04.09, 09:29
                        Gość portalu: alamakota napisał(a):
                        to przeciez
                        > p.......... Warszawka ;)

IP: *.kalisz.mm.pl

naprawde nie ma ustawowego obowiazku mieszkania w Warszawie
                        • Gość: alamakota do pan_i_wladca_mx☺ IP: *.kalisz.mm.pl 24.04.09, 10:43
                          Chodzi o to ze w Warszawie sa kosmiczne ceny ale to przeciez stolica
                          Ma Pan racje nie trzeba mieszkac w Wawie i mnie sie tam z pewnoscia
                          nie spieszy. Jesli chcialabym napisac skad pisze z pewnoscia Pana
                          bym poinformowala na maila, a nie na forum publicznym.Wystarczylo
                          kulturalnie zapytac. A Pan z pewnoscia rodowity Warszawiak ;)
                          • Gość: zadowolona Re: do pan_i_wladca_mx IP: *.catv.net.pl 28.04.09, 10:31
                            Ja jestem zadowolona z Nauticy. Ceny - jak na Kabaty - w normie. A
                            inwestycja cały czas idzie do przodu, robotnicy uwijają
                            się, wożę codziennie tamtedy dziecko do przedszkola i widze postepy
                            Brawo. Oby do wiosny:) Pozdrawiam przyszłych sasiadów.
                            • Gość: aagol2009 Re: do pan_i_wladca_mx IP: *.messagelabs.net 08.05.09, 13:46
                              witam wszystkich sasiadow.
                              my tez kupilismy mieszkanie w Nautica i powiem szczerze, ze jestesmy
                              bardzo zadowoleni. budowa idzie sprawnie, bardzo szybko pojawiaja
                              sie kolejne pietra.
                              ostatnio nawet udalo nam sie wejsc do srodka i zrobic pare zdjec.
                              mam nadzieje,ze z reszta sasiadow uda nam sie nawiazac jak
                              najszybciej kontakt.
                              pozdrawiam
                              • Gość: sasiad Re: do pan_i_wladca_mx IP: *.chello.pl 11.05.09, 22:30
                                Ja tez jestem zadowolony. Placa 1 zl za dobry wpis o tej inwestycji
                              • Gość: d Re: do pan_i_wladca_mx IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 10:39
                                Gdzie można się zgłosić, aby dostawać kasę za pozytywne wpisy? Mam netię, więc
                                mam wiele numerów IP.
                                • Gość: asik Re: do pan_i_wladca_mx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:00
                                  Ja tez sie ciesze. Pozdrawiam.
                                • Gość: sasiad Re: do pan_i_wladca_mx IP: *.chello.pl 13.05.09, 21:03
                                  do ronsona oczywiscie lub ich agencji reklamowej
                            • Gość: tomo Re: do pan_i_wladca_mx IP: 198.28.69.* 12.05.09, 11:34
                              A to ciekawe ...
                              jak można być zadowolonym z czegoś czego jeszcze nie ma ?
                              • Gość: zadowolona Re: do pan_i_wladca_mx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 10:08
                                A co w tym dziwnego? Codziennie widze, ze budynki rosną, pracownicy
                                sie uwijają i jest szansa, ze zdążą na czas, czyli na wiosnę, będe
                                się wprowadzac do nowego mieszkania, z ktorego bede miala widok na
                                las:)Ja jestem zadowolona. Czekalam na te inwestycje długo i się
                                ciesze, czy ktoś może mi tego zabronić?
    • Gość: gosc do zadowolona :) IP: *.kalisz.mm.pl 19.05.09, 11:50
      jesli Pani tak czesto widzi ta inwestycje, prosze czasami napisac
      jak daleko sa posuniete prace na budowie.

Ktore pietro teraz koncza? Chodzi o ta czesc oddawana wiosna

Pozdrawiam sasiad
      • asia_mat Widok na Nauticę 23.05.09, 14:15
        Witajcie,
        też szukam mieszkania i tak trafiłam na to forum. Od paru lat mieszkam w budynku
        Vita Park, tym białym 4-piętrowcu sąsiadującym z inwestycją Ronsona. Budowa trwa
        od początku grudnia i mniej więcej od tego czasu codziennie oprócz niedziel od 7
        do 17-21 (w zależności od tego co robią, czy np. akurat wylewają beton) chcąc
        nie chcąc można posłuchać masakrycznych ;) odgłosów z budowy, z czego mieszkańcy
        oczywiście nie są szczęśliwi, no ale wiem, że budować bez walenia, łupania czy
        wiercenia raczej się nie da.

Mieszkam na 4. piętrze, więc widzę wszystko :) co się dzieje na budowie. I tak
        np. w zimie beton wylewany był przy -20 stopniach (nie wiem, czy to oznacza, że
        po pierwszej zimie ściany pękną czy może wręcz przeciwnie, dzięki nowoczesnej
        technice przetrwają stulecia).

Ponieważ sama szukam mieszkania (niestety, ze względu na ceny raczej nie na
        Kabatach, bo szukam dużego) więc wiem ,jakie to trudne, czasochłonne i jak łatwo
        o wpadkę i kupno jakiegoś badziewia. Ale jeśli macie jakieś pytania do
        mimowolnego podglądacza budowy to mogę służyć odpowiedzią :)

Aśka
      • Gość: zadowolona Re: do zadowolona :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 11:04
        Budynek pierwszy od lasu ma już wszystkie piętra, nie ma jeszcze
        okien, drugiemu natomiast rosną 2 ostatnie kondygnacje.
        Myslę, że za ok. 2 miesiace będzie zamknięty stan surowy.
        Pozdrawiam.
        • ktosco Co slychac na budowie? 13.07.09, 18:09
          Prosze o jakies informacje co dzieje sie na budowie? Moze w I etapie
          wstawiaja juz okna? :)
          • Gość: XXX Re: Co slychac na budowie? IP: *.chello.pl 21.07.09, 19:22
            Na 60 m2 udało sie zejśc nieco ponizej 9 000 PLN za metr do tego obniżka na garażu oraz komórce. Czy komuś udało się taniej?
            • Gość: sinai Re: Co slychac na budowie? IP: *.trinitycs.com 22.07.09, 11:48
              Nie da się jednoznacznie tego ocenić i porównać z innymi cenami
              mieszkań w tej inwestycji. Wiele zależy od tego jakie mieszkanie
              kupiłeś i jaki masz harmonogram wpłat.

Jesli np. kupiłeś mieszkanie w II etapie bliżej Stryjeńskich (czyli
              głośniejsze) i w dodatku większość ceny musisz zapłacić w tym roku,
              to powiedziałbym że 9tys/metr to żaden interes.

A jeśli masz mieszkanie w I etapie i w dodatku nie musisz za wiele
              wpłacać przed 2010 to 9tys./metr to super cena.

Pozdrawiam.
              • Gość: XXX Re: Co slychac na budowie? IP: *.chello.pl 30.07.09, 23:59
                Mieszkanie w etapie II do stryjeńskich jeszcze dwie klatki przed moją ,niestety etap I już sprzedany :(
                Wpłata 50/50 ,w transzach 2009/2010 metraż do 60 m2.
                Może ktoś sie podzieli ceną ,łóatwiej będzie negocjowa z takiej pozycji.
                • Gość: sinai Re: Co slychac na budowie? IP: *.rev.snt.net.pl 03.08.09, 17:40
                  czyli pewnie w klatce C kupiłeś. W takim razie 9tys. za metr to
                  niezła cena moim zdaniem
            • Gość: asdf Re: Co slychac na budowie? IP: *.aster.pl 31.07.09, 02:42
              Drogo, na rynku wtórnym kupisz w podobnej cenie, bliżej metra i w nie tak gęstej
              zabudowie.
          • Gość: zadowolona Re: Co slychac na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 17:31
            W I etapie okna wstawione, nie wiem czy wszędzie. Niedawno były dni
            otwarte z grilem i można było zwiedzić mieszkanie. Z bliska wygląda
            na na solidną robotę:) i szybko idzie. Rozmawiałam z jednym z
            wykonawców i powiedział, że oddadzą w terminie. Aby do wiosny:)
            Pozdrawiam.
            • Gość: XXX Re: Co slychac na budowie? IP: *.nordeabank.pl 01.08.09, 18:21
              Za mała kameralną inwestycje nie jest aż tak źle , molochy typu
              Yuniversal przy metrze są tańsze ,aczkolwiek nie zawsze ,jeden agent
              sprzedawał stan developerski po 10 500 z balkonem na KEN:)W bloku
              masz 800 mieszkań a nie 140 i mieszkasz w plombie... za 7800 można
              już GEmini

Na 60 m2 jaki rabat można dostać w II etapie klatka B lub C , da
              sie wynegocjować powyżej standardu 8% ?
              Męczę Was ,ale próbuje dalej drążyć temat z Ronsonem ...
    • Gość: babalaga Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.aster.pl 06.09.09, 20:47
      no a czy ktoś z Państwa sprawdzał co bedzie obok czy tak kupuje się
      dla samego budynku. obok będzie droga dojazdowa dla osiedli na
      wełnianej ul . Guźca. do tego na przeciwko będzie budował Edbud.
      będzie to budynek czterokondygnacyjny biurowiec do tego chyba 2-4
      bloków po 16 mieszkan i kilka segmentów.. czyli widok dla etapu II
      nieciekawy
      • Gość: sinai Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.trinitycs.com 07.09.09, 13:27
        Jeśli chce się mieszkać na Ursynowie blisko lasu i metra to albo już
        jest wszystko zabudowane wokoło albo zawsze ktoś "naprzeciwko będzie
        budował". Ta część Ursynowa za 5-10 zmieni się nie do poznania.

Więc to że Edbud za jakiś czas (parę lat) coś postawi obok Nautiki
        (z mojej wiedzy będą to segmenty) nie stanowi problemu (zwłaszcza że
        żadnych decyzji jeszcze nie ma a Edbud posiada działki w innych
        miejscach i w kryzysie na pewno nie bedzie otwierał kilku nowych
        inwestycji naraz). Poza tym jeśli już, Edbud to rzetelna firma, a
        nie jakaś np. Spółdzielnia, która wystawiłaby obok grzmota na
        kilkaset meiszkań.

P.S. Nie rozumiem też dlaczego ma to być "problem" II etapu? Może
        się mylę ale działka Edbudu jest tak samo przy II jak i przy I
        etapie (nawet powiedziałbym że bardziej przy I).
      • Gość: Trola Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.aster.pl 22.10.09, 01:09
        Pewnie to niewiele zmienia, ale... Edbud nie kupił nawet działek na
        budowę osiedli. Rzeczywiście, na jednych targach mieszkaniowych
        mieli nawet ulotki z planami osiedla, zbierali rezerwacje, mówili,
        ile będzie kosztować dom na tym osiedlu, itp. Tymczasem byli w
        trakcie dogadywania się z właścicielem sprzedaży działki i się nie
        dogadali. Osoby, które czekają na inwestycję Edbudu - trochę jeszcze
        poczekają (a najpewniej wcale nie Edbud tam będzie budował).
        • tommen Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? 22.10.09, 16:09
          Inwestycjami Edbudu to bym się w najbliższym czasie specjalnie nie
          martwił - na razie są w takim dołku finansowym,że będzie dobrze jak
          powykańczają rozpoczęte inwestycje i nie padną.
    • Gość: babalaga Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.aster.pl 08.09.09, 18:29
      bo na lini I etapu można juz budowac tylko 2 pietra a wczesniej 4
      kondygnacje. z planów wynika tj napisalam wyzej. od przepompowni i
      ulcy biurowiec a dlaej bloczki i segmenty. inny widok bedzie dla
      posiadaczy mieszkan II etapu. teraz las i przestrzen - potem budynki
      • lenka_5 Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? 25.10.09, 22:18
        a jak teraz sprzedają się mieszkania w Nautice?i czy za 9500?
        • Gość: sinai Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.rev.snt.net.pl 28.10.09, 14:31
          Chyba nieźle idą te mieszkania, prawie 60% mieszkań sprzedanych, z
          czego 75% w I etapie który oddają na wiosnę.

Co do cen, trudno powiedzieć - teoretycznie powinno być trochę
          taniej niż rok temu. Z drugiej strony rynek się trochę odbił, no i
          mieszkania można już pokazywać potencjalnym kyupcom, to co innego
          pokazywanie planów i dziury w ziemi. Mimo to myślę,że ciągle można
          ostro negocjować.
    • ktosco Co sie dzieje na budowie? 27.11.09, 21:37
      Stan surowy od wrzesnia a jak teraz sprawa wyglada?Prace posuwaja
      sie do przodzu?
      • Gość: jammer Re: Co sie dzieje na budowie? IP: 212.160.172.* 01.12.09, 13:43
        Stan się zmienia bardzo dynamicznie. Oczywiście budynki są już od dawna
        zamknięte. Elewacja, przynajmniej ta widoczna od Stryjeńskich, już wygląda
        bardzo ładnie, tak jak na projekcie (pomijając ogromne siatki reklamowe).

Co do cen to nie dostałam "na dzień dobry" propozycji zniżki takiej, o której
        mówił ten watek na początku, czyli 8%. Sprawiają wrażenie pewnych co do wartości
        mieszkań i łatwości z jaką przyjdzie im sprzedaż to co zostało bo zniżki
        proponowane wcale nie wydaja się duże. Tym bardziej, ze nie mówię o najtańszym
        mieszkaniu w tej inwestycji.
      • Gość: tricon Re: Co sie dzieje na budowie? IP: *.aster.pl 10.12.09, 19:44
        wykanczaja mieszkania w srodku, w budynku od lasu sa zrobione instalacje
        elektryczne, koncza wod-kan i klada tynki.
        niestety wejsc na wykonczenie bedzie mozna dopiero pewnie w czerwcu bo
        zdecydowali sie zglosic oba budynki naraz do odbioru technicznego wiec
        wiosna juz nieaktualna.
        • ktosco do tricon 16.12.09, 09:26
          Skad masz te informacje "zdecydowali sie zglosic oba budynki naraz
          do odbioru technicznego wiec
          wiosna juz nieaktualna" Ekipe remontowa zamawia sie wiele miesiecy
          wczesniej,wiec z pewnoscia wiekszosc lokatorow z I etapu juz
          zarezerwowala terminy remontu(?)Jesli bedzie tak jak piszesz to
          bedzie niezle zamieszanie.A moze oba etapy oddadza wiosna?
          • babalaga Re: do tricon 17.12.09, 20:19
            widzę, ze wypowiadają się tu mąciciele, którzy źle zrozumieli
            komunikat. obydwa bydynki zostaną oddane technicznie pod koniec
            lutego ale w etapie II do mieszkania beda możliwe dopiero w czerwcu.

ja mam inna sprawę. elewacja jest biała a miała być kremowa. Biała
            oznacza widoczne zacieki i brudne plamy po ok 5 latach mieszkania. W
            Ronsonie mają to głęboko bo powiedzieli mi e tak zdecydowali. czyli
            taniej. będę w tej sprawie pisać skargę. czy ktoś się chce dołączyć?
            trzeba front właścicieli zrobic bo inaczej nas oszukają. bardzo
            jestem zawiedziona ich postawą. syf
            • Gość: aga.wa10 Re: do tricon IP: *.acn.waw.pl 17.12.09, 20:47
              Zgadzam się, że biała elewacja to porażka i też byłam przekonana (z
              wizualizacji), że będzie kremowa. Ale nie tylko po elewacji widać, że tną koszty
              kosztem klientów :-(
          • ktosco Re: do tricon 17.12.09, 21:41
            Tak sasiedzi trzeba sie juz laczyc :) i wspolnymi silami walczyc o
            swoje.Moze wiecej osob przylaczy sie do tej sprawy z elewacja?
    • Gość: smiech tylko idiota kupuje u Ronsona IP: *.centertel.pl 17.12.09, 22:19
      standard "sredni plus", a cena jak za standard "wyzszy" - za to samo
      co u innego dewelopera placi sie o 20-50% wiecej. szkoda czasu i
      pieniedzy ... to taki JW CONSTRUCTION dla nieswiadomych. Tak jak DD -
      ceny zawyzone o 20-50% w stosunku do tego co mozna kupoic w tym
      samym standardzie u konkurencji. Chlopcy z Ronsona i ich klienci
      chyba w ogole nie ogladaja tego, co ma do zaoferowania konkurencja.
      Imaginarium totalny syf, a cena z kosmosu (no chyba ze placi sie za
      bloto i komary), Nautica - qrwa - kto projektowal te mieszkania i to
      poza Wawa bo Ursynow jednak trudno zaliczyc do Wawy - to juz raczej
      Piaseczno z metrem, domy ...qrwa jak to zobaczylem to malo nie
      peklem ze smiechu, jak takie cos moze kosztowac 1 mln skoro u
      konkurencji za te cene (lub 200-500 tys wiecej) dostaje cos w
      nieporownywalnie wyzszym standardzie i nieporownywalnie wyzszej
      jakosci
      • Gość: kasia Re: tylko idiota kupuje u Ronsona IP: 192.156.102.* 17.12.09, 23:27
        poważnie zastanawiam się nad zakupem lokalu w nautice, oglądałam już
        mieszkanie, z kim tak naprawdę rozmawia się o warunkach umowy?czasem
        odnosze wrażenie że u dewelopera trudno uzyskać najprostsze
        informacje
        • ktosco do kasia 18.12.09, 09:46
          prosze podac swojego maila
          • Gość: babalaga Re: do kasia IP: 188.33.74.* 18.12.09, 19:15
            witam,

Dziękuję za posty. Okazało się, ze już jesteśmy fajną wspólnotą, a
            przynajmniej skuteczną ;-)
            Wczoraj była na budowie i zapytałam o kolor elewacji pewna, że
            potwierdzą, iż będzie jeszcze kolor. Byłam bardzo zdumiona, gdy
            poinformowano mnie, że były 2 opcje i wybrano białą.
            No ale wiadomo, może Pani na budowie nie była do końca
            poinformowana, więc zadzwoniłam na Magazynową. Tam recepcjonistka
            powiedziała, że sprawdzi i oddzwoni. Oddzwoniła i powiedziała
            "białe" i jak chcę to mogę pismo napisać, ale ona nie wie do kogo
            itd.
            No wiec napisałam o swoim niezdowoleniu do pani która przygotowywała
            nam umowę długi meil. zawarłam prośbę o nazwisko decydenta gdyż będę
            pisać oficjalne pismo.
            i co się okazało? Pani dzisiaj zadzwoniła, że Ronson zmienił już
            zdanie i jednak zrobią kolorową elewację. Dziś na budowie była jakaś
            inspekcja techniczna i jednak postanowili zrobić kolor.
            Wniosek prosty:
            1 pracownicy są nie doinformowani
            2 mozna sobie pisać listy
            3 moze jednak zadziałała nasza mała wspólnota i to forum

Podaję meila, gdyby Ronson jeszcze raz zmienił zdanie. Pozdrawiam
            • Gość: aga.wa10 Re: do kasia IP: *.acn.waw.pl 18.12.09, 20:09
              To już jest nas dwie, które mamy dowód w postaci maila, że mają zrobić docelowy
              kolor elewacji :-) Ja również interweniowałam mailowo. Za co się teraz
              zabieramy? ;-)
            • Gość: nowa Re: do kasia IP: 109.243.29.* 09.01.10, 13:46
              oczywiście warto walczyć, choć nie wiem czy dla dewelopera nasza opinia ma
              jakieś znaczenie. z pewnością chcą jak najwięcej po kosztach robić, ale w sumie
              dobrze że zdecydowali się na zmianę tego koloru. dobrze też że reagują na te
              listy, że nie są w próżnię, to mi się podoba. czy ktoś ma informacje, kto bedzie
              zarządzał od początku i jaki moze być czynsz?
          • ktosco kolor elewacji.. 30.12.09, 08:57
            My w tej sprawie rozmawialismy z 3 trzema osobami(niestety nie mamy
            zadnego potwierdzenia mailowego) z Ronsona (28.12),z jedna
            dowodzadza budowa.Wszystkie osoby powiedzialy ze na wiosne bedzie
            kolor elewacji taki jak na projekcie.Co nam sie nie spodobalo to
            kolor plytek na klatach taki szaro bury,szkoda ze nie sa w takich
            kolorach jak ten kamien na zewnatrz.Plytki sa polozone w wiekszosci
            juz klatek.Nie wiem po, co uwazam,ze sa bardzo niszczone poniewaz
            na wszystkich pietrach trwaja jeszcze prace remontowe i plytki sa
            zasypane doslownie wszystkim nie wiem czym oni to beda czyscic?
            • Gość: aga.wa10 Re: kolor elewacji.. IP: *.acn.waw.pl 30.12.09, 22:51
              Też widziałam położone płytki na klatkach i też nie są w moim guście. To mogę
              jednak przeżyć, ale już to, że są zapaskudzone i niszczone wszystkim co się da
              już mi się w głowie nie mieści. To samo zresztą dzieje się z drzwiami na
              klatkach schodowych. Nie wspomnę już o oknach w mieszkaniach. Również nie
              wyglądają najlepiej. Mam wrażenie, że nikt nad niczym nie ma kontroli, a
              deweloperowi nie zależy na satysfakcji i zadowoleniu klienta :-(
              • ktosco Re: kolor elewacji.. 03.01.10, 20:11
                Jestem tego samego zdania.Plytki sa bardzo niszczone jestem ciekawa
                jak to bedzie wygladalo przy odbiorze??Dlaczego tak szybko wzieli
                sie za klatki ?? dlaczego sa tam juz wprawione drzwi odzielajace
                klatke schodowa od korytarzy?? wszystko jest niszczone, to co
                powinni wprawic na koncu juz pozakladali. Tylko to juz nie Ronson
                tylko firma ,ktora wynajeli do wykonczenia budynku.Nie ma jeszcze
                balustrad od balkonow, a wzieli sie za wykanczanie klatek a przeciez
                w mieszkaniach tez jeszcze nie ma zadnych remontow brrrrrrrr kto tam
                pilnuje jakiegos porzadku w tych pracach???
                • Gość: aga.wa10 Re: kolor elewacji.. IP: *.acn.waw.pl 03.01.10, 22:02
                  Wygląda na to, że nikt tam nie pilnuje porzadku. Trzeba się zjednoczyć i wymóc
                  na deweloperze (skoro sam się do tego nie poczuwa) dopilnowanie zarówno
                  właściwej kolejności, jak i jakości wykonywanych prac. Jeśli ktoś nie był na
                  budowie, to zachęcam do umówienia się z pracownikiem Ronsona i sprawdzenia na
                  własne oczy co się tam dzieje. Czy ktoś się orientuje, czy mamy wpływ na odbiór
                  klatek schodowych?
      • rarely nie pisz wiecej po wodce 18.12.09, 15:09
        standard "sredni plus", a cena jak za standard "wyzszy" - za to samo
        > co u innego dewelopera placi sie o 20-50% wiecej. szkoda czasu i
        > pieniedzy ... to taki JW CONSTRUCTION dla nieswiadomych. Tak jak DD
        -
        > ceny zawyzone o 20-50% w stosunku do tego co mozna kupoic w tym
        > samym standardzie u konkurencji. Chlopcy z Ronsona i ich klienci
        > chyba w ogole nie ogladaja tego, co ma do zaoferowania konkurencja.
        > Imaginarium totalny syf, a cena z kosmosu (no chyba ze placi sie za
        > bloto i komary), Nautica - qrwa - kto projektowal te mieszkania i
        to
        > poza Wawa bo Ursynow jednak trudno zaliczyc do Wawy - to juz raczej
        > Piaseczno z metrem, domy ...qrwa jak to zobaczylem to malo nie
        > peklem ze smiechu, jak takie cos moze kosztowac 1 mln skoro u
        > konkurencji za te cene (lub 200-500 tys wiecej) dostaje cos w
        > nieporownywalnie wyzszym standardzie i nieporownywalnie wyzszej
        > jakosci

• Gość: sinai Re: tylko idiota kupuje u Ronsona IP: *.trinitycs.com 18.12.09, 15:09
        Nie no, to gruba przesada co piszesz (1) zobacz jaki jest standard
        tego co Ronson zrobił do tej pory - przecież to niebo a ziemia w
        porównaniu z DD czy JWD - jak można to w ogóle porównywać??(2) co Ci
        się nie podoba w projektach mieszkań? jakieś konkrety? bo jak dla
        mnie jest w miarę OK z tym (3)Ursynów to Piaseczno? próbowałeś
        kiedyś wyjechać do centrum z obu tych miejsc w godzinach szczytu?
        jeśli nie, to spróbuj - poczujesz różnicę (4) napisz proszę
        konkretnie co takiego fantastycznego, lepszego od Nautiki można
        kupić za 1mln - może część Klientów Ronsona szybciutko wypowie umowy
        i pójdzie za Twoją radą inwestując w coś innego :)?

Żeby była jasność - mnie też się bardzo nie podoba że Ronson
        oszczędza na farbie, pozostawiając białe ściany. Jestem mocno
        zawiedziony. Te wszystkie dodatki drewniane na białym dużo gorzej
        wyglądają, w ogóle osiedle będzie dużo gorzej wyglądać. Cóż, oby nie
        rezygnowali z innych "obiecanych" rzeczy.
      • Gość: jefferson Re: tylko idiota kupuje u Ronsona IP: 94.254.217.* 18.12.09, 19:54
        porównujesz 1 mln (czyli w Nautice 100-110 metrów) z konkurencją za
        0,2 mln, czyli 1800 zł za metr. Nie wiem jaką konkurencję masz na
        myśli, ale za tyle to mieszkania kupisz w wielkiej płycie w mieście
        typu Łomża, Ostrołęka czy Suwałki.
        co ma do zaoferowania konkurencja? mrówkowce przy głównych trasach.
        • Gość: babalaga Re: tylko idiota kupuje u Ronsona IP: 94.254.217.* 18.12.09, 20:06
          do powyższego posta dodam obiecany adres agniesz@gmail.com
          • Gość: alamakota kilka informacji o inwestycji EDBUD IP: *.kalisz.mm.pl 27.12.09, 17:22
            Prosze tu artykuly o planowanych inwestycjach w rejonie budowy
            Ronsona

z 2008
            mojursynow.gazeta.pl/mojursynow/1,89342,5229305.html
            z 2009
            mojursynow.gazeta.pl/mojursynow/1,89342,6298235,Nie_bedzie_osiedla_domkow_przy_Guzca.html
    • Gość: Marjola Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: 89.18.180.* 27.12.09, 20:12
      Do końca roku jest promocja 6000 pln za m2 na wybranych lokalach.
      • Gość: katja Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.aster.pl 30.12.09, 19:37
        Skąd ta informacja? Na ich stronie nie widzę. Może w Gemini również?
        Pozdrawiam
    • Gość: smiech Ronson - szkoda pieniedzy - wyjasniam IP: *.centertel.pl 30.12.09, 23:55
      Majac na uwadze posty i lekkie oburzenie niektorych osob wyjasniam
      moja opinie o Ronsonie: 1/DZIADOWSKI I CHCIWY DEWLOPER - jak
      wiekszosc i to akurat nie podlega dyskusji :))) smiac mi sie chcialo
      jak w hossie skakali z cenami mieszkan - powiedzialem ze kupno
      mieszkania to nie pchli targ i cena nie powinna sie zmieniac z dnia
      na dzien bo jezeli tak sie dzieje to znaczy, ze deweloper robi
      klienta w balona 2/Wydaje sie wam, ze luksus buduje ??? wstawic na
      elewacji pare plytek z kamienia to zaden wydatek i zaden luksus -
      budynek Ronsona wyglada jak ubogi krewny przy lepszych budynkach na
      Wilanowie 3/ Cena z sufitu - placic 9-11 tys za Stryjenskich ???
      trzeba na glowe upasc. Mowicie ze to dobra cena jak na te
      lokalizacje - a jakaz to jest lokalizacja ??? Kabaty - wolne zarty
      nie sa warte nawet 8 tys, przynajmniej dla mnie. Metro i las kabacki
      to nie wszystko. Co do lasu kabackiego - wszystko pieknie to
      faktycznie wielka zaleta tyle tylko, ze jakos nie widze was
      biegnacych po robocie do lasu. Wszystkiego co potrzebujecie to w
      miare sympatyczne otoczenie, dostac sie szybko do roboty, wrocic
      szybko do domu, wyjsc na miasto tak aby wam sie chcialo, wyjsc na
      spacer w bezpieczne miejsce. Sorki ale jakos nie widze tego na
      Ursynowie i Kabatach - miasto macie tam dziwaczne, atrakcje
      dyskusyjne, o ile mozna jeszcze zaakceptowac dojazd metrem do
      fabryki to jakos nie bardzo widze jezdzacych was wieczorkiem metrem
      do knajpy i teatru. W wawie macie kilka zdecydownie lepszych
      lokalizacji - w moim odczuciu najlepsze to Forty Bema (choc jakosc
      wizualna inwestycji jest do d... - deweloperzy zmarnowali ten
      rejon) - pozostalosci lasu ladnie zagospodarowane - wychodzicie z
      domu i za 1-2 minuty jestescie w lesie/parku. Dojazd do centrum w
      szczycie to 20-30 min, poza szczytem 10 - to dla metra nieosigalne
      (moze w godzinach szczytu tak o ile mieszka sie blisko stacji).
      Niezle sa tez okolice pol mokotowskich i parku skaryszewskiego,
      gdzie tez macie duze komplesky zieleni a zarazem jestescie w
      miescie. 4/ Rozklady pomieszczen czesto niezbyt przemyslane (ale to
      zmora wszystkich dweloperow) - szczytem fantazji i braku
      funkcjonalnosci sa domy budowane przez Ronsona, choc domy to brzmi
      dumnie - tu mam na mysli szeregowce i blizniaki. PONOWNIE CENA Z
      KOSMOSU podczas gdy za te same pieniadze lub taniej mozna kupic domy
      w Walendii, ktore sa o 2-3 polki wyzej jezeli chodzi o jakosc
      materialow, wykonanie i caloksztalt inwestycji niz to co robi
      Ronson. Wystarczy pojechac i sprawdzic. To kolejny przyklad tego, ze
      Ronson szuka idioty, ktory szybko sie napali a nie zobaczy co mozna
      kupic za te same pieniadze u konkurencji. RADA: zamiast podniecac
      sie co najmniej dyskusyjna inwestycja Ronsona i placic dziwaczne
      pieniadze za zwykly "standard +" proponuje sie rozejrzec w innych
      inwestycjach - jezeli myslicie o mieszkaniu w miescie to mimo
      wszystkich wad moze Wilanow - poki co wielka kicha, ale za 5-10 lat
      powinno byc niezle, a ceny jak sie czlowiek potarguje sa
      zdecydowanie lepsze niz u Ronsona a jakosc taka sama lub wyzsza (nie
      dotyczy wszystkich inwestycji - coraz wiecej tam tandety). Jezeli
      poza Wawa to zdecydowanie polecam Walendie - ja przymierzam sie do
      kupna domu w tej inwestycji, ale czekam na obwodnice i wybudowanie
      dalszych etapow inwestycji. Teraz jest tam gotowych ok 130 domow. No
      ale to moje rady. Wy i tak zrobicie tak jak bedziecie uwazali za
      stosowne. Ja wiem tylko tyle, ze za te inwestycje nie warto placic 9-
      11 tys, a nawet 8 (za 7 mozna brac) - po prostu szkoda pieniedzy.
      PS. Co do picia wodki ..... przykra niespodzianka - jestem jedynym
      Polakiem ktory nie pije :)))) byc moze dlatego patrze trzezwo na to,
      co proponuja deweloperzy, a nie podpalam sie do byle czego.
      • Gość: S Re: Ronson - szkoda pieniedzy - wyjasniam IP: *.chello.pl 02.01.10, 17:00
        dziwne, taki beznadziejny ten Ronson a się nim jednak interesowałeś,
        rozmawiałeś z deweloperem o cenach i w ogóle...

w odpowiedzi powiem tak: szukałem pół roku inwestycji z najlepszym
        stosunkiem cena/jakość na południu warszawy przy metrze i wybrałem
        Nauticę. czy to dobry wybór - nie wiem, przekonam się za jakiś czas.
        na razie - jeśli się zaskoczyłem - to pozytywnie bo przy osiedlu
        powstał niedawno park z oczkiem wodnym. będzie gdzie chodzić.

natomiast porównywanie ursynowa do fortów bema wydaje mi się dziwne,
        zwłaszcza w kontekście dojazdu do centrum dla ludzi pracujących w
        standardowych godzinach pracy. metro jest najszybsze i pewne, moi
        znajomi z fortów potrafią jechać ponad godzinę w jedną stronę.

a co do alternatywy w postaci miasteczka wilanów...po prostu no
        comments
        • Gość: aga.wa10 Re: Ronson - szkoda pieniedzy - wyjasniam IP: *.acn.waw.pl 02.01.10, 18:00
          Ja też, mimo niedociągnięć, które można wytknąć Ronsonowi, jestem zadowolona z
          lokalizacji, w której już niedługo przyjdzie mi (nam) mieszkać. Pobliski park
          wygląda ładnie nawet zimą :-)

P.S. Wszystkim Sąsiadom życzę w Nowym Roku sprawnych i szybkich odbiorów, worka
          z kasą bez dna i Sylwestra 2010 w nowym mieszkaniu :-)
          • Gość: dziennikarz Teraz jest promocja na ostatnie mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 10:36
            Z pewnego zrodla wiadomo ze warto sie pokazac w biurze sprzedazy.

Tylko trzeba dobrze negocjowac i pokazac chec do finalizacji transakcji.

ceny w okolicy 5300 i 10.000 upustu na miejsce parkingowe spokojnie mozna ugadac
            bo Ronsonowi zalezy na szybkim wyjsciu z inwestycji (to pewne info).

• Gość: S Re: Teraz jest promocja na ostatnie mieszkania IP: *.chello.pl 03.01.10, 17:18
              Panie "dziennikarzu", co Pana skusiło żeby tracić czas na ten post -
              pojąć nie mogę. "warto się pokazać" :)i "ceny w okolicy 5300". :)
              Dawno nie słyszałem podobnej bzdury.

Z tego typu "prowokacjami" proponuję przenieść się na fora dla
              nastolatków. Za 5,300/m2 to się w tej chwili sprzedaje mieszkania w
              legionowie czy pruszkowie. Nawet wilanowska pustynia chodzi po 6,500
              (jeśli mówimy oczywiście o standardzie zbliżonym do ronsona).

Wiem co mówię, bo sam negocjowałem z ronsonem i wiem w którym
              momencie negocjacji powiedzieli "stop".

• Gość: dziennikarz jutro premia za czujnosc, ale nie wiesz wszystkieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 00:24
                Na pewno kierownik biura sprzedazy pogratuluje czujnosci w monitorowaniu forum.

Ale, z drugiej strony zobaczysz jutro nowe dyspozycje i widelki cenowe.

Milego dnia jutro w pracy. dla klientow tez chyba nie bedzie zly, tylko musza
                skorzystac z promocji bo Ronson musi dokonac tych ruchow dla swojego dobra.
              • Gość: majer Re: Teraz jest promocja na ostatnie mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 18:25
                ale ci gul skoczyl

piekny przyklad tych co umoczyli w przewartosciowane mieszkania
                • Gość: Sinai Ronson IP: *.trinitycs.com 05.01.10, 17:46
                  Nie mam zamiaru nikogo przekonywać że Nautica jest fajną inwestycją.
                  Kupiłem tu mieszkanie i nie żałuję, choć wiadomo - wszystko wyjdzie
                  w praniu. Dla mnie nie do przecenienia jest infrastruktra Kabat, las
                  w pobliżu,nowy park/plac zabaw, metro 2 minuty autobusem (w szczycie
                  jeżdżą co chwilę, zarówno do stacji Natolin jak i Kabaty w dwie
                  strony).

W zasadzie szkoda że w bezpośredniej okolicy nie ma więcej podobnych
                  inwestycji - byłoby w czym wybierać a tak jest tylko Ronson.

I na koniec konkret. Otóż żeby kupić Nauticę musiałem sprzedać
                  mieszkanie w budynku obok, też na Stryjeńskich. Mieszkanie w 10
                  letnim bloku o dużo niższym standardzie. I za metr urządzonego
                  mieszkania dostałem mniej więcej tyle, ile zapłaciłem za metr
                  Ronsonowi. Nie czuję się więc poszkodowany ani też mieszkanie w
                  Ronsonie nie jest dla mnie przewartościowane.

Takie są realia. Mam nadzieję, że ta informacja jest dla
                  forumowiczów bardziej przydatna niż bredzenie typu "jak dla mnie
                  Nautica jest warta 3,5 tys. za metr".

• Gość: smiech Re: Ronson - szkoda pieniedzy - wyjasniam IP: *.centertel.pl 03.01.10, 12:04
          Hmm ... Szanowny Kolega chyba nie bardzo wie co mowi. Inwestycja
          Ronsona ma sie nijak do Fortow Bema. Mowi Pan, ze
          zafudndowali "park" z oczkiem wodnym ... prosze porownac to z duzym
          lasem/parkiem na Fortach i duza w miare przywoicie utrzymana fosa
          oraz setkami kaczek plywajacymi po niej. Tego sie nie da porownac.
          Godzina jazdy w jedna strone ??? Oj tu juz Pana zdrowo ponioslo :)))
          Proponuje spojrzec na mape - odleglosc z Fortow do centrum stanowi
          1/3 odleglosci z Nautici do centrum :) Co do czasu to chyba musze
          zmienic zegarek bo na moim to zawsze jest 20-30 min w godzinach
          szczytu i 10 poza albo nie umiem liczyc czasu :))) Jedyna wyzszosc
          Nautici nad Fortami to ladniejsza architektura budynku co nie
          podlega dyskusji - zreszta napisalem o tym, ze Forty zostaly
          zmarnowane przez deweloperow ze wzgledu na brak spojnosci i ogolnie
          przecietna architekture. Mozna bylo wybudowac piekne budynki
          wkomponowane w otoczenie a postawiono byle co. No ale ja patrze
          realnie i potrafie wskazac slabe punkty tego co mam.
        • Gość: sąsiadka Re: Ronson - szkoda pieniedzy - wyjasniam IP: *.acn.waw.pl 04.01.10, 22:45
          mieszkam w tej okolicy i na waszym miejscu 2 x dłużej zastanowiłabym
          się niż na fali euforii (że to Kabaty) umoczyłabym taką kasę w ta
          inwestycję.
          Ku przestrodze, dla tych co liczą na szybki dojazd do pracy na
          "standardową godzinę": stryjeńskich odpada, chyba że dacie sobie
          duży zapas czasowy na stanie w korku. Co do metra, to bardzo szybkim
          krokiem - co najmniej 10 minut.
          Jeziorko - nic specjalnego; jak nie ogrodzą, to dzieci z placyku
          zabaw będą się tam razem pluskały z kaczkami.
          Widok z okna za to imponujący i niepowtarzalny: do wyboru: ulica
          bądź pole kapusty, ewentualnie w okno sąsiada.
          Las? Żadna atrakcja - jak nie ma ciekawej pogody, to żadna
          przyjemność. Jak jest, to albo stratują Cię rowerzyści albo ludzie z
          psami. Już lepiej dojechać do Łazienek.

Sorki, ale to żadna rewelacja; nie jest to warte więcej niż 5000/m

• men1972 3500 PLN nic więcej !! 04.01.10, 22:56
            Biorąc pod uwagę otoczenie, dojazdy, wyceniam metr mieszkania tam na 3500 PLN.
            • Gość: sinai Re: 3500 PLN nic więcej !! IP: *.trinitycs.com 05.01.10, 09:54
              Psieje to forum. Kiedyś można było się czegoś ciekawego dowiedzieć.
              Po Świętach znajduję głównie debilne dywagacje, czy metr kwadratowy
              w Ronsonoe powinien kosztować 5 tys. czy 3,5 tys. za metr.

Czy wszyscy którzy udzielają się na tym forum a nie są
              zainteresowani kupnem mieszkania w Nautice (bo za drogo, bo do metra
              za daleko, bo pogoda kiepska żeby do lasu iść) nie mogliby swoich
              bzdur wypisywać gdzie indziej?
              • ktosco Popieram... 05.01.10, 13:39
                Skoro wszystko jest takie beeeeee w tej inwestycji to dlaczego tak
                szybko sprzedala sie wiekszosc mieszkan?Tam chociaz jest w czym
                wybierac gdzie isc na spacer.Mnie nie przeszkadza 10 min. do
                metra.Mieszkalem na Ursusie wiec mam porownanie.Dla mnie z pewnoscia
                Kabaty sa lepsza lokalizacja.

Nie wierze ze ceny spadly do 6 tys.Zwlasza ze przed Sylwestrem bylem
                w biurze i pytalem o ceny.
                • Gość: aga.wa10 Re: Popieram... IP: *.acn.waw.pl 05.01.10, 18:18
                  Może znajdzie się chętny (obcykany w temacie) i założy forum dla przyszłych
                  mieszkańców osiedla Nautica? Można byłoby prowadzić sensowne rozmowy i dzielić
                  się spostrzeżeniami bez uczestnictwa osób, które nie są zainteresowane niczym
                  innym tylko leczeniem się ze swoich kompleksów.

Uważam, że powinniśmy wymieniać się wątpliwościami i brać sprawy w swoje ręce
                  (to co dzieje się na budowie warte jest naszej kontroli). Na prawdę szkoda
                  naszych pieniędzy, żeby akceptować fuszerkę i potem martwić się, jak naprawić
                  usterki.
                  • Gość: lokal a34 Re: Popieram... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 18:49
                    popieram jak najbardziej

przeciez nie bedziemy tutaj dyskutowac o tym czy moge trzymac buty na korytarzu
                    bo sie sasiadowi nie podoba i mu smierdza. po co ci z kompleksem malego fiutak
                    maja uczesniczyc i obserwowac nasze dyskusje

a juz na pewno co do usterek - przeciez to obniza wartosc inwestycji kiedy plebs
                    czyta o takich sprawach.

ja znam sie na informatycje - moge sklecic takie forum za kilk adni jak ochlone
                    po powrocie z domu ze swiat.

Pozdrawiam
                    Egon
                    • Gość: aga.wa10 Re: Popieram...czekamy na nasze forum IP: *.acn.waw.pl 05.01.10, 20:32
                      Super :-)
                      • jefferson JEST FORUM - Mieszkańców 16.01.10, 21:18
                        jest forum.
                        forum.gazeta.pl/forum/f,95392,Nautica_Stryjenskich.html
                      • jefferson Re: Popieram...czekamy na nasze forum 16.01.10, 21:19
                        jest forum

• aga_wa1 Re: Popieram...czekamy na nasze forum 26.01.10, 22:56
                          jest forum nie ma mieszkańców..
                          ps. Ronson czyta chyba fora...;) na budowie było "wielkie coś" i ma się
                          zmienić..bałagan znaczy.....
                          • Gość: aga.wa10 Re: Popieram...czekamy na nasze forum IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 15:03
                            Mieszkańcy są, tylko czasem od internetu i komputera też trzeba odpocząć ;-)

Myślę, że im więcej przyszłych mieszkańców osiedla Nautica będzie siedzieć na
                            głowie Ronsonowi, doglądać tego co się dzieje na budowie, jakich materiałów
                            używają i jak wykonywane są prace, tym bardziej może Ronson będzie się z nami
                            liczył. A my nie będziemy mieć (albo będziemy mieć mniej) problemów w
                            przyszłości z najróżniejszymi usterkami. W końcu to co powstanie = nasze pieniądze.

Poza tym estetyczne osiedle i zadowoleni klienci to najlepsza reklama dla
                            dewelopera!
      • Gość: madziastan01 Ronson - szkoda pieniedzy - wyjasniam IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.06.10, 10:24
        Zgadzam się z opinią Gościa o pseudonimie 'Śmiech'. Ronson stara się uplasowań na górnej półce wśród mieszkań oferowanych na rynku, ale dość miernie mu to wychodzi! Np. NAUTICA - ceny z kosmosu, a cały luksus polega na położeniu kilku plastikowych płytek na elewacji !!! Zwykłe, potężne blokowisko (bo nazwanie osiedla na 150 mieszkań KAMERALNYM to szukanie jelenia! :). Wnętrza budynków - miernota, szare, brzydkie kafle na klatkach schodowych, wąskie i ciasne ciągi komunikacyjne, banalny i nieprzemyślany rozkład pomieszczeń w mieszkaniach, słowem - obiecują złote góry a efekt zerowy. Całą kasę chyba wydają na reklamę i niewiele zostaje już na budowę :):):) Mają być 'DUŻE, DREWNIANE OKNA' i SĄ - zgadza się, ale BALKONY NIE SĄ UCHYLNE !!! Żeby wywietrzyć salon w zimie trzeba otworzyć drzwi na ościerz !!! No tak - takie rozwiązanie jest znacznie TAŃSZE !!! Kolejny luksus to WIEELKI, OGROMNY zaciek na calutkim suficie w nowiutkim mieszkanku z antesolą - więc ostatnie piętra uwaga ! -> jak nie chcecie wstając z łóżka wsiadać na ponton :):):) Przed odbiorami mieszkania są 'picowane', chowają wszystkie wady, żeby nie było się czego przyczepić. Jak kupisz mieszkania - podpiszesz umowę przedwstępną i zapłacisz kasę -> to ZAPOMNIJ, ŻE WEJDZIESZ ZOBACZYĆ JESZCZE RAZ SWÓJ LOKAL !!! Zamykają drzwi na wiele miesięcy pod pretekstem, że mieszkanie jest sprzątane na odbiory :):):) I do tego jeszcze doliczając nieterminowość w realizacji (obiecują czerwiec, a nie wiadomo czy na sierpień się wyrobią) -> otrzymujemy cały profesjonalizm i high-standard RONSONA !!! :):):) Także polecam 100 razy się zastanowić, zanim się zdecydujecie - w tej cenie można już kupić prawdziwe apartamenty z widokiem, a nie klitę w blokowisku.
        • Gość: babalaga Re: Ronson - szkoda pieniedzy - wyjasniam IP: 188.33.235.* 04.06.10, 14:35
          Rozumiem zarzuty - tylko skąd ktoś wie o zaciekach jezeli a)nie mieszka tam
          jeszcze b) twierdzi ze go nie wpuszczono na budowę. ja kupilam mieszkanie i
          bylam w nim 4 razy po kupieniu i do tego tez u sąsiada z dołu który ma inny układ.
          Zgadzam sie tylko z jednym, uklady mieszkan nie najlepsze i za ciasno
          pobudowane. natomiast apartament to mozna za te cene kupic ale winnej mniej
          dogodnej lokalizacji. ja mieszkam w poblizu, i weim ze to miejsce jest bardzo
          fajne. fakt blok na bloku ale w pobliżu nie ma innej oferty - dlatego ceny takie
          wysokie. 2 lata szukalam w okolicach na rynku wtórnym i co lepsze mieszkania
          kostzowaly 12-14 z metr.
          • madziastan01 Re: Ronson - szkoda pieniedzy - wyjasniam 16.07.10, 20:42
            Trudno mieszkań na 'budowie', prawda?
            A jak ktoś nie wierzy w zaciek i patrzy w historie RONSONA jak w obrazek - jego sprawa, ja piszę co wiem i co widziałam. Skoro to nie prawda to dlaczego RONSON nie na dniach otwartych pod koniec maja wpuszczał nikogo do swojego ostatniego mieszkania z antresolą twierdząc, że w najładniejszym mieszkaniu, o które jest najwięcej zapytać, budowlańcy zrobili sobie pakamerę. Dziesiątki klientów usłyszało tę ściemkę - a ja widziałam PIĘKNY ZACIEK :):):) Na własne oczy - może trochę po znajomości? Któż to wie...
        • Gość: aga Re: Ronson - szkoda pieniedzy - wyjasniam IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 22:40
          hmmm...naprawdę sądzisz ze ktos pakuje milion-bo blok ma PŁYTKI i buduje go
          Ronson??????
          tia.......płytki są dla większości takim "no trudno, taka moda" do decyzji...
          a Ronson...pewnie ze najlepiej być sobie samemu developerem....podejmować
          wszelkie decyzje w swoim apartamencie z widokiem na głuszę.
          ale tu w mieście ktoś musi budowac..
          no i temu krwiopijcy devowi już niewiele jeleni zostało do ustrzelenia- nie ma
          co grzmiec....\
          no chybe ze ktoś liczy ze jelen przeczyta -pomyśli-ojjjj nieeeedobrze- i szybko
          sprzeda..tak za połowe ceny.....
        • Gość: szukam_mieszkania Ronson - nadzór budowlany zamyka mieszkania! IP: *.acn.waw.pl 15.06.10, 19:13
          Szukam informacji czy ktoś słyszał że nadzór budowlany zamyka mieszkania już
          wybudowane przez Ronson?
    • Gość: Sinai szybciej skończą?? IP: *.trinitycs.com 07.01.10, 15:16
      Przedwczorajsza informacja z jednego z serwisów dotyczących
      budownictwa:

"spółka (Ronson) podpisała z Unimax aneks na podstawie, którego
      prace budowlane w Nautica skończą się 31 marca 2010 r., natomiast
      termin uzyskania prawomocnego pozwolenia na użytkowanie został
      ustalony na 30 kwietnia 2010 r. Pierwotnie spółka planowała
      zakończyć cały projekt do końca czerwca 2010 r."

czy ktoś coś słyszał na ten temat? to byłaby dobra wiadomość.
      • ktosco Re: szybciej skończą?? 07.01.10, 18:05
        Tak ja o tym slyszalem w biurze Ronsona.Tylko mowili ze klucze do
        mieszkan maja i tak dawac w czerwcu (II etap).Oba etapy beda
        skonczone razem.Tylko jestem ciekawy kiedy bedzie mozna odebrac
        mieszkania I etapu? Z tego wynika ze nie w marcu :( ?
        • Gość: Alicja Re: szybciej skończą?? IP: *.chello.pl 07.01.10, 19:32
          No wlasnie ja też jestem zaskoczona tym faktem. ciekawa jestem, czy
          chociaż będzie można wykańczać mieszkanie w okresie czekania na
          pozwolenie dt. użytkowania lokalu? troche jednak jest obsuwa w
          czasie....
          • Gość: nowa Re: szybciej skończą?? IP: 109.243.29.* 09.01.10, 13:40
            po długich przemyśleniach zdecydowałam się na zakup. mam nadzieję, iż nie będę
            żałować :) pytałam w biurze o termin zakończenia, 'wyśrodkowali', miał być I w
            lutym, II w czerwcu, mają oddać oba w kwietniu. elewacja ma być malowana na
            wiosnę. rzeczywiście miała być biała ale zmienili zdanie. w porównaniu do innych
            deweloperów obsługa miła i rzeczowa, mogliby tylko budowę sprzątnąć. pozdrawiam
            przyszłych sąsiadów
            • Gość: jefferson Parkingi - Nautica IP: 109.243.221.* 16.01.10, 21:02
              Zastanawiam się, gdzie będzie można zaparkować przy nautica. Okoliczne bloki nie
              mają dużych parkingów, jak ktoś nie wykupił miejsca, albo ma gości to ... będzie
              miał problem.
              Jak ktoś chce zobaczyć co się dzieje na Kabatach po 18:00 to zapraszam na ul.
              Jeżewskiego albo Wańkowicza.
        • ktosco co sie dzieje na budowie? 01.02.10, 11:27
          Macie jakies aktualne wiesci?Ja mam informacje ze sprztaja juz klatki
          (?) To z tego wynika ze balustrady od balkonow w I etapie juz sa
          klatka D,E,F?

A co z terminem oddania I etapu?Skoro w biurze mowia ze wiosna beda
          malowac blok to cos mi sie zdaje ze nie predko bedzie oddanie I
          etapu :(
          • Gość: aga.wa10 Re: co sie dzieje na budowie? IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 15:07
            Kiedy będzie oddanie, nie wiem.

Balustrady na balkonach są już w dwóch budynkach. Nie ma tylko szyb. To co się
            dzieje na klatkach raczej nie nazwałabym sprzątaniem, a doprowadzaniem klatek do
            stanu, jaki powinien być przez cały czas.
            • Gość: nowy Re: co sie dzieje na budowie? IP: *.aster.pl 04.02.10, 20:57
              a jak wyglądały u Was negocjacje umowy?trudno jest?
          • ktosco Kiedy oddanie I etapu? 15.02.10, 12:09
            Czy ktos juz moze wie?Kiedy bedzie odbior pierwszego etapu?
            • Gość: niezadowolony Płytki!! IP: *.chello.pl 15.02.10, 13:23
              Byłem na budowie i po wejściu na klatki chodowe i korytarze zgroza, płytki jak z
              odzysku, idą maksymalnie po kosztach, nie wiem czy m2 tych płytek 10 zł
              kosztuje, a zdzierają na cenach mieszkań.
              • Gość: nie jest tak zle Re: Płytki!! IP: 212.160.172.* 16.02.10, 14:40
                również widziałem ok 2 tygodni temu. Płytki nie sprawiały wrażenia
                tandety. Owszem wydawały się stosunkowo małe (ok 30x30 cm) jak na
                inwestycje aspirującą do kategorii premium. Niestety wszystko się okaże
                jak to umyją, bo podłogi byłe pokryte pyłem i trudno było obiektywnie
                ocenić.
                • Gość: aga.wa10 Re: Płytki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 16:07
                  A ja się zgadzam, że płytki są nienajlepszej jakości, nie
                  wspominając o dbałości ich ułożenia. Firma chyba tylko z nazwy dwa o
                  każdy szczegół w tej inwestycji.

Z tego co wiem, to mają niby na parterze wymieniać płytki na
                  kamienne. Oby tylko tym razem postawili na jakość.
                  • Gość: aga Re: Płytki!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 23:48
                    hmm w jednej z klatek był polozony chyba na probe kawaeczek czarnego niby marmuru,,,
                    moze w sobote sie wywiemy-wybiera się ktoś?
                    • Gość: :-) Re: Płytki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 09:55
                      nie czarny, nie marmur ;-) ale szary i granit. Z tego co ja wiem to zaminnikiem
                      nie bedzie kamien tylko gres ale duzo ładniejszy i gabarytowo sensowniejszy. 1
                      płytka jak ok. 6 obecnych.
                      • Gość: aga.wa10 Re: Płytki!! IP: *.acn.waw.pl 18.02.10, 17:37
                        Ale tylko na parterze? Bo już nie chcę kolejny raz narzekać, ale wyjdzie z tego
                        jakiś miszmasz.

Nie wiem, czy widzieliście, zanim spadł śnieg, jaką kostkę położyli przed
                        wejściem do klatki E. Niestety też nie najlepszego sortu :-(

Cieszy mnie jednak fakt, że im więcej osób będzie zgłaszać swoje niezadowolenie
                        Ronsonowi, tym bardziej może deweloper zwróci uwagę na to co wykonawca chce nam
                        wcisnąć! Ja nie mam litości dla Ronsona ;-)

Wiecie już coś o odbiorach? Bo jeśli rzeczywiście budowa ma się zakończyć w
                        marcu, to w obliczu tego ile jeszcze jest tam do zrobienia, to pewnie wykonawcy
                        będą szli na czas (ilość), a nie na jakość.
                        • Gość: Gildia Re: Płytki!! IP: *.chello.pl 19.02.10, 12:37
                          Z tego co się dowiadywałam, to odbiory pierwszego etapu, czyli
                          budynku bliżej lasu mają zacząć się już w kwietniu.
                          • Gość: Lokator Re: Płytki!! IP: *.chello.pl 21.03.10, 23:12
                            Wracając do wątku płytek to moje spostrzeżenia są takie:
                            1. płytki na piętrach są tandetną taniochą. Nawet jak je umyją (a będą musieli
                            je szorować z tydzień, żeby jakoś wyglądały) to dalej będzie tandetna taniocha.
                            2. Te niby lepsze płytki na parterze, są gabarytowo jak dwie te zwykłe (nie jak
                            sześć jak ktoś wcześniej napisał) i są rzeczywiście nieco lepsze, choć w tego
                            typu inwestycji to powinien być standard, a nie luksus.
                            3. Jakość położenia płytek - no ja bym wywalił na zbity łeb "fachowca", który
                            położyłby mi w mieszkaniu w ten sposób płytki. Bez jakiejkolwiek koncepcji. Tu
                            tak - tam inaczej. W przejściach fugi się nie łączą - widać gdzie jeden "spec"
                            kończył kawałek, z gdzie inny zaczynał. Poziomu też nie trzymają.

Wiecie może czy lokatorzy będą mogli mieć jakikolwiek wpływ na odbiór korytarzy
                            (m.in. ze względu na jakość położenia płytek)?

No i ostatnia sprawa - kto przy zdrowych zmysłach kładzie płytki na klatkach
                            gdzie jeszcze trwają "brudne" prace (m.in. wylewanie wylewek, tynkowanie itp.).
                            To chyba się robi na końcu jak w lokalach są już porobione wszystkie grube rzeczy.

Dziwne rzeczy się tam dzieją i powinniśmy wszyscy dać im (Ronsonowi) jasno do
                            zrozumienia, że fuszerki nie będziemy przyjmować.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów!
                            • ktosco Re: Płytki!! 22.03.10, 03:00
                              Ja sie jeszcze nie spotkalam zeby najpierw klasc plytki jesli nie sa
                              skonczone prace wewnatrz.Ja jak bylam w grudniu na budowie to juz
                              plytki byly polozeone i bylam przerazona ich stanem. Jeszcze teraz te
                              oddania,zero informacji, strach myslec co moze jeszcze nas czeka?
    • ktosco To kiedy te odbiory? 16.03.10, 15:18
      Czy moze juz ktos wie kiedy te odbiory I etapu? Co dzieje sie na
      budowie,zmieniaja juz kolor elewacji? Widzial ktos klatki?
      • Gość: gosc Re: To kiedy te odbiory? IP: 94.254.211.* 18.03.10, 18:40
        nie zmieniaja koloru, malo widac zeby sie dzialo, szyb w balkonach
        brak...
      • Gość: babalaga piwnica IP: 94.254.211.* 18.03.10, 18:41
        czy ktos chce sprzedac?
      • ktosco Re: To kiedy te odbiory? 19.03.10, 19:48
        To widze ze Ronsonowi sie nie spieszy :( ja mam ekipe umowiona na
        kwiecien :(
        • jefferson Re: To kiedy te odbiory? 20.03.10, 12:49
          ktosco napisała:

> To widze ze Ronsonowi sie nie spieszy :( ja mam ekipe umowiona na
          > kwiecien :(

na zewnatrz nic sie nie dzieje. moze cos sie ruszy w nastepnych 2 tygodniach, bo
          zima juz raczej nie wroci
          • Gość: aga.wa10 Re: To kiedy te odbiory? IP: *.chello.pl 20.03.10, 16:53
            O odbiorach nic nie wiadomo. Nie raczyli nas nawet oficjalnie poinformować, że
            termin zakończenia budowy się zmieni. A zgodnie z umową miał to być koniec lutego.

Na budowie burdello. A w związku z tym, że mają obsuwę widać, że wszystko robią
            po łebkach. Kładą coś, żeby zaraz to zdjąć. Zero organizacji i zero kontroli :-(
    • ktosco Odbiory :( 24.03.10, 07:14
      W koncu zapytalam Ronsona kiedy przewiduja odbiory mieszkan,prosze
      jaka otrzymalam odpowiedz :(

"Nie mam możliwości sprecyzowania dokładnego terminu odbioru
      mieszkania.
      Pozwolenie na użytkowanie powinniśmy otrzymać do końca czerwca.
      Odbiory mieszkań zaczniemy prawdopodobnie w maju?"

Ja juz jestem uziemiona, bo skoro prawdopodobnie w maju to beda w
      czerwcu? :(
      • Gość: aga.wa10 Re: Odbiory :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 14:06
        To kolejny przykład właściwego podejścia do klienta przez Ronsona. Widzę, że
        trzeba się i tą sprawą zająć! Napiszę dzisiaj do nich pismo, skoro nie potrafią
        zapanować nad postępem i jakością prac, to niech nie myślą sobie, że trafili na
        biernych klientów, którzy nie mają nic do powiedzenia.

Z tego co się dzieje na budowie, ile rzeczy jest do zrobienia, to nie wierzę, że
        wyrobią się do maja. A jeśli się wyrobią, to wszystko będzie zrobione na "odwal
        się" :-( A potem i odbiory się przedłużą, bo trzeba będzie poprawiać wszystkie
        niedoróbki.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów!
        • ktosco Re: Odbiory :( 24.03.10, 19:06
          Pewnie wiecej bedzie nas niezadowolonych, dlatego sasiedzi musimy
          trzymac sie razem.Ja tez watpie zeby odbiory byly w maju?W czerwcu
          musza byc bo tak jest ujete w umowie.Teraz tylko czekac jakie jeszcze
          beda niespodzianki :(
          • jefferson Re: Odbiory :( 25.03.10, 20:07
            Mi odpisali, że zdążą na termin z umowy (30 czerwca), ale może być trochę
            szybciej. Nie ma co siać paniki, na budowie jest spory ruch, chociaż faktycznie
            syf ogromny i nie wygląda to na gotowe osiedle. Muszą jeszcze pomalować bloki,
            posprzątać, położyć bruki, zdjąć płoty itd. Jak się sprężą to im pójdzie szybko.
            W końcu Ronsonowi najbardziej zależy żeby jak najszybciej to oddać, zgarnąć kasę
            i nie zajmować się tym tematem.
            • Gość: aga.wa10 Re: Odbiory :( IP: *.chello.pl 25.03.10, 21:44
              No i to jest moim zdaniem ten ból, że idą na ilość (czas), a nie na jakość.
            • ktosco Re: Odbiory :( 26.03.10, 16:21
              "Mi odpisali, że zdążą na termin z umowy (30 czerwca".Ja mam mieszkanie
              z I etapu i tam mial byc odbior koniec lutego.Luty a czerwiec to jest
              roznica.W umowie zabezpieczyli sie, oddanie nie pozniej jak w miesiacu
              czerwcu :(
              • Gość: ag Re: Odbiory :( IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 18:56
                aJa mam mieszkanie z I etapu i tam mial byc odbior koniec lutego
                >
                W umowie zabezpieczyli sie, oddanie nie pozniej jak w miesiacu
                > czerwcu :(
                no to jak w koncu ma ten I etap-oddanie w lutym czy do konca czerwca bo ktosco
                sobie przeczy?
                a drąże zeby adekwatnie dopasowac do umowy II etapu.
                wg mnie I etap mial zakonczenie robót do konca lutego a nie odbior lokali, w
                przeciwnym razie ktosco juz zarabiasz...
                • ktosco do ag :) 27.03.10, 20:58
                  Jestem bardzo niezadowlona z opoznienia.Odbiory mialy byc w lutym.Ja
                  mialam remont umowiony na kwiecen.Teraz mam wielki problem.W mojej
                  umowie jest ze odbior koniec lutego ale pozniej jest zdanie,ze nie
                  pozniej jak w miesiacu czerwcu.Jesli ktos nie umie czytac swojej umowy
                  to juz nie moj problem.Jesli chodzi o dobior to ag z pewnoscia mnie
                  bardziej zalezy zeby bylo szybciej niz Tobie.Czy zawsze na forum musi
                  znalezc sie ktos "mily" co wszedzie weszy podstep, zapomnialam to MY
                  POLACZKI.AAAAch szkoda pisac. :(
      • Gość: aga Re: Odbiory :( IP: *.home.aster.pl 26.03.10, 08:55
        hmmm
        pierwszy etap to musi miec dbiory do konca maja.
        zdaje sie że jest zapisany termin zakończenia budowy do konca lutego
        +3 miesiące na odbiory
        w przeciwnym razie chyba jest jakas kara umowna za każdy dzień.
        i ciezko bedzie Ronsonowi udowodnic ze opóżnienie wynika z wielkiej
        sniezycy..no chyba ze pogoda będzie IM "sprzyjać"
        ale...kto ich tam wie...w sumie zaskoczona jestem brakiem
        profesjonalizmu tego deva w szczegółach...
        • Gość: kilentka Ronsona Re: Odbiory :( IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.03.10, 16:03
          cudownie czyta się te wpisy rozgorączkowanych, przyszłych lokatorów
          odgrażających się, że Ronson będzie płacił za każdy dzień zwłoki w
          oddaniu lokali. Pamiętam jak sami uczestniczylismy w takich gorących
          internetowych dyskusjach, jak zakupilismy mieszkanie w inwestcyji
          Biały Dom przy Wąwozowej :) Nasze mieszkanie mielismy odebrać do
          końca marca, a odebraliśmy w ostatnich dniach czerwca i Ronson nie
          zapłacił ani złotówki. I uwaga! nawet jak juz zacznie oddawać te
          upragione metry, to i tak trzeba będzie czekać w kolejeczce, bo
          dziennie oddaje się max,. 3 lokale. No a potem czekanie miesiącami
          na akty notarialne. Powodzenia!
          • Gość: :-) Re: Odbiory :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 12:59
            Bardzo mi się podoba głos poprzednika. Przynajmniej czuć w nim racjonalność
      • Gość: odbiorca Re: Odbiory :( IP: *.aster.pl 28.03.10, 17:11
        Zacząłem planować szczegóły wykończenia i wyszło mi że bez przeróbki
        wejść do kilku pomieszczeń nie zamontuję drzwi, bo nie ma z jednej
        strony małych kawałków ścianki (węgarków), na które zakłada się
        ościeżnice. Czy ktoś zwrócił na to uwagę albo wie jak na płaskiej
        ścianie założyć ościeżnicę (da się w ogóle cos takiego zrobić)?
    • Gość: lenio pytanie do mieszkańców IP: *.mgsp.pl 26.03.10, 18:28
      rzuciłem okiem na kilka wpisów i oczom nie wierzę chodzi mi o zwroty
      typu: "trzeba ich pilnować"
      Moim zdaniem jak ktoś ma zdrowie użerać się z budowlańcami to
      powinien budować dom - większe pole do popisu a sporo taniej itd.
      I drugie pytanie dla tych którzy kupili w 2009 - czy nie żałują ?
      Nie jest złośliwe - ja też myślałem przez chwilę że mi uciekło
      mieszkanie w zeszłym roku.
      Chodzi mi o to czy próbowali się rozejrzeć później / teraz i
      zauważyli wzrosty, pogorszenie w bankach, pozostające gorsze
      mieszkania itd.
      Którko mówiąc czy warto kupować ( TERAZ) dziurę w ziemi. Myślę że to
      wazne pytanie - nie dla mnie - ale dla wielu na tym forum
      • Gość: aga Re: pytanie do mieszkańców IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 19:00
        co do tej inwestycji to na początku 2010 w mojej ocenie "lawinowo" sprzedały się
        mniejsze lokale.
        został wg mojej oceny niekorzystny układ -drzwi na salon i duże.
        co do bankow-od marca lawinowe promocje (O%) więc poluzowanie polityki.
        tylko nie tanieje (drozeje tez raczej nie)
    • szurkas Zapraszamy sasiadow na forum :) 29.03.10, 11:30
      Moze warto rozkrecic to forum?

Zaprszam przyszlych sasiadow :)
      • Gość: babalaga Re: Zapraszamy sasiadow na forum :) IP: 94.254.178.* 02.06.10, 21:30
        no więc... nie ma juz plotu z przodu bloku, robia ulice wjazdowa do garazy,
        fajne, oryginale lampy na osiedlu beda, wstawione wszedzie szyby w balkonach,
        calosc pomalowana i ogólnie calkiem dobrze juz to wyglada...
    • worszowiaczek Odbiory 06.04.10, 11:50
      Ja mam tylko nadzieje,ze mimo ze beda tylko te 3 odbiory dziennie (?)
      to chociaz Ronson da pierwszenstwo odbioru sasiadom z I etapu(?)
      Jesli tak bedzie to 2 etap moze odbiory we wrzesniu :)? No coz ja juz
      niejeden odbior przezylem i w moim przypadku zawsze byl poslizg
      :)Zycze wszystkim cierpliwosci ,wiecej usmiechu wtedy milej i latwiej
      bedzie sie nam zylo na Naszym osiedlu a chyba wszystkim nam o to
      chodzi zeby miec gdzie odpoczac w spokoju.Fajnie jest miec milych i
      zyczliwych sasiadow :)Do milego i mam nadzieje ze to bedzie juz
      niedlugo ;)
      • Gość: Mimi Re: Odbiory IP: *.chello.pl 06.04.10, 12:50
        Byłam wczoraj na spacerze koło mojego przyszłewgo osiedla. Od strony
        lasu zaczęli przemalowywać blok na kolor ecru. Ni wiem, czy to
        lepiej wygląda? w porównaniu z tymi kafelkami beżowymi chyba gorzej.
        Trzeba było zostawić biały kolor! Wyglądał na bardziej elegancki.
        • Gość: Sinai kolor elewacji + odbiory IP: *.rev.snt.net.pl 07.04.10, 09:30
          Co do koloru elewacji - kremowy (ecru) był na wizualizacjach i
          większości się podobał (mnie też). Ronson podobno rozważał
          pozostawienie białego, ale pod wpływem (?) mieszkańców teraz
          przemalowuje i z tego co wiem ludzie są zadowoleni. Ale cóż, kolor
          kwestia gustu. Na pewno jednak ten kolor pozwoli elewacji dłużej
          dobrze wyglądać. Co się dzieje z białymi elewacjami po 5,10 latach
          można zobaczyć na innych budynkach przy tej ulicy.

Co do odbiorów - nie panikujmy, nawet jeśli będą tylko 3 odbiory
          dziennie. Mieszkań do odebrania w maju będzie podejrzewam tak
          naprawdę max. 130 a nie 147 (jest jeszcze trochę mieszkań
          niesprzedanych plus niektórzy kupowali po 2,3 mieszkania i łączyli).
          W miesiącu jest, powiedzmy 22 dni robocze, to daje 66 odbiorów
          miesięcznie. Czyli 2 miesiące na wszystko. Jest szansa, że zaczną w
          maju skończą czerwiec/początek lipca. Oczywiście będą wyjątki
          (reklamacje, itp.) ale nie martwmy się na zapas że odbiory
          (przynajmniej pierwsze podejścia) skończą się we wrześniu, spokojnie.
          • jefferson Re: kolor elewacji + odbiory 07.04.10, 18:22
            Kolor ecru zobaczyłem dopiero dzisiaj jak przejeżdżałem koło nautiki. Kolor -
            kwestia gustu. Mi się bardziej podoba ecru. Biały jest elegancki bardzo krótko -
            dopóty nie zrobią się zacieki.
            • Gość: aga Re: kolor elewacji różnica IP: *.home.aster.pl 12.04.10, 09:20
              dobrze ze na budynku zostawili kawalek niedomalowany przy balkonie
              na ostatnim pietrze...bo kurcze uznałabym ze z oczami cos mam...
              róznica w kolorze jest o ..1 ton? moze półtora....zaoszczędzili
              chyba na barwniku jednak...
              przynajmniej w popołudniowym słońcu-prawie nie widać..
              mając doświadczenie z sciana nasyconą żółta, czy pomaranczową..od
              brudu toto nie uchroni...żle też nie wygląda....
              i jakie smieszne lampeczki sa na balkonach....
              • Gość: aga i nie skończyli IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 21:58
                doopa..na koniec kwietnia nie skonczyli..znaczy co-wykonawca kare zapłaci..a
                teren to chyba nawet nie tknięty jeszcze..;(
                • Gość: gildia odbiory IP: *.chello.pl 06.05.10, 10:14
                  czy ktoś z Was ma już wyznaczony termin odbioru mieszkania? podobno
                  mają się zacząć w połowie maja...
                  • ktosco Re: odbiory 06.05.10, 12:18
                    O Odbiorach sie mowi ale nikt jeszcze nic nie wie :).Ponoc rozpoczynaja
                    od klatki G,kiedy?? Co do poprzedniego posta to z pewnoscia zadnej kary
                    nie bedzie.Pisali o tym na innych forach,innych inwestycji Ronsona,
                    przy innych odbioarch tez byly opoznienia i nigdy Ronson nie mial
                    zadnej kary :(
                    • Gość: gildia Re: odbiory IP: *.chello.pl 13.05.10, 16:56
                      podobo zaczęły się już przedodbiory? czy ktoś już je przeszedł?
                      natomiast podobno klucze mamy dostać dopiero na poczatku
                      lipca...marnie!
                      • Gość: aga Re: odbiory IP: *.home.aster.pl 14.05.10, 14:33
                        zart??? jakie przedodbiory?
                        jakie klucze wlipcu?
                        znaczy co-jednak 30 czerwc adostaną pozwolenie na uzytkowanie i
                        dopiero ludzi wpuszczą?
                        lipa..
                        a ty "gildia"I etap?
                        • Gość: gildia Re: odbiory IP: *.chello.pl 15.05.10, 11:11
                          tak ja jestem I etap, budynek blizej lasu. odsetki od kredytu mi
                          lecą, ekipę co chwila przekładam, a oni co miesiąc podają inną
                          datę.a Ty Aga też jesteś etap I?
                          • ktosco Re: odbiory 15.05.10, 13:35
                            Ja tez jestem z I etapu i tez mam ta informacje,ze odebrac mozemy pod
                            koniec maja ale klucze koniec czerwca-poczatek lipca :( Ja ekipe
                            przekladam od kwietnia juz mnie drecza,ze maja mnostwo pracy i nie
                            wiedza czy beda mogli mi wyremontowac :(
    • Gość: Grajfik Kupię piwnicę w Nautice! IP: *.rednet.pl 19.04.10, 12:59
      Witam wszystkich. Chętnie odkupię piwnicę w tej inwestycji. Jeżeli ktoś z Was jest zainteresowany sprzedażą proszę o kontakt: grajfik@gmail.com
      • Gość: jacek Nie przeszkadzaja wam dzwony koscielne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:24
        mnie wystarczylo raz byc w okolicy

dzwiek dzwonow strasznie sie niesie - a bylo popoludnie i szmer samochodow

nie chce myslec co sie dzieje kiedy czarny uruchamia swoja maszynke o 6 rano

to gorszy lomot niz przelatujacy samolot i jeszcze czarny wyciaga reke po datki
        na narzedzie tortur

zastanowcie sie zanim wdepniecie
        • jefferson Re: Nie przeszkadzaja wam dzwony koscielne ? 06.05.10, 17:51
          najlepiej wyburzyć kościół i wybudować hipermarket. problem dzwonów zniknie.
          • Gość: aga Re: Nie przeszkadzaja wam dzwony koscielne ? IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 21:39
            głucha nie jestem... a 8 lat mieszkam vis a vis z przesuniecim 100 metrów..i
            dzwony mi życia nie zatruwały...juz bardziej narastajacy szum samochodów ( w
            lato naprawdę wkurzający) az dziw jak nasililo sie przez te lata.
            ale na to lekarstwem jest głeboki Józefoslaw albo inny Złotokłos..;) cisza tam
            jak na koncu swiata...]\ps, przy klatce b to prawie basen..jakas wyrwa
            straszna..mam nadzieje ze to bloto nie bedzie zwasze;(
        • Gość: Stef Re: Nie przeszkadzaja wam dzwony koscielne ? IP: *.chello.pl 07.05.10, 23:44
          Całkowita racja.

Jak będę sprzedawał kiedyś mieszkanie w Nautice, to napiszę w
          ogłoszeniu: "jedynym minusem osiedla jest uciążliwe sąsiedztwo
          hałaśliwej świątyni".

Nie zapominajmy też o rozkrzyczanych księżach na ambonach. Kościół w
          sąsiedztwie to również problem pielgrzymów przywlekających
          nieczystości.

Faktycznie te wszystkie kościoły, obiekty rzekomego kultu, powinny
          być - tak jak supermarkety na zachodzie - przenoszone na obrzeża
          miasta.
          • Gość: babalaga Re: Nie przeszkadzaja wam dzwony koscielne ? IP: 188.33.23.* 09.05.10, 12:46
            ale dyskusja na temat kościołów i wylewania żali wtym temacie to nie
            to forum.
            Je mieszkam bardzo niedaleko nuatici rzy innym kosciele. dzowny
            słychać ale nie przeszkadzaj, śpiącego nie budzą...poza tym bardziej
            uciażliwe jest darcie się sąsiadów palących paierosy na balkonach.
            Ale kończac ten post chcę jeszcze dodać- nikt Wam nie kazał tam
            kupować mieszkania to raz a 2 te kościoły były tu 1 więc chyba niec
            szanownych właścicieli nie zaskoczyło...to pytam:po co teraz o tym
            pisać?
      • Gość: Nautica Re: Kupię piwnicę w Nautice! IP: *.acn.waw.pl 10.05.10, 22:22
        Jestem zmuszony sprzedać mieszkanie w Nautica. Kupowane było jako
        jedno z pierwszych, więc miałem możliwość wyboru mieszkania z
        świetnym rozkładem
        , dużej piwnicy (8m2) i dwóch miejsc
        parkingowych.
        Poniżej dane:
        dwupoziomowe 127 m2
        ogródek: 180 m2
        od strony lasu kabackiego

Mieszkanie posiada projekt architekta i będzie oddawane już
        niedługo. Zainteresowane osoby proszę o kontakt tel. Podam wtedy
        więcej danych.

Telefon: 692 308 642
    • ktosco Czy ktos juz mial te przedodbiory :) ? 23.05.10, 19:26
      Czy juz cos wiadommo o tych pzedodbiorach,juz ktos moze byl? Bedziecie
      korzystac z pomocy wachowca do odbiorow technicznych mieszkań ;)?
      • Gość: gildia Re: Czy ktos juz mial te przedodbiory :) ? IP: *.chello.pl 24.05.10, 09:39
        ja mam przeodbiór w tym tyg, biorę ze sobą fachowca od odbioru
        mieszkań. zobaczymy, jak to bedziemy wyglądać? czy przedodbiory
        dotyczą także miejsc parkingowych i komórek lokatorskich?
        • ktosco Re: Czy ktos juz mial te przedodbiory :) ? 24.05.10, 14:15
          To czekam na relacje :)Tez jestem ciekawa czy przedodbiory
          dotyczą rowniez miejsc parkingowych i komórek lokatorskich?
          Pozdrawiam wszystkich sasiadow!
          • pehr Re: Czy ktos juz mial te przedodbiory :) ? 25.05.10, 08:21
            My jesteśmy "po", ale dotyczyło wyłącznie mieszkania. Nie było możliwości
            zobaczenia garażu czy komórki.
            • Gość: gildia Re: Czy ktos juz mial te przedodbiory :) ? IP: *.chello.pl 25.05.10, 18:57
              Dużo usterek znaleźliście czy raczej wszystko było w porzadku? i
              teraz co dalej-czy cos już mówili o ostatecznych odbiorach?
              • pehr Re: Czy ktos juz mial te przedodbiory :) ? 25.05.10, 20:50
                Nie ma dramatu, ale o niektórych rzeczach jeszcze rozmawiamy. Liczymy na połowę
                czerwca.
      • ktosco Re: Czy ktos juz mial te przedodbiory :) ? 07.06.10, 12:56
        Moze jest juz wiecej osob po tych przedodbiorach i moze napisza cos
        wiecej,jesli nie na forum to prosze o informacje na maila gazetowego?

Pozdrawiam sasiadow ;)
        • Gość: gildia Re: Czy ktos juz mial te przedodbiory :) ? IP: *.chello.pl 07.06.10, 18:00
          Ciekawa jestem,kiedy będzie można ekipę remontową wprowadzić, żeby
          już zaczęła coś robić? słyszałam o połowie czerwca? wie ktoś coś
          więcej na ten temat?
          • ktosco Re: Czy ktos juz mial te przedodbiory :) ? 13.06.10, 03:11
            Raczej watpie zeby pozwolili na remont skoro to tylko przedodbiory?
            Wszystko zalezy kiedy dostaniemy klucze? Nikt nie chce sie podzielic
            informacja jak wyglada taki przedodbior i czy duzo jest usterek? :)
            • Gość: etter Odbiór techniczny IP: 92.60.138.* 14.06.10, 13:51
              Cześć,

Mieliśmy odbiór techniczny mieszkania, byliśmy z fachowcem.
              Fachowiec powiedział, że to bardzo solidna budowa i wykończenie. Nie
              mieliśmy uwag, nie wprowadzaliśmy poprawek.
              Zdecydowanie polecam developera. Mam przyjaciół, którzy mieszkają w
              blokach Ronsona od kilku lat i są bardzo zadowoleni. Nie miałam
              żadnych wątpliwości w kwestii wyboru.

Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów:)
              • Gość: aga.wa10 Re: Odbiór techniczny IP: *.chello.pl 14.06.10, 20:31
                To ciekawe. Odbiór techniczny może się odbyć dopiero po uzyskaniu przez
                dewelopera pozwolenia na użytkowanie. A jak na razie takiego pozwolenia nie ma i
                odbywają się przedodbiory.

Ja też wezmę fachowca do odbioru i dam Wam znać, czy miał podobne spostrzeżenia.
                Nie zamierzam przepuścić żadnych niedoróbek ;-) Planuje jednak stawić się
                dopiero na właściwy odbiór.

Pozdrowienia dla wszystkich!
                • Gość: gildia Re: Odbiór techniczny IP: *.chello.pl 15.06.10, 10:01
                  ja miałam pod koniec maja przedodbiór mieszkania. Też miałam fachowca i
                  powiedział, że nie widzi większych niedociagnięć i że nawet klatka jest jego
                  zdaniem na przyzwoitym poziomie wykończona.
                  wiem, że 17 czerwca na budowie ma być inspektor budowy i po tym terminie
                  zaczynają się już ostateczne odbiory-jupi!
                  • Gość: fn Re: Odbiór techniczny IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 15:22
                    pal licho mieszkania-to i tak nie stan "pod klucz"
                    ale hole (klatki)...no mamy śliczne...jak ktoś będzie spał na wycieraczce to za
                    to ładnie.......i te numerki..nie zabłądzi...;)
                    • Gość: gildia Re: Odbiór techniczny IP: *.chello.pl 15.06.10, 19:35
                      opinia mojego fachowca dotyczyła i mieszkania i części wspólnej lokatorów, czyli
                      klatki schodowej. pierwszy odbiór trwał u nas 2 godziny i sprawdzaliśmy wszystko
                      łącznie z kątami, ścianami-czy są proste, wilgocią itd. po wyjściu z mieszkaniu
                      jest się na klatce schodowej i stąd jeszcze opinie fachowca na temat tego
                      miejsca. nie widzę w tym niczego dziwnego....
                      • Gość: aga Re: Odbiór techniczny IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 02:39
                        chodzi pewnie o to że obróbka drzwi w holach jest rzeczywiście bardzo
                        estetyczna. i się podoba przyszłym lokatorom.
                        a mam pytanie-jaką metodą sprawdziliście wilgoc? organoleptycznie? czy radiowymi
                        wilgotnościomierzami?
                        czy podał wam procentowo? i czy wystarczy do kladzenia parkietu na już?
                        • Gość: Gildia Re: Odbiór techniczny IP: *.chello.pl 16.06.10, 10:09
                          Jeżeli chodzi o wilgoć to przede wszystkim sprawdzał w łazienkach.co do
                          parkietu,to rozmawiałam z parkieciarzem i powiedział mi, że on chce przyjechać i
                          swoimi "magicznymi" urzadzeniami sprawdzić jaki jest poziom wilgoci w pokojach.
                  • Gość: Obok Re: Odbiór techniczny IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.06.10, 22:39
                    Czy ten odbiór był w budynku dalej czy bliżej Stryjeńskich?
                    Jak wygląda taki odbiór jeszcze nieformalny?
                    Czy trzeba się z kimś umówić na budowie? Rezerwować czas?
                    W jakich godzinach? Czy można sobie oglądać np. w sobotę? Czy ktoś z budowy jest przy tym obecny?
                    Pozdrawiam sąsiadów.
                    • Gość: aga Re: Odbiór techniczny IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.10, 23:24
                      to może z autopsji:
                      budynki oba robią już odbiory
                      grafik prowadzi magazynowa-dział sprzedazy
                      o soboty nie pytalam
                      to nie zaden przedodbiór ani oględziny ale "przegląd techniczny"
                      czas-od 10 min do 2 godz-chyba zależy od sił fachowych zgromadzonych z toba ale
                      umawiaja co 2 godz -chyba
                      w umówionym spotkaniu udzial bierze strona klienta plus przedstawiciel Ronsona i
                      generalnego wykonawcy (milutki...:))

a na koniec podpisujesz Więcej uwag do stanu ......nie mam" i czekasz 14 dni na
                      poprawki ktore znalazles
                      • Gość: aska Re: Odbiór techniczny IP: *.182.42.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.06.10, 14:04
                        jesli w mieszkaniu nie ma usterek to udostepniaja klucz do wykonczenia :-) tez
                        na odbiorze bylam z fachowcem, ogolnie OK, okna tylko do doczyszczenia. w soboty
                        nie umawiają.
                        • Gość: gildia asfalt IP: *.chello.pl 30.06.10, 13:31
                          Czy ktoś wie, kiedy w końcu mają zrobić asfalt od ulicy do garażu? no i kiedy
                          pozwolenie na użytkowanie?
                          • pehr Re: asfalt 30.06.10, 15:10
                            Asfalt już jest - przynajmniej pierwsza warstwa, więc zaraz skończą. Pozwolenie
                            podobno w ciągu dwóch tygodni....
                            • Gość: bablaga Re: asfalt IP: 109.243.94.* 30.06.10, 20:41
                              Asfalt jest, robią plac zabaw. dziś mielismy odbiór techniczny. Bardzo fajnie,
                              miło i pomocnie. krzywych scian i podłóg nie było. korytarze na piętrach bardzo
                              fajnie wykończonie sparwiają wrażenie trochę jak w hotelu. ładnie obudowane
                              drzwi frontowe i piekne numerki.
                              • Gość: Obok Re: asfalt IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.06.10, 22:56
                                Czy tak sprawy wyglądają?
                                Jeśli odbiór dziś to znaczy, że ostateczne rozliczenie w ciągu 7 dni, mimo tego, że jeszcze nie ma pozwolenia na użytkowanie?
                                • babalaga Re: asfalt 01.07.10, 08:56
                                  takk jak wczesniej napisno- to jest tylko sparwdzenie techniczne - potem naprawa
                                  usterek i pełny odbiór, wpłata i dopiero klucze.
                                  nie bylo jeszce prądu, nie sprawdzalismy garazu i jeszcze nie bylo odbioru np
                                  kminiarza
                                  • Gość: aga skonczyli... IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.10, 22:02
                                    no i sie zmyli w sumie ......ostatnim szlifem bylo posypanie ziaren trawy na
                                    ziemie pobudowlana w pasie przed budynkiem (liiipa..nawet ziemi nie
                                    użyźnili-zero krzaczka czy czegokolwiek...
                                    w srodku stojaną dwie taczki ze ;;;;Słoma???? a chodnik urywa sie przed brama od
                                    strony w Wawozowej...-na wizualizacji idzie dalej...no ciekaaawe..zaskakuje mnie
                                    taka niedbałośc;(

• pehr Re: skonczyli... 04.07.10, 20:53
                                      Wąwozowej? chyba inny budynek ;)
                                      • Gość: aga lokalizacja IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.10, 20:59
                                        hmmmm
                                        ja :tutejsza" więc dla mnie jedna strona osiedla to na "Belgradzką" druga od
                                        strony "Wąwozowej"..łatwiej niz poludniowy wschod vel polnocny zachód..
                                        a ten urywajacy sie chodnik jest od strony Vita Parc..?łatwiej?
                                    • Gość: aga.wa10 Re: skonczyli... IP: *.chello.pl 05.07.10, 08:30
                                      Zgadzam się, że estetyka wykończenia budowy zostawia wiele do życzenia (krzywo,
                                      niechlujnie, bez polotu). Mam nadzieję, że deweloper będzie miał jeszcze na to
                                      wpływ i pomimo obsuwy na budowie, szczegóły zostaną dopracowane przez wykonawcę.

Moim zdaniem ten betonowy chodnik przed bramą wejściową wygląda koszmarnie.
                                      Ciężko było położyć trochę ładniejszą kostkę (taką jak za bramą?). Brama czy
                                      nie, to wciąż to samo osiedle.

Pozdrawiam przyszłych mieszkańców i życzę cierpliwości na odbiorach :-)
                                      • kocica_ewela Re: skonczyli... 10.08.10, 16:44
                                        co pindo? nie podoba ci sie cos?
                                        takie mendy jak ty nadmuchaly ceny mieszkan w warszawce
                                        wiec teraz k**** plac i ciesz sie ze sufit sie nie wali :)

pretensje miej do siebie - trzeba bylo kupowac gotowe :D

podobni debile do ciebie komoruskiego zrobili preziem i im podatki podneisli i
                                        tez marudza :D
                                        • Gość: aga klucze Dierre IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.10, 20:24
                                          mozna zacząc zapisywać się na wymianę zamków.
                                          znów ciekawostka-warunkiem jest oddanie 2 kluczy ::starych" budowlanych.
                                          a wszyscy mieliscie dwa?????my mielismy jeden, jeden chyba kwitowaliśmy na
                                          budowie i o ile wiem plątał się po lokalach kto chcial z tym drugim..aster itd.
                            • Gość: aga Re: asfalt IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 21:32
                              w niezłej d..ie są jak o 21.30 ryją
                              i w sobonie popoludnie
                              podworko wewnatrz chyba juz skonczone..zielen maaarniutka;drzewko sztuk 1
                              a latarnie śliczne
        • worszowiaczek Bylo juz o zalanym garazu? 19.06.10, 08:02
          Teraz zyjemy tym kiedy odbierzemy klucze do naszych mieszkan :)?
          Wiecie ze jak byla ta wielka ulewa (okolice Bozego Ciala) byl zalany
          garaz(to pewnie piwnice tez), widac to na scianie, woda siegala 20-
          30cm.Teraz to juz ladnie wyglada, bo jest osuszane a sciany sa od
          dolu przygotowane do poprawki i pomalawania.Odbierzemy mieszkania i
          kolejna burza i znowu woda w garazu? Jak wiemy teraz intensywne
          opady deszczu to czeste zjawisko.Ja przyznam ze sie boje o samochod.
          Ktos pisal ze jak mial przedodbior nie wpuscili go do garazu,dlatego
          bo woda stala? A Wy co myslicie o tej sprawie?

Co do rzeczywistych odbiorow to Pani w biurze powiedziala ,ze klucze
          nie predzej jak 10 lipca(?) Biuro przy inwestycji bedzie jeszcze
          tylko 1 tydzien.Likwiduja ten barak :)
          • kkkordulcia Re: Bylo juz o zalanym garazu? 19.06.10, 08:25
            Umówmy się, że taka burza zdarza się niezwykle rzadko! Zalane lub przesiąkające
            piwnice i garaże były na całych kabatach. Samochody stojące na parkingu na ulicy
            tuż obok naszego budynku również ucierpiały..... w tym mój...

----
            Kordulcia
            • Gość: aga Re: Bylo juz o zalanym garazu? IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.10, 14:38
              jak sie boisz o samochód-musisz zamieszkac gdzie inedziej niz na
              ursynowie/kabatach-w górzystym terenie-na szczycie....
              poogladaj zdjecia z parkingow z ostatniej ulewy..
              i ciesz sie ze blok obok (Vittera) jest w niecce i cala woda byla u
              nich....(przed garazem 1,5 m) w kazdym garazu podziemnym w okolicy byla woda
          • worszowiaczek Re: Bylo juz o zalanym garazu? 21.06.10, 07:54
            Szukalem fajnego miejsca do spokojnego zamieszkania.Zawsze takie
            udawalo mi sie znalezc i nigdy mnie nie zalalo :).Taka przyjemna
            wydawala mi sie lokazacja . Zobaczymy jakie niespodzianki na nas
            czekaja w budynku Ronsona?Mam tylko nadzieje ze takich zalan bedzie jak
            najmniej i tego zycze wszystkim sasiasdom !
            • Gość: wodnik szuwarek Re: Bylo juz o zalanym garazu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 09:57
              Załamka. Nie chciałbym obrażać sąsiada, ale jak czytam Pana Worszowiaczka to się lekko podłamuje. Pewnie, że fajnie by było gdyby zalało cały świat, a Nautica niczym Arka Noego pozostała sucha. Niestety świat działa trochę inaczej.
              Tak czysto informacyjnie chciałbym powiedzieć, że te jak i inne osiedla są projektowane zgodnie z polskim prawem i normami.
              Jeżeli Pan Worszowiaczek ma z tym problem proponuje rozpocząć wielką akcję zbierania podpisów pod wnioskiem o adaptację przepisów z Kambodzy.
              Metr mieszkania pewnie "nieznacznie" wzrośnie, ale za to jaki będzie komfort psychiczny, że garaże będą miejscami o najmniejszej wilgotności w Polsce.
            • Gość: aga Re: Bylo juz o zalanym garazu? IP: *.home.aster.pl 21.06.10, 15:49
              Nautica=Arka Noego......cudne;))))
              .Zawsze takie
              > udawalo mi sie znalezc
              ale wie sąsiad że graniczymy z mini-ale bądz co bądz
              oczyszczalnią/zlewnią ścieków?? i nawet jeśli okna na to nie
              wychodzą..to klatki-wszyskie? chyba juz tak....
              ot..kwestia mniejszego/wiekszego zła...
          • worszowiaczek Re: Bylo juz o zalanym garazu? 21.06.10, 19:47
            Wole szuwarku zyc z perspektywa Nautica - Arka Noego niz tonacy okret
            ;)
          • worszowiaczek Re: Bylo juz o zalanym garazu? 21.06.10, 20:02
            Jeszcze jedno drogi szuwarku nie zalalo wszystkich dzielnic Warszawy.Na
            Ursynowie to ostatatnio dosc czeste zjawisko.Tak najlepiej kupic
            mieszkanie za 1 milion i czekac tylko na deszcz i patrzec jak milo nas
            zalewa ;)
            • Gość: aga Re: Bylo juz o zalanym garazu? IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 22:03
              oj sąsiedzie......
              nie zalało innych dzielnic bo w nich NIE PADAŁO;)
              • worszowiaczek Re: Bylo juz o zalanym garazu? 22.06.10, 00:02
                To nie tak do konca, tam gdzie przebywalem rowniez padalo :) cos
                pechowe te Kabaty ;) w calej Warszawie nie pada a tam akurat kumuluja
                sie najwieksze opady hmmmmmmm ;)
            • Gość: gildia remont mieszkania IP: *.chello.pl 07.07.10, 12:52
              Ciekawa jestem, kto z Was już wprowadził ekipę remontową do odebranego
              mieszkania i jak idzie remont? podobno niebawem tj. może jeszcze w tym tyg a
              pewniej myślę, że w przyszłym będzie pozwolenie na użytkowanie:)
          • ktosco Macie juz poprawione zgloszone usterki? 05.07.10, 22:55
            Musialam dzisiaj na chwile wejsc do mieszkania.Nic nie zrobili z moimi
            zgloszonymi usterkami :( MInelo juz od mojego przedodbioru 2,5
            tygodnia.Jak to wyglada u Was? Tez nic? Czyli, co klucze w sierpniu ?
            :(
            • Gość: aga Re: Macie juz poprawione zgloszone usterki? IP: *.home.aster.pl 06.07.10, 10:13
              no..u mnie skrzydło okienne-balkonowe bylo otwarte dwa tyg...
              znaczy..suszyły sie poprawki..ciekawe jak wpłynelo to na samo
              skrydlo...
              i dwa tyg juz dawno minęły;(
            • Gość: Sinai Re: Macie juz poprawione zgloszone usterki? IP: *.rev.snt.net.pl 06.07.10, 11:07
              No to widocznie ja miałem szczęście, u mnie były różne drobiazgi do
              poprawki, ale wszystko zrobione w terminie, klucze odebrane. Nawet
              się teraz martwię, że jak skończę remont to większość z mieszkańców
              dopiero zacznie...

Jestem bardzo zadowolony z osiedla i mojego mieszkania, naprawdę nie
              wiem jak można mówić że jest "krzywo, brzydko, bez polotu" (cytuję
              przedmówcę). No ale to może dlatego że przeprowadzam się z
              sąsiedniego bloku o niższym standardzie i jestem bardzo szczęśliwy z
              tej zmiany. Jeśli ktoś się przeprowadza do Nautiki, powiedzmy, z
              apartamentowca za 20tys. za metr, to pewnie może narzekać.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.

• ktosco do Sinai 06.07.10, 11:54
                Z jakiej sasiad jest klatki? Ma Pan racje teraz dopiero zacznie sie
                wiekszosc remontow.Z tego , co widac to wiekszosc lokatorow nie
                remontuje.Dopiero po odbiorze kluczy.My nie wiedzilismy ,ze mozna
                wchodzic z ekipa, skoro nie ma odbioru :( ? Chyba ze u Pana nie bylo
                usterek? Mam taka mala nadzieje ze juz tez niedlugo odbierzemy w koncu
                te klucze.Tego zycze wszystkim sasiadom!
                • Gość: Sinai Re: do Sinai IP: *.rev.snt.net.pl 06.07.10, 14:04
                  Jestem z klatki C i u mnie były tylko drobne usterki. Po ich
                  poprawieniu podpisałem protokół odbioru lokalu i dostałem klucze.
                  Tak to wyglądało.

Natomiast taki zupełnie swobodny dostęp do naszych mieszkań będzie
                  dopiero po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie osiedla, zakładam że
                  to już albo w najbliższym czasie. W tej chwili żeby wejść do swojego
                  mieszkania musiałbym teoretycznie poprosić o to ochronę.
                • ktosco Re: do Sinai 06.07.10, 21:00
                  Dziekuje za informacje!
              • Gość: aga.wa10 Re: Macie juz poprawione zgloszone usterki? IP: *.chello.pl 07.07.10, 14:33
                Od razu podkreślam, że nie mam zamiaru nikogo atakować czy pouczać. Uważam
                jednak, że to nie fakt ile płaci się za mieszkanie i z jakiego standardu
                przeprowadza się do Nautiki, powinien być wyznacznikiem oceny, czy budowa
                wykonana jest solidnie i estetycznie.

Ja przeprowadzam się z wielkiej płyty i w czasach kiedy powstawało moje
                mieszkanie nie miałam wpływu na to co zostało wybudowane. Teraz mam i uważam, że
                moje pokolenie (o ile chce mieszkać w lepszym kraju) powinno dużo wymagać nie
                tylko od siebie, ale i od innych. A zmiany najlepiej zacząć od własnego otoczenia.

Podejście, że wszystko jest ok (a już na pewno świadomość wykonawcy, że inwestor
                łyknie wszystko), doprowadza do tego, że trzeba poprawiać nowo wybudowane drogi
                czy też inne inwestycje. A do narzekania potem są wszyscy chętni...

Podsumowując: w dopatrywaniu się niedociągnięć nie widzę żadnego marudzenia,
                tylko najnormalniejszą postawę wymagającego człowieka. Ponadto lepiej "marudzić"
                wcześniej, niż za późno!

Pozdrowienia dla wszystkich.
                • Gość: Sinai Re: Macie juz poprawione zgloszone usterki? IP: *.rev.snt.net.pl 07.07.10, 17:34
                  To kwestia podejścia. Jak był czas to zgłaszaliśmy usterki. Od razu
                  protestowaliśmy jak Ronson miał zostawić białe elewacje, a nie ecru
                  jak na wizualizacji.

Ale teraz to już "po ptakach" i narzekanie chyba nic nie da. Ronson
                  NAPRAWDĘ nie zerwie betonu czy asfaltu i nie wyłoży chodnika ładną
                  (i drogą) kostką na swój koszt tylko dlatego że ktoś tutaj napisze
                  że estetyka osiedla jest do bani. Bądźmy realistami.

Jest jak jest i naprawdę nie jest źle :) Teraz to ja już naprawdę
                  chcę się cieszyć nowym mieszkaniem i osiedlem, które jest moim
                  zdaniem najładniejsze w okolicy.
                  • Gość: aga eee tam..najladniejsze.... IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 19:23
                    lyterek srebnych ;))) jak w ogrodach nie mamy...a marzy mi się jakis fantazyjny
                    napis;)
                    co do remontu-PONOC pozwolenie dz-ś-jutro..a winda działa? jest oklejona
                    kartonem? i zabezpieczyliscie obróbkę drzwi na czas remontu? bo jak mi kto
                    uszkodzi moją....zabije;) klatka to najładniejsza rzecz w tej inwestycji;)
                  • Gość: aga.wa10 Re: Macie juz poprawione zgloszone usterki? IP: *.chello.pl 08.07.10, 14:10
                    Niestety nie zgodzę się z tym, że Ronson już nic nie może. Jak najbardziej może,
                    do samego końca, wymagać od wykonawcy porządnie wykonanej roboty! Na tej budowie
                    było już tak nie raz. Chociażby portale przy drzwiach były zakładane (pomimo, że
                    drzwi były już wykończone), żeby podnieść standard osiedla. Tak samo było z
                    posadzką na parterach. I to niestety widać, że to co zostało "wywalczone"
                    zostało poprawione i porządnie wygląda. Reszta...

Dlatego uważam, że do końca jest czas na to, żeby zadbać o otoczenie, w którym
                    będziemy mieszkać. Potem my będziemy ponosić konsekwencje niedbalstwa :-(
                    • Gość: ktoś Re: Macie juz poprawione zgloszone usterki? IP: 194.50.110.* 09.07.10, 10:11
                      W tym tygodniu miałem tzw. przedodbiór. Przy okazji mogłem zobaczyć
                      piwnicę i miejsce garażowe. Muszę powiedzieć, że to co zobaczyłem
                      trochę mnie przeraziło. Poziom wody w garażach i piwnicach po
                      ostatnich ulewach musiał być znaczący. Ekipy remontowe skuwały całe
                      partie zawilgoconych ścian (mniej wiecej do wysokosci 0,5 m). Trzeba
                      pamiętać, że garaże i piwnice zostały zalane jeszcze przed
                      założeniem asfaltu na przedłużeniu ulicy przy Bażantarnii. Co się
                      będzie działo gdy będzie burza i spadnie duży deszcz biorąc pod
                      uwagę fakt, że ulica od Stryjeńskich w kierunku garaży ma ewidentny
                      spadek ? Aha, jest już pozwolenie na użytkowanie budynku wydane z
                      datą 30 czerwca br.
                      • Gość: babalaga Re: Macie juz poprawione zgloszone usterki? IP: 94.254.233.* 09.07.10, 17:18
                        kostka rzeczywiście psuje estetykę. pewnie daltego,e w przyszłosci ma byc tam
                        ulica gminna więc teoretycznie bedzie wszystko zrywane. Dobrze,że płyt jak u
                        sąsiadów nie zostawili... no jestem także zawiedziona kostką...
                        zastanawia mnie natomiast plac zabaw, który miał być w 1 części. inwestycja jest
                        planowana pod rodziny a tymczasem...dziś tam byłam i niewiel jest miejsca na
                        plac zabaw, na razie nie ma nawet jednej zabawki. chyba za duże ogródki zrobili
                        sąsiadom z parterów bo dla reszty zostały wywietrzniki z garaży jako plac zabaw
                        - martwy teren...
                        czy ktoś pytał o plac zabaw? bo to teoretycznie odbiera deweloper ale w umowie
                        mam informacje o tym, że plac zabaw bedzie i nawet jego wyposażenie..
                        • Gość: aga plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.10, 21:58
                          a tez sie dzis nad tym zastanawialam ze placu brak.
                          ale ja nie będe za nim optować;)
                          i na cholere leży tam sloma koło nieposadzonych drzewek-szt 2???
                          za to przyjrzalam sie z bliska temu niby piaskowcowi na ścianie..
                          wszystko fajnie, ale on jest niezafugowany-ok moze tak sie robi-ale widac miedzy
                          plyami kliny-i to takie nieestetyczne obzympały nierówne metalowe....no lipa
                          straszna...
                      • ktosco do ktoś 09.07.10, 22:06
                        My tez jestesmy przerazeni tym stanem garazu i piwnicy(chodzi ze byla
                        woda, nie od rzeki, tylko od deszczu).Bardziej meczy nas ze bedziemy
                        zalewani.Bylo juz o tym pisane na forum ,niestety wiekszosci to
                        zjawisko chyba tak bardzo nie dreczy, ale co to za przyjemnosc drzec o
                        samochod przy kazdym wiekszym deszczu ,ktorych w Polsce ostatnio nie
                        brakuje.Zwlaszcza na Kabatach :( (???)
            • Gość: Obok Usterki IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.07.10, 22:00
              Mam prośbę.
              Czy możecie napisać jakie zauważyliście usterki?
              Na co zwrócić uwagę przy odbiorze?
              • kkkordulcia Re: Usterki 10.07.10, 09:14
                Okna, okna, okna....

--
                Kordulcia
                • Gość: Obok Re: Usterki IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.07.10, 13:43
                  Dziękuję bardzo za informację,
                  a czy okna mają możliwość rozszczelniania i uchylania, czy tylko się otwierają na boki?
                  • Gość: babalaga Re: Usterki IP: 109.243.230.* 10.07.10, 21:22

okna tynki metal na bakonie- odchodzaca farba, rdza.
                    jezei idzie o garaze tp proponuje napisac meila do deweopera - sprzedawcy
                    konretnie i zapytac jakie sa zabezpieczenia.
              • Gość: Mirek Klatka F Śmietnik IP: *.home.aster.pl 10.07.10, 23:10
                Czy nie przeszkadza wam śmietnik tuż przy klatce?
                • Gość: babalaga Re: Klatka F Śmietnik IP: 109.243.253.* 11.07.10, 15:47
                  jakie to dziwne pytanie. jak kupowalam mieszkanie to był na planie wjazd do
                  garażu, śmietniki, bramy itd. przy klatce C tez jest smietnik-po jednym na kazdy
                  blok. ja raczej zastanawiałabym się gdzie będzie smietnik na recyckling
              • Gość: sąsiadka Re: Usterki IP: *.aster.pl 11.07.10, 17:23
                Witam,
                Na forum trafiłam dopiero dziś i chętnie się dołączę do dyskusji :)
                My byliśmy na pierwszym odbiorze (nie wiem na ilu się skończy, bo do
                poprawy jest sporo rzeczy). Rzeczywiście, jak już ktoś pisał, ważna
                rzecz do sprawdzenia to OKNA (rysy, pęknięte uszczelki, stolarka).
                Niestety okna balkonowe nie są uchylne i trzeba będzie dopłacić, aby
                wymienić mechanizm na uchylny. Kiepsko wykończone są balkony/tarasy
                (popękany tynk, rdza, porysowana blacha) - do poprawy :(
                Mamy też niesmak z powodu kiepskich płytek na klatkach - nie wiem,
                co można z tym zrobić?! Przy ładnych drzwiach wyglądają ....szkoda
                gadać....
                Pozdrawiam wszystkich
                • Gość: Sąsiad Re: Usterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.10, 20:16
                  Mam te same wrażenia i wnioski po "przedodbiorze" również podobne.
                  Przede wszystkim sporo uwag do okien: stolarka okienna, uszczelnienia wewnątrz i
                  na zewnątrz (które mogą powodować podciekanie wody po ścianach). Balkony -
                  porysowane, odchodząca farba.
                  Z płytkami na klatkach pewnie już niewiele się da zrobić, choć podobno jest
                  ustanowiony zarządca obiektu, który może nas reprezentować przy odbiorze części
                  wspólnych budynku. Powinniśmy się z nim skontaktować (przez biuro sprzedaży) i
                  przekazać mu nasze uwagi do części wspólnych.
                  Pozdrawiam sąsiadów
                  • Gość: babalaga Re: Usterki IP: 188.33.214.* 12.07.10, 19:09
                    podczas odbioru widzielismy ze okna są nie uchylne ale jest rozszczelnienie na
                    45 stopni i jeszcze rozszczelnienie na scianie. okno balkonowe jest duze i
                    ciezkie i moze uchylnosc bylaby nie wskazana. no to kto ma namiary do
                    przedstawiciela? mi zalezy na placu zabaw bez wywiewu bezposredniego z garazu no
                    ale w umowie bylo ze plac zabaw bedzie a gdzie to juz nie dopisano...
                    • Gość: aga Re: Usterki IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 22:17
                      dziś podobno byl odbiór częsci wspólnych-więc na maile do reprezentanta pewnie
                      za późno....
                      chociaz-tasmy znow zagradzaja wiazd....odbiór się nie udal?;)?
                      i jakos pusto tam,nikogo nie widac...ani robotnikow ani mieszkancow
                      a placyk bedzie-mini-w pierwszej czesci jak na planach dołączanych do umów;)
                      mnie zależy zeby był naprawdę mini;)tyle ze niby prowadzi do niego na
                      wizualizacji tez chodnik-obecnie zamkniety..BRAMĄ na łancuch?
                      • Gość: sąsiadka Re: Usterki IP: *.aster.pl 13.07.10, 01:54
                        Witam ponownie,

Ad. okna
                        Skoro nie tylko my mamy tu problem, wniosek jest taki, że okna
                        należy obejrzeć dokładnie przy każdym odbiorze, po każdej
                        poprawce :) Co do uchylania - skoro producent przewiduje wersję
                        uchylną, to myślę, że nie powinno być kłopotów. Ale pewnie nie
                        każdemu wyda się to potrzebne. Ja w każdym razie jestem
                        zainteresowana, a kontakt do ewent. zmian ma być udostępniony po
                        odbiorze.
                        Ad. plac zabaw
                        Nam też mówiono, że będzie, więc jeśli będzie potrzebny będzie głos
                        potwierdzający, to się zgłaszamy, choć myślę, że tu powinno być ok.
                        Ad. podłoga na klatkach/powierzchniach wspólnych
                        Miałam nadzieję, że zgłosi się ktoś z pomysłem, co zrobić, by klatki
                        nie tylko na parterach były ładne :(
                        A tak poważnie, to jeśli nikt z nas nie znajdzie 'haczyka' w
                        interpretacji umowy, to pewnie tak już zostanie...szkoda... Może
                        warto pytać o to podczas odbiorów?? A nóż nasunie się jakiś pomysł...
                        I jeszcze a propos wizualizacji - myślę, że wielu ona trochę zmyliła
                        (czy też narobiła dodatkowego apetytu), ale wierzę, że mimo to
                        będzie nam się tam fajnie mieszkać. Teraz mamy czas, by 'wiercić
                        dziurę w boku' Ronsonowi, więc jeśli ktoś coś zauważy, niech
                        podzieli się z innymi. Wierzę, że są jeszcze rzeczy, na które mamy
                        wpływ.
                        Na później zachowajmy już tylko dobre humory :)
                        Pozdrawiam

• Gość: Mirek Re: Usterki IP: *.home.aster.pl 13.07.10, 17:39
                  Tak czytam wasze opinie i naprawdę przejmujecie się problemami typu - brzydkie
                  płytki na klatce itp. Jakie to ma naprawdę znaczenie? Czy nie ważniejsze i
                  bardziej martwiące jest to że w blokach (jak rodem w wielkiej płycie) jest
                  Śmietnik!!! Wylęgarnia robactwa, smród itp. Może powinniśmy się cieszyć że nie
                  ma zsypu a wielkiej płycie był...

Naprawdę was to nie martwi?
                  • Gość: babalaga Re: Usterki IP: 188.33.178.* 13.07.10, 18:50
                    NO RZECZYWIŚCIE SMIETNIK mamy w bloku ale podobno oddzielony od bloku, jego
                    entylacji itd. obecnie mieszkam w bloku gdzie smietnik jest w pewnej odleglosci
                    i jest to dobre rozwizanie. jednak kupujac mieszkanie w Ronsonie wiedzialm na co
                    sie piszę ze smietnikami. jezeli sie martwisz to podaj jakies rozwizanie i juz
                    jako wspólnota mozemy cos zrobic.
                    ponawiam pytanie , gdzie bedzie smietnik na paier szklo itd?

o chodnik o ktorym wspominacie nie bedzie przebiegal prze osiedle bo tam sa
                    ogrodki parterowe i one sa ogrodzone niska siatka i krzaczkami co oznacza ze nie
                    mozna z nich korzystac. to bylo w umowach wiec nie mam pretensji choc przejscia
                    nie ma, troche szkoda...
                    plac zabaw powinien byc jak w umowie - czyli klika elementów chyba razem
                    3.jednak fajnie byloby gdyby byl jakis skwer do siedzenia i korzystania dla
                    wszystkich.
                    • Gość: sąsiadka Re: Usterki IP: *.aster.pl 13.07.10, 20:24
                      Przyznam, że kompletnie nie zwróciłam uwagi, gdzie będzie śmietnik...
                      (to dowód na to, że dobrze uwagami się wymieniać).
                      Wkrótce idziemy na kolejny odbiór i na pewno to sprawdzę. Oczywiście
                      wiem, z Państwa wpisów jaka będzie odpowiedź, ale popytam o
                      dodatkowe pojemniki i ogólnie o pomysł architekta na zachowanie
                      higieny. Dotychczas zwracałam uwagę tylko na mieszkanie i klatkę,
                      stąd mocno wkurzyły mnie te nieszczęsne płytki. Pewnie, że nie jest
                      to najważniejsza rzecz, ale miałam nadzieję, że standard będzie bez
                      uwag.
                      O tym, że ogródki będą ogrodzone i teren nie będzie tak przestronny
                      jak w folderze dowiedzieliśmy się w dniu podpisywania umowy...Więc
                      wiedzieliśmy...
                      Natomiast zwróciłam uwagę, że nie będzie dodatkowego wyjścia z
                      podwórka (przy przystanku na ul. Stryjeńskich)
                      Czy my w ogóle mamy na cokolwiek wpływ??
                      • Gość: AGA smietnik i takie tam IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 21:48
                        przejmujemy sie plytkami bo na "gres wysokiej klasy"ze standardu deweloperskiego
                        on nie wygląda-nawet techniczny-jest słąaby
                        o smietnik larum nie podnosimy bo by na planach-kupiles z takim planem-swiadomie ...
                        na pocieszenie-teraz taka >moda...w co najmniej trzech kompleksach w strone
                        metra-inwestycje ok 10-letnie-sa pomieszczenia smietników w bryle
                        budynku...podobnie jak garaze...altanki nie zawsze występują ostatnimi
                        czasy...eliminujemy widok na smietnik w wieeeelu mieszkaniach;))
                        ps.nie bronię krwiopijcy dewelopera..staram się sobie racjonalnie tłumaczyc
                        pewne fakty.
                        co do wyjscia na przystanek stryjenskich-jest-zle Brama NIE FURTKA..i ogrodki
                        jej nie zaslaniaja...dziwaczne to wsztstko
                      • Gość: Sąsiad Re: Usterki IP: *.chello.pl 01.08.10, 01:13
                        Nawiązując do kilku tematów:
                        1. Uważam (i miło mi będzie jak sąsiedzi podzielą moje zdanie), że ciągle nie
                        powinniśmy się poddawać i walczyć o to co mamy w umowach, nawet jak jest już
                        dość późno. O ile każdemu z nas z osobna może być ciężko coś ugrać - o tyle
                        jeśli więcej osób będzie się upominać, może się udać.
                        2. Jeśli chodzi o płytki na klatkach to jest to kwestia estetyczna, ale wg. mnie
                        ważna. Sprawdźcie, szanowni sąsiedzi, standardy wykończenia jakie dostaliście od
                        Ronsona. W niektórych standardach jest określone, że wykończenie na klatkach na
                        parterze to powinna być "posadzka KAMIENNA - płytki KAMIENNE o gr. 20 cm". O ile
                        tych 20 cm nie będę się czepiał, to płytki kamienne to inny standard niż
                        tandetny gres. Jeśli każdy z nas zwróci na to uwagę - możemy coś osiągnąć.
                        3. Ktoś pisał, że odbiory części wspólnych się już odbyły - to o tyle dziwne, że
                        niektóre elementy się nie nadają do odbioru lub ich zupełnie brakuje (jak np.
                        wyposażenia placów zabaw)!!! Trzeba jak najszybciej wpłynąć na zarządcę, żeby
                        się jeszcze raz przyjrzał wykonaniu. Jeżeli odebrał to w takim stanie, to ktoś
                        rażąco niedopełnił swoich obowiązków.

Kilka moich uwag do części wspólnych (chętnie dopiszę Wasze propozycje, jak i
                        przyjmę uwagi jeśli coś jest niesłuszne):
                        - pobrudzone ściany na klatkach schodowych
                        - potwornie brudne (od wewnątrz, od strony żarówki) niektóre klosze oświetleń na
                        klatkach.
                        - odpadająca farba na klatkach (rogi ścian, ale nie tylko)
                        - brudny i krzywo położony gres
                        - skrzypiąca bramka do zejścia do garażu w jednej z klatek (mnie może nie będzie
                        przeszkadzała, ale sąsiadom z parteru tej klatki raczej tak)
                        - ktoś pisał również o trudnym wyjeździe z garażu - czy na pewno jest on
                        wykonany zgodnie z odpowiednimi normami (promień skrętu, szerokość wyjazdu itp.)?

Pozdrawiam sąsiadów i przestrzegam, tych, którym "wszystko jedno". Jak teraz
                        tego nie załatwimy, to będziemy z tym żyć.
                        • Gość: babalaga Re: Usterki IP: 94.254.189.* 01.08.10, 07:30
                          odbiór czesci wspolnych ma dopiero byc w sierpniu-plac zabaw uzupelniaja. w
                          umowie sa 2 place zabaw a bedzie jeden.
                          ja dopisuje zaślepki do gniazd internetowych!! czy nikt tego nie widzi?
                          lampy rzeczywiscie wymagaja mycia
              • Gość: Odebrany Re: Usterki IP: *.aster.pl 13.07.10, 21:53
                Ja już dawno jestem po odbiorach, wykończenie mieszkania mam bardzo
                zaawansowane. Ale w protokole mam napisane, że nie oglądałem i nie
                odbierałem piwnicy. Szczerze powiedziawszy, najbardziej niepokoi mnie
                możliwość zalewania garażu i piwnic, dlatego trzeba chyba gremialnie
                zbombardować Ronsona w sprawie zabezpieczeń garażu i piwnic przed
                zalaniem. Wiemy że nie było tego jawnie w projekcie, ale kto tylko może
                niech popyta prawników, które klauzule umów oraz (chyba to jest
                skuteczniejsze) przepisów ogólnie obowiązujących powinniśmy wykorzystać
                żeby wyegzekwować od developera zabezpieceznia przeciw zalaniu. Sam
                widziałem wymieniane płytki na scianach na najniższym poziomie klatek
                schodowych, przy wejściu do garaży. Jest to zatem rodzaj wady projektowej
                (chyba).
                Co do typowych usterek mieszkania, to trzeba zwracać uwagę na:
                1. Rysy na szybach (nie dać zię złapać na to, jakie powinno być tło przy
                oglądaniu szyb - norma jest tu mało precyzyjna).
                2. Rysy na parapetach zewnętrznych.
                3. Wykończenie parapetu kuchennego.
                4. Płaskości ścian i kąty proste (jedno z drugim idzie w parze). Przy tym
                trzeba zwracać uwagę że norma nakazuje pomiar na wysokości metra, ale przy
                samej podłodze ściany też potrafią być krzywe i widać to dopiero przy
                kładzeniu listew przypodłogowych. Warto wziąć profesjonalnych inspektorów
                (namiary w Internecie) za jakieś 200 zł.
                5. Ubytki w szlichcie - niewiele, ale były.
                6. Rozszczelnienia lub niedbale porobione uszczelnienia między
                ościeżnicami okien a ścianami - też było kilka niedbałości.
                7. Pęknięcia na ścianach - pojedyncze, przy osiadaniu.
                8. Malowanie ścian i sufitów. Chwyt jest taki, że jest to świeże, bardzo
                białe malowanie, na którym nie widać nierówności i "zaciągnięć". Wychodzą
                one dopiero po zamontowaniu oświetlenia. Wystarczy zatem poświecić
                mocniejszą lampą (halogen wskazany) i jak na dłoni widać konieczność
                kompleksowego zacierania. To odkryłem dopiero po odbiorze - trzeba
                sprawdzić co o tym mówi norma.
                9. Klejenie płytek na balkonie. Trzeba dokładnie opukać każdą płytkę
                czymś matalowym (wystarczy palcem z obrączką) i dokładnie słychać gdzie
                jest pustka.
                10. Jakość lakierowania balustrady balkonowej. Moim inspektorom udało się
                udowodnić wady lakierowania - potem generalny wykonawca stwierdził że
                niepowinien był uznawać tej usterki. Ale sprawdzać trzeba.
                To chyba tyle...
                • Gość: sąsiadka Re: Usterki IP: *.aster.pl 14.07.10, 09:42
                  Wielkie dzięki za szczegóły. Mamy podobne rzeczy do poprawy...
                  Mam pytanie: czy na drugim odbiorze wszystko było już bez
                  zastrzeżeń?
                  Z góry dziękuję za odpowiedź.
                  • Gość: Odebrany Re: Usterki IP: 78.155.51.* 07.08.10, 18:31
                    Przepraszam że dopiero odpisuję. Po drugim odbiorze zostały rysy na
                    oknach (właśnie usunęli) i parapety zewnętrzne do pomalowania. Z tym
                    jest kłopot bo farba im się warzy. Muszą zmienić. Dodatkowo odkryłem
                    wadliwe połączenia elektryczne w puszkach. Poprawili bez słowa. Jeszcze
                    ten nieszczęsny garaż i piwnice, które zalewa przy większym deszczu.
                    Ale to już wymaga drobnego przeprojektowania i wybudowania kanału
                    burzowego przed wjazdem do garaży z niewielkim podniesieniem za
                    kanałem. Ewentualnie dodatkowo zadaszyć wjazd. I o to warto się
                    wspólnie pokłócić!
                    Pozdrawiam.
              • ktosco Uchylne balkony 14.07.10, 11:23
                Czy moge jeszcze zglosic ze chce te uchylne balkony? Wiem ze bede
                musiala doplacic.Mam jeszcze szanse to zrobic? Czy pozniej bede musiala
                szukac firmy i zaltwiac to na wlasna reke?Ktos zmienia teraz na
                uchylne.Przyznam sie ze myslalam ze beda te uchylne balkony :( ale okna
                chyba wszystkie sa uchylne?
                • ktosco Okna 14.07.10, 11:26
                  Czy ktos z Was nie mial zadnych zastrzezen, co do swoich okien?Czy
                  wszyscy znalezli jakies usterki okienne przy przedodbiorach?
                  • Gość: gildia ekipa remontowa IP: *.chello.pl 14.07.10, 12:24
                    Co do okien, to ja na swoim znalazłam niezła rysę, ale naprawili te usterkę.
                    Czy ktoś z Was ma już ekipę remontową na swoim mieszkaniu? jak idzie Wam remont?
                    jak myślicie, kiedy jest szansa na wprowadzenie się?
                    • Gość: babalaga listy piszą IP: 188.33.95.* 14.07.10, 17:59

reasumując, piszemy meile do osób sprzedających nam mieszkanie w sprawie:
                      zabezpieczeń przeciw zalaniu, pożarowi w garażu (widzialam w innych blokach
                      blokady ppożarowe, dzielące garaz na częsci w razie pożaru)
                      przejścia do ul.stryjeńskich

ja naprawde baabym sie tych balkonowych okien uchylac- są bardzo ciężkie. reszte
                      okien uchylnych jest.

śmietniki są na załączniku do umowy - plan sytuacyjny.
                      powodzenia
                      • kkkordulcia Re: listy piszą 14.07.10, 18:49
                        zabezpieczenie przeciw pożarowe jest, dzieli garaż na dwa sektory.

Kordulcia
                        • Gość: babalaga Re: listy piszą-plac zabaw IP: 188.33.95.* 14.07.10, 19:30
                          dzieki za odpowiedz.
                          sprawdzilam w umowie - place zabaw powinny byc na 2 dziedzincach; piaskownica,
                          bujaki, lawki

a kafeki jako bilao szare sa opisane w umowie.
                • Gość: sąsiadka do ktosco Re: Uchylne balkony IP: *.aster.pl 16.07.10, 00:01
                  Co do uchylnych balkonów: z informacji które mam wynika, że okna
                  można będzie dopiero przerobić - więc czas jest. Po odbiorach mamy
                  uzyskać kontakt do producenta okien.
                  My jesteśmy tym bardzo zainteresowani, ale jeszcze tematu nie
                  zaczęliśmy (nie mamy póki co kontaktu).
                  Inne okna raczej są uchylne (nawet te, które są od ziemi).
                  Pozdrawiam
                  • ktosco Re: Uchylne balkony 16.07.10, 15:33
                    Dziekuje za informacje!My tez Jestesmy zainteresowani tymi uchylnymi
                    balkonami.Wolalbym zrobic to przed polozeniem podlogi,pracownicy
                    zmieniajacy okna z pewnoscia nie beda uwazac na moja podloge :)
                    dlatego wolalbym zrobic to jak nie bedzie wykonczenia :)
                    • Gość: sasiadka Re: Uchylne balkony IP: *.aster.pl 17.07.10, 00:27
                      Tak, tak. Koniecznie my też uważamy, że trzeba to zmienić przed
                      wykańczaniem mieszkania.
                      Jeśli chodzi o pokrętła przy kaloryferach (ktoś pytał), to wiem, że
                      przeważnie otrzymuje się je przy odbieraniu kluczy - wcześniej
                      zamontowane często giną w niewyjaśnionych okolicznościach :)
                      Pozdrawiam
    • Gość: babalaga Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: 188.33.26.* 18.07.10, 16:35
      pacyk w środku bok od stryjenskich. jest piaskownica, ladniel. chodnika
      widocznego na wizuaziazcji brak tylko jest podjalzd ekeo;ogiczny czyli zasiany
      trawą. w panie sytuacyjnym jest to planowane jako dojazd do transformatorni
      jakiejs. czyli jak bedziemy chcieli jako wspolnota to maly chodnik w kierunku
      patio mozemy zrobic a reszta to chyba lepiej jak zostanie w formie zatrawionej.
      dzieci beda mogly grac na tym malutkin fragmencie trawy.
      • Gość: aga a akty? IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.10, 21:21
        pozwolenia chyba niby są-ktoś testował już temat aktów notarialnych?
        bo obsługa posprzedażowa ronsona jest do d..y, trzeba o wszystko walczyć z
        własnej inicjatywy..a ich notariusz kasuje chyba max taksy...
        ktoś cos"ruszył'?
        • Gość: Gildia Re: a akty? IP: *.chello.pl 20.07.10, 10:28
          Ja już jakiś czas temu rozmawiałam ws aktów notarialnych. Z tego co mi
          powiedziano w biurze sprzedaży, to mają one ruszyć dopiero pod koniec tego roku.
          Szkoda, że nie za 5 lat!!!
      • ktosco Weszliscie juz z remontem? 20.07.10, 08:57
        Ja mam nadzieje ze w koncu uda sie rozpoczac prace
        remontowe.Najpozniej 1,5 tygodnia i zaczynam (?) Bylam w budynku i
        nie widac tak duzo remontow.Sa oczywiscie ekipy,ale jakos bardzo
        cicho :).Wczoraj np. przygotowywali windy zeby mozna wnosic
        materialy.Obijali je wewntarz plytami wiorowymi zeby nie zostaly
        uszkodzone.

Juz remontujecie,czy nadal czekacie na poprawe usterek?

• Gość: Gildia Re: Weszliscie juz z remontem? IP: *.chello.pl 20.07.10, 10:27
          Ja już remontuje od końca czerwca i przy dobrych wiatrach powinnam remont
          zakończyć około 15 sierpnia. mieszkam na parterze, wiec windy nie są mi
          szczególnie potrzebne. Trochę ekip siedzi w mieszkaniach, ale myślę, że jeszcze
          dłuuugo potrwa zanim ludzie wykończą mieszkania i się do nich wprowadzą.
      • ktosco Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? 22.07.10, 20:31
        Do mnie dotarlo pismo ze odbior mieszkania, moj termin to ostatni
        tydzien sierpnia,zenada, Ronson jak zwykle sie popisal :( .I
        etap i odbior koniec sierpnia.To jestem ciekawa co z odbiorami II
        etapu?Dobrze ze umowilam sie na wczesniejszy odbior choc i tak nie wiem
        jak dlugo to potrwa bo zglosilam kolejne usterki a Pan mily na to
        .Teraz mam 30 dni na ich usuniecie :)
        • Gość: gildia Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.chello.pl 23.07.10, 10:09
          ja mialam odbior pod koniec czerwca, trzeba pilnowac swoich spraw! dzwonic,
          pytac, czasami warto byc upierdliwym, a nie siedziec i czekac z zalozonymi
          rekami....
          • ktosco Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? 23.07.10, 13:44
            Kazdy z nas ma inna sytuacje i bycie upierdliwym nie zawsze pomaga
            ;) Chociaz niestety w Polsce, a zwlaszcza w Warszawie trzeba ostro
            walczyc o swoje :).
        • ktosco Plamy na ramach okiennych? 23.07.10, 13:50
          Wracajac do usterek,czy ktos z Was mial przebarwienia na ramach
          okiennych?Chodzi np. o plamy jakby ktos popryskal domestosem .Na ramie
          sa jasne kropy ,odbarwienia od lakieru a Pan mowi ze to urok drewna i
          tak zlpalo po zamalowaniu :) Ja uwazam ze to pewnie przy usuwaniu jakis
          brudow uzyli zlego srodka i sa przebarwienia, a jaka jest Wasza opinia?
          • Gość: babalaga Re: Plamy na ramach okiennych? IP: 109.243.77.* 23.07.10, 21:24
            ja mialam jakby po wosku. pan mówil ze niby da sie zetrzeć. na to ja miaam jedna
            odpowiedz - to prosze to usunac jak jest to proste.
            dostalismy tez list o odbiorze 15 sierpnia i jestesmy 2 etap ale wczesniej
            dzwonilismy i dopytalismy
            • ktosco Re: Plamy na ramach okiennych? 24.07.10, 20:22
              Nie wiem od czego to zalezy ,my tez dzwonilismy wielokrotnie,
              zadawalismy wiele pytan,mielismy i mamy duzo uwag itd,jak ktos pisal na
              forum trzeba byc upierdliwym(?).Kazdy z nas dba o swoje interesy.Chyba
              dlatego napisali nam ten odbior na koniec siepnia (I etap), teraz juz
              jestesmy po "odbiorze" Pan oczywiscie wiekszosc naszych uwag kwitowal
              ze to np. takie drewno,jak administartor bedzie to bedzie kontakt do
              okien wtedy wyreguluja Panswtu,drzwi sie wyszpachluje i nie bedzie
              sladu itd :(
              • Gość: babalaga nowa zagadka IP: 109.243.208.* 25.07.10, 13:45
                czyli zalezy od pana który z nami odbieral. nasz byl bardzo dobry. w sumie co mu
                zalezy-czym wiecej teraz poprawek tym mniej rekamacji potem
                Czy ktos zauwazyl ze na wizuaizacjach przed klatakami sa jkaby murki a w reau
                ich brak. moze to i lepiej bo nikt nie bedzie na nich siadywal przed katka ale
                niescislosc pozostaje
                • pehr Re: nowa zagadka 25.07.10, 20:38
                  Na wizualizacji nie ma murku przy wjeździe do garaży, a na żywo jest... ;)

-------
                  Pehr
                  • Gość: Obok Pomiar powierzchni. IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.07.10, 21:28
                    Czy sami mierzyliście powierzchnię mieszkań?
                    Czy były jakieś różnice in+ czy in- ?
                    Czy pomiar był od ściany do ściany, czy jeszcze + grubość tynków?
                    • Gość: pomiar Re: Pomiar powierzchni. IP: *.home.aster.pl 26.07.10, 13:30
                      do pomiarow sa 3 normy
                      w umowie jest napisane ktora obowiązuje
                      porównaj symbol normy z wlasciwosciami-wiec bedzie wiadomo czy z
                      tynkiem.
                      nie wierze ze ktos wziął własnego geodete. a pomiar-miareczką można
                      sobie w ..winde wsadzic.
                      pomiary wychodza i in+ i in--czyli kaska-mała-do zwrotu
                      a geodete to ciągnąć w sprawach spornych-tak myslę...
                      • Gość: Obok Re: Pomiar powierzchni. IP: *.nbp.pl 26.07.10, 16:19
                        ...Chodziło mi o praktykę i własne doświadczenie, a nie teorię, czyli czy ktoś
                        sam mierzył i jakie były wyniki pomiarów budujacych względem planów.
                        • Gość: babalaga Re: Pomiar powierzchni. IP: 109.243.16.* 26.07.10, 18:05
                          pomiar jest jzu zrobiony przez geodete i daj informacje o tym jaka powierzchnia.
                          w umowie jest jaka norma obowiazuje - na wysokosci 1 metra i bez tynkow. czyli
                          teraz pomiar jest bez sensu. ja mierzylam grubosc scian przy drzwiach bo to
                          bardzo potem praktyczne jest -wszystko bylo idealne.
                          • pehr Klucze..... 28.07.10, 17:49
                            Jeśli ktoś myśli, że jak już naprawią mu usterki, odczeka i podpisze protokół
                            odbioru a nawet w terminie wpłaci ostatnią ratę płatności to otrzyma klucze....
                            to niech się uzbroi w cierpliwość. Ponieważ deweloper kończy współpracę z PEKAO,
                            nie ma już dostępu do bankowości elektronicznej i nie jest w stanie potwierdzić
                            otrzymania przelewu. A paniom w księgowości potwierdzenie realizacji przelewu
                            przez bank nie wystarcza... czekają na wyciągi z rachunków, które są przez bank
                            generowane z danymi na koniec poprzedniego dnia... A bez wyciągu kluczy nie
                            wydadzą.... pozostawiam bez dalszego komentarza
                            • Gość: babalaga Re: Klucze.....internet IP: 109.243.34.* 28.07.10, 18:26
                              no u nas chyba tez tak bedzie...
                              ciekawa sprawa z internetem. podączono nam Aster i zniknely zaslepki w
                              gniazdkach. czy ktos wpisywal to do protokou odbioru abo to ze nie ma jeszcze
                              skonczonych czesci wspolnych?
                              patia maja byc skonczone pod koniec sierpnia tzn lawki bujaki itd.
                              • Gość: lenka okna IP: *.aster.pl 28.07.10, 22:30
                                a czy ktoś z Was czeka na wymianę okna/okien?
                            • Gość: gildia Re: Klucze..... IP: *.chello.pl 29.07.10, 12:47
                              Od momentu podpisania protokołu ostatecznego odbioru technicznego mieszkania
                              masz 7 albo 14 dnia na wpłacenie ostatniej transzy. ja z tym protokołem
                              pojechałam na budowe i otrzymalam klucz do mieszkania, nie wplacajac jeszcze
                              ostatniej transzy. i sobie remontuje:) na wpłacenie ostatniej transzy miałam 14 dni.
                            • Gość: aga Re: Klucze..... IP: *.home.aster.pl 30.07.10, 18:01
                              ooo to jakiś nowy myk..
                              ale w umowie masz napisane ze wydanie kluczy w ciagu 7 dni od
                              spełnienia szeregu warunów-patrz zapłaty
                              i powołaj sie na umowe-masz potwierdzenie-wiec niech sie bujaj.a
                              faktem jest ze developer coraz gorzej kontaktuje...jakis pomór
                              wbiurze,akty...PAAANI kto ma sie tym ajac...z budowy zniknelo biuro
                              nawet to w budynku..kierownik żenujaco zaczyna kombinowac, placzą
                              sie po lokalu jacys posidacze drugiego klucz, dierre nic jeszcze nie
                              wie o wkładkach... paranoja jakas...a zaparkowanie po poludniu
                              graniczy zcudem..
                              • Gość: Gośc portalu Forma umowy przedwstępnej IP: 188.33.185.* 30.07.10, 18:14
                                Umowę macie w formie aktu notarialnego?
                                • Gość: Gildia Re: Forma umowy przedwstępnej IP: *.chello.pl 30.07.10, 20:41
                                  ja mam umowe w formie aktu notarialnego. jest tam napisane, ze od momentu
                                  odbioru technicznego, maja 4 m-ce na podpisanie ostatecznego aktu notarialnego.
                                  i bede tego wymagac!
                                  w pierwszym tyg sierpniu bedzie mozna podobno odbierac klucze do
                                  komorek,skrzynek i domofonów.
                                  • pehr Wyjazd z garażu, Aster 30.07.10, 22:01
                                    Czy ktoś z was próbował już wyjeżdżać z garażu zgodnie ze znakami? Trzeba
                                    wykonać zakręt o 90 stopni... za pierwszym razem musiałem cofnąć i "podejść"
                                    drugi raz ;) współczuję właścicielom SUV'ów i samochodów dłuższych niż "compact".
                                    Już widzę kolejki do wyjazdu z garażu rano ;)

Czy macie kablówkę we wszystkich pokojach, czy tylko u nas tak podłączyli, że
                                    jest w jednej sypialni a w drugiej jest dziura?
                                    • Gość: babalaga Re: Wyjazd z garażu, Aster IP: 188.33.149.* 31.07.10, 21:17
                                      dziura to jeszcze nic. nie ma zslepek i wszytsko jest na wierzchu, blacha. ja
                                      mam dzieci i one na pewno sie do tego dobiora. bede interweniwac bo to mnie
                                      wzburzylo i mimo calej budowy ok to takie drobnostki bardzo pslabiaja efekt
                                      • Gość: aga windy IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.10, 23:10
                                        czu u was tez ta cudowna winda sensoryczna-klimatyzowana, gadajaca ,
                                        podsumowująca (słynny POZIOM 0-DO NOWEGO MIESZKANCA;)))ma taki slaby sensor????
                                        guzik przywołujący nie działa w sumie...raz po kilku min zeszlam do garazu zeby
                                        ja wogóle przywołac... juz znalazlam na nia sposób..ale to strasznie
                                        denerwujace-zglosic chyba jak najszybciej administratorowi trzeba bedzie;((
                                      • ktosco gniazdka w mieszkaniach 01.08.10, 15:34
                                        Tak sie zlozylo ze jestem teraz codziennie w Nautice i jesli chodzi o
                                        gniazdka tv i net tez bylam zaskoczona ze w wiekszosci sa dziury i
                                        wychodza kable.W tygodniu byl Pan i zalozyl kilka juz kompletnych
                                        gniazd niestety umknelo nam jedno,pozniej dzwonilismy do kierownika i
                                        powiedzial,ze Pan jeszcze przyjdzie ze teraz wlasnie montuja gniazda
                                        w mieszkaniach.

Sasiadow pojawia sie coraz wiecej ale mam wrazenie ze w I etapie jest
                                        wiecej remontow (?)

Tez slyszalam ze pod koniec 1 tygodnia sierpnia ma byc pan
                                        administrator i maja byc klucze od komorek,kody do domofonow itp

Windy sa bardzo fajne teraz troche plyta przeszkadza w jej
                                        uruchomieniu ale po jej zdemontowaniu bedzie ok
                                        • Gość: babalaga Re: gniazdka w mieszkaniach IP: 109.243.183.* 01.08.10, 19:12
                                          ja mialam kable a teraz gniazdka ale nie zasllepione tylko z widoczna blacha
                                          ktora zamatwali Asterowcy.
                                          • aga_wa1 Re: gniazdka w mieszkaniach 01.08.10, 20:24
                                            aaa ii jeszcze jedna ciekawa rzecz-głownie dla parterów chyba-wiekszosc
                                            ogromnego garazu jest oblozona na "stropie' wełną mineralna i prysnięta chyba
                                            gipsem, 9wyglada jak pseldo cegly"
                                            a nie ma tego napewno pod klatka B, i nie wiem jak z C-tam jest tylko betonowy
                                            strop..czyli wygłuszenia brak...
                                            wygląda to głupio...
                                            no chyba ze stracilam orientacje i welny nie ma pod piaskownicą.
                                            ps.sączy sie woda ze scian w rogach chyba od Vittery strony-tzn w kilku
                                            piwnicach-sa zrobione iniekcje..nie wróży to dobrze fundamentom;(
                                            • Gość: aga g..ne kwiatki po wykonawcy Ronsona IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 22:34
                                              jak za komuny wykonawcy się starali...
                                              czy wasza potencjalna wentylacja mechaniczna w kominie w łazience tez jest
                                              podłączona do nikąd? kabel sobie swobodnie wisial wewnątrz....
                                              pomijając fakt-poutykane puszki w kominach...tradycja jakaś-węgielna puszka
                                              harnas....

• pehr Re: g..ne kwiatki po wykonawcy Ronsona 04.08.10, 23:03
                                                U nas w kilku miejscach z instalacją było "coś nie tak". Odwiedził nas pan
                                                elektryk i wszystko "wyprostował".
                                                Co do kabla w łazience - kabel jest podłączony - w puszce w przedpokoju
                                                znajdziesz jego "koniec". Jak to pan ujął - to opcjonalne podłączenie... ;)
                                                Nie wiem czy macie videofon czy domofon - tak czy siak "video" nie działa... ale
                                                ma działać ;)
                                                • Gość: Sąsiad Re: g..ne kwiatki po wykonawcy Ronsona IP: *.chello.pl 08.08.10, 17:17
                                                  Pehr: Czy wiesz może jak jest z Video-domofonem? Wystarczy tylko od strony
                                                  mieszkania podłączyć "terminal" video i będzie działać czy trzeba coś dodatkowo
                                                  dorabiać?

P.S. Dzięki za zgodę na użycie zdjęć. Jutro chyba skrobnę jakieś pisemko do
                                                  Ronsona i im podrzucę...
                                                  • pehr Re: g..ne kwiatki po wykonawcy Ronsona 08.08.10, 18:47
                                                    Nie mam pojęcia. Videofon zamówiliśmy w ramach zmian lokatorskich. Nie wiem czy
                                                    to tylko urządzenie w mieszkaniu, czy również inny "kabel". Póki co i tak nie
                                                    działa ;)
    • Gość: babalaga Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: 94.254.189.* 01.08.10, 11:23
      no nie! na windy nie mozna narzekac. sa tez w innych Ronsonach i sa swietne.
      trzeba tylko caly kciuk przylozyc. dziecko male raczej nie przycisnie ale to
      chyba kwestia techniki. przyloz caly kciuk i bedzie ok.
    • Gość: babalaga Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: 94.254.171.* 01.08.10, 13:21
      no nie! na windy nie mozna narzekac. sa tez w innych Ronsonach i sa swietne.
      trzeba tylko caly kciuk przylozyc. dziecko male raczej nie przycisnie ale to
      chyba kwestia techniki. przyloz caly kciuk i bedzie ok.
      • zuzam1 Re: Nautica Kabaty Ronson 06.08.10, 15:37
        a czy ktoś wie moze co tam sie jeszcze buduje obok bloku G ? moze
        parking?
        • Gość: gildia Re: Nautica Kabaty Ronson IP: *.chello.pl 06.08.10, 17:06
          Tam maja byc dwa bliźniaki, ktore juz dawno zostaly sprzedane....ja zastanawiam
          sie kiedy w kocu dostaniemy klucze do komorek lokatorskich i skrzynek i kiedy
          bedzie mozna parkowac w garazu?!
          • Gość: aga deszczyk w środku IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 20:23
            więc-mozna plywac w srodku
            windy z poziomu-1 nabieraja wody i spektakularnie lejer sie w szybie w trakcie
            wznoszenia do góry...
            ok...w starym tez mialam troche wody w garazu-mowa o piatku o6.08 ale była to
            deszczowka- nie bylo to stojace-pelne szlamu bajoro,,,
            fotki dla ciekawych? bo czy zainteresuje nimi developera..tego nie wiem...
            • pehr Re: deszczyk w środku 06.08.10, 22:12
              Byliśmy dziś jak burza się zaczynała. W garażu lało się pomiędzy płytami, na
              wysokości wjazdu od strony Viterry (zielona klatka). Samą bramą nie wlewało się
              (wówczas?). Zrobiliśmy dowodową fotkę, którą wyślemy panu Michałowi...
            • Gość: alamakota Re: deszczyk w środku IP: *.182.180.255.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.10, 22:29
              wlasnie wracam z garazu ,poprostu zal patrzec, zapraszam pozostalych
              sasiadow zeby zobaczyli, co sie dzieje :( Nie wyobrazam sobie
              prawdziwej ulewy.Klatka A,B,C dodatkowo leje sie woda na klatce, na
              samej gorze na dachu jest nieszczelne duze okragle okno, woda leje
              sie na schody i po scianach.Klatka F zalana dolna czesc szybow
              windowych.W garazu wybily studzienki, ale zgroza jest woda plynaca
              po scianach .Wspolczuje wszystkim sasiadom z parteru jak tak dalej
              pojdzie, po wiekszym deszczu beda miec wode w mieszkaniu :(.Dziasiaj
              padalo 1h taki deszczyk to, co bedzie jak przyjdzie prawdziwa ulewa?
              • pehr Re: deszczyk w środku 06.08.10, 23:25
                Potwierdzam, wygląda to fatalnie. Garaż jest zalany - studzienki zamiast wodę
                odprowadzać, wybiły i wprowadziły do środka - bramy suche... Szyb windowy w
                klatce F zalany. W piwnicach pod klatką F wodospad - z jednej ze ścian płynie
                wartkim strumieniem po ścianie i echem rozbija się o podłogę. Podobnie zresztą
                we wszystkich piwnicach pod innymi klatkami, woda a raczej szlam i błoto
                wszędzie do kostek. Pan ochroniarz zgłosił gdzie trzeba - elektryk miał
                przyjechać - nie przyjechał...
                • pehr Re: deszczyk w środku 07.08.10, 00:03
                  Dla chętnych kilka fotek tinyurl.com/3xqufma
                  • Gość: Alek tragedia IP: 94.75.89.* 07.08.10, 01:34
                    No po prostu tragedia, jestem w szoku po obejrzeniu fotek. Błąd
                    musiał zostac popełniony juz podczas budowy, nie wiem czy mozna to w
                    ogóle jakos naprawić, koszty będa ogromne, nie sądze, żeby deweloper
                    sie na to zdecydował.
                    Zastanawia mnie jedno - jak to sie dzieje, że w starych blokach z
                    lat siedemdziesiatych piwnice są suche podczas najwiekszych ulew.
                    Dlaczego? Czy wtedy budowano lepiej niz teraz? Okazuje sie, że tak!
                    • Gość: alamakota Re: tragedia IP: *.146.166.157.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.08.10, 06:36
                      Bylo pisane juz wczesniej o zalanym garazu w czewcu.Wtedy nie
                      podnieslismy zadnego alarmu.Ktos dowcipnie pisal o arce noego.Drodzy
                      sasiedzi nie jest za pozno.Trzeba zebrac sie i ruszyc na Ronsona i
                      to jak najszybciej.lejaca woda po scianach to jest wada ukryta My
                      tez robilismy zdjecia i to jeszcze pozniej, wyglada to o wiele
                      gorzej niz na zdjeciach pehr zwlaszcza przy klatkach ABC bo tam jest
                      spora warstwa szlamu :( Przy klatce F jest chyba sie nie myle
                      pomieszczenie wentylatornia i tam ogrom kabli i tam rzeczywiscie
                      woda sie lala jak w wodospadzie.Jak tylko zaczelo sie lac ze scian
                      bylo wydzwaniane do roznych osob.Do godz 22 nikt nie przyjechal.
                      Jesli sami tego teraz nie dopilnujemy ,mozemy miec tragedie na
                      jesien bo wtedy beda juz wieksze opady.
                      • Gość: aga.wa10 Re: tragedia IP: *.chello.pl 07.08.10, 10:23
                        Może teraz tym co pisali, jak to nie ma co narzekać na to co dzieje się na
                        budowie i jak to nie mają uwag przy odbiorze mieszkań, otworzą się teraz oczy?

Dla mnie jest to ewidentny przykład (nie pierwszy) jak wykonawca wykonał swoją
                        robotę na budowie, a Ronson nie dopilnował wielu rzeczy.

Ja też będę nękać dewelopera w tej sprawie. Im nas więcej, tym lepiej. Myślę
                        też, że można tym zainteresować zarządcę (o ile odbiór części wspólnych nie
                        doszedł jeszcze do skutku). Namiar na zarządce jest u osób ze sprzedaży. Bez
                        problemu przysłali mi na maila.

Działajmy póki jest czas. Także w sprawie swoich mieszkań, bo podejrzewam, że po
                        wczorajszym deszczu niektórzy mogą mieć mokro w mieszkaniu. A to dlatego, że
                        uszczelnienie okien jest niechlujne. Potem to my będziemy się bujać z tym, że
                        komuś nie chciało przyłożyć się do pracy.

Pozdrawiam wszystkich aktywnych sąsiadów i tych mniej aktywnych (którym niestety
                        wszystko jest jedno) też ;-)

Idę dzisiaj na budowę i sprawdzę, jak to wygląda.
                        • jefferson Re: tragedia 07.08.10, 10:44
                          no te zdjęcia to dowód w sprawie. pamietajmy ze mamy tylko 3 lata gwarancji.
                          uwaga! wszyscy jutro piszemy oficjalnego meila - do osoby ktora sprzedala
                          mieszkanie - personaia na umowie sa i dodatkowo na meil ogólny. potem nalezy
                          wyslac to samo poczta -poleconym - to nie sa zarty.
                          w meilu trzeba zapytac zdecydowanie o srodki jakie Ronson zan=mierza podjac.
                          mozna tez dzwonic ale z tego co wiem to telefonicznie zbywaja. jak dzwonilam w
                          sprawie elewacji to mnie zbywali az do momentu napisania meila. wtedy zadzwonili
                          w godzine
                          • Gość: babalaga Re: tragedia IP: 109.243.126.* 07.08.10, 11:17
                            napisalam meila i wysylam pismo poczta. nie mozna tego lekcewazyc...
                            • Gość: babalaga Re: tragedia IP: 109.243.126.* 07.08.10, 11:18
                              wszyscy MUSICIE!!!! wysłać meile!!! i listy.
                  • Gość: Sąsiad Re: deszczyk w środku IP: *.chello.pl 08.08.10, 10:07
                    @Pehr: czy Pehr wyraża zgodę na posłużenie się tymi fotkami w kontaktach z
                    Ronsonem? Tak pytam, bo prawa autorskie itp...
                    Będę wdzięczny za wyrażenie zgody, bo zgodnie ze starą maksymą "jedno zdjęcie
                    mówi więcej niż 1000 słów"

• pehr Re: deszczyk w środku 08.08.10, 11:17
                      ->Sąsiad: Oczywiście wyrażam, w tym celu robiłem zdjęcia
                      • Gość: sąsiadka Re: deszczyk w środku IP: *.aster.pl 08.08.10, 23:04
                        Ja również bardzo dziękuję za zdjęcia....choć generalnie są
                        przerażające. Naprawę podobnej usterki już kiedyś widziałam (w innym
                        budynku) i raczej nie wróży to dobrze nasadzeniom i chodniczkom na
                        podwórku...
                        • Gość: aga naprawa usterki IP: *.home.aster.pl 09.08.10, 12:26
                          tak..p.Sąsiadko..ja też mam cały czas wizję odkopania fundamentów
                          wokół i uszczelnienia ich po wierzchu......i o ile ta opracja na
                          domku jednorodzinnym przebiegła-jak cię mogę" o tyle w tym
                          kompleksie..no nie wiem;(
                          moze jednak iniekcje z plynu-które przypominam-juz i tak sa robione
                          w piwnicach (jeszcze przed deszczami ciekło)
                          • Gość: aga dokumentacja IP: *.home.aster.pl 09.08.10, 12:37
                            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec2ae91ae1d9b89d.html
                            • Gość: dd Re: dokumentacja IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.10, 12:47
                              No cóż... Najwyraźniej developer przewidział to wszystko już na etapie projektu.
                              Nazwa "Nautica" przecież nie wzięła się znikąd...
                          • Gość: sąsiadka Re: naprawa usterki IP: *.aster.pl 09.08.10, 23:37
                            Otóż to...nie chciałam tego głośno mówić, choć właściwie
                            forma/technologia przeprowadzenia naprawy jest mi obojętna.
                            Najbardziej niepokoi mnie jednak proces weryfikacji takiej naprawy.
                            Co jeśli następny taki deszcz spadnie tuż po upływie 'gwarancji'?
                            Mam nadzieję, że e-mail, który otrzymaliśmy dziś od p.Lokatora
                            pomoże w tej sprawie.
        • Gość: aga podsumowanie IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 22:06
          podsumowując:
          punkty co do których oczekujemy stanowiska developera:
          status działań dotyczących przecieków w garażu i komórkach
          termin instalacji drugiej pompy w separatorze (i gwarancja ze pierwsza też jest
          wymieniona skoro była uszkodzona)
          patio-mała architektura, osuszenie
          zarządca
          spisanie liczników osuszaczy (moc może być nawet 16 kW!!!) i dopilnowanie, aby
          koszty pokrył Unimax
          od kiedy wprowadzony będzie zakaz prac poza 8-20(bez weekendów? niedziel?)
          komplet kluczy (śmietniki!!)

inne:
          kto będzie władny wydac pozwolenie np na delicatesy 24h
          prosze o dopisanie do listy dyskusyjnej aga_wa.maupa.wp.pl
          • pehr Ronson 18.08.10, 16:15
            Ronson w 2010 liczy na ok. 40 mln zł zysku netto - RTRS
            18 sierpnia 2010 15:47:25
            * Ronson w 2010 oczekuje zysku netto na poziomie 40 mln zł.
            * W 2011 roku wyniki finansowe dewelopera będą słabsze, odbiją się w 2012 roku.

(Depesza uzupełniona o kolejne wypowiedzi dyrektora finansowego Ronsona)

WARSZAWA, 18 sierpnia (Reuters) - Deweloper Ronson Europe NV oczekuje, że w 2010
            roku jego skonsolidowany zysk netto wzrośnie do około 40 milionów złotych z 21
            milionów złotych rok wcześniej, dzięki przekazaniu klientom większej liczby
            wysokomarżowych mieszkań, powiedział w środę członek zarządu i dyrektor
            finansowy spółki Tomasz Łapiński. "(Wypracowanie zysku na poziomie 50 milionów
            złotych w 2010 roku) - to będzie trudne, ale około 40 milionów złotych, jeżeli
            nic złego się nie wydarzy, to jest ten wynik (jakiego oczekujemy)" - powiedział
            w wywiadzie dla TVN CNBC Biznes Łapiński.
            Dodał, że rok 2011 pod względem wyników finansowych może być dla Ronsona słabszy
            niż 2010, ponieważ deweloper planuje przekazać klientom w tym czasie mniejszą
            liczbę lokali. Powrotu do lepszych wyników oczekiwać można w 2012 roku, kiedy
            spółka będzie mogła
            zaraportować sprzedaż w ramach kilku projektów, których uruchomienie planuje
            obecnie.
            Wcześniej w środę Łapiński zapowiedział, że przychody Ronsona w drugim półroczu
            2010 roku wzrosną do około 190 milionów złotych z 50 milionów w pierwszym
            półroczu, ponieważ spółka zacznie przekazywać klientom klucze do mieszkań w
            warszawskich projektach Nautica i Gemini.
            Zgodnie ze standardami rachunkowości, jakim podlegają deweloperzy, do wyników
            finansowych mogą oni zaliczać mieszkania, do których wydali klucze. Bieżąca
            sprzedaż uwzględniania jest w wynikach przyszłych kwartałów.
            W pierwszym półroczu 2009 roku wyceniany na około 450 milionów złotych Ronson
            miał 6 milionów złotych czystego zysku i 42 miliony przychodów.
            Ronson, korzystając z powrotu koniunktury na rynku deweloperskim, planuje w
            ciągu 2-3 lat zwiększyć sprzedaż mieszkań do 800-1.000 z przewidywanego na ten
            rok poziomu 350-400 lokali. Będzie zabudowywać działki z banku ziemi oraz dokupi
            2-3 nowe działki w Warszawie. W 2011 roku planuje wprowadzić do sprzedaży
            minimum 5 nowych projektów.
            Na nowe działki Ronson planuje przeznaczyć ponad 50 milionów złotych z własnych
            środków.
            O godzinie 15.39 kurs akcji Ronsona rósł o 6,3 procent do 1,70 złotego.
            Źródło: Reuters
            • Gość: Pytek Re: Ronson IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.08.10, 22:49
              Ciekawe czy zdjęcia z tego forum z zalanej inwestycji Nautica będą miały wpływ na notowania Ronsona?
      • Gość: alamakota szpary w oknach IP: *.146.104.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.08.10, 15:54
        zerknijcie jeszcze w swoich mieszkaniach na szpary w oknach.Tzn. jak
        otworzycie swoje okna to na zewnatrz przy elewcji zobaczyccie jakie
        sa szpary tym tez trzeba sie zajac.Powiedzial nam dzisiaj o tym
        pewien Pan.Sprawdzcie okna i tez o tym piszcie bo za chwile tak jak
        sciany w garazu beda wygladac nasze mieszkania :(
        • Gość: aga podeszczowo IP: *.ip.netia.com.pl 07.08.10, 18:18
          więc.....posprzątali.
          kto wczoraj nie widzail-chyba nie zda sobie sprawy z powagi sytuacji..to nie
          była deszczówka-bo był zalegający szlam;(
          najgorsze-ze to sączy sie spomiędzy fundamentow...a nie wlewa górą...
          teraz skojarzylam fakt-w pierwszym patio juz koło Vitery-nawet w ostatnie upaly
          bylo..po prostu grzezawisko.buty wpadly nam po kostki. takiego bagna/galarety
          jeszcze nigdy nie widziałam.trzyam to tylko trawka po wierzchu
          a teraz stoi tam woda-jak w rowie.a Vitera od lat skarzyla sie na jakies
          przesiaki w garazu....
          czy to nie kwalifikuje sie do jakiejs ekspertyzy budowlanej?;(
          • ktosco Re: podeszczowo 07.08.10, 22:16
            Prosze sie nie martwic ze posprztali Sa zdjecia z dnia
            wczorajszego.Robilo je kilka osob.Od poniedzialku rusza akcja ratujemy
            swoje garazei piwnice.Walczymy rowniez o swoje bezpieczenstwo i naszych
            rodzin. Kto chce miec spokoj z samochodem to warto jutro chociaz wyslac
            maila do Ronsona,co dzialo sie w piatek w garazu i ze nikt nie raczyl
            przyjechac.Sprawa z pewnoscia nie bedzie zakonczona tylko u Ronsona
            Niestety deweloper musi poniesc konsekwencje swojej fuszerki.
            Pozdrawiamy wszystkich sasiadow!Do milego....
            • Gość: Gildia namiary-Ronson IP: *.chello.pl 08.08.10, 10:17
              Myślę, że najlepiej pisać maile do Pana Tadeusza Malinowskiego, on jest
              oddelegowany na te budowe z firmy Ronson i bardzo często na niej bywa, mail do
              niego: tmalinowski@ronson.pl a także na ogólne biuro ronsona:
              sprezedaz@ronson.pl Co do Administratorki naszego osiedla to w kazdej klatce
              jest do niej namiar. Jest to Pani Beata Stolarczyk.
            • Gość: Sąsiad Re: podeszczowo IP: *.chello.pl 08.08.10, 10:18
              Mam gorącą prośbę do sąsiadów posiadających zdjęcia z ostatnich opadów.
              1. wrzućcie je gdzieś na net
              2. podeślijcie na forum linki
              3. wyraźcie zgodę na wykorzystanie tych zdjęć do kontaktów z Ronsonem

Będziemy mogli wtedy dyskutować z Ronsonem podpierając się silnymi argumentami.

Z góry dziękuję za pomoc...
              • Gość: Alex aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: 94.75.89.* 09.08.10, 01:39
                no po prostu gratulacje, nowe budownictwo heheh
                i teraz macie powódź w garazu i bardzo wam tak dobrze.
                i zanim zacznie sie pluć na forum, żeby Ronson cos z tym zrobił to
                pogadajcie z jakimś budowlańcem czy da sie z tym cos zrobić.
                Zapewniam was, że nie!
                • ktosco Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta 09.08.10, 07:19
                  Alex ,zapewnieam Cie ze budowlaniec byl i to juz rano w
                  sobote.Niezalezny i nie mowil ze nie da sie nic zrobic.Z pewnoscia nie
                  bedzie latwo i jest ogrom pracy do wykonania.Tylko trzeba dzialac i jak
                  najszybciej zaczac naprawiac usterki.

Co do zdjec czekam na informacje.Dzisiaj maja sie pojawic.
                • Gość: Staszek Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: *.rev.snt.net.pl 09.08.10, 10:57
                  "macie powódź w garażu i bardzo wam tak dobrze".

hmmm...zastanawiam się jakie to przestępstwo twoim zdaniem popełnili
                  mieszkańcy "Nautiki" że cieszysz się z ich zalanego garażu.

chyba, że sam mieszkasz w obsranym bloku z wielkiej płyty na
                  ursynowie i odreagowujesz życiowe frustracje.

• Gość: fragile1 Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: *.home.aster.pl 09.08.10, 13:14
                    Uzyskalam informację - niestety niekorzystną dla Nas, że odbiór
                    garażu był właśnie w piątek i oczywiscie pozytywny - bez zastrzeżeń.
                    • Gość: sąsiadka Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: *.aster.pl 10.08.10, 00:04
                      Ale ktoś się chyba powinien pod tym odbiorem podpisać....
                  • Gość: Sebulba Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: *.chello.pl 09.08.10, 20:49
                    Nie chyba tylko na pewno!

Alex w swoim poprzednim wpisie (też z w pół do drugiej w nocy, co
                    świadczy że pewnie jest bezrobotny) napisał, cytuję: „jak to sie
                    dzieje, że w starych blokach z lat siedemdziesiątych piwnice są
                    suche podczas największych ulew”.

Skąd Alex to wie? Przecież po każdym deszczu nie biega po piwnicach
                    starych bloków?

Oczywiście wie dlatego, że sam mieszka w takim blokowisku i stąd
                    jego jad na forum i radość że gdzieś obok zalało ludzi, którzy
                    lepiej niż on sobie dają radę w życiu.
                    • Gość: Zenon Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: *.152.140.150.dsl.dynamic.eranet.pl 18.08.10, 16:23
                      > Alex w swoim poprzednim wpisie (też z w pół do drugiej w nocy, co
                      > świadczy że pewnie jest bezrobotny)

przecież nie każdy pracodawca mówi ci, o której masz isc spac
                      • Gość: babalaga Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: 94.254.248.* 18.08.10, 18:55
                        z ustalaniem ciszy to bym sie wstrzymala. generalnie i tak ludzie koncza prace
                        okoo 20 a zaczynaja o 7. nawet jak ustali wsponota cisze to co bedzie jak jej
                        nikt nie bedzie przestrzegal... jak bedzie komus przeszkadza sasiad to zawsze
                        mozna sie dogadac zeby wiercil jak ktos jest na spacerze z dzieckiem. cisza jest
                        wszedzie od 22 do 6 i tego sie tzreba tzrymac
                        • Gość: babalaga Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: 94.254.248.* 18.08.10, 20:03
                          a ten skep na dole to pewne? a gdzie beda dowozily towar ciezarowki? drogą
                          pożarową czy przez klatke A. bo jak przez klatke to dostep do calego osiedla
                          bedzie, tak?
                        • Gość: Staszek Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: *.rev.snt.net.pl 19.08.10, 09:57
                          Marzy mi się mieszkanie bez tego PRL-owskiego reliktu jakim jest
                          cisza nocna w godzinach 22-6. To było dobre w czasach gdy o 15,16
                          ludzie kończyli pracę.

Popatrzmy na listę e-mailową mieszkańców naszego osiedla, spójrzmy
                          gdzie pracują. Prawnicy, Bankowcy, własny biznes, etc.

Kto u nas na osiedlu będzie wstawał o 6 albo wpuszczał ekipę
                          remontową o 7?

Wiem, że to pewnie nierealne ale super byłoby ustalić
                          bardziej "życiową" porę ciszy nocnej, np. 23-7
                          • Gość: babalaga Re: aleście się wpieprzyli w apartamenta IP: 109.243.19.* 19.08.10, 21:39
                            intencja byla inna- chodzi zeby nie wiercic i nie stukac od 20. ja tak to rozumiem.
                            takie posty jak te, przypominaja- nigdy nie podawaj swojego meila sluzbowego na
                            forum an ktorym nie wiesz do czego bedzie wykorzystane- to tak na przemyslenie.

ja wstaje o 6 a moj maz jeszcze wczesniej, mam dzieci, jestem za cisza ale
                            normalnie czyli 22-6.
            • ktosco informacja z fokami i filmem 09.08.10, 13:47
              Czy dostaliscie moze maila ,ktory zostal wyslany do Ronsona i
              Unimax??
              U mnie pojawil sie na skrzynce i sa tam linki

www.youtube.com/watch?v=oQm10eJMNcI

picasaweb.google.com/110279699537716091286/Deszczyk#

• Gość: babalaga Re: informacja z fokami i filmem IP: 109.243.181.* 09.08.10, 19:01
                cisza na razie...nikt z Ronsona nie odpowiada...
              • ktosco Ronson :( 09.08.10, 19:56
                Czytajac takie informacje az ciarki przechodza co nas moze czekac?
                Gemini juz ponoc ma wiele defektow :(

forum.gazeta.pl/forum/w,106,113201379,,Klienci_Ronsona_zapraszam_zobaczycie_prawde_.html?v=2
                • Gość: gem Re: Ronson :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 20:11
                  A można prosić o jakieś szczegóły dotyczące usterek w Gemini?
                  • Gość: sasiad Re: Ronson Gemini:( IP: *.146.144.189.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.08.10, 05:45
                    Slyszalem juz o pekajacych scianach w mieszkaniach Gemini.Ronson
                    tlumaczy to wibracjami od metra.Ponoc tez jest zalewany garaz(?)
                    • Gość: kaska Re: Ronson Gemini:( IP: 188.33.1.* 11.08.10, 07:48
                      Jestem po 1wszym odbiorze na Gemini. Garaż mam na -1 więc u mnie sucho. A ściany
                      to raczej normalne że na początku pękają, pewnie Wam też popękają i bez metra :)
                      Zastanawiam się czemu moi sąsiedzi takiego żywego forum nie stworzyli ?:)
    • Gość: jozio a mowilem ze Ronson to SYF IP: *.centertel.pl 10.08.10, 23:51
      ale wiekszosc byla taka napalona ... a ja odradzalem zakup i na
      Ursynowie - totalna wiocha, jak i u Ronsona ktory jest jednym z
      najgorszych deweloperow, a robienie klientow w ch.ja to jego
      specjalnosc ... ciekawe jakie miny maja ci ktorzy kupowali
      ich "domy", jak teraz to samo g.wno mozna kupic o 300 tys taniej ...
      szkoda tylko, ze nawet nie potrafia niczego zbudowac i teraz
      narobili wam dodatkowego klopotu ... wspolczuje, ale to nie zmienia
      faktu, ze jest klopot ... znalezc solidnego dewelopera to zakrawa na
      cud .. same sku...syny wziely sie za deweloperke
    • Gość: lokator i wszystko jasne IP: *.u.itsa.pl 17.08.10, 13:30
      i juz wiadomo wszytko:

wykonawca poprawia uszkodzenia w garażach, dzis nawet podobno jakies
      zebranie jest o 18
      bujaki na placu zabaw juz sa zamowione i beda zakladane
      zaślepki do Aster - jeszcze nie wiadomo ale jestm dobrej mysli

wszytko miło i w przyjaznej atmosferze
      • zuzam1 Re: akty notarialne 16.09.10, 13:59
        a czy ktos juz wie coz aktami notarialnymi, kiedy mozna sie spodziewac, czy jest szansa do końca roku ?
    • Gość: piotrek Re: Nautica Kabaty Ronson - jakie ceny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 18:52
      czy uważacie śe to drogo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka