Dodaj do ulubionych

Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów

• Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 16.01.04, 23:37
      Witajcie :-)
      Ja wybieram się na budowę w sobotę ok 12 w południe, jak zwykle z aparatem. Co
      do ogrzewania , ostatnio mówili iż w terminie 15/16 stycznia miały być odbiory
      techniczne kotłowni. Dowiem się wszystkiego od kierownika i opisze na forum.
      Zdjęcia moge od razu wysłac do Norberta i jesli ktos z Was reflektuje to no
      problem , piszcie na prv. Pojedyńcza fotka to ok 600 kb.Obejdę teren dookoła
      i nowości uwiecznię ;-) A co do wind , to słyszałem ,że w czerwcu dopiero ,
      ale tak naprawdę to nie wiem ...
      A był już ktoś w biurze na Oławskiej ? Jak nowy Pan kierownik ????

pozdr

m.sobesto@wp.pl
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 17.01.04, 22:02
      Kochani , kilka słów po wizycie. Praca wre na budowie. Pierwsza klatka bud.A
      prawie zrobiona , teraz prace ida w klatce 2 - giej (wylewki , elektryka
      końcowa). W mieszkaniach zaianstalowane są juz skrzynki elektryczne i uwaga ,
      do mieszkań wciągniete sa kable RTV , telefoniczne i internetowe. Garaż
      budynku A ma już założoną brame wjazdową. Elektrycy kończą montowac
      wyposażenia szaf rozdzielczych z elektryką. Wg info z placu budowy , rozruch
      kotłowni ok 22 - go stycznia , a mieszkania do wykańczania będą oddawane
      lokatorom od połowy lutego(bud A). Co do tajemniczego budynku to chyba jednak
      smietnik :-((( tak wygląda , ale może tez to byc pomieszczenie dla ochrony. W
      każdym razie trzeba to wyjasnić ! mam tez obfity raport foto , przygotowałem
      bardzo lekkie pliki po ok 60 kilobajtów sztuka i chętnym wyśle mailem.
      Pozdrowienia

m.sobesto@wp.pl
      • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 5.1.* / 199.67.140.* 23.01.04, 11:24
        Ciekawe czy działa już ogrzewanie, bo trochę zimno?

Wybieram się jutro i napiszę o postępie prac.

Pozdrawiam, Marek
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 24.01.04, 16:22
      Witam. Wygląda na to, że nie tylko ja dziś byłem na placu budowy. Prace toczą
      się równolegle w obu budynkach. W A to już wykończeniówka. W pierwszej klatce
      wylewki już dawno skończone , zostały także ułożone płytki. A klatce B ,
      jeszcze trwają wylewki ale już na 1 - szym piętrze. Od góry także już układane
      są płytki. W budynku B w mieszkaniach układane są instalacje elektryczne i
      wod/kanal. Jesli ktoś z Was nie pomyślał o zmianach w instalacjach to to jest
      ostatni moemnnt. Polecam większą ilośc gniazdek TV i internetowych.
      Teraz o tym co dowiedziałem się od kierowników :
      w połowie lutego właściciele mieszakń w bud.A będe mogli odbierać klucze do
      mieszkań w celu rozpoczynania prac wykończeniowych. Początkiem marca będą
      instalowane windy , niemniej nie będa uruchomione aby nie zostały zniszczone.
      Do czasu oddania całego osiedla teren będzie posiadał ochronę , co w sumie
      jest dobrą informacją. Grzać nie grzeją , jakieś problemy z gazownią. Ale w
      czasie prac robotnicy używają dmuchaw i jest w budynkach ok.8 - 12 stopni.
      Jak zwykle dysponuję obszernym serwisem foto , zdjęcia wysyłam na adres admina
      strony i zainteresowanym wyślę wersje w "lekkiej" (ok 50 kb sztuka) postaci
      mailem. Ale będę miał możliwoiśc wysłania dopiero od niedzieli 25 stycz
      wieczorem , bo na chwilę opuszczam miasto stołeczne .
      Iwonko ! Czy wiesz może coś nowego w sprawie nieszczęsnego śmietnika ? I w
      ogóle coś mało piszecie !!!!
      marcin
      m.sobesto@wp.pl
      • Gość: nnb Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.pytong.com 26.01.04, 12:17
        Witam .
        Powialo troche optymizmem dzieki listowi Marcina.
        W ostatnio sobote nie byalo jeszcze żadnych wylewek w II-ej klatce bloku A.
        Co do smietnika wydaje mi sie, że nie jest to ten budyneczek przy wjezdzie
        do garazu poniewaz ma okno (smietnik z oknem ??).
        Zastanawiam sie co będzie ułożone na plycie garażu podziemnego na terenie
        miedzy blokami ?? - moze ktos cos wie na ten temat
        - Pozdrawiam wszystkich - Norbert (nnb)
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 28.01.04, 12:25
      Witajcie ! Kochani może i powiało optymizmem ...ale kurde do dzisiaj .
      Zadzwoniłem do biura bo chciałem umowić się na spotkanie z Prezesem. Odebrała
      jakaś Pani ....no i ...słuchajcie może sie czepiam , ale byla potwornie
      niemiła i niegrzeczna. Generalnie poczułem sie jak petent, który zawraca głowę
      i jest natrętem. Dalej rozmowa zeszła na tematy już bardziej szczegółowe i po
      prostu koszmar !!! Jutro mam zamiar powiedzieć w obecności Prezesa co o tym
      myślę i wyrazić oburzenie. Cholera jasna , w końcu taka Pani pracje tam za
      moje pieniądze i jej obowiązkiem jej byc miłą i grzeczną. Nie podaruje , bo za
      czasów Pana Henryka było miło i grzecznie. Nie zgadzam sie na takie mecyje!
      Ciekawe czy ktoś z Was miał już cyrki z tą Panią ????? kto to to jest ???
      zdegustowany maksymalnie marcin !
      • magda-robert Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 13.04.04, 11:41
        witam,
        odnośnie powyższej wypowiedzi na temat pani,ktora siedzi w biurze popieram!!!!
        nie wiem skąd wzieli tą laske, ale ona wiecznie nic nie wie !!! chyba jakas
        znajoma prezesa......
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 29.01.04, 18:13
      Witajcie ponownie. Jestem dopiero co po wizycie z biurze Corporsu. Najpierw
      małe sprostowanie do poprzedniego maila. Udało mi się wyjasnić nieporozumienie
      i wszystko w tej sprawie jest okey tak myślę. W kwestiach osiedlowych to :
      w przyszłym tygodniu w budynku ruszy najprawdopodobniej ogrzewanie :-). Ten
      tajemniczy budynek z okienkiem to ma być coś w rodzaju "serwerowni". Jak
      zrozumieałem tam będzie głowica operatora tv kablowej i również tam będą
      urządzenia do naszego internetu itd. Śmietnik będzie po stronie fortu gdzieś
      w okolicy tych skrajnych garaży - jeżeli dobrze zrozumiałem to co mi
      tłumaczyli Panowie z Corporesu. Dowiedziałem się także iz w garażu będzie
      jakiś bardzo specjalny sufit , podobno jakaś supernowość , nie wiem co to
      znaczy ale ma być fajny. Z tego co wywnioskowałem z rozmowy wszystko idzie
      zgodnie z planem. Oby tak dalej. W sobotę tradycyjnie odwiedzę nasze osiedle i
      jeśli będzie coś nowego nie omieszkam dac znać. Nowe zdjęcia prześlę jak
      zwykle na adres firmowy na naszej stronie. Gdyby ktos z Was potrzebował jakiś
      konkretnych fotek dajcie znać proszę na prv to chętnie je wykonam. No i chyba
      tyle na dziś. Jedyne czego mi brakowało to Pana Henryka. Niemniej gwoli
      formalności , wszystko jest poza tym w najlepszym porządku :-)
      m.sobesto@wp.pl
      • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 29.01.04, 20:10
        Dzięki za świeże informacje i za zdjęcia.
        Byłem na budowie w sobotę ale nie mogłem wejść do A bo kładli płytki.
        Z rozmowy z kierownikiem wynika, że faktycznie pod koniec lutego w A można będzie odbierać mieszkania do adaptacji.

Pozdrawiam, Marek
        • mp23 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 30.01.04, 15:28
          W związku z tym, że zamierzam kupić mieszkanie na Bemowie, mam następujące
          pytania, czy w Waszym bloku są może jeszcze wolne lokale mieszkalne?
          Interesuje mnie również ile płaciliście za metr?
          Czy termin odbioru to luty?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
          • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.ssmb.com 30.01.04, 16:04
            Witam,

Z tego co wiem wszystkie mieszkania są już sprzedane. Co do ceny, to było
            różnie, średnio od 3100 do 3300/m2.

Pozdrawiam, Marek
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 30.01.04, 17:24
      Niestety ale wgląda na to ,że wszystkie mieszkania zostaly sprzedane. jeszcze
      niedawno były chyba wolne 2 mieszkania. Nie da sie ukryć ,że lokalizacja jest
      bardzo fajna , osiedle nieduże developer solidny. W lutym mieszkania w bud. A
      beda przkazywane wlaścicielom do prac wykończeniowych, a formalne oddanie to
      termin do końca 2 kw 2004 (wg.umowy).
      Jutro ok 12 będe na osiedlu , ktoś sie wybiera jeszcze ?
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 30.01.04, 23:51
        Ja się wybieram ok 11.30-12.00.Może się spotkamy.Tomek (B32)
        • Gość: Honorata Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 194.9.223.* 02.02.04, 13:34
          Witam! Czy nie martwia Was te zacieki na scianach budynków (zwlaszcza A)
          spowodowane przez rdzewiejace metalowe elementy (barierki od balkonow itp)?
          Osiedle jeszcze nie oddane, a elewacje miejscami juz wygladaja nieszczegolnie :(
          Honorata (B54)
    • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 04.02.04, 00:21
      Witajcie forumowicze.Mam pytanie jako,że odbiory powoli się zbliżają.Czy ktoś z
      Was ma znajomego specjalistę który może pomóc w odbiorze.Sądzę,że powinniśmy
      już o tym pomyśleć.Pozdrawiam i czekam na informację Tomek(B32)
      • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.sbi.com 04.02.04, 11:29
        Niestety zdaję się na swoje wcześniejsze doświadczenia...
        Trzeba zwrócić szczególną uwagę na równość ścian, podłóg, wentylację,
        szczelność okien (stan szyb), sprawdzić prąd w gniazdkach i przyłączach itp.
        Reszta i tak wyjdzie dopiero w czasie układania płytek czy po malowaniu ścian...

Ciekawe czy działa już ogrzewanie. Ja nie mam szczęścia do oglądania stanu
        robót - albo robią wylewki, albo kładą płytki itp.

Pozdrawiam, Marek
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 04.02.04, 11:26
      Witajcie sąsiedzi :-)

mam jedna wiadomość , a właściwie dwie ...

1. W budynku A ...grzeją już kaloryfery !!!!
      2. Wiosna coraz bliżej :-))))
      • Gość: Tadeusz Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 04.02.04, 14:33
        Czy ktoś orientuje się jak będą przebiegać planowane trasy (2 lub 3) koło
        naszego osiedla?
        • Gość: marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.sbi.com 04.02.04, 16:07
          Tego to nie wiedzą nawet najstarsi Indianie, no może wyłączając M. Pola.
          Mnie osobiście żadna trasa nie przeszkadza, pod warunkiem, że będzie dalej od
          osiedla niż 200 - 250 m.
          Znajomy mieszka niecałe 50 m od trasy torunskiej i jest całkiem znośnie....za
          ekranem oczywiście.
          Pozdrawiam, Marek
          • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 04.02.04, 18:18
            Jeżeli nic nie zmieniło się w ostatecznych planach to ok sierpnia oglądałem
            przewidywany przebieg łącznika A2 w wydz. architektury dzielnicy Bemowo i w
            biurze Glównego Architekta.Wg ustaleń na tamten dzień prawdopodobny przebieg
            jest taki: Skrzyżowanie z Górczewską i rozjazdy,wgłębienie i przebieg pod
            Lazurową równolegle do torów kolejowych do skrzyżowania z Powst.Śląskich.Od
            uliczki bocznej )obok bud.B odległość do trasy wynosi 200-250m.Co do drugiej
            trasy nie
            znam dokładnego przebiegu-nie bliżej niż za Fortem Blizne.
          • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 04.02.04, 18:19
            Jeżeli nic nie zmieniło się w ostatecznych planach to ok sierpnia oglądałem
            przewidywany przebieg łącznika A2 w wydz. architektury dzielnicy Bemowo i w
            biurze Glównego Architekta.Wg ustaleń na tamten dzień prawdopodobny przebieg
            jest taki: Skrzyżowanie z Górczewską i rozjazdy,wgłębienie i przebieg pod
            Lazurową równolegle do torów kolejowych do skrzyżowania z Powst.Śląskich.Od
            uliczki bocznej )obok bud.B odległość do trasy wynosi 200-250m.Co do drugiej
            trasy nie znam dokładnego przebiegu-nie bliżej niż za Fortem Blizne na północ.
            • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 04.02.04, 18:24
              Wracam do tematu inżyniera od budownictwa - kogoś kto pomoże nam w odbiorze
              mieszkań.Jakiś pomysł?Tomek (B32) dajcie znać na forum lub na
              maila:tomaszrNIESPAM@plusnet.pl
              • Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 06.02.04, 18:11
              • Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 06.02.04, 18:16
                Ja tam sam bede odbieral. Tak jak opisal to kolega wyzej wszystko i tak wyjdzie
                w praniu i coz robic. Dowiedzialem sie, ze powierzchnia to i tak sie liczy
                przed tynkami wiec teraz juz pozno (choc nie wiem czy to prawda). Mam tez fajne
                wiesci: odkrylem, ze gdzies niemalze na przeciwko (na mapie) jest kino
                Akademickie, gdzie ostatnio leciala Warszawa... A za spozywczakiem przy petli w
                dzielnicy willowej jest najpiekniej polozona w Wwie knajpka (prawie w lesie),
                do ktorej od nas nie trzeba bedzie jezdzic samochodem :)
                • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 06.02.04, 18:41
                  Dzięki za informacje z terenu. Knajpkę to trzeba szczególnie odwiedzić,
                  najlepiej przed odbiorem, wtedy wszystko będzie OK.
                  • Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 22:12
                    Tak, najlepiej odbierac po wizycie w knajpie. Mieszkania moga sie nawet wydac
                    wieksze (objects in mirror may appear closer...). Czy ktos z A juz mysli o
                    kluczach...? Moze odebral...? ahoj!!!!
                • Gość: joannab Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 81.210.86.* 24.03.04, 12:59
                  Kino akademickie znajduje się na terenie WAT - bilety po 10 zł, natomiast z
                  drugiej strony budynku znajduje się Klub Muzyczny Progressja. Jest jeszcze
                  basen na terenach WAT i korty teńsowe. Ogólnie chyba nieźle?
              • Gość: Nuno Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.bas.roche.com 28.05.04, 00:30
                Ja też kogoś szukam do odbioru. Może kogoś znalazłeś i masz sprawę za sobą?
                Proszę o odpowiedź na forum.
                Grzegorz
                • Gość: Gregor Re: Palisady balkonowe IP: *.bas.roche.com 29.05.04, 03:38
                  Te palisady to jakiś żart!!! Jedna wielka żenada. Balkony z nimi wyglądają jak
                  domy wczasowe za wczesnego Gierka :). Obawiam się jednak, że nic już z tym nie
                  zrobią. Chociaż jeśli więcej lokatorów podzieli moją opinię to może coś
                  wywalczymy.

Pozdrawiam - Gregor
                  • Gość: Sergiusz Re: Palisady balkonowe IP: *.noz.pl / *.noz.pl 31.05.04, 08:50
                    Takie samo skojarzenie nasunęło mi się jak zobaczyłem te nieszczęsne ścianki
                    działowe. Dziwię się, że Corpores nie zareagował na opinie mieszkańców 4
                    piętrowego bloku, którym już wcześniej je zamontowano. Widać nie liczy się ze
                    zdaniem sowich klientów - niestety.
                    • tomaszr0 Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa 31.05.04, 10:24
                      Ciekaw jestem jakie palisady będą na tarasach?Te są delikatnie mówiąc
                      nieciekawe.Zbierzemy się i napiszmy wspólnie pismo do Corporesa w tej
                      sprawie.Co o tym sądzicie?.Pozdrawiam Tomek(B32)Czekam na odzew mail:
                      tomasz000@inetia.pl
                      • Gość: Michal (B56) Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa IP: *.noz.pl / *.noz.pl 31.05.04, 15:56
                        Trafne określenie - jak w domu wczasowym. Ja na pewno podpiszę się jeżeli takie
                        pismo zostanie napisane. Swoją drogą jak niewiele potrzeba aby zepsuć wygląd
                        całkiem ładnego budynku.
                        Rozmawiałem dzisiaj z Panem Hazikiem z Corpores-u - podobno tylko jedna osoba
                        zgłaszała swoje uwagi w tej sprawie (poza mną)...dziwne bo na forum
                        przeczytałem kilka niepochlebnych uwag na temat ścianek.

• Gość: Gregor Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa IP: *.bas.roche.com 31.05.04, 22:44
                          Cieszę się, że jest kilka osób, które w tej sprawie zabrały głos. Jutro zgłoszę
                          swoje zastrzeżenia do Pana Hazika. Starałem się zaobserwować rozwiązania
                          proponowane przez innych dwveloperów i takiego cuda jak u nas nigdzie nie
                          spotkałem. Bardziej estetycznym i solidnym rozwiązaniem jest grube szkło
                          (luksfer). Chętnie się dołącze do petycji.

Pozdrawiam - Gregor
                          • Gość: aaniuta Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa IP: *.crowley.pl 01.06.04, 14:13
                            Witam. Równiez zgłaszałam Hazikowi nasze "śliczne" dzielące nas ścianki
                            balkonowe. Jeżeli powstanie pismo związane z buntem przeciwko nim na pewno się
                            podpiszemy. Sami próbujemy zwalczyć również plamy na naszym balkonie, bo "coś
                            komuś kapnęło" ale to już pewnie indywidualna opcja. Pozdrawiam
                            AANIUTA (B4)
                            • Gość: Sergiusz Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa IP: *.noz.pl / *.noz.pl 02.06.04, 08:27
                              Proponuję aby Corpores zamieścił nowe zdjęcie budynku z
                              zamontowanymi "ściankami" balkonowymi na swojej stronie internegowej.
                              Na pwewno to nowatorskie rozwiązanie zwiększy jego konkurencyjność względem
                              innych developerów:). Kompromitacja!
                            • magda-robert Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa 04.06.04, 17:51
                              popieram protest co do ścianek działowych i z chęcią podpiszemy się pod nim!u
                              nas już wymieniali płytki bo popękały pod konstrukcją tego "pięknego" parawanu.
                              Aniutku :-) mówisz o plamach? muszą to poprawić,ale do tego trzeba być
                              upierdliwym do bólu bo inaczej nic z tego nie będzie. U nas w A na ostatnim
                              piętrze okno balkonowe było źle obsadzone i nieuszczelnione od spodu!!!!! i jak
                              była ulewa wode mieliśmy na posadce w dużym pokoju (całe szczęście nie mieliśmy
                              jeszcze ułożonej podłogi)!!! wystarczyło śrubokrętem lekko poruszyć beton pod
                              ramą i wszystko się wykruszyło na wylot razem z pianką.Mam nadzieje,że tylko u
                              nas zrobili taką baledrę ..... ale uczulam wszystkich co mieszkają na ostatnich
                              piętrach.Dopiero po interwencji dokładnie to zrobili i nawet uszczelnili
                              silikonem na zewnątrz u wszystkich sąsiadów na ostatnim piętrze :-) ale co
                              będzie za kilka miesięcy ??? nawet spadek powiększyli na bardziej widoczny
                              gołym okiem, ale tylko u nas , a powinno tak być u wszystkich .......
                              Z oknami mieliśmy od początku same problemy,w sypialni cała rama się ruszała-
                              poprawili,ale czy dobrze? okaże się.... wszystko wyjdzie w "praniu". Niestety
                              obawiam się przyszłości tych okien.
                              Przy całej tej operacji z nieszczelnym oknem pracownicy zostawili nam klej
                              na "pięknych" zielonych balustradach,że nie wspomne o zadrapaniach.
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 11.02.04, 12:09
      Ja jeszcze nie odebrałem , ale chyba na dniach bede to robił.Ciekawe czy ktos
      jeszcze zabiera sie za wykończeniówke niebawem ? trzeba będzie tez pogadac w
      biuerze jak to będzie po odbiorze kluczy z wchodzeniem do bloku w niedziele,
      wieczorami itd. Moze zrobią jakąs furtke od strony TBS , koło wjazdu do
      garazu ?
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 16.02.04, 12:46
      a co nowego na budowie ? ktos był w weekend ?
      • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 16.02.04, 20:03
        Witam,

Ja byłem w sobotę. W budynku A trwa wykończeniówka. Ciepło, wszystko spokojnie
        schnie. Większość mieszkań prawie gotowa, gdzie niegdzie brakuje jeszcze
        parapetów...
        No i elektryka jeszcze nie "podpięta", wisi kupa kabli.
        Z grubasza to wszystko, chyba niedługo będzie można odbierać w A.
        Pozdrawiam, Marek
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 22.02.04, 09:30
      Witajcie.
      Po sobotniej wizycie w budynku A z przyjemnościa stwierdzam ,że fakt pracy
      kotłowni mocno czuć. W budynku jest ciepło! W jednym z mieszkań już nawet ktoś
      układa glazure itd. Słowem już bardzo blisko.
      • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 22.02.04, 22:10
        No to super.
        Ja planują odbiór w I-szej połowie marca.
        Jeżeli ktoś już odebrał/ma zamiar to prosimy o infromacje o "procedurze" itp.
        Jakie są potrzebne dokumenty? Czy działa elektryka, woda...,garaż.
        Dzięki z góry za wszelkie informacje mogące uczynić odbiór łatwiejszym.
        Pozdrawiam, Marek
        • Gość: Piottrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 19:40
          Ja staralem sie dowiedziec cos o czynszu. Wiem, ze bedzie to ok. 4pln za metr,
          ale nie do konca wiadomo, czy placi sie go od pobrania klucza, czy od 1 lipca
          2004 (zgodnie z umowa - data oddania). Moze ktos wie? A no i za elektryke
          trzeba bedzie placic jakis ryczalt, bo jeszcze nie beda dzialaly nasze
          liczniki. Co do wykanczania to czy ktos sie zna czy tak mozna sie z tym
          spieszyc (osuszanie, osiadanie murow, czy inne tam cuda...)? No i windy. Z
          jednej strony mowia, ze nie uruchamia do wykonczenia - i niby dobrze bo po co
          niszczyc, ale z drugiej targac to wsyzstko po schodach... (niektore firmy biora
          za wniesienie od pietra). Co by sie nie dzialo to juz szczegoly...
          Najwazniejsze, ze trafilismy na porzadnego developera i basta!!!
          • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.ssmb.com 25.02.04, 14:50
            Witam,
            Co do osuszania to nie ma problemu, ściany osuszają się nawet po malowaniu,
            wylwekom wystarczy 3-4 tygodnie przy normalnym ogrzewaniu (nawet pod panele).
            Pękanie ścian może trwać nawet do 3 lat i tego nie da się uniknąć. Jednak jeśli
            budynek jest wykonany porządnie, to nie powinno być z tym problemów już po roku.
            Z windami to jest tak (doświadczenie z poprzedniego mieszkania): faktycznie
            mogą uleć 'lekkiemu' zniszczeniu ale jest na to sposób - specjalne wykładziny.
            Co prawda po uruchomieniu wind po wszelkich remonatach, będą one w idealnym
            stanie ale za to klatki schodowe będą wyglądały fatalnie - wnoszenie szaf,
            łóżek itp. prowadzi do niemałych zniszczeń!!!
            A tak na marginesie, to czy ktoś już odebrał?

Pozdrawiam, Marek
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 25.02.04, 14:51
      Co do wind , to no rozumiem, obawy o zniszczenie samych wind, niemniej tachania
      rzeczy to problem - fakt ! Co do odbioru i pra wykończeniowych , kafelki,
      terakty spokojnie mozna układac , do do np.paneli, to kwestia jak to ędzie
      schło. Jak na razie schnie bardzo ładnie, kaloryfery w bud A , bardzo wydajnie
      grzeją. Warto tylko pilnowac by okna były pouchylane. Developer solidny to
      prawda, kierownik budowy bardzo zyczliwy. zastanawiam się jak to będzie
      powiedzmy z wnoszeniem rzeczy, bo słabo z podjechaniem pod klatke , od strony
      tej wew.uliczki, jest póki co siatka i razej będzie ciezko , chyba na nasi
      kochani budowlańcy coś wymyślą. Wiem,że czytuje to forum zarząd Corporesu i Pan
      Darek z biura , może coś zrobia w tej sprawie , bo to w sumie budowlany
      drobiazg. jakieś wejście tez od strony wlalsne wjazdy do grazu do Bud A by sie
      przydało choćby na prowizoryczny klucz, bo cięzko będzie dobijac sie wieczorami
      do bramy :-)))
      • Gość: Piot Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 20:23
      • Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 20:26
        Panowie!
        Dzieki za info! Sprawy naprawde nabieraja rumiencow.
        Ja odbieram na poczatku kwietnia bo 31 marca mam ostatnia
        platnosc. Probowalem z p. Prezesem umowic sie o odbior
        klucza wczesniej, ale jest zasada, ze najpierw musi byc
        100% kasy i to rozumiem. Ponoc w innych inwestycjach trafiali
        sie oszusci i nie doplacili resztek...
        A co do tych okien to rzeczywiscie trzeba chyba zadbac, aby je uchylic...
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 28.02.04, 16:47
      Dziś spędziłem ponad 2 godziny na budowie, mam sporo informacji i zdjęć.
      Zacznę od ogólników , wreszcie udało mi się zwizywtowac nasza kotłownie i
      podziemia budynku B. Kotłownia wygląda bardzo porzadnie, wiecej na zdjeciach,
      robi to bardzo dobre wrażenie. W podziemiach oprócz garazy odkryłem mini
      piwnice, zdjecie jest tez w pakiecie , który wysłałem na naszą strone. No te
      piwniczki to bardziej przypominają cele typu karcer :-) no ale dobre i to. My z
      A możemy tylko pomarzyć o takich piwniczkach . W budynku B trwaja prace
      elektryczne, wylewki , tynki wewnętrzne itd. W A to juz finisz , dziś były już
      szykowane szyby wind do prac windziarskich (same windy maj/czerw). Co do
      odbiorów , to warunek jest taki iż musi być wpłacona cala kasa. Wtedy mozna sie
      z kierownikiem umawiać. W garażu układają już sufit i generalnie wszystko idzie
      dobrze. Teraz juz czas aby ta zima odeszła , jak dobrze że już prawie marzec.
      Fotki wysyłam na nasza strone , jakby co mooge wyslac mailem , ale tym razem
      jest tego sporo , troche je pozmniejszałem , niemniej to i tak jest sporo
      miejsca. Jakby co dajcie znac na prv.
      pozdro
      m.sobesto@radiopin.pl
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 07.03.04, 10:11
      no i co taka cisza ?
      • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 07.03.04, 15:10
        No właśnie...
        Może ktoś już odebrał mieszkanie?
        Ja już chciałbym, wpłaciłem wszystko (warunek odbioru!) i wybieram się do biura.
        Jakiś tydzień temu byłem na budowie, ale nie było kierownika i nic ciekawego
        się nie dowiedziałem - w każdym razie montowane były gniazda elektryczne w A i
        poprawiano szczegóły - tynki, itp.
        Odbiera się na podstawie kwitu z biura. Jeśli ktoś ma świeże informacje to
        bardzo proszę...
        Marek
        • Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 08.03.04, 17:07
          Witam!
          Ja dzis rozmawialam z kierownikiem budowy - przez telefon, bo jest w Rzeszowie.
          Jutro ma się od swoich szefów dowiedzieć jakie są zarządzenia odnośnie odbiorów
          budynku A. Podobno jest szansa, że już lada moment ruszą.
          W sobotę robili poprawki, między innymi w moim mieszkaniu, więc wygląda na to
          że się przygotowują do tych odbiorów.
          Magda, mieszkanie nr 6
          • Gość: Magda Odbiory Budynek A IP: *.k.mcnet.pl 09.03.04, 11:59
            Wiadomość najnowsza dla wszystkich czekających na odbiory w budynku A - mamy
            się kontaktować z kierownikiem budowy około 20 marca, a odbiory zaczną się nie
            wcześniej niż 25 marca.
            Są jeszcze podobno do skoordynowania podwykonawcy - wymiana zamków, oklejanie
            drzwi (od środka można sobie wybrac kolor okleiny, ale podobno wybór nie jest
            zbyt duży :-) itd.
            To już kolejny termin, mam nadzieję że tym razem ostateczny - sądząc po tym,
            jak wygląda budynek, jest całkiem prawdopodobny.
            Pozdrawiam wszystkich,
            Magda
            • Gość: nnb Re: Odbiory IP: 194.181.28.* 11.03.04, 08:53
              Witam wszystkich.

Mieszkania w budynku B można juz odbierać (warunek - wpłata całości kasy).
              Najpierw trzeba je obejrzeć i zgłosić ewentualne uwagi.
              Wybór oklein na drzwi nie jest taki mały ok 6 wzorów.
              Mieszkania wyglądają przyzwoicie.
              My zamierzamy odbierać w kwietniu (przed 1 Maja (22%VAT)
              Pozdrawiam wszystkich
              - Norbert
              • Gość: Marek Re: Odbiory IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 11.03.04, 23:20
                Przdmówca napisał, że można już odbierać w B. To ciekawe, bo w prawie gotowym A
                można odbierać w okolicach 25 marca (dane od kierownika budowy z wtorku).
                Może jutro się jeszcze czegoś dowiem to dopiszę.
                Pozdrawiam, Marek
          • Gość: nina Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.03.04, 18:37
            Witam wszystkich sasiadów
            Ja niestety jak zobaczyłam z czego wykonano mi ściankę działowa na balkonie to
            się załamałam. Wygląda to cos jak dykta, drży i jezeli chodzi o walory
            estetyczne to nie posiada zadnych:)
            Dzwoniłam do developera. Mówili, ze podwykonawca bedzie to cos poprawiał ale
            nie nalezy spodziewać się nic wielkiego....
            Czy pozostałe osoby, które ten problem dotyczy akceptują to cos, czy
            próbowaliscie interweniowac w tej sprawie?
            Pozdrawiam
            • Gość: Wojtek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:38
              Witam sąsiadów.
              Popieram zarzuty Niny w sprawie rozwiązania ścianek pomiędzy balkonami.
              Rozmawiałem o tym z dyr. Hazikiem, który twierdzi, że ścianki nie są takie złe
              i dodatkowo zostaną usztywnione. Uważam, że ścianki są wiotkie i zupełnie
              nieestetyczne. Nie dość tego nie są zgodne z projektem, gdyż na rysunkach
              dołączonych do umowy wyrażnie widać, iż dolna część ścianki ma grubość 8 cm
              (jak ściany działowe).
              Jeśli podzielacie naszą opinię dobrze byłoby zgłosić to dyr. Hazikowi i
              zmobilizować go do zmiany rozwiązania ścianek.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Sergiusz Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.noz.pl / *.noz.pl 16.04.04, 13:02
                Faktycznie ścianki na balkonach nie są zgodne z projektem. Będę także
                interweniował w tej sprawie w Corporesie i proszę zinteresowanych o to samo.
                Szpecą one cały budynek. Dziwię się Corporesowi, że wybrał takie rozwiązanie.
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 12.03.04, 12:53
      No moim zdaniem przedmówczyni faktycznire sie rozpędzila nieco,choc w pełni
      rozumiem ten pośpiech. W A juz finiszują , w szybach od wind już montuja cała
      infrastrukture do wind , elektrycy juz kończa wszelkie prace i genearalnie
      ekipy robią juz kosmetykę. jeszcze tylko dobrze by było aby troche było łatwiej
      wchodzić na budowe , bo sie w błocie mozna utopić , może wejscie od strony
      TBSów by sie dało zrobic ? Jutro postaram się trochę fotek zrobic na budynku
      B , bo A to już mam obpstrykany na maksa :-)
      • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 5.1.* / 199.67.140.* 12.03.04, 13:16
        Faktycznie błotko niezłe, ale podobno ma być jakaś furtka od Fortu.
        Odbiory w A od 25 bm. Cała dokumentacja (zapłata) ma być przekazana z biura do
        kierownika budowy, więc nie trzeba samemu się fatygować.
        Garaże w czerwcu.
        Pozdrawiam, Marek
        • Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 12.03.04, 16:24
          Wy tam o jakichs nudnych odbiorach, a ja tu mam info naprawde wazne.
          150m od naszego bloku jest basen WATu. Co prawda swietnosc przezywal pewnie
          okolo roku 1970, ale za to karnet na 5miesiecy kosztuje 125zl. Czuwaj!
          • Gość: joannab Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 81.210.86.* 24.03.04, 13:10
            Jak już wcześniej napisałam jest jeszcze parę innych atrakcji: kino (10 zł
            bilet), klub muzyczny - w piątki koncerti itp.,
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.03.04, 11:39
      Witajcie:-)
      Sobota na naszej budowie to dzień wycieczkowy. 13 marca wizytujących było
      więcej niż robotników na obu budynkach. Zgodnie z obietnicą obszedłem dość
      dokładnie zarówno A jak i B i oto moje kilka groszy. A jest prawie gotowy,
      szyby wind w trakcie uzbrajania , malowanie scian na klatkach , zakładanie
      oświetlenia na klatkach itd. Ekipy szpachlują korytarze , elektrycy już chyba
      zakończyli uzbrajanie szaf energetycznych itd. W budynku B wylewki i ukladanie
      szlicht. Z zewnątrz B wygląda bardzo zaawansowanie , ale w środku to widać iż
      to jeszcze conajmniej 2 miesiące prac. Tak wnioskuję po porównaniu postepów w A.
      Chwali sie ,że kiedy obchodziłem dokładnie budynek B od strone głowych wejść do
      klatek za garażami (czas je zburzyć !!!) to odnotowałem dbałość o budowe z
      powodu iż klatki były pozamykane na klucz aby nikt przypadkowy sie nie kręcił ,
      przechadzając sie zapleczem B zostałem zagdniety przez jednego z robotników ,
      co Pan tu robi i to mi sie podoba , widac dbałość o inwestycje.
      Co do odbiorów to już za moment w przypadku A. Czekam na ten moement bo jeśli
      bedzie nas sporo to mamy szanse nakłonić kier.budowu do podjecia decyzji o
      uruchomieniu dopływu ciepłej wody do mieszkań , co bedzie bardzo przydatne przy
      prowadzeniu wykończeniówki(to tylko kwestia włączenia guzika w kotlowni no ale
      nikt nie bedzie grzał wody jak nie bedzie potrzeby - wiadomo koszty !). Może
      bysmy w nast.sobote spotkali się wczesnym popołudniem w wiekszym gronie na
      obgadanie kilku spraw. Może udałoby sie namówić na takie spotkanie Pana
      Kierownika także , to wtedy uzyskamy kilka bardzo konkretnych odpowiedzi w
      sprawach , na kore nie znamy takowych - co o tym sądzicie ?. Kierownik jest
      bardzo cool i ja zawsze spotykam sie z zyczliwym traktowaniem.
      Jak zawsze mam kilka nowych zdjęć , miniatury wrzucam na adres admina strony i
      chętnym wysyłam mailem , albo minaiaturki po ok 60 kb kazde , lub w pełnej
      rozdzielczości każde po ok 650 kb. Piszcie jakie sobie zyczycie. A i na inny
      adres , bo szybciej działa m.sobesto@radiopin.pl

To czekam na Wasze stanowisko w sprawie spotkania !

Marcin A 42
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.03.04, 12:06
      jeszcze coś ! zapewne cześc z Was dostalo dzis sms-a w sprawie dopłaty za
      dodtakowe gniazda internetowe i Tv kablowej. Rozmawiłem przed chwilą z
      człowiekem od tv kablowej i netu i telefonów i wygląda to tak ,że telefony moa
      być uruchomione już niebawem. Centrala oferuje indentyfikacje numeru
      przychodzacego , połaczenie oczekujące , budzenie , szczegółowy biling ,
      blokady połaczeń itd. Połaczenie wew.pomiedzy lokalami w ramach osiedla będą
      free. Abonament internetowy ma być na poziomie 85 zlotych miesiecznie ,
      potrzebna będzie w kompie tylko karta sieciowa. Na razie na osiedlu bedzie
      dociągniete łacze 1 megabit a jesli będa wieksze potrzeby to będzie to
      rozbudowane. Z tego co mi powiedzial ten Pan , wynika iż na razie w sieci
      kablowej bedzie 7 kanałów w anten naziemnych , natomiast wiecej po zasiedleniu
      budynkow i zgłoszeniu takich potrzeb przez lokatorów. O i tyle dodatkowo :-)
      Co do dopłat to 50 zł za dodtkowe gniazdo telewizyjne i 40 za internetowe
      • Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 15.03.04, 09:14
        Halo!
        Wynegocjowałeś dobre ceny za te dodatkowe gniazda. Mnie pan od gniazd podał
        cenę 70 zł za punkt. Za to Pan Kierownik powiedział, żeby na razie nic nikomu
        nie płacić za dodatkowe prace, bo on najpierw je musi odebrać i sprawdzić,
        dopiero jak on powie że płacić, to płacić. Dostosowałam się, oczywiście, do
        tego zalecenia! :-)
        Ja bardzo chętnie spotkam się z Wami w następną sobotę.
        Na naszej budowie, czy gdzieś usiądziemy?
        • jb Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 16.03.04, 23:12
          Co do internetu, obecnie mieszkam na osiedlu na którym działa sieć osiedlowa.
          Abonament miesięczny kosztuje 40 zł brutto. Opłata instalacyjna wynosiła 400
          zł, ale trzeba było okablować całe osiedle od zera. Inaczej mówiąc może znacie
          inne firmy, które mogą nam doprowadzić sygnał, bo abonament na poziomie 85 zł
          netto jest porównywalny z ceną Neostrady która jest raczej uważana za drogą.

Zmieniając temat, w tym tygodniu mają być zakończone wylewki w pierwszej klatce
          budynku B (tej nad kotłownią).

Jarek
          • Gość: Bogdan Re: Termin odbioru w B IP: 212.160.138.* 22.03.04, 10:31
            Witajcie. Byłem w piątek na budowie. Odbiory A jeszcze podobno się nie
            rozpoczęły, zatem odbiory w częćci B mają być podobno dopiero w maju. Niech
            bedzie trochę później, a solidnie wykończone.
            Pozdrawiam
            • Gość: Iwona Re: Termin odbioru w B IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.03.04, 21:10
              To prawda. Ja również uzyskałam odpowiedź, że odbiory w budynku B zaczną się
              dopiero od maja, a budynku A od tego tygodnia. Jesli chodzi o warte uwagi
              obiekty, które znajdują sie w okolicach naszych domów to oprócz krytego basenu
              są jeszcze: stadion WAT-u, boiska do pilki nożnej, do kosza, ścieżki rowerowe w
              Lasku Bemowskim prowadzące przez rezerwaty przyrody. Oprócz tego jest kino.
              Może niezbyt luksusowe ale jest i bilety są tylko po 10 zł.
              Pozdrawiam.
        • darwik Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 24.03.04, 13:18
          Proszę o informację czy odbyły się już jakieś spotkania przyszłych mieszkańców
          naszego osiedla. Czy planowane jest jakieś kolejne, jeśli tak to na kiedy?.
          Joanna
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 24.03.04, 21:05
      postepy coraz większe , już zaczęły sie pierwsze odbiory (podobno) , teraz im
      wiecej będzie odbiorów w A tym wieksza szansa aby zmotywowac Corporess do
      włączenia ciepłej wody :-)
      • Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 26.03.04, 11:15
        Nie podobno tylko na pewno!
        Ja wlasnie dzis rano odebralam. Po mnie zapisanych bylo jeszcze chyba 8 osob,
        wiec odbiory ruszaja juz na calego.
        Ja akurat nie uwazam, zeby ciepla woda byla nam teraz do czegokolwiek
        potrzebna, moze tylko pracownikom do umycia rak...

Co ze spotkaniem? Nikt sie nie zglasza, nie ma chetnych?
        Magda
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 26.03.04, 16:19
      jaaaasne ! ciepła woda niepotrzebna , prąd też nie jest potrzebny :-)))
      Nie wiem jak Ty , ale ja chciąłbym dośc szybko zrobić co jest do zrobienia i
      powoli myslec o tym jak zacząc mieszkać ...
      spotkanie ...to dobry temat ..jak widac wszyscy zajeci :-)
      ja będ ejutro n abudowie od 10 - tej :-)
      • Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 29.03.04, 09:01
        Ja tez bym chciala szybko zaczac cos robic, tylko ze z punktu widzenia
        technologii prac wykonczeniowych ciepla woda potrzebna jest psu na bude, czyli
        nie jest potrzebna. Zimna - a i owszem! Prad tez sie przyda, przyznaje!
        W sobote ruch byl w budynku jak na Marszalkowskiej! Poznalam wszystkich swoich
        najblizszych sasiadow, przy okazji ich pozdrawiam :-)

Magda
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 29.03.04, 11:34
      Ruch n abudowie potwierdzam , dziś tez od rana było ruchliwie , ludzie zwoża
      kafelki , wanny itd. Słowem prace wykończeniowe , ciekawe kto pierwszy zaczni
      epomieszkiwać ?
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 29.03.04, 11:55
      Ruch n abudowie potwierdzam , dziś tez od rana było ruchliwie , ludzie zwoża
      kafelki , wanny itd. Słowem prace wykończeniowe , ciekawe kto pierwszy zacznie
      pomieszkiwać ?
      • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 29.03.04, 18:47
        Faktycznie,
        Ruch spory. Też się przyczyniłem nosząc płytki i inne duperały.
        W A montowane są windy, chyba w tym tygodniu będą już drzwi.
        Internet i TV wkrótce. W dzien można podwieźć towar pod drzwi - wjazd od fortu.

To tyle aktualności, pozdrawiam Marek
        • Gość: Bogdan Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 212.160.138.* 30.03.04, 10:02
          Witam forumowiczów. czy to prawda, iz przy odbiorze płaci się 8 zeta od metra,
          za tzw. wykończeniówkę (co ma pokryć koszty związane z poborm prądu, wody
          itd.)? Aha, i chyba za dodatkowe punkty elektryczno-medialne dopłaca się po 50
          zł od sztuki?
          Bordzo chętnie przybęde z zoną na spotkanie, ale coś mi się wydaje, iż na
          budowie w weekendy wszyscy sie mniej oficjalnie spotykają :).
          Pozdrawiam
          • Gość: michalo Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wise.pl / *.wise.pl 30.03.04, 10:41
            Witam sąsiadów:)
            Kupiełem mieszkanie w budynku B. Przeczytałem na forum, że są wątpliwości co do
            własności dwóch działek. Czy sprawa została wyjaśniona? Czy Corpores kupił owe
            działki? O które działki chodzi? Jeżeli wiecie coś na ten temat proszę dać znać.
            Pozdrawiam
          • Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 30.03.04, 17:05
            Placi sie 7 zeta od metra, ryczaltowo, bo nie ma jeszcze licznikow pradu (STOEN
            zalozy po uzyskaniu pozwolenia na uzytkowanie). Liczniki wody i ciepła
            spisywane są przy odbiorze.
            Za dodatkowe punkty licza 50 zl, to prawda.
            Za media placi sie do kasy w biurze na Olawskiej, a za dodatkowe punkty
            przelewa na konto Corporesu. (?)
            Pozdrowienia! Magda
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 31.03.04, 14:06
      Witajcie
      Ja bywam na budowie kazdego dnia , ruch spory no i widac iż sąsiedzi zaczynają
      się powoli urządzać. Płytki wanny , umywalki , każdego dnia ktos zwozi całe
      auto gratów. jak tak dalej pójdzie to za miesiąc będziemy pomieszkiwać :-)
      7 złotych ze metr to prawda , przy protokołach odbioru wypełnia się tez od razu
      wnisok do Stenu. Dzis elektrycy chodzili po mieszkaniach i zakładali wieszaki
      przy kablach w sufitach. Mozna tez już umawiac sie na zakladanie zamków w
      drzwiach i oklejanie ich wg.życzenia. Co do telefonów i internetu to nic mi nie
      wiadomo , może ktos ma precyzyjne informacje , kiedy i jak ? Warto by także
      jakoś ustalic mozliwość wchodznia na teren bloku w niedziele i soboty po
      południu , chyba,że to juz jest uregulowane. Spotkanie jak najbardziej , tylko
      kiedy i gdzie ? Na Boernerowie jest kilka fajnych miejsc na spotkane , poza tym
      ładna pogoda ...warto sie spotkac oj warto :-)
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 01.04.04, 00:37
        Witajcie.Widać już,że w A to już końcówka i odbiory w pełni.B tez idzie
        szybko.U mnie są już kaloryfery.Czy kwota 7 zł/m2 za media nie jest delikatnie
        mówiąc zbyt mocno wygórowana.To cena praktycznie czynszu ze wszystkimi
        opłatami.Chyba jest to przegięcie.Jestem w pełni za spotkaniem.Dla odmiany
        proponuję np. I piętro w Auchanie na Woli (Górczewska) jest sporo miejsca, lub
        niedaleko jest klub Plastic.Czekam na inne pomysły.Pozdrawiam Was wszystkich.
        • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 04.04.04, 18:56
          Witam,

W A już zamontowano drzwi do wind. Ogólnie trwają prace wykończeniowe w
          poszczególnych mieszkaniach.
          Można już zgłaszać wykończenie drzwi wejściowych (oklejanie, montowanie zamków,
          podcinanie do odpowiedniej wysokości). Trzeba tylko telefonicznie umówić się z
          p. Adamem (nr u kierownika budowy) i zgłosić swoje wymagania.
          W garażach trwają jeszcze prace, gotowy jest podwieszany sufit.
          To na tyle. Pozdrawiam, Marek.
          • Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.04.04, 20:21
            Witajcie
            Dowiedziałam się dzisiaj, ze klucze do budynku B będą oddawane klatkami juz po
            świętach.
            To była dobra wiadomość. A teraz ta zła. Garaże sprzed budynku moga nie zniknąć
            nawet do konca czerwca. Ciekawe jak mamy się wprowadzać i nosić rózne ciężkie
            rzeczy - przemykając się między garażami? Oby one w ogóle zniknęły. Jestem tym
            zaniepokojona a Wy?
            • Gość: Jacek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wspiz.edu.pl 06.04.04, 10:50
              Ja tez jestem troche zaniepokojony tymi garazami przed budynkiem B. Krotko
              mowiac, Corpores cos tutaj kreci, bo przeciez te garaze przeszkadzaja w
              budowie, wiec juz dawno powinne byc wyburzone. Ktos ma jakis pomysl na
              sprawdzenie jak jest naprawde? Pytanie ludzi z Corporesu, chyba nie ma sensu.
              • Gość: Sergiusz Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.noz.pl / *.noz.pl 06.04.04, 13:00
                Ja jestem poważnie zaniepokojony (powinny już dawno zniknąć). Po pierwsze
                dostęp do klatek jest znacznie utrudniony, po drugie paskudnie to wygląda, po
                trzecie czy to jest zgodne z prawem budowlanym (czy nie są one zbyt blisko
                bloku?). Mam nadzieję, że Corpores zrobi z tym porządek jak najszybciej (przed
                oddaniem kluczy).
                • Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 06.04.04, 20:43
                  Niestety Corpores nie zrobi z tym porządku przed oddaniem kluczy. Usłyszałam w
                  Corporesie że garaże moga stać nawet do końca czerwca. Poprostu ich właściciele
                  odwołali się od decyzji o rozbiórce. Ja się martwię czy one w ogóle kiedyś
                  znikną? Będziemy się więc wprowadzać od tyłu budynku nosząc wszystkie ciężkie
                  rzeczy dookoła. I jak wam to się podoba? Corpores rozkłada ręce i odpowiada że
                  takie jest prawo. Ale zgodnie z umową pod koniec czerwca nie ma prawa ich być.
                  Zobaczymy. Ale wprowadzanie się będziemy mieli super trudne. Już można zamówić
                  tragarzy do wnoszenia wszystkiego od tyłu bloku i taszczenia pieszo na górę, bo
                  wind też na razie nie będzie.
                  Pozdrawiam.

• Gość: Honorata Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 08.04.04, 14:26
                    Obawiam sie, ze zgodnie z umowa, to moga sobie jeszcze postac do konca
                    wrzesnia. Dopiero wtedy mozna Corporesowi naliczyc ewentualne odsetki za
                    niewywiazanie sie z umowy tzn. nieprzekazanie garazu. Do tego sie to wlasnie
                    sprowadza - nie znikna te rudery - my nie bedziemy miec dostepu do wlasnych
                    garazy. Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie, bo nie mam pojecia, gdzie tam sie
                    zmiesci 80 samochodow.
                    Inna sprawa, czy naliczanie odsetek cokolwiek w ogole da ;)
                    Poza tym z dokumentow przekazanych przez Corpores przy podpisywaniu umowy jasno
                    wynikalo, ze taka sytuacja moze sie zdarzyc.
                    Pozdrawiam
              • Gość: Adela Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 17:49
                można zadzwonić do urzędu gminy bemowo: tel do Pani, ktora zajmuje się sprawą
                sprzedazy gruntu dla corpores jest następujący5337536. Jak mi ostatnio
                powiedziała corpores ma się dogadać z włascicielami garaży na temat zwrotu
                wartosci tych garaży no i tu zaczynają się schody. własciciele garaży nie chcą
                się zgodzić na kwotę proponowaną przez corpores. dokładnie nie wiem jak
                przebiegaja konsultacje w tej sprawie pomiędzy corporesem a włascicielami.

• magda-robert Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 13.04.04, 10:04
          Witajcie,właśnie dostałam namiar na super forum, którym jestem bardzo miło
          zaskoczona i zainetesowana :-)
          posiadam mieszkanko w budynku A na ostatnim piętrze
          co do opłaty ryczałtowej 7zł to naprawdę przesadzili i dlatego też czekam z
          odbiorem do momentu załozenia liczników przez Stoen co ma nastąpić ponoć na
          początku maja
          stwierdziłam,że nie będziemy z mężem płacić tyle kasy nie mieszkając tam
          w naszym przypadku wychodzi to 455 zł miesięcznie - pytam za co??? za ochrone,
          która za nic nie odpowiada ??? tyle to pewnie będziemy płacić jak już będziemy
          mieszkać .....
          • Gość: renata Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 15:13
            na poczatku maja zamontować liczniki i ten czynsz będzie wynosić 3 zł; proszę
            napiszcie szybko cos o tym VAT-ie, bo maj tuz tuz, pozdrawiam przyszłych
            sąsiadów, sąsiadka z A:)
            • magda-robert Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 15.04.04, 15:35
              a co konkretnie chcesz wiedzieć o wacie?
              pytałas się ostatnio o liczniki? znają konkretną datę?
              A30
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 08.04.04, 15:24
      No fakt, z garażami to problem , niedawno robiłem zdjecia od tamtej strony i
      kiepsko to wygląda. Ale ostatnio Prezes mówił , że nie będzie problemu i sprawa
      ma dosc szybko sie zakończyć , no nie wiem !
      To ni ebędzie żadne pocieszenie , ale Ci co odebrali mieszkania w A teraz
      zaczynają prace wykończeniowe i hmm strasznie wolno schna sciany i sufity ,
      normalnie koszmar !
      • Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 09.04.04, 14:28
        Moi drodzy Sąsiedzi - Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych składam Wam
        najserdeczniejsze życzenia:
        dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa, mnóstwo wiosennego
        słońca oraz samych sukcesów! I oczywiście następnych świąt już na Lazurowej.
        Serdeczne pozdrowienia! Magda
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 13.04.04, 12:26
      dziwne , wchodza nowe tematy , a ich nie widać !!!
      • magda-robert co z Waszymi oknami ????? 13.04.04, 13:37
        Witajcie drodzy Sąsiedzi :-)
        chciałam się zapytać czy z Wasztmi oknami jest wszystko ok ? u mnie (A30) jak
        otwieram okna to mam wrazenie, że cała rama się rusza - czy u Was też tak
        jest???
        pozdrawiam
        • Gość: Magda Re: co z Waszymi oknami ????? IP: *.k.mcnet.pl 13.04.04, 14:20
          U mnie tak na szczęście nie jest i u Ciebie też nie powinno być. Zgłoś to jako
          usterkę, dostawca okien powinien poprawić zamocowanie.
          • magda-robert Re: co z Waszymi oknami ????? 13.04.04, 14:24
            właśnie o to chodzi, że już dawno zgłaszałam - ale ponoc tak ma być
            w najbliższym czasie jak bedę na budowie jeszcze raz to sprawdzę :-)
            • Gość: Magda Re: co z Waszymi oknami ????? IP: *.k.mcnet.pl 13.04.04, 14:37
              Jeśli naprawdę rusza się cała rama okna przy otwieraniu skrzydła, to
              zdecydowanie nie powinno tak być. Nie daj się zbyć, niech chociaż wykonawca
              okien przyjedzie i je obejrzy!
              Powinnam być na budowie w sobotę, jak chcesz to mogę obejrzeć te okna; jestem
              architektem i ostatnie 4 lata pracowałam jako deweloper, więc mam jako takie
              pojęcie jak powinno wyglądać prawidłowo zamocowane okno :-)
              • magda-robert Re: co z Waszymi oknami ????? 13.04.04, 14:59
                w czwartek przed południem będę na budowie i jeszcze raz zobacze te ramy, ale
                oczywiście bardzo chętnie zapraszam Cię na "kawkę" do mnie na ostatnie piętro
                bud A lok.30 - odebrałaś już swoje mieszkanko? u Ciebie wszystko w porządku w
                lokalu?jeszcze ma zastrzezenia co do wyglądu ścian, ale ponoć mają byc jeszcze
                polerowane.
                • magda-robert Re: co z Waszymi oknami ????? 13.04.04, 15:02
                  zapomniałam się zapytać, o ktorej godzince będziesz na budowie?
                  • Gość: magda Re: co z Waszymi oknami ????? IP: *.k.mcnet.pl 13.04.04, 15:11
                    Napisz do mnie na adres magdalena.gutowska@davislangdon-polska.pl to sie
                    umowimy na sobote kontkretnie. Mysle ze okolo 10.00-11.00 sie tam pojawie, ale
                    jak napiszesz to Ci podam nr mojej komorki i bedziemy w kontakcie, ok?
                    • magda-robert KTO MIESZKA NA OSTATNICH PIĘTRACH ? 14.04.04, 13:48
                      czy ktoś myślał już o zrobieniu zadaszenia na balkonie?
                      • Gość: nnb Re: KTO MIESZKA NA OSTATNICH PIĘTRACH ? IP: 194.181.28.* 20.04.04, 13:13
                        Witam wszystkich.
                        Odnośnie VAT podobno lepiej wpłacić wszystko przed majem (wzrasta VAT na grunt
                        do 22%) - tak twierdzi Corpores.
                        Miał nawet dzwonić do ludzi w tej sprawie.
                        Licznik mają być od pocz. czerwca - przynajmniej w A.
                        Między blokami ma jednak powstac plac zabaw dla dzieci - tak twierdzi kier.
                        budowy.

W budynku A zauważyłem już rolety na parterze.
                        Bardzo dużo osób wykańcza już mieszkania w A.
                        Podrowienia - NOrbert A33
                        • magda-robert SPRZEDAM OKAP FABER 90cm TANIO!!!!!!! 26.04.04, 11:46
                          Drodzy sąsiedzi,
                          kupiłam ostatnio Okap KuchennyFABER GLASSY ISOLA HIP 90
                          Opis: szer. 90 cm, wyspowy, wydajność 660 m3/h, inox + szkło
                          okap jest na rocznej gwarancji, w sklepie kosztuje ok 3000 pln
                          sprzedaję go, ponieważ miała wizję zmiany projektu kuchni, a okap już wcześniej
                          kupiłam i niestety teraz muszę go sprzedać
                          cena: 2300 pln
                          pozdrawiam ....
                          sąsiadka z A.
                          • tomaszr0 Dobra firma glazurnicza poszukiwana (Tomek z B32) 01.05.04, 12:06
                            Witajcie Moi Drodzy i Mili Sąsiedzi.Życzę wszystkim Wam szczęścia i powodzenia
                            w zjednoczonej już Europie.Poszukuję bardzo dobrej i za sensowne pieniądze
                            ekipy budowlanej (glazura,terakota, podłoga itp)Jak macie taką ekipę z której
                            pracy jesteście bardzo zadowoleni to napiszcie do mnie.Pozdrawiam bardzo
                            serdecznie Tomek z B32.(niedługo już będzie mi potrzebna)
                            Mój mail: tomaszr0@NOSPAM.gazeta.pl
      • Gość: aaniutka Odbiór mieszkania IP: *.crowley.pl 06.05.04, 11:55
        Witam wszystkich:) W sobotę odbieramy mieszkanie w budynku B proszę o radę tych
        co mają to za sobą - na co patrzeć, zwracać uwagę, gdzie Corpores się mniej
        wykazał!Dzięki z góry pozdrawiam Ania
    • Gość: Maciek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 18:07
      Mam pytanie kupiłem mieszkanko w bloku B w 2 klatce i czy u Was może też nasz
      wspaniały developer wylał tyle szlichty cementowej (2 może 3 mm od poziomu
      drzwi) przecież to wszystko trzeba będzie skuwać jak będzie kładziony parkiet
      czy terakota. Jak ktoś coś wie to z Góry Dzięki za podpowiedź.
      Pozdr
      M
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 03.05.04, 12:12
        Naprawdopodobniej nie będzie kłopotów gdyż drzwi mogą być podcięte a jeszcze
        dodatkowo jest nakładany próg.W A podłogi (terakota) na klatce i ułozone w
        mieszkaniu(terakota lub parkiet) mają zgraną wysokość.Drzwi fabrycznie są
        przygotowane na wysokość terakoty w przedpokoju ale na życzenie przycinają.Ja
        zobaczę u siebie w klatce III.Jeśli chcesz mogę Ci pokazać mieszkanie w A które
        jest już skończone.Tomek (B32).
        • Gość: Maciek B Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 12:22
          Jezeli tak
        • Gość: Maciek (B19) Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 12:25
          Jezeli tak to dobrze bo już się martwiłem, że znowu będą przedłużać odbiór.
          A mieszkanie swoja drogą chętnie zobaczę tylko kiedy?
          Jak masz propozycje to mój e-mail: emjuraszczyk@poczta.onet.pl
          • Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.05.04, 18:49
            Witajcie. Nie wiem czy już widzieliście, że właściciele garaży przy bloku B
            zaczynają je opróżniać. To dla nas bardzo dobra wiadomość.
            W biurze Corporesu dowiedzieliśmy się, że sprawa garaży zmierza ku końcowi.
            Poza tym w budynku B na klatkach schodowych układana jest terakota i montowane
            jest oprzyrządowanie wind. Pozdrawiam.
            • Gość: Bogdan Re: Ile z metra ułożenie glazury, terakoty lub par IP: 212.160.138.* 04.05.04, 12:16
              Cześć, może ktoś mi podpowie, jakie stawki przyjmują fachowcy, ekipy, brygady,
              zajmujący się układaniem glazury i parkietu? Czy kwota 35 zł/metr kw. za
              ułozenie, wycyklinowanie i polakierowanie parkietu, to dużo (bez materiałów)?
              Oczywiście wszystko jest kwestią względną i zalezną od wielu czynników.
              Pozdrawiam.
              • Gość: aaniutka Re: Ile z metra ułożenie glazury, terakoty lub pa IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.05.04, 11:30
                Witam, mam mieszkanie w klatce 1-szej budynek B:)Co do cen: 53 zł/m2 to nie
                jest dużo jeżeli będzie zrobione oczywiście wszystko co wymieniłeś.Taka sama
                cena zresztą dotyczy kładzenia glazury/terakoty. Co do cen malowania -
                5zł/m2.Już po całej penetracji rynku wykończeniowego mogę tyle napisać:)
                pozdrawiam
                • Gość: aaniutka Re: Ile z metra ułożenie glazury, terakoty lub pa IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.05.04, 11:35
                  Błąd !!!oczywiście 35zł/m2!!! Sorki...
                  • Gość: aaniutka Odbiór mieszkania w najbliższą sobotę! IP: *.crowley.pl 06.05.04, 12:06
                    Witam wszystkich:) W sobotę odbieramy mieszkanie w budynku B proszę o radę tych
                    co mają to za sobą - na co patrzeć, zwracać uwagę, gdzie Corpores się mniej
                    wykazał!Dzięki z góry pozdrawiam Ania

• Gość: Marta Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 06.05.04, 17:15
              Własnie odebrałam mieszkanie i gdyby nam sie nie spieszyło nie odebralibysmy
              mieszkania z tak mokrymi scianami, zktórymi teraz walczę. Mam pytanie czy ktoś
              ma na to sposób lub dobra radę?
              • Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 06.05.04, 17:25
                Przede wszystkim trzeba wietrzyc jak najwiecej! Uchylajcie wszystkie okna na
                caly dzien i noc. Mozna tez wstawic dmuchawy albo grzejniki, jesli macie.
                Cudów nie będzie, ciepło i świeże powietrze muszą być.
                Zyczę powodzenia!
                • Gość: Marta Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 06.05.04, 17:49
                  Wietrzymy juz od dawna i małe zmiany. Ale dzieki za wsparcie. Jakby jednak ktos
                  słyszał o sztucznych metodach osuszania, bo mam niewiele czasu, chciałabym jak
                  najszybciej pomalować a to mi utrudnia, to poproszę o rady, ewentualnie namiar
                  na jakies firmy, gdzie mają maszyny do osuszania które mogłabym pożyczyć.
                  • Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 07.05.04, 11:14
                    Są takie specjalne budowlane dmuchawy, które dmuchają ciepłym powietrzem, jakby
                    wstawić takie do każdego pokoju to by bardzo pomogło. Nie mam pojęcia gdzie coś
                    takiego można pozyczyć, ale może pan kierownik budowy będzie wiedział?
                    Ja wstawiałam u siebie zwykłe grzjeniki - 1 olejowy i 1 "słoneczko" i też
                    pomogło, choc wolniej działa. Jak chcesz, to mogę Ci je pożyczyć, lepsze to niż
                    nic. Gdybyś była zainteresowana, to zapraszam do mieszkania nr 6 w budynku A -
                    jutro będę ok. 10.00
                    • Gość: Marta Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 07.05.04, 11:25
                      dzięki, jutro akurat wyjeżdżam, ale wrócę z grzejnikiem i farelką i zabieram
                      sie do sztucznego osuszania, bo naturalne jest srasznie wolne, jeżeli nie uda
                      mi się załatwić sprzetu pozwolę sobie zameilować do ciebie i ewentualnie
                      pożyczę, więc byc może do usłyszenia.
                      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 21.05.04, 12:45
                        Witajcie.Czy nie ma nikt z Was jakieś ekipy glazurniczej godnej naprawdę
                        polecenia?Moje poprzednie pytanie pozostało bez echa.Czekam na jakieś sugestie.
                        Czy wiadomo coś na temat centrali telefonicznej,operatora,internetu, kosztów
                        itp.
                        Czekam na wiadomości i pozdrawiam gorąco Tomek (B32)
                        • Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 21.05.04, 15:17
                          Twoje pytanie pozostalo bez echa bo Twoj adres mailowy nie dzialal! Probowalam
                          Ci wyslac wiadomosc, ale bezskutecznie...
                          Wyslij mi maila na magdalena.gutowska@davislangdon-polska.pl to Ci podam kilka
                          sprawdzonych namiarów.
                          • Gość: Sławek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 26.05.04, 07:44
                            Mogę Wam polecić dobrą i cenowo konkurencyjną ekipę do kompleksowego
                            wykończenia mieszkania. Chłopaki robią wszystko i są bardzo dokładni. Jeżeli
                            jest ktoś zainteresowany, to zapraszam do bloku "B" pod nr 41. Możecie
                            przekonać się na własne oczy. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów!
                            • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 31.05.04, 10:19
                              Witajcie.Sławek czy mógłbyś się ze mną skontaktować.Chętnie spojrzę na efekty
                              ich pracy.Mój mail: tomasz000@inetia.pl lub 605 074 010.Pozdrawiam Tomek (B32)
                              • Gość: Sławek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 01.06.04, 14:03
                                Tomku - udaj się kilka pięterek wyżej i sam porozmawiasz z tymi panami. Pracują
                                w mieszkaniu nr 41. Pozdrawiam
                            • Gość: Renata Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 08:58
                              potrzebuję kogos do malowania i montowania drzwi, pilnie, mozesz mi podac
                              kontakt do tych osób
                              • magda-robert WINDY, CIEPŁA WODA........ 15.07.04, 16:22
                                Drodzy sąsiedzi chciałam Was poinformować, że do końca lipca nie mamy co marzyć
                                o ciepłej wodzie i windach.
                                Tak mnie poinformowała Pani Cecylia z Oławskiej.
                                Pozdrawiam...
                                • Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 15.07.04, 16:44
                                  A wiesz coś o początku płacenia czynszu? co z oplata 7 zł za metr? nikt tego
                                  nie ściąga nie pilnuje?
                                  M
                                  • magda-robert Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ 15.07.04, 18:08
                                    Co do opłat czynszowych 7 zł nikt nic nie wie (powiem szczerze,że nawet nie
                                    pytałam)- ale wydaje mi się, że jeszcze nikt nie płacił po raz kolejny :-) Może
                                    nie chcą teraz poruszać tego tematu zwłaszcza,że mają spore opóźnienie na
                                    budowie.
                                    • Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 16.07.04, 09:32
                                      To sie uspokoiłam, bo my tez nie płacilismy po raz kolejny. Boimy sie wyrwac
                                      przed kolejke, a z drugiej strony moga nam później dowalić wielki rachunek
                                      zaległości. Przez to że nie mamy ciepłej wody grzejemy sobie czasem tyle
                                      garnków, zeby się wykąpac, że strach się bać ile to kosztuje.
                                      Pozdrawiam, M
                                      • Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 16.07.04, 20:24
                                        hmm , no włąsnie z tym płaceniem to wtopa. Bo niby dlaczego akurat tyle ?
                                        No okey , za prąd wywóz śmieci i za co jeszcze? Nie ma ochrony na osiedlu ,
                                        tylko pilnuja pracownicy Corporesu. Na klatkach powiedzmy delikatnie za czysto
                                        nie jest. Zamiatanie powinno być codziennie w takiej sytuacji jak obecnie. Wody
                                        ciepłej nie ma. Ale jak widze wiekszość jednak płaci , tak wygląda po mojej
                                        wizycie w biurze na Oławskiej. Podobno jest jakis problem ze Stoenem i jakis
                                        podwykonawca dał ciała. Kiedy to sie odkręci - nie wiadomo. Na telefony z Tele
                                        One ja bym nie liczył , ale mam zapewnienie faceta z TPSA ,ze przyspieszą
                                        sprawę. pan wraca z urlopu za tydzień i powiedział ,że jak wróci to będzie to
                                        bardzo szybko. Wiec niech sie koledzy z Tele One martwią, bo jak Tepsa wejdzie
                                        to moga raczej nie marzyć o pozyskaniu klientów. A ! Sprawdzałem w UPC i Aster.
                                        Nie bedzie problemu,jeżeli zbierzemy 50 podpisów że chcemy to dociągna kabel i
                                        wtedy mamy i internet i tv kablową. Postaram się dowiedzieć wiecej niebawem.
                                        W każdym razie myśle ,że niebawem mozemy zorganizujemy jakies osiedlowe
                                        spotkanie i obgadamy sprawy.
                                        • Gość: marek Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 5.1.* / 199.67.140.* 17.07.04, 11:16
                                          Faktycznie, Teleone nie wygląda ciekawie, ceny usług telefonicznych jeszcze
                                          jako tako, ale internet to już wielka porażka i nie sądzę, aby się ktoś skusił.
                                          W chello za 256 kbp/s jest jakieś 70-80 zł a w Teleone za 128 - 100zł!!!!!
                                          Kpina.
                                          Termin realizacji usług - jak będą chętni!!! No właśnie jak będą...
                                          I chyba faktycznie musimy się zebrać i zrobić coś we własnym zakresie -
                                          popieram i chętnie pomogę.

Pozdrawiam, Marek
                                      • Gość: Rafał B5 Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 62.233.204.* 19.07.04, 10:19
                                        Nie wiem jak teraz wygląda sprawa z opłatami bo my też nie płaciliśmy ponownie.
                                        Ale jek płaciłem pierwszy raz pod koniec czerwca to Pani Cecylia z Oławskiej
                                        powiedziała mi, że począwszy od początku lipca czynsz wynosi 3zł/m2 (i co
                                        ciekawsze jest to koszt całkowity nie dochodzą do tego opłaty licznikowe)
                                        • Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 19.07.04, 12:19
                                          W związku z tym mam pytanie do ludzi którzy płacili kolejne oplaty, np. w tym
                                          miesiącu, ile wyniósł ich koszt za metr 7 zł czy 3 za metr?
                                          • Gość: marek Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 5.1.* / 199.67.140.* 19.07.04, 15:19
                                            W lipcu jest 3zł/m2.
                                            • Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 19.07.04, 16:35
                                              Nic nie rozumiem, 8 lipca zapłaciłem po 7 zl za metr. Chilę temu rozmawiałem z
                                              Panem Darkiem z biuro i on twierdzi że 7 złotych. Nie wiem teraz o co chodzi ?
                                              • Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 19.07.04, 16:49
                                                hmmm, ja teraz też nie wiem o co chodzi :-) Oczywiście wole opcję 3 zł/m
                                • Gość: Rafał B5 Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 62.233.204.* 20.07.04, 10:19
                                  Ja płaciłem około 28 czerwca. Poinformowała mnie Pani Cecylia, że w złym
                                  momencie przychodzę, bo w czerwcu jest 7 zł, a od lipca jest 3 zł. Ale ze
                                  względu na fakt, iż podobno najkrótszy okres za jaki można oplacić czynsz to 10
                                  dni, to zapłaciłem za 10 dni po 7 zł i miałem przyjść na poczatku lipca i
                                  zapłacić za resztę miesiąca po 3 zł:))
                                  • Gość: aaniutka Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.crowley.pl 20.07.04, 15:15
                                    Hej,mam pytanie, my płaciliśmy tzw ryczałt za media (woda, prąd) w połowie
                                    czerwca, 7zł/m2, dzisiaj jest już 20lipca, nikt się nie upomina o jakąkolwiek
                                    dopłatę. Czy mamy "sami" się upominać, pytać co dalej, czy oni oddzwaniaja
                                    niechcący w tej sprawie. Wszytko jest fajnie, prąd, mamy wodę równiez (szkoda
                                    że nie ciepłą..:()tylko sie zastanawiam, czy po prostu któregos pięknego dnia
                                    dostanę telefon, że prosze przyjść i uregulowac płatność za lipiec?
                                    Co do ciepłej wody - orientujecie się może kiedy nastąpi ten szlony odwiert? i
                                    puszczą ją nam w końcu?
                                    Pozdrawiam Ania B4
                                    • Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 20.07.04, 16:26
                                      Ja tez nie płaciłam jeszcze kolejnej raty, nikt mnie nie woła. Powodem naszego
                                      niepłacenia jest oczywiście brak kasy i złośc, ze jeszcze nie dali ciepłej
                                      wody, a przecież mówili juz o kolejnej dacie.
                                      Pozdrawiam, M
                                    • Gość: marek Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.ssmb.com 21.07.04, 13:47
                                      Ciepla woda - wg informacji w biurze - ma być okolo 26-28 lipca.
                                      Problemy sa podobno za STOEN'em ale wszystko jest na dobrej drodze....
                                      • Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 22.07.04, 10:31
                                        podobno .... Panowie podwykonawcy coś dłubią przy stacji trafo , ale wygląda to
                                        tak - 2 odpoczywa jeden robi , dzis rado zjawił sie Stoen w składzie 4 panów -
                                        jedne robił , drugi szpachlował błotnik w ich aucie a dwóch kimało w
                                        samochodzie ..to się nazywa wydajność pracy.
                                        Czy wiecie moze jak jest z kluczami do garażu ...bo od strony klatek drzwi sa
                                        pozamykane , czy to ten sam klucz pasuje co do wejscć do klatek ,czy znowu
                                        trzeba dorabać.
                                        Ekipa od kostki wesoło się uwija, ciekawe kiedy skończa ....pewni jak im kostkę
                                        dowiozą.
                                        Tele oNe - ocziwiści emilczy ...pies z nimi tańcował !
                                        Mam tez wrażenie ,że wentylacja w budynkach nie funkcjonuje prawidłowo , jak
                                        ktoś z sąsiadów robi śniadanie to ja u siebie czuje co ma na to
                                        śniadanie ...dzis to była jajecznica ... :-))))
                                        Aha - czy wiecie może jak ma by tak całkowicie zagospodarowany dziedziniec. mam
                                        nadzieję ,ze nie bedzie żadnej piskownicy i huśtawek bo będzie można oszaleć.
                                        • magda-robert Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ 22.07.04, 11:29
                                          własnie właśnie !!! ta wentylacja !!!! nie mieszkam jeszcze na Lazurowej, ale
                                          będąc w którąś z niedziel czułam obiad i sernik sąsiadów w łazience i w dużym
                                          pokoju, co bardzo mnie zaniepokoiło, ale wytłumaczyłam sobie to szybciutko
                                          jakieś zawirowania powietrza - okna pootwierane ...., ale prosze jednak nie
                                          tylko u mnie.
                                          Koniecznie musimy to zgłosć do kierownika budowy.
                                          W którym budynku mieszkasz? ja jestem z A.
                                          • Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 28.07.04, 14:23
                                            Dla wszystkich którzy jeszcze nie słyszeli, w najbliższe weekend 30.07-2.08
                                            bedą spisywać liczniki; podobno celem przyłaczeń nas do mediów. Cóż lepiej
                                            późno niz wcale.
                                            • Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 29.07.04, 11:31
                                              poniedziałek lub wtorek - wtedy właczą!
                                              W weekend moga być klopoty z prądem podobno , be eprzepinali na właściwe
                                              zasilanie. I już zaczyna zakładac liczniki na prąd !
                                              garaż udostepniony będzie po odbiorze przez strażaka.
                                              Z telefonami na razie nic nowego !
                                              • Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 30.07.04, 12:40
                                                Moi drodzy sąsiedzi :-)
                                                Wg. informacji z dzis od Pana Porczaka już dziś bede prowadzone rozruchy
                                                kotłowni i jeśli wszystko pójdzie dobrze, to ciepla woda moż ebyc już dzis
                                                wieczorem :-))))))
                                                Trzymamy kciuki :-)
                        • Gość: jacekw Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 08:26
                          witam
                          co sadzicie na temat rozwiazań telekomunikacyjnych na terenie naszego osiedla .
                          prawdopododnie z usługami wejdzie do nas TP SA ale bedzie dzialał też
                          niezależny operator lokalny . ceny może miec konkurencyjne do TP SA . co
                          sadzicie na ten temat
                          • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 26.05.04, 12:03
                            Wiesz może coś więcej na ten temat?np. przewidywany abonament,rodzaj centrali,
                            jakieś bliższe dane.Ja dostałem telefon od kierownika Bindugi do Jacka Wójcika
                            (602 114 223) który się zajmuje na osiedlu kablówką, telefonami,internetem itp
                            • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 01.06.04, 10:42
                              Własnie rozmawiałem z Panem z firmy Panatel (telefony,kablówka,internet) i
                              wywnioskowałem, że temat jak na razie jest w powijakach. Wczoraj do budynku A
                              zostało dociągnięte doprowadzenie w postaci rur dla TP S.A i wygląda , na to że
                              TPSA będzie stosunkowo szybko na osiedlu. Natomiast niezależny operator sprawia
                              wrażenie mało zorientowanego w temacie. Osobiście nie popieram monopolu TPSY ,
                              ale jakoś bardziej ufam ofercie telefonu monopolisty i neostrady. Zupełnie
                              niejasne sa losy sygnału TV kablowej , ciekawe czy Aster albo UPC planują
                              dociągnąc na nasze osiedle swoje łącza. Tak czy inaczej ta sprawa leży odłogiem
                              i nikt nic kokretnego nie jest w stanie nic powiedzieć. Czeski film.
                              A z innej beczki : jeśli ktoś z Was szuka kogoś niedrogiego do wykonania prac
                              wykończeniowych w mieszkaniu to moge polecic pewną osobę , która jest solidna i
                              tania. w tej sprawie piszcie na prv albo dzwońcie 0600086881.
                              Co do aktów notarialnych to na razie wskazuje wszystko na jesień. Nikt nie jest
                              też w stanie podac daty włączenia ciepłej wody i wind , ani przekazania budynku
                              A już oficjalnie. Za to ruszyła budowa kolejnego bloku.
                              m.sobesto@wp.pl
                              • Gość: internauta Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:42
                                Witam
                                juz niedlugo pojawi sie oferta na usługi telekomunikacyjne oraz internetowe
                                świadczone dla mieszkańców osiedla przy ulicy Lazurowa 183
                                • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.ssmb.com 03.06.04, 12:39
                                  Kiedy i gdzie?
                                  • Gość: M Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 08.07.04, 14:03
                                    Do osób już mieszkających!
                                    Chciałabym was się zapytać czy przeszkadzają wam zakłocenia wiertarek i innych
                                    sprzetów uruchamiane po godz. 22? Bo mojej rodzinie bardzo (przy okazji
                                    pozdrawiam hałasujacych sąsiadów z bloku B. Z tego co pamiętam przy odbiorze
                                    kliczy podpisywalismy klazuzule o ciszy budowlanej 21-7. Mimo tego niektórzy
                                    sąsiedzi pozwalają sobie na wiele, zbyt wiele.
                          • Gość: M Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 22.07.04, 12:01
                            Dzisiejesze wieści z CORPORES...
                            Z powodu opóźnienia ze strony STOEN-u właściwe zasilanie budynków przy
                            Lazurowej zacznie funkcjonować od 26 lipca. Po tym terminie zostanie włączona
                            ciepła woda i uruchomione będą windy. Planujemy oddanie budynku do eksploatacji
                            w drugim tygodniu sierpnia.
                            Jesli chodzi o wentylację, ja nie odczuwam tych problemów, mieszkam w bloku B.
                            Moze dlatego ze mało mamy sąsiadów (2 rodziny w klatce)
                            Pozdrawiam...
                            • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 22.07.04, 15:34
                              Hmm , czyli coś z wentylacją jest nie halo ! Ponadto w łazience slychac jak
                              szumi mocno a w kuchni nic. też dziwne. Własnie rozmawiałem z Panem Ryszardem -
                              kier.budowy i :
                              na pewno 26 go nie bedzie ciepłej wody , bo wcale nie jest pewne czy Ci magicy
                              od prądu się wyrobią.
                              Dzrwi od garazy z poziomu klatek zostały pozamykane bo ekipy które wykańczają
                              mieszkania zwyczajnie traktowały garaż jak wc. Domyslacie się o co chodzi ?
                              Ale juz po oddaniu budynku do użytku te drzwi będą otwarte.
                              Co do wentylacji to jest faktycznie coś nie halo , w przyszłym tygodniu mają
                              podobno byc sprawdzane te systemy. Kostkę podobno dowieźli, więc układanie
                              idzie dalej. A na tym dziedzińcu to ma być jakis mały plac zabaw ...już mnie to
                              martwi ...te krzyki ...zresztą już teraz czasami jest bardzo głośno ...
                              Aha - gratuluję komuś z Bud B wywalania gruzu przez okno na dziedziniec a także
                              wywalania petów przez balkony ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka