Dodaj do ulubionych

test z krwi

02.11.04, 13:44
czy ten test należy robić na czczo i rano? czy mozna po południu i juz nie
na czczo? Bardzo prosze o odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mamaszyma juz wiem 02.11.04, 13:54
      mamaszyma napisała:

Mozna o kazdej porze dnia, tylko trzy godziny po posiłku
      • malgo100 Re: juz wiem 02.11.04, 13:59
        a dlaczego po posiłku? ja zamierzam wybrać się jutro rano na czczo? czy to źle?
        powinnam coś zjeść najpierw?
    • kasiuncia25 Re: test z krwi 02.11.04, 13:59
      Wszystko jedno. Ten test wykrywa obecność w krwi hormonu hcg wytwarzanego przez
      organizm gdy jest sie w ciąży. Tak samo jak test siusiany, który też bada
      obecność tego hormonu tylko że w moczu. Hormon ten odpowiada za utzymanie ciąży
      dlatego organizm wytwarza go prawie od razu po zapłodnieniu. Test z krwi jest
      b. czuły i poprostu określi poziom tego hormonu nawet jeśli jest bardzo niski.
      Testy siusiane wykrywają go dopiero gdy jest powyżej 10.
      Tak jak już Ci pisałam ja robiłam te testy z krwi. Za pierwszym razem kiedy nie
      udało mi sie zajść w ciąże miałam poziom tego hormonu poniżej zera ale test
      określił dokładnie ile (teraz już nie pamiętam) . za drugim razem było już
      znacznie więcej.
      To co zjadłaś czy wypiłas nie wpłynie na poziom tego hormonu.
      Jeśli masz jeszcze jakies pytania to śmiało.
      Powodzenia.
      • malgo100 Re: do kasiuncia 02.11.04, 14:02
        zamierzam iść jutro rano w dzień spodziewanej miesiączki, czy powinno coś już
        wykryć?
        • kasiuncia25 Re: do kasiuncia 02.11.04, 14:15
          Jeśli jesteś w ciąży to wykryje na 100% tylko zapytaj w labolatorium o
          interpretacje wyniku bo będziesz miała podaną tylko cyferkę. Ja robiłam w dwuch
          różnych labolatoriach i w jednym ciąża była od 2 a w drugim od 5.
          Jak pokarzesz ginekologowi ten wynik to i tak bedzie kazał zrobic ten test za
          pere dni jeszcze raz żeby zobaczyc czy poziom hormonu rośnie prawidłowo.
          Cztery dni przed spodziewana miesiączką miałam 9,73 a półtora tygodnia później
          juz 202.
          • malgo100 Re: do kasiuncia 02.11.04, 14:22
            nie mogę się doczekać do testu oczywiście pozytywnego dla mnie, amoże wiesz coś
            na temat bolących piersi w 13 dni po kochaniu? czy jeśli nie odczuwam bólu, ale
            często siusiam i temp. rano ok 36.8-37.0 a wieczorem wczoraj 37.5 to mogę
            słusznie podejrzewać ciążę? Czytając posty, to chyba większośc dziewczyn podaję
            za pierwszy objaw bolące piersi...
            Co o tym sądzisz?
            • kasiuncia25 Re: do kasiuncia 02.11.04, 14:33
              Z tymi obawami to jest różnie. Pojawiają sie czasami później. W moim przypadku
              jakiekolwiek objawy pojawiły się dopiero po jakimś czasie jedynie temperature
              miałam podwyższoną, w łaśnie około 37 wieczorem bo rano była normalna.
              Może dzisiaj zrobisz ten test? Ja byłam taka niecierpliwa (robiłam test po 16
              po wyjściu z pracy), że umówiłam sie że podadzą mi wyniki przez telefon
              wieczorem a karteczke odbiore później. W punkcie gdzie pobierali krew nie
              robili analizy tylko przekazywali próbki kurierowi. W tym dniu kiedy robiłam
              test kurier miał juz nie przyjezdzać więc mój mąż (również niecierpliwy)zawiózł
              moją próbke sam... zachowywaliśmy sie jak wariaci ale opłacało sie.
              Trzymam kciuki. Napisz jak tylko będziesz miała wynik.
              • malgo100 Re: do kasiuncia 02.11.04, 14:39
                dziękuję za szybką odpowiedź! dziś nie mam zupełnnie czasu aż do wieczora-może
                to i dobrze! nie chcę się zawieść, test z siusiania robiłam w 10 dni po i nic
                nie wykazał. Idę jutro z rana a o wynikach mam wielką nadzieję pozytywnych
                poinformuję>..
                • kasiuncia25 Re: do kasiuncia 02.11.04, 14:43
                  To jeszcze sporo za wcześnie na test siusiany więc nie martw sie tym że nic nie
                  wykazał. Jutro wszystkiego sie dowiesz.
                  Powodzenia.
      • j04nn4 Re: test z krwi 07.11.04, 15:27
        nie zgadam sie ze test z krwi wykryje najszybciej zalezy jak labolatorium bieze
        liczbe do ewentualnej ciazy ja robilam test siusiany wyszly mi 2 kreski potem
        zrobilam z krwi nie wyszlo nic po tym dowiedzialam sie ze test z krwi nie
        wykrywa ciazy do 3 tyg o czym mnie nie poinformowano w labolatorium nadal nie
        mam okresu piersi mnie bola mam uplawy jutro ide na usg
        • ariana1 Re: test z krwi 07.11.04, 16:02
          j04nn4 napisała:

> nie zgadam sie ze test z krwi wykryje najszybciej zalezy jak labolatorium
          bieze
          >
          > liczbe do ewentualnej ciazy ja robilam test siusiany wyszly mi 2 kreski potem
          > zrobilam z krwi nie wyszlo nic po tym dowiedzialam sie ze test z krwi nie
          > wykrywa ciazy do 3 tyg o czym mnie nie poinformowano w labolatorium nadal nie
          > mam okresu piersi mnie bola mam uplawy jutro ide na usg

Kochana! Nawet nie wiesz jak mnie podniosłaś na duchu!!! Mnie test z krwi
          wyszedł ujemny w 32 dc i wychodzi na to ,że wynik może być błędny. OBY!! Bardzo
          sobie tego życzę.
    • mamaszyma Re: test z krwi 03.11.04, 09:43
      No i zobiłam ten test wczoraj. Dzisiaj po 14 bedą wyniki. Nie wiem jak
      wytrzymam te kilka godzin. Mam nadzieje że będzie warto...
      • aajn2 Re: test z krwi 03.11.04, 16:26
        jaki wynik? jestem strasznie ciekawa i trzymam kciuki!
        Aga
    • kasiuncia25 Re: test z krwi 03.11.04, 10:00
      Trzymam kciuki i mam nadzieje że bedziesz miała dziś co oblewać... jakimś
      soczkiem w kieliszku od szmpana :-)
      Napisz jak będziesz znała wynik.
      Pozdrawiam
    • kasiuncia25 Re: test z krwi 03.11.04, 16:20
      No i???
      • malgo100 Re: do kasiuncia 04.11.04, 11:13
        Zrobiłam wczoraj test z krwi-negatywny!!! Jestem załamana!!
        Próbowaliśmy w prawdzie pierwszy raz, ale boję się, że trzeba będzie próbować
        przez kilka cykli- oby nie!
        Ciążę test wykazuje od 10 a ja miałam 1,1 . Dlaczego Ty miałaś wynik ujemny za
        pierwszym razem? co to oznacza?
        Jeszcze jedno, miesiączki mam regularnie, wczoraj powinnam dostać a nadal jej
        nie ma, mam twarde podbrzusze temp.37 a test negatywny. Co się dzieje?
        Możesz mi powiedzieć za którym razem Wam się udało i czy przy pomocy testów
        owulacyjnych?
        • kasiuncia25 Re: do kasiuncia 04.11.04, 11:34
          Nie beł ujemny tylko mniej niż 1 (chyba 0,97).
          Z nami to było tak. Nie planowalismy dzidziusia, chcielismy poczekac jakiś rok.
          w pewnym momencie podejrzewaliśmy "wpadke" (jesli w małżeńctwie moga byc
          wpadki). Ale jak okazało sie ze nic z tego bylismy tak zawiedzeni że
          postanowilismy sie postarać o dzidzie. Udało nam sie przy pierwszym cuklu. Ale
          szczerze powiem że staraliśmy sie bardzo tzn. czesto (raz dziennie to było
          minimum). Nie używałam testów owulacyjnych tylko wyliczyłam sobie w których
          dniach mam największą szanse.
          Twój wynik to naprawde mało ale jesli nie dostaniesz miesiączki przez następne
          kilka dni to zrób test jeszcze raz.
          Będe nadal trzymać za Ciebie kciuki i nie martw sie jeśli teraz sie nie udało
          to uda sie następnym razem.
          Jak będziesz chciała pogadać GG 3456106
    • mamaszyma jestem nienormalna! 04.11.04, 11:45
      Po prostu psychiczna! Pomyliły mi sie tygodnie i dodałam sobie tydzień. Test z
      krwi robiłam w 9 dniu od pierwszego przytulania i 5 dni od ostatniego! Przeciez
      nie było szans żeby wynik był wiarygodny! Wyszło mi 0.100, a ciąża jest od 5 w
      trzecim tygodniu. Ja chyba naprawde jestem
      nienormalna. Test dał wynik negatywny, a mnie boli podbrzusze i jestem
      strasznie senna... Na razie myslę, że sobie wmawiam te objawy, ale poczekam
      jeszcze do przyszłego wekendu, wtedy będe miała pewność. A wszystko przez to,
      że ja jestem tak strasznie niecieprpliwa. najchetniej robiłabym test po każym
      przytulaniu;-)
      Idiotka ze mnie
      • kasiuncia25 Re: jestem nienormalna! 04.11.04, 11:50
        W takim razie poczekaj jeszcze troszke i zrób badanie jeszcze raz. Nie przejmuj
        sie, to sa straszne nerwy i wszystko moze sie pokręcić.
        Bądz dobrej myśli.
        trzymam kciuki i pozdrawiam.
        • j04nn4 Re: jestem nienormalna! 07.11.04, 17:11
          kochana nie rob jeszcze raz testu to strata pieniedzy zrob sobie test z moczu
          ten z dzidziusiem dzis byla u mnie polozna powiedziala ze test z krwi mogl nie
          wyczuc za wczesnie a test z moczu jest prawie 100%powiedziala zebym jeszcze raz
          utro zrobila test z dzidziusiem i za tydzien poszla di ginekologa zeby jeszcze
          mii nie grzebal bo wczesnie ale mowi skoro wyszedl pozytywny nie masz okresu
          piersi bola to sadze ze napewno i apeluje NIE ROBCIE ZA WCZESNIE TESTU HCG Z
          KRWI BO NIE WYKAZUJE A pozatym powiedziala ze jesli jest z przodu 0 to raczej
          nie ma ciazy jeseli z przodu jest juz jedynka i wyzej to jest ciaza ale badanie
          robi sie pozniej nie odrazu !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka