Dodaj do ulubionych

Ciąża a chore nerki

15.11.04, 16:24
Czy jest na tym forum jakaś kobieta, która jest lub była w ciąży mając
problemy z nerkami? A może jest gdzieś forum na ten temat? Byłabym wdzięczna
za jakieś namiary.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bei Re: Ciąża a chore nerki 15.11.04, 16:59
      moje problemy nie były może aż tak drastyczne- jakby mogły być- infekcja od 3
      tc...do tej pory co moment leczona antybiotykami- nawet tymi nowej generacji-
      podawanymi w szpitalu...kamyk..piasek....troche wodonercza.... bakterie
      klebsielli.....bóle...gorączki..białko...erytrocyty...wszystko do
      przebycia...siusianie co moment...szczypania, pieczenia:):)

Wejdź na forum trudna ciaża...tam łatwiej o porady:)
      • martynka10 Re: Ciąża a chore nerki 15.11.04, 17:11
        Bei, dziękuję Ci za odpowiedź. Jestem na tym forum od niedawna i nie znam
        jeszcze wszystkich. Powiedz mi proszę, czy byłaś czy też aktualnie jesteś w
        ciąży? Czy przy takich problemach są jakieś problemy z ciążą? Czy musiałaś
        leżeć w szpitalu?
        Podczas mojej ciąży wynik moczu wykazał białko, pobolewały mnie też wówczas
        nerki. Nawet nie zdążyłam tego wyleczyć, bo poroniłam. Jedni lekarze mówią że
        to mogło być przyczyną poronienia, a inni że absolutnie nie.

Od tamtego czasu ciągle mam ten powracający problem: ból nerek i białko.
        Dlatego trochę boję się następnej ciaży. Ale z tego co piszesz widzę, że w
        ciąży można antybiotyki.
    • kasia64 Re: Ciąża a chore nerki 15.11.04, 17:56
      w czasie 1-szej i 2-giej ciązy chorowałam na odmiedniczkowe zapalenie nerek
      także z białkomoczem.W drugiej ciązy było to na tyle poważne,że wylądowałam w
      szpitalu i byłam leczona antybiotykiem który w ciązy nie powinien byc
      podawany,ale tylko na niego te francowate bakterie były wrażliwe.Na szczęscie w
      obu przypadkach było to w 3-cim trymestrze i nie spowodowało żadnych powikłań u
      dzieci.
      Czy twoje poronienie było spowodowane chorobą nerek to nie wiem i nie
      wypowiadam się-lekarz wie lepiej.
      W takich przypadkach jedna dobra rada-dużo pij - przynajmniej 2,5l płynu
      dzienne,kawy w to nie wliczaj.Nie tylko w ciązy.Odkąd zaczęłam tak postepować
      na nerki nie chorowałam,a i w 3-ciej ciązy zdołałam się przed tą dolegliwością
      uchronić.
      życzę powodzenia w następnej ciąży i zdrowego dzidulka.kasia i 4-tyg.JUlka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka