Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 16.01.04, 23:37 Witajcie :-) Ja wybieram się na budowę w sobotę ok 12 w południe, jak zwykle z aparatem. Co do ogrzewania , ostatnio mówili iż w terminie 15/16 stycznia miały być odbiory techniczne kotłowni. Dowiem się wszystkiego od kierownika i opisze na forum. Zdjęcia moge od razu wysłac do Norberta i jesli ktos z Was reflektuje to no problem , piszcie na prv. Pojedyńcza fotka to ok 600 kb.Obejdę teren dookoła i nowości uwiecznię ;-) A co do wind , to słyszałem ,że w czerwcu dopiero , ale tak naprawdę to nie wiem ... A był już ktoś w biurze na Oławskiej ? Jak nowy Pan kierownik ???? pozdr m.sobesto@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 17.01.04, 22:02 Kochani , kilka słów po wizycie. Praca wre na budowie. Pierwsza klatka bud.A prawie zrobiona , teraz prace ida w klatce 2 - giej (wylewki , elektryka końcowa). W mieszkaniach zaianstalowane są juz skrzynki elektryczne i uwaga , do mieszkań wciągniete sa kable RTV , telefoniczne i internetowe. Garaż budynku A ma już założoną brame wjazdową. Elektrycy kończą montowac wyposażenia szaf rozdzielczych z elektryką. Wg info z placu budowy , rozruch kotłowni ok 22 - go stycznia , a mieszkania do wykańczania będą oddawane lokatorom od połowy lutego(bud A). Co do tajemniczego budynku to chyba jednak smietnik :-((( tak wygląda , ale może tez to byc pomieszczenie dla ochrony. W każdym razie trzeba to wyjasnić ! mam tez obfity raport foto , przygotowałem bardzo lekkie pliki po ok 60 kilobajtów sztuka i chętnym wyśle mailem. Pozdrowienia m.sobesto@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 5.1.* / 199.67.140.* 23.01.04, 11:24 Ciekawe czy działa już ogrzewanie, bo trochę zimno? Wybieram się jutro i napiszę o postępie prac. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 24.01.04, 16:22 Witam. Wygląda na to, że nie tylko ja dziś byłem na placu budowy. Prace toczą się równolegle w obu budynkach. W A to już wykończeniówka. W pierwszej klatce wylewki już dawno skończone , zostały także ułożone płytki. A klatce B , jeszcze trwają wylewki ale już na 1 - szym piętrze. Od góry także już układane są płytki. W budynku B w mieszkaniach układane są instalacje elektryczne i wod/kanal. Jesli ktoś z Was nie pomyślał o zmianach w instalacjach to to jest ostatni moemnnt. Polecam większą ilośc gniazdek TV i internetowych. Teraz o tym co dowiedziałem się od kierowników : w połowie lutego właściciele mieszakń w bud.A będe mogli odbierać klucze do mieszkań w celu rozpoczynania prac wykończeniowych. Początkiem marca będą instalowane windy , niemniej nie będa uruchomione aby nie zostały zniszczone. Do czasu oddania całego osiedla teren będzie posiadał ochronę , co w sumie jest dobrą informacją. Grzać nie grzeją , jakieś problemy z gazownią. Ale w czasie prac robotnicy używają dmuchaw i jest w budynkach ok.8 - 12 stopni. Jak zwykle dysponuję obszernym serwisem foto , zdjęcia wysyłam na adres admina strony i zainteresowanym wyślę wersje w "lekkiej" (ok 50 kb sztuka) postaci mailem. Ale będę miał możliwoiśc wysłania dopiero od niedzieli 25 stycz wieczorem , bo na chwilę opuszczam miasto stołeczne . Iwonko ! Czy wiesz może coś nowego w sprawie nieszczęsnego śmietnika ? I w ogóle coś mało piszecie !!!! marcin m.sobesto@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnb Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.pytong.com 26.01.04, 12:17 Witam . Powialo troche optymizmem dzieki listowi Marcina. W ostatnio sobote nie byalo jeszcze żadnych wylewek w II-ej klatce bloku A. Co do smietnika wydaje mi sie, że nie jest to ten budyneczek przy wjezdzie do garazu poniewaz ma okno (smietnik z oknem ??). Zastanawiam sie co będzie ułożone na plycie garażu podziemnego na terenie miedzy blokami ?? - moze ktos cos wie na ten temat - Pozdrawiam wszystkich - Norbert (nnb) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 28.01.04, 12:25 Witajcie ! Kochani może i powiało optymizmem ...ale kurde do dzisiaj . Zadzwoniłem do biura bo chciałem umowić się na spotkanie z Prezesem. Odebrała jakaś Pani ....no i ...słuchajcie może sie czepiam , ale byla potwornie niemiła i niegrzeczna. Generalnie poczułem sie jak petent, który zawraca głowę i jest natrętem. Dalej rozmowa zeszła na tematy już bardziej szczegółowe i po prostu koszmar !!! Jutro mam zamiar powiedzieć w obecności Prezesa co o tym myślę i wyrazić oburzenie. Cholera jasna , w końcu taka Pani pracje tam za moje pieniądze i jej obowiązkiem jej byc miłą i grzeczną. Nie podaruje , bo za czasów Pana Henryka było miło i grzecznie. Nie zgadzam sie na takie mecyje! Ciekawe czy ktoś z Was miał już cyrki z tą Panią ????? kto to to jest ??? zdegustowany maksymalnie marcin ! Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 13.04.04, 11:41 witam, odnośnie powyższej wypowiedzi na temat pani,ktora siedzi w biurze popieram!!!! nie wiem skąd wzieli tą laske, ale ona wiecznie nic nie wie !!! chyba jakas znajoma prezesa...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 29.01.04, 18:13 Witajcie ponownie. Jestem dopiero co po wizycie z biurze Corporsu. Najpierw małe sprostowanie do poprzedniego maila. Udało mi się wyjasnić nieporozumienie i wszystko w tej sprawie jest okey tak myślę. W kwestiach osiedlowych to : w przyszłym tygodniu w budynku ruszy najprawdopodobniej ogrzewanie :-). Ten tajemniczy budynek z okienkiem to ma być coś w rodzaju "serwerowni". Jak zrozumieałem tam będzie głowica operatora tv kablowej i również tam będą urządzenia do naszego internetu itd. Śmietnik będzie po stronie fortu gdzieś w okolicy tych skrajnych garaży - jeżeli dobrze zrozumiałem to co mi tłumaczyli Panowie z Corporesu. Dowiedziałem się także iz w garażu będzie jakiś bardzo specjalny sufit , podobno jakaś supernowość , nie wiem co to znaczy ale ma być fajny. Z tego co wywnioskowałem z rozmowy wszystko idzie zgodnie z planem. Oby tak dalej. W sobotę tradycyjnie odwiedzę nasze osiedle i jeśli będzie coś nowego nie omieszkam dac znać. Nowe zdjęcia prześlę jak zwykle na adres firmowy na naszej stronie. Gdyby ktos z Was potrzebował jakiś konkretnych fotek dajcie znać proszę na prv to chętnie je wykonam. No i chyba tyle na dziś. Jedyne czego mi brakowało to Pana Henryka. Niemniej gwoli formalności , wszystko jest poza tym w najlepszym porządku :-) m.sobesto@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 29.01.04, 20:10 Dzięki za świeże informacje i za zdjęcia. Byłem na budowie w sobotę ale nie mogłem wejść do A bo kładli płytki. Z rozmowy z kierownikiem wynika, że faktycznie pod koniec lutego w A można będzie odbierać mieszkania do adaptacji. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 30.01.04, 15:28 W związku z tym, że zamierzam kupić mieszkanie na Bemowie, mam następujące pytania, czy w Waszym bloku są może jeszcze wolne lokale mieszkalne? Interesuje mnie również ile płaciliście za metr? Czy termin odbioru to luty? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.ssmb.com 30.01.04, 16:04 Witam, Z tego co wiem wszystkie mieszkania są już sprzedane. Co do ceny, to było różnie, średnio od 3100 do 3300/m2. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 30.01.04, 17:24 Niestety ale wgląda na to ,że wszystkie mieszkania zostaly sprzedane. jeszcze niedawno były chyba wolne 2 mieszkania. Nie da sie ukryć ,że lokalizacja jest bardzo fajna , osiedle nieduże developer solidny. W lutym mieszkania w bud. A beda przkazywane wlaścicielom do prac wykończeniowych, a formalne oddanie to termin do końca 2 kw 2004 (wg.umowy). Jutro ok 12 będe na osiedlu , ktoś sie wybiera jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 30.01.04, 23:51 Ja się wybieram ok 11.30-12.00.Może się spotkamy.Tomek (B32) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 194.9.223.* 02.02.04, 13:34 Witam! Czy nie martwia Was te zacieki na scianach budynków (zwlaszcza A) spowodowane przez rdzewiejace metalowe elementy (barierki od balkonow itp)? Osiedle jeszcze nie oddane, a elewacje miejscami juz wygladaja nieszczegolnie :( Honorata (B54) Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 04.02.04, 00:21 Witajcie forumowicze.Mam pytanie jako,że odbiory powoli się zbliżają.Czy ktoś z Was ma znajomego specjalistę który może pomóc w odbiorze.Sądzę,że powinniśmy już o tym pomyśleć.Pozdrawiam i czekam na informację Tomek(B32) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.sbi.com 04.02.04, 11:29 Niestety zdaję się na swoje wcześniejsze doświadczenia... Trzeba zwrócić szczególną uwagę na równość ścian, podłóg, wentylację, szczelność okien (stan szyb), sprawdzić prąd w gniazdkach i przyłączach itp. Reszta i tak wyjdzie dopiero w czasie układania płytek czy po malowaniu ścian... Ciekawe czy działa już ogrzewanie. Ja nie mam szczęścia do oglądania stanu robót - albo robią wylewki, albo kładą płytki itp. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 04.02.04, 11:26 Witajcie sąsiedzi :-) mam jedna wiadomość , a właściwie dwie ... 1. W budynku A ...grzeją już kaloryfery !!!! 2. Wiosna coraz bliżej :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 04.02.04, 14:33 Czy ktoś orientuje się jak będą przebiegać planowane trasy (2 lub 3) koło naszego osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.sbi.com 04.02.04, 16:07 Tego to nie wiedzą nawet najstarsi Indianie, no może wyłączając M. Pola. Mnie osobiście żadna trasa nie przeszkadza, pod warunkiem, że będzie dalej od osiedla niż 200 - 250 m. Znajomy mieszka niecałe 50 m od trasy torunskiej i jest całkiem znośnie....za ekranem oczywiście. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 04.02.04, 18:18 Jeżeli nic nie zmieniło się w ostatecznych planach to ok sierpnia oglądałem przewidywany przebieg łącznika A2 w wydz. architektury dzielnicy Bemowo i w biurze Glównego Architekta.Wg ustaleń na tamten dzień prawdopodobny przebieg jest taki: Skrzyżowanie z Górczewską i rozjazdy,wgłębienie i przebieg pod Lazurową równolegle do torów kolejowych do skrzyżowania z Powst.Śląskich.Od uliczki bocznej )obok bud.B odległość do trasy wynosi 200-250m.Co do drugiej trasy nie znam dokładnego przebiegu-nie bliżej niż za Fortem Blizne. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 04.02.04, 18:19 Jeżeli nic nie zmieniło się w ostatecznych planach to ok sierpnia oglądałem przewidywany przebieg łącznika A2 w wydz. architektury dzielnicy Bemowo i w biurze Glównego Architekta.Wg ustaleń na tamten dzień prawdopodobny przebieg jest taki: Skrzyżowanie z Górczewską i rozjazdy,wgłębienie i przebieg pod Lazurową równolegle do torów kolejowych do skrzyżowania z Powst.Śląskich.Od uliczki bocznej )obok bud.B odległość do trasy wynosi 200-250m.Co do drugiej trasy nie znam dokładnego przebiegu-nie bliżej niż za Fortem Blizne na północ. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 04.02.04, 18:24 Wracam do tematu inżyniera od budownictwa - kogoś kto pomoże nam w odbiorze mieszkań.Jakiś pomysł?Tomek (B32) dajcie znać na forum lub na maila:tomaszrNIESPAM@plusnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 06.02.04, 18:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 06.02.04, 18:16 Ja tam sam bede odbieral. Tak jak opisal to kolega wyzej wszystko i tak wyjdzie w praniu i coz robic. Dowiedzialem sie, ze powierzchnia to i tak sie liczy przed tynkami wiec teraz juz pozno (choc nie wiem czy to prawda). Mam tez fajne wiesci: odkrylem, ze gdzies niemalze na przeciwko (na mapie) jest kino Akademickie, gdzie ostatnio leciala Warszawa... A za spozywczakiem przy petli w dzielnicy willowej jest najpiekniej polozona w Wwie knajpka (prawie w lesie), do ktorej od nas nie trzeba bedzie jezdzic samochodem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 06.02.04, 18:41 Dzięki za informacje z terenu. Knajpkę to trzeba szczególnie odwiedzić, najlepiej przed odbiorem, wtedy wszystko będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 22:12 Tak, najlepiej odbierac po wizycie w knajpie. Mieszkania moga sie nawet wydac wieksze (objects in mirror may appear closer...). Czy ktos z A juz mysli o kluczach...? Moze odebral...? ahoj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannab Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 81.210.86.* 24.03.04, 12:59 Kino akademickie znajduje się na terenie WAT - bilety po 10 zł, natomiast z drugiej strony budynku znajduje się Klub Muzyczny Progressja. Jest jeszcze basen na terenach WAT i korty teńsowe. Ogólnie chyba nieźle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuno Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.bas.roche.com 28.05.04, 00:30 Ja też kogoś szukam do odbioru. Może kogoś znalazłeś i masz sprawę za sobą? Proszę o odpowiedź na forum. Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Palisady balkonowe IP: *.bas.roche.com 29.05.04, 03:38 Te palisady to jakiś żart!!! Jedna wielka żenada. Balkony z nimi wyglądają jak domy wczasowe za wczesnego Gierka :). Obawiam się jednak, że nic już z tym nie zrobią. Chociaż jeśli więcej lokatorów podzieli moją opinię to może coś wywalczymy. Pozdrawiam - Gregor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sergiusz Re: Palisady balkonowe IP: *.noz.pl / *.noz.pl 31.05.04, 08:50 Takie samo skojarzenie nasunęło mi się jak zobaczyłem te nieszczęsne ścianki działowe. Dziwię się, że Corpores nie zareagował na opinie mieszkańców 4 piętrowego bloku, którym już wcześniej je zamontowano. Widać nie liczy się ze zdaniem sowich klientów - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa 31.05.04, 10:24 Ciekaw jestem jakie palisady będą na tarasach?Te są delikatnie mówiąc nieciekawe.Zbierzemy się i napiszmy wspólnie pismo do Corporesa w tej sprawie.Co o tym sądzicie?.Pozdrawiam Tomek(B32)Czekam na odzew mail: tomasz000@inetia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal (B56) Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa IP: *.noz.pl / *.noz.pl 31.05.04, 15:56 Trafne określenie - jak w domu wczasowym. Ja na pewno podpiszę się jeżeli takie pismo zostanie napisane. Swoją drogą jak niewiele potrzeba aby zepsuć wygląd całkiem ładnego budynku. Rozmawiałem dzisiaj z Panem Hazikiem z Corpores-u - podobno tylko jedna osoba zgłaszała swoje uwagi w tej sprawie (poza mną)...dziwne bo na forum przeczytałem kilka niepochlebnych uwag na temat ścianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa IP: *.bas.roche.com 31.05.04, 22:44 Cieszę się, że jest kilka osób, które w tej sprawie zabrały głos. Jutro zgłoszę swoje zastrzeżenia do Pana Hazika. Starałem się zaobserwować rozwiązania proponowane przez innych dwveloperów i takiego cuda jak u nas nigdzie nie spotkałem. Bardziej estetycznym i solidnym rozwiązaniem jest grube szkło (luksfer). Chętnie się dołącze do petycji. Pozdrawiam - Gregor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaniuta Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa IP: *.crowley.pl 01.06.04, 14:13 Witam. Równiez zgłaszałam Hazikowi nasze "śliczne" dzielące nas ścianki balkonowe. Jeżeli powstanie pismo związane z buntem przeciwko nim na pewno się podpiszemy. Sami próbujemy zwalczyć również plamy na naszym balkonie, bo "coś komuś kapnęło" ale to już pewnie indywidualna opcja. Pozdrawiam AANIUTA (B4) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sergiusz Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa IP: *.noz.pl / *.noz.pl 02.06.04, 08:27 Proponuję aby Corpores zamieścił nowe zdjęcie budynku z zamontowanymi "ściankami" balkonowymi na swojej stronie internegowej. Na pwewno to nowatorskie rozwiązanie zwiększy jego konkurencyjność względem innych developerów:). Kompromitacja! Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert Re: Palisady balkonowe-pismo do Corporesa 04.06.04, 17:51 Witajcie :-) popieram protest co do ścianek działowych i z chęcią podpiszemy się pod nim!u nas już wymieniali płytki bo popękały pod konstrukcją tego "pięknego" parawanu. Aniutku :-) mówisz o plamach? muszą to poprawić,ale do tego trzeba być upierdliwym do bólu bo inaczej nic z tego nie będzie. U nas w A na ostatnim piętrze okno balkonowe było źle obsadzone i nieuszczelnione od spodu!!!!! i jak była ulewa wode mieliśmy na posadce w dużym pokoju (całe szczęście nie mieliśmy jeszcze ułożonej podłogi)!!! wystarczyło śrubokrętem lekko poruszyć beton pod ramą i wszystko się wykruszyło na wylot razem z pianką.Mam nadzieje,że tylko u nas zrobili taką baledrę ..... ale uczulam wszystkich co mieszkają na ostatnich piętrach.Dopiero po interwencji dokładnie to zrobili i nawet uszczelnili silikonem na zewnątrz u wszystkich sąsiadów na ostatnim piętrze :-) ale co będzie za kilka miesięcy ??? nawet spadek powiększyli na bardziej widoczny gołym okiem, ale tylko u nas , a powinno tak być u wszystkich ....... Z oknami mieliśmy od początku same problemy,w sypialni cała rama się ruszała- poprawili,ale czy dobrze? okaże się.... wszystko wyjdzie w "praniu". Niestety obawiam się przyszłości tych okien. Przy całej tej operacji z nieszczelnym oknem pracownicy zostawili nam klej na "pięknych" zielonych balustradach,że nie wspomne o zadrapaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 11.02.04, 12:09 Ja jeszcze nie odebrałem , ale chyba na dniach bede to robił.Ciekawe czy ktos jeszcze zabiera sie za wykończeniówke niebawem ? trzeba będzie tez pogadac w biuerze jak to będzie po odbiorze kluczy z wchodzeniem do bloku w niedziele, wieczorami itd. Moze zrobią jakąs furtke od strony TBS , koło wjazdu do garazu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 16.02.04, 12:46 a co nowego na budowie ? ktos był w weekend ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 16.02.04, 20:03 Witam, Ja byłem w sobotę. W budynku A trwa wykończeniówka. Ciepło, wszystko spokojnie schnie. Większość mieszkań prawie gotowa, gdzie niegdzie brakuje jeszcze parapetów... No i elektryka jeszcze nie "podpięta", wisi kupa kabli. Z grubasza to wszystko, chyba niedługo będzie można odbierać w A. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 22.02.04, 09:30 Witajcie. Po sobotniej wizycie w budynku A z przyjemnościa stwierdzam ,że fakt pracy kotłowni mocno czuć. W budynku jest ciepło! W jednym z mieszkań już nawet ktoś układa glazure itd. Słowem już bardzo blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 22.02.04, 22:10 No to super. Ja planują odbiór w I-szej połowie marca. Jeżeli ktoś już odebrał/ma zamiar to prosimy o infromacje o "procedurze" itp. Jakie są potrzebne dokumenty? Czy działa elektryka, woda...,garaż. Dzięki z góry za wszelkie informacje mogące uczynić odbiór łatwiejszym. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piottrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 19:40 Ja staralem sie dowiedziec cos o czynszu. Wiem, ze bedzie to ok. 4pln za metr, ale nie do konca wiadomo, czy placi sie go od pobrania klucza, czy od 1 lipca 2004 (zgodnie z umowa - data oddania). Moze ktos wie? A no i za elektryke trzeba bedzie placic jakis ryczalt, bo jeszcze nie beda dzialaly nasze liczniki. Co do wykanczania to czy ktos sie zna czy tak mozna sie z tym spieszyc (osuszanie, osiadanie murow, czy inne tam cuda...)? No i windy. Z jednej strony mowia, ze nie uruchamia do wykonczenia - i niby dobrze bo po co niszczyc, ale z drugiej targac to wsyzstko po schodach... (niektore firmy biora za wniesienie od pietra). Co by sie nie dzialo to juz szczegoly... Najwazniejsze, ze trafilismy na porzadnego developera i basta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.ssmb.com 25.02.04, 14:50 Witam, Co do osuszania to nie ma problemu, ściany osuszają się nawet po malowaniu, wylwekom wystarczy 3-4 tygodnie przy normalnym ogrzewaniu (nawet pod panele). Pękanie ścian może trwać nawet do 3 lat i tego nie da się uniknąć. Jednak jeśli budynek jest wykonany porządnie, to nie powinno być z tym problemów już po roku. Z windami to jest tak (doświadczenie z poprzedniego mieszkania): faktycznie mogą uleć 'lekkiemu' zniszczeniu ale jest na to sposób - specjalne wykładziny. Co prawda po uruchomieniu wind po wszelkich remonatach, będą one w idealnym stanie ale za to klatki schodowe będą wyglądały fatalnie - wnoszenie szaf, łóżek itp. prowadzi do niemałych zniszczeń!!! A tak na marginesie, to czy ktoś już odebrał? Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 25.02.04, 14:51 Co do wind , to no rozumiem, obawy o zniszczenie samych wind, niemniej tachania rzeczy to problem - fakt ! Co do odbioru i pra wykończeniowych , kafelki, terakty spokojnie mozna układac , do do np.paneli, to kwestia jak to ędzie schło. Jak na razie schnie bardzo ładnie, kaloryfery w bud A , bardzo wydajnie grzeją. Warto tylko pilnowac by okna były pouchylane. Developer solidny to prawda, kierownik budowy bardzo zyczliwy. zastanawiam się jak to będzie powiedzmy z wnoszeniem rzeczy, bo słabo z podjechaniem pod klatke , od strony tej wew.uliczki, jest póki co siatka i razej będzie ciezko , chyba na nasi kochani budowlańcy coś wymyślą. Wiem,że czytuje to forum zarząd Corporesu i Pan Darek z biura , może coś zrobia w tej sprawie , bo to w sumie budowlany drobiazg. jakieś wejście tez od strony wlalsne wjazdy do grazu do Bud A by sie przydało choćby na prowizoryczny klucz, bo cięzko będzie dobijac sie wieczorami do bramy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piot Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 20:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 20:26 Panowie! Dzieki za info! Sprawy naprawde nabieraja rumiencow. Ja odbieram na poczatku kwietnia bo 31 marca mam ostatnia platnosc. Probowalem z p. Prezesem umowic sie o odbior klucza wczesniej, ale jest zasada, ze najpierw musi byc 100% kasy i to rozumiem. Ponoc w innych inwestycjach trafiali sie oszusci i nie doplacili resztek... A co do tych okien to rzeczywiscie trzeba chyba zadbac, aby je uchylic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 28.02.04, 16:47 Witajcie :-) Dziś spędziłem ponad 2 godziny na budowie, mam sporo informacji i zdjęć. Zacznę od ogólników , wreszcie udało mi się zwizywtowac nasza kotłownie i podziemia budynku B. Kotłownia wygląda bardzo porzadnie, wiecej na zdjeciach, robi to bardzo dobre wrażenie. W podziemiach oprócz garazy odkryłem mini piwnice, zdjecie jest tez w pakiecie , który wysłałem na naszą strone. No te piwniczki to bardziej przypominają cele typu karcer :-) no ale dobre i to. My z A możemy tylko pomarzyć o takich piwniczkach . W budynku B trwaja prace elektryczne, wylewki , tynki wewnętrzne itd. W A to juz finisz , dziś były już szykowane szyby wind do prac windziarskich (same windy maj/czerw). Co do odbiorów , to warunek jest taki iż musi być wpłacona cala kasa. Wtedy mozna sie z kierownikiem umawiać. W garażu układają już sufit i generalnie wszystko idzie dobrze. Teraz juz czas aby ta zima odeszła , jak dobrze że już prawie marzec. Fotki wysyłam na nasza strone , jakby co mooge wyslac mailem , ale tym razem jest tego sporo , troche je pozmniejszałem , niemniej to i tak jest sporo miejsca. Jakby co dajcie znac na prv. pozdro m.sobesto@radiopin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 07.03.04, 10:11 no i co taka cisza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 07.03.04, 15:10 No właśnie... Może ktoś już odebrał mieszkanie? Ja już chciałbym, wpłaciłem wszystko (warunek odbioru!) i wybieram się do biura. Jakiś tydzień temu byłem na budowie, ale nie było kierownika i nic ciekawego się nie dowiedziałem - w każdym razie montowane były gniazda elektryczne w A i poprawiano szczegóły - tynki, itp. Odbiera się na podstawie kwitu z biura. Jeśli ktoś ma świeże informacje to bardzo proszę... Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 08.03.04, 17:07 Witam! Ja dzis rozmawialam z kierownikiem budowy - przez telefon, bo jest w Rzeszowie. Jutro ma się od swoich szefów dowiedzieć jakie są zarządzenia odnośnie odbiorów budynku A. Podobno jest szansa, że już lada moment ruszą. W sobotę robili poprawki, między innymi w moim mieszkaniu, więc wygląda na to że się przygotowują do tych odbiorów. Magda, mieszkanie nr 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Odbiory Budynek A IP: *.k.mcnet.pl 09.03.04, 11:59 Wiadomość najnowsza dla wszystkich czekających na odbiory w budynku A - mamy się kontaktować z kierownikiem budowy około 20 marca, a odbiory zaczną się nie wcześniej niż 25 marca. Są jeszcze podobno do skoordynowania podwykonawcy - wymiana zamków, oklejanie drzwi (od środka można sobie wybrac kolor okleiny, ale podobno wybór nie jest zbyt duży :-) itd. To już kolejny termin, mam nadzieję że tym razem ostateczny - sądząc po tym, jak wygląda budynek, jest całkiem prawdopodobny. Pozdrawiam wszystkich, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnb Re: Odbiory IP: 194.181.28.* 11.03.04, 08:53 Witam wszystkich. Mieszkania w budynku B można juz odbierać (warunek - wpłata całości kasy). Najpierw trzeba je obejrzeć i zgłosić ewentualne uwagi. Wybór oklein na drzwi nie jest taki mały ok 6 wzorów. Mieszkania wyglądają przyzwoicie. My zamierzamy odbierać w kwietniu (przed 1 Maja (22%VAT) Pozdrawiam wszystkich - Norbert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Odbiory IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 11.03.04, 23:20 Przdmówca napisał, że można już odbierać w B. To ciekawe, bo w prawie gotowym A można odbierać w okolicach 25 marca (dane od kierownika budowy z wtorku). Może jutro się jeszcze czegoś dowiem to dopiszę. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.03.04, 18:37 Witam wszystkich sasiadów Ja niestety jak zobaczyłam z czego wykonano mi ściankę działowa na balkonie to się załamałam. Wygląda to cos jak dykta, drży i jezeli chodzi o walory estetyczne to nie posiada zadnych:) Dzwoniłam do developera. Mówili, ze podwykonawca bedzie to cos poprawiał ale nie nalezy spodziewać się nic wielkiego.... Czy pozostałe osoby, które ten problem dotyczy akceptują to cos, czy próbowaliscie interweniowac w tej sprawie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:38 Witam sąsiadów. Popieram zarzuty Niny w sprawie rozwiązania ścianek pomiędzy balkonami. Rozmawiałem o tym z dyr. Hazikiem, który twierdzi, że ścianki nie są takie złe i dodatkowo zostaną usztywnione. Uważam, że ścianki są wiotkie i zupełnie nieestetyczne. Nie dość tego nie są zgodne z projektem, gdyż na rysunkach dołączonych do umowy wyrażnie widać, iż dolna część ścianki ma grubość 8 cm (jak ściany działowe). Jeśli podzielacie naszą opinię dobrze byłoby zgłosić to dyr. Hazikowi i zmobilizować go do zmiany rozwiązania ścianek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sergiusz Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.noz.pl / *.noz.pl 16.04.04, 13:02 Faktycznie ścianki na balkonach nie są zgodne z projektem. Będę także interweniował w tej sprawie w Corporesie i proszę zinteresowanych o to samo. Szpecą one cały budynek. Dziwię się Corporesowi, że wybrał takie rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 12.03.04, 12:53 No moim zdaniem przedmówczyni faktycznire sie rozpędzila nieco,choc w pełni rozumiem ten pośpiech. W A juz finiszują , w szybach od wind już montuja cała infrastrukture do wind , elektrycy juz kończa wszelkie prace i genearalnie ekipy robią juz kosmetykę. jeszcze tylko dobrze by było aby troche było łatwiej wchodzić na budowe , bo sie w błocie mozna utopić , może wejscie od strony TBSów by sie dało zrobic ? Jutro postaram się trochę fotek zrobic na budynku B , bo A to już mam obpstrykany na maksa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 5.1.* / 199.67.140.* 12.03.04, 13:16 Faktycznie błotko niezłe, ale podobno ma być jakaś furtka od Fortu. Odbiory w A od 25 bm. Cała dokumentacja (zapłata) ma być przekazana z biura do kierownika budowy, więc nie trzeba samemu się fatygować. Garaże w czerwcu. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 12.03.04, 16:24 Wy tam o jakichs nudnych odbiorach, a ja tu mam info naprawde wazne. 150m od naszego bloku jest basen WATu. Co prawda swietnosc przezywal pewnie okolo roku 1970, ale za to karnet na 5miesiecy kosztuje 125zl. Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannab Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 81.210.86.* 24.03.04, 13:10 Jak już wcześniej napisałam jest jeszcze parę innych atrakcji: kino (10 zł bilet), klub muzyczny - w piątki koncerti itp., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.03.04, 11:39 Witajcie:-) Sobota na naszej budowie to dzień wycieczkowy. 13 marca wizytujących było więcej niż robotników na obu budynkach. Zgodnie z obietnicą obszedłem dość dokładnie zarówno A jak i B i oto moje kilka groszy. A jest prawie gotowy, szyby wind w trakcie uzbrajania , malowanie scian na klatkach , zakładanie oświetlenia na klatkach itd. Ekipy szpachlują korytarze , elektrycy już chyba zakończyli uzbrajanie szaf energetycznych itd. W budynku B wylewki i ukladanie szlicht. Z zewnątrz B wygląda bardzo zaawansowanie , ale w środku to widać iż to jeszcze conajmniej 2 miesiące prac. Tak wnioskuję po porównaniu postepów w A. Chwali sie ,że kiedy obchodziłem dokładnie budynek B od strone głowych wejść do klatek za garażami (czas je zburzyć !!!) to odnotowałem dbałość o budowe z powodu iż klatki były pozamykane na klucz aby nikt przypadkowy sie nie kręcił , przechadzając sie zapleczem B zostałem zagdniety przez jednego z robotników , co Pan tu robi i to mi sie podoba , widac dbałość o inwestycje. Co do odbiorów to już za moment w przypadku A. Czekam na ten moement bo jeśli bedzie nas sporo to mamy szanse nakłonić kier.budowu do podjecia decyzji o uruchomieniu dopływu ciepłej wody do mieszkań , co bedzie bardzo przydatne przy prowadzeniu wykończeniówki(to tylko kwestia włączenia guzika w kotlowni no ale nikt nie bedzie grzał wody jak nie bedzie potrzeby - wiadomo koszty !). Może bysmy w nast.sobote spotkali się wczesnym popołudniem w wiekszym gronie na obgadanie kilku spraw. Może udałoby sie namówić na takie spotkanie Pana Kierownika także , to wtedy uzyskamy kilka bardzo konkretnych odpowiedzi w sprawach , na kore nie znamy takowych - co o tym sądzicie ?. Kierownik jest bardzo cool i ja zawsze spotykam sie z zyczliwym traktowaniem. Jak zawsze mam kilka nowych zdjęć , miniatury wrzucam na adres admina strony i chętnym wysyłam mailem , albo minaiaturki po ok 60 kb kazde , lub w pełnej rozdzielczości każde po ok 650 kb. Piszcie jakie sobie zyczycie. A i na inny adres , bo szybciej działa m.sobesto@radiopin.pl To czekam na Wasze stanowisko w sprawie spotkania ! Marcin A 42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.03.04, 12:06 jeszcze coś ! zapewne cześc z Was dostalo dzis sms-a w sprawie dopłaty za dodtakowe gniazda internetowe i Tv kablowej. Rozmawiłem przed chwilą z człowiekem od tv kablowej i netu i telefonów i wygląda to tak ,że telefony moa być uruchomione już niebawem. Centrala oferuje indentyfikacje numeru przychodzacego , połaczenie oczekujące , budzenie , szczegółowy biling , blokady połaczeń itd. Połaczenie wew.pomiedzy lokalami w ramach osiedla będą free. Abonament internetowy ma być na poziomie 85 zlotych miesiecznie , potrzebna będzie w kompie tylko karta sieciowa. Na razie na osiedlu bedzie dociągniete łacze 1 megabit a jesli będa wieksze potrzeby to będzie to rozbudowane. Z tego co mi powiedzial ten Pan , wynika iż na razie w sieci kablowej bedzie 7 kanałów w anten naziemnych , natomiast wiecej po zasiedleniu budynkow i zgłoszeniu takich potrzeb przez lokatorów. O i tyle dodatkowo :-) Co do dopłat to 50 zł za dodtkowe gniazdo telewizyjne i 40 za internetowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 15.03.04, 09:14 Halo! Wynegocjowałeś dobre ceny za te dodatkowe gniazda. Mnie pan od gniazd podał cenę 70 zł za punkt. Za to Pan Kierownik powiedział, żeby na razie nic nikomu nie płacić za dodatkowe prace, bo on najpierw je musi odebrać i sprawdzić, dopiero jak on powie że płacić, to płacić. Dostosowałam się, oczywiście, do tego zalecenia! :-) Ja bardzo chętnie spotkam się z Wami w następną sobotę. Na naszej budowie, czy gdzieś usiądziemy? Odpowiedz Link Zgłoś
jb Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 16.03.04, 23:12 Co do internetu, obecnie mieszkam na osiedlu na którym działa sieć osiedlowa. Abonament miesięczny kosztuje 40 zł brutto. Opłata instalacyjna wynosiła 400 zł, ale trzeba było okablować całe osiedle od zera. Inaczej mówiąc może znacie inne firmy, które mogą nam doprowadzić sygnał, bo abonament na poziomie 85 zł netto jest porównywalny z ceną Neostrady która jest raczej uważana za drogą. Zmieniając temat, w tym tygodniu mają być zakończone wylewki w pierwszej klatce budynku B (tej nad kotłownią). Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Termin odbioru w B IP: 212.160.138.* 22.03.04, 10:31 Witajcie. Byłem w piątek na budowie. Odbiory A jeszcze podobno się nie rozpoczęły, zatem odbiory w częćci B mają być podobno dopiero w maju. Niech bedzie trochę później, a solidnie wykończone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Termin odbioru w B IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.03.04, 21:10 To prawda. Ja również uzyskałam odpowiedź, że odbiory w budynku B zaczną się dopiero od maja, a budynku A od tego tygodnia. Jesli chodzi o warte uwagi obiekty, które znajdują sie w okolicach naszych domów to oprócz krytego basenu są jeszcze: stadion WAT-u, boiska do pilki nożnej, do kosza, ścieżki rowerowe w Lasku Bemowskim prowadzące przez rezerwaty przyrody. Oprócz tego jest kino. Może niezbyt luksusowe ale jest i bilety są tylko po 10 zł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darwik Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 24.03.04, 13:18 Proszę o informację czy odbyły się już jakieś spotkania przyszłych mieszkańców naszego osiedla. Czy planowane jest jakieś kolejne, jeśli tak to na kiedy?. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 24.03.04, 21:05 postepy coraz większe , już zaczęły sie pierwsze odbiory (podobno) , teraz im wiecej będzie odbiorów w A tym wieksza szansa aby zmotywowac Corporess do włączenia ciepłej wody :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 26.03.04, 11:15 Nie podobno tylko na pewno! Ja wlasnie dzis rano odebralam. Po mnie zapisanych bylo jeszcze chyba 8 osob, wiec odbiory ruszaja juz na calego. Ja akurat nie uwazam, zeby ciepla woda byla nam teraz do czegokolwiek potrzebna, moze tylko pracownikom do umycia rak... Co ze spotkaniem? Nikt sie nie zglasza, nie ma chetnych? Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 26.03.04, 16:19 jaaaasne ! ciepła woda niepotrzebna , prąd też nie jest potrzebny :-))) Nie wiem jak Ty , ale ja chciąłbym dośc szybko zrobić co jest do zrobienia i powoli myslec o tym jak zacząc mieszkać ... spotkanie ...to dobry temat ..jak widac wszyscy zajeci :-) ja będ ejutro n abudowie od 10 - tej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 29.03.04, 09:01 Ja tez bym chciala szybko zaczac cos robic, tylko ze z punktu widzenia technologii prac wykonczeniowych ciepla woda potrzebna jest psu na bude, czyli nie jest potrzebna. Zimna - a i owszem! Prad tez sie przyda, przyznaje! W sobote ruch byl w budynku jak na Marszalkowskiej! Poznalam wszystkich swoich najblizszych sasiadow, przy okazji ich pozdrawiam :-) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 29.03.04, 11:34 Ruch n abudowie potwierdzam , dziś tez od rana było ruchliwie , ludzie zwoża kafelki , wanny itd. Słowem prace wykończeniowe , ciekawe kto pierwszy zaczni epomieszkiwać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 29.03.04, 11:55 Ruch n abudowie potwierdzam , dziś tez od rana było ruchliwie , ludzie zwoża kafelki , wanny itd. Słowem prace wykończeniowe , ciekawe kto pierwszy zacznie pomieszkiwać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 29.03.04, 18:47 Faktycznie, Ruch spory. Też się przyczyniłem nosząc płytki i inne duperały. W A montowane są windy, chyba w tym tygodniu będą już drzwi. Internet i TV wkrótce. W dzien można podwieźć towar pod drzwi - wjazd od fortu. To tyle aktualności, pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 212.160.138.* 30.03.04, 10:02 Witam forumowiczów. czy to prawda, iz przy odbiorze płaci się 8 zeta od metra, za tzw. wykończeniówkę (co ma pokryć koszty związane z poborm prądu, wody itd.)? Aha, i chyba za dodatkowe punkty elektryczno-medialne dopłaca się po 50 zł od sztuki? Bordzo chętnie przybęde z zoną na spotkanie, ale coś mi się wydaje, iż na budowie w weekendy wszyscy sie mniej oficjalnie spotykają :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalo Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wise.pl / *.wise.pl 30.03.04, 10:41 Witam sąsiadów:) Kupiełem mieszkanie w budynku B. Przeczytałem na forum, że są wątpliwości co do własności dwóch działek. Czy sprawa została wyjaśniona? Czy Corpores kupił owe działki? O które działki chodzi? Jeżeli wiecie coś na ten temat proszę dać znać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 30.03.04, 17:05 Placi sie 7 zeta od metra, ryczaltowo, bo nie ma jeszcze licznikow pradu (STOEN zalozy po uzyskaniu pozwolenia na uzytkowanie). Liczniki wody i ciepła spisywane są przy odbiorze. Za dodatkowe punkty licza 50 zl, to prawda. Za media placi sie do kasy w biurze na Olawskiej, a za dodatkowe punkty przelewa na konto Corporesu. (?) Pozdrowienia! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 31.03.04, 14:06 Witajcie Ja bywam na budowie kazdego dnia , ruch spory no i widac iż sąsiedzi zaczynają się powoli urządzać. Płytki wanny , umywalki , każdego dnia ktos zwozi całe auto gratów. jak tak dalej pójdzie to za miesiąc będziemy pomieszkiwać :-) 7 złotych ze metr to prawda , przy protokołach odbioru wypełnia się tez od razu wnisok do Stenu. Dzis elektrycy chodzili po mieszkaniach i zakładali wieszaki przy kablach w sufitach. Mozna tez już umawiac sie na zakladanie zamków w drzwiach i oklejanie ich wg.życzenia. Co do telefonów i internetu to nic mi nie wiadomo , może ktos ma precyzyjne informacje , kiedy i jak ? Warto by także jakoś ustalic mozliwość wchodznia na teren bloku w niedziele i soboty po południu , chyba,że to juz jest uregulowane. Spotkanie jak najbardziej , tylko kiedy i gdzie ? Na Boernerowie jest kilka fajnych miejsc na spotkane , poza tym ładna pogoda ...warto sie spotkac oj warto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 01.04.04, 00:37 Witajcie.Widać już,że w A to już końcówka i odbiory w pełni.B tez idzie szybko.U mnie są już kaloryfery.Czy kwota 7 zł/m2 za media nie jest delikatnie mówiąc zbyt mocno wygórowana.To cena praktycznie czynszu ze wszystkimi opłatami.Chyba jest to przegięcie.Jestem w pełni za spotkaniem.Dla odmiany proponuję np. I piętro w Auchanie na Woli (Górczewska) jest sporo miejsca, lub niedaleko jest klub Plastic.Czekam na inne pomysły.Pozdrawiam Was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 04.04.04, 18:56 Witam, W A już zamontowano drzwi do wind. Ogólnie trwają prace wykończeniowe w poszczególnych mieszkaniach. Można już zgłaszać wykończenie drzwi wejściowych (oklejanie, montowanie zamków, podcinanie do odpowiedniej wysokości). Trzeba tylko telefonicznie umówić się z p. Adamem (nr u kierownika budowy) i zgłosić swoje wymagania. W garażach trwają jeszcze prace, gotowy jest podwieszany sufit. To na tyle. Pozdrawiam, Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.04.04, 20:21 Witajcie Dowiedziałam się dzisiaj, ze klucze do budynku B będą oddawane klatkami juz po świętach. To była dobra wiadomość. A teraz ta zła. Garaże sprzed budynku moga nie zniknąć nawet do konca czerwca. Ciekawe jak mamy się wprowadzać i nosić rózne ciężkie rzeczy - przemykając się między garażami? Oby one w ogóle zniknęły. Jestem tym zaniepokojona a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wspiz.edu.pl 06.04.04, 10:50 Ja tez jestem troche zaniepokojony tymi garazami przed budynkiem B. Krotko mowiac, Corpores cos tutaj kreci, bo przeciez te garaze przeszkadzaja w budowie, wiec juz dawno powinne byc wyburzone. Ktos ma jakis pomysl na sprawdzenie jak jest naprawde? Pytanie ludzi z Corporesu, chyba nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sergiusz Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.noz.pl / *.noz.pl 06.04.04, 13:00 Ja jestem poważnie zaniepokojony (powinny już dawno zniknąć). Po pierwsze dostęp do klatek jest znacznie utrudniony, po drugie paskudnie to wygląda, po trzecie czy to jest zgodne z prawem budowlanym (czy nie są one zbyt blisko bloku?). Mam nadzieję, że Corpores zrobi z tym porządek jak najszybciej (przed oddaniem kluczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 06.04.04, 20:43 Niestety Corpores nie zrobi z tym porządku przed oddaniem kluczy. Usłyszałam w Corporesie że garaże moga stać nawet do końca czerwca. Poprostu ich właściciele odwołali się od decyzji o rozbiórce. Ja się martwię czy one w ogóle kiedyś znikną? Będziemy się więc wprowadzać od tyłu budynku nosząc wszystkie ciężkie rzeczy dookoła. I jak wam to się podoba? Corpores rozkłada ręce i odpowiada że takie jest prawo. Ale zgodnie z umową pod koniec czerwca nie ma prawa ich być. Zobaczymy. Ale wprowadzanie się będziemy mieli super trudne. Już można zamówić tragarzy do wnoszenia wszystkiego od tyłu bloku i taszczenia pieszo na górę, bo wind też na razie nie będzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 08.04.04, 14:26 Obawiam sie, ze zgodnie z umowa, to moga sobie jeszcze postac do konca wrzesnia. Dopiero wtedy mozna Corporesowi naliczyc ewentualne odsetki za niewywiazanie sie z umowy tzn. nieprzekazanie garazu. Do tego sie to wlasnie sprowadza - nie znikna te rudery - my nie bedziemy miec dostepu do wlasnych garazy. Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie, bo nie mam pojecia, gdzie tam sie zmiesci 80 samochodow. Inna sprawa, czy naliczanie odsetek cokolwiek w ogole da ;) Poza tym z dokumentow przekazanych przez Corpores przy podpisywaniu umowy jasno wynikalo, ze taka sytuacja moze sie zdarzyc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adela Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 17:49 można zadzwonić do urzędu gminy bemowo: tel do Pani, ktora zajmuje się sprawą sprzedazy gruntu dla corpores jest następujący5337536. Jak mi ostatnio powiedziała corpores ma się dogadać z włascicielami garaży na temat zwrotu wartosci tych garaży no i tu zaczynają się schody. własciciele garaży nie chcą się zgodzić na kwotę proponowaną przez corpores. dokładnie nie wiem jak przebiegaja konsultacje w tej sprawie pomiędzy corporesem a włascicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 13.04.04, 10:04 Witajcie,właśnie dostałam namiar na super forum, którym jestem bardzo miło zaskoczona i zainetesowana :-) posiadam mieszkanko w budynku A na ostatnim piętrze co do opłaty ryczałtowej 7zł to naprawdę przesadzili i dlatego też czekam z odbiorem do momentu załozenia liczników przez Stoen co ma nastąpić ponoć na początku maja stwierdziłam,że nie będziemy z mężem płacić tyle kasy nie mieszkając tam w naszym przypadku wychodzi to 455 zł miesięcznie - pytam za co??? za ochrone, która za nic nie odpowiada ??? tyle to pewnie będziemy płacić jak już będziemy mieszkać ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 15:13 na poczatku maja zamontować liczniki i ten czynsz będzie wynosić 3 zł; proszę napiszcie szybko cos o tym VAT-ie, bo maj tuz tuz, pozdrawiam przyszłych sąsiadów, sąsiadka z A:) Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 15.04.04, 15:35 a co konkretnie chcesz wiedzieć o wacie? pytałas się ostatnio o liczniki? znają konkretną datę? A30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 08.04.04, 15:24 No fakt, z garażami to problem , niedawno robiłem zdjecia od tamtej strony i kiepsko to wygląda. Ale ostatnio Prezes mówił , że nie będzie problemu i sprawa ma dosc szybko sie zakończyć , no nie wiem ! To ni ebędzie żadne pocieszenie , ale Ci co odebrali mieszkania w A teraz zaczynają prace wykończeniowe i hmm strasznie wolno schna sciany i sufity , normalnie koszmar ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 09.04.04, 14:28 Moi drodzy Sąsiedzi - Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych składam Wam najserdeczniejsze życzenia: dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa, mnóstwo wiosennego słońca oraz samych sukcesów! I oczywiście następnych świąt już na Lazurowej. Serdeczne pozdrowienia! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 13.04.04, 12:26 dziwne , wchodza nowe tematy , a ich nie widać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert co z Waszymi oknami ????? 13.04.04, 13:37 Witajcie drodzy Sąsiedzi :-) chciałam się zapytać czy z Wasztmi oknami jest wszystko ok ? u mnie (A30) jak otwieram okna to mam wrazenie, że cała rama się rusza - czy u Was też tak jest??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: co z Waszymi oknami ????? IP: *.k.mcnet.pl 13.04.04, 14:20 U mnie tak na szczęście nie jest i u Ciebie też nie powinno być. Zgłoś to jako usterkę, dostawca okien powinien poprawić zamocowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert Re: co z Waszymi oknami ????? 13.04.04, 14:24 właśnie o to chodzi, że już dawno zgłaszałam - ale ponoc tak ma być w najbliższym czasie jak bedę na budowie jeszcze raz to sprawdzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: co z Waszymi oknami ????? IP: *.k.mcnet.pl 13.04.04, 14:37 Jeśli naprawdę rusza się cała rama okna przy otwieraniu skrzydła, to zdecydowanie nie powinno tak być. Nie daj się zbyć, niech chociaż wykonawca okien przyjedzie i je obejrzy! Powinnam być na budowie w sobotę, jak chcesz to mogę obejrzeć te okna; jestem architektem i ostatnie 4 lata pracowałam jako deweloper, więc mam jako takie pojęcie jak powinno wyglądać prawidłowo zamocowane okno :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert Re: co z Waszymi oknami ????? 13.04.04, 14:59 w czwartek przed południem będę na budowie i jeszcze raz zobacze te ramy, ale oczywiście bardzo chętnie zapraszam Cię na "kawkę" do mnie na ostatnie piętro bud A lok.30 - odebrałaś już swoje mieszkanko? u Ciebie wszystko w porządku w lokalu?jeszcze ma zastrzezenia co do wyglądu ścian, ale ponoć mają byc jeszcze polerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert Re: co z Waszymi oknami ????? 13.04.04, 15:02 zapomniałam się zapytać, o ktorej godzince będziesz na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: co z Waszymi oknami ????? IP: *.k.mcnet.pl 13.04.04, 15:11 Napisz do mnie na adres magdalena.gutowska@davislangdon-polska.pl to sie umowimy na sobote kontkretnie. Mysle ze okolo 10.00-11.00 sie tam pojawie, ale jak napiszesz to Ci podam nr mojej komorki i bedziemy w kontakcie, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert KTO MIESZKA NA OSTATNICH PIĘTRACH ? 14.04.04, 13:48 Witajcie :-) czy ktoś myślał już o zrobieniu zadaszenia na balkonie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnb Re: KTO MIESZKA NA OSTATNICH PIĘTRACH ? IP: 194.181.28.* 20.04.04, 13:13 Witam wszystkich. Odnośnie VAT podobno lepiej wpłacić wszystko przed majem (wzrasta VAT na grunt do 22%) - tak twierdzi Corpores. Miał nawet dzwonić do ludzi w tej sprawie. Licznik mają być od pocz. czerwca - przynajmniej w A. Między blokami ma jednak powstac plac zabaw dla dzieci - tak twierdzi kier. budowy. W budynku A zauważyłem już rolety na parterze. Bardzo dużo osób wykańcza już mieszkania w A. Podrowienia - NOrbert A33 Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert SPRZEDAM OKAP FABER 90cm TANIO!!!!!!! 26.04.04, 11:46 Drodzy sąsiedzi, kupiłam ostatnio Okap KuchennyFABER GLASSY ISOLA HIP 90 Opis: szer. 90 cm, wyspowy, wydajność 660 m3/h, inox + szkło okap jest na rocznej gwarancji, w sklepie kosztuje ok 3000 pln sprzedaję go, ponieważ miała wizję zmiany projektu kuchni, a okap już wcześniej kupiłam i niestety teraz muszę go sprzedać cena: 2300 pln pozdrawiam .... sąsiadka z A. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Dobra firma glazurnicza poszukiwana (Tomek z B32) 01.05.04, 12:06 Witajcie Moi Drodzy i Mili Sąsiedzi.Życzę wszystkim Wam szczęścia i powodzenia w zjednoczonej już Europie.Poszukuję bardzo dobrej i za sensowne pieniądze ekipy budowlanej (glazura,terakota, podłoga itp)Jak macie taką ekipę z której pracy jesteście bardzo zadowoleni to napiszcie do mnie.Pozdrawiam bardzo serdecznie Tomek z B32.(niedługo już będzie mi potrzebna) Mój mail: tomaszr0@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaniutka Odbiór mieszkania IP: *.crowley.pl 06.05.04, 11:55 Witam wszystkich:) W sobotę odbieramy mieszkanie w budynku B proszę o radę tych co mają to za sobą - na co patrzeć, zwracać uwagę, gdzie Corpores się mniej wykazał!Dzięki z góry pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 18:07 Mam pytanie kupiłem mieszkanko w bloku B w 2 klatce i czy u Was może też nasz wspaniały developer wylał tyle szlichty cementowej (2 może 3 mm od poziomu drzwi) przecież to wszystko trzeba będzie skuwać jak będzie kładziony parkiet czy terakota. Jak ktoś coś wie to z Góry Dzięki za podpowiedź. Pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 03.05.04, 12:12 Naprawdopodobniej nie będzie kłopotów gdyż drzwi mogą być podcięte a jeszcze dodatkowo jest nakładany próg.W A podłogi (terakota) na klatce i ułozone w mieszkaniu(terakota lub parkiet) mają zgraną wysokość.Drzwi fabrycznie są przygotowane na wysokość terakoty w przedpokoju ale na życzenie przycinają.Ja zobaczę u siebie w klatce III.Jeśli chcesz mogę Ci pokazać mieszkanie w A które jest już skończone.Tomek (B32). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek B Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 12:22 Jezeli tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek (B19) Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 12:25 Jezeli tak to dobrze bo już się martwiłem, że znowu będą przedłużać odbiór. A mieszkanie swoja drogą chętnie zobaczę tylko kiedy? Jak masz propozycje to mój e-mail: emjuraszczyk@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.05.04, 18:49 Witajcie. Nie wiem czy już widzieliście, że właściciele garaży przy bloku B zaczynają je opróżniać. To dla nas bardzo dobra wiadomość. W biurze Corporesu dowiedzieliśmy się, że sprawa garaży zmierza ku końcowi. Poza tym w budynku B na klatkach schodowych układana jest terakota i montowane jest oprzyrządowanie wind. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Ile z metra ułożenie glazury, terakoty lub par IP: 212.160.138.* 04.05.04, 12:16 Cześć, może ktoś mi podpowie, jakie stawki przyjmują fachowcy, ekipy, brygady, zajmujący się układaniem glazury i parkietu? Czy kwota 35 zł/metr kw. za ułozenie, wycyklinowanie i polakierowanie parkietu, to dużo (bez materiałów)? Oczywiście wszystko jest kwestią względną i zalezną od wielu czynników. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaniutka Re: Ile z metra ułożenie glazury, terakoty lub pa IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.05.04, 11:30 Witam, mam mieszkanie w klatce 1-szej budynek B:)Co do cen: 53 zł/m2 to nie jest dużo jeżeli będzie zrobione oczywiście wszystko co wymieniłeś.Taka sama cena zresztą dotyczy kładzenia glazury/terakoty. Co do cen malowania - 5zł/m2.Już po całej penetracji rynku wykończeniowego mogę tyle napisać:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaniutka Re: Ile z metra ułożenie glazury, terakoty lub pa IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.05.04, 11:35 Błąd !!!oczywiście 35zł/m2!!! Sorki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaniutka Odbiór mieszkania w najbliższą sobotę! IP: *.crowley.pl 06.05.04, 12:06 Witam wszystkich:) W sobotę odbieramy mieszkanie w budynku B proszę o radę tych co mają to za sobą - na co patrzeć, zwracać uwagę, gdzie Corpores się mniej wykazał!Dzięki z góry pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 06.05.04, 17:15 Własnie odebrałam mieszkanie i gdyby nam sie nie spieszyło nie odebralibysmy mieszkania z tak mokrymi scianami, zktórymi teraz walczę. Mam pytanie czy ktoś ma na to sposób lub dobra radę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 06.05.04, 17:25 Przede wszystkim trzeba wietrzyc jak najwiecej! Uchylajcie wszystkie okna na caly dzien i noc. Mozna tez wstawic dmuchawy albo grzejniki, jesli macie. Cudów nie będzie, ciepło i świeże powietrze muszą być. Zyczę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 06.05.04, 17:49 Wietrzymy juz od dawna i małe zmiany. Ale dzieki za wsparcie. Jakby jednak ktos słyszał o sztucznych metodach osuszania, bo mam niewiele czasu, chciałabym jak najszybciej pomalować a to mi utrudnia, to poproszę o rady, ewentualnie namiar na jakies firmy, gdzie mają maszyny do osuszania które mogłabym pożyczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 07.05.04, 11:14 Są takie specjalne budowlane dmuchawy, które dmuchają ciepłym powietrzem, jakby wstawić takie do każdego pokoju to by bardzo pomogło. Nie mam pojęcia gdzie coś takiego można pozyczyć, ale może pan kierownik budowy będzie wiedział? Ja wstawiałam u siebie zwykłe grzjeniki - 1 olejowy i 1 "słoneczko" i też pomogło, choc wolniej działa. Jak chcesz, to mogę Ci je pożyczyć, lepsze to niż nic. Gdybyś była zainteresowana, to zapraszam do mieszkania nr 6 w budynku A - jutro będę ok. 10.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 07.05.04, 11:25 dzięki, jutro akurat wyjeżdżam, ale wrócę z grzejnikiem i farelką i zabieram sie do sztucznego osuszania, bo naturalne jest srasznie wolne, jeżeli nie uda mi się załatwić sprzetu pozwolę sobie zameilować do ciebie i ewentualnie pożyczę, więc byc może do usłyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 21.05.04, 12:45 Witajcie.Czy nie ma nikt z Was jakieś ekipy glazurniczej godnej naprawdę polecenia?Moje poprzednie pytanie pozostało bez echa.Czekam na jakieś sugestie. Czy wiadomo coś na temat centrali telefonicznej,operatora,internetu, kosztów itp. Czekam na wiadomości i pozdrawiam gorąco Tomek (B32) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.k.mcnet.pl 21.05.04, 15:17 Twoje pytanie pozostalo bez echa bo Twoj adres mailowy nie dzialal! Probowalam Ci wyslac wiadomosc, ale bezskutecznie... Wyslij mi maila na magdalena.gutowska@davislangdon-polska.pl to Ci podam kilka sprawdzonych namiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 26.05.04, 07:44 Mogę Wam polecić dobrą i cenowo konkurencyjną ekipę do kompleksowego wykończenia mieszkania. Chłopaki robią wszystko i są bardzo dokładni. Jeżeli jest ktoś zainteresowany, to zapraszam do bloku "B" pod nr 41. Możecie przekonać się na własne oczy. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 31.05.04, 10:19 Witajcie.Sławek czy mógłbyś się ze mną skontaktować.Chętnie spojrzę na efekty ich pracy.Mój mail: tomasz000@inetia.pl lub 605 074 010.Pozdrawiam Tomek (B32) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 01.06.04, 14:03 Tomku - udaj się kilka pięterek wyżej i sam porozmawiasz z tymi panami. Pracują w mieszkaniu nr 41. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 08:58 potrzebuję kogos do malowania i montowania drzwi, pilnie, mozesz mi podac kontakt do tych osób Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert WINDY, CIEPŁA WODA........ 15.07.04, 16:22 Drodzy sąsiedzi chciałam Was poinformować, że do końca lipca nie mamy co marzyć o ciepłej wodzie i windach. Tak mnie poinformowała Pani Cecylia z Oławskiej. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 15.07.04, 16:44 A wiesz coś o początku płacenia czynszu? co z oplata 7 zł za metr? nikt tego nie ściąga nie pilnuje? M Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ 15.07.04, 18:08 Co do opłat czynszowych 7 zł nikt nic nie wie (powiem szczerze,że nawet nie pytałam)- ale wydaje mi się, że jeszcze nikt nie płacił po raz kolejny :-) Może nie chcą teraz poruszać tego tematu zwłaszcza,że mają spore opóźnienie na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 16.07.04, 09:32 To sie uspokoiłam, bo my tez nie płacilismy po raz kolejny. Boimy sie wyrwac przed kolejke, a z drugiej strony moga nam później dowalić wielki rachunek zaległości. Przez to że nie mamy ciepłej wody grzejemy sobie czasem tyle garnków, zeby się wykąpac, że strach się bać ile to kosztuje. Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 16.07.04, 20:24 hmm , no włąsnie z tym płaceniem to wtopa. Bo niby dlaczego akurat tyle ? No okey , za prąd wywóz śmieci i za co jeszcze? Nie ma ochrony na osiedlu , tylko pilnuja pracownicy Corporesu. Na klatkach powiedzmy delikatnie za czysto nie jest. Zamiatanie powinno być codziennie w takiej sytuacji jak obecnie. Wody ciepłej nie ma. Ale jak widze wiekszość jednak płaci , tak wygląda po mojej wizycie w biurze na Oławskiej. Podobno jest jakis problem ze Stoenem i jakis podwykonawca dał ciała. Kiedy to sie odkręci - nie wiadomo. Na telefony z Tele One ja bym nie liczył , ale mam zapewnienie faceta z TPSA ,ze przyspieszą sprawę. pan wraca z urlopu za tydzień i powiedział ,że jak wróci to będzie to bardzo szybko. Wiec niech sie koledzy z Tele One martwią, bo jak Tepsa wejdzie to moga raczej nie marzyć o pozyskaniu klientów. A ! Sprawdzałem w UPC i Aster. Nie bedzie problemu,jeżeli zbierzemy 50 podpisów że chcemy to dociągna kabel i wtedy mamy i internet i tv kablową. Postaram się dowiedzieć wiecej niebawem. W każdym razie myśle ,że niebawem mozemy zorganizujemy jakies osiedlowe spotkanie i obgadamy sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 5.1.* / 199.67.140.* 17.07.04, 11:16 Faktycznie, Teleone nie wygląda ciekawie, ceny usług telefonicznych jeszcze jako tako, ale internet to już wielka porażka i nie sądzę, aby się ktoś skusił. W chello za 256 kbp/s jest jakieś 70-80 zł a w Teleone za 128 - 100zł!!!!! Kpina. Termin realizacji usług - jak będą chętni!!! No właśnie jak będą... I chyba faktycznie musimy się zebrać i zrobić coś we własnym zakresie - popieram i chętnie pomogę. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał B5 Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 62.233.204.* 19.07.04, 10:19 Nie wiem jak teraz wygląda sprawa z opłatami bo my też nie płaciliśmy ponownie. Ale jek płaciłem pierwszy raz pod koniec czerwca to Pani Cecylia z Oławskiej powiedziała mi, że począwszy od początku lipca czynsz wynosi 3zł/m2 (i co ciekawsze jest to koszt całkowity nie dochodzą do tego opłaty licznikowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 19.07.04, 12:19 W związku z tym mam pytanie do ludzi którzy płacili kolejne oplaty, np. w tym miesiącu, ile wyniósł ich koszt za metr 7 zł czy 3 za metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 5.1.* / 199.67.140.* 19.07.04, 15:19 W lipcu jest 3zł/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 19.07.04, 16:35 Nic nie rozumiem, 8 lipca zapłaciłem po 7 zl za metr. Chilę temu rozmawiałem z Panem Darkiem z biuro i on twierdzi że 7 złotych. Nie wiem teraz o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 19.07.04, 16:49 hmmm, ja teraz też nie wiem o co chodzi :-) Oczywiście wole opcję 3 zł/m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał B5 Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 62.233.204.* 20.07.04, 10:19 Ja płaciłem około 28 czerwca. Poinformowała mnie Pani Cecylia, że w złym momencie przychodzę, bo w czerwcu jest 7 zł, a od lipca jest 3 zł. Ale ze względu na fakt, iż podobno najkrótszy okres za jaki można oplacić czynsz to 10 dni, to zapłaciłem za 10 dni po 7 zł i miałem przyjść na poczatku lipca i zapłacić za resztę miesiąca po 3 zł:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaniutka Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.crowley.pl 20.07.04, 15:15 Hej,mam pytanie, my płaciliśmy tzw ryczałt za media (woda, prąd) w połowie czerwca, 7zł/m2, dzisiaj jest już 20lipca, nikt się nie upomina o jakąkolwiek dopłatę. Czy mamy "sami" się upominać, pytać co dalej, czy oni oddzwaniaja niechcący w tej sprawie. Wszytko jest fajnie, prąd, mamy wodę równiez (szkoda że nie ciepłą..:()tylko sie zastanawiam, czy po prostu któregos pięknego dnia dostanę telefon, że prosze przyjść i uregulowac płatność za lipiec? Co do ciepłej wody - orientujecie się może kiedy nastąpi ten szlony odwiert? i puszczą ją nam w końcu? Pozdrawiam Ania B4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 20.07.04, 16:26 Ja tez nie płaciłam jeszcze kolejnej raty, nikt mnie nie woła. Powodem naszego niepłacenia jest oczywiście brak kasy i złośc, ze jeszcze nie dali ciepłej wody, a przecież mówili juz o kolejnej dacie. Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.ssmb.com 21.07.04, 13:47 Ciepla woda - wg informacji w biurze - ma być okolo 26-28 lipca. Problemy sa podobno za STOEN'em ale wszystko jest na dobrej drodze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 22.07.04, 10:31 podobno .... Panowie podwykonawcy coś dłubią przy stacji trafo , ale wygląda to tak - 2 odpoczywa jeden robi , dzis rado zjawił sie Stoen w składzie 4 panów - jedne robił , drugi szpachlował błotnik w ich aucie a dwóch kimało w samochodzie ..to się nazywa wydajność pracy. Czy wiecie moze jak jest z kluczami do garażu ...bo od strony klatek drzwi sa pozamykane , czy to ten sam klucz pasuje co do wejscć do klatek ,czy znowu trzeba dorabać. Ekipa od kostki wesoło się uwija, ciekawe kiedy skończa ....pewni jak im kostkę dowiozą. Tele oNe - ocziwiści emilczy ...pies z nimi tańcował ! Mam tez wrażenie ,że wentylacja w budynkach nie funkcjonuje prawidłowo , jak ktoś z sąsiadów robi śniadanie to ja u siebie czuje co ma na to śniadanie ...dzis to była jajecznica ... :-)))) Aha - czy wiecie może jak ma by tak całkowicie zagospodarowany dziedziniec. mam nadzieję ,ze nie bedzie żadnej piskownicy i huśtawek bo będzie można oszaleć. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-robert Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ 22.07.04, 11:29 własnie właśnie !!! ta wentylacja !!!! nie mieszkam jeszcze na Lazurowej, ale będąc w którąś z niedziel czułam obiad i sernik sąsiadów w łazience i w dużym pokoju, co bardzo mnie zaniepokoiło, ale wytłumaczyłam sobie to szybciutko jakieś zawirowania powietrza - okna pootwierane ...., ale prosze jednak nie tylko u mnie. Koniecznie musimy to zgłosć do kierownika budowy. W którym budynku mieszkasz? ja jestem z A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: *.inteligo.com.pl 28.07.04, 14:23 Dla wszystkich którzy jeszcze nie słyszeli, w najbliższe weekend 30.07-2.08 bedą spisywać liczniki; podobno celem przyłaczeń nas do mediów. Cóż lepiej późno niz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 29.07.04, 11:31 poniedziałek lub wtorek - wtedy właczą! W weekend moga być klopoty z prądem podobno , be eprzepinali na właściwe zasilanie. I już zaczyna zakładac liczniki na prąd ! garaż udostepniony będzie po odbiorze przez strażaka. Z telefonami na razie nic nowego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: WINDY, CIEPŁA WODA........ IP: 195.136.44.* 30.07.04, 12:40 Moi drodzy sąsiedzi :-) Wg. informacji z dzis od Pana Porczaka już dziś bede prowadzone rozruchy kotłowni i jeśli wszystko pójdzie dobrze, to ciepla woda moż ebyc już dzis wieczorem :-)))))) Trzymamy kciuki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekw Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 08:26 witam co sadzicie na temat rozwiazań telekomunikacyjnych na terenie naszego osiedla . prawdopododnie z usługami wejdzie do nas TP SA ale bedzie dzialał też niezależny operator lokalny . ceny może miec konkurencyjne do TP SA . co sadzicie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 26.05.04, 12:03 Wiesz może coś więcej na ten temat?np. przewidywany abonament,rodzaj centrali, jakieś bliższe dane.Ja dostałem telefon od kierownika Bindugi do Jacka Wójcika (602 114 223) który się zajmuje na osiedlu kablówką, telefonami,internetem itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 01.06.04, 10:42 Własnie rozmawiałem z Panem z firmy Panatel (telefony,kablówka,internet) i wywnioskowałem, że temat jak na razie jest w powijakach. Wczoraj do budynku A zostało dociągnięte doprowadzenie w postaci rur dla TP S.A i wygląda , na to że TPSA będzie stosunkowo szybko na osiedlu. Natomiast niezależny operator sprawia wrażenie mało zorientowanego w temacie. Osobiście nie popieram monopolu TPSY , ale jakoś bardziej ufam ofercie telefonu monopolisty i neostrady. Zupełnie niejasne sa losy sygnału TV kablowej , ciekawe czy Aster albo UPC planują dociągnąc na nasze osiedle swoje łącza. Tak czy inaczej ta sprawa leży odłogiem i nikt nic kokretnego nie jest w stanie nic powiedzieć. Czeski film. A z innej beczki : jeśli ktoś z Was szuka kogoś niedrogiego do wykonania prac wykończeniowych w mieszkaniu to moge polecic pewną osobę , która jest solidna i tania. w tej sprawie piszcie na prv albo dzwońcie 0600086881. Co do aktów notarialnych to na razie wskazuje wszystko na jesień. Nikt nie jest też w stanie podac daty włączenia ciepłej wody i wind , ani przekazania budynku A już oficjalnie. Za to ruszyła budowa kolejnego bloku. m.sobesto@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 20:42 Witam juz niedlugo pojawi sie oferta na usługi telekomunikacyjne oraz internetowe świadczone dla mieszkańców osiedla przy ulicy Lazurowa 183 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.ssmb.com 03.06.04, 12:39 Kiedy i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 08.07.04, 14:03 Do osób już mieszkających! Chciałabym was się zapytać czy przeszkadzają wam zakłocenia wiertarek i innych sprzetów uruchamiane po godz. 22? Bo mojej rodzinie bardzo (przy okazji pozdrawiam hałasujacych sąsiadów z bloku B. Z tego co pamiętam przy odbiorze kliczy podpisywalismy klazuzule o ciszy budowlanej 21-7. Mimo tego niektórzy sąsiedzi pozwalają sobie na wiele, zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.inteligo.com.pl 22.07.04, 12:01 Dzisiejesze wieści z CORPORES... Z powodu opóźnienia ze strony STOEN-u właściwe zasilanie budynków przy Lazurowej zacznie funkcjonować od 26 lipca. Po tym terminie zostanie włączona ciepła woda i uruchomione będą windy. Planujemy oddanie budynku do eksploatacji w drugim tygodniu sierpnia. Jesli chodzi o wentylację, ja nie odczuwam tych problemów, mieszkam w bloku B. Moze dlatego ze mało mamy sąsiadów (2 rodziny w klatce) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 22.07.04, 15:34 Hmm , czyli coś z wentylacją jest nie halo ! Ponadto w łazience slychac jak szumi mocno a w kuchni nic. też dziwne. Własnie rozmawiałem z Panem Ryszardem - kier.budowy i : na pewno 26 go nie bedzie ciepłej wody , bo wcale nie jest pewne czy Ci magicy od prądu się wyrobią. Dzrwi od garazy z poziomu klatek zostały pozamykane bo ekipy które wykańczają mieszkania zwyczajnie traktowały garaż jak wc. Domyslacie się o co chodzi ? Ale juz po oddaniu budynku do użytku te drzwi będą otwarte. Co do wentylacji to jest faktycznie coś nie halo , w przyszłym tygodniu mają podobno byc sprawdzane te systemy. Kostkę podobno dowieźli, więc układanie idzie dalej. A na tym dziedzińcu to ma być jakis mały plac zabaw ...już mnie to martwi ...te krzyki ...zresztą już teraz czasami jest bardzo głośno ... Aha - gratuluję komuś z Bud B wywalania gruzu przez okno na dziedziniec a także wywalania petów przez balkony ... Odpowiedz Link Zgłoś