Gość: gość IP: *.crowley.pl 26.12.03, 01:33 Czy ktoś ma informacje na temat inwestora (Alanex-bau) i jego wcześniejszych inwestycji? Znalazłam negatywne opinie ale bez szczegółów. Jeżeli firma jest nierzetelna to na czym to polega. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A Re: Alanex-bau Ostoja II ul. Wąwozowa IP: *.acn.pl 27.12.03, 14:47 Poszukaj we wczesniejszych watkach. Jest tam link do wczesniejszej inwestycji. Najlepsze sa zdjecia z usterkami. Wg mnie znajdziesz tam wystarczajaco duzo konkretow aby z nich zrezygnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Alanex-bau Ostoja II ul. Wąwozowa ; Do A IP: *.crowley.pl 27.12.03, 17:43 jeśli wiesz gdzie można znaleźć ten link i zdjęcia proszę o pomoc. Mi nie udało się do niego dotrzeć a to dla mnie bardzo ważne. z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Alanex-bau Ostoja II ul. Wąwozowa ; Do A IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.03, 01:28 Przepraszam pomylilem sie. Sprawdzilem we wczesniejszych watkach. To byla firma Asbud: www.przylesie.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Alanex-bau Ostoja II ul. Wąwozowa IP: *.crowley.pl 29.12.03, 13:44 szukam osób które mieszkają w Ostoja I lub kupiły mieszkania w OstojaII. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Alanex-bau Ostoja II ul. Wąwozowa 29.12.03, 21:01 W październiku 2001 mieliśmy rezerwację na mieszkanie w tym budynku. Odbiór wiosna 2003. Do dzisiaj go nie ma. My wybraliśmy innego developera i już dawno mieszkamy. Burdel na budowie Ostoi I był zatrważający. No i ta wspaniała umowa - tylko być prezesem. W tej umowie nie masz żadnych praw za to masz sporo ciężkich obowiązków i haków na Ciebie jest także niemało. Umowy "oczywiście" nie chcieli zmieniać ani na krok. Możesz napisać podanie do zarządu... ale jeszcze nigdy się nie zgodzili na zmiany... (słowa handlowca). Kup sobie własne drzewo i popatrz dobrze na odległości między budynkami oraz budynkami a jezdnią. Oprócz wątpliwej atrakcyjności metra o splunięcie od domu nie widzę żadnych zalet tej inwestycji. Ogólnie lepiej zapłać JWC. Przynajmniej zbudują to za co zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Alanex-bau Ostoja II ul. Wąwozowa IP: *.crowley.pl 29.12.03, 21:52 To znaczy że Ostoja II miała być zbudowana na wiosnę 2003 roku? W tej chwili wiem że Ostoję I zbudowano w 2002 roku a Ostoja II ma być wybudowana 2004 roku. Czy na Ostoję II zbierano zapisy w 2001 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Ostoja II 30.12.03, 20:19 Jak blyiśmy tam ostatnio - tzn jakoś w lecie to były częściowo zrobione garaże podziemne w tym Ostoja II. Nad nimi miało byc nasze mieszkanie takie z trójkątnym pokojem na rogu i okrągłym balkonenm. I mieliśmy rezerwację na nie w październiku 2001. Podobno mieli już rezerwacje na większość mieszkań ;) A potem "sprawa się rypła" i tyle widzieli tą inwestycję. Jeszcze mam tą genialną dla zarządu umowę i plan mieszkania z niej na pamiątkę dużej pomyłki (na szczęście potencjalnej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Alanex-bau Ostoja II ul. Wąwozowa IP: 148.81.188.* 30.12.03, 17:10 Juz kiedys pisalam jaki to jest ten deweloper i jakie ma powizania z Kabaty- Matecznik i DrimexBudem. Wpisz w przegladarke na forach Gazety slowo "Ostoja". Ogolnie nie polecam tego osiedla! Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Alanex-bau Ostoja II ul. Wąwozowa 30.12.03, 20:22 Właśnie zapomniałem powiedzieć: w 2001 sprzedawała to SM Kabaty- Matecznik potem dziwnie zapomnieli o inwestycji a jak poszedłem do nich i spytałem o nią to skierowano mnie do Alenex-Bau jako dobrej firmy która to teraz robi. Odpowiedz Link Zgłoś