Dodaj do ulubionych

J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POLITYKA

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.11.03, 14:33
W tygodniku Polityka nr 45(2426) z dnia 8 listopada 2003r. (str. 41-42)
ukazał się tekst Urszuli Szyperskiej pt "Kup pan cegłę". W artykule jest mowa
m.in. o jakości niektórych materiałów z których budowane są obecnie domy.
Jako jeden z przykładów jest podany dom wybudowany przez firmę J.W.
Construction (JWC) w podwarszawskich Ząbkach przy ul. Drewnickiej 4. Włos
dęba staje...
Oto cytaty:
"(...) Budowlane firmy walczą o klienta ceną, krótkim terminem wykonania
robót. Często kosztem jakości. Dom przy ul. Drewnickiej 4 w podwarszawskich
Ząbkach oddany do użytku 6 lat temu, a już wymaga dużego remontu.
Rzeczoznawcy Polskiego Związku Inżynierów i Techników Budownictwa odradzją w
swojej ekspertyzie korzystanie z balkonów, które są coraz bardziej spadziste
(ugięcie waha się od 1,6 do 7,3 cm gdy tymczasem dopuszczlne wynosi 0,9 cm).
W konstrukcji balkonów powatały pęknięcia. Może to skończyć się katastrofą
budowlaną! Rzeczoznawcy zalecili zabezpieczenie balkonów belkami i stemplami,
a następnie gruntowną naprawę. Ekspertyza powatała dwa lata temu, do tej pory
żadnego z jej zaleceń nie wykonano.
Dom przy ul. Drewnickiej zbudowany został przez firmę JWC i nie przynosi jej
chwały. Najpierw okazało się że przecieka dach. Wykonawca nie kwapił się go
naprawić, wspólnota mieszkaniowa wyremontowała więc dach na swój koszt. Na
swój koszt ociepliła także trzy ściany budynku (JWC ograniczył się do
ocieplenia ściany północnej!!!). Później zaczęły pochylać się balkony.
- Miesiącami uzgadnimy warunki, na jakich mamy odzyskać pieniądze wydane na
naprawę dachu. JWC zawsze coś obiecuje, ale nie dał nam ani złotówki -
twierdzi Ryszard Sakowski - przewodniczący zarządu wspólnoty. - Ciągle się
także dowiadujemy, że sprawa balkonów jest jeszcze analizowana."

Z własnej strony znam również jakość wykonania osiedla na Tarchominie w
Warszawie przez firmę JWC. Blok w którym kupili mieszkanie moi znajomi zaczął
osiadać w takim stopniu, że któregoś dnia nie mogli oni wejść do łazienki bo
drzwi się już nie otworzyły. Popękane ściany w mieszkaniu i na klatce
schodowej również nie wróżą nic dobrego... Dodam tylko, że budynek został
oddany do użytku niecałe cztery lata temu!!!?

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Jak długo jeszcze firma o takiej "renomie"
będzie funkcjonować na rynku. Ludzie zanim zakupicie mieszkanie rozejrzyjcie
się po stokroć!!! Potem już ciężko się wycofać!!!

Tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: paw Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.11.03, 20:40
      p-i-e-p-r-z-y-s-z nic nie osiada i nic nie pęka. Nie wiem o jakim osiedlu
      piszesz
      • Gość: Jowita Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.03, 17:56
        Kto tu pieprzy
        Generalnie "jakość" tej firmy jest powszechnie znana. I nie chodzi tu wyłącznie
        o jakość wykonawstwa, ale również o jakość dokumentacji poszcególnych budów.
        Sama znam historie jak firma osobie zamawiającej dała odpis księgi wieczystej
        bez obciążeń. Na szczęście osoba ta ubiegała się o kredyt w banku i bank
        zweryfikował iż księga wieczysta obejmuje tylko połowę gruntu na którym
        stawiany jest budynek. Po sprwdzeniu tym razem w Sądzie kw drugiej części
        działki okazało się że jest hipoteka jak byk!!! na parę mln. zł
      • Gość: A Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.acn.pl 09.11.03, 18:49
        Gość portalu: paw napisał(a):

> p-i-e-p-r-z-y-s-z nic nie osiada i nic nie pęka. Nie wiem o jakim osiedlu
        > piszesz

Pewnie uwazasz ze JWC to wspaniala i najwyzszej jakosci firma. Godna polecenia.
        Kto tu p... niech osadza czytelnicy.
        • Gość: Michał Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.11.03, 22:15
          To ciekaw dlaczego sprzedają wszystkie lokale. Frajerzy. Jak sie czyta te
          wasze wypociny to żygać sie chce. ALe to cecha Polaków narzekaczy i idiotów
          • Gość: TOM Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.11.03, 22:40
            Sprzedają lokale bo ludzie są nieświadomi.
            A potem sprawdza się powiedzenie "Polak mądry po szkodzie".
            Nie nazwałbym tych którzy kupili od JWC mieszkania idiotami, a nabitymi w
            butelkę przez niedokońca uczciwą firmę.
            Jest tyle porządnych developerów w Warszawie, że naprawdę jest w czym wybierać.
            Należy jednak przestrzegać klientów przed nabyciem bubli w każdym tego słowa
            znaczeniu!!!
            • Gość: Robert Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: 212.76.37.* 11.11.03, 19:09
              Nie oceniaj ludzi tak pochopnie.
              Ja kupiłem mieszkanie dwa lata temu przy ul. Topolowej na Tarchominie i jestem
              zadowololony. W mieszkaniu jest ciepło i nic nie pęka, a budynek stoi.
              Oczywiście najpierw obejrzałem cały budynek i mieszkanie z budowlańcem -
              wszystko było OK i okazało się jeszcze najtańsze na rynku.
              Pół roku temu mój brat szukał mieszkania na tym niewielkim rynku (niestety)i
              jednak kupił mieszkanie od J.W.Construction na osiedlu Dąbrówka Wiślana.
              Mieszkanie było tanie, a jakość wystarczająca. Nie mogliśmy znaleźć krzywych
              ścian i braków kątów, dlatego nie uważam się za "nabitego w butelkę".
              Współczuję jednak tym, którzy na osiedlu przy ul.Drewnickiej nie mogą wyjść na
              balkon. POZDRO
          • Gość: A Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.acn.pl 09.11.03, 23:06
            Gość portalu: Michał napisał(a):

> To ciekaw dlaczego sprzedają wszystkie lokale. Frajerzy. Jak sie czyta te
            > wasze wypociny to żygać sie chce. ALe to cecha Polaków narzekaczy i idiotów

Sam jestes idiota
            • Gość: ed Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.chello.pl 10.11.03, 06:57
              nawiązując do waszych sprzeczek muszę przyznać, że JWC nie należy do firm
              wychodzących naprzeciw klientowi to prawda. denerwuje mnie jednak to, że
              przywoływane są przekłady sprzed kilku lat. jak wiadomo budują nieterminowo,
              ale co do jakości to się z roku na rok poprawia.
              a co do innych developerów, nie oszukujmy się nie ma idealnych. bardzo solidna
              Vittera funduje obecnie klientom pod nosem na ursynowie stację benzynową,
              jakieś dodatkowe opłaty nie uwzględnione wcześniej w umowie. muślę zatem, że
              każdy powinien ocenić każdego developera osobiście, podjąć rozsądną decyzję a
              potem nie wypłakiwać się w rękaw innym na forum. nic to nie da.
              pozdrawiem
              • Gość: A Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.acn.pl 12.11.03, 21:24
                Gość portalu: ed napisał(a):

> nawiązując do waszych sprzeczek muszę przyznać, że JWC nie należy do firm
                > wychodzących naprzeciw klientowi to prawda. denerwuje mnie jednak to, że
                > przywoływane są przekłady sprzed kilku lat. jak wiadomo budują nieterminowo,
                > ale co do jakości to się z roku na rok poprawia.
                > a co do innych developerów, nie oszukujmy się nie ma idealnych. bardzo
                solidna
                > Vittera funduje obecnie klientom pod nosem na ursynowie stację benzynową,
                > jakieś dodatkowe opłaty nie uwzględnione wcześniej w umowie. muślę zatem, że
                > każdy powinien ocenić każdego developera osobiście, podjąć rozsądną decyzję a
                > potem nie wypłakiwać się w rękaw innym na forum. nic to nie da.
                > pozdrawiem

Tak sie sklada ze kupilem w Viterrze i musze stwierdzic ze opowiadasz
                delikatnie powiem glupoty. Albo oczerniasz "zawodowo" innych niz JWC albo
                libisz macic. Dla zainteresowanych Viterra odsylam na watek. Wspomne jednak,
                ze :
                - kwestia stacji, Stacje chce wybudowac Statoil i na razie nie ma na to
                pozwolenia. Inwestycja Vitaparc zaczela sie rok przed obecnym pomyslem Statoil.
                Ale moze Viterra ma udzialy w Statoil i to ona buduje stacje? Stwierdzenie
                Viterra funduje stacje benzynowa jest co najmniej glupie.
                - doplaty, jesli ktos przebudowal mieszkanie lub zglosil poprawki po terminie
                placi. Pewnie sa wyjatki od tej reguly ale ja do nich nie naleze.

Pozdrawiam milosnika JWC
              • Gość: nn edziu wyluzuj IP: *.mst.com.pl / *.mst.gov.pl 13.11.03, 11:49
                Jakość JW Construction każdy sobie może obejrzeć na własne oczy - wystarczy
                zobaczyć jak żałośnie prezentują sie budynki postawione kilka lat temu. I nie
                chodzi tutaj o estatykę ponurych klocków czy słupsko-zakopiański design
                bardziej kameralnych osiedli. Chodzi o zapadajace się stropy, urywające się
                balkony, wypaczone okna, dziwne poziome szczeliny w ścianach przez które można
                sprawdzać czy na zewnątrz bardzo wieje wiatr oraz inne tego typu przyjemności.
                I nie opowiadaj że chodzi o starsze inwestycje - problem polega na tym że w
                każdej inwestycji JWC po kilku latach bloki zaczynają się sypać. Dlatego
                mieszkańcy Dębowego Parku czy Dąbrówki Wiślanej zaczną twórczość literacką na
                tym forum dopiero za jakiś czas. I znowu im wtedy napiszesz że mają problem bo
                mieszkają w starej inwestycji, a nowe są cacy? To niepoważne.
                • Gość: ona Re: edziu wyluzuj IP: *.tpi.pl 15.11.03, 16:49
                  hmmm..kurna a z blokami na książkowej jest to samo?moze dziwnie brzmi ale
                  kupilam tam chatkę i na razie sie trzyma ale troche sie boję tych waszych
                  postow...
                  • Gość: Pawel Re: edziu wyluzuj IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.11.03, 22:24
                    Mam dobrego znajomego w JW. Uwierz mi ale te bloki postoja jeszcze bardzo
                    długo . (chodzi o Ksiązkowa)
                    • Gość: gonzo jak tam sprzedaz? IP: *.acn.waw.pl 16.11.03, 12:06
                      Zdaje sie, Pawelku, ze ostatnio probowales opchnac mieszkanko JWC na
                      Ksiazkowej? Nic sie nie martw, sprzedasz. W koncu nie wszyscy czytaja to forum,
                      a frajerow nie brakuje.
                      • Gość: ona Re: jak tam sprzedaz? IP: *.tpi.pl 16.11.03, 19:22
                        sory gonzo ale nie uważam sie za frajera(a raczej frajerkę...)wiem,że jakość
                        bloków może nie jest najlepsza-ja jeszcze tego u siebie nie zauważylam
                        (odpukać!!)i nie nazywaj wszystkich ludzi co kupili meieszkania od jw
                        frajerami...jestem prawie pewna,że nic bliżej nie wiesz o blokach bo zapewne
                        tam nie mieszkales(przecież nie jesteś frajerem haha) a więc sory lepiej nic
                        nie pisz...
                        • Gość: nn niekoniecznie frajerka IP: *.mst.com.pl / *.mst.gov.pl 18.11.03, 10:02
                          Raczej osoba ze słabym rozeznaniem rynku nieruchomości. Tak było w moim
                          przypadku. Mieszkałem kiedys w JWC. Przyznaję, nie był to najlepszy pomysł ale
                          i tak lepszy niż kupić mieszkanie które może nigdy nie powstać bo firma padnie.
                          Generalnie, póki mieszkanie było nowe (Nowodworska), dało się w nim mieszkać.
                          Niestety po trzech latach zaczęły wychodzić dziwne rzeczy - remonty podziemnych
                          garazy, remonty dachu, pękające ściany i stropy. Na razie płaciło za to JWC ale
                          w końcu gwarancje muszą się skończyć i za wszystko płacić będą mieszkańcy. No
                          to sprzedałem i kupiłem nowe, ale juz u innego developera - i tak chciałem
                          zamienić dwa pokoje na cztery, więc dobrze się złożyło. I po kłopocie. Teraz
                          JWC, zwłaszcza na Tarchominie, to trochę taka wielka płyta ze strzeżonymi
                          osiedlami. Ale jeśli miałbym nadal mieszkać brzydko i w wielkim skupisku ludzi
                          (Nowodworska, pomimo dziwnej architektury, była i tak lepsza niż bunkrowaty
                          Dębowy Park czy gocławkopodobne blokowisko zbudowane przy Aluzyjnej), to
                          kupiłbym sobie mieszkanie za Żelazną Bramą - też brzydko, też na kupie, a
                          przynajmniej blisko do kina, a większość sąsiadów to uprzejmi Wietnamczycy.
                          • Gość: Pawel Re: niekoniecznie frajerka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.11.03, 23:36
                            A gdzie teraz mieszkasz ? Pochwal sie ! Może dzindybry mówią ci araby ?
                            • Gość: -- uwag kilka IP: *.mst.com.pl / *.mst.gov.pl 20.11.03, 12:08
                              Teraz mieszkam na osiedlu gdzie budynki mają dwa piętra, sąsiedzi odpowiadają
                              na 'dzień dobry' i nie ma rasistowskich napisów na murach (to a propos tych
                              twoich 'Arabów' (pisze się z dużej litery, chyba ze miałeś na myśli stadninę
                              koni). Mam nadzieję, że zaspokoiłem twoją ciekawość. Nie jest to jednak sprawą
                              istotną. Dyskutujemy tutaj o jakości mieszkań budowanych przez deweloperów, a
                              nie o czyichś homofobicznych obsesjach (tak na marginesie pisałem o tym że to
                              Wietnamczycy są grzeczni - jeśli mylą ci się z Arabami to spraw sobie może
                              globus albo atlas - mozna dostać w sklepie papierniczym [globus] lub księgarni
                              [atlas]).

Wracając do meritum: Ważne jest że widać różnicę w jakości wykonania mieszkań
                              (mojego dawnego M-2 w JWC i obecnego M-4, u normalnego dewelopera - nie piszę
                              którego bo zaraz pojawią sie posty, że pisze konkurencja - a w segmencie tanich
                              mieszkań kiepskiej jakości JWC pozostaje bezkonkurencyjne), w komforcie
                              mieszkania (w dużych blokach jest koszmarna anonimowość - bez znaczenia czy w
                              JWC czy w wielkiej płycie), architekturze (styl bunkra lub słupsko-zakopiański)
                              oraz otoczeniu osiedla (parkingi wyłożone betonowymi popękanymi płytami, takie
                              same chodniki). JWC czerpało i nadal czerpie natchnienie z hoteli robotniczych
                              w ktorych niegdyś sie specjalizowało - widać to w długich korytarzach,
                              jednostronnych mieszkaniach, a czasami nawet galeryjkach które sprawiają, iż
                              nawet nowy blok wygląda jak komunalne slumsy. Trwałość budynków też odpowiada
                              standardom hoteli robotniczych - mają dotrwać do czasu kiedy prezesi odejdą na
                              emeryturę i nic im już nie będzie można zrobić. Zresztą za słynne osiedle w
                              Ząbkach (6 pięter zamiast projektowanych 4, niezgodnie z projektem który i tak
                              nie uwzględniał grząskości terenu, materiały użyte w mniejszych ilościach żeby
                              było taniej oraz z placem zabaw umieszczonym na terenie przez który już
                              niedługo przebiegać będzie dwupasmówka) nikomu nic nie zrobiono. I to mimo
                              tego, że zawaliło się jedno z mieszkań. Więc warto wiedzieć z jakimi ludźmi ma
                              się do czynienia kupując w JWC i, myśląc przyszłościowo, zapłacić trochę więcej
                              ale mieć później dużo więcej przyjemności z mieszkania. W dobre samopoczucie
                              warto zainwestować.

• Gość: Pawel Re: uwag kilka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.11.03, 21:35
                                Pisałeś, że mieszkałeś, a zatem je sprzedałeś. Więc nie pisz teraz głupot bo w
                                momencie sprzedaży mieszkanko było dla Ciebie bez wad, czyż nie. A arab to
                                inna historia, są brudni śmierdzący i nieobliczalni. Wiele razy miałem okazję
                                przebywać w karajach arabskich (nie na wczasach) i zdania o tym narodzie nie
                                zmienię.
                                • Gość: -- zabrakło rzeczowych argumentów? IP: *.mst.com.pl / *.mst.gov.pl 21.11.03, 12:09
                                  Nie piszę głupot - w momencie sprzedaży miałem tylko nadzieję, że kupujący nie
                                  wiedzą w co się pakują. Mieszkanie nie było bez wad ale przecież jako
                                  sprzedający nie miałem specjalnie interesu żeby o nich zbyt wiele opowiadać. W
                                  kńcu, w porównaniu z galeryjkowcami przy Topolowej, i tak dobrze trafili.

Zaś co do twoich uprzedzeń rasowych to mogę ci tylko powiedzieć, że osoby
                                  wyrażające swoją pogardę dla innych narodowości czynia tak głównie dlatego, iż
                                  mają niską samoocenę. Podejrzewam też że, mając niską samoocenę i niskie
                                  czółko, będziesz chciał wdawać się jeszcze na tym wątku w jakieś pyskówki i
                                  polemiki, nie tylko nie mające związku z JWC, ale jeszcze znaczniej poniżej
                                  pewnego poziomu intelektualnego, więc nie zamierzam prowadzić z tobą dalszych
                                  dyskusji. Temat JWC uważam dla mnie za zamknięty: kupujesz tanio i na własne
                                  ryzyko. A dla ludzi twojego pokroju jeszcze jedna smutna wiadomość: we Francji
                                  w blokach takich jak JWC mieszkają właśnie mniejszości narodowe takie jak
                                  Wietnamczycy, Arabowie oraz ... Polacy. Mnie to ani grzeje, ani ziębi - staram
                                  się nie oceniać ludzi wedle narodowości czy statusu majatkowego. Ale tobie może
                                  być przykro że mieszkasz w takich warunkach jak te niedomyte i niedouczone
                                  nacje. I co, dalej przyjemnie być ksenofobem?
                                  • Gość: ewa75 po co sie patyczkowac IP: *.acn.waw.pl 21.11.03, 17:12
                                    na takich zakompleksionych polglowkow jak Pawel szkoda czasu. Mieszkaja w JWC,
                                    zazdroszcza tym ktorzy mieszkaja lepiej i tylko zajmuja miejsce na forum.
                                    ludzie, poczytajcie inne watki o JWC straszni badziewiarze. pozdro
                                    • Gość: Pawel Re: po co sie patyczkowac IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.11.03, 22:34
                                      Nie kumam was. To wy jestescie badiewiarzami. Ja nie narzekam i wcale nie
                                      mieszkam na zasranym "Tarchominie" ani w bloku JWC ani DD. A wy jestescie
                                      żałośni. Zamiast pracować wypisujecie bzdury na forum. Powinni was wywalić z
                                      pracy. A musze powiedzieć że mieszkań mam kilka. A ten gościu "mądry" co ma w
                                      mailu .gov. jest żałosny. Zapenwe jest z budżetówki co daje się zauważyć gdyż
                                      jego wypociny zalewaja to forum a zatem nie ma nic do roboty (posadka
                                      państwowa). Ja bym go dawno zwolnił. U mnie pracownicy nie mają czasu siedzieć
                                      w necie i zajmować się bzdurami.
                                      • Gość: [+\+] smierdzacy pawelek znowu w akcji IP: *.acn.waw.pl 29.11.03, 12:13
                                        niech juz moze sprzeda to swoje mieszkanko - chyba go to bardzo meczy. Szkoda
                                        mi tylko ludzi, ktorzy beda mieszkac w loku przesiaknietym negatywna energia
                                        plynaca z tego smierdziela.
                                        • Gość: -\- Re: smierdzacy pawelek znowu w akcji IP: *.acn.waw.pl 29.11.03, 20:57
                                          Tu negatywna energia. Dopadnę Cię i zrujnuję twoje życie. Nic Ci się już nie
                                          uda.
          • Gość: Jacek Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.cst.tpsa.pl 12.11.03, 13:59
            Jestem Polakiem, więc nie kupię w jw. Niech frajerzy tacy jak ty kupują. Ty
            masz jakieś obywatelstwo ??? Chyba "made by J.W. Destruction".
      • Gość: nn obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 22:37
        obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27, smutny dupku, jak go pięknie
        skręcili śrubami. Gdyby nie to że prezesem JWC jest p. Blida, to parę osób z
        tej firmy siedziałoby już w kryminale.
        • Gość: ed Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.chello.pl 11.11.03, 12:42
          smutnym dupkiem i palantem to jesteś ty baranie i bujaj sie lepiej na forum
          goście niedzielnego
          • Gość: iks Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: 62.233.141.* 11.11.03, 20:05
            Poziom tego forum wyraźnie pikuje w dół. Zaraz pewnie zobaczymy posty z
            samym "mięsem".
            • Gość: paw Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.11.03, 22:12
              A ja kupiłem w Jw i jestem zadowolony. wczesniej mieszkałem w Pruszkowie i ku-
              r-wa pdoba mi sie na Nowodworach.
            • Gość: Jacek Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: 217.153.142.* 11.11.03, 22:36
              szynka, kiełbasa, bekon, wędlina, kaszanka, mortadela, szynka, kiełbasa, bekon,
              wędlina, kaszanka, mortadela, szynka, kiełbasa, bekon, wędlina, kaszanka,
              mortadela, szynka, kiełbasa, bekon, wędlina, kaszanka, mortadela, szynka,
              kiełbasa, bekon, wędlina, kaszanka, mortadela, szynka, kiełbasa, bekon,
              wędlina, kaszanka, mortadela,szynka, kiełbasa, bekon, wędlina, kaszanka,
              mortadela, szynka, kiełbasa, bekon, wędlina, kaszanka, mortadela
              • pype Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 20.11.03, 11:50
                Gość portalu: Jacek napisał(a):

> mortadela, szynka, kiełbasa, bekon, wędlina, kaszanka, mortadela

Miało być mięso...
                Do JW:
                baranina, wieprzowina, wołowina, słonina, psina, kocina, szczurzyna.

JW Destruction to "cfaniaki"; zwróćcie proszę wszyscy uwagę na
                pewną prawidłowość: im większe osiedle, tym jakość gorsza.
                Generalnie nie budują oni małych osiedli typu np. 2 bloki.
                Dlaczego? Powód jest prosty - w małych osiedlach ludziom łatwiej
                się skrzyknąć i zrobić partaczom kuku. W dużych natomiast
                nigdy nie udaje się wszystkich zwołać, długo trwa ew. zbieranie
                podpisów i najciekawsze: JW w takich osiedlach "umieszcza"
                swoich ludzi - np pracowników, którzy taniej kupują mieszkanie;
                działają oni potem jako wichrzyciele, którzy utrudniają lub blokują
                działania wspólnot w kierunku wyegzekwowania od JW czegokolwiek.
          • Gość: Barteczek Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 22.11.03, 16:28
            Smutny palancie Pawle,

Uprzejmie informuje, ze aktualnie mam wolne (sobota w koncu) i moge pisac na
            forum bez narazania na straty mojego szefa. Jestes skonczonym frajerem co latwo
            stwierdzic czytajac Twojego maila. Stwierdzenie ze wszyscy Arabi to brudasy to
            mniej wiecej jak stwierdzenie ze wszyscy Polacy to alkoholicy - poglad
            powszechny w krajach zachodnich z ktorym ja sie nie utozsamiam. Tez bywalem w
            krajach arabskich i zapewniam Cie, ze nie wszyscy. Natomiast mam znajoma, ktora
            miala kiedys niefart wspolpracowac z JW jako architekt. I jesli twierdzisz, ze
            jakos tych domow jest OK to idz sie leczyc.
            wspolczuje Twoim pracownikom, smieciu. Pozdrawiam takze smiecia Eda. Klawe z
            Was chlopaki. Pewnie Was zainteresuje, ze MIchal Wisniewski szykuje nowa plyte.

PS. Gdybys przypadkiem zarzucal mi, ze pracuje w budzetowce to sobie daruj -
            nie pracuje w budzetowce.
            • Gość: aa Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.11.03, 20:15
              Barteczku, nigdzie nie pracujesz. Zapomniałeś, że jesteś na leczeniu. Tylko
              jak włamałeś się do gabinetu ordynatora? Lepiej wracaj do separatki.
            • Gość: Paweł Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.11.03, 20:40
              Widzę frajerze, że się przestraszyłeś i nie piszesz już z pracy. Uważaj żeby
              Cię nie zgwałcili pedale
            • Gość: Pawel Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.11.03, 20:46
              I jeszcze jedno. Jesteś brudasem arabem?
              Jeżeli Polakiem "alkoholikiem" bo po tonie twojej wypowiedzi na forum widzę,
              że jednak go nadużywasz i zazdrościm wszystkim trzeźwym to dziwię się dlaczego
              bronisz nacji mordującej nas Polaków oraz kulturę ludzi białych. Proponuję
              żebys przeszedł na muzułmanizm i się obwiesił dynamitem i wysadził na pustyni.

• Gość: ckm Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 00:15
                Paweł vel Paw, Ed, Pawcio spikował ostro, walnął łbem o ziemię, zarył się tak
                głęboko że z ziemi wystają tylko brudne trampki. Ot i wszystko, nie sprzeda
                bidulek mieszkanka przy Książkowej za dwa lata (ogłoszenia o tym smacznym kąsku
                rozwieszał już tej jesieni). Zauważyłem że zawsze gdy się wtrącał do dyskusji
                robiło się chamsko i paskudnie, to i dobrze że spikował.
                • Gość: ROBERT Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.pkobp.pl 25.11.03, 08:44
                  Gość portalu: ckm napisał(a):

> Paweł vel Paw, Ed, Pawcio spikował ostro, walnął łbem o ziemię, zarył się tak
                  > głęboko że z ziemi wystają tylko brudne trampki. Ot i wszystko, nie sprzeda
                  > bidulek mieszkanka przy Książkowej za dwa lata (ogłoszenia o tym smacznym
                  kąsku
                  >
                  > rozwieszał już tej jesieni). Zauważyłem że zawsze gdy się wtrącał do dyskusji
                  > robiło się chamsko i paskudnie, to i dobrze że spikował.

Oj, przykro mi to stwierdzić ale sprzeda. W naszym Oddziale osobiście
                  podpisywałem chyba z 10 umów kredytowych (zaznaczam!!! w ostatnich 4
                  miesiącach) z ulicy Książkowej. I to proszę mi uwierzyć za niemałe pieniądze.
                  Były to mieszkania z drugiej ręki.
                  Z uwagi na fakt iż temat JWC i tej okolicy ma tyle wątków chyba się tam
                  przejadę.

pozdrawiam,
              • Gość: Barteczek Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 26.11.03, 16:05
                1) NIe jestem arabem (ani Arabem)
                2) Nie jestem brudasem
                3) Pije na tyle rzadko ze niech cie glowa o to nie boli
                4) Nie jestem pedalem.

A teraz pisze z pracy - u mnie nie gwalca. Za to pewnie ty gwalcisz swoich
                pracownikow, cwelu? Pewnie cie przelecialo kilku Arabow kiedys i pozostal ci
                uraz, co? Naucz sie ortografii palancie - to tak przy okazji.

Mam nadzieje, ze nie masz dzieci - jesli masz to oddaj je czym predzzej do
                aborcji i nie krzywdz wiecej, pacanie.
                • Gość: Pawel Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 22:58
                  Widzisz sam palancie. Co robisz na SGH ? Chyba podcierasz dupy z gówien
                  studentom? Bo tam takich ćwoków nie zatrudniają. Nawet w szatni. Przez 5 lat
                  ja takich nie zauważyłem.
                  • Gość: Fudi Re: obejrzyj budynek przy ul. Nowodworskiej 27 IP: *.chello.pl 29.11.03, 14:53
                    to fakt że na SGH ciołków nie zatrudniają tam zatrudniają tylko debili!
    • Gość: Andy Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: 195.94.198.* 25.11.03, 19:00
      Czy ktoś coś wie o jakości budynków w Dąbrówce Szlacheckiej? Chcę tak kupuić
      chatę
      • Gość: radek Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: 81.93.74.* 26.11.03, 15:53
        moj kolega nie narzekał, mowił że szczegóły zawsze się znajdą ale generalnie
        ok, wyszło im to osiedle w porówananiu do innych, dlatego zdecydowalem się na
        zakup w jwc na obrońców tobruku. Pragnę zauwazyć obiektywnie, że JWC CON nie
        jest głownym wątkiem tego artykułu, polecam przeczytać.
        • Gość: radek Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: 81.93.74.* 26.11.03, 16:11
          w uzupełnieniu dodam, że długo zastanawiałem sie, przy wyborze dewelopera,
          czytając szczególnie dużo negatywnych opinnii na temat JWC, ale były pewne
          sprawy dla których zdecydowałem się na JWC, szczególnie po obejrzeniu kilku
          innych mieszkań innych deweloperów, poszukaj wątków związanych z JWC w
          archiwum. Przejedź się popytaj ludzi. Ale ostrzegam Dąbrówka szlachecka jest to
          bardzo daleko, bez samochodu. Kolega narzeka na komunikacje, nie wierz w
          zapewnienia sprzedawców, że podciągna w najbliższym czasie petle autobusową
          (negatywny artykuł w gazecie wyborczej) nie wiadomo kiedy to zrobią, kiedyś o
          mało co nie kupiłem tam mieszkania. Cena była atrakcyjna nawet wszedłem do
          budynków widzialem jak są zrobione- bez większych zastrzeżeń. Wad ukrytych nie
          wykryjesz od razu. Daleko, jeżeli nie masz samochodu odradzam. Autobusy są
          przepełnione. Sorry musze kończyć
          • Gość: Max Re: J.W. CONSTRUCTION obsmarowany w Tygodniku POL IP: *.polkomtel.com.pl 01.12.03, 10:05
            To fakt na SGH jest masa oszołomów - z jednym kiedys mieszkałem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka