mgg1 Re: LISTA DOLEGLIWOSCI 27.10.04, 13:11 u mnie w 19 tygodniu: bole brzucha twardnienie skurcze macicy skurcze nog (w nocy szczegolnie), nie daja spac bole glowy - typu migrena bole kregoslupa czy ktos ma cos do dodania? pocieszajace bedzie to, ze nie jestem sama, lub tez istnienie innych, ktore u mnie nie wystapily, swiadczace, ze wcale nie jestem taaaaka biedna pozdrawiam Was serdecznie i zycze cierpliwosci w tej naszej 9 mies. drodze.. p.s. mdlosci nie bylo - chociaz to jedno Odpowiedz Link
olusiaa1 Re: LISTA DOLEGLIWOSCI 27.10.04, 13:54 Sczerze bardzo czesto mam takie objawy, ktore opisujesz. Zwłaszcza kolotanie serca i jakies dziwne kucia w podbrzuszu i nieliczne ciagniecia. Moj gin powiedzial ze nie jest to nic niepokojacego serduszko teraz szybciej pracuje zeby dostarczyc dzidzi wiecej pokoarmu i przeciwcial zeby sie dobrze rozwijalo. Z kolei ciagniecia i klucie swiadczy o rozrastaniu sie macicy bo w tym okresie dziecko szybko rosnie, pozniej przybiera na wadze i wyksztalcaja sie do konca organy. Lekarz przepisał mi Scoplan w razie mocnych boli i pomaga. pozdrawiam OLKA I 24 TYG SYNEK Odpowiedz Link
mgg1 Re: LISTA DOLEGLIWOSCI 27.10.04, 13:57 ciagniecia sa tez u mnie - zapomnialam i klucia w pachwinach bole kosci ogonowej zdarzyl sie tez bol krocza Odpowiedz Link
crayole Re: LISTA DOLEGLIWOSCI 27.10.04, 18:14 Mi też twardniał brzuch, aż nie mogłam chodzić i trafiłam do "nieswojego" lekarza (bo mój stwierdził, że to nie groźne). Finał - wizyta w szpitalu i podejrzenie początku poronienia. Lepiej więc z takimi dolegliwościami odwiedzić innego lekarza, który potwierdzi słowa tego pierwszego. Pa Odpowiedz Link
qcharzowa Re: LISTA DOLEGLIWOSCI 27.10.04, 14:24 ja przechodzę ten stan łagodnie (odpukać, 19 tydzień) pojawiły się tylko delikatne skurcze nóg i napęczniały brzuszek (ale to zależy od tego, co zjem) i czasem jakby trudniej oddychać. Trzymajcie się, jeszcze troszkę i wrócimy do formy!!! Aneta 19 tc Odpowiedz Link
pocahontas_kw do anetki 27.10.04, 16:41 oby, oby anetko, bo ja dzis w kiepskiej formie, i czarno wiedzę przyszłość mojej formy.... pocahontas Odpowiedz Link