Dodaj do ulubionych

Przetarg na zamek

06.07.05, 19:32
Odbędzie się najprawdopodobniej w październiku. Cena wywoławcza: milion sto
czterdzieści sześć tysięcy złociszy.
To co? Robimy zrzutę?
Obserwuj wątek
    • sarna2003 Re: Przetarg na zamek 06.07.05, 20:31
      ralston napisał:

> Odbędzie się najprawdopodobniej w październiku. Cena wywoławcza: milion sto
      > czterdzieści sześć tysięcy złociszy.
      > To co? Robimy zrzutę?

1,146,000 zl to chybal cos okolo $400,000. dobra cena za zamek i wyspe! musze
      pomyslec nad tym, hmmmmmmmmmmmmm, jednak chyba NIE.
      • ogabignac Re: Przetarg na zamek 23.07.05, 07:09
        sarna2003 napisała:

> 1,146,000 zl to chybal cos okolo $400,000. dobra cena za zamek i wyspe!
        musze
        >
        > pomyslec nad tym, hmmmmmmmmmmmmm, jednak chyba NIE.

Przelicz sobie na Hamburgery to będzie łatwiej;)
    • elkman Re: Przetarg na zamek 06.07.05, 21:35
      Jak podaje Gazeta Wspólczesna właściciel ul.Armii Krajoweji pół Orzeszkowej
      zamierza startować w przetargu na zakup zamku, chociaż obawia się czy
      konserwator zabytków zgodzi się na rozbiórkę murów.
      Tak więc Manio obawiaj się,że twoje obawy mogą spełnić się!
      Trzeba przyznać, że władze miasta cechuje wielka determinacja w chęci pozbycia
      się zawaliska i ktoś mądry podzielił wyspę na 4 działki: ta główna to zamek z
      terenem obrysu murów, druga to budynki mieszkalne obok, trzecia to budynek
      naprzeciw a czwarta to uloca przecinająca wyspę. Doprawdy szalony
      pomysł. KTO TO KUPI??? w takim rozparcelowaniu!
    • horny7 Re: Przetarg na zamek 21.07.05, 08:50

Wczoraj w TVN24, w programie Bilans, byl material o elckim zamku.
      Nie byl niestety zachcecajacy dla przyszlych inwesterow. Jakis
      gosc oszacowal koszty renowacji na kilka-kilkanascie mln PLN...
      Trezba przyznac, niezly rozrzut :-)

&
    • elkman Re: Przetarg na zamek 21.07.05, 10:42
      Tuż przed 10-tą była powtórka tego programu. Faktycznie tak prowadzący jak i
      Sławomir Chilicki z Um tak zaprezentowali zabytek, że każdego krezusa
      ich "reklama" zniechęci do zakupu.
      Trzeba przyznać, że operator "czuł blues'a" i ujęcia widokowe są
      zachęcające,zaś zamek zaprezentowano jako ruinę.
      • geostachu Re: Przetarg na zamek 21.07.05, 10:53
        Można kupić nie cały cypel ale tylko zamek w obrębie murów za ten milion. Pan
        Chilicki przed kamerami zapomniał powiedzieć, że należy się 10 % zniżki od ceny
        wylicytowanej bo to obiekt zabytkowy. Szacunki finansowe dotyczące remontu snuł
        urząd miasta.
        • manio15 Re: Przetarg na zamek 21.07.05, 11:05
          geostachu napisał:

> Można kupić nie cały cypel ale tylko zamek w obrębie murów za ten milion. Pan
          > Chilicki przed kamerami zapomniał powiedzieć, że należy się 10 % zniżki od
          ceny
          >
          > wylicytowanej bo to obiekt zabytkowy. Szacunki finansowe dotyczące remontu
          snuł
          >
          > urząd miasta.

Stosownie do art. 68 ust. 3 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce
          nieruchomościami ( tekst jednolity: Dz.U. z 2000 r. Nr 46, poz. 543 z
          późn. zm. ) ustaloną w drodze przetargu cenę nieruchomości wpisanej do rejestru
          zabytków obniża się o 50%. Czyli chyba więcej niz 10% ?

dociekliwy
          • geostachu Re: Przetarg na zamek 21.07.05, 11:58
            No wiesz tym razem się postarałeś :):)
            Początek artykułu który cytujesz :
            "Właściwy organ MOŻE udzielić za zgodą, odpowiednio wojewody albo rady lub
            sejmiku, bonifikaty od ceny ustalonej zgodnie ......"
            Stosownie do tego co powiedział naczelnik Chilicki w tej sprawie na ostatnich
            obradach rady miasta oraz stosownie do
            elk-um.bip-wm.pl/public/get_file.php?id=2492 par 4 pp6
            wnioskuje że właściwy organ udziela 10 % zniżki w Ełku
            Mam nadzieje że Twoja dociekliwość została zaspokojona. :):)
            • geostachu Re: Przetarg na zamek 21.07.05, 12:09
              Mój błąd - artykuł 3 ma zdanie "Właściwy organ może, za zgodą odpowiednio
              wojewody albo rady lub sejmiku, podwyższyć lub obniżyć tę bonifikatę."
              reszta pozostaje bez zmian. Te 4 godziny snu tylko....
              • manio15 Re: Przetarg na zamek 23.07.05, 12:44
                pożyjemy, zobaczymy ile to będzie procent ....

podejrzliwy manio
                • geostachu Re: Przetarg na zamek 23.07.05, 15:18
                  dociekliwy,... podejrzliwy,....
                  Że tak Cię zacytuję "trochę wiary w kompetencje ludzi którzy się tym zajmują"
                  hehe
                  • jola_bobek Re: Przetarg na zamek 23.07.05, 22:24
                    geostachu napisał:

> dociekliwy,... podejrzliwy,....
                    > Że tak Cię zacytuję "trochę wiary w kompetencje ludzi którzy się tym zajmują"
                    > hehe
                    hehe , czy aby nie czepiasz się ? Sam wszędzie węszysz nieudolność, brak
                    kompetencji i zaraziłeś Mania podejrzliwością ,a teraz masz pretensje? Czy po
                    prostu czepiasz się tak dla zagajenia? Mogą dać i 99,99% upustu bo kiedys
                    proponowali za 1 zł i też nie było chętnych, za wyjatkiem kilku forumowiczów ,
                    jak wyczytałam w archiwum. Ale też tylko na gadaniu się skończyło.
                    Jola B.
                    • geostachu Re: Przetarg na zamek 23.07.05, 23:24
                      Sarkazm - takie trudne słowo ...... może kiedyś je zrozumiesz.
                      • jola_bobek Re: Przetarg na zamek 24.07.05, 08:06
                        geostachu napisał:

> Sarkazm - takie trudne słowo ...... może kiedyś je zrozumiesz.

narcystyczny dupek , twoje nadymanie się nie świadczy o sile twojego intelektu,
                        wręcz przeciwnie. Czy ty aby nie jesteś jakiś zakompleksiony? Do każdego masz
                        pretensje !
                        żegnam
                        Jolcia
                        • geostachu Re: Przetarg na zamek 24.07.05, 16:51
                          Podyskutowałbym ale jak mówi stare przysłowie nie baw się z bobkami bo się
                          ubrudzisz........
                          Polecam melisę może uspokoi Twoje skołatane nerwy...

• manio15 Re: Przetarg na zamek 24.07.05, 18:18
                            geostachu napisał:

> Podyskutowałbym ale jak mówi stare przysłowie nie baw się z bobkami bo się
                            > ubrudzisz........
                            > Polecam melisę może uspokoi Twoje skołatane nerwy...
                            >
                            no toś się popisał stasiu! na całe 10% rabatu... no miszczu jesteś prawdziwy.
                            Jak to powiedział jeden Leszek przy takiej sztuce trudno o kulturę.
                        • manio15 Re: Przetarg na zamek 24.07.05, 18:34
                          dzięki za adwokaturę :))), ale niepotrzebnie trochę, jak widać z reakcji,
                          naraziłaś sie na impertynencje. To dziwne, bo sprawa rabatu jest zupełnie bez
                          znaczenia i tylko z przekory popisałem sobie licząc na taką a nie inną reację
                          tego co to brzydzi się noszenia tyczek :). Jak różnica czy zapłaci się milion
                          czy dwa z 50% rabatem? Rację ma jak zwykle elkman - pomysł jest nieprzemyślany
                          i mam cichą nadzieję że nic z tego nie wyjdzie. Do składki też nie dam bo nie
                          mam.A jak bym miał to też bym nie dał bo to żaden interes : Ełk to nie riviera
                          włoska ani nawet Mikołajki. Ten obiekt nigdy nie zarobi na siebie i moze słuzyć
                          tylko celom niekomercyjnym chyba że ....

manio
                          • geostachu Re: Przetarg na zamek 24.07.05, 21:38
                            odpowiedź była adekwatna do inwektyw i tyle ....
                            Tyczek się nie brzydzę, jakbyś coś wiedział o tym to byś nie zabierał głosu.
                            10 % jest w w uchwale podyskutuj o tym z radnymi .........
                            Za złotówkę to były jeszcze warunki według mnie nierealne ale były proponuję
                            się w nie wczytać. Jakiś ty domyślny jeśli chodzi o reakcję żebyś był jeszcze
                            domyślny w innych sprawach ...... No cóż jeśli jesteś tym kim myślę to na
                            jesieni sobie kilka rzeczy uświadomisz.

• geostachu Re: Przetarg na zamek 24.07.05, 22:01
                              A propos odpowiedzi Leszka o takiej sztuce to z chęcią zapraszam Manio do
                              spróbowania swoich sił ciekaw jestem czy taki chojrak bedziesz twarzą w
                              twarz....
                              • freeman8 Re: Przetarg na zamek - więcej luzu!!! 24.07.05, 22:51
                                Juz na tym forum był taki,który zza oceanu chciał ustawiać towarzystwo gdy ktoś
                                miał inne zdanie niż on. Nie udało się. Został wytupany.
                                Nowością jest propozycja spotkania twarz w twarz. A na co będziecie walczyli?
                                Na topory?
                                Proponuję, więcej luzu! Chcesz aby to forum straciło tę jedyną nutę finezyjnego
                                humoru, którą od czasu do czasu dozuje nam wszystkim Manio?
                                To forum jest poważne i nie przystaje do do ełckiego forum gazety olsztyńskiej
                                gdzie jesteś głównym nadawcą tekstów.
                                Masz wyraźnie dziś zły dzień. Za kilkanaście minut już jutro i będzie lepiej.
                                Nawet Jola będzie sympatyczniejsza niż Tobie się dziś wydawało.
                                • geostachu Re: Przetarg na zamek - więcej luzu!!! 24.07.05, 23:32
                                  Tak się składa że nie jestem zza oceanu.
                                  Luz jest do momentu do którego się nie zaczyna obrażać ludzi nazywając ich
                                  dupkami. Dostosowałem siedo tonu którym mnie potraktowano.
                                  Nikt nie mówił o walce z chęcią sobie obejrzę jak Manio mówi mi to w
                                  twarz......a co się później stanie to się zobaczy.
                                  Rozumiem że niepoważnie jest na BIP Ełk bo się na tych informacjach opieram,
                                  pisząc na forum gazety olsztyńskiej z żalem jako mieszkaniec tego miasta się
                                  zgadzam. Pozdrawiam Freemana któy potrafi zachować w miarę cywilizowaną formę
                                  wypowiedzi...
                                  • manio15 Re: Przetarg na zamek - więcej luzu!!! 25.07.05, 08:23
                                    geostachu napisał:

> Tak się składa że nie jestem zza oceanu.
                                    > Luz jest do momentu do którego się nie zaczyna obrażać ludzi nazywając ich
                                    > dupkami. Dostosowałem siedo tonu którym mnie potraktowano.
                                    > Nikt nie mówił o walce z chęcią sobie obejrzę jak Manio mówi mi to w
                                    > twarz......a co się później stanie to się zobaczy.
                                    > Rozumiem że niepoważnie jest na BIP Ełk bo się na tych informacjach opieram,
                                    > pisząc na forum gazety olsztyńskiej z żalem jako mieszkaniec tego miasta się
                                    > zgadzam. Pozdrawiam Freemana któy potrafi zachować w miarę cywilizowaną formę
                                    > wypowiedzi...

w zasadzie nie na co odpowiadać bo sie stasowi wszystko zmiksowało. Nie
                                    nazwałem nikogo dupkiem (pozdrawiam Jolę) , ale ponieważ starsznie się upierasz
                                    to przychylam sie do tej opinii szczególnie w świetle ostatnich wypowiedzi .
                                    Puściły nerwy mądralińskiemu. Wyraźnie bierzesz mnie za kogos innego , ale to
                                    nie pierwszy raz na tym forum. Miałem juz gazik i łańcuchy moge też byc radnym,
                                    kErownikiem wydziału lub kim tam chcesz mnie widzieć , choćby szefową geodezji
                                    czy szaletu miejskiego. Co do mordobicia to sądząc po ładunku złości, nie do
                                    końca jesteś w stanie ocenić sytuację a realnie to byś pewnie nieco popuścił...
                                    z tonu. nie mieści sie to jednak w konwencji tego forum i będziesz musiał
                                    inaczej zwalczyć frustrację. Leszek też, jak wczoraj widziałem darował sobie
                                    sztukę i zachował kulturę...

zniesmaczony manio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka