Dodaj do ulubionych

Viterra, Alanex-Bau, Arche

IP: 12.21.160.* 05.11.03, 15:07
Zastanawiam sie na kupnem mieszkania, ogladalem projekty Viterry
(Stryjenskich), Alanex- Bau (Ostoja II) i Arche (Woronicza park). Po
programie w TVN24 na temat tzw. deweloperow, ciezko jest podjac decyzje a tym
bardziej podpisac umowe. Co myslicie na temat powyzszych deweloperow i
mieszkan juz przez nich wybudowanych ?
Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: gogo Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 12.21.160.* 05.11.03, 20:38
      Slyszalem od znajomych ze Viterra jest ok, choc czas biegnie tak szybko ze
      trudno powiedziec co jest dzis. Budowa na Stryjenskich posuwa sie do przodu,
      ponoc maja ukonczyc etap I w polowie 2004.
    • Gość: Vicinot Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.energis.pl 06.11.03, 00:51
      Hej, ja kupilam u Viterry - etap II Stryjenskich, bo wydawal mi sie
      najbezpieczniejsza inwestycja. No i jak narazie jest ok. Choc byly problemy (
      o ktorych mozna przeczytac na tym forum, choc wiekszosc z nich to przesada )
      Kolega w poprzednim wpisie sie pomylil, etap 1 oddaja w grudniu lub styczniu.
      Mi osobiscie ta inwestycja spodobala sie najbardziej z calej okolicy.
      Pozdrawiam.
      • Gość: marcin Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 12.21.160.* 06.11.03, 14:14
        Domyslam sie ze kupilas mieszkanie z etapu 1, czy cos utargowalas z cena czy sa
        sztywni ?
        dzieki
      • Gość: klient Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 07.11.03, 14:46
        viterra robi fajne pierwsze wrazenie pozniej wychodza kwiatki zarowno
        jakosciowe jak i to ze maja klienta gleboko w d... potrafia powiedziec
        klientowi ze maja go dosc i zaluja ze podpisali umowe, a czemu? bo dochodzil
        swego (informacja od samej "poszkodowanej" a raczej potraktowanej)

sam mam z nimi beznadziejne doswiadczenia, sa bezczelni i jak juz mowilem maja
        nas w d... gdy starasz sie dochodzic swego i to nie byle kto ale sama GORA

klient i to mocno zawiedziony
    • Gość: ZZRobert Ostoja II - ZAPOMNIJ to kanał IP: all:* / 192.168.0.* 06.11.03, 08:37
      Pozostałe są do rozważenia - PRZECZYTAJ KONIECZNIE archiwum na ich temat było
      trochę jazd związanych z tymi inwestycjami - nie zawsze winny był developer.
    • Gość: M Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 212.76.52.* 06.11.03, 15:15
      Witam,
      Ja kupiłem w pierwszym etapie. Mieszkania sa ok, okolica ładna.
      Do developera też nie miałem zastrzeżeń, do chili pojawienia się
      nieuzasadnionych roszczeń finansowych z jego strony. Zachęcam do przejrzenia
      archiwum.
      • Gość: Marcin Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 12.21.160.* 06.11.03, 15:32
        No wlasnie, czy te roszczenia byly spowodowane zmianami w projekcie czy po
        prostu ot tak sobie, "cena na beton" poszla w gore i Viterra zawolala extra ?
        • Gość: M Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 212.76.52.* 06.11.03, 15:55
          Oczywiście zmianami, ale koszty zostały pierwotnie ( w kwietniu ) określone
          przez Viterre i miały wynosić 0 zł. We wrześniu - po wykonaniu zmian Viterra
          sobie przypomniał. Jeżeli przedstawionoby mi taki kosztorys w kwietniu to bym
          podziękował.
          • Gość: Marcin Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 12.21.160.* 06.11.03, 17:57
            Oczywiscie masz racje, jesli miales powiedziane ze zmiany kosztuja 0zl a teraz
            masz placic to przykra niespodzianka. Stad moje obawy co sie stanie po 1 maja
            2004. Ceny na "beton" pojda w gore a dzis nikt ne chce powiedziec jak to
            wplynie na ceny mieszkan. Druga sprawa to deweloperzy kupia materialy teraz,
            zwolnia tempo prac, aby po maju uzywac "betonu" po starej cenie, a nam kazac
            placic dodatkowe pieniadze.
            • Gość: A Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.aster.pl / 10.64.9.* 06.11.03, 20:46
              Spokojnie bez jatrzenia. Co obiecuje handlowiec to jedno (od tego jest
              handlowcem zeby sciemniac). Co jest w Umowie to drugie. W umowie cena jest
              stalo i taka jest prawda (co innego w umowach ze spoldzielniami). Viterra nie
              ma podstawy domagac sie doplaty. To ze to robi to tez oczywiste jej "prawo".
              Kazda firma moze walczyc o "swoje". Prawem klienta jest natomiast odmowic
              doplaty lub zarzadac doprowadzenia mieszkania do stanu przed poprawkami. Mam
              pytanie do niezadowolonego czy to zrobil (pisemnie). Jesli nie to moze zamiast
              wypisywac na forum wysle pismo do developera.
              • Gość: klient Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 07.11.03, 14:56
                pisac mozna z nimi dlugo a ich bezczelnosc jest zadziwiajaca... a co do
                umowy... to tez maja ja gdzies i to gleboko i mam to na pismie...

• Gość: A Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.acn.pl 07.11.03, 20:26
                  Gość portalu: klient napisał(a):

> pisac mozna z nimi dlugo a ich bezczelnosc jest zadziwiajaca... a co do
                  > umowy... to tez maja ja gdzies i to gleboko i mam to na pismie...
                  >
                  Ja podpisalem umowe notarialnie i nie ma problemow. Raz probowali (termin i
                  okna) to po odpowiedzi przepraszali. Wiec tak do konca jak piszesz nie jest
                  • Gość: marcin Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 12.21.160.* 07.11.03, 21:15
                    Notarialnie to znaczy jak, czy miales notariusza z soba, czy po prostu
                    zaniosles do niego/niej po podpisaniu umowy z Viterra ?
                    • Gość: klient Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 12.11.03, 11:17
                      niestety jest, tez mam umowe w formie aktu notarialnego tylko ze oni sa
                      poprostu bezczelni i maja dosc smieszne argumenty... w zaleznosci od tego jak
                      zakonczy sie moja sprawa moze upublicznie korespondencje ku przestrodze
                    • Gość: A Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.acn.pl 12.11.03, 21:16
                      Gość portalu: marcin napisał(a):

> Notarialnie to znaczy jak, czy miales notariusza z soba, czy po prostu
                      > zaniosles do niego/niej po podpisaniu umowy z Viterra ?

Notarialnie, tzn podpisalem umowe z Viterra w obecnosci notariusza. Byly
                      3 "strony" developer ja i notariusz
    • Gość: Bebe Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 11:13
      Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Zastanawiam sie na kupnem mieszkania, ogladalem projekty Viterry
      > (Stryjenskich), Alanex- Bau (Ostoja II) i Arche (Woronicza park). Po
      > programie w TVN24 na temat tzw. deweloperow, ciezko jest podjac decyzje a tym
      > bardziej podpisac umowe. Co myslicie na temat powyzszych deweloperow i
      > mieszkan juz przez nich wybudowanych ?
      > Dzieki

Z tego co wiem to koło Viterry pod samymi domami ma być wybudowana stacja
      benzynowa... Alanex widzę codziennie i budowa posuwa się po przodu (góry).
      Najlepiej będzie jak przejrzysz forum.
      • neoguido Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche 07.11.03, 12:06

> Z tego co wiem to koło Viterry pod samymi domami ma być
        > wybudowana stacja benzynowa...

No to trochę źle wiesz. Statoil chciałby wybudować stację benzynową u zbiegu
        Wełnianej i Stryjeńskich. Po pierwsze na chwilę obecną nie zgodziło się na to
        biuro architekta, po drugie nie jest to pod samymi oknami Vitaparku tylko w
        pewnej odległości (między Vitaparkiem a potencjalną stacją jest działka, na
        której prawdopodobnie powstałaby kolejna inwestycja), po trzecie jeśli ktoś
        rozważa tą lokalizację, to jest dostępny już tylko drugi etap inwestycji, który
        żadnej styczności ze stacją nie będzie mieć.
        • Gość: obserwator Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.acn.pl 07.11.03, 13:37
          W nawiązaniu: "vitaparc" pierwszy etap-wszystkie mieszkania sprzedane, w drugim
          pozostało ok.dziesięciu (i to same małe).
          • Gość: Marcin Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 12.21.160.* 07.11.03, 14:29
            skad wiesz ? czy pracujesz dla Viterry, jesli tak daj namiary, zadzwonie.
            • Gość: obserwator Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: *.acn.pl 07.11.03, 18:23
              Nie pracuję w "viterze", ale kupiliśmy tam mieszkanie dla jednego z naszych
              rodziców w budynku C2(pierwszy etap).O aktualnej sytacji poinformowała nas
              znajoma ,która szuka dużego mieszkania na Kabatach.Teraz zastanawia się nad
              Alanexem przy Wąwozowej.
              • Gość: Marcin Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 12.21.160.* 07.11.03, 19:08
                Ja mam ten sam problem, przeczytaj o Alanex, jesli to prawda przez co inni"nie-
                szczesliwcy" przeszli to lepiej tam nie zagladac.
    • Gość: mosiek Re: Viterra, Alanex-Bau, Arche IP: 12.21.160.* 10.11.03, 14:28
      zastanawiam sie nad kupnem mieszkania od Arche, przeczytalem wszystkie listy,
      ale nikt sie nie wypowiada, czy to znaczy ze sa tacy dobrzy czt zli ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka