Dodaj do ulubionych

AMA - BUD Piaskowa, Teklinek

IP: 194.9.223.* 20.11.03, 17:04
Czesc. Czy ktos z Was posiada informacje na temat firmy Ama-Bud, poza
oczywiscie dostepnymi na ich www. Czy ktos z Was mieszka w ich inwestycjach
(Teklinek) lub zna kogos kto jest ich klientem? Rozwazam zakup mieszkania
przy ul. Piaskowej, niemniej jednak przyznam sie do dosyc ograniczonego
zaufania do tej firmy. Wynika to glownie z tego, ze nie jest to znana firma i
do tej pory nie zbudowali zbyt wiele.
Bede wdzieczny za kazda informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz B. Re: AMA - BUD Piaskowa, Teklinek IP: 195.117.230.* 24.11.03, 11:42
      Witaj. Ja z żonką kupiliśmy mieszkanie u Ama-Budu na osiedlu Teklinek 2000.
      Przed kupnem trochę sprawdzałem tego developera, bo także miałem obawy.
      Rozmawiałem także z mieszkańcami, którzy już od dawna mieszkają w ich budynkach
      i okazało się, że to porządna firma. Mam na myśli że wykonują budowę na czas,
      chociaż z budynkiem B2 Bis na osiedlu Telkinek 2000 mieli 2 tygodnie
      opuźnienia. Często odwiedzam mój budujący się blok i wszystko idzie zgodnie z
      harmonogramem. Firma nie jest znana, bo powstała w 1996 i moje osiedle to ich
      pierwsza inwestycja. Piaskowa jest drugą. Mam także znajomą, właściwie to dla
      mnie ciotka, która od lat robi w budownictwie, jest inspektorem budowy, ale w
      innej firmie, i ona także nie miała zastrzeżeń do tego developera. Myślę że nie
      masz się co obawiać. Najlepiej jak przy podpisywaniu umowy, sporządzisz ją w
      postaci aktu notarialnego, wtedy przynajmniej prawnie będziesz zabezpieczony.
      Pozdrawiam.
    • Gość: a Re: AMA - BUD Piaskowa, Teklinek IP: 81.210.22.* 24.11.03, 17:18
      ja tez polecam
      wszystko ok
    • Gość: agnieszka Re: AMA - BUD Piaskowa, Teklinek IP: *.chello.pl 06.04.04, 21:34
      o ama-bud jest sporo na forum , poszukaj . generalnie to te mniej znane firmy i
      nieduze lepiej traktuja klientów niz molochy ktore ludzi maja w d....
      pozdrawiam

ps. tez kupuje od nich mieszkanie ;-)
    • Gość: Gunio Re: AMA - BUD Piaskowa, Teklinek IP: 62.233.191.* 07.04.04, 08:24
      Beznadziejny deweloper - traktuje klientów jak świnie, nie polecam. Niedawno
      zarezerwowałem sobie mieszkanie w tej firmie i jak zbliżał się koniec
      rezerwacji pojechałem podpisać umowę z tą firmą i po przyjeździe okazało się,
      że sprzedali to mieszkanie innej osobie. Na pytanie, dlaczego nie raczyli
      zadzwonić i spytać się, czy przypadkiem dalej jestem zainteresowany tym
      mieszkaniem odpowiedź pracownika była zbytkowa, cytuje "NO CUŻ PO PROSTU TAK
      SIĘ STAŁO". Kategorzycznie odradzam komukolwiet zakupu w tej firmie. Jeżeli tak
      traktują klientów na samym początku, to strach pomuśleć co będzie przy
      podpisywani umów. Dla osób zainteresowanych podają e-maila: gunio77@interia.pl
      • Gość: Wlodek Re: AMA - BUD Piaskowa, Teklinek IP: *.crowley.pl 22.07.04, 20:22
        Facet wyluzuj z ta swoja opinia, wszedzie piszesz to samo. A moze przegapiłes
        termin sklerotyku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka