Gość: mjmarzena IP: *.chello.pl 30.12.08, 18:51 Szukam zainteresowanych zakupem mieszkania na Wólczyńskiej/Conrada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 14:01 Ja jestem zainteresowana zakupieniem tam mieszkania. W przyszłym tygodniu wybieram się na spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjmarzena Re: Probud Developer IP: *.chello.pl 02.01.09, 06:54 ja tez mam spotkanie w przyszlym tygodniu. Bylam, ogladalam. Stoi do 2 pietra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moje kochane M0 Re: Probud Developer IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.09, 09:32 ja też jestem zainteresowany, kupuję mieszkanko numer (2ax-3by+((r^2)*3))/20 zeropokojowe na 10 piętrze jeszcze tylko kredycik i wiśta wio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:54 Ja pracuję i mieszkam w tej okolicy, więc to miejsce znam bardzo dobrze. Jedyna rzecz jaka mnie gnębi to to, że blok stoi tak blisko Statoila. Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Probud Developer 02.01.09, 20:39 > Jedyna > rzecz jaka mnie gnębi to to, że blok stoi tak blisko Statoila. nie ma się czym martwić, przebiegająca po drugiej stronie budynku Trasa Mostu Północnego zagłuszy samochody i dystrybutory ze stacji benzynowej na szczęście już się rozpoczęła wycinka drzew pod TMP więc długo ten smród od stacji nie będzie przeszkadzał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 21:25 Trasa bedzie szła za przed parkanem Cemat 70. Uważam, że Ci którzy kupili mieszkania w budynkach ASBUD będą bardziej ją odczuwali niż w tym bloku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjmarzena Re: Probud Developer IP: *.chello.pl 03.01.09, 08:11 a ta trasa ma isc za budynkami Asbudu od strony osiedla? Stacja jest blisko - fakt jakies 10-15 m ale mam nadzieje ze padnie:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Probud Developer IP: *.rtr.bait.pl 03.01.09, 12:38 Ułatwię Ci życie, wchodzisz na stronę SISKOM-u i oglądasz mapy, np. taką: www.siskom.waw.pl/mapy/s7/wezel-tmp-s7.jpg Trasa, a raczej węzeł trasy, będzie jakieś 150 metrów od budynku, nie wiem czy ekrany będą na wiadukcie, jeśli nie, to będzie głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjmarzena Re: Probud Developer IP: *.chello.pl 03.01.09, 16:23 dzieki za mapke. Nie jest to dobra wiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Probud Developer 03.01.09, 20:50 nie chcesz chyba powiedzieć, że developer zapomniał wspomnieć o takiej "drobnostce" :-) na pocieszenie tylko mogę dodać, że przebicie TMP przez lotnisko jest dyskusyjne i nie będzie jeszcze budowane bo nie wiadomo dokładnie co z wylotem NS na Gdańsk ale prawdopodobnie Wojewoda utrzyma widoczny na tamtej mapie stary przebieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 11:13 trasa będzie szła nie od strony osiedla ale za budynkami ASBUD bliżej cematu tak jak pisałam. Słyszłam jednak, że budowa tego wszystkiego ma ruszyć w kwietniu tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Probud Developer 04.01.09, 12:17 czyli dla każdego coś miłego - oni do trasy 10 metrów a do stacji benzynowej 100 metrów - wy do stacji benzynowej 10 metrów a do trasy 100 metrów ja jednak wolałbym poczekać na opcję 50/50 bo telefon do przyjaciela odpada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjmarzena Re: Probud Developer IP: *.chello.pl 04.01.09, 12:29 dobre ujecie tematu :-) no niestetety nie budujace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady_at_najx Re: Probud Developer IP: *.chello.pl 04.01.09, 13:34 kupujcie sobie te apartamenty, drodzy ynwestorzy.. niech wam w gardle staną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 17:59 nie rozumiem Twojego podejścia - ro1nik. mam nadzieję, że Ty jesteś tym szczęściarzem i nie wiesz jak to jest starać się kilka dobrych lat o to aby mieć swoje M, bo masz swoje w spadku po babci lub po rodzicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjmarzena Re: Probud Developer IP: *.chello.pl 04.01.09, 18:11 Ania, nie warto wdawac sie w dyskusje z takimi jak rolnik:-) szkoda energii a do tego nic nie wnosi jego gadanie Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Probud Developer 04.01.09, 18:40 Oczywiście, że moje gadanie nic nie wnosi, trasa i stacja benzynowa same się wniosły i mi nic do tego bo jestem zbyt mała płotka. Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Probud Developer 04.01.09, 18:36 ja rozumiem Aniu, że sprzedaż nie idzie ale oszukiwanie ludzi o tym jakie budynek ma sąsiedztwo to kryminał ... Zaprzeczysz, że z jednej strony pod oknami stacja benzynowa a z drugiej 100 metrów planowana trasa? To teraz wypad do biura sprzedaży oszukiwać innych a nie na internecie siedzieć ... Nie zmienisz tego, że budynek ma pod nosem stację benzynową a z drugiej strony projektowaną trasę. Niestety z developerami mam do czynienia bardzo często i ponad połowa za oszustwa o otoczeniu powinna siedzieć! Razem z developerem powinny iść siedzieć osoby z działów sprzedaży. Byłem raz na targach mieszkań u takiego developera i pytam się - obok idzie jakaś planowana trasa? - nie ależ skądże - usłyszałem - to dziwne bo mam ze sobą plany i widzę że idzie - zdziwienie i potwierdzenie a tak rzeczywiście idzie ale to dopiero plany, wie pan może zrezygnują, pieniędzy nie będzie, albo zanim wybudują to wieki miną ... następnego dnia dzwonię do biura developera z pytaniem o mieszkanie, pytam się czy obok idzie jakaś planowana trasa, odpowiedź ależ skąd tylko zieleń dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjmarzena Re: Probud Developer IP: *.chello.pl 04.01.09, 19:07 wreszcie! no to moja prowokacja odniosla nalezyty skutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro1nik Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 19:30 Nie wiem o co ci chodzi p..izdo. Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Probud Developer 04.01.09, 19:40 Może byś się nie podszywał? Ja rozumiem, że problemy z psychiką występują u miłośników rydzyka ale lepiej idź posłuchaj radia ... Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Probud Developer 04.01.09, 21:17 rolnik - to nowe zajecie muffy - wieczorem muffa, popoludniami podszywanie sie pod innych i tworzenie alter-ego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 15:23 Ja już nie rozumiem kto jest kim, ale pomińmy ten element. Chciałabym aby wypowiedział się ktoś, kto naprawdę miał już coś wspólnego z tą firmą. Byłam wczoraj u nich. Oczywiście wszystko wygląda kolorowo i pięknie. Mam rezerwację na jedno z mieszkań i działam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Probud Developer IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.09, 16:01 Szanowna Aniu. Ja też jestem Ania i też już zarezerwowałam! Będziemy sąsiadkami! Jeszcze namawiam koleżankę z biura by też kupiła to będziemy mogły babskie wieczorki urządzać :-) PS Wybrałaś mieszkanie bliżej dystrybutorów czy bliżej myjni, bo ja się zastanawiam i mam dylemat ale też już zarezerwowałem bliżej dystrybutorów. Sądzę, że za 20 lat wszystkie auta będą na prąd i zamiast stacji postawią biedronkę albo żabkę, zresztą rozmawiałam z dyrektorem tej stacji i mi powiedział w zaufaniu, że stację będą tylko utrzymywać by móc nam w święta sprzedawać bułeczki i wódeczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniula Re: Probud Developer IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.09, 17:34 ojej ja też jestem Ania i właśnie wróciłam z biura z rezerwacją w kieszeni! Dziewczyny teraz to harem założymy! PS. Ja jestem bliżej myjni bo lubię pianę dyskotekową i tak mi się to dobrze kojarzy! W pianie poznałam mojego kiciusia i dlatego kocham pianę! To niemożliwe tyle Anek w jednym czasie kupuje mieszkanko! To musi być znak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Probud Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 19:01 żałośni jesteście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniula Re: Probud Developer IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.09, 21:37 oj nie sasiadeczko, rozmawialam wlasnie z Ania, jesli jestes taka wulgarna to my Ciebie do grona naszego nie przyjmujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Probud Developer 04.01.09, 20:02 jeśli miała być to prowokacja o oszustwach developerów to bardzo dobrze się udała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żwirek Re: Probud Developer IP: *.acn.waw.pl 04.02.09, 23:44 Witam, przeczytałem wasze komentarze...i dla tych co nie wiedzą. Deweloper nie ukrywa że będzie tam przebiegała trasa, ok to minus ale sąsiadują z nią budynki Asbudu i nie ma mowy żeby nie było ekranów. W planach jest poszerzenie jezdni przy Arkuszowej. Tramwaje i autobusy zostają. Stacja nie jest uciążliwa bo zasłania ją MC i ruch jest mały. Od strony ulicy Arkuszowej nie będzie balkonów, a działka w kierunku przyszłej trasy już została wykupiona przez innego dewelopera. Coś wiecej w temacie. Ps: cena i lokalizacja to największe plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania28 Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 14:18 I dlatego kupiłam u nich mieszkanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żwirek Re: Probud Developer IP: *.acn.waw.pl 08.02.09, 23:22 Nie tylko TY :) Niech budują bo 2010 coraz bliżej. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania28 Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 10:00 budują budują widzę ich przez okno w pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
martyliana Re: Probud Developer 17.02.09, 15:13 ja tez jestem zainteresowana i z tego co się dowiedziałam to - brak podłączenia do gazu, ale w kazdym mieszkaniu jest siła żeby podłączyć kuchenkę elektryczną - przy opcji płantości 10/90 ceny wyższe o ok 5-10 % - przy szybszej zaplacie ceny niższe o 5-10 % :) - wykonali 40 % inwestycji - termin oddania listopad 2009 :/ - będą na taraga 3 marca na torwarze - informują o trasie i o tym ze wolczyńska ma być poszerzana ( ok 80 m od budynku) to tyle dziękuję za uwagę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania28 Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 10:36 Wydaje mi się, że do 40% to jeszcze daleko. Dopiero zaczynają 4 piętro, a jeszcze przed nimi blok niższy do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
martyliana Re: Probud Developer 18.02.09, 14:52 tak pani powiedziała przez telefon, ja sie na tym nie znam a niestety wierzę ludziom w to co mówią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania28 Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 12:14 rozumiem panie też dokładnie same nie widzą co i jak. Ja widzę budowę z okien mojej pracy, więc wiem że jeszcze dużo przed nimi. Ale idzie sprawnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żwirek Re: Probud Developer IP: *.acn.waw.pl 20.02.09, 13:19 Dodaje że Zima nie jest najlepszym okresem dla budowlańców. Miejmy nadzieje że już niedługo i Ip niższego budynku się pojawi :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania28 Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 20:21 chłopaki i tak się podgrzewają kupując seteczki na statoilu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renatka Re: Probud Developer IP: *.4web.pl 17.03.09, 20:28 witajcie, ja też zamierzam tam sobie zarezerwować jakieś przytulne mieszkanko (w niższym budynku) w ciągu miesiąca lub dwóch. A czy ktoś się orientuje, jaki tam się płaci czynsz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: Probud Developer IP: 195.116.169.* 18.03.09, 23:25 Zarezerwowałem tam mieszkanie dla córki (nie Ania ale Agnieszka - ale tyż piknie, nie?) i właśnie przeczytałem papiery od developera. Czy ktoś zwrócił uwagę, że tam jest hipoteka, a nawet dwie, w sumie na około 8 milionów złotych!? To trochę nie za bardzo dobrze wygląda chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 12:19 niezbyt dobrze to wygląda, ale który developer kupuje ziemię za gotówkę. większość ziem jest obciążaona hipoteką. Odpowiedz Link Zgłoś
68_darek Re: Probud Developer 16.06.09, 19:08 Kredyt 8 mln jak na taką inwestycję nie jest duży. Powiem więcej oznacza to, że inwestycję będzie realizował najprawdopodobniej tylko za nasze pieniądze bo bank dać więcej kredytu nie chce. Dodam tylko, że mam w niższym budynku rezerwację i działam.... Może ktoś zna szczegóły przyszłej budowy Budimexu vis a vis? Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Probud Developer 16.06.09, 23:04 jak narazie jeszcze nic nie wiadomo o budimexie. Na stronie też nie mają żadnych info o nowych inwestycjach na bielanach. Uważam, że jak probud skończy almayera to budimex dopiero zacznie działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Probud Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:07 Szukam osób zdecydowanych na kupno mieszkania w budynku "ALmayer":))) inicjatywa moja wynika z chęci podjęcia z PROBUDEM negocjacji ostatecznej ceny. Wiem, że dobrym argumentem bedzie "sciagniecie kilku kupców". W zwiazku z powyzszym podaje kontakt do siebie w celu ew. omowienia tematu. sjaworska@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Probud Developer IP: *.acn.waw.pl 03.10.09, 14:46 Ja też kupiłam juz tu mieszkanie i czekamy; trochę mnie martwią te tramwaje, blisko skrzyżowanie, planowane inwestycje komunikacyjne, ale mąż mnie przekonał, że nie będzie źle; praca rzeczywiście im idzie szybko, juz sa okna na niższych piętrach, co do niskiego budyku nie wiem bo go jeszcze nie widac zza ogrodzenia. Mam nadzieję że wywiążą się czasowo chociaż z tego co w umowie, jesli nie odzadzą przed czasem. Mam dość płacenia haraczu na wynajem, wolę płacić bankowi i mieć własny kąt. Jeśli macie jakieś nieoficjale newsy w temacie to napiszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Witam Sąsiadów :) IP: 193.201.167.* 15.10.09, 10:50 Witam szanownych Sąsiadów :) Właśnie kupiłem mieszkanko od Probudu przy ul. Wólczyńskiej 61 Super lokalizacja + rozsądna cena = dobra decyzja :) Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia w naszym bloczku w przyszłym roku sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Witam Sąsiadów :) 23.10.09, 13:55 No to fajnie, że kupiłeś :) Jaką datę oddania podał Probud i czy wiesz kiedy będzie można dostać klucze aby sobie mieszkanie wykańczać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.aster.pl 23.10.09, 20:35 także 15-tka wita sąsiadów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamietacie? Pamietacie protesty mieszkancow ktorzy mieszkali IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.09, 17:18 li przy stacji benzyznowej na przeciwko Hali Marymockiej (obok szkoly pozarniczej). Non top latami byly banery wywiszone dość mrodu itp. Po latach walki udalo sie pozbyc stacji benzynowej. Obycie tak nie protestowali za rok czy dwa - widzialy galy co barly!! BEDZIE SMORD NIE Z TEJ ZIEMI: MIESZANKA STACJI BENZYNOWEJ I MC DONALDA!!!!! a z drugiej strony trasa mostu polnocnego takze zadne okna na patio nie pomoga!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.aster.pl 25.10.09, 09:31 wlasnie te 70 m od okien do najblizszego dystrybutora zdecydowaly o zakupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Witam Sąsiadów :) IP: 195.205.254.* 27.10.09, 13:38 70 m do stacji benzynowej 30 m do McDonald's 20 m do ruchliwej ulicy wolczynskiej 50 - 100 m do trasy mostu polnocnego. dlaszy komentarz nie jest wymagany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 14:18 jakie 50-100 m do trasy mostu północnego jak nie wiesz to nie panikuj dwa bloki będą dzieliły almayera od trasy mostu, most bedzie szedł zaraz za płotem cematu. Więc metrów jest troche wiecej A w ogóle to po co się tu wypowiadasz? Nie szukamy takich jak TY. Nie kupiłeś tu mieszkania to się ciesz a nie krytykuj. popisz sobie na innych forach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.09, 19:00 Od Almayera do noczcnickiego (przyszla trasa) jest max. 100 m mysle ze bardziej 70m Almayer jest zlokalziowany jak trojkat bermudzki z kazdej stron cos jak nie stacja benzynowa to wolczynska, jak nie mc to trasa. W przeciwienstwie do innych inwestycji w tej okolicy (Volumetric, Grupo Lar) - one tez maja wade ale przy umiejetnym wyborze da się ja zniwelowac. A swoja drogą smrod mc donaldsa wyczuwa się juz z 200 m. jedyny plus tej inwestycji to rozklady gierkowskie czyli duzo pokoi na malym metrazu idealne pod wynajem. obycie nie protestowali jak Ci z Marymonckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 21:46 zależy jeszcze kto które mieszkanie kupił, można było wybrać takie żeby nie było to wszystko, tak jak piszesz, uciążliwe. Wszędzie są jakieś niuanse, które mogą przeszkadzać. Jednak to, że sprzedali już bardzo dużo mieszkań też o czymś świadczy. wiesz gdzie są budynki asbud? jeżeli uważasz, że trasa będzie przechodziła 70 metrów od almayera to musiałaby przechodzić przez ich środek. A będzie szła jeszcze dalej, ponieważ musi ominąć budynki które są na bogusławskiego. plany to plany - nie znasz dobrze okolicy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.09, 07:45 Smrod z McDonald'sa (taki ze na wymioty bierze) bedzie wszechobecny do tego stacja benzynowa tez! to chyba ze w piwnicy bym kupil mieszkanie bez okien? Juz sobie wyobrazam ten wiosenny poranek, spie przy otwartym oknie a tu nagle taki buch specyficznego smrodu z Mc polaczony ze smrodem benzyny i spalin z Wolczynskiej. Rozkladami mieszkan (jak to mozna bylo zrobic w Volumetricu i Grupo Lar) wiele w przypadku Almayera nie zalatwisz. Ale co tam ja bede gadal: dokladnie pamietam mega protesty ludzi z marymonckiej dokladnie pamietam to uczucie jak z 200 m wyczuwam Mc, wiem co to jest mieszkac po prostu wlepionym w b. ruchliwa ulice - wylaczam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yu Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.aster.pl 30.10.09, 23:07 widze ze konkurencja probudu mocno dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yu Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.aster.pl 30.10.09, 23:10 dobry masz wech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.09, 07:53 Masz rację trasa będzie szła za boglusławskiego ale potem NA WYSOKOSCI WYSOKIEGO BLOKU ALMAYERA wpadnie w ul. Nocznickiego. Kolega wyzej pisal ma racje teraz jestescie w pozaukopowej euforii, planujecie lazienkę, kuchnię, podlogi - a potem przyjdzie mieszkać z tymi "niuansami". Kto w ogole wydal tam pozwolenie na budowe bloku mieszkalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ii Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.aster.pl 31.10.09, 09:22 na te chwile trasa mostu połnocnego bedzie odbijała z ul nocznickiego bedzie odbijala przed ul rokokowa w prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guzik Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.acn.waw.pl 07.12.09, 16:30 Dokładnie, Trasa Mostu Północnego została zmieniona przy okazji decyzji co do wyboru wariantu trasy S7. TMP ma odbijać na zachód w kierunku Radiowa gdzie będzie wielki węzeł właśnie z S7. Oczywiście droga "na wprost" też jest w planach, ale będzie to droga, która ma przechodzić później w ulice nowolazurową i nie będzie zjazdu/wjazdu na S7 więc ruch tranzytowy pod blokiem jeździł nie będzie. Ma też mieć inną klasę ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to konkurencja.... Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.aster.pl 31.10.09, 17:02 ..probudu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 23:56 też tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomiczowka Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.11.09, 09:15 Zgoda, Almayer bedzie daleko od trasy i nie ma co o tym dalej pisac. Ale co zrobimy z niuansami nastepującymi. Almayer jest położony w odległości: - 20 m od McDonald (czynny prawie 24h/7) - 20 m od mega dużej stacji benzynowej (czynnej 24h/7) - 10 m od ruchliwej zakorkowanej wolczynskiej Jaki wplyw powyzsze niuanse beda mialy na zdrowie waszych dzieci np drogi oddechowe? Na wasze samopoczucie, bole glowy? Czy w powietrzu w okol almayera bedzie CALA TABLICA MENDELEIEWA?? Poczekajmy roczek to zobaczymy czy dalej bedziecie bronic tej inwestycji i gadac ze to konkurencja nie spi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynamic.gprs.plus. Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.aster.pl 01.11.09, 09:57 dynamic.gprs.plus.pl - teraz piszesz w formie "my"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisz dalej... Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.aster.pl 01.11.09, 10:02 ja sie juz nie udzielam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Witam Sąsiadów :) IP: 193.201.167.* 26.10.09, 13:22 Witam Myślę, że realny jest wrzesień 2010 (na to liczę bo dość już mam wynajmu) Byłem w sobotę zobaczyć moje mieszkanko i już mam okna wstawione :) Ciekawe jaki będzie widok? Udanego dnia wszystkim sąsiadom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domownik Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.acn.waw.pl 02.12.09, 00:23 Witam również, jest jak jest.... czytając wypowiedzi na forum o inwestycji, odpowiedź na wszystkie zarzuty jest jedna zamknąć MC i pompę:). Ale dla opornych cena i udogodnienia komunikacyjne przebijają konkurencję a mieszkać w takich warunkach się da. Ciekawe co mogą powiedzieć osoby mieszkające w Centrum Wawy, albo przy Górczewskiej, a i jeszcze jedno jak ktoś szuka ciszy i spokoju to proponuję Kobyłkę tudzież Cybulice małe :).Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokrates Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 07:15 Juz niedlugo, kolego Wolczynska urosnie troszke wszeż, takze bedziesz mialo podobnie jak do gorczewskiej. mozesz mieszkac w centrum i miec cisze i spokoj. Co tam w centrum wystarczy ze popatrzysz na te male bloczki na sokratesa: w porownaniu do Almayera to tam jest cisza jak w Kampinosie. ok-cenki w Almayrze są nizsze, ale czy sa na tyle niskie zeby np. zrekompensowac leczenie przewleklych chorob drog oddechowych, ciagle bole glowy, uczucie zmeczenie u domownikow wywolane przez: -fakt iz zakorkowana wolczynska bedzie sie wprost ocierac o Almayra, - smord z MC i Statoila bedzie sie wdzieral do waszych mieszkan 24h, - a na deser jeszcze szczypta pierwiastkow z trasy mostu polnocnego. Jak uwzglednisz sobie te wszystkie koszty to Ci wyjdzie czy to na prawde byla okazja ten almayer. Ok. sa rozne inwestycje ktore maja swoje wady typu hals itp, ale w tym przypadku ich kumulacja siegnela zenitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 11:31 Jeżeli chodzi o most północny narazie jest zaplanowany do Metra. Dalsza jego trasa zmienia się co chwilę. Wiem to z Gminy. Rozumiem, że zakupiłeś mieszkanie na ul. Sokratesa od Volumetric i starasz się za wszelką cenę rozreklamować tą inwestycję. Nie rozumiem ludzi, którzy wypowiadają słowa krytyki na forum. Skoro mają inne zdanie, nie zakupili mieszkania - w tym wypadku od Probudu, to niech zatrzymają wszelkie sugestie dla siebie. Ja kupiłam tam mieszkanie (probud) i za dwa lub trzy lata powiem czy to wszystko jest uciążliwe, czy droga jest męcząca itd. Być może wcale tak nie będzie, a do wszystkiego będzie można się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domownik Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.acn.waw.pl 08.12.09, 22:23 > Te małe bloczki na Sokratesa, sąsiadujące z liniami energetycznymi, no tak jak w Kampinosie :). > Nie wiem jak w innych inwestycjach ale bezpośredniego widoku z balkonu na Wólczyńska mieszkańcy raczej nie bedą mieć więc nie widzę problemu, a uczucie zmęcznia??bole glowy?? nie sądzę, człowiek żyje w Wawie i raczej przesypia tydzień a weekend to wtedy do Kampinosu :)a nie grilla robić w małych bloczkach na sokratesa...a most północny perspektywa 2012 i szereg zmian w przebiegu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 20:01 1. Chodzi o male nowe bloczki ktore juz maja po 3-4 lata te w rogu Sokratesa i Wolczynskie (Volumetric to nie sa male bloczki). Chodzi o te osiedle z ktorych jest widok na stawy Brustmana. 2.A no wlasnie oprocz, poszerzonej wolczynskiej, MC, Statoil jeszcze linie energetyczne macie w ogleglosci 100m. 3.co zescie sie tak czepili tej trasy? kazdy tu pisze ze trasa to jest pikus sa 3 inne killery: MC, Statoil - 24/7 czynne jedno i drugie, i wiecznie zakorkowana wolczynska ktora mozna powiedziec ze w sumie to prawie przeszywa Almayera i juz wkrotce urosnie podwójnie. 4. Z wyzszych pieter może widok bedzie lepszy, ale smord dotrze i tam, macie to jak w banku. i ten z Mc i ten ze Statoila 5. Faktycznie najlepsza metoda na zycie w Almayrze - hibernacja 5 dni w tygodniu a potem szybki wyjazd na detox do Kampinosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Witam Sąsiadów :) IP: 79.97.235.* 09.12.09, 21:56 Zwróćcie uwagę, że osoba udzielająca się najbardziej krytycznie na temat Almayera pisze pod wieloma pseudonimami lecz jak narazie zawsze z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl. Osoba ta wypowiada się również na innych wątkach związanych z inwestycjami na Bielanach - krytykując na wszystkich forach z wyjątkiem wątku o Nowych Bielanach Grupo Lar (bezpośrednio przy metrze Młociny). Dla mnie to mówi samo za siebie. Poza tym Probudowi zostało 20 mieszkań na rok przed ukończeniem inwestycji, z tego co wiem Grupo Lar ma dużo, dużo więcej w inwestycji gotowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiekty Re: Witam Sąsiadów :) IP: 79.97.235.* 09.12.09, 22:21 Moja ulubiona wypowiedź: forum.gazeta.pl/forum/w,106,96291513,96348122,W_Wislanych_Ogrodach_tez_mialo_byc_glosno_.html Niby o Wiślanych Ogrodach, ale tak na prawdę o Nowych Bielanach i dużej trasie która przebiegnie tam dosłownie tuż pod oknami po stronie zachodniej, tak jak pod oknami jednego z budynków w Wiślanych Ogrodach przy AK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Witam Sąsiadów :) IP: 195.205.254.* 10.12.09, 11:15 Poczatkowo skusiła mnie cena w Almayerze (7 tys. PLN za małe mieszkanie) i b. fajne rozklady mieszkan. Ale jak pojechalem to zobaczyć na miejscu (na wizualizacji budynek tonie w zieleni:) to faktycznie bliskosc McDonalda, stacji benzyznowej i ruchliwej ulicy jest nie do zaakceptowania. Takze odpusciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żbik Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 11:46 Od ponad miesiąca przejeżdżam Wólczyńską bez hamowania co oznacza, że korki są mniejsze. Rano jazda trwała 30 minut teraz 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Witam Sąsiadów :) IP: 195.205.254.* 10.12.09, 12:19 no i co z tego? tak czy siak ta ulica przejezdza masa samochodow Nie chodzi o to ze sie stoi w korku na wolczynskiej (i tak mieszkajac w Almayerze) masz 1 przystanek tramwajem do metra (to akurat jest super), ale o to ze wdychasz te spaliny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecAlmayer Re: Witam Sąsiadów :) IP: 195.85.249.* 01.04.10, 10:20 A czy ktoś był ostatnio na budowie, bo jestem ciekaw czy już w niższym ostatnia klatka stanęła? Moim zdaniem lokalizacja Almayer jest genialna - blisko metra, blisko miasta, blisko tramwajów, a że jest stacja i MC - no cóż nie ma ideałów, a prawda jest taka, że ktoś kupując widział i jak ma okna na tą stronę to cena metra była niższa - więc coś za coś. Odnośnie smrodu... ze stacji - bez przesady, nie jest to stara po prl-owska stacja CPN, więc nie przesadzajmy. Jedyne co mnie marti to trochę ten MC i fryty i poranno/nocne dostawy towaru, ale mam sypialnie od drugiej strony, więc nie powinno być źle. Może wiecie kiedy mniej więcej będzie można już wejść do niższego budynku, aby wpuścić ludzi np. do pomiaru kuchnii... mam nadzieję, że się uda przed listopadem czy też wrześniem, bo jednak czeka się na kuchnie najdłużej :/ Pozdr. sąsiadów i konkurencję innych developerów - naprawde nie macie nic innego do robienia w pracy tylko siedzieć na forach i marudzić... lepiej szukajcie nabywców Waszych świetnie ulokowanych inwestycji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K. Re: Witam Sąsiadów :) IP: 87.204.12.* 30.07.10, 10:53 Bywam regularnie na budowie. Prace betonowe są zakończone na niższym budynku, ściany zewnętrzne zostały już tylko do zrobienia na 3 piętrze w klatce I. Klatki IV i V są otynkowane, w trzeciej i drugiej zakładają okna i ocieplają. Nie wiem jak w środku, ale już chyba instalacje w dużym są robione - klatka przez okno wygląda na otynkowaną i pomalowaną, a z szachtów wystają kabelki :) pozdrawiam z 9 piętra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysl Re: Witam Sąsiadów :) IP: 94.75.121.* 19.12.09, 23:42 Nie wiem czy wiesz ale w odległości ok 10m od bloków Volumetric jest ulica Kasprowicza. Ulica ta będzie także rozbudowana do 4 pasów ruchu, ale co tam 4 pasy ruchu ... z drugiej strony (ok 10m)będzie estakada z trasą mostu północnego- 6 pasów(8?) i około 120 tyś samochodów dziennie. Pod estakaa będzie ul. Nocznickiego ok 3 pasów ruchu w odległości 10 m i kolejne 3 pasu ruchu w przeciwną strone ok 20m od bloku. W odległośći 50m jest zajezdnia tramwajowa i autobusowa na której kierowcy zaczynają grzać silniki o 4 rano. Pod ziemią za to będzie jeżdziło metro a co oznaczaczają przejeżdzające wagony najlepiej wiedza mieszkańcy Żoliborza na ul Słowackiego... Jestes poprostu marnym prowokatorem. Mogę tak wyliczać jeszcze dlugo, ale po co? Ty masz z tego zarobek a ja nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Witam Sąsiadów :) IP: 94.75.121.* 19.12.09, 23:46 chodziło mi o inwestycje nowe bialany kolo metra na hucie a nie o volumetric Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielany Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.09, 09:48 1. Ulica Kasprowicza juz ma 4 pasy - argument zupelnie nietrafiony - najpierw przejedz sie na Bielany a potem zacznij pisac. 2. Zajezdnia 50 m od Nowych Bielan? Conajmniej 100 metrow, a od bloku B 150 m 3. Na wilsona to są liche, stare bieda bloki (najgorsza jakość budowana tuz po wojnie - to co sie dziwisz ze sie trzesa? Jak w takich blokach to slyszsysz jak sąsiad Wiadomosci oglada - bo sciany chyba są z waty. 4 Recepta na trase - kupic mieszkanie z widokiem na dziedziniec. Wiadomo, że nie bedzie cichutko jak w kampinosie (ale juz da się zyć). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Witam Sąsiadów :) IP: 94.75.121.* 20.12.09, 19:13 ale trasa mostu polnocnego(ok 120tyś samochodów dziennie(bóle glowy wymioty;)))10m od pirerwszego bloku czy tez 50 m od waszego bloku b mi wystarczy. Taka jak pisałem jest jeszcze 8 pasów ruchu na powierzchni ziemi- ul Nocznickiego. Ul Kasprowicza ma byc poszerzana na całym odcinku do 4 pasów ( do PKSu MArymont) więc caly ruch własnie Kasprowica do centrum. A tak Wogóle to coś słabo wam schodzą te mieszkania. Kolega wyżej ładnie cie znalazł jak ześ sciemniał że mieszkasz przy tasie AK i nic nie słychać od trasy( nawiasem mowiac jak otworza most polnocny to sie wezma za remont trasy AK wtedy pod oknami waszej inwestycji bedzie jezdzilo ponad 200tys samochodów dziennie). Też troche poszukałem w necie i żeczywiście dużo piszesz aby zniechęcić ludzi do kupna mieszkań od innych developerów na terenir bialan . Widać że naprawde słabo idzie wam sprzedaż. A tak wgóle to gratuluje spokojnej okolicy. Wrzeciono, okolice przy Agorze to najgorsza częsć Bielan:) NA spacer z wózkiem też można sie przejśc wokół Agory lub płotu od huty:) Za to macie Jasno w okolicy bo taki węzeł komunikacyjny jak kolo waszego bloku to pikus przy inych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumienie Re: Witam Sąsiadów :) IP: 78.133.208.* 06.01.10, 12:58 To jest zadziwiające. Lokalizacja słaba, jedynie metro a tak to huta, wielopasmowe trasy, nawał z Białołęki w perespektywie Wrzeciono, Wawryzszew obok a oni chcą tam za gołe ściany 9tys od metra. Ktoś to w tej cenie kupował ???? Aż mi nie chce się wierzyć. Jeśli tak to ja bym tam nie kupił, nie chciałbym mieć idiotów za sąsiadów. Z góry prepraszam ale takie jest moje zdanie o nabywcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczko Re: Witam Sąsiadów :) IP: 193.201.167.* 06.01.10, 15:22 super że nie będziesz moim sąsiadem ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Witam Sąsiadów :) 07.01.10, 12:51 zastanawia mnie jedna rzecz - w Warszawie jest multum inwestycji, które mają złe lokalizacje! Czemu akurat większość uparła się na probud i wólczyńską. Owszem jest stacja i jest MC ale to nie jest jeszcze koniec świata. Za ulicą jest rozdzielnia i stoją obok niej bloki, na bemowie budują trasę zaraz obok bloków na pełczyńskiego, a przy trasie toruńskiej stoi zielono biały moloch, a bemowo skrzyżowanie powstanców z górczewską, albo na grzybowskiej ogromny apartamentowiec, przy klifie następny. Można wymieniać i wymieniać kiepskie lokalizacje w Warszawie. Tu plusem jest to, że za nami generalnie nic już nie będzie budowane (oprócz dwóch bloków) dalej jest cemat i nie będzie blokowisk. a trasa mostu północnego ma nie tą stroną tylko za lotosem na arkuszowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Witam Sąsiadów :) IP: 84.203.122.* 07.01.10, 15:02 Nie zgodzilbym sie ze tylko Probud jest krytykowany, sprawdz inne fora na gazecie.pl i wszyscy inni deweloperzy tez sa. Taka juz widac nasza natura... Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Witam Sąsiadów :) 07.01.10, 21:42 Może i masz rację ludzie krytykują wszystko co nie należy do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemłody Brnij dalej, Anula! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 21:47 Za pół roku - rok spytaj swojego partnera, patrząc mu głęboko w oczy: "jesteś szczęśliwy, kochanie?" I życzę Ci żeby potwierdził... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Moje ładne mieszkanko IP: 193.201.167.* 08.01.10, 09:26 A ja mam ładne mieszkanie, na południową stronę, z ładnym widokiem, w dobrej lokalizacji, za dobrą cenę. I tylko patrzę z politowaniem na tych pieniaczy, którzy marnują siły na bicie piany na wyimaginowane problemy na tym forum poprostu z żerającej ich zazdrości :( Wszyscy drodzy sąsiedzi, czy widzieliście, że zostało już tylko jedno małe mieszkanie do kupienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Moje ładne mieszkanko IP: *.acn.waw.pl 17.01.10, 22:29 Wiemy wiemy :) Chyba tylko wielkie kolosy się ostały po 108m, dodatkowo duży budynek już się ładnie prezentuje a i mniejszego z dnia na dzień coraz bardziej przybywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Moje ładne mieszkanko 28.01.10, 12:10 Dokładnie. w dużym budynku tylko te największe mieszkania zostały i to dwupoziomowe. Notabene dziwie się, że tego wielkiego też nie podzielili na dwa mniejsze tak jak to zrobili z mieszkaniem 96m. Od 7p. są z niego zrobione dwa mniejsze. Sądzę, że ciężko będzie je sprzedać chyba, że znacznie zejdą z ceny. Mniejszy budynek z dnia na dzień widać już coraz więcej. Oby do lata a później już wszyscy będziemy się cieszyć i powoli się wprowadzać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato2010 Re: Moje ładne mieszkanko IP: *.chello.pl 28.01.10, 16:35 Dokladnie do lata: W lecie najlepiej czuc MC i smrod ze stacji benzynowej. Ten smrod z MC zwykle wyczuwam juz z 300m. Nie wiecie dlaczego on jest taki specyficzny? z innych knajp tak nie wali, nawet z chinola. Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Moje ładne mieszkanko 28.01.10, 20:22 i znowu Ty zakochany w MD się odzywasz, jak miło znów Cie słyszeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziej Re: Moje ładne mieszkanko IP: *.146.11.184.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.01.10, 20:59 Ja także mam swoje mieszkanko , a ci co tak marudzą na mc i stację nich kupią sobie gdzie indziej , i niech tak nie marudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
starkus Re: jak negocjacja cenowa poszla? 02.02.10, 14:13 wstepnie rozwazalismy Almayera na wolczynskiej i zstanawiamy sie jak otwarty jest developer na cenowe negocjacje, przy duzych metrazach. Czy ktos podzieli sie doswiadczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: jak negocjacja cenowa poszla? 02.04.10, 01:13 Czy ktoś negocjował z nimi ceny??? W tej chwili mieszkania w niskim budynku sa po 6,5 tys, za ile wam sie udalo kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Moje ładne mieszkanko IP: 195.187.252.* 03.02.10, 11:28 Dojeżdżam do pracy ul. Arkuszową (rano wyjeżdżam z miasta i na szczęście nie stoję w tych gigantycznych korkach) i codziennie widzę "jak rośnie" Almeyer. Od 1,5 roku budują ten wyższy budynek i był okres że mieli dobre tempo. Jesienią cześć budynku ocieplili...dalsze prace przerwała zima. Realnie patrząc może wyrobią się do końca 2010r. Co do niższego budynku to od sierpnia 2009 "wychodzą" z poziomu garaży więc w takim tempie zbudują go do końca ale 2011r. Nie wiem co obiecują ludziom którzy kupili mieszkania ale trzeba bedzie na nie jeszcze poczekać. Co do trasy mostu północnego to wrzucam link który pewnie już tu był: siskom.waw.pl/tmp.htm Ktoś pisał że trasę przeniesiono i będzie koło Shella przy Arkuszowej...- coś mi się wydaje że tam będzie ale trasa N-S która łączy się później z TMP. Kiedy powstaną te trasy...? Nie wiadomo. Może być to za 5 lat od teraz, lub 15 jak kasy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Moje ładne mieszkanko IP: 84.203.122.* 03.02.10, 14:22 W gestii sprostowania: te mapy na siskomie sa akurat bardzo stare i nie aktualne - siskom.waw.pl/mapy/tmp/tmp01-chomiczowka.zip (w legendzie "instytucja ASBUDu - roboty nie rozpoczely sie a pierwszy budynek ukonczony od ponad 3 lat). Mapa pokazuje przebieg TMP obok i polaczenie z S7/NS obok wielu blokow na Chomiczowce. Taki przebieg nie zostal jednak zaakceptowany - S7/NS ma biec w tym miejscu ale w tunelu wiec polaczenie TMP i S7/NS zostalo przesuniete do wezla Janickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Moje ładne mieszkanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 15:36 Spowolnili przez zimę, ale teraz znowu znacznie nabrali tempa. Z dnia na dzień jest już więcej budynku niskiego. Budynek niski jest znacznie łatwiej wybudować niż budynek wysoki, więc powinni się do końca września wyrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Moje ładne mieszkanko IP: *.acn.waw.pl 19.03.10, 10:35 Ja mam info, że do końca listopada 2010 dev ma się wyrobić z obiema częsciami inwestycji. W maju mają być dni otwarte, żeby obejrzeć mieszkanka. Zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Moje ładne mieszkanko 19.03.10, 14:24 Tak jest w umowach. Obiecywali wrzesień... a co do oglądania to może być różnie. Jak nie założą wind i barierek na balkony to nici z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Moje ładne mieszkanko IP: *.acn.waw.pl 30.03.10, 15:04 Ale mimo wszystko sprzedaż idzie bo już tylko 3 mieszkania zostały wolne i to te największe... to chyba jednak trafiona inwestycja... a w volumetric obok chyba nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecAlmayer Re: Moje ładne mieszkanko IP: 195.85.249.* 01.04.10, 10:05 A czy ktoś był ostatnio na budowie, bo jestem ciekaw czy już w niższym ostatnia klatka stanęła? Moim zdaniem lokalizacja Almayer jest genialna - blisko metra, blisko miasta, blisko tramwajów, a że jest stacja i MC - no cóż nie ma ideałów, a prawda jest taka, że ktoś kupując widział i jak ma okna na tą stronę to cena metra była niższa - więc coś za coś. Odnośnie smrodu... ze stacji - bez przesady, nie jest to stara po prl-owska stacja CPN, więc nie przesadzajmy. Jedyne co mnie marti to trochę ten MC i fryty i poranno/nocne dostawy towaru, ale mam sypialnie od drugiej strony, więc nie powinno być źle. Może wiecie kiedy mniej więcej będzie można już wejść do niższego budynku, aby wpuścić ludzi np. do pomiaru kuchnii... mam nadzieję, że się uda przed listopadem czy też wrześniem, bo jednak czeka się na kuchnie najdłużej :/ Pozdr. sąsiadów i konkurencję innych developerów - naprawde nie macie nic innego do robienia w pracy tylko siedzieć na forach i marudzić... lepiej szukajcie nabywców Waszych świetnie ulokowanych inwestycji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Moje ładne mieszkanko 01.04.10, 13:54 Ostatnia klatka jest skończona.Już zabudowują zewnętrzną ścianę-widać już"otwory"na okna :)Pewnie w przyszłym tygodniu skończą drugą i trzecią klatkę. A co do tych terminów o których mówisz to pewnie będą wpuszczać, ale nie uważam aby się do września ze wszystkim wyrobili.A szkoda-jak odbierzemy mieszkania w listopadzie to i dnie będą krótsze żeby coś robić :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecAlmayer Re: Moje ładne mieszkanko IP: 195.85.249.* 02.04.10, 08:55 Chyba źle sprecyzowałem, o którą klatkę mi chodzi... tą przy łączniku na samiutkim końcu ;) a że budowa jest od drugiej strony rozpoczęt to byłem ciekaw, czy już coś wychodzi z ziemi (nad garaż) i w tej klatce przy łączniku. Bardzo trzymam kciuki za ten wrzesień, bo wtedy jest jakaś szansa na swięta w nowym mieszkaniu, a jak oddadzą w listopadzie, to zanim kuchnie się zamówi - 6-8 tygodni... czyli dopiero po nowym roku zamieszkać będzie można. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Moje ładne mieszkanko 02.04.10, 10:14 Faktycznie źle Cię zrozumiałam. Z tego co widać do tej klatki jeszcze daleka droga niestety. Mi Panie Developerki powiedziały, że jednak bardziej realny jest termin, który mamy w umowie czyli listopad-ale nie ukrywam, że czekam na ten wrzesień i może może . . . pogodę teraz mają dobrą to i praca szybciej idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
almayer_mieszkaniec Re: Moje ładne mieszkanko 05.04.10, 16:18 ehhh... no nic to będziemy czekać. Ja dziś byłem na budowie i powiem szczerze, że byłem trochę zdziwiony jak pomału idzie cała budowa... myślałem, że nawet coś będzie się działo z mnie interesującą klatką przy łączniku, a tu tak jak było ponad miesiąc temu tak nic się nie dzieje.... Drogi PROBUDZIE już wiosna i pora się sprężać i przyspieszyć z tą budową, bo naprawdę w 2011 dopiero skończycie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Moje ładne mieszkanko 15.04.10, 11:42 Właśnie się dowiedziałam, że w maju nie będzie dni otwartych, bo zima bo dwa miesiące do tyłu mają i takie tam . . . na pewno wrzesień odpada na odbiór, realny listopad nie wcześniej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Moje ładne mieszkanko IP: *.aster.pl 15.04.10, 21:36 mają za mało sprzętu... Swoją drogą to termin z umowy miał być rezerwowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 00:06 Powiem Wam jedno. Współpracuje z tą firmą i uczciwszej i słownej w Warszawie nie znajdziecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Witam Sąsiadów :) 26.05.10, 20:49 Miło słyszeć to co mówisz. Ale czym bliżej tym niecierpliwość jest większa i chciałoby się szybciej odebrać klucze do własnego M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almayer_mieszkanie Re: Witam Sąsiadów :) IP: 195.85.249.* 27.05.10, 09:59 dobrze dobrze słyszeć, pytanie czy dadzą radę na koniec listopada się wyrobić, bo powiem szczerze idzie jakoś wolno ta budowa ostatnio :/ budujemy budujemy. Jestem ciekaw w jakim standardzie będą klatki zrobione i jak będą wyglądały... są jakieś wizualizacje? a propo to czemu na stronie probud już nie aktualizuje historii budowy? :( Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Witam Sąsiadów :) 27.05.10, 12:34 też się nad tym zastanawia, bo od stycznia/lutego wiele się zmieniło, nie robią dni otwartych to i nie chcą pokazywać na jakim są etapie i że jest opóźnienie. Widząc ich tempo w zeszłym roku wydawało się, że ten wrzesień jest realny. A tak naprawdę tyle jest jeszcze do zrobienia, że coraz częściej myślę, iż ciężko będzie nawet z listopadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.acn.waw.pl 01.06.10, 10:16 Racja, że jak się czeka to czas się dłuży ... Ale chyba jakby coś się ruszyło na zewnątrz bo okna wstawiane są częściowo w niskim budynku, i chyba ostatnia klatka "wyłazi z ziemi". Szkoda, że nie mozna rozdzielić obydwu budynków bo wysoki jest już podobno prawie ukończony, a ten mnie najbardziej interesuje.. Też muszę czekać. Dobrze słyszeć pozytywne opinie o deweloperze, trzymajmy więc kciuki za dotrzymanie terminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Witam Sąsiadów :) IP: *.acn.waw.pl 02.07.10, 16:51 Byłam dziś w okolicach budowy i nareszcie widać że, coś się rusza. Wszystkie klatki już widać a nawet elewacja położona jest częściowo - z ładnym śródziemnomorskim szlaczkiem...całkiem ładnie. Ciekawe czy uda się urządzić dni otwarte, chociażby po wakacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Witam Sąsiadów :) 05.07.10, 12:37 Dni otwartych podczas wakacji raczej nie będzie :( Ale owszem ruszyło się ostro. Mają jeszcze 4 miesiące !!! Odpowiedz Link Zgłoś
almayer_mieszkaniec Re: Witam Sąsiadów :) 05.07.10, 14:09 Powiedziałbym nawet, że TYLKO 4 miesiące...i niech lepiej się sprężają, bo masa ludków już przebiera nogami, aby się wprowadzać :D (jestem jednym z nich). BTW też byłem w piątek na budowie i po raz pierwszy mieliśmy miłą niespodziankę - wszystkie klatki już stoją, ostatnia już z oknami, otynkowana, dach też już zaraz będzie nad ostatnią klatką. Przy okazji nie wiecie jakie bądą barierki na balkonach? Siatka :/ ??? Szkło? :) coś innego? Mam nadzieje, że nie taka metalowe lub siatkowe rozwiązanie - strasznie szpetne coś takiego jest. Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Witam Sąsiadów :) 06.07.10, 13:11 Ja również przebieram nóżkami :) nie mam pojęcia jakie będą barierki, bo akurat o tym nikt nie wspominał. Zapytaj super poinformowane panie z biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K. Re: Witam Sąsiadów :) IP: 87.204.12.* 30.07.10, 11:02 Barierki będą ze szkła, dokładnie nie wiadomo jakiego, ale jakieś tam mega ładne podobno... Dzień otwarty i z wizytami na miejscu ma być we wrześniu, termin jest koniec listopada, prezes się zarzeka że do 15 skończą. Wg mnie całkiem sprawnie wyciągnęli z ziemi niski budynek, a prac wewnętrznych to nie widać, żeby się działo coś, to dobrze rokuje na termin listopadowy. Odpowiedz Link Zgłoś
almayer_mieszkaniec Re: Witam Sąsiadów :) 03.08.10, 11:29 Super! Oby tylko w istocie były szklane, bo mam już z nimi pewne plany :D nie wiesz może kiedy i gdzie można się spodziewać informacji na temat dnia otwartego i jakiego typu mieszkania będzie można zobaczyć? Domyślam się, że w budynku wysokim tylko? Trzymamy dalej kciuki za 15 listopada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K. Re: Witam Sąsiadów :) IP: 87.204.12.* 10.08.10, 16:27 Nie wiem dokładnie kiedy i jakie mieszkania, ale ze zrozumiałej rozmowy wnioskuję, że wszystkie - i wszyscy, którzy zakupili dostaną wcześniej info o dniu otwartym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K. postępy na budowie IP: 87.204.12.* 12.08.10, 09:42 Byłem wczoraj na budowie, w niskim budynku zakończone jest murowanie ścianek zewnętrznych, okna zostały do zamontowania tylko na dwóch piętrach w pierwszej klatce. Klatka 4 i 5 są wykończone całkowicie z zewnątrz, przy klatce 2 i 3 trwają prace ociepleniowo-tynkarskie. W klatce 1 zauwazyłem, że rozpoczęto prace nad instalacją elektryczną - zwiasające kabelki zasilające do lamp na suficie, tynków nie widziałem - ale przyznaję się że byłem krótko i przejazdem, więc nie przyglądałem się. Środek oczywiście będzie można ocenić bliżej dopiero podczas dni otwartych. parę zdjęć jest dostępnych tutaj: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilek Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 21:58 czy probud to dawne probud plus czy odwrotnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Probud Developer 16.04.10, 09:35 Chyba nie, bo wcześniej nazywali się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
almayer_mieszkaniec Re: Probud Developer 19.04.10, 22:37 Szkoda, że z tymi terminami tak wyszło, ale cóż trzymamy kciuki, żeby teraz wszystko super sprawnie szło... a moją klateczkę koło łącznika też zaczęli budować :/ bo ile można czekać, aby zobaczyć chociaż podłogę od mieszkania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almayer_mieszkanie Re: Probud Developer IP: 195.85.249.* 17.05.10, 08:58 Noooo wreszcie ;) niech budują budują i się nie obijają, bo już mi się marzy wybieranie i urządzanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Probud Developer IP: *.acn.waw.pl 17.05.10, 15:42 A propos wykańczania i urządzania: macie pomysły jak szukać "złotej rączki" niedrogo a szybko i porządnie ? Warszawskie cenniki firm remontowych troche straszą cenami...Może znacie kogoś wartego polecenia i wiecie na co zwracać wagę przy poszukiwaniach... Ja niestety nie znam się na tym kompletnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Probud Developer 13.08.10, 21:06 A czy macie wykupione miejsce parkingowe??? Czy udało się wynegocjować za nie niższą cenę?? Przyznam, że 36-40tys to sporo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Probud Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 14:09 Ja też mogę poświadczyc, że deweloper jest uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
biexi Re: Probud Developer 07.09.10, 10:09 Szanowni Państwo, Z przykrością informujemy, iż jesteśmy zmuszeni do odwołania dni otwartych dla inwestycji ALMAYER. Powyższa decyzja została podyktowana stanowiskiem inspektora BHP , w świetle opinii którego przebywanie osób nie związanych z procesem inwestycyjnym na terenie budowy jest niezgodne z obowiązującymi przepisami . Stanowisko inspektora BHP jest funkcją niezależną i w sprawach bezpieczeństwa Zarząd Firmy nie ma możliwości zmiany podjętych przez niego decyzji. Z poważaniem Zarząd Firmy PROBUD S.A. Informacja jaką wysłali na maila :( Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Probud Developer 07.09.10, 10:15 Też właśnie dostałam taką informację :( niezbyt fajnie :/ czekaliśmy na to już tak długo, rzetelny developer obiecujący od roku dni otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alternatywy 4 Re: Probud Developer IP: *.chello.pl 07.09.10, 20:09 Tez to dostalem i bardzo mi sie to nie podoba. Od razu rodzi sie pytanie czy w takim razie mieszkania nie beda spartolone, skoro zaslaniaja sie inspektorem i nie chca ludzi wpuscic na budowe, zeby obejrzec co sobie kupilismy. Przeciez na tym etapie inspektor nie powinien miec nic przeciwko. Czyzby przeszli w faze kiwania klientow?... Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Probud Developer 08.09.10, 10:49 Ponoć są rzetelnym developerem, więc nie sądzę aby chcieli popsuć sobie renomę. Natomiast nie rozumiem jak można obiecywać cały rok i nagle wywalić taką rewelację, że dopiero jak dostaniemy klucze to będziemy mogli zobaczyć mieszkanie za które zapłaciliśmy niemałe pieniądze. Wygląda na to, że 30 listopada będziemy stali w kolejce po klucze i do wejścia do bloku :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Probud Developer IP: *.merck.de 08.09.10, 11:13 u kazdego developera da sie wejsc do budynku w trakcie prac budowlanych zazwyczaj nie w czasie "dni otwartych" wiec w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Probud Developer 08.09.10, 18:09 niby można ale wiesz trzeba się prosić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almayermieszkaniec Re: Probud Developer IP: 195.85.249.* 15.09.10, 10:13 Normalnie jak dostałem tą wiadomość to mnie szlag trafił... pocieszające jest to, że idzie im ta budowa coraz sprawniej i widać efekty postępujących prac, ale mówicie, że da się jakoś sprawić wejście do mieszkania? Czy można zażyczyć sobie wejścia do "mojej" właśności, bez względu na zakaz BHP? Bo w sumie tak na początku listopada to by było cudnie wejść z ekipą od kuchni, aby sobie pomierzyli wszystko i zaczęli produkować kuchnię... bo to z miesiąc zejście i wtedy na grudzień będzie jak znalazł. Przy okazji... nie wiecie kiedy zacznie się wreszcie budować ta inwestycja, która ma powstać równolegle do niskiego budynku? Bo robi wrażenie, że im się kompletnie nie spieszy i później będziemy przez 2 lata patrzeć na pie...ik czyjś. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowylokator Re: Probud Developer IP: *.warszawa.mm.pl 17.09.10, 21:05 I poco taka gatka. Typowy Polak. We wszyskim widzi problem. Budowa idzie pełną parą. Ja też w tej chwili nie wpuścił bym ludzi na budowę. Nie jest to bezpieczne miejsce, wszędze jest dużo porozwalanych rzeczy, jak to bywa na każdej budowie, a miejsca jest niewiele. jakby coś spadło ci na łeb, to też pisałbyś, o nieodpowiedzialnym deweloperze. Więc lepiej sie najpierw zastanowić. Widać, kto odrazu będzie sprawiał problemy w przyszłości. Ale zawsze jakiś kretyn się znajdzie. Lepiej pochwal się idioto jaki masz numer lokalu na przyszlość, żeby było wiadomo kogo unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Probud Developer IP: *.merck.de 20.09.10, 12:02 Uuuuu, widzę, że sama elita zamieszka na tym osiedlu! Nie tylko wysoka kultura osobista, ale i perfekcyjna znajomość języka ojczystego i ortografii. Że o wysokim poziomie wiedzy n/t samych budów nie wspomnę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Probud Developer IP: *.merck.de 29.09.10, 09:35 Montują Wam szyby na balkonach. Natomiast zastanawiam się jak zmotoryzowani właściciele dadzą radę skręcić z Wólczyńskiej wracając z pracy od Warszawy... Jakoś prac przy poszerzeniu jezdni / zmiany organizacji ruchu / namalowaniu nowych pasów nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.k Re: Probud Developer IP: 87.204.12.* 29.09.10, 15:06 Wólczyńska ma być poszerzona o jeden pas (bliżej tramwajów) i będzie oddzielny pas do skrętu w lewo z Wólczyńskiej od strony centrum. Dobra wiadomość jest taka, że prawdopodobnie mieszkania będą mogły być odpierane w pierwszej połowie listopada :) Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Probud Developer 29.09.10, 15:20 A skąd to wiesz, że pierwsza połowa listopada??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K. Re: Probud Developer IP: 87.204.12.* 29.09.10, 15:33 od prezesa :) rozmawiałem z nim wczoraj :) Odpowiedz Link Zgłoś
almayer_mieszkaniec Re: Probud Developer 29.09.10, 20:21 ńCzy to dotyczy wszystkich mieszkań... niski budynek też? Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Probud Developer 05.10.10, 12:08 wejdźcie na stronę budimexu, od dziś w sprzedaży nowe osiedle które będzie budowane obok naszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Probud Developer IP: *.merck.de 05.10.10, 12:45 przez najbliższe 2 lata będziecie mieć widok na budowę, hałas, brudne okna i pełno kurzu w mieszkaniach - cieszycie się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajak Re: Probud Developer IP: 195.85.249.* 05.10.10, 16:05 bardzo się cieszymy... bo dzięki tej budowie będziemy mieć potem cisze i spokój i miłe sąsiedztwo, a Pana trochę nie rozumiem... czy nie udało się Panu kupić mieszkania, dostać kredytu, a może po prostu miał Pan nieszczęśliwe dzieciństwo, bo tylko tym mogę sobie wytłumaczyć dlaszego psuje Pan humor osobom, które kupiły mieszkanie w tym miejscu. Jeżeli jest to takie złe miejsce i taka okropna budowa to domyślam się, że Pan nie kupił tam mieszkania to po co Pan wchodzi na forum osób, które to zrobiły i co więcej - o zgrozo - cieszą się z tego i nie mogą się już doczekać, aby tam zamieszkać i są osobami myślącymi, znającymi zalety i wady tej budowy, ale mimo to się zdecydowały, bo uważały to za dobrą decyzję, a Pan co ma z tego... chorą satysfakcję, czy może to po prostu zwykłe starcze zgorzknienie? Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu i serdeczności w życiu może to się Panu opłacić. Może nawet ludzie będą dla Pana milsi i czasem ktoś się uśmiechnie do Pana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bałagan Re: Probud Developer IP: *.home.aster.pl 17.10.10, 00:43 na razie to płot rozebrali i jest wspólny plac budowy z Budimexem - będzie problem jak ktoś z sąsiedniej budowy na szaber do budynku Probudu wpadnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Re: Probud Developer IP: *.chello.pl 17.10.10, 16:01 Mieszkancy os Wolczynska (Budimexu) cieszą się ze wasz blok osloni ich blok od smrodu z Conrada, stacji i fast fooda. Czy na prawde warto bylo wyjezdzac z prowincji zeby w czyms takim mieszkac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Probud Developer IP: *.acn.waw.pl 17.10.10, 21:00 To ja się cieszę że mieszkańcy osiedla Budimexu zasłonią Almayera od planowanej obwodnicy... Precz z malkontentami i czarnowidztwem panie Ziom .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almayer_mieszkanie Re: Probud Developer IP: 195.85.249.* 18.10.10, 12:32 Brawo Akka! Dokładnie tak! Osobom, które nie mieszkają w Almayer dziękujemy za super miłe komentarze, ale możecie je sobie w buty wsadzić... a z tą prowincją to normalnie aż nie chce mi się komentować - jedno słowo - buractwo istne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Almayer Fan Re: Probud Developer IP: *.merck.de 18.10.10, 14:47 Dokładnie tak! Do zobaczenia w osiedlowej knajpce - McDonalds! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Probud Developer IP: *.merck.de 25.10.10, 12:33 Grodzą Wam osiedle od strony Budimexu - tak na oko płot ze 3 metry od budynku. Zresztą płot to duuuużo powiedziane - najtańsza siatka rozpięta pomiędzy kolejnymi palikami. Paryż, Francja, elegancja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arciu2 Re: Probud Developer IP: 91.208.10.* 03.11.10, 11:31 Wczoraj dzwoniłem do Developera i uzyskałem informację, że przed czasem mieszkania nie będą oddane. To jest zła wiadomość, ale jest też dobra. Mieszkania mają być oddane zgodnie z terminem zapisnaym w umowie czuli koniec listopada. Już nie mogę się doczekać, aż zobaczę moje mieszkanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Probud Fan Re: Probud Developer IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 12:53 No starają się chłopaki, dziś rano ze dwóch widziałem na budowie. Robota "pali" im się w rękach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K. Re: Probud Developer IP: 87.204.12.* 04.11.10, 10:33 Już samo to, że Pan napisał "Wam", sugeruje, że nie powinien Pan się w ogóle wypowiadać. MY wiemy o tym, że tam będzie budowa, wiemy, że jest McDonalds, wiemy, że będzie trasa, wiemy, że Conrada i Wólczyńska, wiemy że stacja beznynowa, że Feuvert itd... I mimo tego wszystkiego MY zdecydowaliśmy się na kupno mieszkania w Almayer. I proszę nie wprowadzać mieszkańców w błąd - to nie jest zwykła najtańsza siatka rozpięta na palikach - to są przęsła. I nie tylko od strony budimexu - od strony Conrada i Bogusławskiego także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Probud Developer IP: *.merck.de 04.11.10, 11:01 Kurde, nerwowi coś Ci klienci Probudu, nerwowi :D No ale jak się wzięło kredycik na taki prestiż to mnie to nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Probud Developer IP: *.warszawa.mm.pl 06.11.10, 09:10 Takie wypowiedzi są typowe dla człowieka, który podejmował próby kupna mieszkania (być może również w tej inwestycji), ale mu się nie udało. Teraz psychopata uprzykrza innym życie, którzy kupili mieszkanie. Pewnie pisze również na innych forach o innych iwestycjach w podobny sposób. Takie zachowania moża leczyć, zalecam szybki kontakt ze specjalistą. Nieleczenie takich zaburzeń, prowadzi z czasem do głębszych konsekwencji. Np. dewastacje, podpalenia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Bielan Re: Probud Developer IP: *.home.aster.pl 06.11.10, 15:03 Ciekawe skąd kolega zna takie zachowania - czyżby burzliwa przeszłość? :) No to życzę powodzenia sąsiadom kolegi na Wólczyńskiej - może tym razem już kolega nic nie zdewastuje i nie podpali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Akty Notarialne IP: *.home.aster.pl 08.11.10, 21:56 Witam sąsiadów, Mam pytanie - jakie macie zapisy odnośnie terminów aktów notarialnych w swoich umowach? Czy też macie zapis mówiący o 60 dniach od daty uzyskania pozwolenia na użytkowanie budynku, przy czym sama data uzyskania pozwolenia na użytkowanie budynku nie jest określona? Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: Akty Notarialne 14.11.10, 11:41 ja też w umowie nie mam żadnej sprecyzowanej daty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arciu2 Re: Akty Notarialne IP: 91.208.10.* 18.11.10, 15:26 Jest tak jak piszesz ale... jest termin, 30 dni od zakończenia prac budowlanych na złożenie dokumentów o odbiorze budynku dalej to już urzędowe terminy dlatego nie ma określonej daty. Oby nie trwało to pół roku. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
biexi Re: Akty Notarialne 23.11.10, 17:08 Witam Czy orientuje się ktoś czy na osiedlu jest przewidziane miejsce na plac zabaw dla dzieci gdyz na stronie jest napisane że plac będzie ale ja szczerze mówiąc nie bardzo widzę tam miejsce na taki plac gdyż ogrodzenie idzie prawie pod samymi oknami niskiego budynku. A swoją drogą ciekawe jak daleko będzie oddalony pierwszy budynek inwestycji Budimexu od niskiego budynku aby to nie było oka w okna. Byłem w zeszłym tygodniu obejrzeć i zrobić parę fotek i muszę przyznać ze prace dobiegają końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Akty Notarialne IP: *.warszawa.mm.pl 23.11.10, 19:12 Jak kupowałem mieszkanie panie z Probudu poinformowały mnie, że probud wynegocjował z Budimexem 30m, normalnie przepisowo wystarczy 12m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Akty Notarialne IP: *.merck.de 24.11.10, 09:41 co Probud wynegocjował to się okaże jak Budimex wywali swoje stodolaste osiedle i wraz ze Statoil weźmie Was w dwa ognie:) A miejsce do zabaw jest chyba w McDonald, nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
biexi Re: Akty Notarialne 24.11.10, 13:26 W MacDonald's to się sam człowieku możesz pobawić, jak nie masz nic do napisania w kwestii o którą prosiłem to się lepiej nie odzywaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Akty Notarialne IP: *.warszawa.mm.pl 24.11.10, 19:37 Miejsce na plac zabaw jest na końcu niskiego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somsiad Re: klucze IP: *.ip.netia.com.pl 24.11.10, 20:52 Czy ktoś wie kiedy dadzą nam klucze do naszych mieszkań???? Jakoś nabrali wody w usta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: klucze 25.11.10, 08:41 czekają na info od stoenu kiedy będą zakładane liczniki i dopiero później będą mogli ustalać harmonogram odbiorów mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: klucze IP: *.merck.de 25.11.10, 08:58 zimno się zrobiło - założyłbym styczeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: klucze IP: *.merck.de 29.11.10, 15:01 przy takich opadach zweryfikowałbym termin na luty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: klucze IP: *.warszawa.mm.pl 29.11.10, 21:04 koleś daruj sobie te komentarze. Psychopato, widzę na innych forach też się dobrze bawisz. Sprawia ci to przyjemność? IDIOTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somsiad Re: klucze IP: 79.188.203.* 08.12.10, 08:12 Jak widzę, klucze 10 grudnia to pieśń przeszłości. Czy ktoś wie co kryje się problemem ze Stoenem??? Developer tak sprawnie prowadził całą budowę. Zakończył inwestycje przed terminem, czyli na 15 listopada. I co to musi być za problem skoro teraz po 3 tygodniach dalej nie wiedzą kiedy będą mogli oddać nam klucze. Czy to są jakieś problemy natury prawnej???? Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: klucze 08.12.10, 09:13 Tak naprawdę to klucze możesz już odebrać. Z tym, że na protokole piszesz, że odbierasz mieszkanie bez licznika. Z tego co wiem w tym tygodniu na 100% miały być liczniki zakładane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somsiad Re: klucze IP: 79.188.203.* 08.12.10, 09:34 Dobrze piszesz anul-a28, ŻE LICZNIKI MIAŁY BYĆ ZAKŁADANE. Po pierwsze o 100% nikt nigdy nie mówił, a tak po prawdzie to w tym tygodniu na 100% liczniki nie będą zakładane. I tyle wiem. Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: klucze 08.12.10, 09:48 To kiepsko. Panie Developerki zarzekały się, że w tym tygodniu będą - dlatego umówiłam się na piątek na odbiór :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somsiad Re: klucze IP: 79.188.203.* 08.12.10, 10:12 To tylko potwierdź z Paniami ten piątkowy odbór i daj nam znać na forum co Panie Developerki powiedziały. Odpowiedz Link Zgłoś
anul-a28 Re: klucze 08.12.10, 10:40 Ok napisze zapisz się na forum salon.pl, jest tam już kilkoro naszych sąsiadów i wymieniamy spostrzeżenia dotyczące naszego Developera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: klucze IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 20:51 Mi sie wydaje, ze z tym Stoenem to jakas sciema. Umowe na zalozenie maja juz zawarta, ale nie potrafia powiedziec do kiedy zostal tam ustalony termin wykonania. Cos mi sie to kupy nie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: klucze IP: 94.240.34.* 20.01.11, 18:29 zapraszam wszystkich na spotkanie jutro tj 21.11,2011 o godz 19 w pobliskim Mcdonaldzie w sprawie min. braku domofonów w niskim budynku, braku zielonego dachu na niskim budynku i innych zaniedbań ze strony PROBUDU. Szczegóły na forum na stronie salon.pl Odpowiedz Link Zgłoś