Gość: kwa IP: *.chello.pl 18.04.09, 11:52 czy moje oczy sie myla? boś rozdaje kredyty na 100% na jedyne 50 lat splaty? komu oni te kredyty wcisna? 10-latkom? jezeli ktos ma 30 lat to jaka ma pewnosc, ze kolejne 50 przezyje? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
satorianus Re: BOŚ na 50 lat???? 18.04.09, 12:09 Da się to wyliczyć z tzw. tabel wymieralności i BOŚ z pewnością to robi. Nie chce mi się teraz liczyć ale zapewne 80-tki dożyje ledwo kilkanaście procent populacji. Nie w tym rzecz. W razie śmierci kredytobiorcy kredyt przejmie spadkobierca lub bank. Większość będzie już do tego czasu spłacona wiec dla banku to nie problem- sprzeda mieszkanie z zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diakon Re: BOŚ na 50 lat???? IP: *.chello.pl 18.04.09, 21:27 Kredytobiorca nie dojada, jest chudy, więc ma szansę na dłuższe życie, poza tym to chyba oferta dla 20-25 latków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwa Re: BOŚ na 50 lat???? IP: *.chello.pl 19.04.09, 15:48 mam 23 lata, biorac kredyt na 50, skoncze go splacac wnukom w wieku 73, obstawiam, ze przy moim trybie zycia do 70 nie dociagne, takze czy to przypadkiem nie jest nowa generacja kredytow pokoleniowych? to jest przerazajace, kolejna podpucha zeby mieszkania kosztowaly 9tys/m2 bo przeciez niska rata przez 50 lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: BOŚ na 50 lat???? IP: *.chello.pl 19.04.09, 14:18 ja ja mysle ze sie mylisz GRUBO po powiedzmy 30latach kredytobiorca umiera, spadkobierca bierze spadek z dobrodziejstwem inwentarza i ma wszysto w DUPIE. Bank ma mieszkanie warte realnie mniej niz teraz bo demografia jest jaka jest. Natomiast Pan prezes co dziś daje te kredyty już od lat sączczy margarite na Bahama Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Re: BOŚ na 50 lat???? 19.04.09, 14:34 Z demografią to jeszcze nie do końca wiadomo jak będzie. Poza tym przez 30lat DUŻO się może wydarzyć w kwestiach migracji. Może staniemy się w międzyczasie atrakcyjnym miejscem dla murzynów, arabów lub chińczyków? A może będzie wojna? Może nacjonalizacja? Hiperinflacja? Kto to może wiedzieć.... :) Odpowiedz Link Zgłoś