jguru 26.11.03, 11:38 Termin usłyszany od kierownika budowy to 15 stycznia. Czyli jedenak nie IV kwartał tego roku, :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Waldii Re: Gawra2 - budynek H - prawdopodoby termin odbi IP: *.hertz.com.pl 26.11.03, 11:54 Fakt potwierdzam. Dokladnie to samo uslyszalem w spoldzielni. Aczkolwiek istnieje mozliwosc wczesniejszego odbioru mieszkania, jeżeli komus zalezy na malej uldze budowlanej - tak jak mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Gawra2 - budynek H - prawdopodoby termin odbi IP: *.bonair.com.pl 26.11.03, 12:06 A jeszcze niedalej jak jakiś tydzień temu wszyscy w spółdzielni mówili o odbiorach w grudniu..... Ciekawe czy w związku z niedotrzymaniem, terminu grudnionwego, da radę jakąś finansową rekompensate wyciągnąć od GAWRY ??(Raczej w to wątpie, ale jestem ciekaw waszej opinii...) Wiesz może czym dokładnie będzie się różnić odbiór grudniowy od styczniowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldii Re: Gawra2 - budynek H - prawdopodoby termin odbi IP: *.hertz.com.pl 26.11.03, 15:02 Nie jestem pewnien, ale podobno zeby skorzystac z malej ulgi remontowej - mozna odliczyc koszty parkietu, gladzi itp, nalezy do konca roku posiadac lokal (tu rozumiem to jako odbior) i zakupic materialow budowlanych na ok. 600 zl. Podkreslam nie jestem tego pewien. Od strony fizycznej moze w styczniu zrobia klatki, windy, garaze, trawnik, a w grudniu napewno tego nie bedzie. A i jeszcze jedno. Wiecie ze spoldzielnia znienila siedzibe. Teraz zarejestrowani sa w Wolominie, ale biuro zostaje na Wojciechowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otos Re: Gawra2 - budynek H - prawdopodoby termin odbi IP: 212.76.37.* 26.11.03, 18:28 czy ktoś wie coś na temat zmiany adresu siedziby naszej spółdzielni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Gawra2 - budynek H - prawdopodoby termin odbi IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 22:03 Ja zauważyłem, to wraz z ostnią fakturą jaką dostłem z GAWRY (pare dni temu). Zdzoniłem do spółdzielni, ale nie dostałem sensownej, odpowidzi. Na pytanie dlaczego, ... padła odpowiedz Zarząd wie...., Na pytanie dlaczego nie poinformowali o tym, Bo im nikt nie kazał.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gawra2 - budynek H - prawdopodoby termin odbi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 22:17 Musze Cie zmartwic ale ulge budowlana mozesz odliczac posiadajac tytul prawny do lokalu to samo z odsetkami od kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldii Re: Gawra2 - budynek H - prawdopodoby termin odbi IP: *.hertz.com.pl 27.11.03, 09:42 Tytul prawny czyli akt notarialny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gawra2 - budynek H - prawdopodoby termin odbi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 10:39 tak, podpisany akt notarialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Gawra2 - budynek H - prawdopodoby termin odbi IP: *.crowley.pl 28.11.03, 22:30 Mylisz sie, tytulem prawnym do lokalu jest takze protokol odbioru. mm Odpowiedz Link Zgłoś