Dodaj do ulubionych

TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI"

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 13:46
Witam! Szukam sąsiadów ktorzy zakupili mieszkanie na osiedlu "Pod Dębami"
Terenix-u. Ja już jestem po zawarciu umowy przedstępnej i obawiam się, ze
popełniłam zasadniczy błąd bo nie skorzystałam z formy aktu notarialnego przy
jej podpisywaniu. Czy można to jakoś odręcić i co wy o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 11:34
      Sąsiedzi gdzie się podziewacie?
      • Gość: Mysza Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.wienerberger.com.pl / *.wienerberger.com.pl 13.01.04, 11:37
        Witam przyszłych sąsiadów. Zarezerwowałam dziś telefonicznie jedno mieszkanko i
        jak nic mi się przez 4 dni nie odwidzi to w sobotę zapłacę te 2000zł i
        zarezerwuję na stałe.

Byłam na budowie i widziałam te dęby. Ciekawe co z nimi zrobią bo korony
        niktórych mocno wrastają w blok...
        • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.chello.pl 14.01.04, 00:26
          A zdradzisz ktore? No przynajmniej w ktorym budynku.......
          • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 10:18
            Może będziemy sąsiadkami :)
        • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 10:22
          Dęby mnie tak nie martwią jak nowe osiedle JWC które ma wyrąsnąć tuż za naszym
          osiedlem. W planach mają 7 budynków 7 piętrowych na tak stosunkowo niewielkim
          terenie. To dopiero będzie widok.
          • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.chello.pl 14.01.04, 14:39
            Mowisz o tym z tylu, czy z przodu?
            • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 13:23
              JWC będzie budowało nowe osiedle z przodu naszego osiedla. Tak, że z okien
              kuchennych i sypialnianych będziemy widzieli przerażające klocki betonowe!
              • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.chello.pl 15.01.04, 14:12
                Zalezy kto :P Ja mam okna na Nowy Dom 82, czy jak to tam sie nazywa....... Ale
                szkoda tego kawalka przestrzeni miedzy Cmielowska a naszym osiedlem.
        • Gość: Mysza Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.wienerberger.com.pl / *.wienerberger.com.pl 14.01.04, 13:56
          Budynek C mieszkanko nr 8. Wybrałam klatkę pierwszą by mi dęby w okna nie
          wchodziły ;)
          • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 13:21
            Witam Sąsiadkę!
            Ja zakupiłam mieszkanie również w budynku C z tym, że w 2 klatce i na 2 piętrze.
            Kilkakrotnie obeszłam osiedle doodoła i nie widziałam żadnego dębu w moim
            oknie:)
            • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.chello.pl 15.01.04, 14:14
              Jeden jest na pewno - kolo bud. A....... A tam miedzy Terenixem a JWC sa jakies
              krzaczory - nie ma tam debow?
          • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:15
            To bedziemy bliskimi sasiadkami. Zastanawiam sie tylko gdzie reszta naszych
            kochanych sasiadow sie podziewa i dlaczego ich tu razem z nami nie ma;(
    • Gość: gosc Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 12:15
      Witam sasiada/ke na nowym osiedlu Terenixu.
      • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.01.04, 13:07
        Jeśli można zapytać, w których budynkach macie mieszkania? Zastanawiam sie nad
        zakupem, moze wkrótce przylacze sie do grona "przyszlych mieszkancow" :)
        • Gość: Lonia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 13:29
          Ja nabyłam mieszkanie w budynku C ale długo zastanawiałam sie czy nie skusic
          sie na blok B (3 klatkowy).
          • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 10:39
            Czy ktos z moich sasiadow byl juz na budowie i orientuje sie na jakim etapie
            jest nasze kameralne osiedle? Czy wszystko idzie zgodnie zplanem czy byc moze
            pojawily sie jakies komplikacje?
        • Gość: quel Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 80.72.36.* 06.01.04, 19:49
          Dobrze się zastanów nad tym developerem. Najlepiej przesledź forum mieszkańców
          osiela "Pod Lasem". Teraz TERENIX przechodzi test na solidność. Wykryto
          istotne "utrudnienie" w korzystaniu z mieszkań. Ciśnienie wody jest
          zdecydowanie zbyt niskie w ich nowym budynku, a na ciepłą wode trzeba troche
          czekać - jak piszą lokatorzy. Podobno równiez kaloryfery są małe (casus JW
          Constraction)- ciekawe czy to nie efekt zbyt słabej instalacji wewnętrznej.
          Ten budynek nie jest podłaczony do miejskiej sieci CO i dlatego wszystko
          zależy od wewnętrznej kotłowni. Jeżeli developer zamonotwał w ramach
          oszczędności zbyt słabą to klapa. Reasumując jeżeli TERENIX rozwiąze
          skutecznie ten problem to warto sie zastanowić sie nad nowa inwestycją. Jeżeli
          nic nie zrobią to nie warto sobie tym głowy zawracać i wtedy trzeba ich
          umieścić na "czarnej liście".
          • Gość: om Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 157.25.31.* 07.01.04, 15:38
            Zgadzam się z przedmówcą, że należy śledzić forum mieszkańców i zastanowić się
            nad wyborem. Z mojego doświadczenia, jednak (po wielu miesiącach szukania
            uczciwych i solidnych developerów) bardziej zawierzyłabym Terenixowi niż innym
            developerom. Popatrz także inne fora - nie jest wcale tak różowo, a dużo jest
            pozytywnych opinii na temat Terenix'u. Mieszkam już w swoim wymarzonym "m" i do
            tej pory nie czuję się zawiedziona.

• Gość: 1970r Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 195.136.36.* 07.01.04, 16:24
              a co z tym niskim ciśnieniem wody?
              • Gość: om Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 157.25.31.* 07.01.04, 16:39
                Wierzę, że ciśnienie będzie skorygowane i także i inne usterki. Nie zawiodło
                mnie niskie ciśnienie. Zawiodłoby mnie np. przedłużająca się budowa, upadłość
                firmy i wszystkie inne prawdopodobne rzeczy, które mogą się przydarzyć polskim
                developerom. Szukałam mieszkań także na rynkach wtórnych i ciesze się, że taraz
                buduje się o wiele lepiej i mogłam sama przyglądać się budowie. A usterki można
                znaleźć we wszystkich inwestycjach.
              • Gość: Zbigi Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.it.pl 08.01.04, 14:47
                Witam,
                co do cisnienia wody od wczoraj jest troszke lepiej(subiektywne doznania ;-) a
                duzo lepiej jesli chodzi o cieplo wode po godzinie 22 ;-) dowiedzialem sie od
                kierownika budowy ze wczoraj po interwencjach mieszkancow panowie specjalisci
                cos tam "majstrowali" przy kotlowni.
                pozdrawiam
                Zbigi
                • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.01.04, 23:51
                  A jakie sa oplaty za ogrzewanie i wode przy tej wlasnej kotlowni?
                  • Gość: Zbigi Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.it.pl 09.01.04, 10:11
                    Na razie nic nie wiem o platnosci ale powinno byc taniej niz z sieci miejskiej
                    (taki jest cel instalowania wlasnych kotlowni)..poki co nie bylo zadnych
                    rachunkow..oficjalnie osiedle nie zostalo jeszcze odbrane przez gmine..tak wiec
                    mieszkamy na budowie...
                    pozdr
                    Zbigi
            • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.01.04, 10:53
              No wlasnie sledzilam tamten watek, dot. osiedla Przy Lesie - i generalnie
              (zwlaszcza w porownaniu z innymi developerami) Terenix zrobil na mnie pozytywne
              wrazenie. inna sprawa, ze rzeczywiscie teraz po tym jak ludzie zaczeli sie
              wprowadzac, wyjda pewne rzeczy. No, zobaczymy.
              • Gość: quel Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 80.72.36.* 07.02.04, 16:42
                Tak jak przewidywałaś wychodzą "pewne rzeczy." Radzę śledzić watek, dot.
                osiedla Przy Lesie. Pozdrawiam.
                • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.02.04, 23:40
                  Pewne rzeczy to wszedzie wychodza.. w taki sposob to sie nigdzie nie kupi.......
          • Gość: Norbert Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.snt.pl 25.03.04, 14:49
            Witam,
            co do ciepłej wody, to przecież normalne, że jeśli nikt (prawie) nie mieszkał,
            to i nikt z tej wody nie korzystał, więc jak już znalazł się taki, co pierwszy
            odkręcił kurek, no to mu zleciała ta zimna z rru ;-).
            Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych problemów. A co do wielkości kaloryferów, to
            nie zauważyłem, aby się nie sprawdzały - w kuchni mam non stop zakręcony, w
            pokojach odkręciłem na 3, w łazience na 4. Po mieszkaniu chodzę boso i nie narzekam,
            pozdrawiam
            Norbert (mieszkaniec os. Przy Lesie)
      • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.01.04, 00:44
        No to witam sasiadow. Dzisiaj podpisalismy deklaracje. :)
        • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 10:16
          Witamy! W którym budynku zdecydowaliście się kupić mieszkanie?
          • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.chello.pl 14.01.04, 14:41
            W A. Jak na razie chyba nie ma tu nikogo z A?
            • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 12:37
              Ja juz mam sasiadke w budynku C. Bylam niedawno na budowie i faktycznie mam dab
              w okie ;(. Zastanawiam sie nad zmiana lokalu albo wycieciem tego wielkiego
              drzewa.
              • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.chello.pl 26.02.04, 21:27
                No co Ty, szkoda drzewa.... aż tak Ci zasłania?
                • Gość: . Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 80.72.36.* 07.03.04, 13:19
                  .
                • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 15:16
                  Jego galezie wchodza mi na balkon a cale drzewo zaslania zupelnie swiatlo. Nie
                  wiem juz co z tym poczac;(
                  • Gość: maly69 Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 18.03.04, 15:43
                    a moze "laska" dynamitu tu pomoze?
                    Chociaz nie szkoda tak pieknego dębu
    • Gość: Norbert Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 212.160.130.* 30.12.03, 11:16
      Witam,
      ja co prawda nie kupilem mieszkania Pod Dębami lecz Pod Lasem,
      ale rowniez podpisywalem umowe bez notariusza, bo sonda wsrod
      znajomych przekonala mnie, ze w sytuacjach niezwyczajnych nawet
      podpisanie umowy w taki sposob niczego pewnego nie gwarantuje.
      Szkoda mi oprocz tego bylo pieniedzy, i jak narazie nie zaluje.
      Pozdrawiam
      Norbert
      • Gość: JOL Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 213.17.161.* 31.12.03, 08:20
        Ja również kupiłem Przy Lesie i nie podpisywałem umowy w obecności
        notariusza... mieszkanie już odebrałem i na razie nic złego się nie dzieje ...
        mam nadzieję, że będzie OK ... pozdrawiam
        • maggister Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 18.03.04, 21:43
          Witam
          Nie chcę nikogo straszyć, ale zastanówcie się nad tą firmą.
          Nazwa osiedla "POD DĘBAMI" jest zastrzeżona dla firmy Barc. Prawdopodobnie
          Terenixowi grozi proces - jak przegrają, to się nie wypłacą.
          • Gość: Gość Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.era.pl 25.03.04, 12:44
            ???
          • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.03.04, 22:03
            Zastrzezona nazwa osiedla?? Skad masz takie informacje?

• maggister Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 26.03.04, 22:48
              Zadzwoń do firmy Barc. Oni od kilku lat budują osiedle pod tą samą nazwą na
              Tarchominie.
          • Gość: docent Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 18:27
            Jako przedstawiciel wspomnianej przez ciebie firmy spieszę ze sprostowaniem
            zastrzegliśmy nazwy Pod Brzozami,Jemiołami i Swierkami.Niestety Pod Dębami nie
            zdąrzyliśmy szybsi byli ci okropni chłopcy z T.A tak przy okazji nie dość
            wygłupiłeś sie na FB.Antczak.Czy wypisujesz te bzdury za pieniądze czy z
            głupoty.
            • maggister Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 27.03.04, 20:12
              Pod jemiołą to chyba Ty się urodziłeś i nie podawaj się za kogoś kim nie jesteś.
              Firma Barc w Warszawie buduje osiedle "Pod Dębami" www. barc.com.pl
              Budują oni w Gminie Białołęka Tarchomin przy ulicy Pasłęckiej.
              tel. 8600030 lub 8600033 do siedziby na ulicy Świętojerskiej 5/7.
              To wszystko podaję dla ułatwienia ludziom, żeby faktycznie sprawdzili co z
              nazwą osiedla i komu się faktycznie należy. Bo jeżeli jesteś z firmy Terenix i
              budujecie osiedle pod nazwą już zastrzeżoną to będziecie mieli poważne
              problemy, a nie chcę żeby ludzie którzy zarabiają pieniądze przez całe życie
              tracili je przez kogoś nieodpowiedzialnego.
              FB Antczak pewnie bardziej bym wierzył niż Terenix-owi.
            • maggister Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 28.03.04, 18:52
              EJ DOCENT, co pary Ci w piersiach zabrakło. Może się teraz pojawisz jako
              PROFESOR !
            • maggister Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 08.04.04, 23:40
              Co jest docent ?
              • Gość: m... TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.acn.waw.pl 08.05.04, 15:25
                Kupiłem mieszkanie od Terenixu w inwestycji "Pod Lasem" i mogę dokonać końcowej
                oceny. Ceny były dosyć atrakcyjne i w tym przedziale cenowym developer dosyć
                dobrze się zaprezentował. Oddali mieszkania w terminie, nie robili problemów ze
                zmianą układu ścian wewnętrznych. Przy odbiorze technicznym mieszkania
                wskazałem co trzeba poprawić i poprawiono. Są już akty notarialne. W sumie
                ocena jest pozytywna. Developer stara się załawić wszystkie problematyczne
                sprawy. Ergo: myślę że Terenix ma Tarchominie ofertę wartą zastanowienia.
                • melampus Re: TERENIX jest ok.ale uważajcie na "Marion" 14.05.04, 12:08
                  czyli ich podwykonawcę, który proponuje tanie wykańczanie mieszkań...urządzą
                  was tak tanio,że sie nie pozbieracie....wiem co mówię.
                • Gość: Tomek Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 212.160.235.* 01.06.04, 16:12
                  Hej A ile Terenix kaze sobie placic za m2??
                  • Gość: gosc Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:21
                    Cena ksztaltuje sie w granicach 3.250 zl /m 2 i nie jest to cena stala. Stala
                    to bodajze 3.400 zl/m 2 i ta nie podlega wzrostowi;)
                    • vasylkova Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 25.06.04, 00:05
                      Zalezy ktore mieszkanie i czy stala - od 3150 do 3400 . My placimy bodajze 3200
                      (parter w bud. A)

Katia
                      • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 10:44
                        Czy byliscie niedawno na nasezj budowie i mozecie powiedziec jak ida prace?
                        • Gość: monia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 13:24
                          Ja wam moge powiedzieć, bo mieszkam vis a vis i stale obserwuję dośc szybko
                          posuwające się prace :)
                          No więc pierwszy blok stojący prostopadle do białego osiedla SM PRAGA ma cały
                          dach, a w pierwszej klatce są już okna ;). Natomiast drugi budynek (rownież ten
                          prostopadły do SM Praga) zaczyna miec kładziony dach (na razie jest szkielet
                          drewniany pod dach).
                          To jest tyle co widzę z wysokiego kompleksy Dębowy Park ;))
                          Pozdrawiam i życzę szybkiego odbioru ;)
                          • Gość: maly69 Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.ina.de 28.06.04, 14:23
                            o jak dobrze ze niektorzy widza z okna to przedsiewziecie zreszta tak jak
                            ja....czyli wasz sasiad z "milenium"
                            Dla tych którzy "daleko mieszkaja" prace ida mocno do przodu od dachu az po
                            elewacje wiec niedlugo bedzie zasiedlanie.
                            pzdr
                            maly69
                            • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:34
                              Dziekuje za te cenne informacje. Mam nadzieje ze uwina sie chlopaki w czasie;)
                              • Gość: Monia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 11:05
                                Dzisiaj już powinni skończyć dachy na wszystkich budynkach, bo wczoraj niewiele
                                im właściciwe zostało do zrobienia :)
                                • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 13:45
                                  To swietna wiadomosc. Wielkie dzieki;)
                                  • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:52
                                    Bylam wczoraj na budowie i musze Wam powiedziec, ze nasze osiedle rosnie jak
                                    grzyby po deszczu. Budowa idzie pelna para i tak tez w budynku A - wstawione sa
                                    juz wszystkie okna i z tego co zaobserwowalam chlopaki biora sie za elewacje
                                    budynku, budynek B - zostal juz calkowicie pokryty dachem, w chwili obecnej
                                    montuja Wam okna zaczynajac od klatki 3, na koncu jednak nie szarym jest
                                    budynek C (najblizej ulicy) - tutaj na chwile obecna pol budynku nad klatka 1-
                                    sza zostalo zadaszone.
                                    Zaniepokoila mnie jedna sprawa - DEBY, ktore wrastaja w balkony i okna naszych
                                    mieszkan. W dniu dzisiejszym zostalam zapewniona przez pracownika Terenixu, iz
                                    galezie wdzierajace sie do naszych domow zostana odpowiednio przyciete tak aby
                                    zaden gagatek nie powiedzial nam "Dzien Dobry" ktoregos pieknego
                                    poranka.Pozdrawaiam mieszkancow naszego osiedla i czekam na dalsze relacje z
                                    Waszej strony:)
                                    • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 12:25
                                      Kochani SASIEDZI gdzie sie podziewacie?
    • Gość: olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 27.07.04, 14:22
      Moi mili. Pomóżcie mi zdecydować się na kupno albo nie. Właśnie jestem w
      trakcie ciężkich przemyśleń cz kupić to mieszkanie czy nie.
      Cena jest zabójcza jak na te rejony (3400zł/m2). Fakt że układ mieszkania mi
      się podoba. Martwi mnie jednak (oprócz ceny), że po wykończeniu wszystkiego
      bedzie mało miejsca i cały teren wypełnią miejsca parkingowe. A gdzie miejsce
      dla naszych obecnych i przyszłych dzieciaczków? Czy mają latać wkoło budynków?
      Czy może ktoś dowiadywał się co jest planowane na miejscu obecnego "parku"
      dębowego? Może następne osiedle JWC - tego bym nie przeżył.
      NO i nie jest przewidziana ochrona osiedla. Ja teraz mieszkam na osiedlu
      chronionym i bardzo mi to odpowiada. Można nawet zostawić coś w samochodzie bez
      obawy że ... Bez ochrony może być kiepsko, szczególnie, że po tych wspaniałych
      dębach na IIIp. można wejść szybciej niż po schodach. "Park" a raczej busz
      ukryje każdego oprycha,który bedzie chciał przejść na teren osiedla. BARDZO
      PROSZĘ O JAKIŚ COMMENT. Inaczej nie dam rady zdecydować się na kupno za tą
      cenę. Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 15:53
        Czesc Olo. Decyzje musisz podjac sam i nikt Cie do niej nie moze zmusic ani
        zachecic. Ja zdecydowalam sie na ta oferte pol roku temu pomimo tak wysokich
        kosztow poniewaz wydawala mi sie najbardziej wiarygodna i co najwazniejsze
        projekt mieszkania jako jedyny z mnostwa przewertowanych do mnie przemowil.
        Ponadto chcialam aby moje mieszkanko bylo budowane z cegly a nie plyt
        betonowych oraz aby bylo na swoj sposob kameralne :). Proponuje wybrac sie na
        osiedla Terenixu - "Przylesie 2" i obejzec jak to wszystko wyglada. Moze to
        pomoze Ci podjac trudna decyzje zyciowa.
        Jedyne co mnie martwi to te piekne Deby wdzierajace sie do okien ale obiecano
        mi ze galezie maja zostac odpowiednio podciete aby zaden gagatek nie mogl z
        latwoscia wedrzec sie do naszych lokalów. Ten lasek ktory ddziela nas od JWC
        nalezy z tego co mi wiadomo do gminy i ma zostac nietkniety zreszta wydaje mie
        sie,ze jest to zbyt maly obszar aby postawic tam kolejne molochy JWC.A co do
        placu zabaw to ma byc niewielki koncik dzieciecy prawdopodobnie niedaleko
        budynku C.Decyzja nalezy do Ciebie.Pozdrawiam;)
        • Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 04.08.04, 09:45
          Drogo Drogo i jeszcze raz drogo , tylko za co? Za pasek parkingów przed oknem???
          • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:06
            Chociazby za to ze nie mieszkasz w molochach tzw. PEKINACH i nie slyszysz przy
            okazji ekscesow sasiada przez cienka scianke jak to ma nagminnie miejsce w JWC,
            za to ze nie buduja Ci bloku z plyt betonowych tylko z cegly, za to ze buduje
            to developer a nie jakas parszywa spoldzielnia ktora w miesiecznym czynszu
            pozniej zdziera z Ciebie grube pieniadze nie wiadomo za co!, za to ze masz
            odpowiedni - jak wspomniales rozklad mieszkania a nie jakies kanciasta nore z
            ktora nie wiesz co zrobic i za to ze masz wreszcie parking na terenie osiedla i
            nie martwisz sie co zrobic z samochodem po przyjezdzie z pracy.
            • Gość: olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 06.08.04, 11:51
              No tak wszystko sie zgadza, tylko z betonu to juz prawie nie budują nawet
              molochów. Raczej bloczki gazobeton. dobre izolatory i lekkie. Przykładowo w
              Wardomie na myśliborskiej rozmawiałem z mieszkańcami i są bardzo zadowoleni.
              Przy około 50m2 czynszu płacą 30zł nieraz nie całe. Wystarczy też poczytać
              forum WARDOMU.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=13546364&v=2&s=0
              Przy czym jest w umowie stała cena przy zakupie mieszkania. Tak samo jak w
              TERENIXie. I w sumie Mieszkanie 55m2 z miejscem parkingowym w WARDOMIE wychodzi
              taniej niż niecałe 52m2 w TERENIXie. NIe odbierz mnie źle, nie próbuję obalić
              twoich argumetów tylko po prostu zastanawiam się czy to mieszkanie jest warte
              tej ceny. Fakt, że w WARDOMIE będzie budynek 9-ciokondygn. Zaletą tego będzie
              winda w budynku. Osiedle bedzie w kształcie podkowy, a więc dużo miejsca na
              zieleń. Pozdrawiam Lońka i liczę na owocną dyskusję bo muszę się w końcu
              zdecydować.
              Ogólnie stwierdzam, że każdy chwali swoje, albo jest tak idealnie, albo t
              upiszą sami członkowie zarządów.
              Napiszcie proszę co jest ne tak, przecież zawsze coś się znajdzie:) Mnie np.
              wkurza kosz w TERENIXIE na środku placu.

• Gość: kaja Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 15:56
              A skąd ty możesz wiedzieć co ja szłyszę zza ściany mieszkając w molochu JWC????
              He? Byłaś tu kiedyś niemiła sąsiadko????
              • Gość: Tomek Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 212.160.235.* 09.08.04, 10:18
                Kochani,
                zaczynam sie zastanawiac czy nasze pokolenie wyrosło z przyzwyczajeń komunizmu.
                I chyba nie do końca.
                Wybieramy mieszkania nie dlatego, że się nam podobają, a dlatego, że inne są
                gorsze. I więc licytujemy: w JW jest żle, Terenix jest drogi, ktoś tam jeszcze
                coś, Amabud to Pekin i tak dalej. Przy okazji dokuczając wszystkim i psując na
                wzajem humory. Więc kochani trochę wiecej powściągliwości w wypowiedziach,
                bardzo proszę. Spółdzielnie nie są złe, choć ich forma sprzyja temu aby
                dochodziło do nadużyć. Ale wszystko ma swoje plusy i minusy. Najważniejszy jest
                człowiek, jesli dobry jest w spółdzielni, jest dobrze, jeśli w innej firmie, to
                tam też jest dobrze.
                Jednak w Polsce długo nie będzie dobrze dokąd się sączy jad z mass mediow,
                Radio Maryja jad przeciwko Żydom, Prawica jad na Lewice, Lewica jad na Prawice.
                Więc aby neutralizować jad piszmy tylko dobrze, a gdy piszemy o kims źle to
                tylko wówczas gdy możemy o nim powiedzieć tylko dobrze. Wiecie do kąd nas to
                doprowadzi?? Do tego, że: Zło zostanie zapomniane. I może przestanie się tak
                panoszyć. To przecież Poniedziałek...Pozdrawiam, Tomek
                • Gość: Nuśka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 09.08.04, 10:42
                  Miłego tygodnia Tomku i pozdrawiam serdecznie.
                  Sąsiadka z JWC :-)))

• Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 10.08.04, 12:52
                    Tomku, czy ty nam tu nie chcesz jakiegoś konia trojańskiego wpuścić? Komunizmu
                    już dawno nie ma, a każdy ma prawo do własnego zdania. Czasy propagandy już
                    dawno minęły. Jeśli ktoś uważa że jakieś osiedle mu nie odpowiada to dobrze,
                    niech pisze, ma do tego prawo. Piszmy co myślimy na prawdę, a nie to co wypada.
                    Oczywiście developerom pasowałoby żeby wszyscy pisali jak to jest pięknie i
                    cudownie w ich mieszkaniach, a nie zawsze tak jest. A może tęsknisz
                    za "dobrymi" czasami kiedy to nikt nie pytał się czy dobre czy nie tylko brał
                    jak leci?
                    • Gość: Tomek Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 212.160.235.* 10.08.04, 14:57
                      Olo, polecam uwazne przeczytanie mojego tekstu.
                      Zgadzam się z Tobą że o złych sprawach nalezy mówić, to nie podlega dyskusji.
                      Niemniej jednak chciałem poruszyć zupełnie inne, bardziej złożone zjawisko
                      naszej mentalności, Polskiej mętalności. I nie stoję na stanowisku, że sam tej
                      mentalności nie posiadam, jednak z wadami należy malczyć, nieprawdaż?
                      • Gość: Drogo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 20.08.04, 14:10
                        Pytałem się o cenę. Ci ludzie oszaleli. 3400zł/m2.Takich cen nie ma nigdzie na
                        Tarchominie. Czy tam są marmury w środku i sauna w piwnicy z siłownią??? a może
                        chociaż jaccuzi będzie ??? Ludzie opamiętajcie się bo nie sprzedacie tych
                        mieszkań.
                        • vasylkova Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 22.08.04, 23:24
                          Moze i jest drozej niz gdzie indziej, ale za to przejrzyj dokladnie oferty - w wielu miejscach, u innych developerow wychodza na jaw rozne kruczki - np. cena metra 2800, ale musisz dodatkowow wykupic garaz za kilkanascie tysiecy, niezaleznie od tego, czy go potrzebujesz czy nie! I w ten sposob cena metra rosnie ci o np. 300 zl.
                          • Gość: Drogo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 26.08.04, 11:53
                            No, 300 to może troche za dużo. No, ale niech i będzie to. To 2800 + 300 to
                            jest 3100. A nie 3400 !!! Za ciasny parking??
                            • Gość: Karolina Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.mofnet.gov.pl 10.09.04, 10:46
                              Szukam mieszkania na Tarchominie i musze przyznac,ze zainteresowala mnie oferta
                              Terenixu? Czy ktos kupil mieszkanie na tym osiedlu? Jak wrazenia i opinia
                              osiadla i mieszkania?Pozdrawiam
                              • vasylkova Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 13.09.04, 20:18
                                zajrzyj na forum osiedla ktore juz jest oddane - "przy lesie"
                              • vasylkova Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 13.09.04, 20:19
                                mialam na mysli watek w tym forum rzecz jasna, przepraszam za pomylke
    • vasylkova internet...? 22.08.04, 23:32
      flashnet.pl/pl/flashnet:historia
      zwroccie uwage na wpis z data "maj 2004".
      Ktos cos wie?

Katia
      • Gość: olo Re: internet...? IP: *.orion.fi 05.10.04, 16:50
        coś tu ucichło
    • Gość: Katia Re: TERENIX - bylam w swoim mieszkaniu :) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.10.04, 23:29
      Jako ze mieszkam niedaleko, czasem spacerkiem chodzimy na budowe, zeby popatrzec na postepy. Moj budynek (A) jest juz skonczony i mozna ogladac mieszkania - nam pokazali nasze, choc jest tez jakies ogolne mieszkanie pokazowe (ogladac mozna chyba tylko do 16.00, poki jest pan z kluczami, ale tego nie jestem pewna na 100%).
      Z ciekaostek podam, ze we wszystkich mieszkaniach sa zainstalowane kable do internetu (juz o tym pisalam wczesniej).
      Niewykluczone, ze oddadza osiedle wczesniej (zostaly im wykonczenia wnetrz w bud. B i C, rownoczesnie ukladaja kostke na parkingu.)

A gdzie sie podziala reszta sasiadow???

Pozdrawiam,
      Katia
      • Gość: Kado Re: TERENIX - bylam w swoim mieszkaniu :) IP: *.mofnet.gov.pl 06.10.04, 12:28
        Ja kupiłem mieszkanie w budynku B i juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogl
        wykanczac powoli moje mieszkanko.Pozdrawiam wszystkich sasiadow z osiedla.
        • Gość: Olo Re: TERENIX - bylam w swoim mieszkaniu :) IP: *.orion.fi 11.10.04, 11:20
          A czy ogrzewanie w łazienkach jest podłogowe czy nie?
          Lepsze byłoby podłogowe. Jak myślicie?
        • annasana Re: TERENIX - bylam w swoim mieszkaniu :) 12.10.04, 20:52
          Ja właśnie się przymierzam do mieszkanka - w budynku B. Na razie rozmawiałam
          dziś z panem Iwo i wszystko wygląda dobrze - cena nie jest bardzo niska, ale i
          miejsce w miare dore a na developera mało narzekań - chyba w ciągu najbliższych
          dni zdecydujemy się na własne M.
          Pamiętacie może co jest wliczone w czynsz 6 pln/m2? Nie zanotowałam :-(
          • kszaq Re: TERENIX - bylam w swoim mieszkaniu :) 21.10.04, 21:46
            Witam sasiadow zarezerwowalem sobie poddasze pod numerem 25 :) bylem tam w
            poprzednia niedziele i tak mi sie spodobalo ze dlugo sie nie zastanawialem.
            Ciekawe kto bedzie dzielil ze mna balkon?
            • Gość: silvanka Re: TERENIX - bylam w swoim mieszkaniu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:47
              witam przyszlych sasiadow,zwraca sie do was druga polowa Kszaqa :D
              mam nadzieje ze sie polubimy i spedziemy wiele lat na wspolnej zabawie:D

a tak serio, to podoba mi sie to osiedle i licze ze uda mi sie tam zamieszkac w
              niedlugim czasie!

Silvanka pozdrawia :)
    • kszaq Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 03.11.04, 23:14
      Dostalem cynk ze maja puscic ulica Ćmielowska autobus, czy ktos moze
      potwierdzic te informacje?
      • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:25
        Czy ktorys z kochanych sasiadow podpisywal juz umowe ze Stoenem?
        • Gość: Karolina TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.mofnet.gov.pl 08.11.04, 15:47
          Nie, jeszcze nie podpisywalismy, ale dostalismy telefon,ze nalezy sie zglosic
          do Terenixu w tej sprawie. Jesli ktos już podpisywał to chcialabym poprosic o
          sczegoly.Dzieki serdeczne
          • miroslaw_ppp Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 08.11.04, 17:37
            Kochani sąsiedzi, w ostatni weekend oglądałem budowę i zauważyłem, iż osiedle
            oświetlone lampami będzie jedynie od strony parkingu. Nie ma żadnej
            zamontowanej „żarówki” od strony balkonów (bud. B i C). Dowiedziałem się, iż
            Terenix na tą chwilę nie może w 100% potwierdzić, że będą lampy po tej stronie
            (gdzie są chaszcze). Dlatego też, proszę o bombardowanie firmy (ja to już
            zacząłem) pytaniami oraz sugestiami, aby tamta strona osiedla była również
            oświetlona. Po drugie co myślicie na temat ochrony osiedla, bo nie wiem, czy
            mam zakładać alarm indywidualny.
            • Gość: Karolina TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.mofnet.gov.pl 09.11.04, 10:59
              Zgadzam sie, budynki B i C powinny miec koniecznie oswietlenie rowniez z przodu
              osiedla od balkonow, bo tam jest najciemniej i bedzie najciemniej, podpisuje
              sie pod ta sugestia do Firmy Terenix, na pewno wspomne o tym w Terenixie.
          • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:00
            Umowe ze Stoenem podpisalam z zeszylym tygodniu. Jest to standardowa umowa
            jednakowa dla wszyskich mieszkancow. Zastanawia mnie natomiast inna sprawa a
            mianowicie mieszkania bede oddawane najprawdopodobniej w polowie grudnia, akt
            wlasnosci najwczesniej dostaniemy w marcu. Czy do tego czasu nie bedziemy mogli
            sie zameldowac? Jak wyglada sprawa zakupu materialow wykonczeniowych i co z
            pozniejszym ich odliczeniem skoro nie mamy jeszcze zameldowania i aktu
            wlasnosci? Czy obowiazujaca do 2005 ulga remontowa i modernizacyjna dotyczy
            rowniez tych ktorzy wykupili nowe mieszkania?
        • kszaq Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 09.11.04, 21:49
          w sobote ogladalem postepy w wykonczeniu mieszkania i jednoczesnie strzelilem
          dwa podpisy w umowie ze Stoenem.
          • Gość: Karolina Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:29
            A czy nie powinno byc tak, ze powinnysmy podpisywac umowe ze Stoenem gdy
            bedziemy podpisywac akty wlasnosci?
            • Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 15.11.04, 12:52
              Co do latarni jestem całkowicie za.
              Dowiedziałem się też, że niestety prawdopodobnie jest już chętny na dębowy park
              od strony południowej osiedla i pewnie wyrośnie tam jakiś budynek mieszkalny.
              Oby nie wieżowiec. Jeśli ktoś wie coś więcej bardzo proszę o info na forum.
              • Gość: andzia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 194.106.192.* 15.11.04, 15:36
                sądzicie, ze duża ilosć wolnych mieszkań na tym etapie to tylko wynik "ceny z
                wyższej półki?", poza tym proszę o wskazówki, na co uważac w umowie z terenixem
                i czy jest możliwosć negocjacji cen
                • Gość: zyczliwy Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 18.11.04, 08:13
                  powiem tak negocjowac zawsze trzeba w szczegolnosci gdy tyle mieszkan jest
                  wolnych :)
                  • miroslaw_ppp Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 18.11.04, 12:26
                    wiem, ze sam TERENIX interesował się tą działką. Apeluję jeszcze o atakowanie
                    TERENIX-u w sprawie dodatkowego oświetlenia od strony tej wolnej działki.
              • Gość: Katia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.chello.pl 18.11.04, 00:57
                ? Przeciez tam bardzo malo miejsca jest.....
                Chyba jakies normy co do odelglosci miedzy budynkami istnieja?
                • kszaq Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 18.11.04, 08:06
                  No i sporo drzew do wyciecia, moze powinnismy zalozyc komitet protestacyjny
                  • Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 18.11.04, 13:39
                    Przychylam się do tych lamp z tyłu budynku. Postaram się o tym wspomniec jak
                    będę w TERENIXIE.
                    JA NIE CHCĘ WIEŻOWCA koło dębów!!!!!!!!!!!
                    • Gość: Aga Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:44
                      Czy nie żałujecie zakupu mieszkania w TERENIXIE i czy uważacie, że był to dobry
                      wybór? Doradźcie czy warto zarezerwować tam mieszkanie? Nas użekły te piękne
                      dęby i las w pobliżu.
                      • kszaq Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 20.11.04, 18:13
                        zdecydowalem sie na terenix ze wzgledu na oryginalnosc mieszkania (poddasze),
                        oraz polozenie osiedla (cisza i spokoj). Bedac tam dzisiaj uszczesliwil mnie
                        fakt, iz powstal tam przystanek autobusowy lini 302 dla niezmotoryzowanych
                        znajomych :).
                        • miroslaw_ppp Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 22.11.04, 17:04
                          chciałbym przeprowadfzić sądę wśród sąsiadów: Czy wyrażacie chęć monitorowania
                          przez firmę ochroniarską Naszego Osiedla (koszt ok. 150 zł)?
                          • kszaq Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 22.11.04, 22:51
                            Mowimy tu o miesiecznym koszcie od mieszkania, jesli tak to dla mnie troche za
                            duzo
                          • Gość: Adela Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 194.106.193.* 23.11.04, 13:37
                            dla mnie też to much
                            • Gość: karolina Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.mofnet.gov.pl 23.11.04, 14:49
                              Dla mnie tez to jest za duzo.
                              • Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 24.11.04, 10:30
                                Może uda się w przyszłości dogadac z osiedlem JW Constr. co do wspólnej
                                ochrony. Korzyści bedą po obu stronach.
                                • Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 01.12.04, 11:59
                                  Podobno będzie założone oświetlenie na ogrodzeniu od strony parku. Warto się
                                  upominać. Pozdrawiam wszystkich upominających.
                                  • miroslaw_ppp Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 01.12.04, 12:35
                                    Sąsiedzi,
                                    1. dowiedziałem się, iż koszt założenia alarmu w mieszkaniu wynosi ok. 1.400
                                    złotych, a koszty miesięcznego abonamentu wynoszą ok. 85 złotych. Jeśli ktoś z
                                    Was byłby zainteresowany założeniem takiego alarmu to myślę, iż moglibyśmy
                                    wynegocjować lepsze warunki. Według mnie abonament mógłby wynosić ok. 50
                                    złotych.
                                    2. czy ktoś już dokonywał odbioru lokalu, jeśli tak to na co trzeba zwracać
                                    uwagę
                                    3. oświetlenie od strony parku jest zainstalowane
                                    • kszaq Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 01.12.04, 12:37
                                      Brawo za oświetlenie tak trzymać!!!!
                                      • bbrylins Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 06.12.04, 09:16
                                        Witam serdecznie wszystkich sąsiadów ;-)

Ja kupiłem mieszkanko w bloku A i zamierzam ruszyć z odbiorem gdzieś w połowie
                                        grudnia.

Pozdrawiam Bartek
                                        • Gość: xx Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 194.106.193.* 06.12.04, 11:48
                                          Czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego fachowca do odbioru, z uprawnieniami,
                                          sprawdzonego, ja zamierzam odebrac mieskzanie w połowie stycznia 2005, ponadto
                                          moze macie też możliwosć polecenia dobrej ekipu do wykończenia mieszkania
                                          proszę o info:
                                          wiktoria-g@wp.pl
                                          • Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 07.12.04, 09:43
                                            BYłem w sobotę w piwnicy i słyszałem jak buczały skrzynki z rozdzielnikami prądu
                                            (nie wiem jak to się nazywa). Nie wiem czy to normalne. Jak ktos bedzie się
                                            widział z wykonawcami to prosze zwróćcie na to uwagę. Niech to poprawią, bo
                                            możemy mieć w nocy problemy z zaśnięciem. Wydaje mi się że nic nie powinno
                                            buczeć. Ja też im powiem przy najbliższej okazji.
                                            • Gość: silvanka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 22:56
                                              Wlasnie przed chwileczka ja i Kszaq przejezdzalismy obok naszego osiedla i co
                                              nasz eoczy ujrzaly?? otoz juz we wszystkie blokach w kilku mieszkaniach pala
                                              sie swiatla i sa uskuteczniane prace zwiazane z wprowadzaniem sie lokatorow...
                                              wiec jak to jest z odbiorem mieszkania?? juz mozna domagac sie kluczy??
                                              czy tez pierwszenstwo odbioru maja ci co wczesniej wplacili kase??
                                              • Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 14.12.04, 09:45
                                                Z tego co wiem to blok A mial być oddany pierwszy, potem blok B i na koncu C.
                                                No a z płaceniem to - przed odbiorem trzeba wplacić wszystkie pieniądze.
                                                Wszystko jeszcze zależy, czy wykończyli poszczególne mieszkania. Jeśli Twojego
                                                jeszcze nie wykończyli to nic się nie da zrobić, tylko próbować popędzać.
                                                • miroslaw_ppp Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 14.12.04, 12:00
                                                  Kochani, kupilem mieszkanie w bloku B i 7 grudnia dokonałem odbioru tego
                                                  lokalu, klucze prawdopodobnie dostane w piatek (po dokonaniu wplaty ostatniej
                                                  raty)
                                                  • miroslaw_ppp Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 14.12.04, 12:01
                                                    jeszcze jedno, czekam na osoby, ktore chca zainstalowac w swoim mieszkaniu
                                                    alarm i podlaczyc go do monitoringu.
                                                  • Gość: silvanka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 03:00
                                                    Drogi miroslawie gratuluje zakupu mieszkania :D
                                                    mam pytanie czy odbierales mieszkanie sam czy tez z pomoca jakiegos fachowca?
                                                    byly jakies razace usterki??

My zamierzamy odebrac nasze mieszkanko dopiero w styczniu ;( choc pieniadze
                                                    wplacone juz w zeszlym tygodniu...na razie nie spieszy sie nam (tak bardzo) :D

Pozdrawiam wszystkich sasiadow (choc nie wiele ich sie tutaj udziela...

a moze zalozymy sobie jakies prywatne forum???
                                                  • miroslaw_ppp Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 15.12.04, 08:20
                                                    Odbierałem mieszkanie w towarzystwie fachowców, którzy dokanają dalszych prac w
                                                    mieszkaniu. Usterek było bardzo mało, głównie dotyczyły balkonu. Nasze Forum
                                                    czemu nie?
                                                  • Gość: ala Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 194.106.193.* 15.12.04, 13:55
                                                    możesz bardziej szczegółowo opisać jak wygladał odbiór i jakie odkryłeś usterki?
                                                    dzięki
                                                  • miroslaw_ppp Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 15.12.04, 15:17
                                                    Tak jak pisałem, usterki dotyczyły balkonu, między innymi brak jednej płytki,
                                                    źle "zrobiony" róg balkonu, etc. Odbiór trwa ok 2 godzin.
                                                  • krodzia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 22.02.05, 21:30
                                                    czy mozesz dać mi namiary na kogoś z kim moge odebrac mieszkanie - "fachowca"
                          • Gość: raf Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 167.83.9.* 20.12.04, 09:42
                            Witam,
                            Ja już ostro wziąłem się do wykańczania mieszkania. Znalazłem myślę dobrego
                            fachowca. Kolega mi polecił. Facet jest uczciwy i rzetelny. Jak na Warszawę nie
                            jest drogi. Jest z Mazur. Facet jest na prawdę w porządku jak na razie więc
                            zdecydowałem się mu troche pomoc w marketingu. Jest samodzielny , nie trzeba
                            brać urlopu, i umie wiele rzeczy doradzić. Jeśli ktos szuka fachowca to on ma
                            wolny termin od połowy stycznia. moj email: raffi_bl@poczta.onet.pl
                            Jak ktoś chce to mogę pokazać moje mieszkanko jak idą prace. Pozdrawiam, Raf
                            • Gość: silvanka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 15:29
                              hej ho wklej zdjecia i pokaz nam jak sie urzadzasz!!!
                              my odbieramy w polowie stycznia a moze jak dobrze pojdzie to na poczatku :D
                              • Gość: raf Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: 167.83.9.* 20.12.04, 17:20
                                zdjęć nie mam, ale fachowiec jest do środy, można ewewntualnie wejśc i
                                obejrzeć. 41A nr 4
                                • kszaq Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 04.01.05, 11:18
                                  Chcialem zyczyc sasiadom szczesliwego nowego roku w nowym mieszkaniu!!!! Odbior
                                  juz w tym tygodniu hurrrra!!!!
                                  • Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 05.01.05, 15:08
                                    Dzięki za życzenia. Ale tu cicho, chyba wszyscy urządzają mieszkanka :)
                                    • Gość: misiek Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.05, 20:54
                                      Witam wszystkich sąsiadów (po raz pierwszy !) zarówno tych, którzy już
                                      rozpoczęli swoje prace oraz tych, którzy sie dopiero przymierzają.
                                      Ja już należę do tych szczęśliwców, którzy już pracują "na budowie".
                                      P.s.
                                      Jakiś "chochlik" rozkręca zamek w drzwiach od klatki... (B, kl.I)
                                      Prawdopodobnie z braku klucza, który - jak sądzę - należy przekazać swojej
                                      ekipie remontowej, bo inaczej juz wkrótce zamek trafi sz...
                                      • Gość: Sławek Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.macrosoft.pl 12.01.05, 14:30
                                        Ja już się wprowadziłem. i mieszkam od 24.12.2004. Jest troche zimno ale poza
                                        tym jest ok. Chciałbym zebrać grupę mieszkańców (około 10) mieszkających na
                                        podłączenie się do internetu. Chetnych zapraszam pod numer 43/11. Pozdrawiam
                                        • Gość: Olo Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.orion.fi 14.01.05, 10:51
                                          Witaj, może podaj e-maila do siebie. Pozdrawiam
                                          • Gość: Aga Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:00
                                            Witam wszystkich sąsiadów. Zakupiliśmy mieszkanie w bloku B. Już nie możemy się
                                            doczekać przeprowadzki, która prawdopodobnie nastąpi na początku marca. Jedyna
                                            rzecz, która nas trochę zmartwiła to nie sprzątnięta i nieestetyczna klatka
                                            schodowa tzn. źle poszpachlowane ściany, brak śrub mocujacych barierki i w
                                            ogóle nie robi dobrego wrażenia. Szkoda że firma Terenix tak małą wagę
                                            przyłożyła do tego bo taka klatka niezbyt dobrze świadczy o firmie. Istotną
                                            rzeczą są też pozostawione śmieci , które straszą pod płotem od strony parku.
                                            Tak chyba nie powinno być. Czy to mają sprzatąć loktorzy ?
                                            • kszaq Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" 17.01.05, 22:08
                                              Witam mi tez sie nie podobaja smieci na ktore musze patrzec spogladajac z
                                              balkonu. Chyba trzeba bedzie spotkac sie na pierwszej akcji spolecznej jak sie
                                              zrobi troche cieplej.
                                              P.S W budynku C jest problem z drzwiami na klatce, nie zamykaja sie same
                                              trzeba mocno trzasnac.
                                              • Gość: misiek Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.05, 18:25
                                                Witam sąsiadów i bardzo proszę o uszanowanie prawa własności do miejsc
                                                parkingowych , które są ustawicznie zajmowane przez kolejne ekipy remontowe.
                                                Należałoby w firmie "TERENIX" dowiedzieć się które miejsca są wolne i
                                                poinformować o tym własną ekipę, tak będzie ładniej.
                                                • Gość: aga Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:04
                                                  o juz sie zaczyna zrzedzenie i marudzenie czlowieku przeciez te ekipy gdziesz
                                                  musza postawic samochod a nie zrobia tego za brama bo bez sensu bylo by lazenie
                                                  po wszsytkie materialy w ta i z powrotem wyluzuj sie i jak nie masz gdzie
                                                  stanac to zajmij miejsce wolne z tego co wiem jest i od groma.
                                                  a pozatym wiesz jacy ludzie potrafia byc bezmyslni nikomu nie przyjdzie do
                                                  glowy zeby dowiedziec sie ktore miejsca doklandie sa wolne i tam kierowac swoje
                                                  ekipy.a z drugiej strony nie martw sie przeciez remonty nie beda trwaly
                                                  wiecznie a juz napewno nikt ci tego miejsca nie zabierze...
                                                  • Gość: andzia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.robbo.pl / 194.106.193.* 25.01.05, 15:17
                                                    zdadzam się :) więcej luzu
                                                  • Gość: misiek Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.net.flashnet.pl 11.02.05, 21:01
                                                    nie kupiłem miejsca "od groma" kupiłem od terenix-u i nie mam zwyczaju
                                                    parkowania gdziekolwiek auta swojego ,czy znajomych którzy do mnie przyjadą
                                                    ponieważ rozumię że nie jest to parking przed dziką plażą gdzie można się
                                                    wyluzować.
                                            • Gość: Andzia Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" IP: *.robbo.pl / 194.106.193.* 25.01.05, 15:45
                                              A pod którym numerkiem mieszkasz w bloku B? może jesteśmy bliskimi
                                              sąsiadkami? :)
                                              • Gość: marcel Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" internet IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 14:05
                                                Czy ktoś już ma internet na naszym osiedlu? jeśli nie to czy wiadomo kiedy
                                                będzie można zakładać i z jaką firmą? jakiś czas temu kolega z 43/11 (heh-firma
                                                w której pracuję ma wasze oprogramowanie) poruszył ten wątek, czy coś się
                                                wyjaśniło, zebrało sie 10osób? proszę o info, dziękuję i pozdrawiam.
                                                Marcel
                                                • raffi_bl Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" internet 01.02.05, 13:41
                                                  Przyłączam się do pytania. Ja już jestem wciągnięty na listę chętnych, ale coś
                                                  na razie wszystko ucichło. Trzeba rozruszać temat.
                                                  • raffi_bl Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" internet 01.02.05, 13:47
                                                    Sławek,

Podaj najlepiej na Forum jakieś info nt. internetu.
                                                  • Gość: Lońka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:58
                                                    sasiadka z budynku C lokal 21 tez jest mocno zainteresowana internetem. Prosze
                                                    o wpisanie mnie na liste chetnych;)
                                                    PS. Czy jest tu moze jakis sasiad lub sasiadka z budynku C?
                                                  • Gość: silvanka Re: TERENIX - Osiedle "POD DĘBAMI" internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:31
                                                    tak ja i kszaq jestesmy z budynku C mieszkanie nr 25 :D
                                                  • silvanka UWAGA-NOWE FORUM 02.02.05, 00:27
                                                    a wiec moi mili i drodzy sasiedzi osmielilam sie i zalozylam forum prywatne
                                                    naszego osiedla tam bedziemy mogli w spokoju porozmawiac i lepiej sie poznac
                                                    zapraszam

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25723
                                                    jesli link nie dziala to poszukajcie w katalogu forum prywatne->rozne-
                                                    >Milenijna 41

Pozdrawiam adminstrator naszego forum :D silvanka :D
                                                  • Gość: Andzia Re: UWAGA-NOWE FORUM IP: *.robbo.pl / *.robbo.pl 02.02.05, 13:02
                                                    Jesteście w stanie płacic misięcznie 150 zł za ochronę?
                                                  • silvanka Re: UWAGA-NOWE FORUM 02.02.05, 14:10
                                                    drogo... a pozatym zalozylam forum zebysmy tam mogli spokojnie takie dyskusje
                                                    przeprowadzac :D

apropos ochrony to na sasiednim osiedlu dom development miala miejsce juz 1
                                                    kradziez i pytam sie gdzie byla ochrona kiedy wlamywacze wlazili w bialy dzien
                                                    ludziom do domu?? a najlesze jest to ze nie poczuwaja sie do winy i nie
                                                    zmierzaja zaplacic za szkody wyrzadzone tym biednym ludziom ;(

• raffi_bl Re: UWAGA-NOWE FORUM 03.02.05, 09:09
                                                    Silvanka,

Moje gratulacje, kawał dobrej roboty. Ja juz będę pisał na nowym naszym forum i
                                                    innych też zachęcam. To jest mój ostatni wpis tutaj.
                                                    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                                    >>>>>>>>PRAGNĘ UROCZYŚCIE OŚWIADCZYĆ ŻE TO FORUM UWAŻAMY ZA ZAMKNIĘTE<<<<<<<<<
                                                    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                                    ZAPRASZAMY TUTAJ: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25723
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka