iza343 28.10.04, 10:19 @ nie ma już 2 tyg, ale test wyszedł negatywny, poza tym zadnych objawów oprócz bóli w podbrzuszu, są szanse? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majalatkowska Re: @ nie ma, ale test negatywny 28.10.04, 14:11 Ja zrobilam pierwszy test tydzien po tym jak minal termin okresu. Byl negatywny. Nastepny zrobilam po miesiacu, kiedy naprawde czulam sie "podejrzanie" i byl pozytywny. Okazalo sie,ze podczas pierwszego testu bylam juz w ciazy, wczesna ciaza czasem daje bledne wyniki na testach, rzadko, ale czasem. Powtorz test w odleglosci tygodnia od pierwszego, jesli bedzie negatywny - to juz masz pewnosc. Pozrawiam! Odpowiedz Link
rene41 Re: @ nie ma, ale test negatywny 28.10.04, 14:44 czesc moja droga ja robilam 2 testy bedac w ciazy ok7-9 tygodnia i niewykazaly nic radzilabym przejsc sie do lekaza ,moze badanie krwi albo usg powodzenia i na zapas gratuluje Odpowiedz Link
iza343 Re: @ nie ma, ale test negatywny 29.10.04, 11:13 no ja się zastanawiam czy mam mdłosci, bo sie denerwuję, czy dlatego, ze bedę miała bejbi...jak nie bedę miałą, to mi bedzie przykro:( Odpowiedz Link
keskowa Re: @ nie ma, ale test negatywny 30.10.04, 21:53 faktycznie powtórz jeszcze raz test w przyszłym tygodniu, często początkowej ciąży nie wykazuje. znam to. i obserwuj siebie - nadmierna senność, zwiększona ilość śluzu, odczucia w podbrzuszu jak przed miesiączką, nieco inne podejście do kulinariów - bardziej wybredne, siusianie w nocy, coś się dzieje z biustem?! pozdrawiam Odpowiedz Link
aajn2 Re: @ nie ma, ale test negatywny 31.10.04, 00:39 hej jak masz niski poziom hormonow, to test moze nie wyjsc pozytywnie. ja mialam taki przypadek jak Ty, to mnie zmylilo i w efekcie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy w 10 tyg. zycze powodzenia. Aga (16 tyg) Odpowiedz Link
edak Re: @ nie ma, ale test negatywny 31.10.04, 10:07 Ja podobnie jak w temacie. Miesiączkę mialam dostać poniedzialek, wtorek (1,2 listopada). A nieoczekiwanie dostałam w sobotę rano. Okazało się jednak, że ta "miesiączka" trwała tylko około 4 godzin i teraz nic, nie ma jej. Dziś rano zrobiłam test ciążowy - wynik negatywny. Dodam, że cykle mam około 28 dniowe, a przytulanko było w 14 dniu cyklu, gdy lekarz potwiedził, że pęcherzyk czeka na pęknięcie. Co o tym wszystkim myśleć?! Nie liczę na ciążę, ale chciałabym wiedzieć - co i jak? Miałam zamiar wybrać sie do sauny, ale jak przeczytałam, że wynik ciąży może pojawić się tak późno, to odpuściłam. Czy jeśli w przyszłym tygodniu zrobiłabym badanie krwi, to wynik będzie pewny - ciąża lub jej brak? Oczywiście, o ile do tego czasu nie dostanę miesiączki Odpowiedz Link
mariajolanta1 Re: @ nie ma, ale test negatywny 01.11.04, 13:53 Hej,u mnie podobna sytuacja @ nie ma 10 dni, test negatywny...nie wiem co o tym mysleć Mariola Odpowiedz Link
iza343 Re: @ nie ma, ale test negatywny 02.11.04, 15:31 @ dalej nie ma, dzisiaj ide znowu po teścik, bo to juz dobre 3 tyg., jak nie bejbe, to coś nie tak z hormonami, więc lepiej wiedzieć, sikam co 10 min, zawroty głowy mam straszne, wiecznie głodna przede wszystkim, wieczorkiem do lekarza i się wyjaśni:) Odpowiedz Link
mariajolanta1 Re: @ nie ma, ale test negatywny 02.11.04, 18:21 Jak wrócisz od lekarza daj znać co i jak? Mariola Odpowiedz Link
sara35 Re: @ nie ma, ale test negatywny 03.11.04, 15:02 Różnie bywa. Ja robiłam badanie moczu w laboratorium. Potem 2 razy byłam u ginekologa. Za każdym razem wynik negatywny. Dał mi jakieś zastrzyki na wywołanie okresu. Po 5 dniach powiedział, że jestem w 6 tygodniu! Te zastrzyki przyspieszły rozwój płodu lub gdy nie ma ciąży wywołują okres. Także z testami różnie bywa. W pierwszej ciąży szybko rośnie biust na początku! Może po tym poznasz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kasiowata1 Re: @ nie ma, ale test negatywny 03.11.04, 15:23 ja zrobiłam sobie test bardzo szybko, jeszcze przed terminem następnej miesiączki i wynik był pozytywny! Ważne żeby przy wczesnej ciąży test robić rano, bo wtedy jest największe stężenie hormonu (nie pamiętam nazwy). Jakoś dziwnie się czułam i miałam gorączkę (ok. 39,5), więc podejrzewałam, że to może być ciąża. Po 3-4 tygodniach poszłam do lekarza i on potwierdził - to był 7 tydzień!!! Odpowiedz Link
malgo100 Re: @ nie ma, ale test negatywny 04.11.04, 11:02 dziewczyny! co dalej u Was z tym okresem ...czy dalej brak? Ja jestem w podobnej sytuacji... cykle mam regularne, wczoraj robiłam test z krwi - negatywny a okresu brak. Powinnam dostać wczoraj nigdy mi się nie spóźniał, czy te testy z krwi też moga nie wykazywać ciązy wczesnej? czy raczej te z krwi dają 100 % pewność? Odpowiedz Link
ariana1 Re: @ nie ma, ale test negatywny 04.11.04, 17:37 Na pewno są bardziej wiarygodne od tych aptecznych. Ja chyba jutro przejadę się na HCG. Mam podobną sytuację. 31 dc ( cykle 27-29 dni) , różne ciekawe ciążowe objawy , ale test sikany wczoraj - negatywny. Czyli jest nas wiecej :) Odpowiedz Link
aga_lub_marcin Re: Iza 343 05.11.04, 01:10 Dolaczam do Was.Test z krwi negatyw robiony przedwczoraj, zaczyna sie 44dc przy cyklach nieregularnych ale w granicach 28-31dni .Nie wiem co sie dzieje, byłam u gina, kazal mi czekac na @. Nic na wywolanie, nic nie ingerował ino podbrzusze pougniatal podczas badania. Fioła dostaję, jutro sikam z rana na quika jak nie wyjdzie badam hormony i lece na usg.Odzywajcie sie co u Was.Aga Odpowiedz Link
mariajolanta1 Re: Iza 343 05.11.04, 10:24 Hej, u mnie jednak to było szaleństwo hormonków i w 40 dniu cyklu dostałam miesiączkę...szkoda.... Mariola Odpowiedz Link
aga_lub_marcin mamy maly klub 05.11.04, 10:31 Ja też już bym chciała dostać i nie powiem, że szkoda, bo ciąże wykluczyłam badaniem z krwi i testami. Boje się co to może być. A badałas hormony MariaJolanta1 ?? Odpowiedz Link
malgo100 Re: u mnie nadal brak miesiącczki 05.11.04, 10:46 brak miesiączki - którą powinnam dostać przedwczoraj, a dostaje regularnie. Przedwczoraj też robiłam test z krwi negatywny, więc juz na pewnno wiedzialam , że brak ciąży... ale , że jeszcze nie mam miesiączki??? wczoraj miałam dwie kropelki i to wszystko. Ponoć takie plamienie to też objaw ciązy w okolicach dniach przewidywanej miesiączki. Temp.wieczorem 37.3 rano 36.9. Co o tym sądzić?...nie opóźniała mi się miesiączka? a może tak bardzo jej nie chciałam dostać, że sie zablokowałam. Czy to możliwe żeby test z krwi nie wykazał ciąży w dzień przewidywaneej miesiączki? Odpowiedz Link
mariajolanta1 Re: u mnie nadal brak miesiącczki 05.11.04, 11:26 Nie robiłam żadnych badań...zanim dostałam postanowiłam sobie że jeśli @ się nie pokaże to pójdę w przyszłym tygodniu do lekarza...niestety pojawiła się... Odpowiedz Link
catwoman Re: mamy maly klub 21.11.04, 19:05 czesc!!!! jestes? jak idzie? Pozdrawiam-Agniecha ze Szwecji. Ja rozpoczelam nowy watek o kreskach:) Odpowiedz Link
ariana1 Re: @ nie ma, ale test negatywny 05.11.04, 15:06 U mnie dziś 32 dc i HCG - wynik ujemny. Tempka nadal wysoka, wielki biust , senność, wilczy głód itp. Też już zaczynam się niepokoić. Odpowiedz Link
coco13 Re: @ nie ma, ale test negatywny 05.11.04, 20:07 Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć ? u mnie podobna sytuacja - @ nie ma od 2 dni ( przy regularnych cyklach ) zrobiłam dzisiaj test i....... :-((( bardzo mi smutno z tego powodu... jest jakaś szansa ? dodoam, że bardzo boli mnie mój strasznie wydęty brzuch ( podobnie jak przed @ ) i dopatrzyłam się dwóch żyłek na piersiach ( ale to chyba siła sugestii ) co myślicie ? Odpowiedz Link
ariana1 Re: @ nie ma, ale test negatywny 08.11.04, 18:13 Dziewczyny! U mnie sytuacja się już wyjaśniła. Niestety dzisiaj dostałam @ :(( Czyli cykl trwał 34 dni. Nie bardzo rozumiem dlaczego, bo skoro owulację miałam w 17 dc , to okres powinnam dostać 31 dnia. Tymczasem wychodzi na to ,że miałam ją 20 dnia. W każdym razie ja się już na razie pożegnam w tym wątku. Aga lub marcin! a jak u ciebie? pzdr. Odpowiedz Link
aga_lub_marcin Re: @ nie ma, ale test negatywny 09.11.04, 16:14 ariana1 napisała: > Dziewczyny! U mnie sytuacja się już wyjaśniła. Niestety dzisiaj dostałam @ : (( > Czyli cykl trwał 34 dni. Nie bardzo rozumiem dlaczego, bo skoro owulację miałam > > w 17 dc , to okres powinnam dostać 31 dnia. Tymczasem wychodzi na to ,że miałam > > ją 20 dnia. W każdym razie ja się już na razie pożegnam w tym wątku. Aga lub > marcin! a jak u ciebie? > pzdr. U mnie bez zmian nadal brak @ w zeszłym tyg byłam na badaniu beta hcg i również u gina,hcg wyszło "mniej niż 1,2"(czegos tam)czyli w ciązy nie jestem, gin kazał czekać na @.Dziś 48 dc;/ Wybieram się na usg, miałam sprawę do załatwienia i musiałam wyjechać , dopiero wrócilam, ale wybieram się w tym tyg na badanie usg, nie mam pojęcia co się dzieje, pierwszy raz mam coś takiego. Jak będę coś wiedziała, to dam znać co się okazało. Aga Odpowiedz Link
ariana1 Re: @ nie ma, ale test negatywny 09.11.04, 21:18 Aga! A nie dał ci nic na wywołanie miesiączki? Chyba podaje się luteinę albo duphaston w takich wypadkach. pzdr. Odpowiedz Link
aga_lub_marcin Re: @ nie ma, ale test negatywny 09.11.04, 21:33 Nic, kazał czekać na @, a jak nie przyjdzie to mam się u niego pojawić. Kazał czekać do konca miesiąca. Wariacjii dostaję!! Odpowiedz Link
ariana1 Re: @ nie ma, ale test negatywny 10.11.04, 15:09 Bardzo ci współczuję i trzymam kciuki żeby to wszystko szybko się wyjaśniło. pozdrawiam sedecznie :) Odpowiedz Link
iza343 Re: @ nie ma, ale test negatywny 10.11.04, 15:45 cześć, przepraszam, ze się nie zgłaszałam długo, ale byłam u lekarza, powiedział, ze mam torbiele na jajniku i dał luteinę, ale dalej @ nie ma, więc w poniedziałek znowu biegnę na wizytę, bo jak tak dalej pójdzie, to nigdy dzidzi nie bedzie:((((( Odpowiedz Link
fumcia84 Re: @ nie ma, ale test negatywny 10.11.04, 18:05 Napewno będzie !! Myśl pozytywnie :) Odpowiedz Link
anka777 Re: @ nie ma, ale test negatywny 10.11.04, 19:49 Czesć dziewczyny! Jestem tu nowa, bo i też staramy się pierwszy raz..Jutro robię test..Bardzo sie boję! 2 dni po terminie @. czy to nie za wcześnie? Jeden już zrobiłam 2 tyg. temu..Nie wytrzymałam..Może niepotrzebnie sie dodatkowo zdenerwowałam. Co z tą luteiną? Mój gin powiedział, że mam ją stosować (dopochwowo) jak tylko sie zorientuję, że jestem w ciązy..A Wy tu piszecie, że ona tez na wywołanie...? Nic nie rozumiem! Pomóżcie i trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link
aga_lub_marcin Re: @ nie ma, ale test negatywny 10.11.04, 20:59 anka777 napisała: > Czesć dziewczyny! Jestem tu nowa, bo i też staramy się pierwszy raz..Jutro > robię test..Bardzo sie boję! 2 dni po terminie @. czy to nie za wcześnie? Na ogół większości zaciążonych dziewczyn testy "wychodzą" w terminie @ albo nawet kilka dni przed, po terminie @ możesz śmiało testować( i koniecznie daj znac o wyniku:)) Jeden > już zrobiłam 2 tyg. temu..Nie wytrzymałam..Może niepotrzebnie sie dodatkowo > zdenerwowałam. 2 tyg temu to chyba zaraz po owulacji? :)) dużo za wczesnie to było, teraz po terminie @ już pora, a zwłaszcza że się spóźnia jest duża szansa!:) Co z tą luteiną? Mój gin powiedział, że mam ją stosować > (dopochwowo) jak tylko sie zorientuję, że jestem w ciązy..A Wy tu piszecie, że > ona tez na wywołanie...? Nic nie rozumiem! Pomóżcie i trzymajcie kciuki! No właśnie "TEŻ" na wywołanie, a jeśli jest fasolka to nie zaszkodzi, ale to mówię tylko na podstawie tego co wyczytałam na forum. Kciuki trzymam za Ciebie z całego serca, żeby Ci się udało Powodzenia:) Odpowiedz Link
anka777 Re: @ nie ma, ale test negatywny 10.11.04, 21:22 Jasne, że dam znać! Mam nadzieję, że wynik będzie pozytywny! Ten miesiąc jest moją dużą szansą. Kiedy nie biorę tablet po prostu nie mam @, cykle bezowulacyjne i takie tam..Dlatego lekarz polecił starać się od razu po odsawieniu pigułek. Z tego powodu tak szybko zrobiłam test..Myślałam, że może tak się te jajniki rozpędzą, że a nuż...Zobaczymy. Do jutra, pełna nadziei (ale czy przy nadziei?) Ania. Odpowiedz Link
iza343 Re: @ nie ma, ale test negatywny 11.11.04, 10:23 LUTEINA zawiera progesteron, czyli zwieksza wydzielanie hormonu, jak się nie ma okresu, to go przyspiesza, bo dzienna dawka to ok 50mg, a bierze sie od 100 do 150, a kobiecie w ciąży pomaga ją utrzymać w początkowym stadium, czyli napewno nie zaszkodzi, a na okres też nie zawsze pomaga, czego jestem żywym przykładem: ((( Odpowiedz Link
anka777 Re: @ nie ma, ale test negatywny 11.11.04, 16:47 No i nie udało się. Dziś wynik negatywny :((((((((( Spróbuję zrobić test jeszcze raz w środę, 17.11, bo tego dnia mam umówioną wizytę u lekarza. Co o tym myśleć? Czy ten miesiąc jest już zupełnie przegrany???Niektóre z dziewczyn pisały, że czasem testy się mylą, że trzeba zrobić za kilka dni...Jestem podłamana i tylko ryczę (choć wiem, że to najgorsze, co powinnam teraz robić). Odpowiedz Link
pysienka Re: @ nie ma, ale test negatywny 11.11.04, 19:34 nie przejmuj sie dopóki nie masz @ nie ma się czym przejmować. Być może esjt jeszce za wczesnie, wiel dziewczyn robiło testy nic nie wykazywało a za kilka dni II kreseczki były. Bedzie dobrze weim co przechodzisz ja tez czekam... Odpowiedz Link
anka777 Re: @ nie ma, ale test negatywny 11.11.04, 20:13 Dzięki za słowa pocieszenia...Dobrze robi takie wsparcie ze strony innych kobiet.Będę oczywiście informować.... Odpowiedz Link
aga_lub_marcin Re: @ nie ma, ale test negatywny 11.11.04, 21:30 u mnie dzisiaj magiczna cyfra 50 dc:/ Test robiony dzisiaj dal wynik negatywny, wiec juz tej nadziei we mnie b. malo. Jutro mam planowane usg, kolezanka mi polecila szpital z dobrym usg dopochwowym. Powiem wam jutro co u mnie wynikło. Pozdrawiam i trzymajcie się cieplo dziewczyny, taka nasza rola widocznie w życiu, żeby się zamartwiac:/ Odpowiedz Link
fumcia84 Re: @ nie ma, ale test negatywny 11.11.04, 21:46 3mam kciuki za Ciebie i malucha :) Odpowiedz Link
anka777 Re: @ nie ma, ale test negatywny 11.11.04, 23:09 Aga, ja także trzymam kciuki i wierzę,że spotkamy się wkrótce na jakimś innym forum, np."Młode mamy..", czy coś takiego! Pozdrawiam-Anka. Odpowiedz Link
anka777 Re: @ nie ma, ale test negatywny 14.11.04, 17:54 Niestaty...Dziś przyszła @. Tak pragniemy dzidziusia....Ciężko mi. Odpowiedz Link
fumcia84 Re: @ nie ma, ale test negatywny 14.11.04, 17:58 Ejj głowa do góry, jestem pewna że uda się następnym razem, napewno ci smutno, mnie tez było jak zobaczyłam wyniki HCG - mimo że sie nie starałam, a badania robiłam z powodu silnego bólu jajniów, ale jednak dziwne uczucie. Trzeba myśleć pozytywnie. Trzymaj się cieplutko, jesteśmyz Tobą :) Odpowiedz Link
aga_lub_marcin Re: @ nie ma, ale test negatywny 15.11.04, 23:49 Pechowy ten wątek, u mnie tez jest @, ale po tylu dniach i wykluceniu ciąży jest to dla mnie małpeczka, malpunia, małpiątko a nie malpa:)Zaczynam nowy cykl i nowe starania. USG wykazało, że nie peknięty, przetrwały pecherzyk jajnikowy zamienił się w torbielkę. Lekarz pytal o stres...Była nowa praca a z nia zwiazany stres- wytłumaczalne. Poza tym szczegółem (malutka torbielka która powinna sama zniknąc) lekarz powiedział, że byłoby" idealnie" Nie puszczajcie kciuków, trzymajcie za mnie dalej:D Serdecznie dziękuje za wsparcie, pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
anka777 Re: @ nie ma, ale test negatywny 16.11.04, 00:04 No to wspierajmy sie i bąźmy dzielne w tej naszej "walce" o dzidziusia. W środę idę do lekarza, zobaczymy co powie. Już mi trochę lepiej, ale znając siebie następne niepowodzenie przeżyję boleśniej. Dlatego dziękuję Wam za otuchę i proszę...o jeszcze. Odpowiedz Link
aga_lub_marcin Re: @ nie ma, ale test negatywny 16.11.04, 00:14 :) damy rade. Dzisiaj przed pracownia USG w szpitalu czekalo ok 6 kobiet wszystkie z 9 miesiecznymi brzuszkami w koszulach lub szlafrokach, więc brzuszki swietnie wyeksponowane, mówię Ci jaki fajny widok, tez taki chcem:) No a chcieć to moc... odezwij się po lekarzu, najlepiej w tym wątku, bo nie wszystko czytam Odpowiedz Link
caperucita homeopatia 16.11.04, 12:03 A próbowałyście już brać Ovaria firmy Wala (3x5)? Pobudza jajniki i przysadkę do pracy, szczególnie po odstawieniu tabletek. Są też środki na odtrucie organizmu (wątroby) po tabletkach, na pobudzenie produkcji hormonów, na zajście w ciążę i na zagnieżdżenie się zarodka. Znam wiele kobiet, którym bardzo pomogła taka kuracja. Już próbowałyście? Odpowiedz Link
aga_lub_marcin Re: homeopatia 16.11.04, 13:35 nie probowalam, a co zajmujesz sie dystrybucja moze? Odpowiedz Link
caperucita Re: homeopatia 16.11.04, 13:55 Nie :-))), broń Boże, wszystkie te środki są w aptece! Wiem tylko, że naprawdę pomagają, a nie szkodzą. Odpowiedz Link
aga_lub_marcin Re: homeopatia 16.11.04, 15:20 moze sprobuje... skonsultuje sie z męem, jak to mówią " tonący brzytwy się chwyta', dzięki za info:0) Odpowiedz Link
anka777 Re: @ nie ma, ale test negatywny 19.11.04, 16:01 W tym cyklu (znając siebie, będzie trwał miesiącami...) muszę oznaczyć poziom estriadiolu, progesteron, testosteron i DHEA-S. Poza tym jest podejrzenie, że mogę mieć PCO, tylko ja nie za bardzo wiem, co to za czort...Tak sie zagadałam z lekarzem, że w końcu zapomniałam o to zapytać. Może więc Wy, dziewczyny mnie olśnicie. Jak sie to to objawia i jak leczy? Proszę o odpowiedź. Ania. Odpowiedz Link
ariana1 Re: @ nie ma, ale test negatywny 19.11.04, 19:37 Ania! Zajrzyj na forum Niepłodność. Tam znajdziesz mnóstwo wątków na ten temat. Wrzuć w wyszukiwarkę a otrzymasz pełno odpowiedzi. pzdr. Odpowiedz Link