Dodaj do ulubionych

Grabów II - Gawota, SM Wola

05.04.09, 21:41
Przy wyszukiwaniu ofert developerów trafiłem na inwestycję jak w temacie.
Niestety wyszukiwarka na tym forum niewiele mówi zarówno o inwestycji jak i o wykonawcy.

Wykonawcą jest Spółdzielnia Mieszkaniowa Wola natomiast inwestycja podobno została oddana w grudniu 2008. Co dziwne na tabeli ofert jest dostępnych bardzo dużo mieszkań w tej inwestycji, ceny także wydają się atrakcyjne i tak się zastanawiam dlaczego nikt ich nie kupuje?

Wiem, że obok będzie budowana trasa szybkiego ruchu ale czy to jest głównym powodem słabego popytu na tą inwestycje?
Czy ktoś z forumowiczów interesował się mieszkaniem w tej inwestycji?
Obserwuj wątek
    • yogus80 Re: Grabów II - Gawota, SM Wola 06.04.09, 18:38
      Dodam jeszcze, że przejeżdżałem obok tej inwestycji wczoraj i jakoś nie widać żeby ktoś już tam mieszkał.

Czy naprawde nikt z Was nie wie nic o tej inwestycji?
      • Gość: ja;) Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: 212.180.168.* 06.04.09, 21:22
        Dzwonilem pytajac, czy sa wolne mieszkania, pani sie wymsknelo, ze brac
        przebierac, po czym szybko sie poprawila, ze sporo jest zarezerwowanych i
        przelaczyla mnie do sprzedazy. Pani w sprzedazy niestety zaszokowala mnie
        cenami, do tego stwierdzila, ze garaz jest obowiazkowo i jesli do mieszkania
        przynalezy strych to tez obowiazkowo trzeba go wykupic. Na pytanie o negocjacje
        finansowe stwierdzila, ze trzeba podanie do zarzadu zapodawac, ogolnie smierdzi
        mi to betonem, a szkoda, bo Grabow lubie. Aha, zasiedlony ma byc juz od 10
        kwietnia bodajze, miesiac na wplate kwoty i 7 dni na odbior, nie wiem czy mozna
        to jakos negocjowac, nie pytalem.
        • nnniecierpliwa Re: Grabów II - Gawota, SM Wola 08.04.09, 12:26
          Witam,
          Ja jestem zainteresowana kupnem mieszkania w tej inwestycji. Otrzymałam wstępną umowę od spółdzielni, która jest niekorzystna dla kupującego oprócz tego zawiera kilka klauzul niedozwolonych przez UOKiK. Mieszkanie ma ciekawy układ i znajduje się w fajnej okolicy. Gdy byłam oglądać mieszkanie też zdziwiło mnie, że wszystko jest gotowe a po mieszkańcach ani śladu. Na pytanie czy mają pozwolenie na użytkowanie, odpowieadją, że tak ale jeszcze się nie uprawomocniło. Też otrzymałam informację, że mieszkańcy mają wprowadzać się po 10 kwietnia. Rozmowa z panią ze spółdzielni nie była za bardzo owocna, wszelkie zastrzeżenia trzeba umieścić w piśmie do Zarządu Spółdzielni. Jeżeli ktoś z was wie coś więcej, to proszę o wpis. Jest tam wiele rzeczy, które budzą wątpliwości.
          • Gość: ja;) Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: 212.180.168.* 08.04.09, 12:46
            Dodam tylko, ze sa bardzo skorzy do rezerwowania mieszkan przez telefon, az
            dziwi taki pospiech i takie metody. Podobno czesc mieszkan jest porezerwowana,
            ale jesli to sa wlasnie tego typu rezerwacje, nie poparte zadnymi umowami, to
            tym bardziej to dziwi. Ogolnie lubie tamte tereny, ale nie zamierzam sie
            denerwowac i pisac pism do Jasnie Zarzadu z kazda duperela, zwlaszcza wyklucajac
            sie o to ci mi sie prawnie nalezy (mowie o klauzulach zakwestionowanych przez
            UOKIK - zeby sie ich pozbyc tez musialbym napisac podanie! lol!)
            • Gość: s Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.stat.gov.pl 24.04.09, 14:53
              Rzeczywiście są jeszcze wolne mieszkania. Z tego co wiem (bo ja kupiłam tam
              mieszkanie)to na razie mam 10 sąsiadów, którzy już urządzają swoje lokum i
              niektórzy nawet już wprowadzają.
              • Gość: _gość-u Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.latkos.ltd.pl 08.05.09, 23:38
                Inwestycja skończona. Jest prawomocne pozwolenie na użytkowanie. W czasie
                realizacji jakiejś firmie udało się obciążyć hipotekę posesji i to wstrzymało
                ludzi przed kupnem. Już jest hipoteka wyczyszczona.
                Mieszkania do odbioru od grudnia 2008 (a nie od kwietnia 2009) dla tych co
                zaryzykowali i wpłacili kasę gdy hipoteka była obciążona.
                Znajoma kupiła. A strych to tak naprawdę dodatkowe pomieszczenia za chyba pół
                ceny mieszkania. Wykończone w karton gipsie i spółdzielnia nie blokuje
                możliwości połączenia strychu z lokalem.
              • nnniecierpliwa Re: Grabów II - Gawota, SM Wola 29.05.09, 12:44
                Mam pytanie czy komuś udało wziąć kredyt z dopłatą w tej inwestycji.
                Ogłaszają się, że mają mieszkania objęte programem rodzina na swoim a tym czasem
                to bzdura.
                Cena mieszkania 6950 zł za m2 a cena garażu 28000 zł, który trzeba koniecznie
                wykupić. Po podliczeniu limit, jaki jest w Warszawie na dopłaty za m2 zostaje
                przekroczony. Banki twierdzą, że można to ominąć w przypadku gdy spółdzielnia
                zrobi dwie umowy na garaż i na mieszkanie, dwie księgi wieczyste lub obniży w
                umowie cenę garażu do 10000 zł, co jest niemożliwe. Spółdzielnia nie jest
                elastyczna, nie chce zrobić dwóch umów ani obniżyć ceny garażu. Jesteśmy w
                stanie sami sfinansować garaż, ale przy takich zapisach w umowie kredyt z
                dopłatą jest niemożliwy.
                Jeśli ktoś miał podobny problem i udało mu się to ominąć to proszę o wpis.
                • Gość: mieszkanka Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.stat.gov.pl 15.06.09, 16:08
                  Mnie udało się kupić w tej inwestycji mieszkanie w ramach programu Rodzina na
                  swoim. Moim znajomym też. Był na początku problem ale w banku udało się
                  wytłumaczyć,że w umowie jest mowa o odrębnych aktach notarialnych i księgach
                  wieczystych. Garaż musiałam opłacić z własnych środków finansowych. Kredytowałam
                  tylko mieszkanie.
                  • Gość: asdf Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.aster.pl 15.06.09, 16:21
                    Czy to jest lokalizacja przy trasie S2?
                    • Gość: s Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.chello.pl 17.06.09, 19:02
                      tak
                      • Gość: gosccc Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.chello.pl 22.06.09, 23:23
                        Obwodnica południowa S2 będzie zaraz przy samym bloku, od razu za nasypem
                        kolejowym, na wysokości bloku będzie początek pasów skrętowych oraz pasy
                        przelotowe nad Puławską zaczną wznosić się na estakadę. Początek budowy sierpień
                        2009, odcinek węzeł Okęcie - węzeł Puławska jest I etapem. Szkoda, tak tam teraz
                        ładnie, cicho i spokojnie...
                  • nnniecierpliwa Re: Grabów II - Gawota, SM Wola 25.06.09, 14:37
                    Witam, czy była by możliwość skontaktowania się z Panią/ Panem interesuje mnie w
                    jaki sposób udało się przekonać bank i jaki to bank?
                    Jeśli jest taka możliwość to proszę o kontakt aaaska.j@poczta.onet.pl
    • Gość: traffic Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: 217.98.20.* 23.06.09, 07:13
      do tych co niby kupili, lub raczej naganiają,
      gratuluję lokalizacji na trasie S2
      • Gość: smog Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.chello.pl 25.06.09, 20:03
        mieszkania dla prawdziwych motoryzacyjnych zapaleńców, którzy bez dźwięku
        silników nie mogą usnąć :)))
        • Gość: lady m Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: 62.29.169.* 27.08.09, 13:31
          Mieszkałam przy obwodnicy kiedyś i wierz mi że wcale nie jest tak
          głośno. Tam jest wał kolejowy zresztą nieużywany, który będzie
          chronił przed hałasem oraz na pewno postawią bariery dźwiękowe a to
          naprawdę dużo daje. Ja kupiłam tam mieszkanie na parterze. Tam już
          wogóle będzie ciszej bo im niżej tym ciszej.
          • Gość: lag Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: 193.201.36.* 27.08.09, 15:20
            Tylko pogratulowac ...
          • Gość: smog Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.chello.pl 02.09.09, 12:04
            No nie wiem czy nie będzie głośno, 6 pasów przelotowych + dokładnie na wysokości
            bloku rozpoczynają się pasy zjazdowe na puławską, bariery dźwiękowe owszem będą,
            ale nie oszukujmy się, aż tak bardzo one komfortu nie podniosą, a tak w ogóle to
            Pani Lady M to pewnie sekretarka Prezesa SM Wola robi akcję reklamową :)))
            • Gość: MArcin Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.pia.abpl.pl 06.09.09, 16:31
              "..dokładnie na wysokości
              bloku rozpoczynają się pasy zjazdowe na puławską.. " czy jesteście tego pewni?
              dziś oglądałem te bloki i wg mnie są daleko od puławskiej.
              • rtemolik Re: Grabów II - Gawota, SM Wola 08.09.09, 23:58
                Gość portalu: MArcin napisał(a):

> "..dokładnie na wysokości
                > bloku rozpoczynają się pasy zjazdowe na puławską.. " czy jesteście tego pewni?
                > dziś oglądałem te bloki i wg mnie są daleko od puławskiej.

zależy co kto nazywa pasem zjazdowym ;)
                jak wynika z obrazka
                siskom.waw.pl/mapy/s2/S2_Konotopa_Lotnisko.pdf
                pasy zaczynają się na wysokości ulicy Tanecznej a więc w połowie drogi od
                Puławskiej do budynku.
                • Gość: Mario Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.146.107.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.11.09, 20:07
                  Czy ktos oreientuje sie po ile zaczynali sprzedawac tam mieszkania?

Teraz chca 6950 za m. Udalo sie moze komus wytargowac nizsza cene?
                  • entaaalpia Re: Grabów II - Gawota, SM Wola 05.12.09, 21:49
                    nie wiem po ile zaczynali, a Tobie się coś udało? też jestem zainteresowana kupnem
    • Gość: Gekon Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.impaq.com.pl 28.04.10, 15:20
      Czy ktos z mieszkancow moglby sie wypowiedziec na temat bloku na Gawota
      . Interesuje mnie zakup mieszkania w tej inwestycji. Czy nie ma
      problemow w relacjach ze spoldzielnia. Czy z sama nieruchomoscia
      wszystko jest ok.
      • Gość: Lokator Re: Grabów II - Gawota, SM Wola IP: *.home.aster.pl 26.12.10, 09:30
        Sam budynek jest jak najbardziej O.K. Okolica też. Są tacy co się martwią, że w pobliżu będzie przebiegała obwodnica, ale to nie będzie stanowiło utrudnienia, myślę, że wręcz przeciwnie. Problemem może być to, jakie towarzystwo tu się wprowadzi. Mieszkałem zawsze w blokowiskach i nie brałem tego pod uwagę bo zawsze miałem porządnych sąsiadów. Tutaj jest trochę inaczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka