Dodaj do ulubionych

Most w Łomiankach?

IP: *.chello.pl 27.11.03, 13:58
Spróbuję spytać jeszcze na tym "podforum" - czy komuś wiadomo jest o
planowanym usytuowaniu mostu północnego? Czy ma być zlokalizowany w
okolicach Łomianek? Dużo się tam buduję,a ja interesuję się osiedlem Tęcza i
chciałabym uniknąć sąsiedztwa mostu.
Obserwuj wątek
    • Gość: PRzemek Re: Most w Łomiankach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 18:56
      Tak, to prawda, plany Mostu Północnego w tamtych okolicach były rozważane. Sam
      bardzo chciałbym tego uniknąć, ponieważ obecnie dojeżdżam do Centrum ul.
      Modlińską i nawet nie chcę sobie wyobrażać, co będzie gdy ruch ze strony
      prawobrzeżnej Wwy przerzuci się na siódemkę.

Po dojściu Kaczora do władzy plany siadły (jak wszystkie inwestycje) i w tej
      chwili nie istnieje żaden ostateczny projekt Mostu. Wersje wstępne (sprzed
      dwóch lat) zakładały most na wysokości południowych Łomianek (tam, gdzie jest
      wjazd do miasta i stacja bodajże Lotosu, ale głowy nie dam) i rozpoczęcie prac
      w 2006 r. Moja decyzja o przeprowadzce do Łomianek wynikała z założenia, że do
      2010 r. nie widzę szans na zakończenie robót:-).

Jeżeli chcesz bliższych informacji od przyszłego (jakiś miesiąc/dwa) mieszkańca
      os. Tęcza, możesz pisać do mnie straightforward na promaniuk@wp.pl.
      • Gość: C Re: Most w Łomiankach? IP: *.orbis.pl 28.11.03, 12:54
        Cześć, ja się przymierzam do Słonecznego Osiedla Budimexu zaraz za Twoim i też
        robię rozeznanie pod kątem lokalizacji tras przelotowych i zabudowy sąsiednich
        działek. Wiem, że między osiedlem Budimexu a ul. Kolejową (spory wolny teren)
        mają powstać jakieś obiekty handlowo-usługowe do dwóch kondygnacji. Słyszałeś
        coś może o tym? Serdecznie pozdrawiam, C.
        • Gość: Pinki Re: Most w Łomiankach? IP: 212.76.52.* 28.11.03, 12:58
          Most Północny będzie dokładnie na wysokości Obrazkowej po stronie Tarchomina i
          będzie wylatywał na skrzyżowanie ulic: Pułkowa i Marymoncka także do Łomianek
          to jeszcze kawałeczek chyba!
        • Gość: PRzemek Re: Most w Łomiankach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 20:56
          Wydaje mi się, że kolejność ulic/osiedli/budynków jest następująca (od wschodu):
          Kolejowa, hala sportowa, szkoła, Os. Tęcza, Słoneczne Osiedle Budimexu, jakieś
          150 metrów pola i "siódemka". Czy masz na myśli ten odcinek pola przed szosą nr
          7?
        • Gość: PRzemek Re: Most w Łomiankach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 21:03
          Hej, koryguję swojego maila sprzed chwili. Kolejowa przestawiła mi się z
          Warszawską, masz rację. Dowiedziałem się na szybko tylko tyle, że jest to teren
          mieszkaniowo-usługowy z zabudową do dwóch kondygnacji max. Popytam jeszcze u
          developera w przyszłym tygodniu.
          Pozdr.
          • Gość: C Re: Most w Łomiankach? IP: *.orbis.pl 01.12.03, 18:15
            Cześć Przemku,
            Daj znać proszę jak będziesz coś więcej wiedział. Budimex twierdzi, że zabudowa
            handlowo-usługowa do dwóch kondygnacji ale pod tym mogą kryć się różne rzeczy.
            Dobrze byłoby dowiedzieć się kto ma tam zamiar inwestować. Jak się czegoś
            dowiem też dam znać. Serdecznie pozdrawiam, C.
    • Gość: WAŻNE!!! Re: Most w Łomiankach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 13:41
      wITAM!
      Most Płn ma być poprowadzony w Młocinach tam gdzie się zaczyna Wisłostrada na
      rozwidleniu gdzie odchodzi zaczyna się Marymoncka i rozchodzi się z Wisłostradą
      ul.Pułkowa , za ORLENEM.
      ..ale to nie koniec proponuję przejść się do Urzędu Gminy i obejrzeć plan
      zagospodarowania przestrzennego (koncepcja) i niestety koło Waszej Tęczy i
      osiedla Słonecznego Budimexu będzie przebiegała w przyszłości trasa z Jabłonnej
      stanowiąca część obwodnuicy w-wy .GRATULUJĘ WSZYSTKIM MIESZKAŃCOM TĘCZY I
      SŁONECZNEGO WYBORU LOKALIZACJI! PAMIĘTAJCIE ,ŻE TANIO NIE ZNACZY ZAZWYCZAJ
      DOBRZE. ROZEJRZYJCIE SIĘ TROSZKĘ PO OFERTACH JEST DUŻO LEPSZYCH LOKALIZACJI W
      NASZYCH ŁOMIANKACH NIŻ TE USYTUOWANE PRZY TRASACH HAŁAŚLIWYCH I RUCHLIWYCH.
      PROPONUJĘ PRZEJRZEĆ OFERTĘ NIERUCHOMOŚCI W WYBORCZEJ !
      CHYBA ,ŻE UWIELBIACIE HAŁAS...
      • Gość: PRzemek Re: Most w Łomiankach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 20:53
        Po pierwsze z Jabłonny, a nie z Jabłonnej.
        Po drugie, gdybym nie mieszkał koło właśnie Jabłonny, to może i bym się
        przestraszył.
        Nad obwodnicą rozmyślają już od lat 10 i warianty przeróżne rozważali, no ale
        przez Łomianki, to to im jeszcze do głowy nie przyszło.
        Przed moim blokiem (Legionowo) są plany budowy stacji metra.
        Pozdr.
        • Gość: C Re: Most w Łomiankach? IP: *.orbis.pl 01.12.03, 18:19
          Cześć Przemku,
          Tu znowu C., co myśli o Łomiankach i domkach Budimexu. Biorę również pod uwagę
          inne lokalizacje. Czy jeździsz może w godzinach szczytu Modlińską do mostu
          Grota i dalej do centrum? Jeśli tak to napisz ile czasu na to potrzebujesz.
          Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam, C.
          • Gość: PRzemek Re: Most w Łomiankach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 21:07
            Tak, można powiedzieć, że to była moja codzienna trasa. Wyjeżdżając z Legionowa
            o 7 byłem 7.25-7.30 na poziomie przystanku "Poetów", następnie 10 min. później
            koło Expressowej. Dobicie na most to około 15 minut, no a później mam o tyle
            dobrze, że korzystam z Aleji Prymasa, bo pracuję od strony Woli.
            Użyłem czasu przeszłego, bo powyższe czasy były aktualne na wrzesień.
            W momencie, gdy w październiku musiałem wyjeżdżać 10, a później nawet 15 minut
            wcześniej, zmieniłem opcję na objazd od strony wschodniej (Legionowo-Michałów
            Grabina-Płochocińska-Marywilska i wjazd na most Grota na poziomie Bródna).
            Teraz wyjeżdżam o 6.55 i na moście jestem regularnie przed 7.40 (dziś np. 7.31:-
            ). Modlińska jest bardziej nieobliczalna.

Mam nadzieję, że trochę pomogłem.
            Pozdr,
            • Gość: C Re: Most w Łomiankach? IP: *.orbis.pl 02.12.03, 16:22
              Cześć Przemku,
              Dziękuję bardzo za Twoje bardzo szczegółowe informacje. Czy jechałeś ze
              stoperem w ręku? Mam do Ciebie jeszcze kilka pytań. Ile czasu zajmuje Ci
              przejazd od skrzyżowania Marywilskiej z Płochocińską do mostu Grota włącznie z
              czasem potrzebnym na jego pokonanie? Czy przy wjeździe z Marywilskiej na most
              tworzą się korki? Jest to chyba lepszy wariant niż wjazd z Modlińskiej. Jak
              Marywilską jeździ się zimą? Terenem, który mnie interesuje oprócz Łomianek jest
              Choszczówka, więc Marywilską i dalej prosto to chyba najszybszy wariant
              dojazdu. Czy powrót zajmuje mniej więcej tyle samo czasu?
              Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie, C.
              • Gość: PRzemek Re: Most w Łomiankach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 21:28
                Cześć,

z tym stoperem masz trochę racji - staram się kontrolować ile czasu zajmuje mi
                pokonanie poszczególnych odcinków. Jednakże pytanie o czas pokonania odcinka
                krzyżówka Mar/Pło - koniec mostu Grota trochę mnie zbiło z tropu. Jutro
                postaram się zwrócić na to uwagę. Marywilska jest przejezdna cały rok (mój
                znajomy dojeżdża nią z Białołęki Dworskiej i na odśnieżanie się nigdy nie
                skarżył) - gorzej z Płochocińską na granicy z Wwą, ale to chyba Ciebie nie
                dotyczy.
                Powrót w moim wykonaniu odbywa się już Modlińską. Przyczyn jest kilka (m. in.
                nie ma takich korków jak są przy wyjeździe z Legionowa), ale najważniejszym
                jest permanentnie zatkany most Grota; jego pokonanie do zjazdu na Modlińską to
                10-15 minut. Dlatego z zazdrością patrzę na tych, co zjeżdżają na E-7 w
                kierunku Łomianek;). Dalej (od zjazdu na Modlińską) w kierunku Bródna do
                skrzyżowania z Marywilską to kolejne 5 minut, także szybko nie jest. Modlińska
                jest po południu przejezdna do przystanku Poetów. Powrotnym problemem jest
                właściwie przede wszystkim pokonanie Wisły.
                Co jeszcze mogę dodać? Jeżeli chodzi o dojazd, to wg mnie ze wskazaniem na
                Łomianki, ale może to jest trochę myślenie życzeniowe:-) (choć po południu i
                wieczorami dojeżdżam tam naprawdę szybko - 25 minut). Z ciekawości zapytam Cię
                jeszcze, czy rozważając Choszczówkę masz na myśli MiniVille?
                Pozdr.
                Przemek
                • Gość: PRzemek Re: Most w Łomiankach? IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 03.12.03, 15:47
                  Cześć,

odcinek Marywilska/Płochocińska - koniec mostu Grota = 13 minut. I to jest w
                  miarę reprezentatywny czas.

Pozdr.
                  Przemek
                  • Gość: C. Re: Most w Łomiankach? IP: *.orbis.pl 03.12.03, 16:59
                    Cześć Przemku,
                    Byłam pod wrażeniem Twojej wczorajszej dokładnej wieczornej odpowiedzi a tu
                    proszę kolejny precyzyjny pomiar i to taki, który brzmi całkiem fajnie. 13 min.
                    to nie jest tak źle, biorąc pod uwagę, że jest to chyba główne wąskie gardło na
                    tej trasie. Dziękuję Ci bardzo, są to dla mnie bardzo ważne informacje.
                    Jeśli chodzi o Miniwille to trafiłeś w 10, właśnie o nich myślę. Czy też
                    interesowałeś się ich domkami w Choszczówce? Co o nich sądzisz? Ja się kręcę po
                    Choszczówce i oglądam ich domki już od roku i uważam, że są całkiem fajne.
                    Wiem, że na osiedlu Piwoniowa I mieli problemy ze stanem prawnym gruntu (nadal
                    mają), ale następne inwestycje są już w porządku.
                    Prawdopodobnie w najbliższych dniach będę coś więcej wiedzieć o planach w
                    sąsiedztwie Osiedli Tęcza i Słonecznego w Łomiankach. Moja koleżanka jest
                    codziennie w Łomiankach i ma się wybrać do wydziału architektury. Jak tylko coś
                    będę wiedzieć to napiszę.
                    Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę szybkich przejazdów, C.
    • marcin_robert Re: Most w Łomiankach? 02.12.03, 10:18
      Most ma być na przedłużeniu ulic Prozy (Młociny) i Obrazkowej (Świdry).
    • marcin_robert Re: Most w Łomiankach? 02.12.03, 10:23
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=229
      To link do forum Łomianek.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13343
      Forum osiedla Tęcza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka