Dodaj do ulubionych

Vermera - Sando

IP: *.aster.pl 03.06.09, 11:53
Witam,
zainteresowala mnie ta nowa inwestycja Sando, od 2 miesięcy śledzę
jej postępy, ale jest jeden powazny problem - restauracja Osada
naleząca do klubu Arco. Często tamtędy przejeżdżam i parę razy się
zatrzymywalam -zdaje się że dla przyszlych mieszkańców szykuje się
horror.Muzyka jest straszliwie glosna a i klientela ogródkowa nie
mniej.Co najgorsze lokal jest czynny do ostatniego gościa i tych
gosci piwoszy jest sporo i to zarówno w dzien powszedni jak i w
weekendy.Szczególnie glośno jest od strony patio.Mam problem czy
wogóle jest sens kupować tam mieszkanie za baaardzo duze pieniądze
bo Sando liczy sobie 9,5 tys za metr. Cena ta powinna gwarantować
komfort mieszkania, a zdaje się że szykuje się mieszkanie w podlej
dyskotece.
Czy ktoś już zarezerwowal tam mieszkanie i co sądzi o sensie
zamieszkania tam przy takim "sąsiedzie" i za taką cenę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: KasiaR Re: Vermera - Sando IP: 63.80.141.* 03.06.09, 17:36
      Tez interesowalam sie ta inwestycja ale przestraszylam sie
      sasiedztwa klubu z muzyka na zywo.
      Zreszta zastanawia mnie jedna rzecz - mieszkania sprzedaja tam juz
      dosc dlugo a jednak caly czas jest bardzo duzo mieszkan do kupienia..

Kryzys kryzysem ale zastanawiam czy cos jest nie tak z lokalizacja
      lub deweloperem...???

Jeszcze nie zrezygnowalam z tego miejsca (mezowi sie podoba bo
      pracuje na grojeckiej) ale na pewno nie za cene ktora proponuja. A
      juz garaz za 39 tysiecy to szok.

Dolaczam sie do pytania - ktos juz moze zarezerwowal albo rozwazal
      ta inwetycje?
      • madrekate Do: KasiaR 18.06.09, 18:53
        HEJ!

To jesteśmy w tej samej sytuacji, bo ja tez obserwuje tą inwestycje.

Na razie przejazdem, ale mam zamiar kupić jak zejdą z ceny...
        Osobiscie, bardziej martwi mnie bliskośc tranzytu,
        ale pocieszam się, że nie ma IDEALNEJ lokalizacji, jak się chce/musi
        mieszkać w stolicy.

Widzę tez istotniejsze zalety tej inwestycji: komunikacja i bliskość
        centrum, jego infrastruktury, na przeciwko ma pozostać też ten park,
        więc my wciąz myślimy.

Powodzenia sąsiadko;)

kate
        Gość portalu: KasiaR napisał(a):

> Tez interesowalam sie ta inwestycja ale przestraszylam sie
        > sasiedztwa klubu z muzyka na zywo.
        > Zreszta zastanawia mnie jedna rzecz - mieszkania sprzedaja tam juz
        > dosc dlugo a jednak caly czas jest bardzo duzo mieszkan do
        kupienia..
        >
        > Kryzys kryzysem ale zastanawiam czy cos jest nie tak z lokalizacja
        > lub deweloperem...???
        >
        > Jeszcze nie zrezygnowalam z tego miejsca (mezowi sie podoba bo
        > pracuje na grojeckiej) ale na pewno nie za cene ktora proponuja. A
        > juz garaz za 39 tysiecy to szok.
        >
        > Dolaczam sie do pytania - ktos juz moze zarezerwowal albo rozwazal
        > ta inwetycje?
    • Gość: Ann Re: Vermera - Sando IP: *.aster.pl 05.06.09, 10:18

No,no, sądząc po zainteresowaniu tematem i ilości wolnych mieszkań
      to inwestycja "trafiona"!
      Wczoraj póżnym popoludniem przejechalam się na Górczewską żeby
      zobaczyc wczesniejszą inwestycję Sando - Sansarę. Fakt osiedle jest
      sympatyczne i chyba niezle wykonanie bo Mostostalu, ale też nie
      zazdroszczę tym co kupili mieszkania od strony Tesco, malo że
      hipemarket to jeszcze stacja benzynowa.
      Sando ma chyba klopoty lokalizacyjne a ceny jak za oazy ciszy i
      spokoju.
      Chyba jednak to odpuszczę - może żeby jeszcze cena byla niższa o
      conajmniej 20-25% to bym przemyslala sprawę bo coś za coś.
      Pozbycie się knajpy będzie b. trudne, wojna może trwać latami i
      wymagać wielkie zaangażowanie wszystkich mieszkańców o ile uda się
      sprzedać dużo mieszkań bo pojedynczy ma szanse zerowe.

• warzaw_bike_killerz Re: Vermera - Sando 05.06.09, 10:27
        Dlaczego walczyc z knajpa? Wszak ona byla pierwsza, to nowi sasiedzi sa
        intruzami dla knajpy. Nie rozumiem, po prostu najazd hunow i wybicie tambylcow.
        Jak ja nie cierpie przyjezdnych!
        • Gość: Ann Re: Vermera - Sando IP: *.aster.pl 05.06.09, 12:41
          Przyjezdną jestem, ale tylko w tą okolicę, bo jestem urodzoną
          warszawianką, nie mam nic przeciwko knajpie jako takiej, tylko halas
          do póznych godzin nocnych mi przeszkadza. Jest czas na zabawę i na
          odpoczynek, a i rodzaj muzyki i jej glośność też wolę sobie sama
          wybierać.
          • Gość: faras Re: Vermera - Sando IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 13:08
            Taki motłoch sprowadził się na Piaski, Bielany i teraz krzyczy, że im samoloty
            latają nad głowami i zlikwidować lotnisko. Ja też nie lubię przyjezdnych. Idź do
            HGW z postulatem - zlikwidować knajpę bo jaśnie państwo do miasta się wprowadza.
          • Gość: szerokihoryzont Rodowita warszawianka rozumiałaby potrzebę ... IP: *.home.aster.pl 03.07.12, 10:33
            Rodowita warszawianka rozumiałaby potrzebę istnienia knajp i innych miejsc spotkań, także poza centrum. Ludzie siedzą w blokach i oglądają telewizję bo wokoł ich miejcsca zamieszkania nie ma gdzie iść. "Rodowita warszawianko", wpisujesz się idealnie w malkontencki klimat nowobogackich, którzy chcieliby mieć zaciszny zielony zakątek w samym centrum Warszawy. Spie..... na wieś albo się dostosować do życia w mieście, buraki!
            • Gość: palmface Re: Rodowita warszawianka rozumiałaby potrzebę .. IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 21:38
              data posta ... mózgu ...
        • Gość: lopez Re: Vermera - Sando IP: *.centertel.pl 14.08.12, 20:54
          Tak to bywa z nowymi.
          • Gość: mieszkanka Re: Vermera - Sando IP: *.home.aster.pl 21.09.12, 15:40
            Sznowni Państwo, ja kupiłam własnie mieszkanie na vermerze i są albo mieszkania od ulicy gdzie jest głośno ale i są od zielonego patio z widokiem na szczęśliwice. Ja kupiłam 52 m2 i mam zakakujacą ciszę. Osada obecnie daje czasem czadu w soboty ale max do 22. Dostali kilka mandatów bo my mieszkańcy dzwonimy w razie co do strazy miejskiej i boja się o koncesję. teraz juz jest wybitnie cicho bo jest zimno a oni urzedują w namiocie. Mieszkań na obecną chwilę sprzedało się około 50% i cały czas w biurze sprzedazy ktoś sie kreci. Najwiecej jest dużych metrazy po 100 m2 a te najtruniej sprzedac ale teraz ceny zrobili od 6100 pln za m2 i ruch jest widoczniejszy. Oby jak najwiecej sie sprzedawalo:) Pozdrawiam sąsiadów.
            Maria
    • Gość: darla Re: Vermera - Sando IP: *.acn.waw.pl 01.08.09, 11:50
      Też interesowałam się tą inwestycją, ale mam coraz gorsze zdanie. Od
      miesiąca na budowie nic się nie dzieje, budowa stoi. Podobno
      pozwolenie na budowę zostało cofnięte, ale powody mogą być też inne.
      Problem głośnej muzyki na żywo u sąsiada cały czas aktualny a to co
      ostatnio niechcący odkryłam przebija wszystko. Po drugiej stronie
      przy ul. Bohaterów Września dosłownie kilkadziesiąt metrów od
      Vermery właśnie rozpoczęła się budowa MECZETU. Od razu wyobraziłam
      sobie te modły o różnych porach dnia, a jak zainstalują głośniki na
      wieży? Przecież w krajach muzułmańskich tak jest. Wychodzi na to, że
      z jednej strony mamy hałas uliczny od ronda Zesłańców Syberyjskich,
      z drugiej strony ogródki piwne z muzyką na żywo a z trzeciej modły z
      meczetu. Czy w ogóle ktoś kupił tam już mieszkanie?
      • Gość: zainteresowany Re: Vermera - Sando IP: 82.177.252.* 23.03.10, 15:03
        czy ktoś wie co dalej z tą inwestycją?
        • Gość: jagoda Re: Vermera - Sando IP: *.rednet.pl 09.08.10, 13:05
          podobno wznowili budowę i sprzedaż
      • Gość: GG Re: Vermera - Sando IP: *.chello.pl 09.08.10, 14:18
        Meczet bedzie bez minaretu.
        • Gość: gosc__g Re: Vermera - Sando IP: *.nat.student.pw.edu.pl 16.08.10, 17:23
          jesli ktos jest zainteresowany moge opowiedziec o tych mieszkaniach
          • Gość: Gepard_chester Re: Vermera - Sando IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 20:54
            No to śmiało, nie krępuj się. Możesz też dodać jak to wygląda
            cenowo, jakie metraże i jak stoi ów zagraniczny inwestor ;]
            • Gość: Anty arab Dlaczego 100 metrów dalej od Sando budują MECZET ? IP: *.222.240.155.spray.net.pl 19.08.10, 22:23
              Czy wycie z minaretów będzie głośne? Głośniejsze niż ruch samochodowy na rondzie
              Zesłańców Syberyjskuch?
            • Gość: gosc__g Re: Vermera - Sando IP: *.nat.student.pw.edu.pl 25.08.10, 19:30
              budowa trwa, metraz dowolny, 30-70m2, jest kilkanascie roznych typow mieszkan,
              wykonawstwo bez zastrzezen, ceny okolo 9tys/m2, glosno moze byc od strony ronda,
              i poza tym buduje sie tam 16pietrowy budynek mieszkalny
        • Gość: gonzo Re: Vermera - Sando IP: *.spray.net.pl 19.08.10, 23:02
          Dlaczego kłamiesz... będzie z minaretem, tylko obniżono jego pierwotną wysokość.

Polska nie Szwajcaria i u nas minarety stawiać można.
          • Gość: Fajny diweloper Ale beka, kto chętny na kawalerkę w "Wenerze"? :D IP: *.222.240.155.spray.net.pl 26.08.10, 20:40
            wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,88542,5316948,Prawda_o_deweloperach___dotarlismy_do_tajnych_notatek.html
    • Gość: Ob.Serwer Re: Vermera - Sando IP: *.e-plan.pl 30.01.11, 00:28
      Minaret mówicie? Modły? No to trzeba się przyzwyczajać: www.youtube.com/watch?v=YaL54ATkEC0
      • ekaunt Re: Vermera - Sando 30.01.11, 12:11
        Tia... najlepiej mieszkać w centrum, ale żeby było cicho i zielono i żeby był suuuper rozkład i oczywiście po 4 tys/m2, bo inaczej to ho ho ho - nie kupię!
        Chcecie mieć ślicznie - lećcie na Nowe Powiśle - od 14 tys./m2. Chcecie mieć blisko centrum? Weźcie Vermerę, Arlet czy coś BI na Ochocie i przestańcie pitolić. Acciona ma Świątynię - to jest makabra, a nie jakiś minaret. Jak się chce mieszkać w centrum to się trzeba godzić na pewne niedogodności i tyle.
    • Gość: Zniechecony Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.11, 15:44
      Ja rezygnuje bo widziałem akt notarialny:

1. Zarząd nieruchomością sprawowany przez Dewelopera do końca świata na jego warunkach!!! A z czym wiąże się monopol to nikomu nie trzeba wyjaśniać..

2. Prawo ustanowienia na nieruchomości służebności gruntowych lub prawa użytkowania na rzecz osób trzecich więc nie zdziwmy si,ę jak ktoś będzie chciał wejść nam do mieszkania.. w końcu ma użytkowanie nieruchomości ;)))

3. możliwość nieodpłatnego umieszczenia na Budynku reklamy świetlnej lub innego rodzaju reklam. Darmocha bez określenia wielkości tych reklam ani odpowiedzialności za uszkodzenia, które mogą wywołać...

I nie są to jedyne kwiatki..
      Notariusz stwierdził: "Wymaga jednak poprawek ten akt co może się spotkać z oporem developera, ale np zamieszczanie w akcie prawa odstąpienia i nie podawanie terminu do
      kiedy można skorzystać z tegoż prawa jest co najmniej dyskusyjne..."
      • Gość: Moryca Re: Vermera - Sando IP: *.eurolot.com.pl 01.06.11, 09:48
        Jeśli chodzi o Umowę to można dużo zmienić , a użytkowanie wieczyste , jest w 90% inwestycji warszawskich.
      • Gość: kupiec Re: Vermera - Sando IP: *.home.aster.pl 05.11.12, 14:29
        teraz jest nowy akt zgodny z ustawą deweloperską. mimo to te punkty, które zostały wymienione nie są niczym nadzwyczajnym. wystarczy przeczytac w przepisach na czym polega służebność, jest tez okreslone w przepisach prawa kto administruje budynkiemi na jakich zasadach (tu juz jest wspólnota i swietny administrator). Zapraszam na formum mieszkańców vermery www.vermera.fora.pl. Zapytajcie obecnych mieszkanców o opinie :)
    • ilionel użytkowanie wieczyste 19.05.11, 19:20
      jest tu chyba jednym z większych problemów. Proponuje zwrocic uwage.
    • Gość: Klientka Vermera - Sando IP: *.telepolska.pl 02.06.11, 13:32
      Jesteśmy w trakcie finalizacji umowy na mieszkanie w tej lokalizacji. Długo szukaliśmy mieszkania, ale tu cena jest naprawdę przyzwoita. Poza tym z deweloperem można się śmiało dogadać i co najważniejsze, można obejrzeć lokal, a nie tylko szkic na papierze...
      • treadstone73 Re: Vermera - Sando 07.06.11, 15:45
        Gość portalu: Klientka napisał(a):

> Jesteśmy w trakcie finalizacji umowy na mieszkanie w tej lokalizacji. Długo szu
        > kaliśmy mieszkania, ale tu cena jest naprawdę przyzwoita. Poza tym z dewelopere
        > m można się śmiało dogadać i co najważniejsze, można obejrzeć lokal, a nie tylk
        > o szkic na papierze...

Mówili Wam o tym:

wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,88542,5316948,Prawda_o_deweloperach___dotarlismy_do_tajnych_notatek.html
        ??
        • Gość: moryca Re: Vermera - Sando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 19:51
          Nie o tym nie wspominali, ja też jestem w trakcie podpisywania umowy mieszkanie t10.
          Pozdrawiam
        • Gość: Vermera rządzi :) Re: Vermera - Sando IP: 178.73.49.* 12.06.11, 11:05
          Wielka mi rzecz... Każda inwestycja ma swoje plusy i minusy.
          Kupując mieszkanie w osiedlu Vermera można je obejrzeć i każdy dobrze wie, co kupuje, jaki będzie miał widok z okna itp. Żadne wewnętrzne materiały dewelopera nie robią na mnie wrażenia... Przecież sama widzę, za co płacę :) I już nie mogę doczekać się przeprowadzki :)
          Dla mnie ważna była lokalizacja, czyli:
          1. blisko centrum
          2. dobra komunikacja miejska (przystanek jest b. blisko, dworzec też)
          3. niedaleko park
          4. przedszkola, szkoły niedaleko (syn nie będzie musiał zmieniać przedszkola, bo jesteśmy z Ochoty, szkołę też już mam na oku:)
          Cena jest rozsądna, a mieszkanie wybrałam fajne, więc jestem bardzo zadowolona :)
          Warto się wybrać na osiedle i obejrzeć, bo od strony wewnętrznej jest wyjątkowo ładne.
          Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów !!!
          • Gość: Gość Re: Vermera - Sando IP: *.xdsl.centertel.pl 12.05.12, 21:40
            Witam,

kupiłam mieszkanie w investycji Alanda i chciałabym wszystkich chętnych do kupna mieszkania u tego developera ostrzec (obojętnie czy to będzie inwestycja Vermera, Alanda czy Sansara), ponieważ developer (w odróżnieniu od mieszkańców) nie płaci od kilku miesięcy obowiązkowych opłat za utrzymanie części wspólnej budynku (a jest największym udziałowcem mając połowę mieszkań) i w związku z tym grozi odcięcie mediów do części wspólnej czyli nie będzie prądu w konsekwencji staną windy, nie będzie oświetlenia na klatkach i nie będą działały pompy pompujące wodę na piętra. Developer ma to gdzieś a wspólnota została zmuszona do złożenia pozwu do sądu.
            • Gość: przyszla klientka Re: Vermera - Sando IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.05.12, 15:19
              I jak z tym prądem? Deweloper już zaczął płacić ?? Czy dalej jesteście odcięci od świata i bez wody??
              • Gość: moryca Re: Vermera - Sando IP: *.eurolot.com.pl 30.05.12, 15:39
                Witam ,
                Cały czas jest prąd i woda , mieszka się wspaniale i serdecznie polecam.
              • Gość: lol Re: Vermera - Sando IP: *.centertel.pl 14.08.12, 21:13
                ciekawe co druga strona?
          • Gość: nina Re: Vermera - Sando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 15:33
            a jak czynsz? wysoki? znajomi rozważali zakup, ale nie zdecydowali się ze względu na hałas, faktycznie jest tak głośno? kto administruje/ zarządza osiedlem?
    • Gość: anna Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 13:38
      Zapraszam zainteresowanych do wymiany informacji:
      www.vermera.fora.pl
    • jula1974 Re: Vermera - Sando 14.08.12, 14:15
      głośno głośno !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: nina Re: Vermera - Sando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 15:13
        jak to głośno? z jakiego powodu? czy administracja nie reaguje?
        • Gość: Gość Re: Vermera - Sando IP: *.nameserverus2.com 28.08.12, 16:18
          > jak to głośno? z jakiego powodu? czy administracja nie reaguje?

Kobieto, czy Ty nie widziałaś gdzie jest ten blok? Tam musi być głośno bo to jedno z najbardziej ruchliwych skrzyżowań w Warszawie (jeśli nie w Polsce całej). To z jednej strony, bo z drugiej jest duża knajpa z ogródkiem.

Szanowni mieszkańcy, podzielcie się proszę opiniami o jakości życia w bloku.

Poza tym, czy tam cokolwiek się dzieje? Bo vermera.pl się nie otwiera nawet z bezpośredniego linku na stronie Sando/INVERPOLSKA. Oni jeszcze istnieją?
          • Gość: yo Re: Vermera - Sando IP: *.skynet.net.pl 30.08.12, 11:55
            Od strony ronda głośno - przy otwartym oknie. Przy zamkniętym mało co słychać (okna szczelne).
            Z drugiej strony jest osada, przy muzyce na żywo kiepsko - ale dzialamy w tym temacie ;).
            Nie ma ciszy jak w lesie - ale to chyba oczywiste - położenie prawie w centrum, więc czego oczekujecie? Ze będzie błoga cisza? - od tego jest wesoła, bielany etc. Cos za cos.

Obecnie z ramienia developera sprzedaża zajmuje sie:
            www.primeresidential.pl/aktualnosci/item/27-gotowe-mieszkania-blisko-centrum

Zapraszamy do grona mieszkancow ;)
            • Gość: alinka Re: Vermera - Sando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 15:12
              a kto zarządza tym osiedlem? czy nie da się nic zrobić z hałasami z osady?
              • Gość: xxx Re: Vermera - Sando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 10:32
                czy nie Rednet?
                • Gość: natalia_s Re: Vermera - Sando IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 10:27
                  no właśnie, czy zarządza Rednet? Jestem ciekawa opinii, słyszałam rózne, dlatego zastanawiam sie jak to wygląda w Vermerze.
                  • Gość: ns Re: Vermera - Sando IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 12:03
                    a udało się zarządcy cos z hałasami z osady zrobic?
                    • Gość: ns Re: Vermera - Sando IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.12, 14:21
                      halo? cos wiadomo? co z tym zarządzaniem?
                      • Gość: danuta Re: Vermera - Sando IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.12, 10:06
                        chyba z zarządzaniem ok, skoro nikt się nie wypowiada
                        • Gość: Natalia W Re: Vermera - Sando IP: 195.205.152.* 18.12.12, 10:21
                          do zarządzania zastrzeżeń nie mam. Jest ok, opłaty niższe niż w wielu inwestycjach. Na zimę i w Osadzie cisza, bo za zimno:)
          • Gość: lokator Re: Vermera - Sando IP: *.182.202.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.12.12, 21:01
            istnieją :) właśnie tam kupiłam mieszkanie. strona jest www.vermera.com.pl. Nie wiem, jak to zrobili ale od środka od patio jest tak cicho.
    • Gość: Mieszkaniec Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.10.12, 15:52
      Witam, W temacie podaje:

1. Parking - konstrukcja/projekt/wykonanie -
      1.1. co tydzień system ppoż (?) na parkingu włącza się i wyje przez kilka godzin. Za każdym razem Straż pożarna i nie wiadomo pożar, wybuch czy coś.. wjeżdżać nie wjeżdżać.. wejść z dzieckiem czy nie wejść ..
      1.2. zjazd/wjazd na parking - w czasie deszczu woda zasuwa na dół i zalewa parking, jak na Narodowym. Czekam na zimę i lodowisko..

2. Okna i drzwi do lokali - żadne okna (a właściwie drzwi - bo większość okien to drzwi balkonowe) nie mają funkcjonalności rozszczelnienia i uchylania. Okna sa dobrej firmy - chyba Jocz, z okuciami Maco, ale skrzydła sa bardzo szerokie (powyżej 100 cm) co powoduje, iz konstrukcyjnie nie można ich zmienic na uchylne, bo okucia tego nie wytrzymają. Firma żadna nie chce sie tego podjąć, bo wymaga to wymiany całych okien i grzebania w budynku. Poza tym, że bardzo kosztowne. Generalnie pomieszczenia sa niskie (około 250-260 cm) w związku z czy szybko robi sie duszno...

Cdn..

• Gość: Mieszkaniec Poziom niektórych mieszkanców Vermera -pismo Adm.. IP: *.ibd.gtsenergis.pl 31.10.12, 12:39
        Szanowni Państwo,

działając w imieniu Wspólnoty Mieszkaniowej „Vermera”, kieruję do Państwa apel oraz prośbę o wsparcie.
        Od pewnego czasu z powodu wykańczania nowo zakupionych mieszkań na terenie budynku „Vermera” przebywają osoby z firm budowlanych, które nagminnie niszczą, uszkadzają, dewastują, opluwają windy i nie zachowują czystości na klatkach. Codziennie muszę interweniować wraz z pracownikami ochrony, aby poszanowali Państwa własność, a przede wszystkim mieli na względzie osoby już zamieszkujące, które i tak są bardzo wyrozumiałe.
        Firma sprzątająca pracuje w godzinach od 6-14, dlatego w godzinach popołudniowych w Państwa interesie jest, aby zachowany był porządek.
        Ponadto sytuacja, która miała miejsce w dniu wczorajszym przekracza wszelkie oczekiwania!(skarga cytat)- "Wczoraj (18/10/2012) nieznana osoba załatwiła swoją potrzebę fizjologiczną na poziomie -2 pod schodami, co świadczy o totalnym braku ucywilizowania.
        Uprasza się właścicieli o pilnowanie Ekip Budowlanych - gdyż za każde zniszczenia, uszkodzenia, dewastacje, nieczystości powstałe na skutek działań Ekipy Budowlanej opowiada Właściciel mieszkania!". Liczę na to, że osoba która tego dokonała, po przeczytaniu powyższego uświadomi sobie, że nie może czuć się bezkarna - na zasadzie: nikt nic nie mówił, ktoś posprzątał - to spróbuje jeszcze raz ;/.
        Osobiście bezskutecznie proszę pracowników ekip budowlanych o wyłożenie przed drzwiami wilgotnego materiału, który zawsze ograniczy wydostawanie się kurzu. Wywożony gruz rozsypywany jest od lokalu przez windy oraz na klatkę przy wejściu, gdzie można zabezpieczyć kartonami posadzkę oraz drzwi windy ( w ten sposób nie będą obijane) a na koniec dnia zdjąć.Nie jestem w stanie przewidzieć i śledzić przebiegu wszystkich prac budowlanych, dlatego bardzo Państwa proszę o kontrolę nad ich przebiegiem.
        Prośbę o wzmożoną kontrolę w sposób szczególny kieruję do nowych członków Wspólnoty Mieszkaniowej „Vermera” przy Bitwy Warszawskiej 1920 nr 21 w Warszawie.
        Liczę na współpracę z Państwa strony.

Z poważaniem,

Administrator

• Gość: Mieszkaniec Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.13, 01:12
        Osada i kręgielnia w czasach kryzysu jedzie po bandzie. Osada gra w czwartki i piatki na żywo, organizuje wesela - głośne i bardzo uciążliwe. Policji głupio interweniować bo wesele.. Grają głośno i do późnej nocy i guzik robią sobie z policji, wezwań itp...

Kręgielnia z kolei imprezy techno. Ku... żyć się ie da!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: yogi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.itsa.net.pl 26.08.13, 14:42
          zastanawiam się tylko dlaczego po obniżce nadal blok wygląda jak widmo?!czy tylko chodzi o "sąsiadów"
          pozdrawiam,
          ps
          nadal się zastanawiam nad zakupem tutaj mieszkania:)
          • Gość: Pani Y Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 18:13
            Ja też się poważnie zastanawiam nad zakupem, przeprowadziłam nawet małe własne "śledztwo" i z moich ustaleń wynika, że te to nie Arco robi imprezy techno, a muzyka na żywo jest do 22.00. A blok się powoli zaludnia, byłam tam kilka razy oglądać mieszkanie i czasem przejeżdżam obok i naprawdę coś się dzieje- chodzi o to, że ludzie się kręcą. Ci co teraz kupili, wiadomo, że jeszcze nie mieszkają bo muszą mieszkania wykończyć więc może dlatego blok wygląda na nie całkiem zamieszkały
            • Gość: yogi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.itsa.net.pl 03.09.13, 09:55
              czyli można kupować:)
              decyzja zapadła:)
              • Gość: Pani Y Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 18:03
                U nas też zapadła decyzja, kupujemy:)
                trochę tylko mnie martwi widok z okna na powstający La Tour ale za taką cenę nie można mieć wszystkiego;) W której klatce będzie Pan (Yogi) mieszkał?
                • Gość: yogi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.itsa.net.pl 04.09.13, 13:20
                  Klatka II P.8
                  a sąsiadka?
                  • Gość: Pani Y Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 22:54
                    My na V piętrze i w V klatce:)
                    A sąsiad już podpisał umowę? bo my cały czas czekamy na "stworzenie" umowy;)
                    • Gość: yogi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.itsa.net.pl 05.09.13, 08:43
                      sąsiadka:) to witam w klubie ,również czekamy:)
                      • Gość: Pani Y Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 21:41
                        A to przepraszam, zasugerowałam się tym, że miś Yogi był samcem;)
                        mam nadzieję, że doczekamy się w końcu na umowę (podobno takie tłumy w biurze i dlatego mają opóźnienia) i, że dobrze się nam będzie mieszkało:)
                        • Gość: yogi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.itsa.net.pl 06.09.13, 10:18
                          tiaaa... to taka zmyłka;)
                          również mam taką nadzieję, umówmy się na "parapetówkę" jak już się wprowadzimy:)
                          • Gość: Pani Y Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.13, 19:26
                            Bardzo dobry pomysł, dobrze by było poznać sąsiadów:) tylko jak się rozpoznamy w realu? w jakim jesteście wieku?
                            • Gość: Tomi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.09.13, 22:41
                              Witam, widze ze Panstwo juz zaawansowani w kupowaniu, mam pytanie ile ewentualnie mozna urwac na cenie przy wiekszych mieszkaniach, jak dlugo trwa caly proces zakupu mieszkania. Pozdrawiam moze przyszlych sasiadow.
                              • Gość: Pani Y Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 23:13
                                Ceny teraz i tak są atrakcyjne, ale trzeba pytać o najniższą możliwą cenę za dane mieszkanie, pani podaje cenę i już nie ma targowania bo ta cena jest nawet kilka stówek niższa od wyjściowej na metrze. Wiem, że lokalizacja ma pewne wady, ale wiem też że nigdzie na Ochocie nie kupię mieszkania w nowym budownictwie za taką cenę. Jeśli chodzi o cały proces zakupu to u nas się już to trochę ciągnie
                                • Gość: Tomi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.09.13, 22:45
                                  Dziekuje za odpowiedz, a czy interesowala sie Pani dlaczego wlasnie ceny sa tak atrakcyjne, moze gdzies jest jakis haczyk, bo ja przeszukalem caly internet i nic nie znalazlem, bylismy tam na razie raz i nawet nam sie podoba, dla nas lokalizacja jest idealna, wiem ze znajomi w tym momencie sie targuja i zeszli juz jakies 10% od ceny wyjsciowej, gdybym cos takiego dostal to pewnie bym sie zdecydowal, a moze mi Pani napisac jak wyglada rezerwacja, na jaki okres i czy trzeba zaliczke wplacac. Pozdrawiam
                                  • Gość: Pani Y Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 22:32
                                    Też szukałam "haczyków", ale nie znalazłam nic poza tym co widać. Moim zdaniem te mieszkania do tej pory się nie sprzedały bo mimo, że dla mnie też lokalizacja jest super, to jednak hałas od ulicy może być odrobinę uciążliwy, zwłaszcza za cenę 9.500 zł/ metr jak to było wcześniej. Poza tym wcześniej były problemy z hałasem z Osady, ale teraz grają tam do 22.00
                                    • Gość: Tomi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.09.13, 02:37
                                      Chcemy zarezerwowac mieszkanie, zastanawiamy sie nad pietrem, jesli mozna spytac to na ktorym pietrze Pani mieszka i w ktorej klatce, chodzi mi wlascie o glosnosc okolicy. Niektorzy twierdza, ze czym wyzej tym ciszjej, inni wrecz przeciwnie. My zastanawiamy sie nad 3 lub 6 pietrem od strony budowy bo chyba jednak bedzi ciszej, moze nie przez najblizsze 1,5 roku ale moze pozniej, co Pani o tym sadzi jesli mozna spytac. Pozdrawiam, Dobrej nocy
                                      • Gość: Pani Y Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.13, 23:00
                                        Ja jeszcze nie mieszkam, dopiero będziemy podpisywać umowę;)
                                        Też wybraliśmy mieszkanie od strony budowy w V klatce bo tam nawet przy otwartym oknie nie jest bardzo głośno, coś za coś, będzie ciszej, ale nie będzie fajnego widoku z okna. Potwierdzam, przynajmniej w tym budynku im wyżej, tym jest głośniej- sprawdzaliśmy na różnych piętrach. My wybraliśmy piętro V i polecam zrobić tak jak my- sprawdzić na różnych piętrach i dopiero podjąć decyzję, ale chyba na VI piętrze nie powinno być bardzo głośno, bo na III to na pewno jest cichutko. Pozdrawiam
                            • Gość: yogi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.itsa.net.pl 10.09.13, 10:47
                              jak się wprowadzimy dam cynk:)
                              jesteśmy po 30:)
                              • Gość: Pani Y Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.13, 23:02
                                Ok, to czekam na znak:) my też jesteśmy po 30-stce:)
                                • Gość: yogi Re: Vermera - usterki, uciążliwości, pułapki.. IP: *.itsa.net.pl 11.09.13, 07:55
                                  świetnie:)więc umówione:)
    • Gość: mieszkaniec forum.vermera.pl IP: *.home.aster.pl 19.10.12, 00:16
      Jeśli ktoś ma pytania do mieszkańców zapraszam na:
      www.forum.vermera.pl
      postaramy się odpowiedzieć na wątpliwości przyszłych mieszkańców.
    • Gość: Mieszkaniec Tryb podejmowania uchwał właścicieli.. IP: *.ibd.gtsenergis.pl 31.10.12, 12:57
      Art. 23. [Tryb uchwał właścicieli]

2. Uchwały zapadają większością głosów właścicieli lokali, liczoną według wielkości udziałów, chyba że w umowie lub w uchwale podjętej w tym trybie postanowiono, że w określonej sprawie na każdego właściciela przypada jeden głos.

2a. Jeżeli suma udziałów w nieruchomości wspólnej nie jest równa 1 albo większość udziałów należy do jednego właściciela bądź gdy obydwa te warunki spełnione są łącznie, głosowanie według zasady, że na każdego właściciela przypada jeden głos, wprowadza się na każde żądanie właścicieli lokali posiadających łącznie co najmniej 1/5 udziałów w nieruchomości wspólnej.

• Gość: NFservices Re: Vermera - Sando IP: *.centertel.pl 18.12.12, 14:13
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
    • Gość: NFservices Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 17:09
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
      • Gość: zainteresowana Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 15:20
        Witam, ostatnio zainteresowałam się tym tematem i jak to jest z tą inwestycją? Ceny mają przystępne, rozkłady mieszkań są sensowne a budynek od strony ulicy wygląda na całkowicie opuszczony? Mam pytanie do mieszkańców: jak obecnie wygląda sytuacja w budynku, czy rzeczywiście nie ma wielu mieszkańców? czy parking nadal jest zalewany przez deszcz? no i przede wszystkim jak to jest teraz z tym hałasem od strony Osady? pozdrawiam
        • Gość: Potencjalny sąsiad Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.13, 15:40
          Ja też planuję zakup. Czy ktoś może podzielić się opinią. Jak się mieszka i jaki jest hałas. Czy na 6 piętrze jest głośniej niż na 9?
          • Gość: gosia Re: Vermera - Sando IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 10:26
            miszka się dobrze, a hałasu nie ma, okna są szczelne, więc ok. mieszkam na 8 i od strony ronda, ale nie narzekam. Latem jak się otwierało okna a w oazie była impreza to bywało głośno, ale było to zgłaszane administracji i coś zadziałali bo się uspokoiło.
            • Gość: Tomi Re: Vermera - Sando IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.09.13, 21:42
              Gosia
              Jesli mozesz to napisz, czy jakies pulapki byly jesli chodzi o podpisywanie umowy, jakies generalnie problemy, i ile faktycznie wychodz koszty utrzymania, czynszu, bo troche sie zmartwilem gdyz ktos z moich zanomych agentow powiedzial ze Sando bankrutuje, ale nie mam gdzie tego potwierdzic, a sprzedawcy wszyscy mowia ze nie bankrutuje tylko wycofuje sie z polskiego rynku, czy wiesz cos na ten temat?
              • Gość: tytus Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 21:20
                Sando bankrutuje i dlatego te ceny 4500 za metr
                • Gość: yogi Re: Vermera - Sando IP: *.itsa.net.pl 20.09.13, 08:46
                  hmmm 4500/m2 ?
                  ale to za chyba najgorszy z możliwych układów mieszkań,gdzie nie ma nie chętnego-wyprzedaż;)
                  • Gość: gucio Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 23:42
                    nie wiem, ale jak dla mnie to pachnie działaniem konkurencji, której nie w smak, że sprzedaż im podskoczyła- mam na myśli te plotki o bankructwie. I albo o czymś nie wiem, albo dla właścicieli mieszkań nie ma znaczenia czy deweloper istnieje czy nie jeśli się ma wykupione mieszkanie, akt notarialny a budynek jest oddany do użytku, czy się mylę?
                    • Gość: yogi Re: Vermera - Sando IP: *.itsa.net.pl 24.09.13, 09:45
                      dokładnie,też mi się tak wydaje;)
                    • Gość: Janus Re: Vermera - Sando IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.09.13, 20:20
                      Developer nie tyle bankrutuje bo jest to duża grupa hiszpańska o zdywersyfikowanej dzialalności (można sprawdzić w necie) ile chce szybciej sprzedawać stąd obniża ceny i wkurza konkurencję. Tak naprawdę jednym problemem jest hałas od strony Osady w weekendy. Czy ktoś mógłby się podzielić tu swoim doświadczeniem?
                      • Gość: xyz Re: Vermera - Sando IP: *.itsa.net.pl 25.09.13, 09:20
                        Developer wyprzedaje ponieważ zaczyna nową inwestycję i potrzebuje kasę:)
                        • Gość: gosciu Re: Vermera - Sando IP: 80.254.155.* 02.10.13, 12:00
                          ktos sie orientuje jaki jest czynsz dla 3 osob przy 70-80m2?

pozdrawiam
                          • Gość: Pani Y Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.13, 21:46
                            Czynsz jest 5,50 za metr, woda, prąd wg liczników, za garaż 13 zł z tego co ostatnio mówili, a użytkowanie wieczyste gruntu ok. 4,80 za metr o ile dobrze pamiętam- płatne raz w roku
                            • Gość: gosciu Re: Vermera - Sando IP: 80.254.155.* 08.10.13, 07:37
                              hmm to jakos podejrzanie maly czynsz :) ciekawy jestem czy zaraz po sprzedazy wszystkich mieszkan nie wzrosnie dwukrotnie :) ogrzewanie rozumiem ze jest gazowe z miasta i pewnie sa liczniki ?
                              • Gość: Tomi Re: Vermera - Sando IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.10.13, 08:25
                                Czy ktos w ostatnich dniach podpisywal umowe do Vermery, bo ja juz czekam 3 tyg na umowe rezerwacyjna i nic sie nie dzieje, tlumacza sie ze czekaja na czyjs pomysl. A czy ktos ma moze podpisany juz akt notarialny?
                                • Gość: Tomi Re: Vermera - Sando IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.10.13, 08:26
                                  Ale glupote napisale - czekaja na czyjs podpis i nie wiem dlaczego to tak dlugo trwa.
                                  • Gość: Pani Y Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.13, 22:50
                                    My czekaliśmy 6 tygodni na napisanie poprawnej umowy bo otrzymywaliśmy projekty cały czas z błędami- podobno to nie oni te umowy piszą tylko ludzie w kancelarii u notariusza. Ale już jesteśmy po podpisaniu :) trzeba dzwonić i dopytywać, u nas też by to pewnie dłużej potrwało gdybym nie zaczęła się denerwować i często dopytywać o postępy...;)
                                    • Gość: Tomi Re: Vermera - Sando IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.10.13, 23:03
                                      Czyli ma Pani juz akt notarialny? Jesli tak to gratuluje!!!Mnie tez zaczynaja denerwowac, tak jakby im nie zalezalo na sprzedazy. Podobniez caly grudzien nie pracuja, wiec nie wiem jak to bedzie z podpisywaniem umow. Zostalo juz im tylko 10 mieszkan do sprzedania i tlumacza sie tym, ze maja bardzo duzo papierkowej roboty, zeby przygotowac umowy mieszkan juz zarezerwowanych.
                                      A czy sam proces przebiegal bez niespodzianek, po jakim czsie od wplaty calej kwoty nastapilo podpisanie aktu?Pozdrawiam
                                      • Gość: Pani Y Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.13, 23:58
                                        Mamy podpisaną umowę przedwstepną (tak się to chyba nazywa?) u notariusza i wpłaciliśmy część kwoty, ustaliliśmy, że resztę wpłacamy po wykonaniu wszystkich poprawek, które zgłosiliśmy podczas odbioru technicznego mieszkania. Jak do tej pory mieliśmy parę niespodzianek (to jednak dłuższa historia), ale jeszcze wytrzymuję, chociaż chwilami to już mam wrażenie, że jeszcze coś i poniosą mnie nerwy ;)
                                        • Gość: siekierezada Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 18:06
                                          Pani Y,

Jakie usterki wykryliscie na odbiorze technicznym? tez jutro odbieram i troche mnie to martwi.
                                          Daj znac na priva.

pozdrawiam
                                          • Gość: Pani Y Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 22:42
                                            Nic nadzwyczajnego nie odkryliśmy (sami odbieraliśmy, nie braliśmy żadnego specjalisty): pęknięcia tynku na ścianach, odbarwienia na ramach okiennych, porysowane drzwi, brak włączników i brak filtra w łazience. Życzę powodzenia!
                                            • Gość: siekierezada Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 06:35
                                              dzieki sasiadko :)
                                            • Gość: Uwe Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 15.11.13, 12:19
                                              SZ.Pani Y,
                                              jeżeli mogę tym razem ja proszę o chwilę i krótkie informacje odnośnie zamknięcia procedury sprzedaży. Wkrótce podpisujemy akt i męczy mnie jeszcze tylko jedna niepewność.....
                                              jeżeli mozna na priv: m.kret76@gmail.com

z góry dziekuje
                                        • Gość: Tomi Re: Vermera - Sando IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.10.13, 21:11
                                          Czy ewentualnie moglaby mi Pani przeslac na maila swoj nr telefonu (tomi1978pl@yahoo.com), chcialbym sie zapytac o te niespodzianki, bo my konsultowalismy sie z prawnikiem i umowy wygladaja wedlug niego nadzwyczaj lagonie dla nas, wiec kazal na to zwrcac uwage czy cos innego nie podsuna do podpisania. Pozdrawiam
                                          • Gość: xyz Re: Vermera - Sando IP: *.itsa.net.pl 13.11.13, 13:41
                                            witam,
                                            chciałabym zapytać czy jest tu na forum ktoś kto już mieszka?
                                            czy są jeszcze wolne mieszkania?długo się czeka na formalności,jacy sąsiedzi?
                                            pozdrawiam,
                                            • Gość: dk Re: Vermera - Sando IP: *.elartnet.pl 14.11.13, 20:12
                                              Formalności są jak wszędzie długotrwałe, ale w bloku mieszka pracownik z biura sprzedaży :-)
                                              • Gość: gość Re: Vermera - Sando IP: 195.85.249.* 27.11.13, 14:24
                                                Czy ktoś z Państwa ma problem z nieusuniętymi usterkami wykazanymi w protokole odbioru? My z mężem usterki zgłosiliśmy we wrześniu i do tej pory nie są usunięte (!) A może ktoś z Państwa ma informację- gdzie poza biurem sprzedaży można egzekwować usuniecie usterek?
                                                • Gość: mieszkaniec Re: Vermera - Sando IP: *.skynet.net.pl 02.12.13, 10:46
                                                  wejdź na forum meiszkańców i tam zadaj pytanie: forum.vermera.pl
                                                  tam Ci pomożemy.

Pozdrawiam.
                                                  • Gość: wronek Re: Vermera - Sando IP: *.scansafe.net 03.12.13, 14:57
                                                    niestety Wasze forum jest tylko dla mieszkancow..mimo ze sie zalogowalem nie jestem w stanie pisac postow bo administrator nie aktywowal mi konta..probowalem tego samego z innym nickiem i ta sama sytuacja..wynika z tego ze osoby zainteresowane nie maja mozliwosci zaczerpniecia porady...pozdrawiam
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Vermera - Sando IP: *.skynet.net.pl 04.12.13, 14:19
                                                    Napisz maila do admina jaki nick - aktywuje Ci dostęp do działu głównego.
                                                    I z tamtąd już możesz zadawać pytania lub wiadomości prywatne.

Pzdr.
                                                  • Gość: Pani Y Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 23:05
                                                    Witam,
                                                    czy jest tu może ktoś, kto kupił mieszkanie i deweloper usunął mu usterki wskazane w protokole odbioru? Albo może ktoś, kto tak jak my kupił i od kilku miesięcy nie ma usuniętych usterek?
                                                  • Gość: zadowolony Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.14, 06:58
                                                    Czesc,

Jesli minelo juz kilka miesiecy to mozesz zlozyc zazalenie u dewelopera i domagac sie odszkodowania!... a sama sugestia w tej sprawie powinna sprawic ze naprawa usterek znacznie przyspieszy :) my tez nie mamy wciaz naprawionych wszystkich usterek ale niektore rzeczy robia firmy ktore daja gwarancje na wyposazenie (drzwi, szyby, grzejniki) i deweloper nie moze samodzielnie tego naprawic... a przynajmniej tak nam powiedzieli :)
                                                  • Gość: Tomi Re: Vermera - Sando IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.14, 20:48
                                                    Witam,

Czy juz po umowie przyrzeczonej? Ja tez mam problem z usterkami, na wymiane zbitej szyby czekam juz 2 miesiace, strasznie kreca w tej Vermerze ale mysle ze jakos dobrniemy do konca. Pozdrawiam
                                                  • Gość: zadowolony Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.14, 23:50
                                                    szyba na balkonie? ponoc sporo osob na to czeka :) niestety takich rzeczy ponoc nie wymieniaja w zimie wiec potrwa to pewnie jeszcze kilka miesiecy :/
                                                  • Gość: Pani Y Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.14, 23:28
                                                    Witam,
                                                    już po umowie przyrzeczonej, już się urządzamy powoli:) niestety deweloper ma nas w poważaniu i na żadne prośby ani groźby nie reaguje. Mamy z dwóch stron delikatnie odrapane drzwi wejściowe, najpierw obiecywali naprawić, bo to zasadne a teraz nawet nie nie chcą nam dać na piśmie odmowy usunięcia tego (chcemy oficjalną odmowę żeby było do sądu jakby co). Nie wspomnę już nawet, że dostaliśmy mieszkanie bez filtra i niektórych włączników do światła i nawet to przerasta ich możliwości. Czy ktoś może poradzić co w takiej sytuacji zrobić?
                                                  • Gość: Victor Re: Vermera - Sando IP: 91.222.124.* 04.02.14, 17:24
                                                    Mam pytanie: Ile czasu czekaliście na przekazanie kluczy ? Wiem, że w akcie notarialnym jest ze do 3 dni od zapłaty za mieszkanie. Ale od banku (który udzielał mi kredytu) dostałem informację, że bank przelał deweloperowi pieniądze w czwartek rano (30.01.2014r.) Deweloper mówił w czw że jak tylko dostanie informację z księgowosci to sie ze mną skontaktuje. Dziś jest już wt (4.01.2013r.) i nadal żadnej informacji.....Ile u Was trwała cała procedura?
                                                  • Gość: ula Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.14, 09:25
                                                    ja za nimi chodziłem ponad tydzień.....
                                                    radze podjechać z potw. przelewu i odebrać klucze !
                                                  • Gość: Victor Re: Vermera - Sando IP: 91.222.124.* 05.02.14, 19:59
                                                    Z jakiej firmy macie prąd ? Czy tylko RWE ? Nie za bardzo jestem zwolennikiem tej firmy. Podoba mi się za to oferta Energi, ale nie wiem czy jest w Vermerze taka możliwość. Chodzi o pierwszą umowę na dostawę energii.
                                                  • Gość: Pani Y Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 00:02
                                                    Z kluczami u nas nie było problemu, ale nauczeni doświadczeniem nie czekaliśmy na informację od nich tylko sami za nimi chodziliśmy i radzę zrobić tak samo, bo się tylko niepotrzebnie traci nerwy i czas. A jak u Was z usuwaniem usterek? My oficjalnie nie dostaliśmy żadnej informacji, usterki nadal mamy nieusunięte, ale nieoficjalnie powiedziano nam, że nic nie wskóramy. Nie wiem nawet jak to skomentować:(
                                                  • Gość: zadowolony Re: Vermera - Sando IP: *.play-internet.pl 06.02.14, 08:04
                                                    prad - umowa o przylaczenie z RWE ale dostawce mozna wybrac dowolnego (trzeba rozroznic przylaczenie pradu od jego dostaw).

odbior kluczy to ... trzeba chodzic jesli sie Wam spieszy. My skontaktowalismy sie besposrednio z ksiegowoscia dewelopera i ladnie poprosilismy (uprzejma Pani tam pracuje ;) ale zdobycie kontaktu troche trwalo - ewentualnie proponuje wybrac sie do birua deweopera na Emilii Plater) o przekazanie informacji do biura sprzedazy. W efekcie klucze odebralismy w dniu zaksiegowania przelewu (ich bank jest zarejestrowany w Polsce wiec przelew powinien dojsc w mniej niz 24h).

Co do usterek to rzeczywiscie troche cyrk. Mi usuneli narazie tylko te ktorych nie daloby sie usunac po remoncie (a i to po ciezkich walkach). proponuje napisac skarge do dewelopera (zamiast kontaktow z Warbudem) i zazadac odszkodowania za nie usuniete usterki a jesli to nie wchodzi w gre to propunje... truc im d.pe codziennie az sie zmęczą i zmusza podwykonawcow do wykonania swojej pracy.
                                                  • Gość: oli Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 06.02.14, 10:05
                                                    usterki:
                                                    czy mówisz o rysce na drzwiach czy się ściana wali ?- bo to rzeczy mocno subiektywne więc chciałbym wiedzieć jakiej wagi są wasze żądania. Ja o ryse 3 cm na drzwiach nawet sie nie zamierzałem z nimi pałować .....mam ważniejsze spraw

pozdrawiam
                                                  • Gość: Pani Y Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 13:17
                                                    To rzeczywiście zależy od człowieka, ale dla mnie ma znaczenie czarna rysa na białych drzwiach bo taki kolor mają drzwi w środku i nie widzę powodu, dla którego miałabym odpuszczać- w końcu kupiłam nowe mieszkanie, a skoro przedstawiciel dewelopera w dniu odbioru technicznego mieszkania przyjął taką usterkę to ich obowiązkiem jest teraz usunięcie tego
                                                  • Gość: Tomi Re: Vermera - Sando IP: *.play-internet.pl 06.02.14, 22:16
                                                    Zgodnie z ostatnim wyrokiem NSA usterki nie poprawione przez dewelopera przechodza na wspolnote, czyli bedziemy musieili dochodzic praw u zarzadcy nieruchomosci, czyli parafrazujac u siebie samego, cala Polska...
                                                  • Gość: Pani Y Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 22:53
                                                    Witam Sąsiada:)
                                                    nie wygląda to zbyt dobrze niestety, rzeczywiście całe szczęście, że nie ma tam poważniejszych usterek :( a jak tam podpisanie umowy? wykańczanie mieszkania już rozpoczęte?
                                                  • Gość: Tomi Re: Vermera - Sando IP: *.play-internet.pl 06.02.14, 23:58
                                                    Jeszcze nie zaczelismy ale juz niedlugo... pozdrawiam
                                                  • Gość: tito Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.14, 14:45
                                                    Obsługą napraw gwarancyjnych dewelopera zajmuje się administracja rednet opłacana przez właścicieli. Czy to jest normalne?
                                                  • Gość: Fiona Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.14, 14:06
                                                    witam,
                                                    chciałabym zapytać sąsiadów jak się mieszka,ja właśnie podpisuję umowę:)
                                                  • Gość: aldona Re: Vermera - Sando IP: 212.180.187.* 03.04.14, 12:06
                                                    mieszka się hu.mowo
                                                  • Gość: Fiona Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.14, 10:37
                                                    o matko?!a co się dzieje?ja w przyszłym tygodniu majstra chcę wpuścić,jest źle przez sąsiadów?
                                                  • Gość: pati Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 11.04.14, 14:24
                                                    czy naprawdę nikt nie jest tak miły i nie może krótko opisać warunki jak się mieszka,jak działa wspólnota jacy są sąsiedzi itp.
                                                  • Gość: zadowolony Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.14, 16:43
                                                    Pati,
                                                    nie chodzi tu o bycie milym lub nie. wszystkie mieszakania sa sprzedane ale mieszkan w ktorych juz ktos mieszka jest mniej niz 1/4. malo kto moze poprostu wyrazic juz swoja opinie :)

My mieszkamy od 2 miesiecy i poki co jest super. Czasami nas mecza wiertarki remontujacych sie sasiadow i boimy sie startu "osady". to chyba jedyne minusy jakie przychodza mi do glowy.
                                                    Moze tez praca administracji moglaby byc nieco bardziej plynna... nie jest dla mnie czyms normalnym ze rachunki/czynsz przychodza nieregularnie.

sasiedzi - zalezy jak trafisz :) my na swoich nie mozemy narzekac ale ciezko wyciagac wnioski po 2 miesiecznej znajomosci. Wazne jest to ze ich nie uslyszysz (przynajmniej jak skoncza remont;) ) sciany naprawde niezle tlumia codzienne dzwieki i choc bylo juz kolo nas kilka "parapetowek" to trzeba bylo sie mocno starac by je uslyszec przy zamknietym balkonie.

wspolnota... dopiero sie tworzy, ciezko mowic o wspolnocie gdy zajetych jest tak malo mieszkan.

genialna jest okoliczna infrastruktura ale to raczej nie zasluga bloku :) natomiast sam budynek jest bardzo dobrze wykonany. niby to zawsze zalezy od mieszkania ale my nie musielismy rownac ani jednej sciany a i wykonczeniowcy byli pod wrazeniem wykonania.

cos jeszcze chcialabys wiedziec?
                                                  • Gość: pati Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 14.04.14, 14:30
                                                    lol,pięknie dziękuję:)taka odpowiedź jak najbardziej mnie satysfakcjonuje i wiele tłumaczy:)
                                                    z góry uprzedzam zaraz po świętach(od wtorku)majster wchodzi mi do mieszkania z remontem:)
                                                    więc przepraszam za hałas i niedogodności.
                                                    pozdrawiam,
                                                  • Gość: zadowolony Re: Vermera - Sando IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 22:43
                                                    :) spoko. niech tylko przestrzega regulaminu... wiercenia w niedziele juz bysmy nie zniesli ;) powodzenia!
                                                  • Gość: pati Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 15.04.14, 08:34
                                                    Ufffff,oczywiście w niedzielę odpoczywamy:)
                                                  • Gość: Do Mieszkancow Re: Vermera - Sando IP: *.146.102.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.04.14, 10:36
                                                    A w ktorej klatce jest najmniej zamieszkiwanych mieszkań? Pytam bo w długi weekend majowy sie wprowadzamy do IV klatki i zastanawiam sie czy duży zapas korków do uszu mam kupić :-)
                                                  • Gość: zadowolony Re: Vermera - Sando IP: *.play-internet.pl 16.04.14, 18:56
                                                    Nie prowadze statystyk :) ale jeśli naprawdę Cię to interesuje to wystarczy stanąć wieczorem pod blokiem (z dwóch stron) i popatrzec gdzie sie swiatlo swieci ;) a remonty slychac naturalnie najmocniej w sąsiadujących mieszkaniach... Dalej jest juz lepiej
                                                  • Gość: pati Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 25.04.14, 11:42
                                                    potwierdzam,mieszkania się zaludniają i remontują:)aż miło popatrzeć:)
                                                  • Gość: sąsiadka Re: Vermera - Sando IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.14, 07:49
                                                    Witam,jestem na etapie remontu chciałabym się podpytać czy któryś z sąsiadów ma do wywiezienia gruz bo ja mam i może połączyć siły?
                                                    pozdrawiam,
                                                  • Gość: ja Re: Vermera - Sando-Proza życia IP: *.ip.netia.com.pl 26.05.14, 13:15
                                                    witam,
                                                    proza życia.... umyte okna w piątek, w niedzielę prawie bez różnicy jak w piątek....od strony ulicy kurz,pył... od balkonu pył remontowy... zamknięte koło:(
                                                    ale cóż, coś za coś:)
                                                    pozdrawiam wszystkie sprzątające mamy:)
                                                  • Gość: sasiadka Re: Vermera - Sando-Proza życia IP: *.146.153.96.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.14, 16:31
                                                    Od strony ulicy pł chyba nie tylko od ulicy, ja mieszkamw IV kklatce i bardzo sie pyli z sąsiadującej budowy. Jest szansa, ze wkrótce sie skończy i budowa i remonty u sąsiadów :-)
                                                    A na poważnie jako młoda mama w nowym mieszkaniu zaczęłam mocno zaciągać do sprzątania mojego meza, no i On raz w miesiącu teraz nam funduje ukrainki do sprzątania. Biorą 20 zł za h i sprzątają super.
                                                  • Gość: :) Re: Vermera - Sando-Proza życia IP: *.ip.netia.com.pl 28.05.14, 14:14
                                                    tiaaaaa,ciekawe:)
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Vermera - Sando IP: *.31.133.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.14, 07:32
                                                    To nawet jest logiczne, bo gdzie należy zgłaszać usterki jak nie do administracji? Drugą sprawa jest potem rozliczenie co jest na gwarancji a co nie. Ale będąc na zebraniu wspólnoty i sądząc po wysokości czynszu- nasza administracja nie ma z tym kłopotu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka