Gość: Robert IP: *.atomic.com.pl 29.01.02, 16:45 Chciałbym poznać opinię innych na temat Pia Piasecki i ich dotychczasowych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicholas Re: Piasecki. Inwestycje 01.02.02, 15:48 Czy Piasecki wybudował coś w Łomży ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xena Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.02.02, 10:48 Piasecki buduje , z rozmachem ( duże , piękne inwestycje ) , ale za cudze pieniądze , bo Piasecki ma poważne problemy z regulowaniem swoich nalezności , lub ujmijmy to inaczej - po prostu nie płaci podwykonawcom . Jest to gigant na słomianych nogach i tylko czekam kiedy się "obali" z hukiem . Reprezentuję firmę , która dla Piaseckiego wykonała , ale nie dostała pieniędzy i z tego co słyszę w "światku" budowlańców , pewno nie dostanie . Ponieważ Piasecki ma b.głęboko korespondencję w sprawie swoich należności i wezwania do zapłaty to właśnie składamy do sądu pozew o nakaz płatniczy . Pewnie po nakazie zapłacą , bo widmo upadłości jest mimo wszystko jeszcze skuteczne , szczególnie w przypadku pseudo potentatów budowlanych , które wyrosły za cudzą kasę . O dalszym rozwoju wypadków będę informować . Przypuszczam , że takich firm które czekają u Piaseckiego na pieniądze , bo nie stać ich na uruchomienie procedury sądowej i komornika jest bardzo dużo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.atomic.com.pl 06.02.02, 16:48 Czy to ozmacza, że muszę się bać, że straciłam włożone pieniądze na mieszkanie które właśnie buduje Piasecki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAOLA Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 00:44 CZY KTOŚ MA JESZCZE JAKIEŚ INFORMACJE NA TEMAT PIA?/INWESTYCJA NIEMCEWICZA/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.atomic.com.pl 13.02.02, 11:04 Nie wiem co Cię interesuje. Kupiłam w zeszłym roku mieszkanie na Niemcewicza, które powinno być oddane w tym roku. Przez jakiś czas prace na budowie były wstrzymane ze względu na opady śniegu i mrozy. Obecnie ekipa budowlana zaczęła działać. Cały czas jestem w kontakcie z pracownikami PIA PIASECKI.Podaj adres e- mailowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Piasecki. Inwestycje IP: 195.216.121.* 25.02.02, 12:57 Ja chcę kupic mieszkanie na Niemcewicza, czy jest szansa,że inwestycja się zakończy w sierpniu 2002, i czy przez przypadek nie utopię pieniędzy????? Bezpieczna inwestycja, czy nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Piasecki. Inwestycje IP: 195.94.206.* 25.02.02, 15:34 Gość portalu: Monia napisał(a): > Ja chcę kupic mieszkanie na Niemcewicza, czy jest szansa,że inwestycja się > zakończy w sierpniu 2002, i czy przez przypadek nie utopię pieniędzy????? > Bezpieczna inwestycja, czy nie???? PIASECKI MA TAKĄ PŁYNNOŚĆ FINANSOWĄ, ŻE NIE PŁACI NAWET ZA MATERIAŁY DO BIURA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: Piasecki. Inwestycje IP: 217.153.90.* 24.04.02, 13:59 Też kupiłem mieszkanie na Niemcewicza. Ale słyszałem, że będą mieszkać tam same drętwasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Piasecki. Inwestycje IP: 217.153.90.* 25.04.02, 17:02 Gość portalu: Saint napisał(a): > Też kupiłem mieszkanie na Niemcewicza. Ale słyszałem, że będą mieszkać tam same > > drętwasy! To chyba ty jesteś drętwasem Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurde Re: Piasecki. Inwestycje IP: 217.153.90.* 26.04.02, 11:10 Kupiłem i nie jestem drętwasem. Jak ktoś z przyszłych mieszkańców Niemcewicza, chce napisać do przyszłego mieszkańca to please: private_equity_fund@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: Piasecki. Inwestycje IP: 217.153.90.* 26.04.02, 11:13 Co się tak marszysz, Gosia. Napisałem "podobno" a nie na 100%. Zreleksuj się przed długim weekendem. Nie martw się towarzystwem, problem jest z tym, że od grudnia wstawiają okna. Więc na lipiec 2002 za nic nie skończą (a ja mam taki termin w umowie - 30. czerwca,2002!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 21:26 Kupiłem tam parę metrów, niestety od miesięcy /pracuje/ tam tylko kilku robotników /ststyści?/.Termin oddania budynku przewiduję na III kw. 2003, ale musieliby już teraz zabrać się ostro do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.atomic.com.pl 21.02.02, 12:21 Wydawało mi się, że w grę wchodzi rok 2002, jeśli mówimy o terminie oddania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Piasecki. Inwestycje IP: 195.216.121.* 25.02.02, 12:49 Słyszałam, że to ma byc sierpień 2002, no to kiedy w końcu???? Kupić , czy nie kupić???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.atomic.com.pl 25.02.02, 16:15 Gość portalu: Monika napisał(a): > Słyszałam, że to ma byc sierpień 2002, no to kiedy w końcu???? > Kupić , czy nie kupić???? ... może się wstrzymaj... Tych mieszkań naprawdę nie sprzedali dużo,bo cena nie należy do najniższych - mała szansa, aby sprzedali nagle wszystkie. A ryzyka utraty pieniędzy chyba nigdy do końca nie da się wykluczyć. Ponadto nie stoisz przed dylematem," na którą ulgę się zdecydować, bo to już przeszłość. Nie ma się do czego spieszyć! Prace posuwają się bardzo powoli, ponieważ podobno są skrupulatni - zwracają uwagę na szczegóły. Obecnie robotnicy pracują wewnątrz budynku (garaże), stąd mały ruch wokół budynku. Czy oddadzą budynek w terminie? Nie myślę. Mam nadzieję, że przed następną zimą. Domek jest fajny, kupiłam mieszkanie pod chmurką, widok super, ale nie wiem czy warto było - za dużó nerwów - wybudują, splajtują itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 09:07 Ostatni termindo jakiego przyznaję się firma to listopad 2002, podopbno w czerwcu ma ruszyc budowa. Jeśli tak się nie stanie to znaczy, że firma ma poważne klopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 19:20 Dwa tygodnie temu na Niemcewicza zamontowali jedo okno!/Od AL.Jerozolimskich/ Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: Piasecki. Inwestycje 27.02.02, 10:38 Oglądając ostatnio osiedle "smb osiedle kabaty" (róg KEN i Wąwozowej) zauważyłem że kilkasetmetrów obok buduje właśnie Piasecki. Może wiecie coś o tej inwestycji, kto prowadzi sprzedaż...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak Re: Piasecki. Inwestycje IP: 217.153.117.* 08.03.02, 09:51 Investorem jest Dom Development. Te budynki które już częsciowo stoją to mieszkania pod wynajem, natomiast zaczyna się budowa osiedla Kasztanowa Aleja. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Piasecki. Inwestycje IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 09:56 A tu ostatnie sprawozdania finansowe jakie można znaleźć. www.bankier.pl/inwestowanie/narzedzia/spolki/article.html? article_id=211551&type_id=8&lang=PL&cmpy=PIASECKI Szczerze mówiąc patrząc na zadłużenie włos się jeży na głowie, ale tak szybko nie upadną, bo Bank Handlowy jako inwestor finansowy prędzej straci parenaście milionów zł niż przyzna się do nietrafnej inwestycji. W ten sposób BHW utopił pieniądze w Bytomiu produkującym garnitury.Taki u nas siermięzny kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś